Sonja travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sonja travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sonja har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Sonja har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Sonja


V64® Xpress avgjordes på Romme och Bodentravet under fredagskvällen. Men innan V64 tog sin början var Margareta Tooma ute och visade upp sig..


V64® Xpress avgjordes på Romme och Bodentravet under fredagskvällen. Men innan V64 tog sin början var Margareta Tooma ute och visade upp sig på Romme. Efter en lugn start sände Örjan Kihlström fram henne utvändigt om ledande Green Mamba efter ett varv. Marcus Lilius bakom Green Mamba svarade men när Örjan Kihlström tryckte till över den sista bortre långsidan fick hon ge upp. Margareta Tooma tog över in i slutsvängen och försvann ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger. Det sjuåriga stoet såg strålande ut när hon vann på tiden 1.11,6/2140a. Daniel Redén heter tränaren och i sulkyn satt en imponerad Örjan Kihlström efter hennes 14:e raka fullträff.
– Hon är helt otrolig och bara tuffar på. Hon gillar att springa hela vägen och är bra för klassen och tål att göra jobbet, sa Örjan Kihlström.

Kylin Blom megaskrällde med 100-oddsare
På Romme kördes det även finaler i Sleipner Cup både i den öppna klassen och för ston. I det sistnämnda loppet levererade Oskar Kylin Blom en riktig smällkaramell när han vann med egentränade Kattelbo Kajsa - till över 100 gånger i vinnarodds. I en tät slutstrid fick hon nosen först före ledande Sonja Kiro som höll på att kontra tillbaka den sista biten. Fjolårets segermaskin Lannem Stella, har fortfarande inte vunnit lopp i år. I sin tredje start för året såg hon giftig ut när hon tassade med ute i spåren genom sista kurvan, men mitt på upploppet tröt krafterna och hon blev till slut trea. Förstapriset i loppet var 150 000 kronor.
– Jag sa till ägarna senast att jag tror att vi slår Lannem Stella utan galoppen. Idag stod vi 40 meter före henne men man kunde ändå inte tro på det när man står i över 100 gånger pengarna. Hon är riktigt fin men har galopperat bort sig lite för mycket. Idag var det härligt att sitta bakom, sa Oskar Kylin Blom.

Persson-tränat i topp i den öppna klassen
Jan-Olov Persson tog hand om de två första platserna som tränare i finalen av Sleipner Cup för den öppna klassen. Det var Mats E Djuse som styrde in vinnaren Björs Balder som avgjorde enkelt över upploppet efter en väl avvägd styrning, där han smög med i ryggar ute i tredjespår på slutvarvet. Det var hästens fjärde raka seger. Stallkamraten Juni Blixt spurtade bra till andraplatsen för Jorma Konto.
– Han har varit bra en längre tid och det var kul att han fick vinna den här finalen. Han tjänade inte så mycket pengar i fjol så han har stått bra inne i loppen i år, kommenterade Mats E Djuse.

Dubbelseger för Redén och Roger Nilsson
Daniel Redén kom till Romme med två hästar och blev hundraprocentig. I den inledande avdelningen på V64 övertygade favoriten Never Mind’Em när han vann från ”dödens”efter att Örjan Kihlström sänt fram hästen utvändigt om ledaren dryga varvet kvar.
I Boden tog Roger Nilsson två snygga tränarsegrar där han själv satt i sulkyn. Först med Galant Ima, som forcerades till ledningen efter ett halvvarv i 1.10-tempo, och höll undan till slut, samt i den avslutande avdelningen där Barolo Gene gjorde årsdebut och vann säkert efter att ha körts tufft till ledningen i utgången av den första kurvan.
I den andra avdelningen på V64 vann Sandra Eriksson med sin egentränade och hårt betrodda Grit Brodda enkelt.
Förutom 100-oddsaren blev det rätt så favoritbetonat på V64 och sex rätt gav 15 405 kronor. Fem rätt gav 19 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det jackpot till måndagens V64 som då avgörs i Halmstad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Torsdagskvällens V64® avgjordes på Umåker och Tekno Jerven var återigen till start. Det av Alf Jonsson-tränade jättekapabla..


Torsdagskvällens V64® avgjordes på Umåker och Tekno Jerven var återigen till start. Det av Alf Jonsson-tränade jättekapabla kallblodet kom med sex raka galopper och det började lika illa den här gången. Tekno Jerven kastade sig i galopp direkt i starten och tappade massor av mark, runt 50-talet meter. Han jobbade sig ikapp fältet och följde med som sistahäst över den sista bortre långsidan. Han följde med ute i tredjespår genom slutkurvan, och angrep via fjärdespår in mot upploppet. Samtidigt hade Oppgårdsdrängen kopplat greppet på ledande Källsjöviking, och såg för ett kort ögonblick ut att gå mot segern. Men då kom Tekno Jerven farande och i en osannolik upphämtning, så satte han huvudet först precis på mållinjen. Segertiden blev 1.24,8/2160 och överbetyg även till Oppgårdsdrängen som var tapper tvåa i mål efter att ha travat i tredjespår på slutvarvet. Men han mötte helt enkelt övermakten i Tekno Jerven.
– Det var en otrolig prestation. Han tappade så mycket och det ska inte gå mot de här hästarna. Men han har ju överkapacitet, sa segerkusken Jimmy Jonsson.
– Vi får hoppas att han mognar till hösten för nu tror jag inte att det blir någon mer start på ett tag. Nu blir det avel.

Storfavoriten Lannem Stella förlorade i årsdebuten
V64 inleddes med en riktig knall när 1-procentaren Rossi Palema ledde från start till mål tillsammans med Jan-Erik Eriksson. Tränar gör Umeåamatören Thule Jonsson. Där lades också grunden till att sex rätt på V64 till slut betalade 179 142 kronor. Detta efter att Quarter Tile (Jan-Ove Olsen), Sunlight (Stefan Johansson), Zargo (Henrik Svensson) och Maybach W.F. (Ove A Lindqvist) vunnit.
Utanför V64 så gjorde fjolårets kulldrottning bland de treåriga kallblodsstona Lannem Stella årsdebut. Det Jan-Olov Persson-tränade jättelöftet tog sju raka segrar från debuten i fjol när hon bland annat vann Kriteriestoet. Hon åkte på sitt första nederlag i sista starten förra året och återkom nu efter ett halvårs långt uppehåll. Lannem Stella blev spelad till gigantisk favorit men fick nöja sig med andraplatsen då hon inte kunde plocka ner den ledande Sonja Kiro som försvarade sig hela vägen. Den sistnämnda kördes till seger av Krister Söderholm och tränas av Jerker Bjurman. Mats E Djuse som körde Lannem Stella var inte nöjd med hästen i uppvärmningen och tyckte att hon var alldeles för pigg och drog iväg.
– Jag är betydligt mer nöjd med henne nu med tanke på hur hon värmde, sa Mats E Djuse efter loppet.
– Hon blev lugnare i loppet efter att vi hade satt på ett pullnät på hästen och hon höll sig lugn och dundrade inte iväg. Även om man vill vinna så svarade den invändiga hästen upploppet ner och det var inte mycket att säga om det. Jag var i alla fall väldigt nöjd med att hon höll sig på mattan i loppet, fortsatte Djuse.

Michael Carlsson, Kanal 75


Gabriella Laestanders Selmer I.H. brukar vinna snabbloppen i Norrland och fredagskvällens lopp i Boden blev en munsbit för nioåringen. Som j&aum..


Gabriella Laestanders Selmer I.H. brukar vinna snabbloppen i Norrland och fredagskvällens lopp i Boden blev en munsbit för nioåringen. Som jättefavorit på V64® gjorde han ingen besviken och lekte hem sin fjärde seger i rad. Samu Sundqvist tog en lugn start innan han avancerade framåt efter 200 meter och fick överta ledningen kort senare. Något tempo blev det inte sedan och Selmer I.H. drog själv upp farten på sista långsidan och kom in på upploppet helt ensam och vann lekande lätt.
- Vi fick ta över ledningen och det blev väldigt lätt. Det här är jätteroligt, sa Samu Sundqvist.
Umåkertränaren nöjde sig inte bara med segern bakom Selmer I.H. Finsktränade Bugs Bunny Buzz visade att han duger bra i Sverige och försvarade sig tappert i ledningen i V64-3.

Långresan lönade sig igen
Norska tränaren Sonja Jensen har 100 mil till närmaste travbana i Norge. Lite närmare är det att ta sig till Boden, det är bara 82 mil enkel väg. För andra gången i år gjorde hon turen med S.K's Sjarmtroll (V64-4) och även den här gången slutade det med seger. John Östman fick plocka fram sina körhänder då S.K's Sjarmtroll var lite väl ”skuttig” hela loppet, men var aldrig i förlustfara sedan Östman kört till ledningen efter 500 meter.
- Herregud. Det gick den här gången också. I dag travade hon bättre än tidigare, sa Sonja Jensen.
Omgången avslutade med två överraskningar. Hanna Olofssons Ava har inte visat någon form på länge. Nu fick lärlingen Pia Jacobsson ordentlig snurr på Ava som avslutade sylvasst från en position långt bak i fältet och slog av en snopen Mellby Image steget innan mål.
No Beer Drinker, tränad av Petri Salmela, avslutade tillsammans med Mika Forss. Det var många byten i ledningen och det gynnade No Beer Drinker som hade bästa krafterna kvar efter ett lopp på innerspår.
Sex rätt betalar 51 339 kronor, fem rätt 141 kronor och 12 kronor för fyra rätt.

Joakim Brundin, Kanal 75


Gabriella Laestanders Selmer I.H. brukar vinna snabbloppen i Norrland och fredagskvällens lopp i Boden blev en munsbit för nioåringen. Som j&aum..


Gabriella Laestanders Selmer I.H. brukar vinna snabbloppen i Norrland och fredagskvällens lopp i Boden blev en munsbit för nioåringen. Som jättefavorit på V64® gjorde han ingen besviken och lekte hem sin fjärde seger i rad. Samu Sundqvist tog en lugn start innan han avancerade framåt efter 200 meter och fick överta ledningen kort senare. Något tempo blev det inte sedan och Selmer I.H. drog själv upp farten på sista långsidan och kom in på upploppet helt ensam och vann lekande lätt.
- Vi fick ta över ledningen och det blev väldigt lätt. Det här är jätteroligt, sa Samu Sundqvist.
Umåkertränaren nöjde sig inte bara med segern bakom Selmer I.H. Finsktränade Bugs Bunny Buzz visade att han duger bra i Sverige och försvarade sig tappert i ledningen i V64-3.

Långresan lönade sig igen
Norska tränaren Sonja Jensen har 100 mil till närmaste travbana i Norge. Lite närmare är det att ta sig till Boden, det är bara 82 mil enkel väg. För andra gången i år gjorde hon turen med S.K's Sjarmtroll (V64-4) och även den här gången slutade det med seger. John Östman fick plocka fram sina körhänder då S.K's Sjarmtroll var lite väl ”skuttig” hela loppet, men var aldrig i förlustfara sedan Östman kört till ledningen efter 500 meter.
- Herregud. Det gick den här gången också. I dag travade hon bättre än tidigare, sa Sonja Jensen.
Omgången avslutade med två överraskningar. Hanna Olofssons Ava har inte visat någon form på länge. Nu fick lärlingen Pia Jacobsson ordentlig snurr på Ava som avslutade sylvasst från en position långt bak i fältet och slog av en snopen Mellby Image steget innan mål.
No Beer Drinker, tränad av Petri Salmela, avslutade tillsammans med Mika Forss. Det var många byten i ledningen och det gynnade No Beer Drinker som hade bästa krafterna kvar efter ett lopp på innerspår.
Sex rätt betalar 51 339 kronor, fem rätt 141 kronor och 12 kronor för fyra rätt.

Joakim Brundin, Kanal 75


Jerker Bjurman hade med sig fyra hästar till uttagningsloppen på Bjerke och utöver Saga Kiro, som galopperade bort sig, bärgade samtliga fi..


Jerker Bjurman hade med sig fyra hästar till uttagningsloppen på Bjerke och utöver Saga Kiro, som galopperade bort sig, bärgade samtliga finalbiljetter. Fyran i svenska Kriteriestoet, Sonja Kiro, vann sitt uttagningslopp till Stokriteriet via ledning från start till mål.
- Hon brukar bara göra det hon behöver och har inte velat vara först så ofta. Jag sa därför till kusken att ta en bra rygg så är du tvåa i mål med henne, för hon hänger med vem som helst men springer inte ifrån någon. Och så bara vinner hon.
- Men jag sa också att det fanns en passus som var att vi har aldrig dragit snöret till propparna, ”gör vad du vill med den informationen”, berättar Jerker Bjurman för skellefteatravet.se.
I slutkurvan drog Dag Sveinung Dalen tussarna hur hästens öron och över upploppet stack Sonja Kiro undan till ohotad triumf.
Finalen i Stokriteriet körs på Bjerke 10 september och samma dag avgörs Stoderbyt, dit Jerker Bjurmans duo Wik Viktoria och Mira Kiro kvalade in genom att sluta tvåa i sina uttagningslopp.
- Bjerke är lejonets kula verkligen, det blir inte bättre kallblodshästar och motstånd än så här. Alla de bästa är där - och vi är med och hugger, det är helt fantastiskt, säger Bjurman,

Ola Johansson, Kanal 75


 Lannem Silje avslutade sin karriär definitivt 2018. Då som det kanske bästa kallblodssto som sporten skådat. Nu skördar hon i s..


 Lannem Silje avslutade sin karriär definitivt 2018. Då som det kanske bästa kallblodssto som sporten skådat. Nu skördar hon i stället framgångar som mamma. Hennes treåriga dotter Lannem Stella, som har Tekno Odin som far, verkar ännu så länge följa tätt i sin mors hovspår.
Lannem Stella, som tränas av Jan-Olov Persson, var blytung favorit när uttagningarna till Kriteriestoet kördes på Dannero under måndagskvällen. Spelarna kunde sitta lugna i båten. Med Mats E Djuse i sulkyn imponerade hon stort vid en överlägsen seger från ledningen. Till finalen kommer hon som obesegrad i fem starter.
– Man vill ju inte det ska hända något konstigt i loppet, så det känns skönt att det är avklarat och att hon var så fin igen. Det är en riktigt fin häst, det är kul och vi hoppas att det håller i sig. Det känns oftast när det är lite bättre hästar och det är roligt när man få köra dem, sa Mats E Djuse.
I finalen väntar bland andra Lia Lykke från Mats Gällerstedts stall, som i sitt försök valde ett lämpligt tillfälle att ta karriärens första seger, det lätt efter en angenäm resa.
Den återstående uttagningen till Öystein Tjomsland med Spik Borka, som här gjorde tävlingsdebut, men som visade riktigt fina takter på direkten och vann enkelt.

Bore Mikkel imponerar – sex till final för Persson
En annan häst som också kan gå hur långt som helst är Bore Mikkel.
Kallblodsgiganten Öystein Tjomsland tränar Moe Odin-sonen som hade lekstuga från ledningen i sin uttagning till Svenskt Kallblodskriterium. Bore Mikkel har ännu inte förlorat på sex starter.
I finalen stöter han på ett helt gäng från Jan-Olov Persson stall som kvalade in hela sex hästar. Det kanske främsta kriteriebidraget är Brolin som har stora resurser, i uttagningen blev det övertygande seger från täten före stallkamraten Juni Blixt.
Det tredje försöket såg Gävletränaren Anders Högberg till att ta hem med sin rejäle Lome Lux som också han anförde loppet från start till mål.
Finalerna i Kriteriet och Kriteriestoet körs på Dannero den 7 augusti.

Svenskt Kallblodskriterium
2140 auto
(Häst – tränare)
1. Lome Lux – Anders Högberg
2. Brolin – Jan-Olov Persson
3. Bore Mikkel – Öystein Tjomsland
4. Re Finans – Jan-Olov Persson
5. Juni Blixt – Jan-Olov Persson
6. Nelson Rappen – Öystein Tjomsland
7. Valle Prinsen – Torfinn Rummelhof
8. Svarte Petter – Jan-Olov Persson
9. Blomsterprinsen – Jan-Olov Persson
10. Bäcklös Mar – Oskar Kylin-Blom
11.Björs Balder – Jan-Olov Persson
12. Guli Hektor – Öystein Tjomsland

Kriteriestoet
2140 auto
(Häst – tränare)
1. Spik Borka – Öystein Tjomsland
2. Lia Lykke – Mats Gällerstedt
3. Sjö Jenta – Öystein Tjomsland
4. Vega N.O – Öystein Tjomsland
5. Lannem Stella – Jan-Olov Persson
6. Pavefaksa T.M – John Mogset
7. Sundbo Korona – Robert Skoglund
8. Lome Hilda – Stefan Edin
9. Sonja Kiro – Jerker Bjurman
10. Teknopuma – Oskar J Andersson
11. Bork Tekla – Jörgen Westholm
12. Ängsfanny – Jan Ove Olsen

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-14 2022-12-14 Solvalla-3 Erik Adielsson 2160/5 B 4 18.8 109
2022-12-03 2022-12-03 Örebro-2 Tom Horpestad 2100/4 A 1 20.1 81
2022-11-20 2022-11-20 Solvalla-2 William Ekberg 2140/4 B str
2022-10-30 2022-10-30 Hagmyren-7 Kevin Svedlund 2140/7 B 4 20.5 27
2022-07-16 2022-07-16 Bollnäs-2 Zeb Jonasson 2140/5 A 7 18.7 70
2022-07-01 2022-07-01 Eskilstuna-1 Claes Sjöström 2140/4 C 6 16.4 515
2022-06-12 2022-06-12 Hagmyren-7 Zeb Jonasson 1640/4 D 8 21.4g 19
2023-08-11 2023-08-11 Gävle-3 Kristina Gust 2140/1 D 0 19.0 458
2023-07-03 2023-07-03 Rättvik-7 Robert Wilhelmsson 2160/14 C 0 19.2 912
2023-03-21 2023-03-21 Eskilstuna-5 Claes Sjöström 2160/8 C 6 20.1 142
2023-03-02 2023-03-02 Gävle-7 Oskar Kylin Blom 2140/3 A 7 19.6 189



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se