Ski to the Max travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ski to the Max travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ski to the Max har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ski to the Max har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ski to the Max


V86 är tillbaka på Solvalla på onsdag innan sommarturnén fortsätter ute i landet några veckor till. I Solvallaserien för..


V86 är tillbaka på Solvalla på onsdag innan sommarturnén fortsätter ute i landet några veckor till. I Solvallaserien för fyraåringar startar flera topphästar med Uncle Lasse och Heavy Sound i spetsen. För flera av deltagarna är loppet något av ett genrep inför Sprintermästaren i Halmstad nästkommande torsdag.
- Jo, så är det väl tänkt men vi tar ett lopp i taget först. Planen är i alla fall att vi ska köra med Uncle Lasse, Cruzado dela Noche och French Laundry i Halmstad. Däremot så är inte Divisionist anmäld till Sprintermästaren, säger Stefan ”Tarzan” Melander.

"Snubblade bakom bilen"
Uncle Lasse är född i USA där han gjorde succé för sin tränare Jimmy Takter. Den merittyngde stjärntravaren såldes till Stefan Melander och han har fortsatt att glänsa och vara framgångsrik även för sin nye tränare. Hästen, som har sprungit in 7,5 miljoner kronor, började med två raka segrar på svensk mark innan han galopperade bort sig som storfavorit i Kungapokalen.
- Jag brukar inte använda ordet otur när det gäller Melanders hästar men det var ju verkligen oturligt att han snubblade på vägen upp till bilen i Kungapokalen. Det är sådant som kan hända men som väl är händer det inte så ofta. Örjan var i alla fall nöjd med hur hästen kändes och det var han även i senaste starten, säger Melander.

”Ruggig avslutning senast”
Uncle Lasses senaste start var i Fyraåringseliten under elitloppssöndagen. Han satt då en bit ner i kön men spurtade strålande till andraplatsen, knappt slagen av ledande Pinkman.
- Det var en ruggig avslutning han kom med och hästen var för jäkla fin. Han gick ett otroligt bra lopp och hästen är grymt bra, det bara är så. Han gick jobb senast i söndags, bara ett lugnt jobb men han verkar kanonfin. Vi kör inte så fort eller hårt med våra hästar, vi tränar som Åke Svanstedt gör. Jag är i alla fall jättenöjd med Uncle Lasse, fortsätter Tarzan.
Och tillägger:
- För att ha gått så hårda lopp i USA känns han fantastiskt fin. Det är en ganska komplett häst och jag är nöjd med att han gick så bra på tvåtusen meter för mig.

”Det ser bra ut”
I V86-5 startar Uncle Lasse från spår två bakom bilen och körs av Örjan Kihlström. Tränare Melander är optimistisk på förhand gällande chanserna.
- Han har ett bra läge och är snabb ut. Så jag har faktiskt ingenting att gnälla över. Det ser bra ut för hans del och han har alltid chans. Det är ju bara att titta på hans meriter som han har gjort tidigare. Nu snubblade han sig i galopp i Kungapokalen men tog två raka innan det och var jättebra som tvåa senast från bakspår. Det blir inga ändringar utan skor runt om igen.

”Han har verkligen utvecklats”
Stefan Melander har även med Divisionist i samma lopp från spår tre. Hästen har gått mycket bra på slutet, vann för tre starter sedan och var därefter trea i Fyraåringseliten bakom Pinkman och Uncle Lasse. Senast tog han en andraplats i Norge bakom stallkamraten Cruzado dela Noche.
- Divisionist är en mycket trevlig häst och jag hade såklart inte köpt honom om jag inte hade trott på honom. I USA slappa han möta de bästa hästarna några gånger vilket jag tror var bra att han slapp gå så hårt. Han har verkligen utvecklats i år och varit jättefin på slutet. Formen är på topp men normalt sett får han svårt mot Uncle Lasse. Jag vill inte säga något negativt men han kan vara lite svårbedömd över distansen. Jag tror inte att 2100 meter är någon fara men jag tror ändå att han är bäst över sprinterdistans, säger Stefan Melander.

”Är ingen iskall häst – inte avsågad”
Du har ytterligare ett gäng hästar till start inom V86. Är det någon eller några som du vill framhålla lite extra?
- Avatar Accelerator (V86-4) är inte alls någon tokig häst. Han är faktiskt ganska bra i ordning men det har strulat hela tiden och det blev ett struligt lopp senast. Hästen är i alla fall bättre än de 93 000 kronor han har kutat in och borde kunna klara sig många steg upp till. Han känns fin men raden är bedrövlig. Det är ingen iskall häst och han behöver inte vara avsågad. Vi kör utan skor runt om igen.
- I övrigt så tycker jag att Ski To The Max (V86-7) är bra igång och har ett fint läge och passande kort distans. Hon har inte haft något vettigt lopp på länge men det har hon här. Jag rankar henne högre än Ruby Trap och hon är inte helt borta.

Årjäng nästa för Nuncio
Till sist; hur är läget med Nuncio efter andraplatsen i Oslo Grand Prix?
- Nuncio fick gå tuffa lopp, först två gånger i Elitloppet och sedan i Oslo. Men han har tagit dem bra och gick ju kanonbra även i Oslo. Han har bara tränat lugnt efteråt men verkar fortsatt fin så jag har inget att gnälla över där heller. Om allt är fortsatt bra så siktar vi på Årjängs Stora Sprinterlopp nästa gång, säger Stefan Melander.

Michael Carlsson, Kanal 75


1.10,7 i årsdebuten, samma segertid i årets andra start och nu 1.09,9 i årets tredje och minst lika imponerande triumf.- Jag är noga med ..


1.10,7 i årsdebuten, samma segertid i årets andra start och nu 1.09,9 i årets tredje och minst lika imponerande triumf.
- Jag är noga med kolla pulsen efteråt. I de andra två loppen har han varit många slag ifrån trött, jag tror inte han är så trött i dag heller, sa Stefan Melander.
På förhand spekulerade många om innerspåret kunde bli en fälla för Nuncio men Stefan Melander hade full koll och när han kom förbi hästen närmast utvändigt direkt så lät han Food Money få ledningen utan strid för att istället gasa förbi i nästa moment. 300 meter efter startbilen släppt fältet var storfavoriten i ledningen.
Väl i spets lät Stefan Melander sin stjärna ”lufsa på” som han själv uttryckte det och femåringen vann alltså på minst sagt fina 1.09,9 över distansen 1640 meter autostart.
Men Nuncio bröt på nytt utåt på upploppet och Stefan Melander fick korrigera honom och ekipaget tappade därmed en hel del fart. Från sidan såg det lite spännande ut då Food Money aldrig gav sig och försökte utmana från rygg ledaren, men det var nog mest en synvilla och Nuncio var aldrig riktigt hotad.
- Han är grym, men jag är ändå lite sur på han att han gör så där på upploppet, sa Stefan Melander som annars staplade superlativer om sin häst.
- Han är grym hästen, det finns inte mycket annat att säga än att han är fantastisk. 1.09,9 med krafter kvar det är läckert. Nuncio är Nuncio och jag skulle inte byta med någon i hela världen. Han har en onormal kraft hästen.
Segern var den 29:e i karriären för Nuncio som aldrig varit utanför topp tre någon gång på 43 starter. Totalt har hingsten tjänat 18 372 726 kronor.
Stefan Melander gav som vanligt inga klara besked om framtiden och Elitloppet och Solvalla håller därför också på den rosa elitloppsbiljetten, även om Nuncio såklart är given bland de 16 som gör upp i Elitloppet sista söndagen i maj.
- Han kanske får starta igen på Solvalla om två veckor, sa Stefan Melander.
Tvåan Food Money förtjänar också högsta betyg och han landade på 1.10,0.

Maharajah-son radar segrar
Maharajah-sonen Markthemark fortsätter att imponera och nionde segern på elva starter blev ett faktum efter en sylvass avslutning där treåringen fångade in ledaren M.T.Le Bron i mäktig och vägvinnande stil i händerna på kusken Ulf Ohlsson.
Hingsten tränas av Petri Salmela som var tagen efter segern i V86-4 på Solvalla.
- Det är otroligt, trots att det är början på säsongen blir man rörd. De andra har fina hästar också. Vilken häst, wow. Nästa vecka har vi ett viktigt lopp, sedan är tanken att vi plockar ut honom igen elitloppshelgen, sa Boden-tränaren.
En annan segervan häst som imponerade var Jairo som såg mäktig ut när han gick ifrån till en överlägsen seger över upploppet i V86-1 på Jägersro. Det var sjätte raka segern för Joakim Lövgrens femåring som fick ett fint lopp i andra utvändigt och kunde vänta med attacken till i sista sväng.
- I dag ville jag ha ett annat upplägg så han kunde avsluta bra. Senast fick han en mjölksyreöppning och det ville jag undvika i dag. Han bara väntade och väntade på min signal och sen exploderade han, sa Joakim Lövgren.

I övrigt noterade vi…
…att Björn Goop tog ett tidigt initiativ i V86-2 och styrde fram Basic utvändigt ledande Takeaway. Därifrån bedömde han tempot perfekt och Basic kunde avgöra säkert till slut
- Hon är ett lokomotiv, stor och pampig, sa tränaren och kusken Björn Goop.
…att favoriten Eldrick Boko avgjorde V86-3 när han via en mycket snabb start och med hjälp av solfjäderseffekten kunde ta hand om ledningen. Femåringen såg sedan lysande ut i spets när han vann nionde segern på elva starter i karriären. Helena Burman tränar och Johnny Takter satt i sulkyn.
…att Helena Burman och Johnny Takter blev dubbelsegrare genom Diotima F. som var först i mål i en tät slutstrid i V86-5.
…att även Björn Goop blev dubbelsegrare sedan målfotot i V86-6 visat att Pepe di Jesolo kom till mållinjen knappt före Ski To The Max. Åbyamatören Edvin Ceka tränar vinnaren som tog femte årssegern på tio starter.
…att favoriten Takethem var överlägsen i V86-7 sedan han tidigt fått överta ledningen tillsammans med Steen Juul.
…att åtta rätt på V86 gav 299 kronor. Ingen utdelning på varken sju eller sex rätt innebär dubbeljackpot på V86 nästa onsdag.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-26 2015-12-26 Solvalla-10 2140/10 0 g 164
2015-12-09 2015-12-09 Solvalla-10 1640/4 1 13.2 17
2015-11-25 2015-11-25 Solvalla-10 1640/6 1 14.4 45
2015-11-07 2015-11-07 Eskilstuna-10 1640/11 2 12.6 114
2015-10-30 2015-10-30 Solvalla-4 1640/11 2 12.7g 28
2015-10-14 2015-10-14 Solvalla-6 1640/9 1 11.0 55
2015-09-27 2015-09-27 Solvalla-1 1640/3 2 11.7 60
2016-12-31 2016-12-31 Mantorp-3 Örjan Kihlström 2140/11 B 0 15.8 344
2016-11-27 2016-11-27 Gävle-5 Ulf Ohlsson 1640/11 C 7 14.4 237
2016-11-09 2016-11-09 Solvalla-8 Per Lennartsson 2140/7 C 0 14.7 566
2016-10-05 2016-10-05 Solvalla-2 Per Lennartsson 2140/8 C 0 13.7 84
2016-09-14 2016-09-14 Solvalla-6 Per Lennartsson 1640/11 C 3 11.8 49
2016-09-01 2016-09-01 Örebro-9 Per Lennartsson 1609/6 C 3 12.2 86
2016-08-10 2016-08-10 Solvalla-3 Per Lennartsson 1640/7 B 4 11.3 260
2016-08-03 2016-08-03 Solvalla-9 Per Lennartsson 1640/1 C 2 11.2 91
2016-07-07 2016-07-07 Halmstad-6 Per Lennartsson 2140/11 C 0 13.1 409
2016-06-29 2016-06-29 Solvalla-9 Per Lennartsson 1640/3 D 3 11.5 212
2016-05-18 2016-05-18 Solvalla-5 Per Lennartsson 2140/2 C 0 14.1 51
2016-04-27 2016-04-27 Solvalla-9 Per Lennartsson 1640/2 D 2 11.5 41
2016-04-06 2016-04-06 Solvalla-2 Erik Adielsson 2140/10 C 4 14.3 41
2016-03-27 2016-03-27 Romme-11 Johnny Takter 2140/11 D 0 14.3 321
2016-01-30 2016-01-30 Bergsåker-11 Jorma Kontio 1640/6 C 6 13.4 91
2016-01-09 2016-01-09 Åby-9 1640/6 C 0 13.3 118
2017-02-18 2017-02-18 Axevalla-11 Björn Goop 1640/7 D 0 g 203
2017-02-11 2017-02-11 Solvalla-11 Kenneth Haugstad 2140/5 D 6 13.6 1325
2017-02-01 2017-02-01 Solvalla-9 Kenneth Haugstad 1640/3 D 0 13.2 96
2017-01-18 2017-01-18 Solvalla-9 Kenneth Haugstad 2140/6 D 5 19.2 50
2017-01-07 2017-01-07 Romme-5 Kenneth Haugstad 2140/6 C 3 14.8 561ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se