Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Sot travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sot travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sot har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Sot har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Sot


Olympiatravet rundas av på lördag med finalen på Åbytravet där Solvallatränaren Daniel Redéns åttaårige fux ..


Olympiatravet rundas av på lördag med finalen på Åbytravet där Solvallatränaren Daniel Redéns åttaårige fux Lionel blir en av favoriterna till slutsegern.
Helene Ripa tog sig från Haninge till Enköping på måndagen för att hälsa på hästen hon tilldelats i den stora finalen. Ett möte som blev av det försiktigare slaget – från Helenes sida.
Lionel är nämligen en häst av typen glad studsboll.
- Han var väldigt alert och det blev inte så att jag fick sitta bakom och köra den här gången. Men jag fick ju träffa honom lite grand i alla fall. Det märks att Lionel är en väldigt sprallig häst. Entusiastisk och väldigt ”på” om man säger, säger paralympiern Helene Ripa med guldet i längdskidor från Sotji 2014 i 15 kilometer klassisk stil som största merit.
Hästar och trav har hon nästan ingen erfarenhet av alls.
- Att jag följt med styvdottern till ridskola är typ det närmaste jag varit. För några år sedan fick jag också sitta framför Erik Adielsson och prova på att köra häst med ett sådant där dubbelkommando på Solvalla, säger hon.

Utvecklande med galopp?
70-talet hästar står på travtränaren Daniel Redéns gård utanför Enköping. Toppåret i fjol körde stallet in 25, 6 miljoner kronor.
I år har han skaffat sig två galopphästar för att se om han kan utveckla sina hästkunskaper.
Helene Ripa känner igen sig i det där att inte göra det för lätt för sig. Hon är en av landets mest prisade och erfarna paralympier som testat nytt lite då och då.
Hon blev framgångsrik i simning, tog guld i längdskidor i Sotji och tävlar sedan några år i kanot och siktar nu på sommarspelen i Tokyo 2020.
- Det som är så kul med Daniel är att han vågar köpa in en helt ny typ av häst för att se om han kan lära sig någonting av det. Han väljer att ställa sig inför någonting nytt som han måste ta ställning till och lösa, säger Helene.

Kemin stämde
Daniel Redén menade att måndagens besök av den ombytliga idrottaren gav honom kickar att tänka nytt med hästarna.
- Jag brukar känna kemin på olika människor så där, och jag känner att vi träffade ganska rätt tidigt jag och Helene. Vi är nog rätt lika. Det pågår väldigt stor verksamhet i mitt huvud i vanliga fall. Nu har hon startat lite att tänka på igen. Jag känner att jag fått bra inspiration i dag, säger travtränaren.

”En sjuhelvetes vilja”
Som 14-åring fick Helene Ripa cancer och tvingades låramputera sitt högra ben.
Daniel Redén har läst på om hennes idrottsliga karriär och nu blev det blev frågor om vägen tillbaka för den där 14-åringen.
- Att få den smällen med ett cancerbesked som fjortonåring. Att ta sig igenom det och sen bli en av de bästa i sina tre sporter. Man måste ha glöd och inställning och en sjuhelvetes vilja för att klara sig igenom det, säger Daniel Redén.

”Daniel är förhoppningsfull”
En världsligare sak är finalen av Olympiatravet på lördag. Helene Ripa ska dit och ingå i den stora invigningen med efterföljande fest med olympier och paralympier på Åbytravet.
Nu har hon fått en egen häst att heja på.
- Det ska bli väldigt spännande att se loppet som Lionel ska tävla i, jag hejar ju på honom nu. Daniel är absolut förhoppningsfull men i första hand vill han bara att Lionel ska göra en bra prestation och få ut det han har i kroppen. Det var väldigt fascinerande hur många likheter det finns ändå mellan hans tänk med djuren och hur jag lägger upp det inom mina idrotter.
Helene Ripa satsar mot Tokyo 2020. Målet är en medalj. Silver, brons…eller guld.
- Mitt mål är att ta medalj. Sedan får vi se. Vi får också se om det blir ytterligare satsning på kanot efter det. Men det där är då. Fram till dess blir det fullt fokus. Jag är ju väldigt ny inom kanot men gammal inom idrotten. Man har ju med sig en del som förhoppningsvis ska vara bra att plocka fram.

Mikael Wikner, Kanal 75


Sten O Jansson håller till på Gotland och i stallet finns för närvarande sju hästar.- Jag tycker att det är ett lagom antal. Jag..


Sten O Jansson håller till på Gotland och i stallet finns för närvarande sju hästar.
- Jag tycker att det är ett lagom antal. Jag har haft 30-40 hästar någon gång, men det passar inte mig. Jag vill ge varje individ chansen att utvecklas och hos mig får hästarna den tid de behöver.
Visbytränaren har visat sig ha förmågan att ta fram talanger från ett ganska enkelt ursprung. Zahara Goj och Super Nice är två exempel på det och bägge var med i de större treårsloppen förra året.
Om Kinnonna Goj blir lika bra återstår att se. Så här långt i karriären har hon gjort allt rätt.
- Hon skadades som tvååring och det tog tid. Kinnonna Goj visade tidigt att hon hade talang och tränade starkt innan hon blev skadad.
Det fyraåriga stoet har startat fyra gånger och vunnit lätt varje gång och nu tycker Sten O att det är dags att testa henne i lite tuffare sammanhang.
- Hon är stark och rejäl på alla sätt och det oroar inte att hon är lite orutinerad till skillnad mot några av konkurrenterna. Jag hoppas att hon kan hålla ledningen och då tror jag att hon blir svårslagen. Blir det en annan taktik finns chansen ändå, hon är stark som tusan. Hon kan se lite märklig ut i stilen, men hon galopperar inte och senast hade jag lättat henne lite i balansen och hon kändes ännu bättre än tidigare.

Matchas mot Svensk Travderby
Med på resan till Hagmyren är också Super Nice (V75-6) som matchas mot Svenskt Travderby.
- Jag var nöjd med honom senast i Gotlandslöpningen. Han sprang fort sista varvet och det var bra för honom att han fick sotas ur lite. Nu fick han ett iskallt spår igen och jag börjar bli smått irriterad över det. Det bästa spår han har haft när han mött tufft motstånd är 6 om jag inte minns fel. Från spår 8 är han utlämnad till vad de andra hittar på och jag hoppas förstås att det blir högt tempo första varvet. Super Nice ska vara som bäst om några veckor och jag ligger lite lågt även om jag vet att hästen är bra nog att vinna i klassen.
Hur tar man sig från Gotland till Hagmyren?
- Vi åker färjan fredag morgon och sedan övernattar vi hos min syster på fastlandet. Det oroar inte så mycket, är man tränare på Visbytravet är man van med lite längre transporter, det blir som en liten semester för oss, det är inget vi är vana vid, säger Sten O Jansson.

Joakim Brundin, Kanal 75


Uttagningsloppen kördes på Axevalla på fredagskvällen till landets största lopp för de fyraåriga travstona, Stochampionate..


Uttagningsloppen kördes på Axevalla på fredagskvällen till landets största lopp för de fyraåriga travstona, Stochampionatet. Och det bjöds på flera imponerande prestationer.
Cash Crowe hade inte startat sedan hon vann Drottning Silvias Pokal för två månader sedan. Men någon ringrost var det sannerligen inte tal om för oj vilket intryck hästen gav när hon lekte hem sitt uttagningslopp för Johnny Takter. Det Petri Puro-tränade stoet öppnade snabbt till ledningen och fick sedan bestämma tempot helt. Via en snabb avslutning efter 1.11,5 sista varvet var hon helt överlägsen i mål och såg ut att ha en hel del krafter kvar. Segertiden blev 1.14,4/2640a, vilket var den snabbaste vinnartiden av alla uttagningslopp. Cash Crowe blir inte lätt att tas med i finalen och såväl tränare och kusk var mycket nöjda efteråt.
- Hon är en fantastisk tjej, helt otroligt vad lätt hon rör sig. Hon har varit borta i två månader och kommer ut i det här skicket, det är starkt. Men Petri har dem väl förberedda, det är respekt, sa Johnny Takter.

”Fantastiskt att sitta bakom”
Takter tillade:
- Hon ville bara springa och rör sig så effektivt att det är fantastiskt att sitta bakom. Hon har ett väldigt energisnålt steg, hon flyger fram så lätt och är en löpare med bra inställning. Hon har det mesta.
Tränaren Petri Puro kunde andas ut efter att megafavoriten infriat allas förväntningar.
- Det är alltid osäkert när de har varit borta två månader från tävlandet men hon gjorde ingen besviken. Nu fick hon lopp i kroppen så jag hoppas på bättring till finalen, sa Puro och log med hela ansiktet.

”Mycket krafter kvar – jättenöjd”
Lika odramatiskt blev det för den andra storfavoriten, Darling Mearas, när hon lekte hem sitt uttagningslopp för sin tränare Stefan Persson.
Löpningsscenariot blev även här snabb start till ledningen och sedan fick Darling Mearas bestämma i lugn fart. Via 1.13,4 sista varvet höll hon enkelt undan och även om det inte blev en överlägsen seger blev den ändå lekande lätt. Tvåa blev Gorgeous Boko som hade en hel del krafter kvar i rygg på ledaren men aldrig fick chansen att utmana. Segertiden blev 1.14,7/2640a.
- Hon kändes fantastiskt fin och hade gott tag i bettet i mål och mycket krafter kvar. Jag är jättenöjd. Vi har haft en lång plan hela året och hittills har allt gått som på räls. Den sista veckan känns det som att vi har allt jobb bakom oss och nu gäller det bara att slippa otur, sa Stefan Persson.

Stenhård duell
En stenhård duell till slut blev det i det andra uttagningsloppet där ledande Rhyme Broline åkte dit precis på mållinjen. Det var Fantasy River som i sista steget tog sig förbi och vann med en nos efter en resa i andra par utvändigt. Tränar gör Ola Samuelsson och segertiden blev 1.15,3/2640a.
- Det är en jättefin häst som vann på 1.12,9 som treåring så det är en talang men hon har varit lite upp och ner och hade inte startat på ett tag. Så det var kul att hon funkade och det är klass på den här hästen, sa segerkusken Johnny Takter.

Dubbel för Stefan Persson
Stefan Persson tog en dubbelseger då han även styrde in sin egentränade Luck Is Back till skrällseger. Efter en invändig resa kom hon ut perfekt femhundra meter kvar och via en mycket vass spurt fångade hon in storfavoriten Unrestricted precis före mål. Den sistnämnde var också bra via ett tufft slutvarv efter attack i tredjespår sjuhundra meter kvar efter en resa i tredje par utvändigt.

Unique Juni från dödens – tredje för Takter
I det femte uttagningsloppet så vann bästa hästen, inget snack om saken. Unique juni blev hängande i spåren från början och fick sedan vandra utvändigt om ledaren hela vägen. Men trots det slog hon klorna i ledande Mulligan över upploppet och gick undan till en övertygande seger efter 1.11,8 sista varvet. Favoriten Bugatti Brick galopperade direkt i starten. Segertiden blev 1.15,2/2640a. Tränar gör Hans R Strömberg och i sulkyn satt Johnny Takter som därmed styrde in sin tredje vinnare i uttagningsloppen till Stochampionatet.
- Det har varit väldigt fina tjejer jag har kört i dag. De har gjort det på bra sätt och ingen är mer nöjd än jag. Det här var en jättefin häst också. Rejäl och vältränad och visste sitt jobb. Hon vann på ett bra sätt, berömde Johnny Takter.
- Det var häftigt, vilken häst. Hon är fantastiskt fin och det är bland de klokaste hästar jag har haft, sa Hans R Strömberg.

Ultra Bright imponerade i femte raka
En imponerande vinnare blev det även i det avslutande uttagningsloppet. Ultra Bright och Fredrik Persson satt länge i kön samtidigt som tempot var lugnt i täten. Men över sista bortre långsidan gick det undan värre när Persson lossade via fjärdespår sjuhundra meter kvar. Hon flög runt fältet och trots en vid slutkurva kopplade hon greppet in på upploppet och försvarade sig den sista biten när Inga In Heaven blev närgången. Ultra Bright avslutade sista varvet efter 1.11,8 och vann på tiden 1.14,7/2640a. Det var femte raka segern för kalmarhästen.
- Nu är ett stort mål nått så det var skönt. Hon kändes väldigt fin. Jag tyckte att det var många hästar i vägen hit och dit och hon kändes så frisk så jag litade på min häst. Hon hade gått tung träning innan så det var nog bra att få sota ur henne. Det har varit fantastiska kvalvinnare och det är nog ett av de bättre Stochampionatet på länge. Får jag rätt lopp och har lite tur så kan hon vinna, sa Fredrik Persson.

Startlista Stochampionatet, 2640 meter autostart:
Tränare inom parentes
1) Luck Is Back (Stefan Persson)
2) Ultra Bright (Fredrik Persson)
3) Unique Juni (Hans R Strömberg)
4) Darling Mearas (Stefan Persson)
5) Cash Crowe (Petri Puro)
6) Rhyme Broline (Svante Båth)
7) Mulligan (Thomas Uhrberg)
8) Unrestricted (Johan Untersteiner)
9) Fantasy River (Ola Samuelsson)
10) Inga In Heaven (Fredrik Wallin)
11) Gorgeous Boko (Markku Nieminen)
12) Schatzi Fayline (Vejo Heiskanen)

Michael Carlsson, Kanal 75


1 december infördes skotvång på landets travbanor.Det innebär en stor omställning för hästar som är vana vid att t&aum..


1 december infördes skotvång på landets travbanor.
Det innebär en stor omställning för hästar som är vana vid att tävla barfota.
Vissa hanterar det utmärkt, andra hämmas kraftigt.
Samtidigt blir det förstås en konkurrensfördel för de som alltid tävlar med skor.
På travfakta.se finns sammanställningar av samtliga V75-hästars resultat med olika balans.
Vi har tagit hästarnas placeringar med skor runt om och jämfört med deras totala resultat. Det ger en ”skokvot” där hästar som nått bättre resultat med skor får ett positivt tal och tvärtom.
Hästar som tävlat med skor runt om i samtliga starter hamnar under rubriken ”Alltid skor”.
För att räknas med i statistiken krävs att hästen gjort minst fem starter i Sverige och minst 20 procent av karriärens starter med skor runt om, hästar som inte uppfyller detta hamnar under kategorin ”Osynade”.
Endast hästar med sämre resultat med skor jämfört med annan balans kan hamna under ”Mest missgynnade” och tvärtom.

Tungbaneexperterna
Det varierande vädret i Karlstad under veckan har dessutom gett banarbetarna extra huvudbry. Den normalt vindsnabba ovalen riskerar att bli tungsprungen varför vi också tagit en titt på hästarnas resultat vid krävande förutsättningar.
Under rubriken ”tungbaneplus” har vi placerat hästar som bevisat att de hanterar svårsprungna förhållanden.
Förutsättningen för att hamna där är att resultaten på ”tung” eller ”något tung” bana är påtagligt bättre än hästarnas statistik på normalt underlag.
Eftersom travfakta.se bara för statistik för svenska banor finns inga utländska starter med som underlag.

V75-1

Mest gynnade:
2 Azzaro la Marc +13
11 Global Signature +5

Mest missgynnade:
6 Gossip’s Cash -45
10 Quantum Blues -37
12 Van Figo -36

Alltid skor:
1 Tobago Bay
3 Thomson
4 Spotlite Son M.L
9 Västerbo Highscore

Tungbaneplus:
1 Tobago Bay
8 Test Drive


V75-2

Mest gynnade:
7 Fender +29
10 Sot +12
2 Hibokongen +5

Mest missgynnade:
14 Finnskog Fokus -18
1 Mjölner Spik -13
13 Gangtrött -12

Osynade:
11 Myhreng Brage

Tungbaneplus:
1 Mjölner Spik
5 Remkvikk
7 Fender
11 Myhreng Brage


V75-3

Mest gynnade:
4 On Track Piraten +30
6 Fly the World +25
2 Candor Hall +20

Mest missgynnade:
Ingen

Osynade:
3 Royal Ice
7 Increased Workload
8 Anna Mix

Tungbaneplus:
2 Candor Hall
6 Fly the World
7 Increased Workload


V75-4

Mest gynnade:
5 Algot Zonett +24
7 Baron Gift +21
10 Ragazzo da Sopra, 12 Great King Wine +5

Mest missgynnade:
6 Sir Henry P.Hill -12
1 Perfect Dynamite -11
3 Davy Jones Sisu -4

Osynade:
8 Pacific W.F.
11 Dream of Winner

Alltid skor:
2 Handsome Brad
9 Stepping Spaceboy

Tungbaneplus:
3 Davy Jones Sisu
5 Algot Zonett


V75-5

Mest gynnade:
2 Mellby Drake +25
3 Hawk Cliff +19
8 Brilliance +18

Mest missgynnade:
5 Hot Pride -8

Osynade:
11 Sapajou

Alltid skor:
1 Alleyeson
6 Partizan Face

Tungbaneplus:
2 Mellby Drake
5 Hot Pride


V75-6

Mest gynnade:
1 Mountain Clever +17
10 Royal Prince +16
3 Bella Beluga +15

Mest missgynnade:
8 Aron Palema -58
5 Da Vinci Boko -51
11 Tudor Kronos -47

Tungbaneplus:
8 Aron Palema
9 Limoncelli
10 Royal Prince
11 Tudor Kronos


V75-7

Mest gynnade:
7 Officer C.D. +29
12 Orion Tilly +24
3 Top of the World +21

Mest missgynnade:
11 Fossens Bonus -58
1 Next to None Sib -42
2 Pippi -28

Osynade:
6 Gross Weight
10 Furious Francis

Tungbaneplus:
4 Beppe Am
5 Paparazzi M.
12 Orion Tilly

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-27 2015-12-27 Romme-9 2160/5 2 29.6 98
2015-12-21 2015-12-21 Romme-8 2140/12 6 29.9 238
2015-11-23 2015-11-23 Färjestad-8 2140/6 3 29.7g 86
2015-11-06 2015-11-06 Färjestad-3 2160/10 3 31.0g 51
2015-10-05 2015-10-05 Färjestad-10 2160/7 3 28.8 157
2016-12-30 2016-12-30 Romme-6 Nathalie Edqvist 2140/3 D 6 33.1g 496
2016-12-16 2016-12-16 Romme-7 Nathalie Edqvist 2140/2 C 5 32.5 341
2016-12-10 2016-12-10 Färjestad-6 Petra Edqvist 2140/10 D 0 29.6 1446
2016-11-21 2016-11-21 Färjestad-10 Nathalie Edqvist 2140/1 D 5 28.9g 338
2016-08-22 2016-08-22 Romme-7 Nathalie Edqvist 2140/1 D 0 g 164
2016-08-01 2016-08-01 Årjäng-9 Nathalie Edqvist 2640/3 D 1 30.2g 98
2016-07-29 2016-07-29 Romme-4 Nathalie Edqvist 2140/9 D 0 g 387
2016-07-23 2016-07-23 Romme-6 Viktoria Strand Jörgensen 2160/3 D 0 g 20
2016-07-08 2016-07-08 Arvika-5 Nathalie Edqvist 2500/3 D 0 30.4g 131
2016-06-22 2016-06-22 Åmål-5 Petra Edqvist 2480/3 D 0 g 302
2016-06-10 2016-06-10 Romme-10 Nathalie Edqvist 2140/3 C 8 33.1g 16
2016-05-16 2016-05-16 Rättvik-3 Nathalie Edqvist 2140/6 B 1 27.8 37
2016-05-07 2016-05-07 Bollnäs-2 Nathalie Edqvist 2140/2 C 1 27.7 23
2016-04-26 2016-04-26 Romme-7 Nathalie Edqvist 2160/7 D 2 28.4 39
2016-04-17 2016-04-17 Hagmyren-8 Nathalie Edqvist 2180/11 B 1 29.1 32
2016-03-27 2016-03-27 Romme-2 Nathalie Edqvist 2160/7 C 0 g 589
2016-02-26 2016-02-26 Romme-7 Samuel Rehn 2140/6 D 0 g 228
2016-02-19 2016-02-19 Bjerke-4 Nathalie Edqvist 2140/3 C 0 100
2016-02-09 2016-02-09 Eskilstuna-5 Nathalie Edqvist 2180/13 B 4 30.0 70
2016-02-01 2016-02-01 Färjestad-2 Nathalie Edqvist 2180/11 C 0 31.3g 74
2016-01-04 2016-01-04 Färjestad-2 2180/6 A 1 29.9 32
2017-07-07 2017-07-07 Arvika-5 Nathalie Edqvist 2500/6 B 0 31.3g 67
2017-06-28 2017-06-28 Åmål-4 Magnus Jakobsson 2500/7 D 6 27.3g 231
2017-06-09 2017-06-09 Romme-9 Nathalie Edqvist 2140/5 B 5 27.1g 36
2017-06-02 2017-06-02 Romme-7 Nathalie Edqvist 2140/5 C 0 28.3g 161
2017-05-05 2017-05-05 Rättvik-7 Nathalie Edqvist 2180/11 B 3 27.8 57
2017-04-29 2017-04-29 Romme-8 Nathalie Edqvist 2140/4 C 1 27.7 63
2017-04-14 2017-04-14 Färjestad-2 Nathalie Edqvist 2140/4 C 2 27.1 272
2017-03-15 2017-03-15 Romme-2 Nathalie Edqvist 2180/14 C 4 28.3 185
2017-02-24 2017-02-24 Romme-5 Nathalie Edqvist 2160/4 B 5 30.4g 332
2017-02-12 2017-02-12 Romme-6 Nathalie Edqvist 1660/6 C 0 27.5 331
2017-02-01 2017-02-01 Bjerke-4 Nathalie Edqvist 2180/8 A 2 37
2017-01-21 2017-01-21 Färjestad-12 Nathalie Edqvist 2160/7 C 1 28.4 42
2017-01-11 2017-01-11 Romme-2 Nathalie Edqvist 1640/1 D 4 29.4g 301ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se