Sorbet travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sorbet travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sorbet har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-6 Carl Johan Jepson 1609/8 C

Nyheter för travhäst Sorbet


Propulsion var given.Double Exposure fick också en tidig inbjudan.Heavy Sound gick inte att bortse ifrån efter en enormt imponerande årsdebut...


Propulsion var given.
Double Exposure fick också en tidig inbjudan.
Heavy Sound gick inte att bortse ifrån efter en enormt imponerande årsdebut.
Sorbet tog den sista kvalbiljetten.
Så fick Daniel Redén med fyra hästar i Elitloppet 2019.
Fyra hästar med olika personlighet där tre kan beskrivas som direkt svårhanterliga.
Att Propulsion vill visa att han är störst, bäst och den som bestämmer blev den samlade journalistkåren varse under förra veckans presslunch på Furuby Gård då han under fotograferingen ställde sig på bakbenen och slog sig fri från såväl Redén som kusken Örjan Kihlström.
Följt av några kraftfulla gnägg var det en tydlig signal att de ändrade rutinerna inte föll stallets största stjärna i smaken.
Hästen som slutat tvåa i Elitloppet två år i rad vilket lett till diametralt motsatta reaktioner från sin tränare.
- Första gången han blev tvåa var jag överlycklig. Han gick en fantastisk spurt och det kändes som en seger. Då var det bara glädje, säger Daniel Redén.
- I fjol kändes det som att jag hade allt på plats. I kvalet var alla växlar kvar och jag hade målat upp en bild i huvudet att ”det här vinner vi, det är inga problem”: Jag kände mig oövervinnerlig med min häst. Sedan blev det inte så. Då blev allt bara tomt efteråt.
Halvåret som följde var emellertid Propulsion precis så oövervinnerlig som Redén hade föreställt sig och kunde summera tidernas vinstrikaste säsong för en svensktränad travare med drygt elva miljoner kronor.

Måste bo för sig själv
Lika dominant är hästen i stallmiljö.
För tre år fick han ta över gårdens ”lyxsvit”, från stallets förra fixstjärna Delicious U.S. Ett specialstall med plats för en häst.
Detta på grund av att han inte gick att ha tillsammans med övriga hästar.
- Det är de andra hingstarna han inte kan vara i närheten av. Han trycker ner dem så att de tappar självförtroendet, säger Redén.
Tryckte ner sina konkurrenter var precis vad Propulsion gjorde i Olympiatravet, men det var en triumf som tvingade tränaren att lägga om sina elitloppsplaner.
- Efter det loppet hade han träningsvärk en vecka och var lite sliten. Han skulle ha startat på på Solvalla förra tisdagen, men jag fick hoppa över det.
Har det rubbat någonting?
- Nej. Jag tror att det är positivt att man lyssnar på hästen och inte bara kör efter en plan. Jag fick ändra om på grund av att han visade lite träningsvärk för första gången i sitt liv. Nu är han nog där han ska vara igen. Formen ska vara 110 procent på söndag.
Vad kan du förbättra på Propulsion så att det ska räcka hela vägen i år?
- Det är startsnabbheten. Jag ska ändra huvudlag för att få honom startsnabbare. Den enda gången han haft någon typ av stängt huvudlag i starten är i Hugo Åbergs Memorial 2016, då hade han can’t-see-back-rullar. I Elitloppet kommer Propulsion att få någon typ av skygglappar för första gången. Vilken typ det blir och om vi provar redan i försöket måste jag däremot fundera över, avslöjar Redén.
Det här är väl Propulsions sista chans att vinna Elitloppet?
- Egentligen inte eftersom han har åldern inne att tävla ett år till. Men det är väldigt många kunder som vill ha hans tjänster i aveln så det blir svårt att kombinera. Det troliga är att det blir hans sista chans.

”Lägst i puls av alla”
Minst lika knepig att umgås med är Sorbet.
- Det är en riktig gangster. Hemma är han hanterbar, men när han kommer till tävlingsbanan blir han galen och spiller enormt mycket energi innan loppen. Men det har blivit bättre på den punkten och det är en stor anledning till att han har utvecklats det senaste året. Jämför man med hur hästen uppträdde som fyraåring så är det stor skillnad idag.
En gemensam nämnare för de båda bråkstakarna är skötaren Ellinor Wennebring.
- När det kommer till Sorbet så är hans framgångar nästan helt Ellinors förtjänst. Det är hon som gör allt med honom, speciellt på tävlingsdagarna. Då håller jag mig så långt borta jag kan. Att hästen har kapacitet att vara med i Elitloppet har jag alltid vetat. När vi har tränat på lerbanan så ligger han lägst i puls av alla hästar i hela stallet. Det talar om vilken grundfysik han har. Jag är väldigt spänd på vad han kan uträtta i Elitloppet.

”Flaxa likt Dumbo”
Men det är inte bara hingstarna som kan ställa till besvär.
Mysfaktorn hos Redéns nya stjärnsto Double Exposure verkar inte heller speciellt hög.
- Ska jag vara helt ärlig så är hon en riktig häxa. Jag kan inte säga något annat. Hon är elak, hon bryr sig inte om någon annan häst. Till exempel när hon ska ha mat så kan hon inte stå bredvid andra hästar, då ryker varenda boxvägg när hon ska säga till att det är hennes mat och att allt är hennes. Hon har ett stort ego, men det tar hon även med sig ut på banan, för hon är ganska kul när man kör henne, även här hemma.
- Ligger man själv först så händer ingenting, men smackar du till åt henne och hon ser en häst, då…
- Hon har så otroligt stora öron, de börjar liksom flaxa likt Dumbo i Disney. Då vet man, när öronen börjar röra på sig, sen slickar hon dem efter halsen och drar iväg. Hon har en väldig personlighet.
Hur mycket potential finns det i Double Exposure?
- Den är nog väldigt, väldigt stor. Jag vet inte själv hur bra hon är eller kommer att bli. Jag har matchat henne lugnt ett helt år nu med siktet inställt på det här. Jag tror ingen vet hur bra hon är. Jag tror hon kan vara en riktigt giftig överraskning för många.
Vad skulle vara det optimala elitloppsscenariot för hennes del?
- Spets och slut, hämta ut.

”Otrolig teknik”
Men man måste inte vara en tuffing för att få vara med i Elitloppet. Valacken Heavy Sound är undantaget som visar att även snälla pojkar kan få leka på den allra största scenen.
- Det är en kille som inte sticker ut så mycket i mängden. Det enda som sticker ut är att han har sådan otrolig teknik. Han är nog lite mer som en annan, han vill helst inte synas, han vill gärna gömma sig i klungan när vi kör.
- Men när det blir allvar och man säger till honom att nu ska vi nog ändå synas och springa framåt, då ser alla vem han är.
- Häftigare teknik har jag nog inte haft någon häst som haft, det ska vara Delicious i så fall. Han är i klass med henne.
Finns det potential i Heavy Sound som vi ännu inte har sett?
- Jag tror det. Han har fått en hel vinter på sig nu och det känns fantastiskt bra i jobben. Jag tror att han utvecklats lite under vintern.
Det bästa elitloppsscenariot för hans del?
- Att det går väldigt, väldigt fort och han får en perfekt resa. I tredje utvändigt kanske. I rygg på ”Proppen”, säger tidernas förste tränare med fyra hästar i Elitloppet.

Kanal 75


1. Makethemark – SverigeKön: hingstÅlder: 6 årTränare: Petri Salmela, SverigeKusk: Ulf OhlssonÄgare: Stall Nian, SverigeRekord:..


1. Makethemark – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Petri Salmela, Sverige
Kusk: Ulf Ohlsson
Ägare: Stall Nian, Sverige
Rekord: 1.10,5
Insprungna pengar: 5 187 810 kronor
Segerprocent: 46
Största seger: Jubileumspokalen, Solvalla 2018

Egenskaper 
Styrka: 7
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 9

Kommentar: Norrländsk spurtkanon som krigade i kulltoppen som tre- och fyraåring innan han under fjolåret tog klivet upp i den äldre eliten. Utmanade Propulsion i Norrbottens Stora Pris och spurtade därefter till seger i Jubileumspokalen. Vann årsdebuten i Olympiatravet, Sista Chansen trots startgalopp och fick efter det en elitloppsbiljett. Petri Salmelas första deltagare i Elitloppet.

2. Disco Volante - Sverige

Kön: valack
Ålder: 6 år
Tränare: Stefan Melander, Sverige
Kusk: Jorma Kontio
Ägare: Stall Courant, Sverige
Rekord: 1.09,9
Insprungna pengar: 3 080 132 kronor
Segerprocent: 45
Största seger: Silverdivisionen, Bergsåker 2019

Egenskaper 
Styrka: 6
Speed: 7
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Tidig snackhäst som vann sina sju första felfria lopp. Har varit stänkrädd och haft svårt att få ut sin kapacitet då han tvingats trava bakom hästar, men är extremt snabb bakom startbilen och extra effektiv då han får trava ut i front. Tog steget in i eliten med andraplatsen i Lotterialöpningen i Neapel då han kasserade in sin första miljoncheck.

3. Double Exposure - Sverige

Kön: sto
Ålder: 6 år
Tränare: Daniel Redén, Sverige
Kusk: Erik Adielsson
Ägare: Stall Zet, Sverige
Rekord: 1.09,6
Insprungna pengar: 4 669 334 kronor
Segerprocent: 47
Största seger: Goldsmith Maid, Meadowlands 2015

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Amerikansk järnlady som köptes till Sverige inför fyraåringssäsongen. Har krossat den skandinaviska stoeliten under två säsonger. Ska försöka gå i sin landsmaninna Moni Makers fotspår, det senaste stoet att vinna Elitloppet 1998. Kommer till start med sex ettor i resultatraden efter att senast ha dansat undan i bländande stil på 1.09,8. Får för första gången Erik Adielsson i sulkyn.

4. Next Direction - Finland

Kön: valack
Ålder: 6 år
Tränare: Timo Hulkkonen, Finland
Kusk: Iikka Nurmonen
Ägare: Team Look the Winners, Finland
Rekord: 1.10,7
Insprungna pengar: 3 002 317 kronor
Segerprocent: 38
Största seger: Kuopio Stakes, Kuopio 2017

Egenskaper 
Styrka: 6
Speed: 7
Startsnabbhet: 9
Form: 9

Kommentar: Amatörtränad finsk startraket som dominerade sin kull, även om han fick nöja sig med andrapriset i derbyt. Startade sporadiskt i fjol men har inlett 2019 lysande och fick sitt internationella genombrott som tvåa bakom Readly Express i Finlandia-Ajo. Visade att han gillar två heat samma dag då han utklassningsvann Kuopio Stakes som fyraåring. Gör sin första start utanför Finland.

5. Looking Superb - Norge

Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Jean-Michel Bazire, Frankrike
Kusk: Åke Svanstedt
Ägare: Kolbjørn Selmer & Ann Kristin Selmer, Norge
Rekord: 1.10,4
Insprungna pengar: 5 509 241 kronor
Segerprocent: 30
Största seger: Prix de l’Atlantique, Enghien 2019

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 10

Kommentar: Ståtlig norrman som förvandlats till en världsstjärna i händerna på franske mästertränaren Jean-Michel Bazire. Kvalificerade sig oväntat till Prix d’Amerique där han tog ett sensationellt andrapris som särklassigt minst meriterad i fältet. Har fortsatt att övertyga efteråt och visade förbluffande explosivitet i genrepet då han växlade från 1.20- till 1.05-fart över upploppet. Körs för första gången av dubble elitloppsvinnaren Åke Svanstedt.

6. Uza Josselyn - Schweiz

Kön: sto
Ålder: 8 år
Tränare: René Aebischer, Frankrike
Kusk: Gabriele Gelormini
Ägare: Ecurie Rythm & Blues, Schweiz
Rekord: 1.09,0
Insprungna pengar: 11 122 743 kronor
Segerprocent: 46
Största seger: Gran Premio delle Nazioni, San Siro 2017

Egenskaper 
Styrka: 6
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 7

Kommentar: Danskfödd dynamitgumma som avslutade snabbast av samtliga hästar under elitloppshelgen ifjol, men missade finalen med en nos. Fick en ny chans sedan hon slutat tvåa bakom Looking Superb i Prix de l’Atlantique i april. Blek med skor på hovarna i sin senaste start och kommer till Solvalla med lite dunkel form. Kusken Gabriele Gelormini kör Elitloppet för fjärde gången och jagar sin första finalplats.

7. Readly Express – Sverige

Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Timo Nurmos, Sverige
Kusk: Björn Goop
Ägare: Bro Byggnads AB, Sverige
Rekord: 1.08,9
Insprungna pengar: 22 961 565 kronor
Segerprocent: 72
Största seger: Prix d’Amerique, Vincennes 2018

Egenskaper 
Styrka: 10
Speed: 8
Startsnabbhet: 9
Form: 10

Kommentar: Stenhård travmaskin med enastående vinnarskalle. Vann Svenskt Travkriterium som treåring, Svenskt Travderby och Europaderbyt som fyraåring samt Jubileumspokalen som femåring. Bröt Bold Eagles segersvit i Prix d’Amerique som sexåring och var enorm som trea i årets upplaga. Vann därefter Prix de France och stod för en mäktig spurtseger i debuten över elitloppsdistansen i Criterium de Vitesse i mars. Kommer från seger i Finlandia-Ajo och är tänkt att avsluta sin makalösa karriär i Elitloppet.

8. Sorbet - Sverige

Kön: hingst
Ålder: 8 år
Tränare: Daniel Redén, Sverige
Kusk: Carl Johan Jepson
Ägare: Stall Zet, Sverige
Rekord: 1.10,2
Insprungna pengar: 5 551 026 kronor
Segerprocent: 29
Största seger: H.K.H. Prins Daniels lopp, Gävle 2019

Egenskaper 
Styrka: 8
Speed: 7
Startsnabbhet: 8
Form: 10

Kommentar: Temperamentsfull hårding som kom igång ordentligt som fyraåring då han bland annat slutade trea i Europaderbyt. Fick femåringssäsongen spolierad av en svår ligamentskada men reste sig och har sedan comebacken som sexåring utvecklats konstant och växt in i eliten. Visade oanad startsnabbhet när han utrustad med helstängt huvudlag direktkvalificerade sig till Elitloppet genom ledning från star till mål i Prins Daniels lopp, och i samma slag gjorde Daniel Redén historisk som den förste tränaren någonsin att få med fyra hästar i Elitloppet.

Ola Johansson/Robin Johansson, Kanal 75


På söndag smäller det på Solvalla när startbilen rullar till Elitloppet 2019. Förutom evig ära i det mycket prestigefyllda ..


På söndag smäller det på Solvalla när startbilen rullar till Elitloppet 2019. Förutom evig ära i det mycket prestigefyllda loppet tar vinnaren även hem tre miljoner kronor som är förstapriset.
Årets upplaga har ur svenskt perspektiv utmålats lite som giganternas kamp mellan superstjärnorna Readly Express, som gör sin sista start i karriären, och Propulsion.
Från Frankrike kommer även en mycket stark utmanare i Aubrion du Gers som har inte mindre än 15 raka segrar.
Readly Express och Björn Goop lottades till spår sju bakom startbilen i det första försöket.
Propulsion och Örjan Kihlström fick spår fem i det andra försöket och i samma heat fick Aubrion du Gers och Jos Verbeeck innerspår.
- Det var inte särskilt bra vill jag väl säga. Vi fick tre och utåt och man vill ju ha två och inåt. Jag är inte uppgiven men man vill ju ha så bra spår som möjligt, kommenterade Daniel Redén i en intervju i TV12.
- Propulsion är det ingen fara med för han är inte så spårberoende så där spelar det ingen roll. Han är väl den starkaste hästen i fältet. Han har tränat på som vanligt och det känns väldigt bra.
Daniel Redén är historisk som tränare eftersom han har med fyra hästar i årets Elitlopp. Det bästa startspåret av hans kvartett fick Double Exposure och Erik Adielsson med bricka tre i det första försöket.
- Hon är ju väldigt, väldigt startsnabb och där finns det en del att göra, sa Redén.

Elitloppet försök 1
1609 meter autostart
Häst - kusk - tränare
1) Makethemark – Ulf Ohlsson – Petri Salmela
2) Disco Volante–  Jorma Kontio – Stefan Melander
3) Double Exposure –  Erik Adielsson – Daniel Redén
4) Next Direction – Iikka Nurmonen – Timo Hulkkonen
5) Looking Superb – Åke Svanstedt – Jean-Michel Bazire
6) Uza Josselyn – Gabriele Gelormini – René Aebischer
7) Readly Express – Björn Goop – Timo Nurmos
8) Sorbet – Carl Johan Jepson – Daniel Redén

Elitloppet, försök 2
1609 meter autostart
Häst - kusk - tränare
1) Aubrion du Gers –Jos Verbeeck – Jean-Michel Bazire
2) Milligan’s School – Ulf Eriksson – Stefan Melander
3) Bahia Quesnot – Junior Guelpa
4) Day or Night In – Johan Untersteiner
5) Propulsion – Örjan Kihlström – Daniel Redén
6) Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
7) Heavy Sound – Kenneth Haugstad – Daniel Redén
8) Dijon – Romain Derieux

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvallas sportchef presenterade den näst sista hästen att bli klar för Elitloppet i en Facebook-sändning söndag lunch. Det blir hä..


Solvallas sportchef presenterade den näst sista hästen att bli klar för Elitloppet i en Facebook-sändning söndag lunch.
Det blir hästens tränare Johan Untersteiner som kommer att köra Day Or Night In i Elitloppet.
I samma sändning meddelade även Anders Malmrot att Cyber Lane kommer att starta i Sweden Cup.
Den 16:e och sista hästen avslöjas i samband med lottningen av Elitloppet som sker i direktsändningen klockan 17.30 i TV12.

Fakta Day Or Night In
Ålder: 7 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 54 (17-8-3)
Intjänat: 5 045 371 SEK
Rekord: 1.10,2 autostart (1640 meter)
Ägare: Invexbo AB
Tränare: Johan Untersteiner
Skötare: Sofie Ericsson
Uppfödare: Invexbo AB
Nationalitet: Svensk

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige), Dijon (Frankrike), Aubrion Du Gers (Frankrike), Double Exposure (Sverige), Looking Superb (Norge), Uza Josselyn (Schweiz), Makethemark (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Bahia Quesnot (Frankrike), Next Direction (Finland), Disco Volante (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Sorbet (Sverige) och Day Or Night In (Sverige).

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är en vecka kvar innan det smäller på Solvalla då Elitloppet avgörs med tre miljoner kronor i förstapris. Innan lördage..


Det är en vecka kvar innan det smäller på Solvalla då Elitloppet avgörs med tre miljoner kronor i förstapris. Innan lördagens V75-omgång på Gävletravet var 13 hästar inbjudna och klara för det stora sprinterloppet. Efter att Sorbet vann Gulddivisionens final så blev han direktkvalificerad till Elitloppet. Det betyder i så fall att tränaren Daniel Redén har fyra hästar med i startfältet. Förutom Sorbet så är ju Propulsion, Double Exposure och Heavy Sound redan klara. Tilltänkt kusk på Sorbet ska enligt Redén vara Carl Johan Jepson som har vunnit med hästen tidigare.

Blev startsnabb och höll ledningen med helstängt
Men den här gången var det som vanligt Örjan Kihlström som satt i sulkyn och för att få Sorbet snabbare från start var hästen utrustad med ett norskt huvudlag. När det var en minut kvar till start drog Örjan Kihlström ner skygglapparna och i startrusningen mot Ringostarr Treb och Pastore Bob höll Sorbet ledningen från innerspåret.
- Det gick väldigt fort och vi körde vad vi kunde men det var aldrig kris att bli av med ledningen. Jag väntade länge innan loppet med att dra ner skygglapparna och han blev startsnabb av dem och kunde hålla ut de andra. Sedan blev han lite väl pigg under vägen med det helstängda, sa Örjan Kihlström.
Första femhundra metrarna avverkade Sorbet efter 1.08,8 och han varvade på 1.10,3. Genom sista kurvan och in på upploppet låg Örjan Kihlström raklång i vagnen och tog upp så att inte Ringostarr Treb som satt i rygg på ledaren skulle få luckan och komma loss. Mitt i banan angrep Mindyourvalue W.F. och spurtade in som tvåa men Sorbet gled ifrån till en säker seger på tiden 1.10,2/1609a.
- Jag drog ju så mycket jag orkade i sista sväng och sedan är det svårt att få dem att tända om i slutskedet när man drar i honom så länge. Jag fick dra ihop honom helt enkelt för att inte ge Ringostarr Treb chansen. Men han han hade huvan kvar i mål, sa Örjan Kihlström.
- Helsike vad startsnabb han blev med det helstängda. Nu har han vunnit två guldfinaler och det är fantastiskt kul. Helt galet, sa Daniel Redén.

”En av de hårdaste hästar jag har i stallet”
En stund efter loppet pratade Solvallas sportchef Anders Malmrot med Daniel Redén som lät väldigt positiv till en start i Elitloppet men ville ha lördagskvällen på sig att fundera innan han lämnade något definitivt besked.
- Om jag säger ja så har vi fyra stycken med och det är en otrolig prestation av hela teamet. Det är skötaren Ellinors förtjänst som gör allt med Sorbet och inte min. Jag såg direkt att hovarna såg bra ut och han verkar må bra. Men han är också en av de hårdaste hästar jag har i stallet och Örjan drog inte huvan heller så jag har en positiv känsla att det kan bli ett ja, sa Daniel Redén.
- Sorbet är så bra nu att han hänger med i alla sammanhang och kan säkert ta sig till final och ta en en bit av kakan där, sa Örjan Kihlström.
Därmed är det i så fall två platser kvar i Elitloppet att bjuda in för Anders Malmrot innan spårlottningen äger rum klockan 17.30 på söndagen.

Favoritfall i V75-inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen där Nobel Amok inte orkade från ledningen. Han fick visserligen en dryg förstakurva i tredjespår och det kostade 1.09 första femhundra metrarna för att komma till ledningen. Han varvade på 1.12,7 och var slagen redan i utgången av sista kurvan. Shocking Superman som travat utvändigt om ledaren hela vägen kopplade greppet vid upploppets början. Han stod emot i det längsta men kunde inte svara Stepping Spaceboy den sista biten och föll med flaggan i topp. Stepping Spaceboy kördes av Carl Johan Jepson som vinner lopp i parti och minut och är inne i ett härligt flyt för dagen. Hästen, som tog årets första seger, tränas av Admir Zukanovic på Åby och var riktigt bra när han vann på tiden 1.12,0 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Det kändes bra och jag hade mycket att köra med. Hästen är riktigt rejäl och han avgjorde säkert, sa Carl Johan Jepson som därmed har tre segrar kvar innan han tar klivet in i tusenklubben.

Revansch för Bergh
Det blev revansch i loppet efter för Robert Bergh när Oskar Florhed styrde in Sanda Love i lärlingsloppet. Florhed svarade anfall och körde fram utvändigt om ledaren mitt i loppet, kopplade greppet in på upploppet och vann säkert. Oskar Florhed jobbar hos Robert Bergh och är ansvarig för Norrlands-filialen på Bergsåker.

”Vi vann loppet i starten”
I kallblodsloppet, med 200 000 kronor i förstapris, vann Guld Rubin som gjorde en riktigt fin insats för sin tränare och kusk Jörgen Westholm. Från springspår på tillägg prickade Westholm starten och körde offensivt. Han forcerade Guli Rubin till ledningen efter ett halvvarv och fick sedan favoriten Rappnor på utsidan. Den sistnämnde galopperade som slagen i utgången av sista kurvan och då fick Nordby Kuling luckan ifrån rygg på ledaren. Men Guld Rubin svarade allt och alla och gick ifrån till en imponerande seger.
- Jag tänkte att min chans att vinna loppet är att vara före norsken. Vi lyckades vinna loppet i starten och han växer i ledningen. Planen höll och vi vann och det är vi riktigt nöjda med. Det var riktigt kul för vi har haft det här loppet i sikte en längre tid, sa Jörgen Westholm.

Ny framgång för Fredrik Linder
Fredrik Linder har strålande form på stallet och hästarna vinner lopp i var fjärde start de gör. I V75-4 blev det en väldigt lätt seger för Falcon Am som blixtstartade till ledningen från springspår för Claes Sjöström. Han fick andrahandsfavoriten Global Winner utvändigt men den senare var slagen i sista sväng och då ryckte Falcon Am bara undan. Det blev en väldigt lätt seger för Falcon Am som Fredrik Linder tränar tillsammans med sambon Magdalena Eriksson.
- Han avgjorde väldigt enkelt. Jag träffade väl inte klockrent men det var som Fredrik sa att han var extremt explosiv i starten och jag kände i volten att han kunde rassla iväg, sa Claes Sjöström.

Dubbelseger för Sjöström
Sjöström åkte ut i loppet efter, V75-5, där hans egentränade Bizzi Blizz hade stor uppvisning. Favoriten Zanzibar Wise As galopperade i starten och Bizzi Blizz öppnade snabbt och tog tidigt hand om ledningen. Hon såg sedan dunderfin ut hela vägen där Claes Sjöström såg ut att ha ett ton i linorna genom mål. Det femåriga stoet var helt överlägsen och imponerade stort på segertiden 1…..
- Hon blir faktiskt bara bättre och bättre. Hon överraskar mig nästan varje gång och gör toppinsatser, sa Claes Sjöström som därmed tog en dubbelseger på V75.

Donners Am gjorde Linderoth rörd
Per Linderoth tog en efterlängtad tränarseger på V75, den första sedan 2015, och var märkbart rörd efter att ha vunnit med Donners Am i avslutningen. Hästen betyder väldigt mycket för Per och han gjorde en grym prestation från ledningen och vann enkelt. Segertiden blev mycket fina 1.12,2 över distansen 2640 meter med bilstart.
Sju rätt gav 88 432 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är en vecka kvar innan det smäller på Solvalla då Elitloppet avgörs med tre miljoner kronor i förstapris. Innan lördage..


Det är en vecka kvar innan det smäller på Solvalla då Elitloppet avgörs med tre miljoner kronor i förstapris. Innan lördagens V75-omgång på Gävletravet var 13 hästar inbjudna och klara för det stora sprinterloppet. Efter att Sorbet vann Gulddivisionens final så blev han direktkvalificerad till Elitloppet. Det betyder i så fall att tränaren Daniel Redén har fyra hästar med i startfältet. Förutom Sorbet så är ju Propulsion, Double Exposure och Heavy Sound redan klara. Kusk på Sorbet ska enligt Redén vara Carl Johan Jepson som har vunnit med hästen tidigare.

Blev startsnabb och höll ledningen med helstängt
Men den här gången var det som vanligt Örjan Kihlström som satt i sulkyn och för att få Sorbet snabbare från start var hästen utrustad med ett norskt huvudlag. När det var en minut kvar till start drog Örjan Kihlström ner skygglapparna och i startrusningen mot Ringostarr Treb och Pastore Bob höll Sorbet ledningen från innerspåret.
- Det gick väldigt fort och vi körde vad vi kunde men det var aldrig kris att bli av med ledningen. Jag väntade länge innan loppet med att dra ner skygglapparna och han blev startsnabb av dem och kunde hålla ut de andra. Sedan blev han lite väl pigg under vägen med det helstängda, sa Örjan Kihlström.
Första femhundra metrarna avverkade Sorbet efter 1.08,8 och han varvade på 1.10,3. Genom sista kurvan och in på upploppet låg Örjan Kihlström raklång i vagnen och tog upp så att inte Ringostarr Treb som satt i rygg på ledaren skulle få luckan och komma loss. Mitt i banan angrep Mindyourvalue W.F. och spurtade in som tvåa men Sorbet gled ifrån till en säker seger på tiden 1.10,2/1609a.
- Jag drog ju så mycket jag orkade i sista sväng och sedan är det svårt att få dem att tända om i slutskedet när man drar i honom så länge. Jag fick dra ihop honom helt enkelt för att inte ge Ringostarr Treb chansen. Men han han hade huvan kvar i mål, sa Örjan Kihlström.
- Helsike vad startsnabb han blev med det helstängda. Nu har han vunnit två guldfinaler och det är fantastiskt kul. Helt galet, sa Daniel Redén.

”En av de hårdaste hästar jag har i stallet”
En stund efter loppet pratade Solvallas sportchef Anders Malmrot med Daniel Redén som lät väldigt positiv till en start i Elitloppet men ville ha lördagskvällen på sig att fundera innan han lämnade något definitivt besked.
- Om jag säger ja så har vi fyra stycken med och det är en otrolig prestation av hela teamet. Det är skötaren Ellinors förtjänst som gör allt med Sorbet och inte min. Jag såg direkt att hovarna såg bra ut och han verkar må bra. Men han är också en av de hårdaste hästar jag har i stallet och Örjan drog inte huvan heller så jag har en positiv känsla att det kan bli ett ja, sa Daniel Redén.
- Sorbet är så bra nu att han hänger med i alla sammanhang och kan säkert ta sig till final och ta en en bit av kakan där, sa Örjan Kihlström.
På söndagsförmiddagen meddelade Daniel Redén och Solvallas sportchef Anders Malmrot att Sorbet är klar för Elitloppet.
Därmed är det i så fall två platser kvar i Elitloppet att bjuda in för Anders Malmrot innan spårlottningen äger rum klockan 17.30 på söndagen.

Favoritfall i V75-inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen där Nobel Amok inte orkade från ledningen. Han fick visserligen en dryg förstakurva i tredjespår och det kostade 1.09 första femhundra metrarna för att komma till ledningen. Han varvade på 1.12,7 och var slagen redan i utgången av sista kurvan. Shocking Superman som travat utvändigt om ledaren hela vägen kopplade greppet vid upploppets början. Han stod emot i det längsta men kunde inte svara Stepping Spaceboy den sista biten och föll med flaggan i topp. Stepping Spaceboy kördes av Carl Johan Jepson som vinner lopp i parti och minut och är inne i ett härligt flyt för dagen. Hästen, som tog årets första seger, tränas av Admir Zukanovic på Åby och var riktigt bra när han vann på tiden 1.12,0 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Det kändes bra och jag hade mycket att köra med. Hästen är riktigt rejäl och han avgjorde säkert, sa Carl Johan Jepson som därmed har tre segrar kvar innan han tar klivet in i tusenklubben.

Revansch för Bergh
Det blev snabb revansch i loppet efter för Robert Bergh när Oskar Florhed styrde in Sanda Love i lärlingsloppet. Florhed svarade anfall och körde fram utvändigt om ledaren mitt i loppet, kopplade greppet in på upploppet och vann säkert. Oskar Florhed jobbar hos Robert Bergh och är ansvarig för Norrlands-filialen på Bergsåker.

”Vi vann loppet i starten”
I kallblodsloppet, med 200 000 kronor i förstapris, vann Guli Rubin som gjorde en riktigt fin insats för sin tränare och kusk Jörgen Westholm. Från springspår på tillägg prickade Westholm starten och körde offensivt. Han forcerade Guli Rubin till ledningen efter ett halvvarv och fick sedan favoriten Rappnor på utsidan. Den sistnämnde galopperade som slagen i utgången av sista kurvan och då fick Nordby Kuling luckan ifrån rygg på ledaren. Men Guli Rubin svarade allt och alla och gick ifrån till en imponerande seger.
- Jag tänkte att min chans att vinna loppet är att vara före norsken. Vi lyckades vinna loppet i starten och han växer i ledningen. Planen höll och vi vann och det är vi riktigt nöjda med. Det var riktigt kul för vi har haft det här loppet i sikte en längre tid, sa Jörgen Westholm.

Ny framgång för Fredrik Linder
Fredrik Linder har strålande form på stallet och hästarna vinner lopp i var fjärde start de gör. I V75-4 blev det en väldigt lätt seger för Falcon Am som blixtstartade till ledningen från springspår för Claes Sjöström. Han fick andrahandsfavoriten Global Winner utvändigt men den senare var slagen i sista sväng och då ryckte Falcon Am bara undan. Det blev en väldigt lätt seger för Falcon Am som Fredrik Linder tränar tillsammans med sambon Magdalena Eriksson.
- Han avgjorde väldigt enkelt. Jag träffade väl inte klockrent men det var som Fredrik sa att han var extremt explosiv i starten och jag kände i volten att han kunde rassla iväg, sa Claes Sjöström.

Dubbelseger för Sjöström
Sjöström åkte ut i loppet efter, V75-5, där hans egentränade Bizzi Blizz hade stor uppvisning. Favoriten Zanzibar Wise As galopperade i starten och Bizzi Blizz öppnade snabbt och tog tidigt hand om ledningen. Hon såg sedan dunderfin ut hela vägen där Claes Sjöström såg ut att ha ett ton i linorna genom mål. Det femåriga stoet var helt överlägsen och imponerade stort på segertiden 1.11,2/1640a.
- Hon blir faktiskt bara bättre och bättre. Hon överraskar mig nästan varje gång och gör toppinsatser, sa Claes Sjöström som därmed tog en dubbelseger på V75.

Donners Am gjorde Linderoth rörd
Per Linderoth tog en efterlängtad tränarseger på V75, den första sedan 2015, och var märkbart rörd efter att ha vunnit med Donners Am i avslutningen. Hästen betyder väldigt mycket för Per och han gjorde en grym prestation från ledningen och vann enkelt. Segertiden blev mycket fina 1.12,2 över distansen 2640 meter med bilstart.
Sju rätt gav 88 432 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-08 2015-11-08 Eskilstuna-11 2140/6 5 12.6 274
2015-10-25 2015-10-25 Solvalla-7 2140/2 3 12.7 133
2015-10-07 2015-10-07 Solvalla-6 2140/6 2 12.2 53
2015-09-26 2015-09-26 Solvalla-11 2140/4 2 11.8 380
2017-12-17 2017-12-17 Vincennes-6 F Nivard 2700/2 B 2 39
2017-11-26 2017-11-26 Mantorp-5 Örjan Kihlström 1640/6 B 2 12.9 132
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-10 Daniel Redén 2140/2 B 0 12.2 121
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-12 Örjan Kihlström 3160/10 D 2 12.7 72
2017-05-13 2017-05-13 Åby-7 Örjan Kihlström 2640/2 C 3 13.2 52
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-9 Daniel Redén 2140/8 B 7 12.9 88
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-10 Örjan Kihlström 3220/12 A 6 15.2 25
2018-10-13 2018-10-13 Åby-11 Örjan Kihlström 2640/5 B str
2018-09-16 2018-09-16 Östersund-10 Per Linderoth 2140/11 C 4 10.7 838
2018-08-25 2018-08-25 Bergsåker-11 Örjan Kihlström 2140/3 D 2 10.2 225
2018-08-11 2018-08-11 Åby-12 Johan Untersteiner 3140/9 D 4 13.6 312
2018-08-01 2018-08-01 Mantorp-10 Örjan Kihlström 2140/7 B 1 12.2 15
2018-06-30 2018-06-30 Färjestad-7 Örjan Kihlström 2140/3 B 2 11.1 95
2018-06-16 2018-06-16 Boden-13 Daniel Redén 2140/1 C str
2018-05-26 2018-05-26 Solvalla-1 Örjan Kihlström 1640/7 C 1 10.3 54
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-9 Örjan Kihlström 2140/5 A 1 13.7 31
2018-03-27 2018-03-27 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/8 B 0 g 16
2018-03-03 2018-03-03 Halmstad-7 Johan Untersteiner 2140/8 B str
2018-02-15 2018-02-15 Vincennes-1 F Ouvrie 2700/1 A 0 125
2018-01-04 2018-01-04 Vincennes-2 B Goop 2100/12 A 1 25
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-10 Örjan Kihlström 1609/1 B 1 10.2 23
2019-05-04 2019-05-04 Vermo-11 Örjan Kihlström 1609/8 B 0 100
2019-04-21 2019-04-21 Romme-7 Örjan Kihlström 2140/6 C 2 11.4 16
2019-04-03 2019-04-03 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/2 B 1 12.7 21
2019-02-02 2019-02-02 Åby-10 Örjan Kihlström 2140/9 B 1 13.7 34
2019-01-19 2019-01-19 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/7 B 1 12.9 65
2019-01-08 2019-01-08 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/5 B 1 14.1 13ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se