So Gå Imponera travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med So Gå Imponera travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen So Gå Imponera har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
So Gå Imponera har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst So Gå Imponera


Det är fortsatt isbana och långa broddar i hästarnas skor som gäller på Umåkers travbana. När det var V75 på juldage..


Det är fortsatt isbana och långa broddar i hästarnas skor som gäller på Umåkers travbana. När det var V75 på juldagen vann So Gå Imponera och tog sin andra raka seger. Nu är det dags för en ny start och den här gången i V64 med Grand Slam. Spelet där en ensam vinnare kan ta hem tio miljoner kronor, vilket skedde förra söndagen i Boden.
So Gå Imponera körs av 18-årige lärlingen Felicia Hägglund och startar från 20 meters tillägg i den femte avdelningen.
- So Gå Imponera (V64-4) har varit riktigt bra i de två senaste loppen. Hon känns fortsatt bra och i det senaste jobbet kändes hon dunderfin. Det låter väl lite kaxigt att säga så men hon känns nästan ännu bättre än vad hon gjorde inför V75. Hon är inte så hypersnabb ut, öppnar halvhyfsat, så hon kan ju bli hängande från springspåret på tillägget. Men häxar det inte för mycket och hon kommer ner i banan ska hon räknas. Hon klarar av att göra en del jobb själv också. Det visade hon ju senast då hon gick i tredjespår varvet kvar. Hon trivs bra på brodd och det är min bästa chans på V64, säger Mats Bucht.
- Kusken är ägarnas sondotter och hon har vunnit en gång tidigare med hästen. Hon har kommit igång och börjat köra en hel del och hon blir bra framöver.

”Bra form – alla tre kan vinna med lite tur”

Mats Bucht har ytterligare två hästar till start inom V64-spelet. Han kommenterar dem så här.
- Flip A Coin (V64-1) är en vinterhäst som trivs bra med broddar. Men den sista starten är bara att glömma, det blev helt fel där. Han är snabb från start och har ett bra läge. Är ju elva år men möter bara gammelhästar. Han är bättre än raden och näst senast var han ute i V75 i Finland. Jag tycker att han ska räknas med lite chans.
- Missil Brodde (V64-6) var tvåa i årsdebuten och gjorde ett helt okej lopp. Han kom bra till från bakspår och gick hyfsat till slut. Det känns som att han är på gång och det är en häst som är halvgynnad av brodd också. Han har visat tidigare att han springer bra med broddar i skorna. Hästen är hyfsat startsnabb men nu är det bakspår och det gäller att ha lite tur därifrån. Han ska kunna dyka upp där framme i alla fall.
Hur summerar du chanserna för dina V64-hästar?
- Jag tycker att alla tre kan vinna med lite tur. Jag brukar ha bra form på vintern och hästarna känns fina. Så jag tycker inte att spelarna ska lämna bort dem, säger Mats Bucht.

Michael Carlsson, Kanal 75


Skellefteåamatören Jan Hällgren ramade in fjolåret med två V75-segrar tillsammans med sin Sambucus P.R.Den i fjol femårige val..


Skellefteåamatören Jan Hällgren ramade in fjolåret med två V75-segrar tillsammans med sin Sambucus P.R.
Den i fjol femårige valacken vann klass II-loppet i Gävle i januari och avslutade året på juldagen med seger i V75 på Umåker.
Leif Eriksson satte allt på ett kort och körde så isflagorna rök för att lugga storfavoriten Magnifik Brodde på ledningen - och lyckades.
1.09,5 klockades första 500 till och varvet gick efter 1.13.5.
- Det kändes som att det kanske hade gått för fort första halvvarvet för att det skulle kunna räcka till seger. Men han tog tag i grejerna på den sista bortre långsidan och kändes pigg och glad hela vägen. Sambucus stumnade bara sista meterna före mål men det hade han ju rätt till. En jättebra prestation, berömmer Leif Eriksson.

Många anhängare i jackpotomgången
Onsdagen är vikt för V86-omgången på Solvalla och Bergsåker. ATG lockar med smaskiga 14 miljoner kronor till en ensam vinnare med åtta rätt.
Ekipaget från Skellefteå kommer att få många anhängare i V86:ans första avdelning i Sundsvall. I förra starten tog man ledningen av Magnifik Brodde från ett utvändigt läge. Nu ska den hästen utmana om spets från ett sjättespår i loppet med endast åtta hästar till start.
Digital Archive och Navaronne är andra utmanare i loppet – men inte den första biten.
- Att ta ledningen var vår chans att kunna vinna loppet senast. Det ser bra ut nu också och visst ska vi försöka på spets. Fast det är ju osett om vi kan behålla ledningen eller om vi blir överrumplade från förstaspåret. Men han går minst lika bra bakifrån också och det måste vara god chans hur som helst, då hästen har full form.
Du tog en dubbel på V75 senast på Umåker och vann även med hemmatränaren Mats Buchts So Gå Imponera.
- Det var fantastiskt roligt och ett perfekt avslut på året. Efter det där tycker jag nästan att alla V75-tävlingar ska gå på isbana! säger Leif Eriksson skämtsamt
Nu blir det grusbana i stället för isen. Ett litet minus för Sambucus del menar du?
- Han har sprungit bra på det tidigare så det ska väl inte vara någon större fara. Men kanske det är ett litet frågetecken ändå. Han får springa och slira lite helt enkelt. Någon slags brodd blir det även den här gången, fast kortare än vad vi har på isen. Något fäste måste vi ha.
Några ord om tränaren bakom Sambucus P.R. som sprang in drygt 400 000 kronor under fjolåret?
- Jan Hällgren gör ett jättefint jobb med hästarna. Sambucus P.R. har blivit bättre och tuffare i humöret sedan ägaren flyttade ut på landet till en gård i Gamla Falmark i fjol höstas. Sedan dess har hästen blivit tuffare i sig själv. Han har varit bra hela tiden men har fått självförtroende av att bo där ute i stället för att stå inne på banan.
Har du fått rapporter om hästens form?
- Som det låter verkar allt bara bra där hemma. Hästen är pigg och glad. Vi ser det här loppet som ett led i matchningen inför V75-tävlingarna på Bergsåker i slutet av januari men i nuvarande form ska han räknas i de flesta sammanhang nu.
Ni har innerspår och nu måste ju någon ta en längd på er, men du är alltså osäker på om spåret kan vara en fälla?
- Vi får se hur det blir. Jag vet ju att Magnifik Brodde är väldigt startsnabb och någon till kanske. Tanken är att det ska bli spets men lyckas vi inte är det ingen fara för honom som gör bra lopp bakifrån också.
Du har två egentränade hästar till start på V86. Vad säger du om 1 Stjärnvin Linn (V86-3) och 5 Provence Gel (V86-7)?
- De får försöka ordna lite pengar till bensinen ner till Sundsvall.

Mikael Wikner, Kanal 75


På juldagen bjöd landets tredje nordligaste bana Umåker in till den första V75-omgången genom tiderna att avgöras på en k..


På juldagen bjöd landets tredje nordligaste bana Umåker in till den första V75-omgången genom tiderna att avgöras på en klassisk (isad) vinterbana.
Klapparna var utdelade och den mest långväga gästen hade rest ändå från Harstad i Nordnorge. En sträcka på 90 mil. Amatören Tone Merete Pettersens bor i Espens - en by som västerut ligger en bra bit norr om Kiruna.
Sjuårige Myr Faksen galopperade bort sina möjligheter i Elitkampen på Solvalla i maj. På juldagen var hästen säkerheten själv i ett kallblodslopp på V75-kupongen.
Krister Söderholm vann åkandes och smått överlägset trots att Myr Faksen stod med 40 meters tillägg över kort distans i femtonhästarsloppet.
– Vi blev av med draghjälpen 650 meter från mål då hästen framför galopperade. Jag tyckte nog att det var i tidigaste laget, men han grejade det ju säkert ändå, sa Söderholm som brukar köra Myr Faksen i dennes starter i Sverige.

Norröver på torsdag igen
Myr Faksen klar favorit - spelad på 46 procent på V75.
Den norske hästen klev nu över tre miljoner intjänat i karriären.
Krister Söderholm strödde beröm efter loppet som avgjordes i åtta minusgrader, med plusvindar.
– Det är en fantastisk häst som ju är van att resa långt och gillar det också. Tone Merete kom med honom till mig i tisdags och åkte sedan hem igen. På torsdag efter jul är det sagt att han ska åka hem. Jag vet inte alls hur det blir med starter framöver, sa hemmatränaren.

Sambucus från spets
V75-omgången på juldagen var den andra i ATG:s avslutning på året med Winter Burst – en satsning med åtta V75-omgångar på nio dagar och en stor final med en så kallad multijackpot på Mantorp under nyårsafton.
En vildsint strid om ledningen inledde omgången. Hemmahästen Magnifik Brodde med John Östman var dagens tyngsta favoriter (61 procent) men fick kapitulera i den första kurvan och ge upp den åtråvärda ledningen.
Leif Eriksson körde resolut med Skellefteåhästen Sambucus P.R. och kunde sätta sig tillrätta i mitten av den första kurvan. Första 500 meterna klockades till 1.09.5 på isbanan!
– Ja, det fanns bara ett sätt att slå Johns häst och då skulle vi förbi den, sa Leif Eriksson i vinnarcirkeln.
Storfavoriten Magnifik Brodde lyftes ut direkt utvändigt ledaren och var stor i nederlaget.

Galoppskorna hemma
Epitetetet ”kapabel men osäker” stämmer verkligen in på Hallsta Vinnex, överraskande vinnare av kallblodsloppet Ess Express Minne.
Åttaåringen hade bara gått felfritt i 11 av 65 starter innan juldagens lopp. Nu bombade tränaren, ägaren och uppfödaren Magnus O Jonsson upp utvändigt ledaren direkt och kopplade ett säkert grepp kort före mål om invändige Essis Lille Alfred.
Segergest av Bergsåkersproffset Magnus O Jonsson.
- Det är sånt här man drömmer om - att få stå inför en sådan här publik en sådan här dag. Det här var min första V75-seger som kusk, sa en tagen Magnus O Jonsson.

Hemmaseger till Bucht
Leif Eriksson dubblerade på V75. Tillsammans med hemmatränaren Mats Buchts So Gå Imponera var Skellefteåkusken överlägsen i stoloppet på kupongen.
Det lilla stoet - endast 1.45 över manken - visade i den senaste starten att hon gillar isbana och det gjorde hon även den här gången.
Stoet svepte fältet på den sista bortre långsidan och imponerade kraftigt.
- Det kändes bra och hon var inte tom i mål heller, sa Eriksson efter sin första V75-dubbel.

Skräll av Hanna
I juli fick Bodentränaren Hanna Olofsson in ostartade sjuåringen K.B.Millanson i träning. I sjunde starten blev det seger i V75 - och 100 000 kronor in.
I V75-6 galopperade storfavoriten Falco di Quattro i starten. Segern gick i stället till andrahandsfavoriten Just Wait And See som skulle visa sig överlägsen för Per Linderoth. Loppets ende treåring.
Det avslutande loppet var Hästägarkannan för varmblodiga hästar. Ett högklassigt lopp som helt kom att stå mellan hästarna från 40 meters tillägg.
Favoriten Narold Vox stånkade först i tredjespår sista varvet och lyckades hålla uppvaktande Raz Mackenzie bakom sig upploppet ner. Bollnästränaren Krister Jakobsson står bakom sjuåringen som begick ”ispremiär” med Krister Jakobsson i sulkyn.
Sju rätt på V75 delade ut 169 145 kronor, sex rätt betalade 1 288 kronor och fem rätt 108 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Dagen före julafton inleder Örebrotravet satsningen Winter Burst - spelbolaget ATG:s satsning på åtta V75-dagar över jul och nyå..


Dagen före julafton inleder Örebrotravet satsningen Winter Burst - spelbolaget ATG:s satsning på åtta V75-dagar över jul och nyår som avslutas på Mantorp under nyårsafton med en så kallad multijackpot.
På juldagen är landets tredje nordligaste bana Umåker arrangör, med en V75-omgång som avgörs på en spolad vinterbana.
Vintriga grusbanor är en sak - den 25:e springer hästarna på is.
- Oss veterligen är det här första gången V75 avgörs på en klassisk vinterbana. Oron när Umeå hade flera plusgrader tre dagar i rad är över. Det blev kallare igen och det är en jättefin vinterbana vi har. Det utlovas snö och prognoser för juldagen talar om att det kan bli neråt sju minus, säger Peter Fahlén på Umåker.
Intervjun görs i slutet av julveckan vid snöbacken banan ordnat för barnen på publikplats. Ett ihopstyrt litet vinterland i en stad där snön ännu inte kommit i några större mängder.
Det blir eftermiddagstrav och platser att sitta på i decembermörkret vid eldar.
- Det ska bara bli kul att bryta av julen för jobb nu när vi fått chansen att arrangera ett V75 på juldagen

Sportchefen om bästa spiken i V75-omgången….
- En som var ”magnifik” på vår vinterbana i den senaste starten är 2 Magnifik Brodde (V75-1). Jag tror att han kan ta ledningen och i så fall blir han svårtuggad. Mitt spikförslag. Senast gick han i ledningen och fick Eder Bob (startspår fem i juldagens lopp) utanpå sig som tryckte upp farten. Ändå gled han enkelt undan till slut. Han var riktigt, riktigt bra. Hemma-amatören Ingemar Hultqvist tränar som även har 5 Höwings Star (V75-7) till start i avslutningen. En häst som kommer med färsk form från V75-finalerna på Solvalla i slutet av november. Höwings är ingen spik utan mera ett garderingsbud.
Sportchefen om omgångens luring…
- Det finns ju ingen uttalad vinterbanespecialist längre som hästen Västerbo World. Däremot var det en häst som vann på snabba 1.13,8 på isbana här på Umåker i mitten av december. En fantastisk tid av 11 Vic de Luxe (V75-3) med tanke på att den bara har drygt 100 000 kronor på sig. Nu är det ett varv längre att springa och han har dessutom bakspår. Så man kan sätta lite frågetecken för både distans och spår. Men som den gick senast – hästen den flöt ju fram på vinterbanan! Hemmatränaren Mika Haapakangas står bakom.
Sportchefen om omgångens stallvarning…
- Jag kanske ska varna lite för Mats Buchts stall som brukar komma igång vintertid och som det också lossnat rejält för honom på slutet. Hans hästar brukar alltid gå bra när isbanan lägger sig på våra breddgrader. 2 So Gå Imponera kan vara en häst att se upp med i stoloppet (V75-5).
Sportchefen om juldagens sportsliga höjare…
- Avslutningsloppet på V75 är Hästägarkannan för varmblod (V75-7) med hästar på tre fållor. Ett kanonlopp där 11 Raz Mackenzie och 14 Narold Vox ser ut att bli favoriter. Andra hästar på 40 meters tillägg som inte heller går av för hackor är 15 Premier Kronos, 12 Elit Håleryd och 13 Kung Töll. 20 meter framför hittar vi 5 Höwings Star som gått starkt i hård konkurrens hela året. Skellefteåhästen 8 Priamo Caf med fyra raka får sitt eldprov här mot hårda hästar över en distans som kanske inte är riktigt hans likör. 6 Coal Trader står stenhårt inne men har verkligen gått bra. 3 Importedfrmdetroit från Marcus Pihlströms stall står start och får inte glömmas. Ett riktigt kanonlopp.

Fotnot: Första V75-start under juldagen är 16.20.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Bergsåker-1 2140/4 0 17.2 320
2015-12-13 2015-12-13 Gävle-8 2140/2 8 17.4 420
2015-11-30 2015-11-30 Östersund-6 1640/9 5 17.0g 148
2015-11-21 2015-11-21 Bergsåker-8 2640/8 2 19.1 203
2015-11-13 2015-11-13 Umeå-10 2160/9 5 19.6 260
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-9 Leif Eriksson 2140/2 D 1 17.5 53
2016-12-12 2016-12-12 Umeå-2 Leif Eriksson 2160/13 C 1 16.6 138
2016-11-20 2016-11-20 Bergsåker-5 Jan Norberg 2140/6 D 8 16.5 206
2016-11-14 2016-11-14 Umeå-9 Ove A Lindqvist 2140/5 C 2 17.5 22
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-12 Felicia Hägglund 2140/1 D 0 16.3g 473
2016-10-14 2016-10-14 Umeå-5 Felicia Hägglund 2140/1 D 0 16.9 176
2016-09-24 2016-09-24 Solänget-5 Felicia Hägglund 2650/4 C 1 18.5 68
2016-09-17 2016-09-17 Solänget-3 Claes Sjöström 2148/7 D 5 15.3 457
2016-09-02 2016-09-02 Umeå-11 Claes Sjöström 2140/15 B 0 g 611
2016-08-25 2016-08-25 Skellefteå-4 John Östman 2160/9 C 7 16.8 267
2016-08-18 2016-08-18 Skellefteå-2 Felicia Hägglund 2160/11 B 0 16.6 361
2016-06-27 2016-06-27 Solänget-7 Micael Melander 2148/10 C 0 18.2 182
2016-06-17 2016-06-17 Boden-7 Sandra Eriksson 2160/13 B 3 17.3 185
2016-05-24 2016-05-24 Umeå-7 Micael Melander 2140/8 D 5 17.5 742
2016-05-10 2016-05-10 Solänget-2 Micael Melander 2148/10 B 7 17.3 262
2016-04-25 2016-04-25 Solänget-1 Martin P Djuse 2168/14 A 8 19.6 342
2016-04-12 2016-04-12 Bollnäs-7 Erik Adielsson 2160/13 D 5 16.0 418
2016-03-24 2016-03-24 Boden-5 John Östman 2140/14 C 0 g 256
2016-03-16 2016-03-16 Bergsåker-4 John Östman 2140/6 C 5 18.6 172
2016-02-29 2016-02-29 Umeå-4 John Östman 2160/14 B 3 17.6 240
2016-01-26 2016-01-26 Boden-4 John Östman 2140/6 B 3 18.3 87
2017-12-25 2017-12-25 Umeå-5 Micael Melander 2160/10 C 5 16.7g 231
2017-12-12 2017-12-12 Umeå-2 Micael Melander 2660/12 C 8 18.6 87
2017-11-15 2017-11-15 Bergsåker-9 Micael Melander 2140/5 D str
2017-11-02 2017-11-02 Hagmyren-3 Micael Melander 2140/2 C 1 16.8 243
2017-10-17 2017-10-17 Solänget-4 Micael Melander 3200/13 D 5 17.6 123
2017-09-17 2017-09-17 Solänget-4 Greger Hägglund 2160/7 C 7 17.3 287
2017-09-02 2017-09-02 Dannero-4 Felicia Hägglund 2160/7 A 0 16.7 109
2017-08-11 2017-08-11 Umeå-4 Leif Eriksson 2140/8 C 6 15.1 533
2017-08-01 2017-08-01 Solänget-10 Felicia Hägglund 2140/4 D 0 16.5 367
2017-07-21 2017-07-21 Dannero-1 Felicia Hägglund 2660/10 A 3 17.3 57
2017-07-07 2017-07-07 Lycksele-3 Roger Nilsson 2140/6 D 0 14.8g 238
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-11 Felicia Hägglund 2140/4 D 0 16.4 664
2017-06-13 2017-06-13 Hagmyren-1 Jan Ove Olsen 2660/15 C 7 18.3 345
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-6 Claes Sjöström 2140/13 D 0 14.3 866
2017-04-21 2017-04-21 Umeå-9 Leif Eriksson 2140/8 D 0 16.6 612
2017-04-07 2017-04-07 Boden-5 Leif Eriksson 2160/15 C 4 16.9 285
2017-04-01 2017-04-01 Östersund-9 John Östman 2640/7 D 2 19.6 43
2017-03-11 2017-03-11 Bollnäs-6 Leif Eriksson 2140/11 D 0 16.0 633
2017-02-23 2017-02-23 Boden-8 Leif Eriksson 2160/9 C 2 17.2 244
2017-02-12 2017-02-12 Umeå-2 Felicia Hägglund 2140/8 D 0 16.6 208
2017-01-15 2017-01-15 Umeå-9 Felicia Hägglund 2160/13 B 5 17.0 115
2018-11-17 2018-11-17 Umeå-4 Mats Bucht 2140/4 B 3 15.1 31
2018-10-18 2018-10-18 Hagmyren-8 Oskar Kylin Blom 2160/6 B 6 15.5 56
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-6 Peter Ingves 2140/8 D 0
2018-08-10 2018-08-10 Umeå-12 Felicia Hägglund 2160/6 C 0 17.5 234
2018-07-30 2018-07-30 Solänget-2 Emilia Hägglund 2160/5 D 5 16.2 305
2018-07-20 2018-07-20 Solänget-7 Emilia Hägglund 2140/5 C 0 16.0 144
2018-07-06 2018-07-06 Lycksele-3 Emilia Hägglund 2140/2 C 0 15.7 363
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-3 Emilia Hägglund 2160/9 D 0 16.0 270
2018-04-05 2018-04-05 Boden-6 Mats Bucht 2160/6 D 4 17.1 212
2018-03-23 2018-03-23 Umeå-6 Mats Bucht 2160/12 D 0 101
2018-03-04 2018-03-04 Umeå-8 Malin Viklund 2140/4 C 5 16.6 31
2018-02-23 2018-02-23 Boden-7 Mats Bucht 2160/10 B 1 17.4 103
2018-02-04 2018-02-04 Umeå-10 Mats Bucht 2160/15 B 3 18.1 46
2018-01-20 2018-01-20 Boden-4 Mats Bucht 2160/8 B 2 17.7 56
2018-01-07 2018-01-07 Boden-5 Micael Melander 2180/12 B 5 17.1 26ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se