Sidney Celeber travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sidney Celeber travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sidney Celeber har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Sidney Celeber har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Sidney Celeber


Det var kvällens högst doterade lopp under V64-tävlingarna i Örebro på torsdagen. I fyraåringsloppet, med 125 000 kronor i f&oum..


Det var kvällens högst doterade lopp under V64-tävlingarna i Örebro på torsdagen. I fyraåringsloppet, med 125 000 kronor i förstapris, var det flera jänkare som gjorde debut på svensk mark. Men ledningen tog Maesteraemon som närmast kom från en femteplats i Kungapokalen. Den USA-födda Stefan Melander-tränade hästen fick dock tidigt Selected News på utsidan. Hans-Owe Sundberg såg till att hålla tempot uppe och Maesteraemon fick inte vara ifred i täten. I andra par utvändigt satt hårt betrodda Take The Credit som gjorde sin första start i Sverige. Men han var slagen redan i utgången av sista sväng. Det var istället Selected News som slog klorna i ledaren vid upploppets början och kopplade greppet. Han hade sedan mod och styrka att även försvara sig när Sidney Celeber kom farande den sista biten efter en sen lucka. En mycket bra spurt noterades även av High Patrol som blev trea trots en galopp under vägen. Men inget fanns att göra åt Selected News som bara var bäst i loppet. Han vann på tiden 1.12,8/2100a.
– Han gör som alltid jättebra lopp. Han är tuff och rejäl och det var kul att han fick vinna ett lopp också. Det finns gott om fyraåringslopp mest hela tiden nu över sommaren och vi väljer och vrakar. Vi försöker att matcha förståndigt och målet är att kvala in till derbyt i höst, sa tränaren och segerkusken Hans-Owe Sundberg.

Michael Carlsson, Kanal 75


Som lillebror till kulldrottningen Tamla Celeber har Sidney Celeber haft blickarna på sig sedan födseln.Men utvecklingen har dröjt och trän..


Som lillebror till kulldrottningen Tamla Celeber har Sidney Celeber haft blickarna på sig sedan födseln.
Men utvecklingen har dröjt och tränaren Roger Walmann valde att stå över kriteriekvalen för att istället matcha sin talang i enklare gäng.
När hästen på onsdagskvällen fick chansen att mäta sig med kulltopparna i Kriterierevanschen visade han sig emellertid räcka med råge och spurtade till seger efter en väl avvägd styrning från Örjan Kihlström.
- Han är jättestor och har varit lite seg att få igång. Nu verkar polletten ha trillat ner och han har lite mer koll på kroppen, så nu händer det grejer. Om han får vara frisk och får en bra vinterträning så tror jag att vi kommer ha roligt nästa år, konstaterade en lycklig skötare.
Förstapriset på 200 000 kronor nästan fördubblade prispengarna för treåringen som avrundade en omgång som länge såg ut att ge bottenutdelning.

Diskad måletta
Oaksrevanschen blev en uppvisning av M.T.Perette som klev till ledningen och dominerade varje meter för Mattias Djuse.
En prestation som gjorde sommarens E3-tvåa till miljonärska under sin första säsong på tävlingsbanan.
Diskvalifikationer av målettor är nästan aldrig odramatiska, men att Jamaica Boko störde utvändiga Angel From Above i sin iver att få fritt på upploppet var svårt att blunda för. Därmed gick segern till Fredrik Linders nerspeedade ledare Joy Frances Boko och Mika Forss.
Körande Kaj Widell var också sällsynt storsint då han erkände sitt misstag efter loppet.
- Det var små marginaler när jag gick ut, men vi touchade frambenet så det är inget att bråka om, konstaterade Widell.

”Aldrig visat det här”
Kvällens urladdning kom redan i epilogen där Flemming Jensen inte lämnade något åt slumpen bakom Eros Zola. Ledande Shapes fick utstå våldsam press vilket gav ett förstavarv under 1.10 och stumma ben, medan Eros Zola tuggade vidare utan att bli utmanad. 
- Han har aldrig varit så snabb från start och var väldigt gåvillig, lite för mycket faktiskt, jag hade ingen chans att ta upp. Han har aldrig visat det här, det var nytt för oss att han kan göra en sådan prestation, konstaterade Jensen.
Det var den första av tre raka favoritsegrar på Åby.
Elephant kördes till ledningen av Steen Juul medan Echelon (Jerry Riordan) och Victor Rosleff knep sin tredje raka Åbyseger - alla via via open stretch.
- Det är verkligen en häst som gillar open stretch. Det känns så i sista sväng, han blir mer och mer kaxig och bara väntar på att få gå ner, förklarade segerkusken.

Hög utdelning ändå
Skrällarna kom sent och den första signerades Jörgen Westholm som gästade Solvalla med en häst och resolut styrde till ledningen med Made of Stars, som aldrig släppte någon i närhet i ett rörigt lopp.
En ännu större knall var Oskar Svanbergs Global Unspoked som profiterade på hårt tempo och växlade hela fältet över upploppet för Kim Eriksson.
Kryddat med Sidney Celeber såg det till att värdet drog upp från 693 kronor efter fem avdelningar till en utdelning på V86 värd 113 021 för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Solvalla delade V86® med Åbytravet där S:t Leger över tre varv var omgångens största lopp. Fyraåringarnas kraftprov ha..


Solvalla delade V86® med Åbytravet där S:t Leger över tre varv var omgångens största lopp.
Fyraåringarnas kraftprov har gjorts om något och stället för att starta loppet med bil är det hästar över tre tilläggsvolter som gäller sedan ett par år på Åbyravet.
Robert Bergh hade 40 meter att hämta in på hästarna längst framme med fjolårets kriterievinnare Power. 20 meter framför sågs nästan lika mycket betrodde Gulfstream Am som Conrad Lugauer körde sig till täten med 2000 meter från mål.
Dryga varvet från mål lät Robert Bergh sin häst kliva fram snett utvändigt ledaren. Lugauer hade fått dämpa tempot framme i ledningen och passade på att dra hårt under slutrundan.
På den sista bortre långsidan fick Power gå ner på innerspår och pusta lite innan Bergh testade med en förnyad attack. Power såg starkast ut i den sista kurvan och 50-75 meter före mållinjen var Gulfstream Am en slagen häst.
En riktig kämpainsats av Power som segrade på nytt svenskt rekord.
- Det är roligt för hästen som hamnat lite i skymundan bakom Hail Mary (derbyvinnaren) i mitt stall i år. Men nu är han ju så härligt igång. Jag gillar ju det här med honom att han får starta var tionde dag och allt har lyckats med vårt speciellt träningsupplägg inför loppet i Paris, sa Robert Bergh, syftande på finalen av Europaderbyt på Vincennes nästa fredag.
Två miljoner väntar vinnaren av Grand Prix de l'UET där Ecurie D. är stor förhandsfavorit och skuggas av Power och Jerry Riordans Aetos Kronos.
- Det är ju de värsta hästarna som kommer att tävla i de stora loppen de närmaste åren. Jag är jättetacksam att jag fick spår ett med honom och det kul att det flyter på så bra när man ska åka dit, sade en glad Robert Bergh.

Hyfsat väder i Mölndal
Det regnade i Mölndal men till skillnad från ovädret i Stockholm var det bara frågan om lätt nederbörd.
Adrian Kolgjini försökte stjäla det inledande fyraåringsloppet för ston med M.T.Dakota med en speed till ledningen i den sista kurvan. Bakom fick Joakim Lövgren dock upp farten med andrahandsfavoriten Chumani som kunde kliva förbi 25 meter före linjen. Favoriten Miriam Håleryd galopperade bort sig.
I Xpressprintern över 1640 meter revanscherade sig Adrian Kolgjini tillsammans med favoritspelade Upper Face.
Efter en resa i andraparet utvändigt rundade Kolgjini fram utvändigt hårddragande ledaren Key West Snapper 500 meter från mål och tog över kommandot på upploppet.
Att Upper Face ”ramlade ner” på open stretch-spåret över upploppet i stor ledning bestraffades med lite kuskböter men påverkade inte ordningsföljden.
1.11,6 blev segertiden – ett nytt rekord för fyraåringen.
I V86-3 plockade Peter Untersteiner och Lucifer Sam ner ledande Comand, en favorit som Robert Bergh höll som sin bästa chans på onsdagen.

Dragster jätteskräll
På Solvalla var det ihållande regn hela kvällen och underlaget blev småbemästrat.
V86-2 var ett lopp för den högsta klassens hästar som blev vidöppet när jättefavoriten Vae Victis Club sprätte i galopp i den första kurvan. Med omgångens största (74 procent) ute ur bilden låg fältet öppet för en skräll.
En skräll blev det också. En rejäl sådan. Erik Adielsson hoppade upp bakom Dragster för första gången och serverade den åttaårige valacken ett vilsamt lopp. Efter att ha fått följa med som tredje häst i tredjespår genom den sista kurvan, spurtade Dragster enkelt till sig segern. Roger Malmqvist på Jägersro tränar Dragster som nu tog årets första seger i åttonde starten, endast streckad på en procent på V86.
Örjan Kihlström om storfavoriten Vae Victis Clubs galopp.
- Det gick fort där i början och han blev rullig och galopperade helt enkelt. Annars kändes allt som normalt.

Sidney stark
Örjan Kihlström förlorade inte två lopp på raken med favoriter. I loppet efter på Solvalla satt han bakom Sidney Celeber som var mest spelad i ett treåringslopp.
Roger Walmann tränar denne halvbror till åttafaldiga miljonärskanTamla Celeber som nu tog andra segern i start sex i karriären. Sidney Celeber fick inleda lugnt och kördes sedan upp utvändigt ledaren och reglerade konkurrenterna enkelt till slut.
- Det här är en fin häst under stark utveckling som säkert inte hade gjort bort sig i Oaks, sade Roger Walmann.
Rally Hans fick loppet och spurtade till seger i V86-6. Med favoriten Danilo Brick i ledningen och starka Frozen Queen utvändigt ledaren var det mumma för Rally Hans att sitta i andra utvändigt. På sista bortre långsidan satte Frozen Queen upp tempot och såg ut att kunna överrumpla ledaren, men Danilo Brick höll hovarna först. Rally Hans liftade med till 300 kvar då körande Mika Forss vek ut i tredjespår. 100 meter från mål kopplade Rally Hans grepp på en tapper Frozen Queen.
I det avslutande fyraåringsloppet för ston körde Erik Adielsson Svante Båh-tränade Valuta E.W. till seger.
Åtta rätt på V86 delade ut 707 947 kronor. Sju rätt gav 3985  kronor och sex 222 rätt kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-11-25 2020-11-25 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2640/8 C 1 14.4 105
2020-11-04 2020-11-04 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/6 D 2 13.2 83
2020-10-07 2020-10-07 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/6 D 1 16.0 32
2020-09-27 2020-09-27 Solvalla-3 Kim Eriksson 2140/7 D 4 14.7g 53
2020-09-09 2020-09-09 Solvalla-11 Örjan Kihlström 2140/8 D 2 15.0 56
2020-08-10 2020-08-10 Solvalla-1 Örjan Kihlström 2140/12 D 0 15.8 140
2020-07-29 2020-07-29 Solvalla-2 Örjan Kihlström 2140/3 C 1 17.1 46
2020-06-30 2020-06-30 Solvalla-1 Kim Eriksson 2140/6 C 0 21.1g 318
2020-06-17 2020-06-17 Solvalla-1 Örjan Kihlström 2140/9 D 6 17.1 83
2021-06-05 2021-06-05 Mantorp-10 Per Lennartsson 2140/3 D 0 14.4g 245
2021-05-20 2021-05-20 Örebro-9 Per Lennartsson 2100/2 D 2 12.8 251
2021-05-05 2021-05-05 Solvalla-7 Kim Eriksson 2140/10 C 0 14.6 639
2021-03-27 2021-03-27 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/8 D 0 14.2 111
2021-03-14 2021-03-14 Eskilstuna-7 Örjan Kihlström 2140/3 C 3 13.0 25ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se