Short in Cash travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Short in Cash travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Short in Cash har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Short in Cash har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Short in Cash


Propulsion stod i en klass för sig och precis som i fjol tog han hem Åby Stora Pris och förstapriset på två miljoner kronor. Fö..


Propulsion stod i en klass för sig och precis som i fjol tog han hem Åby Stora Pris och förstapriset på två miljoner kronor. Förra året utkämpade han en stenhård upploppsduell och vann med knapp marginal mot Readly Express. Den här gången blev segern betydligt enklare. Han fick en fin resa i tredje par utvändigt samtidigt som det kördes tufft inledningsvis framme i täten. Det var Milligan’s School och Mindyourvalue W.F. som växelkörde i ledningen och den förstnämnde fick till slut täten med fransmannen Carat Williams på utsidan. Örjan Kihlström lyfte ut Propulsion i tredjespår för angrepp sexhundra meter kvar och i ryggen följde Makethemark. Propulsion såg stark ut genom slutkurvan och hade inga problem att koppla greppet in på upploppet. Han klev ifrån till en lätt seger med flera längder före en bra spurtande Makethemark som blev tvåa. Segertiden 1.12,8 över 3140 meter med bilstart är nytt världsrekord.
– Man upphör aldrig att imponeras av hur han kan vara så bra under en så lång tid. Det är imponerande av Daniel och Ellinor att kunna hålla honom i det här skicket. Jag tänkte när jag körde provstarten att det är fantastiskt att han kan vara så fin efter så många säsonger, sa Örjan Kihlström.
– Vi kom bra på det i tredje par utvändigt och det blev skaplig körning i början. Även om det gick sakta mitt i loppet så ska ju körningen i början betala sig till slut och jag var aldrig orolig. I sista sväng kändes han jättefin och hade mycket krafter kvar. Även om man aldrig kan vara säker så kändes det som att det ska mycket till för att någon skulle slå honom.
– Det är en otrolig individ och en enorm häst. Han är otrolig helt enkelt, fortsatte Kihlström som ryckte ner det norska huvudlag in på upploppet men Propulsion hade däremot öronkappan kvar.

”Tycker han är störst, bäst och vackrast”
Tränaren Daniel Redén var lyrisk över sin världsstjärna som nu har sprungit in drygt 29,2 miljoner kronor.
– Att man ens har kommit i närheten av en sån här häst i sin tränarkarriär. Jag fattar att han kanske inte är den bästa hästen genom tiderna, även om han är det för mig, men han är i alla fall den hårdaste hästen. Han bara tuggar på och gör sitt bästa hela tiden. Trots att han har fått så många hårda lopp i den här konkurrensen så känns han inte sämre nu än han gjorde för två år sedan. Det är en fantastisk häst att ha, sa Daniel Redén.
– Jag såg i sista sväng att han sprang och rultade lite som han brukar göra. Han hade huvan och norsken kvar och då vet man ju vad som händer. Man är tävlingsmänniska men varför ens hetsa upp sig när man vet att han alltid gör vad han kan. Oavsett om han vinner eller blir sexa. Man vet att ”Proppen” alltid gör sitt men jag blev faktiskt lite orolig när de kom upp till 1.14 i 2000 meter för det är lugnt i den här klassen.
– Jag har aldrig stött på en sån här häst tidigare. Man åker ut med ett leende på läpparna hemma i sanden med honom och han bara tuggar på. Han tycker att han är störst, bäst och vackrast. Så länge han har den här viljan tycker jag att han ska fortsätta att tävla och det tror jag att ägaren också vill, fortsatte Redén.

Makalös insats av Global Undecided – "Lite overkligt"
Det blev favoritbetonad på V75 och efter att Propulsion vunnit som omgångens största favorit gav sju rätt 1012 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt och därmed dubbeljackpot till V75 nästa lördag i Örebro.
Det började även med seger för storfavoriten Global Undecided. Han svarade för en makalös insats när han vann V75-inledningen. Hästen fick en blytung resa och inledde i tredjespår ett varv innan han kom fram utvändigt om ledaren. Tempot var samtidigt stenhårt i täten där ledande N.Y.Coeurdesoleil öppnade varvet efter 1.12,5. När man trodde att krafterna skulle tryta för Global Undecided så tog han istället över ledningen halvvarvet kvar. Sedan bara lämnade han konkurrenterna och försvann ifrån till en överlägsen seger. En otroligt imponerande prestation av den Timo Nurmos-tränade hästen.
– Det var lite overkligt faktiskt att gå i tredjespår så länge och ändå bara vara bäst till slut. En ruggigt stark häst, berömde Örjan Kihlström som bokförde sig för två V75-segrar..

Stenhårt i mål och dubbelt Goop
Storfavoriten Velten Versailles infriade förväntningarna i V75-2. Holländaren tog sin sjunde raka seger och är fortfarande obesegrad. Nu ledde han från start till mål för Rick Ebbinge och sträckte på sig när han blev utmanad av Chocoboy den sista biten. Det hårdnade till kort före mål men han lyckades hålla undan.
Det blev stenhårt i mål i V75-3 med tre hästar nästan jämnsides över mållinjen. Ragazzo da Sopra fick dra tåget först i tredjespår sista sjuhundra metrarna och kopplade greppet in på upploppet och såg ut att gå mot en klar seger. Men den tuffa avslutningen satt i benen till slut och han höll sånär på att bli upphunnen. Ute i banan stormade Master Crowe fram och på open stretch spurtade Partizan Face sylvasst. Den sistnämnde såg ut att hinna fram men målfotot visade att Ragazzo da Sopra hade nosen först för Björn Goop.
Goop vann även i loppet med sin egentränade Short In Cash som han verkligen har satt i en superfin författning. Ifrån bakspåret körde Goop offensivt och fick ta över ledningen från stallkamraten Royal Navy Neo efter ett halvvarv. Det fanns sedan ingen som kunde hota Short In Cash som retfullt enkelt gled undan till en lätt seger.
– Han var jättebra och hade en hel del krafter kvar, sa Björn Goop.

Rejäl kross av Baron Gift – ”Är i ett enormt slag”
Adrian Kolgjini höll sånär på att hinna fram med Partizan Face men i V75-5 fick han segerdefilera med Tae Kwon Deo efter en mäktig avslutning. Hästen satt långt bak utvändigt samtidigt som det var bra tempo i täten med ledande Patent Leather. Tar Kwon Deo fick fin draghjälp av Missle Hill runt slutsvängen och när Adrian Kolgjini vred ut in på upploppet formligen exploderade Tar Kwon Deo. Han spurtade storstilat hem segern i Ragnar Thorngrens Minne, värd 250 000 kronor.
Baron Gift har länge stått på tur för en seger efter flera tappra insatser utan att få vinna. Nu kom fullträffen med besked när han krossade konkurrenterna i V75-6. Han hamnade utvändigt om ledande favoriten Cocktail Fortuna och Rikard Svanstedt pressade på och höll tempot uppe. Trots den tuffa löpningen stack Baron Gift bara ifrån över upploppet och svarade för en strålande insats. Segertiden helt lysande 1.10,0/1640a.
– Han är i ett enormt slag för dagen. Jag kände i sista sväng att han hade krafter kvar. Det är skönt såklart, han vinner inte så ofta och att vinna från dödens är inte så lätt och på en 1.10-tid dessutom, sa Rikard Svanstedt som även tränar hästen.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Fyra varv på ett regnsmetigt underlag på banan med landets längsta upplopp.Axevalla Maraton efter ett regnväder torde vara det n&aum..


 Fyra varv på ett regnsmetigt underlag på banan med landets längsta upplopp.
Axevalla Maraton efter ett regnväder torde vara det närmaste man kommer en ren uthållighetstävling inom svensk travsport.
Nu blev årets upplaga ganska odramatisk sedan favoriten Short In Cash tidigt placerats i ledningen av Björn Goop som sedan tillåtits anföra i jämn 1.17-fart.
- Det är svårt att beräkna hur långsam banan är, men det kändes som ett bra tempo. Sedan ökade vi, förklarade Goop som redan i slutsvängen kunde kosta på sig en tumme upp mot stallbacken.
- Det var till skötaren. Jag kände att jag hade mycket krafter kvar i det läget. Det här var roligt, det är en väldigt kraftfull häst som haft mycket galopper och varit väldigt osäker. Vi har jobbat honom mycket tillsammans med andra hästar och han har blivit modigare hela tiden, förklarade Goop om femåringen som i fjol var finalist i såväl Europaderbyt som Breeders Crown, men nu fick sin största prischeck hittills på 200 000 kronor.

Nolimitjimit tuffast i tre heat
Men två hästar fick faktiskt springa ännu längre under kvällen.
Asger Molar och Nolimitjimit vann varsitt heat av Travveckans lopp och fick därmed avrunda kvällen med en duell över 1 140 meter, där segern gick till den senare.
- Han gjorde allt rätt och var bäst idag, konstaterade Lugauer vars femåring fick åka hem med 150 000 kronor på fickan.
Att köra lopp med sexsiffrigt förstapris förbehållet b-tränade hästar hör verkligen inte till vanligheten. Det utmynnade i en rafflande kamp mellan två av landets främsta amatörstall där Tina Lisells Perfect Dynamite visade sig snäppet tuffare än Berne Gustafssons Wellino Avenue.
Lika mycket pengar stod på spel för fyraåringarna när Frode Hamres M.S.Triple J. visade sig överlägsen från ledningen för Erik Adielsson.
Tvååringspremiären blev rumphuggen med fyra deltagare och två galoppörer. I den återstående duon visade sig Mizita Sound bäst, vilket kusken och tränaren Anders Zackrissons firade med en segergest.
- Det är alltid något extra med tvååringar och just tvååringspremiären är lite extra spänning. Nu kan vi fortsätta drömma, sade Zackrisson som samtidigt avslöjade att hästens storebror tillika stallets stjärna Devil Sound kommer att vara borta från travbanorna en längre tid.
- Han har tyvärr blivit skadad. Vi får sikta på nästa år, så illa är det.
V64-raden betalade 9 491 kronor för sex rätt och nu fortsätter helgen på Axevalla med dubbla V75-omgångar och söndagens höjdpunkt Stochampionatet.

Robin Johansson, Kanal 75


2812 personer hade sökt sig till naturfagra Åmålstravet på onsdagkvällen då den dalsländska banan stod som ensam arrang&o..


2812 personer hade sökt sig till naturfagra Åmålstravet på onsdagkvällen då den dalsländska banan stod som ensam arrangör för V86-spelet.
I loppet för den högsta klassens hästar - Torsten Janssons Minne – var alla som vanligt överens om att mycket kunde avgöras i starten.
Så brukar tongångarna gå på den lilla 800-metersbanan.
Poet Broline från innerspåret eller Star Advisor Joli? Möjligen Lucifer Lane. Någon av dem skulle braka till spets.
Svaret blev att ingen hade skuggan av en chans mot norske gästen Photo Lavec med Björn Goop i sulkyn. Från ett fjärdespår flög sjuåringen till täten och efter att Goop hade fått lugna ner tempot första rundan kunde ingen utmana över det korta upploppet.
- Han öppnade jättebra från start, hade bra teknik i svängarna så det var ingen riktig fara, sade Björn Goop som skar mållinjen med en frisk häst på tiden 1.12,5 över 2080 meter auto.
Plus plus till Lucifer Lane som avslutade starkt till andraplatsen.

”En joggingtur”
Tränaren Tom Erik Solberg befann sig i Oslo för tävlingar. Skötaren Toril Clemensen tog hand om hästen efter loppet.
Photo Lavec var bra som tvåa och trea i Bjerke Cup under Oslo Grand Prix-dagen. På onsdagen kom första årssegern.
- Han var pigg och fin i mål och egentligen såg det ut som en joggingtur, summerade Toril Clemensen.

Häst för Frankrike
Björn Goop rundade av V86-spelet med egentränade femåringen Short in Cash i ett försök i klass I på rikstoton. Det var frågan om fjärde starten i Goops regi och en offensiv från bakspår till täten.
Segertiden skrevs till 1.12,9 över 2080 meter auto. Hästen såg formidabelt fin ut när den spänstade undan.
- Han var jättefin i dag och gick i mål med gott om krafter sparade. Planen är att försöka ”få upp” honom i tillräckligt med prispengar och sedan åka till Frankrike i vinter. Jag tror att den stora banan där kommer att gynna honom gott, sade Björn Goop.

”Ändå något” till Martinsson
Zolo Sensation var bara bäst över de 2880 meterna i klassikern ”Ändå Något”. Peter Untersteiner (tre V86-segrar under kvällen) körde till ledningen och där stannade den femårige valacken loppet ut. En häst i sitt livs form av intrycket att döma.
- Vi hade tur att två av de bästa hoppade bort sig. Men visst, han var bra! sade Axevallaproffset Eric Martinsson som tränar hästen.
Segertiden skrevs till 1.16,2 i loppet med 70 000 kronor till vinnaren.
Någon större vinstchans trodde inte Peter Untersteiner på när han körde ut med Ottens Flamma.
Det fyraåriga stoet hade varit betrodd av spelarna i starten före men var inte som bäst den gången. Nu var hon riktigt rejäl och kämpade ner ledande Bravo Qadir kort före mål med en klassisk långspurt i loppet där storfavoriten Imola Boko galopperade bort sig.
- Hon är ospeedig men småstark och nu provar vi att kvala in henne till Stochampionatet, sa Halmstadtränaren om stoet som ägs av tolv vänner i HB Stall 12  i Lerum.
En häst Peter Untersteiner trodde desto mer på var vinnaren av den femte V86-avdelningen, ett försök i Diamantstoet. Amazing Sensation, obesegrad från ledningen efter tre starter, tog med turens hjälp ledningen från det på Åmål svåra innerspåret och avverkade de 2480 meterna väldigt enkelt.
- Jag har feeling för att det kan ja en bit det här! sade Halmstadtränaren.

Fortsatt leverans av Rappnor
Sexårige kallblodshingsten Rappnor från Norge vinner drygt var tredje start. Hästen är säkerheten själv och galopperar ogärna och gjorde det inte på onsdagen heller.
40 meters tillägg i ett försök i Dubbelcupen åts upp snabbt. Stallskriket Stumne Luna travade sämre och sämre i ledningen för Carl Johan Jepson och galoppen kom följdriktigt under slutrundan och Rappnor hade då direkt fem-sex längder ner till övriga.
En säker favoritseger (33 procent) signerad Ole Johan Östre som är tränare på Momarken. 1.26,6 över 2520 meter var ett nytt rekord för sexåringen.
Tommy Karlstedt har en framtidshäst i sexårige valacken From Macarena
Omgången inleddes med en norsk halvskräll på V86-spelet där Olav Mikkelborg körde Exciting Chip till seger.
Finfina 28,5 miljoner kronor blev omsättningen på V86 den här jackpotkvällen. Åtta rätt betalade 183 937 kronor, sju rätt 941 kronor och sex rätt 90 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Han fick nöja sig med andraplatsen bakom Who’s Who i gulddivisionen men i V75-omgångens stolopp ledde Örjan Kihlström från star..


Han fick nöja sig med andraplatsen bakom Who’s Who i gulddivisionen men i V75-omgångens stolopp ledde Örjan Kihlström från start till mål med Stefan Melander-tränade Digital Track. En fullträff som innebar att han gick förbi travnestorn Stig H Johansson och blev den kusk med flest V75-segrar i historien – 1 007 stycken.
- Det är kul att göra något som ingen annan har gjort. Så är det ju när man håller på med sport. Sedan ändras förutsättningarna lite grann. Rikstoton fanns inte när Stig började exempelvis och nu är det fler rikstotolopp än när Stig körde. Men så är det i de flesta idrotter att förutsättningar förändras och rekord slås. Jag är väldigt tacksam för att ha det här rekordet just nu i alla fall. Sedan kommer det säkert folk som slår det i framtiden, men jag är glad att få ha det ett tag, sa toppkusken som har fått visa upp otaliga stjärntravare för den breda publiken i travets elitserie.
Med megastjärnan Propulsion har han 17 V75-segrar, med Maharajah åtta och med Nuncio sex.
- Det går nog inte att övervärdera vad V75 har betytt för travet i Sverige. Det är den grunden vi har vilat på i väldigt många år och fortsatt gör.

Guld till Emil i Lönneberga
Men med favoritspelade Who’s Who fick Örjan Kihlström alltså nöja sig med andraplatsen. Fjolårets svenske derbyvinnaren gjorde sin första start mot den äldre eliten i gulddivisionen och han avslutade mycket starkt och gick från jumboposition till andraplatsen. Men undflyende Racing Mange var omöjlig att nå när han i imponerande stil stack ifrån sina förföljare över upploppet.
- Det är en härlig häst. Det är lite Emil i Lönneberga över honom. Han ställer till med mycket hyss men i loppen är han en fantastisk häst. Han är en hjälte i loppen! sa Racing Manges tränare och kusk Joakim Lövgren.

Favoritseger i Ina Scots Ära
Segern i Ina Scots Ära gick precis som i stoloppet till Stefan Melander och det efter att två av hans hästar gjort upp. Sida vid sida lämnade de konkurrenterna på den sista bortre långsidan. På upploppet kopplade favoritspelade Thrust Control grepp i Björn Goops händer och till slut blev segern enkel. Men frågan är hur det hade gått om inte stallkamraten Brothers N.Arms hade fått oväntat svar i spetskörningen och tvingats öppna första 500 på 1.09,1 för att komma till ledningen.
- Han gjorde ett kanonlopp och stred hela vägen in. Men det klart att det kostade lite för mycket att komma till spets när vi fick lägga en sådan speed på långsidan. Hade vi istället fått glida till ledningen, som jag hade hoppats, hade vi kanske kunnat utmana Björns häst, sa måltvåans kusk Kevin Oscarsson.
Björn Goop satt även i sulkyn bakom Johan Untersteiners Sandsjöns Enzo, som tog ner ledande stallkamraten Global Warrior från positionen utvändigt i klass II, och Färjestadkusken räknade in en V75-seger som tränare när Grandfather Bill skrällde i klass I tillsammans med Peter Ingves. I det loppet satt Björn Goop i sulkyn bakom favoriten Short In Cash som galopperade bort sig när han var på väg till ledningen.
- Galoppen var förvånande. Vi får kolla upp honom men han kändes jättefin annars. Grandfather Bill är ju bra och han växer en klass när han får gå i ledningen, kommenterade Goop.

Till ledningen från spår åtta
Mack Dragan överraskade sin tränare och många spelare när han dundrade till ledningen från spår åtta bakom bilen i silverdivisionen. Efter 1.08,4 första 500 meterna valde körande Carl Johan Jepson sedan att släppa ifrån sig taktpinnen till Jorma Kontio och M.T.Joinville men sedan Mack Dragan kommit ut i andraspår i slutkurvan hade han inge bekymmer med att kliva fram till seger över upploppet.
- Han slutar aldrig att överraska den här hästen. Han är enastående. Nu fick han ett drömlopp men det kostar att öppna sådär. Jag trodde att han skulle backa sig sist, men Calle kör fantastisk och passar bra på den här lite småtröga hästen, sa tränaren Morgan Wilhelmsson.
Jonny Mårtenssons Secret Mission tog hem den avslutande bronsdivisionen tillsammans med Henriette Larsen och det gjorde att sju rätt på V75 delade ut 67 416 kronor. Sex rätt gav 565 kronor och fem rätt 50 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Om kretsen kring Nadal Broline vill vara med i Elitloppet på Solvalla om en och en halv vecka är hästen given. När nioåringen nu &ari..


Om kretsen kring Nadal Broline vill vara med i Elitloppet på Solvalla om en och en halv vecka är hästen given. När nioåringen nu årsdebuterade och samtidigt gjorde sitt första tävlingsframträdande efter flytten till Björn Goop levererade han en enorm spurt och vann på 1.09,1 över 1 640 meter med bilstart – årets snabbaste segertid på svensk mark.
- Han har känts fin i träningen och det har ju varit en jättefin häst tidigare också, men det här var bättre än vad jag hade hoppats på. Jag trodde inte att han skulle gå 1.09,1 så här, sa Björn Goop.
Nadal Broline öppnade bra från start och satt i andra par utvändigt när på förhand värste konkurrenten Perfect Spirit kördes till ledningen efter ett halvvarv. In mot slutkurvan vred Björn Goop på i tredjespår men då slank Milliondollarrhyme ut från innerspår och avväpnade ledaren på bara några steg. Milliondollarrhyme spurtade frenetiskt och såg ut att gå mot segern men då lade Nadal Broline i turbon och flög förbi. En prestation som skulle räcka långt i Elitloppet där han i fjol spurtade in som trea. Björn Goop är emellertid tveksam till att starta hästen i Sveriges i särklass mest prestigefyllda storlopp.
- Jag tror inte att det blir Elitloppet. Han är en äldre häst nu och det viktigaste är att han fullföljer säsongen på ett bra sätt och det finns jättemånga fina lopp efter Elitloppet, sa Goop.

Övertygande årsdebut
Björn Goop var den stora segerherren denna V64-kväll på Solvalla. Vid sidan av Nadal Broline var det hans stallkompis Short In Cash som stack ut mest. Femåringen gjorde en bländande årsdebut när han vann från ledningen och med endast 390 000 kronor på vinstkontot har han alla möjligheter att bli en av säsongens stora klassklättrare i trav-Sverige.
- Han var bra förra året men hade oflyt och fick inte till det i de stora loppen. Vi hoppas att han ska ha mognat lite nu och kan utvecklas under säsongen, sa Björn Goop som också satte dit egentränade Cameron Dream i långloppet.

Klar för Montéeliten
Fyraåriga Flavienne Lascaus gav ett läckert intryck när hon i Jorma Kontios händer flög till spets och sprintade undan till årets andra raka seger.
- Wow! Hon är fantastisk, sa Pirjette Laakso som inte bara tränar utan även har fött upp och äger hästen.
I montéloppet kvalificerade sig Daniel Wikbergs Assault för Montéeliten under elitloppssöndagen när han med Sofia Adolfsson i sadeln gick undan till enkel seger.
- Jag har aldrig haft en häst i Montéeliten förut så det blir en upplevelse, sa Östersundtränaren.
Daniel Redén-tränade treåringen Alert Kronos imponerade när han vann från positionen utvändigt om ledaren tillsammans med Örjan Kihlström och de V64-spelare som lyckades pricka in samtliga vinnare fick för det 176 kronor. Både fem- och fyrarättspotten, totalt nästan två miljoner kronor, går vidare till nästa tisdags jackpotomgång.

Ola Johansson, Kanal 75


Halmstad-tränaren är känd för att inte starta sina hästar i onödan. Om man tittar på statistiken för hans stall i &arin..


Halmstad-tränaren är känd för att inte starta sina hästar i onödan. Om man tittar på statistiken för hans stall i år så vimlar det av ettor i raden. Det har blivit 37 segrar på 102 starter och hästarna har varit bland de tre främsta i 61 av loppen. Imponerande siffror minst sagt för Petri Puro som för dagen har 14 hästar i träning.
- Jag har dragit ner litegrann och det kommer att bli en ganska lugn vinter. Men jag ska se till att ta hand om mig själv lite också, säger Petri Puro som även meddelar att toppstoet Cash Crowe inte kommer ut till start på ett bra tag.
- Cash Crowe vintertränar och kommer inte ut förrän till sommaren. Och Cashback Pellini som har tävlat så bra är nyligen såld till Österrike, fortsätter Puro som blev av med två kapabla hästar nyligen som flyttades till Björn Goop, Short In Cash och Shorthanded Jag.
Däremot visade Puro upp en imponerande V75-vinnare på Åby i lördags i Martin de Bos som gjorde en heroisk insats via tredjespår och dödens.
- Ja, han var otroligt bra och det är inte många hästar som vinner efter sådana lopp, menar Petri.

”Har strulat i år – problem med allergi”
Puros främsta signum är att hans hästar är starka, rejäla och vältränade med bra löphuvud. Framförallt är de väl förberedda när de kommer ut efter en paus. På söndag är det V75 i Halmstad under uppesittarkvällen och tränare Puro hoppas på en julklapp på tävlingsbanan. Det är den kapable fyraåringen DA Pepperboy som nu är tillbaka efter ett uppehåll. Hästen var Puros bästa treåring i fjol och vann sitt uttagningslopp till Kriteriet och var en av de mer betrodda i finalen. Där blev det dock galopp sexhundra meter kvar och enligt kusken Peter Ingves var det en placering bland de tre främsta som försvann. DA Pepperboy tvingades till ett långt tävlingsuppehåll och gjorde inte comeback förrän i augusti då han vann direkt.
- Det har strulat i år och efter att vi tränat upp honom efter operationen för lösa benbitar fick han problem med andningen. Det var i somras och han fick allergiska problem i samband med all pollen som han inte tålde och började hosta. Därför kom han inte upp till sin normala nivå och kunde inte tävla, säger Petri Puro.
- Hästen hann inte att komma i form till Derbyt och räckte inte i derbykvalen där han blev femma. Han vann loppet efter men senast var han inte fräsch och sprang och slog ihop.
Hur känns hästen inför V75-starten på söndag?
- Nu har han haft en bra period bakom sig i träningen. Han känns riktigt fin och formstark och jag körde honom i dag (tisdag) och det känns att han är riktigt på gång. Han känns så pass fin att han är redo att starta. Andningen funkar bra och han låg puls.

”Är kvitt sina bekymmer och i fin form nu”
DA Pepperboy har spår sex bakom startbilen i V75-avslutningen och körs av Christoffer Eriksson. Det hörs på Petri Puro att han är optimist inför loppet.
- DA Pepperboy (V75-7) är kvitt sina bekymmer och är i form nu. Jag har alltid hållit den här hästen högt och ägarna har haft tålamod. Hoppas att resultaten börjar att komma och meningen är att han får tävla på under vintern när han har missat så mycket av säsongen i år.
- Min känsla är att han funkar bra på vinterbanorna och jag tycker att hästen är bättre med skor än utan. Vi provade barfota i somras och då sprang han och slog ihop. Han öppnar hyfsat bakom bilen och väldigt är stark, säger Petri Puro som är på väg att handla lax inför julen när intervjuen görs.
- Jag är på väg till Lyngalax. Det är ett mycket bra ställe med delikatesser. Jag ska köpa varmrökt lax och gravad lax, det är för jäkla gott, säger Petri Puro.
Du har ytterligare en häst med i V75 på söndag. Det är Frances Yoda i den fjärde avdelningen som kommer med två raka segrar. Chanserna där?
- Frances Yoda (V75-4) har jättefin form och skulle ha startat i ett annat lopp men jag har haft svårt att hitta lämpliga lopp till henne. Jag vill gärna starta i stolopp och det här blev hög kvalitet på loppet. Hästarna har väldigt höga startpoäng och tyvärr fick hon bakspår på tillägg. Annars har hästen vuxit med uppgifterna i år och har varit väldigt fin efter sommaren. Det kan bli hur som helst från det här läget.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-28 2017-12-28 Åby-4 Peter Ingves 2140/8 C 2 14.9 16
2017-12-09 2017-12-09 Åby-12 Peter Ingves 2140/4 B 1 14.9 14
2017-11-08 2017-11-08 Jägersro Trav-4 Peter Ingves 2140/2 C 2 17.1g 15
2017-10-23 2017-10-23 Halmstad-2 Peter Ingves 2140/10 D 1 16.5 28
2018-12-05 2018-12-05 Solvalla-9 Björn Goop 2140/2 A 0 14.3 14
2018-11-11 2018-11-11 Eskilstuna-11 Christoffer Eriksson 2140/4 D 0 13.4g 139
2018-10-28 2018-10-28 Solvalla-11 Christoffer Eriksson 2140/3 D 2 12.1 148
2018-10-12 2018-10-12 Vincennes-5 Ch Eriksson 2100/12 D 0 1035
2018-09-29 2018-09-29 Solvalla-6 Christoffer Eriksson 2140/7 D 3 12.3 85
2018-08-22 2018-08-22 Jägersro Trav-10 Kenneth Haugstad 2640/7 C 0 14.6g 36
2018-08-01 2018-08-01 Mantorp-5 Johnny Takter 2140/10 D 2 14.0 71
2018-07-17 2018-07-17 Jägersro Trav-4 Peter Ingves 2640/1 B 4 15.2g 46
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-14 Peter Ingves 2140/5 B 0 g 22
2018-06-09 2018-06-09 Halmstad-7 Kevin Oscarsson 2640/2 D 1 14.9 16
2018-05-23 2018-05-23 Åby-4 Peter Ingves 2140/10 C str
2019-08-10 2019-08-10 Åby-8 Björn Goop 2140/9 B 1 12.9 32
2019-07-19 2019-07-19 Axevalla-12 Björn Goop 4140/2 B 1 16.5 19
2019-06-26 2019-06-26 Åmål-10 Björn Goop 2080/10 B 1 12.9 23
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-7 Björn Goop 2140/5 B 0 g 18
2019-05-14 2019-05-14 Solvalla-4 Björn Goop 2140/6 B 1 12.9 12ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se