Sot travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sot travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sot har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Sot har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Sot


Flera dagars regn som påverkat banan.En foderskandal som gjorde att flera hästar fick strykas.Och Enable som skulle bli historisk. Det bjöds sto..


Flera dagars regn som påverkat banan.
En foderskandal som gjorde att flera hästar fick strykas.
Och Enable som skulle bli historisk.
Det bjöds stor dramatik redan i förspelet till årets upplaga av Europas största hästkapplöpning Prix de l'Arc de Triomphe på Longchamp i Paris.
Loppet blev inte mindre spännande då det krävdes en lång överläggning från domarna innan man kunde basunera ut att målettan Sottsass fått behålla segern.
Detta sedan man tittat på åtminstone två incidenter av möjliga störningar, där Enable var en av flera hästar som såg ut att bli hindrade i det tätt packade fältet.
Men frågan är om det brittiska superstoet, som var favoritspelad att gå till historien som den första häst att vinna ”Arcen” tre gånger, hade haft något med utgången att göra under några omständigheter.
Sexåringen skar mållinjen som sexa, långt bakom fjolårets franske derbyvinnare Sottsass som kopplade grepp 200 meter från mål och höll ifrån sig sylvasst avslutande tyske derbyvinnaren In Swoop.

Osäker framtid
För tränaren Jean-Claude Rouget och jockeyn Cristian Demuro innebar det första triumfen i Prix de l'Arc de Triomphe, efter att ha slutat trea i loppet i fjol.
- Vi har tränat för den här dagen hela året. Det har inte varit lätt med tanke på alla förändringar i tävlingskalendern och vi har inte riktigt kunna matcha honom som vi önskat. Men de senaste dagarna har jag verkligen känt att han var i toppform, jublade tränaren innan han fick spekulera kring framtiden:
- Jag vet inte vad som väntar nu, det är något som ägarna får diskutera. Jag skulle gärna se honom som avelshingst, det är en sådan snygg häst.
Lika oklar är framtiden för Enable, som enligt kretsen kring hästen inte kom överens med den tungsprungna banan. Något besked om att stoet – som sprungit in motsvarande 125 miljoner kronor på karriärens nu 19 starter – nu ska gå i pension kom i alla fall inte efter loppet.
På grund av omständigheterna kring pandemin hade prispengarna i loppet reducerats, men vinnarna kunde ändå kassera in motsvarande 17 miljoner kronor.
Trea i mål blev länge ledande In Persia vilket innebar att fransktränade hästar la beslag på hela segerpodiet.
Något som givetvis underlättades av att den irländske supertränaren Aidan O’Brian tvingats stryka sina fyra hästar dagen före loppet sedan de drabbats av kontaminerat foder.

Robin Johansson, Kanal 75


Efter att ha inlett tävlingskarriären hos Åke Svanstedt i USA kom Golden Tricks (V75-1) till Sverige och Daniel Redén i december.- Hon gj..


Efter att ha inlett tävlingskarriären hos Åke Svanstedt i USA kom Golden Tricks (V75-1) till Sverige och Daniel Redén i december.
- Hon gjorde en fantastisk säsong hos Åke i fjol och kom i väldigt bra skick, säger Solvallatränaren.
Bara en dryg månad innan flygresan över Atlanten vann toppsotet Golden State Trot och tidigare på säsongen tog hon hem Hudson Filly Trot. Rekordet 1.08,6 satte hon i september som tvåa bakom Hambletonian Oaks-vinnaren When Dovescry. Totalt ståtar hon med 7 segrar på 27 starter och 2,5 miljoner kronor insprunget.
- Det är en jättespännande häst. Hon är förnuftig och lite elak i stallet, sådär som bra märrar ska vara. Hon har tagit min träning bra också och jag hoppas att hon ska kunna fortsätta att utvecklas. Det känns som en sådan häst.

Väldigt snabb i benen
Det är ingen mjukstart som väntar Golden Tricks när hon nu ska göra Sverigedebut. Hon kastas rakt ut mot stenhårt motstånd i stoeliten.
- Egentligen var det inte alls meningen att hon skulle starta i ett sådant här lopp direkt men det finns dåligt med valmöjligheter för ett sto som har tjänat mycket pengar och är amerikafödd. Men jag hade inte anmält om jag inte hade trott att hon kan kuta med dem. Jag räknar inte med något stordåd men hon är väldigt fin i träningen och jag inbillar mig att hon kommer göra ett bra lopp direkt, säger Daniel Redén och fortsätter:
- Sedan är det mycket nytt för henne. Doserade svängar till exempel. Men hon har innerspår vilket är det absolut bästa för amerikanska hästar när de kommer till Sverige, för det brukar ta lite tid för dem att anpassa sig och greppa de doserade svängarna.
Även om förutsättningarna är annorlunda i Nordamerika har hon visat startsnabbhet där. Tror du att hon kan ta ledningen från innerspåret?
- Det vet jag inte men hon känns väldigt snabb i benen och jag tror att hon kan öppna väldigt bra. Örjan (Kihlström) får väl känna lite hur det känns i provstarter och så. Men hästen har gått från alla positioner i USA och vunnit både från spets och bakifrån, så hon verkar väldigt allround.
Hur kan du mer beskriva henne, vilka egenskaper är mest framträdande?
- Hon kommer nog se lite speciell ut på banan för hon har lite annorlunda aktion och springer med huvudet väldigt högt. Hon är lite udda men hon lägger mycket mark under sig.
Hur ska hon gå utrustad?
- Det blir öppet huvudlag och troligtvis amerikansk vagn. Hon är väldigt rullig i aktionen så det blir barfota bak och rätt tunga skor fram.
Chansen?
- Det är jäkligt svårt att bedöma segerchansen mot tuffa hästar som Hevin Boko och Ultra Bright som har varit igång och tävlat, men normalt ska de inte springa ifrån henne om hon är frisk och kry. Hon känns som en väldigt bra häst.

Ola Johansson, Kanal 75


Who’s Who är unghäststjärnan som har vunnit 15 lopp på 27 starter och sprungit in nästan sju miljoner kronor.Som fyraåring..


Who’s Who är unghäststjärnan som har vunnit 15 lopp på 27 starter och sprungit in nästan sju miljoner kronor.
Som fyraåring segrade han i Svenskt Travderby och som femåring vann han miljonloppet Jubileumspokalen.
Kretsen kring Who’s Who siktade mot Prix d’Amerique i år men tre starter på fransk mark innan det loppet blev misslyckade. Who’s Who blev oplacerad i alla tre loppen och vände hem till Sverige och Ekerö igen. Väl hemma drabbades den Pass Aikio-tränade hästen av sjukdom.
– Det har konstaterats att han har drabbats av Kvarka som är en smittsam luftvägssjukdom som kan vara både allvarlig och smittsam, säger ägarna Travkompaniet på stallets hemsida.
Travkompaniet berättar även att Who’s Who inte har drabbats så hårt av sjukdomen, men man har vidtagit säkerhetsåtgärder och står isolerad i ett karantänstall tills nya prover visar att han är fri från smittan.
– Hur länge han kommer att få stå kvar i karantänstallet vet vi inte i dagsläget, det beror helt på hur snabbt han blir fri från smittan.
– Vi kommer förstås att fortlöpande informera om Who’s Whos hälsotillstånd men det viktigaste just nu är att han efter omständigheterna mår bra, skriver Travkompaniet.

Kanal 75


Southwind Feji är ett populärt namn ute i stugorna. Inte minst på grund av sina nio fullträffar i folkspelet V75. Men nu har sexåring..


Southwind Feji är ett populärt namn ute i stugorna. Inte minst på grund av sina nio fullträffar i folkspelet V75. Men nu har sexåringen lyst med sin frånvaro sedan april.
- Hon opererades i sina framknän och fick sedan gå på sommarbete och ha det bra. Nu har hon tränat på för fullt i drygt tre månader och hon känns stark och bra, säger Pär Hedberg.
Hans sto brukar gå bra direkt efter uppehåll. Med tävlingsdebuten inräknad har hon vunnit fyra av fem starter efter uppehåll på två månader eller mer.
- Hon brukar leverera direkt, men tidigare har det inte varit så här långa uppehåll. Det känns att det fattas lite i henne. Hon har gått mycket intervaller och så har vi kört två rundbanejobb. Som snabbast har hon gått 1.22 över 2 000 på bra sätt men hon har inte den där riktiga spänsten i kroppen än. Den får komma med några starter. Samtidigt är hon i grunden en så bra häst att hon kan räcka långt ändå men jag tror att det blir tufft att vinna den här gången.
Även om hon inte är någon het segerkandidat direkt i comebacken lär Southwind Feji låta höra mer om sig framöver.
- Allt är upp till hästen men hon har inte gjort så många starter och tanken är att hon ska tävla på i ett år till. Hon är mycket fräschare efter operationen. Framför allt var det ett av knäna som det var lite förändringar i som de fick skrapa bort. Jag tror att hon har känt av det där knät och nu det ska bli kul att se henne komma igång och tävla igen.

”Otroligt nöjd med honom”
Pär Hedberg har ytterligare fem hästar till start inom GS75 på sin hemmabanan Axevalla och han ser Boke Palema (GS75-3) och Prince Palema (GS75-5) som sina hetaste segerbud.
- Boke Palema har gjort det både bra och dåligt kan man säga. Han är lite speciell men känns bättre och bättre och har börjat släppa till. Jag litar inte fullt ut på honom ännu men på kapacitet är han klar favorit i loppet.
Efter två galopper utrustades treåringen med helstängt huvudlag och efter det har det blivit två raka segrar.
- Det känns som att han är lite mer fokuserad med helstängt och han ska gå med det igen. Att det är startbil nu kan också vara positivt. Då slipper han snurra och greja i volten och har farten uppe när starten går. Han har inte provat bilen men det ska vi göra innan tävlingarna och jag tror att det är åt det positiva hållet.
Prince Palema har gjort elva starter och till skillnad från sin jämnårige stallkamrat har han aldrig galopperat. Det har bara blivit en seger men han har slutat bland de tre främsta sju gånger och i sin senaste start spurtade han storstilat. När han lyftes ut i fjärdespår med 400 meter till mållinjen gick han från sista till tredje plats.
- Jag var otroligt nöjd med honom. Att han skulle vara trea trodde jag inte 600 kvar när det var hästar i vägen överallt, men han avslutade jättebra och närmade sig hela vägen in i mål och var inte långt ifrån segern.
Förra gången hade den startsnabbe hästen nummer tolv bakom startbilen. Den här gången har han spår fem.
- Han har bara gått lugna intervaller efter senast men allt har sett ut som det ska. Loppet nu ser intressant ut. Han har ett bra läge och är normalt sett kvick ut. Kommer han till ledningen kan det hålla hela vägen. På förhand känns det som att det står mellan min häst och Piteraq.
Skulle det ta emot in på upploppet finns det en extraväxel att ta till den här gången.
- Han kommer gå med rycktussar för första gången. Vi har testat det i träningen och det fungerade bra.

Skor inget bekymmer
Även Pär Hedbergs Gun Palema (GS75-6) kommer bli påpassad av GS75-spelarna. Men senast hade hon inte någon av sina bättre dagar när hon galopperade i slutkurvan.
- Hon var inte helt hundra fräsch för dagen och är behandlad efter det. Nu känns hon fin i träningen igen och jag förstår om hon blir hårt betrodd. Jag har full respekt för Callmesally och jag tror att det står mellan dem.
Gun Palema startar med 20 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter. Hennes tre tidigare försök över lång distans har som bäst resulterat i en fjärdeplats.
- Jag tror inte att distansen ska vara något bekymmer alls. Hon gick jättebra över 2 640 i ett stochampionatstest förra året och en gång var det försök till Stochampionatet och då räckte hon inte riktigt i klassen. På sistone har hon varit som bäst när hon har fått ligga där bak och komma till slut och hon kan gå rejält sista 700 meterna.
Att Gun Palema på grund av barfotaförbudet måste gå med skor runt om istället för med enbart skor på bakhovarna lägger inte Pär Hedberg något stor vikt vid.
- Hon gick bra med skor runt om på Färjestad för några starter sedan och det gjorde ingen större skillnad den gången.

Tillbaka efter halsoperation
Sina övriga GS75-hästar kommenterar Pär Hedberg enligt följande:
- Sunettan Palema (GS75-5) är en jättefin häst som började bra men sedan blev det lite krångel. Nu har hon inte startat på länge och är opererad i halsen. Hon känns bra i jobben och gick samma banjobb som Sothwind Feji senast på bra sätt. Det känns som det borde finnas mycket kvar i henne men det här gången är hon i första hand med för att få lopp i kroppen efter uppehållet och jag blir förvånad om hon räcker till seger. Hon har tävlat med helstängt huvudlag men nu blir det öppet.
- Jullan Palema (GS75-7) går jämnt och bra hela tiden och hon tävlade bra hela förra vintern så skor runt om är inget bekymmer alls. Men nu har hon spår lite för långt ut för att kunna räcka till seger.

Ola Johansson, Kanal 75


Nyheten att Per Henriksen lämnar USA för Sverige och Åbytravet avslöjas i ett pressmeddelande från Åbytravet på onsdagen...


Nyheten att Per Henriksen lämnar USA för Sverige och Åbytravet avslöjas i ett pressmeddelande från Åbytravet på onsdagen.
Per Henriksen har köpt Hogane travanläggning i Uddevalla och blir därmed Åbytränare.
Norrmannen Per Henriksen flyttade till USA redan 1979 och är ett stort namn på andra sidan Atlanten med massor av internationella meriter. Han har fostrat ett stort antal världsstjärnor på travhimlen, däribland Nuclear Kosmos som vann Hambletonian 1986 med Ulf Thorsen i sulkyn.
Med över 1000 tränarsegrar i Nordamerika är det en mycket meriterad tränare som kvitterar ut Åbylicens under hösten 2019.
Ett urval av topphästar som tränats av Per Henriksen på andra sidan Atlanten: Nuclear Kosmos, Oolong, Deliberate Speed, Shane T Hanover, Beseiged, Delray Lobell, Kosar, Keystone Bravo, Pleasy Poppy, Lovelytobehold, I Wont Dance, Sothwind Serena, Clerk Magistrate, Adrian Chip och Muscle Hustle.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Många V75-spelares vinstdrömmar krossades när Very Kronos galopperade bort sig som storfavorit för ett par veckor sedan. På onsdagen ..


Många V75-spelares vinstdrömmar krossades när Very Kronos galopperade bort sig som storfavorit för ett par veckor sedan. På onsdagen spelades han på nytt till dunderfavorit och den här gången skötte han sig. Trots de oroande rapporterna om att han inte hade druckit något vatten sedan han lämnat Svante Båths gård rundade han enkelt motståndet från 40 meters tillägg och gick undan till överlägsen seger på 1.15,2 över 3 180 meter.
- Jag hade relativt goda förhoppning att han skulle ta sig iväg även om han var lite stökig i dag av någon anledning. Men han har galopperat när han har varit lugn också så det finns inget riktigt facit med honom. Det är ingen slump att jag fick grå tinningar när han började starta. Han är en speciell rackare men han är enormt kapabel och kan otroligt mycket, sa Erik Adielsson.
Några funderingar på att stryka hästen på grund av uteblivet vätskeintag hade aldrig tränaren Svante Båth.
- Nej. Han mådde bra i övrigt så det var ingen fara. Nu åker vi och köper en Loka åt honom tycker jag, sa Solvallatränaren.

Torskfrossa efter Bergslagsloppet
Efter anrika Bergslagsloppet lämnade Hans-Owe Sundberg banan med favoriten Charrua Forlan men han fick vända om för segerdefilering då målfotot visade att hästen hållit undan från ledningen med liten marginal före vasst avslutande In Vain Sund.
- Han är duktig och brukar svara undan men nu gick det ruskigt fort till slut. Jag körde för sakta under loppet men nu gick det vägen ändå så det var skönt, sa Sundberg som tog en spetsseger även med Eldorado B. i Fornabodas Fyraåringspris.
- Förhoppningen är väl att vi ska kunna komma till derbyt i höst så vi får försöka matcha honom så att han är riktigt bra då.

Maze Runner gjorde en Bradbury
Fornabodas Treåringspris blev ett märkligt lopp som förde tankarna till Steven Bradburys omtalade OS-guld i short track 2002. Australiensaren var utklassad men vann då samtliga motståndare ramlade. Det löste sig nästan lika maximalt för Marcus Lindgren-tränade Maze Runner. Först galopperade framförvarande andrahandsfavoriten Fortune Mearas vid ingång till slutkurvan. Sedan galopperade italienske supertalangen Zidane Grif som tågat ifrån i överlägsen ledning. Därmed var Maze Runner plötsligt först och kunde defilera hem segern.
- Det blev väldigt bra för mig, konstaterade kusken Johan Untersteiner.
Zidane Grifs tränare och kusk Alessandro Gocciadoro tog gruvlig revansch för den snöpliga galoppen när han senare under kvällen bombade hem ett försök i bronsdivisionen med tuffingen Volnik du Kras. Fyraåringen fick gå den tunga vägen utvändigt om ledaren men var outstanding på fina kilometertiden 1.10,3 över 1 640 meter med autostart.
- Han är väldigt stark och tuff och vann en enkelt, konstaterade Gocciadoro.

Andersson tog dubbel
Oskar J Andersson tog en V86-dubbel som kusk när han i tur och ordning satte dit Fredrik Tengstads Gloria Band och Lars-Inge Olssons Sotika.
- Det är väldigt kul att komma hit den här travdagen när det är extremt mycket folk i gröngräset, då är det extra kul att komma till vinnarcirkeln, sa Oskar J Andersson.
Omgångens montélopp vanns av Johanna K Karlsson-tränade Angry Bird Am och Emilia Leo och de som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86-spelet fick för det 14 135 kronor. För sju rätt fick man 166 kronor och för sex rätt 20 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-27 2015-12-27 Romme-9 2160/5 2 29.6 98
2015-12-21 2015-12-21 Romme-8 2140/12 6 29.9 238
2015-11-23 2015-11-23 Färjestad-8 2140/6 3 29.7g 86
2015-11-06 2015-11-06 Färjestad-3 2160/10 3 31.0g 51
2015-10-05 2015-10-05 Färjestad-10 2160/7 3 28.8 157
2016-12-30 2016-12-30 Romme-6 Nathalie Edqvist 2140/3 D 6 33.1g 496
2016-12-16 2016-12-16 Romme-7 Nathalie Edqvist 2140/2 C 5 32.5 341
2016-12-10 2016-12-10 Färjestad-6 Petra Edqvist 2140/10 D 0 29.6 1446
2016-11-21 2016-11-21 Färjestad-10 Nathalie Edqvist 2140/1 D 5 28.9g 338
2016-08-22 2016-08-22 Romme-7 Nathalie Edqvist 2140/1 D 0 g 164
2016-08-01 2016-08-01 Årjäng-9 Nathalie Edqvist 2640/3 D 1 30.2g 98
2016-07-29 2016-07-29 Romme-4 Nathalie Edqvist 2140/9 D 0 g 387
2016-07-23 2016-07-23 Romme-6 Viktoria Strand Jörgensen 2160/3 D 0 g 20
2016-07-08 2016-07-08 Arvika-5 Nathalie Edqvist 2500/3 D 0 30.4g 131
2016-06-22 2016-06-22 Åmål-5 Petra Edqvist 2480/3 D 0 g 302
2016-06-10 2016-06-10 Romme-10 Nathalie Edqvist 2140/3 C 8 33.1g 16
2016-05-16 2016-05-16 Rättvik-3 Nathalie Edqvist 2140/6 B 1 27.8 37
2016-05-07 2016-05-07 Bollnäs-2 Nathalie Edqvist 2140/2 C 1 27.7 23
2016-04-26 2016-04-26 Romme-7 Nathalie Edqvist 2160/7 D 2 28.4 39
2016-04-17 2016-04-17 Hagmyren-8 Nathalie Edqvist 2180/11 B 1 29.1 32
2016-03-27 2016-03-27 Romme-2 Nathalie Edqvist 2160/7 C 0 g 589
2016-02-26 2016-02-26 Romme-7 Samuel Rehn 2140/6 D 0 g 228
2016-02-19 2016-02-19 Bjerke-4 Nathalie Edqvist 2140/3 C 0 100
2016-02-09 2016-02-09 Eskilstuna-5 Nathalie Edqvist 2180/13 B 4 30.0 70
2016-02-01 2016-02-01 Färjestad-2 Nathalie Edqvist 2180/11 C 0 31.3g 74
2016-01-04 2016-01-04 Färjestad-2 2180/6 A 1 29.9 32
2017-07-07 2017-07-07 Arvika-5 Nathalie Edqvist 2500/6 B 0 31.3g 67
2017-06-28 2017-06-28 Åmål-4 Magnus Jakobsson 2500/7 D 6 27.3g 231
2017-06-09 2017-06-09 Romme-9 Nathalie Edqvist 2140/5 B 5 27.1g 36
2017-06-02 2017-06-02 Romme-7 Nathalie Edqvist 2140/5 C 0 28.3g 161
2017-05-05 2017-05-05 Rättvik-7 Nathalie Edqvist 2180/11 B 3 27.8 57
2017-04-29 2017-04-29 Romme-8 Nathalie Edqvist 2140/4 C 1 27.7 63
2017-04-14 2017-04-14 Färjestad-2 Nathalie Edqvist 2140/4 C 2 27.1 272
2017-03-15 2017-03-15 Romme-2 Nathalie Edqvist 2180/14 C 4 28.3 185
2017-02-24 2017-02-24 Romme-5 Nathalie Edqvist 2160/4 B 5 30.4g 332
2017-02-12 2017-02-12 Romme-6 Nathalie Edqvist 1660/6 C 0 27.5 331
2017-02-01 2017-02-01 Bjerke-4 Nathalie Edqvist 2180/8 A 2 37
2017-01-21 2017-01-21 Färjestad-12 Nathalie Edqvist 2160/7 C 1 28.4 42
2017-01-11 2017-01-11 Romme-2 Nathalie Edqvist 1640/1 D 4 29.4g 301
2018-12-07 2018-12-07 Örebro-8 Nathalie Edqvist 2160/6 C 0 g 441
2018-11-19 2018-11-19 Romme-8 Nathalie Edqvist 2180/12 C 0 30.0 312
2018-08-27 2018-08-27 Åmål-7 Nathalie Edqvist 2520/6 C str
2019-06-30 2019-06-30 Hagmyren-2 Nathalie Edqvist 2160/9 D 0 31.9g 908
2019-06-14 2019-06-14 Romme-6 Nathalie Edqvist 3180/12 D 0 31.5g 936
2019-05-20 2019-05-20 Färjestad-7 Nathalie Edqvist 2160/8 D 5 28.5g 568
2019-05-05 2019-05-05 Hagmyren-8 Emelie Mårtensson 2180/11 D str
2019-04-27 2019-04-27 Romme-4 Nathalie Edqvist 2140/1 D 4 29.4 287
2019-04-19 2019-04-19 Färjestad-4 Nathalie Edqvist 2160/7 D 0 g 954
2019-03-18 2019-03-18 Färjestad-8 Peter Ådefors 2160/10 D 0 30.4g 1009
2019-02-22 2019-02-22 Romme-4 Nathalie Edqvist 1640/1 D 0 g 593
2019-02-05 2019-02-05 Momarken-7 Nathalie Edqvist 2160/5 D 0 252
2019-01-21 2019-01-21 Färjestad-10 Kristian Lindberg 2180/4 D 0 30.5g 451
2019-01-06 2019-01-06 Romme-2 Nathalie Edqvist 1660/4 B 0 g 982
2020-03-22 2020-03-22 Färjestad-6 Nathalie Edqvist 2160/12 D 0 28.3g 1299
2020-02-08 2020-02-08 Romme-2 Nathalie Edqvist 2140/4 C 6 30.5g 806
2020-01-20 2020-01-20 Färjestad-5 Nathalie Edqvist 1680/9 D 6 28.3g 1237ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se