So Gå Ikaros travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med So Gå Ikaros travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen So Gå Ikaros har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
So Gå Ikaros har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst So Gå Ikaros


Östersund var värd för onsdagens V86-tävlingar och det var de kallblodiga travarna som stod i fokus. I Kallblodsderbyt, med 700 000 kronor i..


Östersund var värd för onsdagens V86-tävlingar och det var de kallblodiga travarna som stod i fokus. I Kallblodsderbyt, med 700 000 kronor i förstapris, gick segern till Philip Ess som skrällde till tio gånger pengarna. Utrustad i en jänkarvagn för första gången höll han ledningen från innerspåret och öppnade första femhundra metrarna efter 1.23,6 och varvade på 1.25. I tredje par utvändigt satt storfavoriten Tekno Eld och när Ulf Ohlsson attackerade på sista bortre långsidan skärpte Öystein Tjomsland tempot rejält i täten. Han körde under 1.20 i trehundra meter och gav därmed Tekno Eld inte en chans att komma ifatt. Taktiken lyckades och Tekno Eld fick aldrig tag i den undflyende ledaren Philip Ess. Detta trots att Tekno Eld avslutade sista åttahundra metrarna efter 1.20,4 fick han nöja sig med andraplatsen.
- Jag var lite osäker på om vi kunde försvara innerspåret men när vi satte på jänkarvagn öppnade han som en raket. När man lägger sig i jänkarvagnen blir det tryck i grejerna, sa Öystein Tjomsland.
- Den här segern betyder väldigt mycket. Det är en häst vi köpte för några månader sedan till svenska ägare och det var kul att de fick valuta.

Stjärnblomster vann Derbystoet
Stjärnblomster tog hem finalen av Derbystoet för Örjan Kihlström. I en tuff duell mot norske Ness Tjo Edel sista halvvarvet, där de båda lämnade övriga konkurrenter rejält, höll Stjärnblomster enkelt undan till slut. Segertiden blev 1.26,5 över distansen 2140 meter med bilstart och i en snabb avslutning visade klockan på 1.21,4 sista fyrahundra metrarna. Tränar gör Jan-Olov Persson och han fick därmed sin första seger i Derbystoet, och har nu vunnit alla de klassiska unghästloppen på kallblodssidan flera gånger om. Förstapriset var 450 000 kronor till ägarna stall Rabatt. Anmärkningsvärt är att fyraåriga Stjärnblomster är dräktig med Tekno Odin och ska bli mamma nästa år.
- Örjan är ju grym att köra och det är stabilt att ha honom i vagnen. Maja, som sköter hästen, är värd det här för hon har gjort ett fruktansvärt jobb som har fått hästen i så här fin författning. Det är helt grymt alltså, sa en rörd Jan-Olov Persson.
- Det löste sig ungefär som jag hoppats på. Sedan är det ju enklare att köra när det som en bil att köra. Man kan planera hur man vill göra. Vi hade greppet men den andra är en jättebra häst som fick göra jobbet utvändigt. Vi höll undan även om vi fick en match, sa Örjan Kihlström.

Månprinsen A.M. i en klass för sig
Månprinsen A.M. var tillbaka i vinnarcirkeln efter fyra starter utan seger. Han var smått överlägsen i Sven O Perssons Minne som han vann för fjärde gången. Gunnar Melander laddade från start den här gången och kunde därmed enkelt svara ut värsta konkurrenten Odin Tabac från början. Månprinsen A.M. kunde sedan överta ledningen på första långsidan av Särpefanten och då var mycket vunnet. Den elvaårige kallblodsstjärnan stack ifrån till en mycket lätt seger.
- Hästen kändes kanonfin och vann med krafter kvar. Han slog igenom här 2013 och blev kung i Sverige. Jag tänkte att det har häxat så mycket på slutet och han har känts så fin att i dag kör jag framåt. Jag sparade inte på någonting, sa Gunnar Melander.

Tesio vann – med ett nödrop
V86 inleddes med att megafavoriten Tesio vann – men det satt hårt åt. Robert Bergh körde resolut till ledningen efter ett varv och drog sedan upp tempot i täten. Men det såg kärvt ut genom slutsvängen när Radjah d’Inverne kom fram utvändigt och pressade. Han skaffades sig ett övertag och Tesio såg slagen ut. Men då tog Tesio fram sitt härliga löphuvud och kontrade den sista biten, och vann med ett huvuds marginal.
- Han travade fint men var trög i dag och jag fick ingen riktig kontakt med honom när jag ville öka tempot sista varvet. Ändå tyckte jag att han travade bättre i svängarna i dag och han visade bra moral sista 50 kvar. Nu trimmar vi på lite mer och sedan åker vi till ”Valla” och Jubileumspokalen i ett långlopp, sa Robert Bergh.

Styrkeprestationer från dödens
Qvarting var bara bäst när han vann i V86-2 trots dubbla tillägg för sin tränare Lars Ångström. Han körde resolut fram utvändigt om den ledande favoriten Järvsöodin in på slutrundan och lade press på denne. Qvarting kopplade greppet in på upploppet och stegade undan till en säker seger, före Järvsöodin som aldrig riktigt gav sig som tvåa.
En fantastisk prestation svarade även Luxury Brodde i V86-6 som trots en resa utvändigt om ledaren bara var bäst. Trots tredjespår genom första sväng och sedan ”dödens” så valde körande Oskar J Andersson att inte släppa någon förbi sig. Luxury Ås gick i närkamp med ledande Logi Light och kopplade ett säkert grepp den sista biten. Han vann med lite krafter kvar enligt Oskar J Andersson. Tränar gör Jörgen Westholm.

Det blev en mycket snygg dubbelseger för kusken Claes Sjöström och tränaren Greger Hägglund bakom So Gå Ikaros och So Gå Kleopatra, där båda hästarna spurtade till övertygande segrar.

Michael Carlsson, Kanal 75


Zanzibars Sun, Gustavo Boko och He´s Marvelous var egentränade hästar Björn Goop inledde tävlingskvällen med på Solvalla. N..


Zanzibars Sun, Gustavo Boko och He´s Marvelous var egentränade hästar Björn Goop inledde tävlingskvällen med på Solvalla.
När spelet blev V86 satt Goop upp bakom sexårige hingsten Araw Hoss för första gången och gillade det han kände i linorna. Araw Hoss hade en bra säsong som fyraåring då han slutade tvåa i det finska derbyt men har efter det mest stått skadad.
Comebacken i september efter drygt två års tävlingsfrånvaro slutade med en sjätteplats. I V86-2 spelades hästen till klar favorit från ett innerspår. Efter en långsam inledning drog kusken i högertömmen och tog över ledningen när det återstod ett varv av sprinterloppet.
Varvet passerades på 1.11,0 och det var med krafter sparade en löpsugen Araw Hoss passerade mållinjen i full fart.
- Han tog två steg i starten så jag körde på säkerhet för att inte riskera något. Timo sa till mig att det var en bra häst så det fanns inget att tveka på. Det känns att det är en häst som har något extraordinärt inombords och att den kan springa fort och länge. Jag tog upp honom 100 kvar också eftersom det var sagt att han skulle få ta det lite lugnt i dag, sa Björn Goop.
Det handlade om en debut över sprinterdistans för den kapable finnen. Segertiden blev ett nytt rekord för hästen, 1.11,5 över 1640 meter auto.

Grovjobb av Hillcrest
Hillcrest Player och Örjan Kihlström överraskade i Gay Gals lopp för treåriga ston på Solvalla. Roger Walmann tränar stoet som endast var spelad på sju procent.
Någon turseger var det dock inte frågan om. Kihlström styrde fram utvändigt ledaren från bakspåret och Hillcrest Player visade prov på fin styrka som kunde avgöra knappt mot ledande Tahiti Journey.
Amatörtränaren Greger Hägglund från Solänget har satt femårige So Gå Ikaros i en härlig form. I V86-6 kom andra raka segern på Solvalla under oktober.
Claes Sjöström hade hur mycket som helst att köra med över upploppet med tioprocentaren som inte lät sig sinkas av ett bekymmersamt tiondespår bakom bilen.
I Solvallas fyraåringsserie för ston matade Xperia Knick och Kenneth Haugstad ner ledande Lavidaloca De Vie över upploppet efter en resa i andraparet utvändigt. Johan Untersteiner tränar. Stoet var spelad på åtta procent på V86.

Tungt favoritfall i Malmö
Solvalla delade på V86-omgången med Jägersro där utdelningen på en kvarts miljon för åtta rätt grundlades med ett tungt favoritfall i inledningen.
Robert Bergh satt bakom kvällens största favorit Officer C.D. (71 procent) men var en förlorare direkt efter start då man inte alls mäktade med att svara startsnabba Britt Palema.
Pajas Face var snabbt framme och övertog och fick favoriten på utsidan.
I det snabba tempot på blötan kunde Björn Lindblom-tränade Tinamo Jet avgöra till knapp seger från tredjeparet utvändigt för Christoffer Eriksson. En skräll endast streckad på tre procent.
VM-vinnaren Christoffer Eriksson vann även klass II-försöket med Lars I Nilssons fyraåring Global Takeover.

Enkelt för kriterievinnaren
Deimos Racing hade inte tävlat sedan 23 augusti inför onsdagen och spårade enkelt
Fyraåringstoppen på Jägersro från start till mål.
Johan Untersteiner satt bakom fjolårets vinnare av Svenskt Travkriterium och såg segersäker ut redan på den bortre långsidan i loppet med endast sex startande.
- Svante har som grundplan att starta honom i Breeders´Crown-semifinalerna om någon vecka men ville ändå ge honom en liten genomkörare och inte smyga med. Så det här blev alldeles utmärkt, det fanns gott om kräm sparat, sa Johan Untersteiner.
Kash Brodda är en häst med sköra ben som bara startar sporadiskt. Peter Untersteiner tränar den femåriga damen som infriade alla högt ställda förväntningar (68 procent) i ett försök till Diamantstoet.
Untersteiner tog det lilla lugna och släpade utvändigt ledaren med Kash Brodda som enkelt kunde slå klorna i den invändiga hästen och klev undan till en kassaskåpssäker seger.
På V86-spelet betalade åtta rätt 237 367 kronor. Sju rätt gav 2 035 kronor och sex rätt 150 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-19 2015-10-19 Halmstad-5 2140/2 0 15.4 264
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-2 Leif Eriksson 1640/8 C 0 16.2 76
2016-11-22 2016-11-22 Umeå-1 Leif Eriksson 2160/7 C 1 16.3 126
2016-11-14 2016-11-14 Umeå-10 Felicia Hägglund 2140/12 A 2 18.2 61
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-1 John Östman 2160/12 A 5 146
2016-10-14 2016-10-14 Umeå-6 Felicia Hägglund 2140/5 C 0 17.0 459
2016-09-20 2016-09-20 Skellefteå-9 Claes Sjöström 2160/8 B 4 16.1 25
2016-09-02 2016-09-02 Umeå-9 Claes Sjöström 2140/11 B 0 14.3 469
2016-08-16 2016-08-16 Solänget-9 Claes Sjöström 2148/2 B 0 19.1g 29
2016-07-21 2016-07-21 Bergsåker-8 Claes Sjöström 2140/12 D 6 12.2 914
2016-07-05 2016-07-05 Hagmyren-2 Jan Ove Olsen 2140/2 D 4 13.6 298
2016-06-25 2016-06-25 Skellefteå-11 Claes Sjöström 2140/9 D 2 14.6 241
2016-06-17 2016-06-17 Boden-5 Claes Sjöström 2140/8 B 1 15.6 84
2016-06-03 2016-06-03 Umeå-6 Micael Melander 2140/13 B 3 16.9 50
2016-05-11 2016-05-11 Bergsåker-6 Ove A Lindqvist 2140/4 D 2 15.3 251
2016-04-30 2016-04-30 Skellefteå-4 Ove A Lindqvist 2640/14 A 4 17.1 59
2016-04-23 2016-04-23 Umeå-2 Ove A Lindqvist 2140/3 B 0 18.2 143
2016-03-13 2016-03-13 Umeå-4 Micael Melander 2140/2 B str
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-11 Claes Sjöström 2140/2 B 6 13.8 37
2017-10-18 2017-10-18 Solvalla-9 Claes Sjöström 2140/10 B 1 13.9 58
2017-10-01 2017-10-01 Solvalla-4 Claes Sjöström 1640/5 C 1 11.6 135
2017-09-15 2017-09-15 Boden-9 Jens Eriksson 2140/13 A str
2017-09-08 2017-09-08 Skellefteå-3 John Östman 1660/5 A 5 16.6 21
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-9 Claes Sjöström 1640/6 C 5 12.3 182
2017-08-17 2017-08-17 Skellefteå-5 Leif Eriksson 1640/4 A 3 13.5 18
2017-07-28 2017-07-28 Visby-3 Felicia Hägglund 1620/6 C 0 12.8 27
2017-07-15 2017-07-15 Solänget-5 Felicia Hägglund 1640/3 A 1 13.3 16
2017-06-26 2017-06-26 Bollnäs-4 Claes Sjöström 1640/3 B 2 12.4 53
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-5 Jan Ove Olsen 2640/2 D 0 16.7 387
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-5 Claes Sjöström 2140/5 C 0 14.8 62
2017-05-09 2017-05-09 Skellefteå-3 Claes Sjöström 2140/11 B 1 14.7 26
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-10 Claes Sjöström 2140/2 D 6 13.6 562
2017-04-15 2017-04-15 Gävle-9 Claes Sjöström 2140/6 C 2 15.2 136
2017-03-30 2017-03-30 Bollnäs-9 Claes Sjöström 1640/5 C 4 14.2 169
2017-03-12 2017-03-12 Skellefteå-3 Leif Eriksson 1640/3 B 4 15.5 132
2017-02-14 2017-02-14 Bergsåker-5 Felicia Hägglund 2160/10 B 0 19.3 101
2017-01-15 2017-01-15 Umeå-6 Leif Eriksson 2160/13 B str
2018-11-21 2018-11-21 Solvalla-7 Claes Sjöström 1640/2 B 3 12.5 60
2018-11-08 2018-11-08 Bollnäs-4 Rikard N Skoglund 1640/4 B 4 13.5 31
2018-10-17 2018-10-17 Bergsåker-6 Rikard N Skoglund 1640/10 B 2 11.9 167
2018-10-10 2018-10-10 Solvalla-9 Claes Sjöström 2160/8 B 0 14.7 135
2018-09-19 2018-09-19 Solvalla-9 Claes Sjöström 2160/14 C 0 14.0 236
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-11 Claes Sjöström 1640/12 D 0
2018-07-25 2018-07-25 Östersund-6 Claes Sjöström 1640/2 B 1 12.4 37
2018-07-14 2018-07-14 Boden-7 Micael Melander 2160/8 A 0 15.7 46
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-8 Claes Sjöström 2140/1 C 4 13.2 71
2018-06-08 2018-06-08 Östersund-4 Claes Sjöström 1640/2 B 1 12.9 63
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-5 Claes Sjöström 2640/9 C 5 13.7 347
2018-04-21 2018-04-21 Umeå-6 Claes Sjöström 2640/11 B 4 14.8 167
2018-04-11 2018-04-11 Bergsåker-2 Ulf Ohlsson 1660/8 B 0 14.6 15
2018-03-29 2018-03-29 Gävle-10 Claes Sjöström 1660/6 A 2 13.3 59
2019-10-18 2019-10-18 Umeå-9 Rikard N Skoglund 2160/7 C 4 15.8 224
2019-10-11 2019-10-11 Umeå-6 Rikard N Skoglund 2140/5 B 2 15.4 68
2019-09-22 2019-09-22 Hagmyren-3 Felicia Hägglund 2160/4 B 6 14.8 255
2019-09-03 2019-09-03 Bergsåker-8 Micael Melander 1640/3 C 5 14.1g 87
2019-08-15 2019-08-15 Bergsåker-4 Micael Melander 1640/8 D 5 11.6 357
2019-07-16 2019-07-16 Hagmyren-2 Micael Melander 1640/9 C 1 13.5 143
2019-07-02 2019-07-02 Lycksele-5 Felicia Hägglund 1640/6 B 0 15.6 86
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-6 Micael Melander 1640/1 D 7 14.3 351
2019-04-18 2019-04-18 Gävle-9 Claes Sjöström 1660/13 B 0 13.9 286
2019-03-20 2019-03-20 Bergsåker-8 Claes Sjöström 1640/12 B 3 12.9 212
2020-10-19 2020-10-19 Solänget-3 Micael Melander 2160/12 C 0 17.7 369
2020-10-04 2020-10-04 Hagmyren-7 Micael Melander 2160/8 C 5 15.5 207
2020-09-18 2020-09-18 Östersund-4 Micael Melander 2140/7 D 6 15.0 727
2020-09-03 2020-09-03 Dannero-1 Micael Melander 2160/7 C 0 15.3 152
2020-08-10 2020-08-10 Hagmyren-4 Micael Melander 2160/6 D 3 14.4 401
2020-07-23 2020-07-23 Hagmyren-4 Sofia Frilén 2140/10 D 0 16.4 57
2020-05-22 2020-05-22 Bollnäs-7 Claes Sjöström 2160/9 D 0 15.6 281
2020-05-01 2020-05-01 Dannero-2 Sofia Frilén 1640/8 C 6 14.3 202
2020-04-17 2020-04-17 Umeå-9 Rikard N Skoglund 1640/7 B 4 13.4 133
2020-03-26 2020-03-26 Gävle-6 Claes Sjöström 2140/6 C 0 14.6 426ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se