Sigel Garline travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sigel Garline travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sigel Garline har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Sigel Garline har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Sigel Garline


Det är på träningsanläggningen Nygård i Nykvarn som Hans-Owe Sundberg och hans fru Rosmarie sedan många år bedriver sin v..


Det är på träningsanläggningen Nygård i Nykvarn som Hans-Owe Sundberg och hans fru Rosmarie sedan många år bedriver sin verksamhet. I dagsläget finns 21 hästar på träningslistan. Mest kända ute i stugorna är elithästen Charrua Forlan och toppfyraåringen Eldorado B. men ytterligare 14 hästar har bidragit till segerskörden. Totalt blev det 38 fullträffar under 2018 och 4,2 miljoner kronor inkört är rekord för stallet.
- Det går inte att säga annat än att det har fungerat riktigt bra. Sedan tycker man väl alltid att det kan gå ännu bättre. Det finns saker som inte har funkat som vi ville med både det ena och det andra, säger Hans-Owe Sundberg.
Är det något särskilt du tänker på?
- Vi hade lite otur med unghästarna tycker jag. Det är fina hästar som fortfarande kan bli riktigt bra men som av olika anledningar inte kom ut och fick tävla på ordentligt.
- Men så där är travet. Det går alltid att förbättra saker. Den dagen man inte längre har den känslan utan slår sig till ro och tycker att allting är jättebra, den dagen har man tappat motivationen. Man måste hela tiden tycka att man hade kunnat få mer.

Många hästar att hoppas på inför 2019
Vilket är ditt starkaste minne från 2018?
- Det är väl inget specifikt lopp eller så men det är väldigt roligt att en gammal häst som Charrua Forlan har hävdat sig bra i högsta klassen. Han fick vinna några halvstora lopp och gjorde väldigt bra ifrån sig i Sweden Cup under elitloppshelgen. Sedan har Eldorado B. gjort det fantastiskt som har löpt mot de bästa hela året och varit väldigt bra.
Hur ser målsättningen ut för det kommande året?
- Jag har inte satt upp några mål direkt men det jag har som grund inför varje år är ett minimum på i snitt 10 000 kronor inkört per start. Det är en grundplåt som jag har grejat nästan varje år. 2006 tror jag var rekordåret med 28 000 - 29 000 per start. I år blev det närmare 20 000 och det är också väldigt bra.
Vilken häst i stallet tror du mest på inför 2019?
- Det vete tusan. Jag hoppas att Eldorado B. får fortsätta att utvecklas. Det tycker jag att han i stort sett har gjort för varje start under året. Han har visat sig väldigt snabb men än har han aldrig startat över kort distans. Kanske kan han hävda sig bra över den. 
- Sedan är Sigel Garline en väldigt tuff häst med styrkan som sitt främsta vapen, Charrua Forlan tror jag kan ge oss fler roliga dagar på travbanan, vi har fem talangfulla tvååringar som blir tre år nu och det finns hopp om att treåringarna som det inte ville sig riktigt för under året kan bli bra hästar.
- Sedan vill man se att hästarna får vara friska och sunda innan man säger något men vi har lite i stallet i alla fall.

Kan ta tredje segern i femte starten
Som brukligt är för många travtränare kommer Hans-Owe Sundberg att arbeta över årsskiftet. Men på fredag drar han och Rosmarie iväg på välförtjänt semester till Gran Canaria. Dessförinnan ska emellertid det nya travåret inledas med fyra hästar till start inom V86-spelet på hemmabanan Solvalla. Den i kvartetten som sticker ut mest på förhand är Bella M.J. (V86-8). Stoet har på fyra starter i Hans-Owe Sundbergs regi tagit två segrar och lika många andraplatser.
- Hon har gjort det bra varje gång. Senast fick stryk av den som smet med i rygg hela vägen och det var inte mycket att säga om att hon inte kunde hålla den ifrån sig. Hon kämpade på bra och de lämnade de andra. Allt är fortsatt bra med henne efter det och hon har vunnit bakifrån tidigare. Jag vet inte exakt vad hon möter så det är svårt att bedöma chansen men hon har gjort bra ifrån sig så jag vill hoppas och tro att hon är med där framme igen.

"Hon flyter fram ovanpå marken"
Det är jackpot på V86 och åttarättspotten beräknas uppgå till 13 miljoner kronor. En häst som kan få värdet att dra i höjden är Elektra (V86-4). Hon vinner inte så ofta men är snabb från start och har tidigare överraskat till höga odds.
- Hon är en väldigt fintravande och talangfull häst men hon har inte den mentala biten med sig. Hon kan blixtra till och göra riktigt bra lopp då och då men man vet aldrig på förhand hur hon ska göra. Det är synd eftersom hon har så lätt för sig, hon flyter fram ovanpå marken.
I V86-6 startar Hans-Owe Sundberg två hästar.
- One Two Beat (V86-6) tycker jag inte riktigt har fattat vad det går ut på än. Han är en talangfull häst som har lätt för sig men det har inte lossnat för honom. Nu har han fått två lopp i kroppen och han känns pigg och fin i träningen. Senast fick han stryk av en väldigt bra häst (It’s Showtime Zaz) men han var förbättrad med lopp i kroppen jag tror att han ska kunna peta upp sig något snäpp ytterligare den här gången.
- U.Bergs Svante (V86-6) kämpade på hyggligt som tvåa senast. Han gör hyfsat ifrån sig när han möter lämpligt motstånd och formen verkar fortsatt fin. Vi får hoppas att Emilia (Leo) får till det bra med honom igen och vi hoppas på bra slantar. Vilken av mina två i loppet som är först i mål beror mycket på hur de kommer till och så vidare. Jag bedömer dem som ganska jämbördiga.
- Broddar i skorna är inget problem för någon av mina hästar. De tränar på det och har gått med det när de har startat på sistone.

Ola Johansson, Kanal 75


Tony Löfqvist är ett aktat namn ute i Europa när det kommer till radioaktiv strålning. Men han kan även träna travhästar. Oc..


Tony Löfqvist är ett aktat namn ute i Europa när det kommer till radioaktiv strålning. Men han kan även träna travhästar. Och när hans adepter levererar på banan hörs det.
- Jag kunde inte urskilja orden men jag kände igen stämman, sa kusken Anders Christiansson med ett leende sedan han kört No Comment till överlägsen seger från ledningen.
- Jag jobbar väldigt mycket och det här är min avkoppling, det här är kicken! sa Tony Löfqvist, som alltså har fått se båda sina hästar vinna inom loppet av fem dagar.
- Nu är jag i himlen! Jag har trott på mina hästar hela tiden. Den här skadade sig som treåring två dagar innan debuten utan att vi insåg det och då försvann tio starter. Under fyraåringssäsongen gjorde han 12-13 starter med Erlishia. Vi tog fem blodprov innan vi hittade det. Det här är en bra häst och i dag fick han visa det. Han vann ju okört. Underbart!

Stark tyska överlägen
I Åby Damklubbs Stolopp fick favoriten Ofelia O.E. ett tungt lopp som första häst i andraspår men det bekom inte den resliga tyskan som var överlägsen motståndet.
- Hon får starta på så länge hon har form. Sedan är det tyska Breeders’ Crown som är huvudmålet nästa år, sa hästens tränare och kusk Peter Untersteiner.
Tomas Malmqvists Zohar Font gjorde en stark prestation när han vann ett treåringslopp från 20 meters tillägg med Christoffer Eriksson i sulkyn och i kvällens sista V86-lopp på Åby vann Pacific Face, som trots dåligt trav gick undan till säker triumf efter att han rundat till spets från bakspår.
- När det gick sakta kände jag att jag måste köra fram för han är stark och gillar att gå hela vägen, sa körande tränaren Giuseppe Lubrano.

Uppåt med skor på hovarna
USA-importen Reigning Moni gjorde sin åttonde start på svensk mark och när han nu tog sin första seger sedan 2016 gjorde han det med besked. För första gången i år gick Daniel Redén-träningen med skor på hovarna och det gillade han bevisligen. Med Örjan Kihlström i sulkyn drog han konkurrenterna sönder och samman i ledningen på Solvalla och vann lätt med flera längder.
- För mig var det framför allt en överraskning att han skulle blåsa till spets direkt. Sedan blev han lite pigg varvet kvar och när det blev lite lucka till dem bakom tänkte jag att det var bäst att låta honom springa på och han vann med tussarna kvar i öronen och var inte helt tom i mål, sa kusken Örjan Kihlström.

Sex miljonvinnanade system
V86-omgångens största favorit, Timo Nurmos-tränade treåringen Amerindienne, tog sin femte raka seger på Solvalla tillsammans med Jorma Kontio och det bidrog till att utdelningen för åtta rätt på V86 länge såg ut att bli blygsam. Men när Diederik Meilink-tränade överraskningen Reverend Wine vrålspurtade till seger drog värdet i höjden och då Hans-Owe Sundbergs Sigel Garline krossat motståndet i den sista avdelningen återfanns endast sex kuponger med alla rätt. Åtta rätt betalade 900 135 kronor, för sju rätt fick man 4 485 kronor och för sex rätt 264 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Efter karriärens tio inledande starter hade Sigel Garline (V86-6) bara vunnit ett lopp. Galopper fanns det desto fler i resultatraden. Sex gånger had..


Efter karriärens tio inledande starter hade Sigel Garline (V86-6) bara vunnit ett lopp. Galopper fanns det desto fler i resultatraden. Sex gånger hade han tagit till fel gångart. Men i november hände något och hästen som många börjat betrakta som ett hopplöst fall började vinna.
- Det är en stor tung häst som tidigare hade svårt att hålla sig fräsch men han har både mognat och stabiliserats i övrigt. Tidigare spände han sig väldigt. Vi har inte gjort något särskilt utan han har fått träna på tills det har släppt för honom helt enkelt, berättar hästens tränare och kusk Hans-Owe Sundberg.

Har fortsatt utveckling i sig
Sedan vändningen i november har det bara blivit en galopp för Sigel Garline. Övriga fem lopp har han vunnit.
- Jag är inte förvånad för i grunden har han känts som en riktigt rejäl häst hela tiden. Han hade även tidigare visat att han är väldigt stark och kan hålla bra tempo länge.
Sigel Garline har övertygat stort vid vinterns segrar, som samtliga är tagna i smått överlägsen stil från positionen utvändigt om ledaren. Det har inte varit tomt i tanken någon gång och frågan är hur långt det kan bära för den starke femåringen.
- Det där vet man ju aldrig men som det känns har han fortsatt utveckling i sig om han får vara sund och frisk.

Obesegrad över lång distans
Loppet som Sigel Garline nu ska ut i hemma på Solvalla är en så kallad spårtrappa över 2 640 meter där hästarna får startspår efter prissumma. Eftersom Hans-Owe Sundbergs häst tjänat minst pengar startar han från innerspår bakom startbilen.
- Han har haft innerspår en gång förut men då felade han efter ett par hundra meter. Men det var under hans osäkra period. Han öppnar hyggligt men jag vet inte om han kan försvara ledningen.
Kan man som i vinterns segerlopp förvänta sig ett tidigt avancemang annars?
- Det beror alldeles på vad som händer men han har visat att han inte är löpningsberoende. Han trivs med att trampa på och när han får gå i sin egen takt känns han som mest effektiv.
Hur ser du annars på loppet?
- Det blir tuffare motstånd hela tiden men han är bra själv också och det klart att man har förhoppningar när han kommer ut över lång distans som han aldrig har tagit stryk på.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-21 2016-12-21 Solvalla-5 Jorma Kontio 2140/5 B str
2016-11-30 2016-11-30 Solvalla-11 Hans-Owe Sundberg 2140/7 C 1 16.1 28
2016-10-28 2016-10-28 Solvalla-7 Hans-Owe Sundberg 2140/7 C 0 g 35
2017-12-17 2017-12-17 Solvalla-6 Hans-Owe Sundberg 2640/10 B 1 15.2 18
2017-12-06 2017-12-06 Solvalla-4 Hans-Owe Sundberg 2640/11 B 1 15.4 37
2017-11-28 2017-11-28 Eskilstuna-11 Hans-Owe Sundberg 2140/11 B 1 14.4 33
2017-10-31 2017-10-31 Eskilstuna-7 Hans-Owe Sundberg 2160/9 B str
2017-10-22 2017-10-22 Solvalla-3 Hans-Owe Sundberg 2160/9 B 0 16.2 82
2017-09-29 2017-09-29 Solvalla-2 Hans-Owe Sundberg 1640/11 B 7 14.8g 42
2017-09-20 2017-09-20 Solvalla-3 Hans-Owe Sundberg 2140/12 C 3 15.1 109
2017-08-30 2017-08-30 Solvalla-3 Hans-Owe Sundberg 2140/2 B 4 16.0 170
2017-06-21 2017-06-21 Eskilstuna-6 Hans-Owe Sundberg 1640/11 B 0 g 196
2017-04-09 2017-04-09 Solvalla-9 Hans-Owe Sundberg 2140/1 B 0 17.6g 75
2017-03-17 2017-03-17 Solvalla-7 Hans-Owe Sundberg 2140/12 B 6 15.6g 47
2017-03-10 2017-03-10 Solvalla-2 Hans-Owe Sundberg 2140/2 A 7 16.8g 36
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-8 Torbjörn Jansson 2140/11 B 0 g 149
2018-12-05 2018-12-05 Solvalla-10 Torbjörn Jansson 2640/5 A 1 16.3 140
2018-11-21 2018-11-21 Solvalla-10 Hans-Owe Sundberg 2640/10 C 0 15.0 133
2018-04-18 2018-04-18 Solvalla-9 Hans-Owe Sundberg 2640/1 C 0 g 86
2018-03-30 2018-03-30 Eskilstuna-5 Hans-Owe Sundberg 3140/4 B 1 16.6 15
2018-02-12 2018-02-12 Eskilstuna-6 Hans-Owe Sundberg 2660/6 B 1 16.2 15
2018-01-03 2018-01-03 Solvalla-8 Hans-Owe Sundberg 1640/9 B 0 g 25
2019-12-11 2019-12-11 Solvalla-7 Erik Adielsson 2640/12 B 2 14.9 115
2019-11-19 2019-11-19 Solvalla-3 Torbjörn Jansson 2660/9 B 0 g 33
2019-10-29 2019-10-29 Solvalla-8 Torbjörn Jansson 2140/7 B 0 14.7 91
2019-04-30 2019-04-30 Solvalla-4 Torbjörn Jansson 2180/7 B str
2019-04-02 2019-04-02 Eskilstuna-7 Torbjörn Jansson 2660/7 B 5 14.2 31
2020-08-25 2020-08-25 Eskilstuna-7 Hans-Owe Sundberg 1640/12 B 0 g 196
2020-08-17 2020-08-17 Eskilstuna-9 Hans-Owe Sundberg 2640/7 C 0 16.3 211
2020-04-22 2020-04-22 Solvalla-8 Rikard N Skoglund 2640/2 A 4 14.3 40
2020-04-12 2020-04-12 Romme-6 Torbjörn Jansson 3140/10 A 0 16.9g 47
2020-02-26 2020-02-26 Solvalla-10 Torbjörn Jansson 2140/1 C 2 13.3 91
2020-02-03 2020-02-03 Eskilstuna-9 Torbjörn Jansson 2160/11 A 2 14.5 28
2020-01-01 2020-01-01 Solvalla-6 Torbjörn Jansson 2640/3 A 1 15.8 20
2021-09-14 2021-09-14 Eskilstuna-7 Mats L Andersson 2140/2 B 3 13.6 85
2021-07-06 2021-07-06 Eskilstuna-6 Hans-Owe Sundberg 2140/3 A 0 g 72
2021-06-01 2021-06-01 Eskilstuna-10 Hans-Owe Sundberg 3160/7 B 0 16.4g 356



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se