Snygg travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Snygg travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Snygg har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Snygg har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Snygg


Lille krigaren Olle Rols staplade förstaplatser i V75 förra vintern och våren. Annandag jul krossade hästen motståndet i silverfinale..


Lille krigaren Olle Rols staplade förstaplatser i V75 förra vintern och våren.
Annandag jul krossade hästen motståndet i silverfinalen på Solvalla den tunga vägen och signalerade att han är kraftigt på gång igen.
Olle Rols har inte den bästa tekniken men kliven den sexårige valacken tar med sina korta ben imponerar. Inställningen – en löpskalle av guld – är en annan faktor som hjälpte till när hästen började skörda i travets elitserie.
I december 2017 presenterade sig Olle Rols med en seger i den lägsta klassen på V75. Det blev sex raka segrar och en klättring genom klasserna innan det tog stopp i silverdivisionen framåt vårkanten förra året.
Efter några galopper under försommaren (som tränaren Mats Rånlund skriver på oturskontot) ställdes Olle Rols av vid midsommartid.
- Han fick lite fritt helt enkelt och var borta från tävling i fem månader. Vi började med att släppa honom i hagen och låta honom ta det lugnt i två månader. Efter det, framåt höstsidan, fick han det man normalt brukar kalla vinterträning. Jag körde då en tung träningsperiod med honom för att bygga upp honom ytterligare inför det här året, säger Jägersrotränaren Mats Rånlund vars sambo Anne Haglund äger hästen tillsammans med uppfödaren Clas Lönner, Thomas Welander och Rikard Sjöberg.

”Vunnit då också”
Olle Rols fick några snabbare jobb på Jägersro innan comebacken på Åby nu i november. - Han satt ju fast där i Göteborg men hade vunnit det loppet också bara han fått lucka. Sedan blev det silverdivisionen i två starter där det kanske fattades lite grand i honom. Men sedan grejade han ju det i finalen annandag jul. Han gör ju allt rätt, säger Mats Rånlund.
Peter Ingves körde som vanligt senast på Solvalla. Efter en första sväng i tredjespår blev det dödspositionen resten av loppet för Olle som avgjorde finalen på ett snyggt sätt upploppet ner före ledande Disco Volante. En riktig styrkedemonstration.

”Behöver inte bråka”
Klassklättraren från Jägersro är kvar i silverdivisionen och lottades till ett passande andraspår i V75-6 på lördag.
- Det är det bästa spår han kan ha givetvis. Peter är där han ska vara direkt och behöver inte bråka för att komma i andraspår. Ja, sedan är ju upp till Peter hur han kör, säger Mats Rånlund som tror på en ny bra insats av Olle.
Rånlund chansspikar sin häst i tipset Fem tippar V75.
- Det ska vara bra chans om det inte händer något. Jag körde fort med honom i lördags och så fin som han kändes då har jag aldrig känt honom. 5 Västerbo Exact och 4 Master Crowe är två väldigt bra hästar som jag tror blir tuffast emot.
Hur kommer Olle att klara snabba banor och gängen i gulddivisionen i vår och sommar, om allting nu fungerar?
- Det får tiden utvisa. Det kommer att vara en fördel om det är 2640 meter i alla fall, för stark är han ju. Hade det inte varit hemmabana på lördag hade jag nog väntat med att starta honom till lördagen där på och silverloppet på Solvalla där det är lång distans. Men medeldistans passar bra det också, slutar Mats Rånlund.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det verkar inte finnas något slut på hur långt Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. kan nå när han får tävla i P..


Det verkar inte finnas något slut på hur långt Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. kan nå när han får tävla i Paris.
Hemma i Sverige är han en pålitlig medhängare som bara vunnit tre lopp.
På Vincennes är han kejsaren som krossar allt motstånd.
Söndagens seger var kanske den mest imponerande hittills.
Gästkörande Björn Goop valde ett mycket offensivt upplägg då han forcerade till front strax efter andra mellantiden som visade snabba 1.09,2 första 1 100 meterna.
Mindyourvalue W.F. såg småtrög när han kom först, men som vanligt på Vincennes så vägrade han helt enkelt att släppa någon konkurrent förbi sig.
Segertiden blev snygga 1.11,4/2 100 meter autostart och belöningen cirka 350 000 kronor.
Det innebär att den sexårige valacken tjänat över tre miljoner kronor på tio starter på Vincennes.
Bara tiondelen långsammare travade Johan Untersteiners Day Or Night In som var med i den tuffa körningen från början och fann luckan invändigt om vinnaren på upploppet. Slagen med mindre än en längd fick han emellertid nöja sig med femtepriset.

Traders fick ge sig
Det bjöds på flera andra stora sportsliga prestationer denna söndag.
Världens två kanske främsta montéhästar Bilibili och Traders gick en uppvärmningsduell inför Prix de Cornulier.
Över 2 850 meter visade sig den förre starkast då han sluggade sig förbi den ledande favoriten över upploppet.
Sadeldebuterande Briac Dark var inte stort slagen som trea och visade att även han kan bli en faktor i världens största montélopp om två veckor.
I ett sexåringslopp skulle norske Prid d’Amerique-sensationen Looking Superb vässa formen inför sin stora uppgift om tre veckor.
Det gick emellertid inte alls då hästen galopperade bort alla chanser från start. Segern gick till Dexter Chatho medan loppets andre norrman Moni Viking satt fast med mycket krafter kvar som fyra.
Björn Goop satt som vanligt upp bakom Sebastien Guaratos kulletta Face Time Bourbon, som jagade sjunde raka segern i sitt första lopp som fyraåring.
Att fylla fyra år innebär i Frankrike att man får tävla barfota och det utnyttjade skrällen Falcao de Laurma som kämpade ner storfavoriten på utsidan i en rafflande upploppsfight.

Robin Johansson, Kanal 75


Århus blir på fredagen fjärde banan ut i V75 Winter Burst.René Jensen var en fotbollstokig ung man som styrde över till travsporten..


Århus blir på fredagen fjärde banan ut i V75 Winter Burst.
René Jensen var en fotbollstokig ung man som styrde över till travsporten i tonåren hemma i Danmark och senare i livet blev ett med Halmstadtravet under en lång rad av år.
I februari tillträdde han som sportchef på det danska travförbundet, Dansk Hästväddelöb. En 19 år lång era i Halmstad som sportchef var över.
Men René Jensen bor kvar på gården i Halmstad och har nu blivit en pendlande sportchef.
- Ja, vi bor kvar i Skedala, ett litet travsamhälle i Halmstad faktiskt. Banmästaren Håkan Johansson och Stefan Persson bor grannar en bit bort. På samma väg som dem bor också Jerry Riordan. Vi har ett par islandshästar jag och min fru Katarina också, säger han.
Paret har barn på olika håll från tidigare förhållanden båda två och ett gemensamt barn på 18 som bor hemma. När representanter från danska travsporten ställde frågan under sommaren i fjol om chefsskapet fick familjen vara med och fatta beslutet.
- Jag förberedde dem på att jag så klart skulle vara mera borta om jag hoppade på jobbet i Danmark. Det säger sig självt när man har sin arbetsplats i ett annat land. Men min fru och barnen gick med på att det var okej, säger René Jensen.

Full rulle 2018
Som en av cheferna för den danska travsporten har han sin fasta plats och kontoret på Charlottenlund i Köpenhamn. Huvudkontoret ligger i Århus.
Jensen är i Danamark i snitt två, tre dagar i veckan och har möjlighet att jobba hemifrån Skedala vissa dagar.
- Det har varit full rulle och många resdagar under året men nu har jag snart varit hela vägen runt och presenterat mig. Vi går mot en mycket spännande tid 2019, säger han.
Dansk travsport har brottats med ekonomisk kris väldigt länge. René Jensen berättar om alla satsningar som gjorts och kommer att göras.
- Man kan inte vända allt på en gång men vi är på rätt väg. Så inom en femårsperiod hoppas jag att vi ska se de stora effekterna. Det känns som att vi är på rätt håll, men det är de små betydelsefulla stegen som gäller för att ta oss bit för bit.

Högervarvstävlande ”grejen”
1988-1998 var han sportchef travbanan i Århus. Fredagens V75-bana känner han alltså väl.
Det mest framträdande som skiljer banan från andra är att loppen körs motsols.
- Den stora grejen är att det är högervarvstävlande, det är annorlunda så klart. ”Första sväng”, kurvan vid stallbacken, är snäv och kan också vara en utmaning för vissa hästar. Sista kurvan däremot är inte så doserad som den är i Sverige men har en bra radie och är stor och rymlig. Banan mäter 1080 meter i omkrets och upploppet är långt, 320 meter. Som kusk gäller det att hålla sig kall, det är inte ofta man blir fast och det ska hända väldigt mycket i loppen om man inte ska få chansen, säger René Jensen.
Vad säger du om fredagens omgång?
- Jag tycker att det ser väldigt bra ut med lite internationellt så där med hästar från Belgien och Tyskland och de flesta av de bättre danska tränarna har laddat för det här. Robert Bergh kommer med tre hästar och kör dem själv. Adrian Kolgjini har anmält två och använder danska kuskar och Marcus Lindgren har en häst till start, en högervarvsspecialist i 8 Den of Warlock (V75-7) som tidigare varit en högervarvsspecialist som jag vill varna lite för.
Vi vill ha dina luringar i omgången.
- En av mina luringar blir just 8 Den of Warlock (V75-7) som trivs med högervarv och har tidigare vunnit på banan. Dock handlar det om bakspår nu men hästen ska inte räknas bort. Det är bara sju hästar i det främre ledet bakom bilen, något att tänka på, så Marcus Lindgrens häst börjar bakifrån. Luring nummer två är 3 Fast Track (V75-3) som körs av banans champion Birger Jørgensen. Hästen är ny i Danmark och kommer med många segrar från Norge. Perfekt inne i loppet. Spets och slut?
Några speciella uppgörelser som du ser fram emot?
- I V75-2 möts den lovande treåringen 1 Strong Case mot i år obesegrade fyraåringen 3 C’est Peak och segervane hemmahästen 11 El Capitan. Det blir spännande.
- 2 Candy la Marc (V75-4) går ju ut i guld, ett ungt sto på bara fyra år som möter äldre och riktigt rutinerade hästar. Candy är en häst som är på väg upp som i fjol vann Svenskt Travoaks och Breeders’Crown i Sverige men i år haft mycket stolpe ut och ändå kunnat tjäna en halv miljon. Hon möter några äldre och bra danska hästar. Adrian Kolgjini har 5 Target Kronos till start och Robert Bergh 1 Time Machine och det är väl dessa svenskar att slå i första hand.
Spiken slutligen. Bästa singelstrecket i Århus som du ser det?
- 6 Askepot Macoy i V75-5! Det är startbil och 1800 meter som gäller och det här är en sexåring som trivs fint på banan och är mycket startsnabb. Birger Jörgensen, banans mångårige champion sitter upp och det ska vara toppchans från ledningen. Jörgensen körde hästen senast också då det blev seger. Efter det har man laddat för det här loppet och inte tävlat eftersom Askepot Macoy bara är några tusenlappar ifrån gränsen att inte få vara med i loppet. Han är otroligt startsnabb och som jag ser det sitter han i ledningen direkt och därifrån måste han bli väldigt svår att slå
- Annars är mitt bästa drag 7 A Delicious One (V75-1) det är en snygg hingst och en klart bra häst i årgångstoppen. Den har haft problem med fräschören men är bra nu och är härdad mot snabblopparna, tvåa i DM bakom Slide So Easy i höstas. Han tar ner många till slut med sin starka spurt, slutar René Jensen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Travrondens Guldklocka har körts på huvudstadsbanan sedan 1957 och i år var det alltså Emilia Leos tur att skriva in sig i historieboken,..


Travrondens Guldklocka har körts på huvudstadsbanan sedan 1957 och i år var det alltså Emilia Leos tur att skriva in sig i historieboken, bredvid Torbjörn Jansson, Örjan Kihlström, Stefan Hultman, Stefan Melander, Daniel Redén och många andra av travets storheter som lagt beslag på den eftertraktade kronometern.
- Det här är hur stort som helst! Jag har inte fattat det än. Men jag kollade på en bild på klockan i morse och tänkte att den är ju snygg den där, sa Emilia Leo.
Segern bärgades tillsammans med Marcus Lindgren-tränade Adiago Trot som Emilia Leo resolut körde till ledningen med 1 500 meter från mål. Utvändige Uppochhoppa och Oskar J Andersson utmanade rejält genom slutkurvan och över upploppet men Emilia Leo och Adiago Trot höll undan med säker marginal. 26-åriga Emilia Leo går mot sitt i särklass bästa år hittills. Under 2018 har hon vunnit 79 lopp och kört in 5,2 miljoner kronor.
- Det är jättekul att det får flyta på när jag får så fina chanser. Det är helt fantastiskt! Det brukar gå upp och ner i den här branschen så man får passa på att njuta när det går bra.

Ola Johansson, Kanal 75


När Anders Eriksson styrde in 109-oddsaren Celinn Palema i V86-2 i onsdags la han grunden till att V86-raden blev omöjlig och att det därmed finn..


När Anders Eriksson styrde in 109-oddsaren Celinn Palema i V86-2 i onsdags la han grunden till att V86-raden blev omöjlig och att det därmed finns 5,7 extramiljoner att spela om denna vecka.
För Eriksson var det punkten på ett omtumlande dygn som började med att han fick veta att tilldelats det årliga Nordin-stipendiet, vilket förutom äran ger 10 000 kronor att förkovra sig med inom travsporten.
Om förkovring nu är något han behöver.
Sprungen ur en travfamilj från Bollnäs där pappa Ulf Eriksson och farbror Peter Eriksson båda är proffstränare och dessutom har en meriterad kusin vid namn Örjan Kihlström så är det inte konstigt att karriären blivit som den blivit.
- Min farfarsfar hade hästar i lite mindre skala, men för släkten började det på allvar med min farfar Kjell som var en av de större tränarna i regionen på framförallt 1970-talet. Han var champion på Bollnästravet några år och hade väl 30-40 hästar under sin storhetstid, berättar Anders Eriksson som emellertid är uppväxt vid en annan travmetropol, Stig H Johanssons träningsgård Stora Alby.
- Min mamma Helén Nilsson arbetade som hästskötare hos Stig H Johansson i 25 år och jag bodde där fram till jag åkte till USA som 19-åring. Från högstadiet så spenderade jag alla lov i stallet och jobbade extra hos Stig, förutom några somrar då jag var hos pappa och farbror och hjälpte till i deras stall. Så det har alltid varit hästar som gällt, förklarar Anders Eriksson som efter ett år i Nordamerika hos Björn Norén återvände för en tur hos Stefan Hultman följt av ytterligare tre år hos Stig H Johansson innan han kom till sin nuvarande arbetsgivare Svante Båth.
Men trots den digra bakgrunden är det inte förrän de senaste två åren som 28-åringen börjat höra tala om sig i sulkyn.
- Jag hade aldrig någon ungdomslicens och var bara hästskötare i början. När jag återvände till Sverige hade jag inte så mycket kontakter och även om jag fick köra lärlingslopp under andra sejouren hos Stig H så blev det bara 30-40 styrningar per år. Men sedan började det gå bra och därefter har det rullat på. Nu kör jag så mycket jag kan och har tid till, det är det roligaste jag vet.

”Det största man kan vinna”
I fjol gick Anders Eriksson den första delen av proffstränarkursen och planen är att gå den avslutande nästa vinter. Men innan han försöker sig på en tränarkarriär finns det många saker att uppnå som lärling.
Exempelvis gå i pappas kusins fotspår och vinna Travrondens Guldklocka, Solvallas lärlingsserie med anor från 1957 som förutom Örjan Kihlström sett vinnare som Torbjörn Jansson, Stefan Melander och Daniel Redén.
- För mig är Guldklockan det största man kan vinna som lärling. Det är så mycket historia knutet till loppet. Jag hoppas att andra fortfarande tycker att det är lika stort, även om det hamnat lite i skymundan de senaste åren.
Så är fallet också i år då loppen körs innan V86-spelet med avgörande i lopp 5 där kuskarna får välja häst utifrån hur många poäng de samlat in.
Anders Eriksson slutade tvåa i grundserien bakom Oskar J Andersson och har därmed tolv poäng med sig redan från start.
I de två försöksloppen har han lottats på hästarna Valentine Heart (lopp 1) och Ready to Flex (lopp 2), där ingen är rankad bland de fyra främsta i Solvallaprogrammet.
- I fjol var det ganska givet vilken häst som var bäst i finalen, men nu tycker jag att det är fler som kan vinna och det är bra. Men loppet ser ändå lite ojämnt ut och det är synd när det är 100 000 kronor i förstapris, säger Anders Eriksson som har ett förslag på hur Travrondens Guldklocka ska hamna mer i rampljuset framöver:
- Man kunde väl köra det i samband med V75-finalerna under annandagen? Det är garanterat fler som tittar på V4-loppen en sådan dag än som kommer att se V5-loppen på onsdag.

Skräll i repris?
Oavsett om det är med en nyvunnen guldklocka på armen eller inte så har Anders Eriksson ytterligare två styrningar under kvällen, och dessa i ljuset av V86.
Dessutom handlar det om en duo som han vet hur man skräller med.
26 september avrundade Eriksson V86-omgången med att sätta dit Henrik Larsson-tränade Global Thunder. Med fyra procent av spelet i ryggen såg ekipaget till att det blev miljonutdelning.
- Hästen var riktigt bra då, men jag tror faktiskt att formen är ännu bättre nu. Han var riktigt på hugget senast, tyvärr var han så laddad att det blev galopp 800 kvar, säger han inför onsdagens V86-2:
- Det blev en rörig situation när vi gick ut i rygg i tredjespår på en häst som hängt därute hela loppet. Det tog lite stopp och i eftersom min häst var så pigg och framåt blev det galopp. Men formintrycket var bästa tänkbara och nu ska jag försöka var med på noterna om det händer något liknande. Motståndet ser inte värre ut den här gången och lyckas jag servera honom en passande resa, gärna ryggar till 600 kvar i hårt tempo, så borde vi vara i segerstriden.
Lite mindre är förväntningarna på förra veckans superknall Celinn Palema som är kraftigt uppanmäld i V86-8.
- Jag visste väldigt lite om hästen inför loppet senast och tyckte på förhand att vi hade ett bra läge för att köra längs sargen och hoppas på lite pengar.
- Men tränaren (Bo Ralfelt) var väldigt optimistisk och hade inte alls några planer på att ligga invändigt. I efterhand är jag väldigt glad att jag lyssnade på honom och körde i andra- och tredjespår. Hästen var riktigt bra och både jag och spelarna var definitivt fel ute.
Kan ni skrälla igen?
- Det har jag svårt att tro. Motståndet ser betydligt tuffare ut. På förhand tycker jag att vi har ett bra läge att köra längs sargen och hoppas på lite pengar…

 

Det här berättar Anders Eriksson om stallets övriga V86-hästar:

- 2 Duke of Mearas (V86-2) kördes snyggt senast och fick äntligen vinna, det var välförtjänt efter många fina insatser. Han öppnade lite förbättrat då, men är ingen startraket eller den typen som gynnas av kort distans. Ska man jämföra med Global Thunder är Duke of Mearas den som tål tuffare upplägg, men Thunder är snabbare i benen. Hårt tempo skulle vara gynnsamt och hästarna i jämna, men med tanke på distansen hoppas jag att det är liten fördel för min styrning.
- 3 Global Withdrawl (V86-3) föll ur travet och galopperade i Breeders’ Crown-finalen senast. Spontant skulle jag gissa att han blev lite öm i fötterna på den sträva banan, det har nämligen inte varit några fel på honom och han har tränats för fullt hela tiden. Jag körde honom för två timmar sedan och han kändes jättefin så någon fara för formen tycker jag inte att det är. Hästen är givetvis inte toppad för den här uppgiften, men bör vara i samma slag som vid vinsterna och därmed ha bra vinstchans i det här sällskapet. Han har tagit sina flesta segrar med skor så det ser vi inte som negativt.
- 1 Global Wizard (V86-4) har jag sämre koll på eftersom han står i Sundsvall. Det är en bra häst i grunden, men eftersom jag inte kan dagsformen kan jag inte uttala mig om hans möjligheter här.
- 11 Global Unlimited (V86-5) står också i Sundsvall, men den har jag bättre koll på, inte minst för att jag körde emot honom senast. Han vann på rejält sätt då och det var välförtjänt efter att ha mött tuffa hästar mest hela året. Eftersom han är mer stark än snabb, lite flegmatisk och alltid går in i mål så känns distansen snarast som en fördel. Utan att kunna motståndet ordentligt så tycker jag att han ska räcka långt i den här typen av lopp.
- 7 Idun A’Lir (V86-6) står här i Knivsta och jag kör henne ibland, senast i förra veckan. Hon är grov i gången och har haft problem med travet bitvis, framförallt har hon haft lätt att slå ihop vilket varit orsaken till galopperna. Hon har gått många banjobb på Solvalla för att få rutin och det känns som att hon har utvecklats mycket de senaste veckorna. Styrkan räcker och blir över i klassen, men även om hon känns allt bättre är det fortfarande ingen häst att lita på.
- 9 Virunga (V86-8) slog ihop kort efter start senast och har gjort så förut, även om det kom lite oväntat den gången. Hon var väldigt bra vid vinsten gången innan. Hästen står på Stora Alby så jag ser henne inte till vardags, men är formen intakt kan hon vara platsaktuell. Motståndet ser hårt ut så jag misstänker att hon får svårt att räcka hela vägen.

Robin Johansson, Kanal 75


Mantorptravet är värd för söndagens Grand Slam 75 och en som är lite av en nyckeltränare inom miljonspelet är Ulf Stenstr&oum..


Mantorptravet är värd för söndagens Grand Slam 75 och en som är lite av en nyckeltränare inom miljonspelet är Ulf Stenströmer. Axevalla-tränaren har fem hästar till start inom streckspelet och tycker själv att han har två bra vinstchanser, en platschans och en outsider. Stenströmer, vars stall närmar sig fem miljoner kronor inkört i år, har redan slagit fjolårssiffrorna. Han har 44 hästar i träning och en av dem är Global Viscount som det verkligen har lossnat för. Den treårige valacken inledde karriären tveksamt i somras men ståtar nu med fyra raka segrar. Han har vunnit lätt varje gång och övertygat, senast från ledningen.
- Global Viscount (GS-6) har varit jättefin och vunnit både från ledningen och bakifrån. De senaste gångerna har han gått en 1.13-runda till slut och vunnit med sparade krafter varje gång. Det är en jättefin häst under utveckling som började omoget och är fortfarande inte helt pålitlig. Men han har uppträtt väldigt fint på slutet och Calle känner honom väl och gillar hästen, säger Ulf Stenströmer.

”Har provat på bilen innan tävlingarna”
- Läget nu är perfekt med spår två bakom bilen och det är första gången med bilstart. Men han fick prova på och öva bakom bilen innan tävlingarna på Axevalla senast och det var inga konstigheter. Jag har goda förhoppningar om att han ska sköta sig och har inget att klaga på. Nu har han kommit upp lite i klasserna och möter lite bättre hästar och jag faktiskt inte kollat motståndet ännu. Men det här är en häst som jag har förhoppningar på framöver och vi har inte mixtrat eller vässat någonting när det gäller balans och utrustning ännu. Så det finns mycket kvar att göra på honom.
- Hästen är riktigt bra själv och visst måste jag tro på bra chans igen. Det blir inga ändringar till den här starten, utan skor runt om igen, vanlig vagn, öppet huvudlag och fasta tussar i öronen.

”Såg ut som en retad tiger i ledningen”
Av de övriga fyra hästarna som Ulf Stenströmer har med inom Grand Slam 75 låter det riktigt bra på framförallt en av dem. Det är Jula du Cash som startar i den fjärde avdelningen från innerspår bakom bilen. Han vann överlägset näst senast men gången efter blev det galopp.
- Jula du Cash (GS-4) är väldigt knepig bakom hästar och hade ett dåligt läge senast och fick springa bakifrån. Han är inte stänkrädd men är lite mycket hingst, inte hingstig på det sättet för han är hur snäll som helst, men han tävlar inte och tar inte i bakifrån. Han är opolerad och ovillig i ryggar. Däremot när han vann på Åby näst senast såg han ut som en retad tiger i ledningen och vann med krafter kvar. Han hade bara 70 i puls efteråt och det var som en promenad i parken, säger Ulf.
- Hästen är riktigt startsnabb och läget är perfekt med innerspår bakom bilen. Jag vill gärna se honom i ledningen och jag hoppas att Calle är offensiv och laddar. Får han inte ledningen direkt får han försöka leta sig ut och ta dödens. Lång distans är ett plus och hästen kan springa i samma fart länge. Den enda ändringen blir att jag lägger på ett par sulor fram för att han ska bli mindre rullig och kunna laddas från start.

”Är garanterat bland de tre”

Av dina ytterligare tre hästar på Grand Slam 75, vem har du mest känsla för?
- Det är Linus Wibb (GS-6)
som var jättebra som tvåa senast. Björn Goop som vann körde snyggt mot vår häst i sista sväng. Han känner till Linus Wibb eftersom han har vunnit med honom och vet att hästen har en känslig punkt i slutkurvan. Goop ryckte i rätt läge och jag trodde inte min häst skulle bli bättre än fyra, femma. Att han då kunde bli tvåa var starkt och han kom fort som fan till slut. Han vinner loppet om det är lite längre.
- Nu har vi fräschat upp honom och formen är bra. Jag ska säga åt kusken att vara offensiv och jag hoppas att det blir dödens eller ledningen. Det som är lite emot är att hästen nu måste gå med skor. Han är bäst barfota. Men formen sitter där och han är garanterat bland de tre. Jag tycker han är streckvärd om man garderar loppet, säger Stenströmer.

”Är en stor outsider”

Dina övriga två hästar på Grand Slam 75? Chanserna där?
- Elsa America (GS-1)
går jämnt och bra utan att det gnistrar om henne. Även där är det lite negativt med skor då hon springer och slår på sig litegrann. Jag tycker att hon har varit bättre och bättre på slutet och höjt sig litegrann men det fattas lite till toppformen. Nu har hon ett dåligt läge över 1640 meter och vi får hoppas på överpace. Jag hoppas att hon fungerar med skorna och det är en stor outsider.
- Enjoy My Doll (GS-3) har gjort några starter för mig men misskött sig. Det känns som att det finns lite fart i henne men hon är speciell i sin aktion och även i sitt humör. Jag hoppas att vi kan starta på kontinuerligt så att hon kan komma i bättre form. Hästen är missgynnad av att tävla med skor och vi får hoppas på en peng. Så långt sträcker sig förhoppningarna.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-17 2015-12-17 Bollnäs-7 2640/4 2 27.7 269
2015-11-30 2015-11-30 Östersund-8 2180/8 0 27.2 167
2015-10-31 2015-10-31 Bergsåker-6 2160/5 5 23.7 893
2015-10-16 2015-10-16 Bollnäs-9 2140/10 4 24.0 836
2015-09-25 2015-09-25 Bergsåker-1 2140/4 0 27.8 207
2016-10-19 2016-10-19 Bergsåker-7 Stig Jarle Röste 2140/10 D 0 25.8 598
2016-09-23 2016-09-23 Bergsåker-6 Stig Jarle Röste 1660/6 D 0 g 627
2016-09-01 2016-09-01 Skellefteå-8 Stig Jarle Röste 1660/7 B 7 25.2 57
2016-08-09 2016-08-09 Östersund-4 Stig Jarle Röste 2140/2 C 3 26.5 68
2016-07-30 2016-07-30 Bollnäs-2 Stig Jarle Röste 1640/9 C 3 23.4 382
2016-07-14 2016-07-14 Skellefteå-3 Stig Jarle Röste 1660/8 C 7 24.1g 271
2016-07-05 2016-07-05 Hagmyren-6 Stig Jarle Röste 1640/5 D 0 22.1 1110
2016-06-14 2016-06-14 Solänget-6 Stig Jarle Röste 2670/4 D 6 27.5 190
2016-02-24 2016-02-24 Bergsåker-8 Stig Jarle Röste 2660/5 D 0 28.2g 701
2016-02-14 2016-02-14 Romme-8 Stig Jarle Röste 2180/12 A 0 25.9 933
2016-02-08 2016-02-08 Umeå-6 Stig Jarle Röste 2180/10 A 0 29.2 310
2016-01-02 2016-01-02 Romme-6 2160/8 C 0 27.1 160
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-8 Stig Jarle Röste 2160/6 D 0 26.7g 1143
2017-11-30 2017-11-30 Gävle-8 Stig Jarle Röste 1640/2 D 0 25.2 381
2017-11-14 2017-11-14 Bollnäs-9 Lena Fritz 2160/4 B 4 27.5 248
2017-11-02 2017-11-02 Östersund-8 Rikard N Skoglund 2160/4 D 6 26.1 757
2017-09-08 2017-09-08 Skellefteå-4 Jens Eriksson 1660/7 D str
2017-07-18 2017-07-18 Bollnäs-1 Camilla A Röste 1660/11 C 7 25.3g 385
2017-06-26 2017-06-26 Bollnäs-2 Stig Jarle Röste 2160/8 C 8 25.1 336
2017-06-13 2017-06-13 Hagmyren-4 Stig Jarle Röste 2160/6 D 4 25.9 412
2017-05-23 2017-05-23 Skellefteå-6 Jens Eriksson 2160/11 B str
2017-05-11 2017-05-11 Hagmyren-3 Stig Jarle Röste 2140/10 D 7 25.4 430
2017-04-30 2017-04-30 Hagmyren-5 Stig Jarle Röste 2160/8 D str
2017-04-18 2017-04-18 Bergsåker-7 Stig Jarle Röste 2200/12 B 4 25.2 87
2017-03-22 2017-03-22 Bergsåker-5 Stig Jarle Röste 2660/6 D 0 28.2g 564
2017-03-10 2017-03-10 Romme-4 Stig Jarle Röste 2140/3 D 5 25.7 673
2017-02-10 2017-02-10 Bollnäs-7 Stig Jarle Röste 1660/14 C 0 25.2 1137
2018-09-24 2018-09-24 Bollnäs-3 Rikard N Skoglund 2680/10 C str
2018-09-02 2018-09-02 Dannero-1 Kim Boström 1680/9 B 8 26.0 247
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-7 Stig Jarle Röste 2140/14 C str
2018-07-13 2018-07-13 Hoting-5 Stig Jarle Röste 2060/9 C 7 24.6 402
2018-06-08 2018-06-08 Romme-8 Anna Erixon 2180/6 C 0 30.0 637
2018-05-05 2018-05-05 Gävle-8 Stig Jarle Röste 2160/8 D 0 24.3 1000
2018-04-11 2018-04-11 Bergsåker-6 Stig Jarle Röste 2140/2 D 0 24.3 2431
2018-04-01 2018-04-01 Romme-5 Stig Jarle Röste 2160/2 D 7 26.0g 965
2018-03-16 2018-03-16 Bollnäs-8 Stig Jarle Röste 2140/9 D 0 25.7 815
2018-03-01 2018-03-01 Östersund-1 Lena Fritz 2200/10 B 0 117
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-8 Stig Jarle Röste 2660/11 D 0 28.4 1621
2019-01-11 2019-01-11 Romme-7 Wiktor Kylin-Blom 1660/8 C 0 26.5 745ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se