Self Explosive travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Self Explosive travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Self Explosive har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Self Explosive har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Self Explosive


Svante Båth vill direkt avliva en myt om sitt stall.- Många tror att jag startar de flesta hästar i stallet som tvååringar, men det..


Svante Båth vill direkt avliva en myt om sitt stall.
- Många tror att jag startar de flesta hästar i stallet som tvååringar, men det kan inte vara mer fel. Cirka 16-17 procent av den totala kullen tvååringar jag har i träning startar som tvååringar.
- I maj månad som tvååring delar jag in min kull i två grupper, TRÄNAS för tvåårsstart och de som tränas för start som treåring. Nästan varje år, helt utan vetskap/planering, blir det oftast en tredjedel av min kull som tränas för tvååringsstart. Hälften av den gruppen startar.
Svante Båth utvecklar:
- Vår stallnisch har varit att förädla individen istället för att förvara den i tidig ålder. Vi börjar med att lämna dom redan i april som ettåringar till Tony Jönsson i Skottorp som bygger grunden i kombination med deras sista sommarlov ute på gröna ängar i rejält tilltagna hagar. Under höst- och vintermånaderna slussas dom sedan upp till Stockholm eller Sundsvall för att utvecklas vidare och den stora examen är i Svensk Uppfödningslöpningen på Jägersro.
- Är man tidig och förnuftig kan man ha många ”rätt” på nationella provet innan dom andra börjat pluggat på allvar, det vill säga tjäna finfina pengar på egenskaper som hästen har visat redan från dag ett. Mitt jobb är helt enkelt att köra in så mycket pengar som möjligt sett till hästens potential.
Nu tror många att jag startar ”de flesta” hästar i stallet som tvååringar, men det kan inte vara mer fel.

31 finalister under 2000-talet
Svante Båths koncept har onekligen varit lyckosamt när det gäller Svensk Uppfödningslöpning – det största loppet för tvååringar.
Under 2000-talet har stallet haft 31 finalister inklusive årets finalkvartett. 15 har slutat på pallen bland de tre och fyra har vunnit. Luxury Ås vann 2002, Even Who 2003, Coin Perdu 2016 och Global Welcome 2017.
Svante Båth har som sagt fyra chanser I lördagens final.
- Jag är även nöjd med årets uppställning och visst finns chansen, även om det känns ologiskt att man ska vinna tre år i rad.
På sin hemsida säger Solvallatränaren så här om chanserna:
- Global Adventure (V75-4) vann senast utan att vara som bäst för dagen. Han hade gott om krafter kvar men aktionen var inte den bästa och vi fräschade därför till honom direkt efteråt. Nu känns han som vanligt i jobben igen och jag både hoppas och tror att han ska vara på topp till den här starten. Är han det då är han säkert med och gör upp om segern. Som det ser ut så blir det inga ändringar.
- Bythebook (V75-4) har utvecklats enormt på slutet och insatsen senast var imponerande. Allt verkar bra även efteråt och är han i samma slag nu då måste han vara ett tidigt bud. Jag har svårt att sära på mina och visst har jag förhoppningar om att även den här ska dyka upp där framme. Inga ändringar.
- Muscle Valky (V75-4) blir allt bättre och visade senast att han förmodligen kommer att tillhöra kulltoppen framöver. Han har kanske inte samma hårdhet ännu som mina andra hästar i loppet men nu i slutet på säsongen kan det vara en fördel att man inte har varit med i de tuffaste loppen. Han känns som en riktig runner up och jag blir inte förvånad om han på allvar utmanar de bästa här. Inga ändringar.
- Alien Kronos (V75-4) var jättefin senast då han avslutade vasst och vara nära att hinna fram till segern. Det är en riktig hårding som säkert gör ett bra lopp här bara han sköter sig. Spåret är inte det bästa men skulle vi hitta ned i ett vettigt läge då är han inte borta. För mig är han ett givet streck på en garderad bong. Inga ändringar.

Svante Båth i Svensk Uppfödningslöpning under 2000-talet
På pallen
1) Global Welcome, Coin Perdu, Even Who, Luxury Ås
2) Attraversiamo, Global Offshore, Walsh Boko, Striking Ås, Malabar Circle Ås, Staro Showbiz
3) Chocolate Gold, M.T.Jest, Västerbo Loveboat, Quid Pro Quo, Ride Noss

Finalister under 2000-talet
2018 Global Adventure, Alien Kronos, Bythebook, Muscle Valky,
2017 Global Welcome (1), Attraversiamo (2), Fortune Mearas (4), Fiddlesticks (0), Self Explosive (d)
2016 Coin Perdu (1), Global Un Poco (0), Empire Garbo (0)
2015 Chocolate Gold (3), Rhyme Broline (5)
2014 Facile Boko (0)
2013 M.T.Jest (3)
2012 Västerbo Loveboat (3), Poochai (d)
2011 Global Offshore (2), Quid Pro Quo (3), Quadrupedans (0)
2010
2009
2008 Global Lightning (d)
2007
2006 Walsh Boko (2)
2005 Pineish (d)
2004 Striking Ås (2),
2003 Even Who (1)
2002 Luxury Ås (1), Ride Noss (3)
2001 Malabar Circle Ås (2), Exclusive Ås (4)
2000 Staro Showbiz (2)

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Sundsvallstjejen Kim Moberg har det lilla extra i nyporna som kusk och är trots sin relativa orutin känd för sin kyla i loppen. Om travet är..


Sundsvallstjejen Kim Moberg har det lilla extra i nyporna som kusk och är trots sin relativa orutin känd för sin kyla i loppen.
Om travet är en skola kan söndagens uppgift i V75 i Eskilstuna liknas vid en deltentamen för 22-åringen som jobbar i stallet åt sin pappa Svante Båth.
Global Withdrawl är en av Kim Mobergs åtta passhästar på gården i Knivsta mellan Uppsala och Stockholm. I fjol tog hon hand om hästens kvalificeringslopp och de tre första starterna (en seger) då Global Withdrawl var två år.
På söndag står hon inför sin och även hästens största uppgift i livet – Breeders' Crown-finalen för treåringarna med 1,6 miljoner kronor till vinnaren.
- Alltså… jag brukar inte vara nervös men jag kommer nog att vara det den här gången. Jag har vunnit V75 och även kört en final i Svensk Uppfödningslöpning innan det här. Men det här är ett grupp 1-lopp och den här gången kör jag en häst med chans, säger hon.

Med i förhandssnacket
I december förra året var Kim Moberg en av kuskarna i Svensk Uppfödningslöpning. Self Explosive som hon körde den gången stod i 52 gånger pengarna i preliminärt vinnarodds.
Med Global Withdrawl är det annorlunda. Hästen vann Treåringseliten i maj med Erik Adielsson i sulkyn och imponerade med samma kusk i kvalet till söndagens stora unghästfinal. Kim är med i förhandssnacket som en potentiell vinnare av loppet.
- Han har ju visat att han är riktigt bra och har fördelen att han är så otroligt startsnabb vilket öppnar upp för en bra position direkt. Inti Boko var ju grym då han vann kriteriet och vår andra häst i loppet Global Welcome gick världsrekord då han vann sitt kval senast med tussarna kvar. Så de två är nog snäppet bättre sida vid sida än min häst. Men en outsider är han absolut, säger Kim Moberg.

Laddar bakom bilen
Hon är en kusk som helst ger hästarna smygare i loppen och dyker upp i loppens slutskede. När hon vann V75 i januari i år var det dock en offensiv styrning fram till dödspositionen som gällde och på söndag vankas full laddning från ett innerspår bakom bilen.
Global Withdrawl är mycket startsnabb. Senaste gången hästen hade spår ett blev det emellertid en kortare galopp från start. Det slutade med seger ändå i Treåringseliten under elitloppssöndagen med Erik Adielsson i sulkyn.
Skötaren Kim Moberg åkte med på sulkyskalmen i segerdefileringen den gången.
- Det är faktiskt enda gången han tagit ett felsteg. Tänk att han kunde ställa sig i trav efter bara några steg i den farten som var. Man får väl hoppas att det inte är något med innerspår för honom och att det inte blir så den här gången.
Om vi ska prata taktik. Det måste ju vara aktuellt med någon slags laddning från start i alla fall?
- Jag måste så klart försöka hålla alla utanför mig. Jag ska försöka ta mig till ledningen först och främst och sedan får vi väl se vem som kommer och man kanske släpper? Jag vet inte hur det blir – men ladda måste jag göra.
Global Withdrawl är en av dina passhästar som du har hand om. Är han kanske rent av din favorit?
- Nä, det går ju inte att ha favoriter. Hästarna är ju som ens barn nästan, man tycker ju om allihopa oavsett hur de är. Global Withdrawl är i alla fall den överlägset bästa hästen jag haft. Han är också den första jag haft från liten också. Så det är jättehäftigt att ha varit med från början och att vi nu ska få vara med i den här finalen.
Hur är han som individ?
- Han är cool. Han tar det lugnt och skulle aldrig missa ett mål mat under en resa eller tävlingsdag. ”Lars”, vi kallar honom så, är jättesnäll men lite tjurig också. Man får inte göra vad som helst med honom precis! säger Kim och skrattar.
Hur kom det sig att du fick chansen att köra finalen?
- Det blev inte klart förrän i sista stund. Erik hade valt att köra vår andra häst i loppet och Ulf Ohlsson hade också en annan (Reijo Liljendahls Mellby Goofy). Alla de större kuskarna som vi brukar ha var upptagna. Då pratades det om vilka som var kvar att välja på, och då var det väl ägarna som tyckte att det vore roligt om jag fick chansen.
Storkuskarna du möter på söndag har också varit 20 år och ”fått chansen” i stora lopp.
- Jo, men så är det. Men ändå…att vara 22 år och ganska orutinerad och få köra ett grupp 1-lopp…det är helt otroligt. Jag fattar inte riktigt att det är sant att ägarna slänger upp en lärling som jag.

Mikael Wikner, Kanal 75


I fjol vann Svante Båths stjärna Coin Perdu med Erik Adielsson i sulkyn.I år kan det bli nya framgångar för Båth då han ..


I fjol vann Svante Båths stjärna Coin Perdu med Erik Adielsson i sulkyn.
I år kan det bli nya framgångar för Båth då han har inte mindre än fem hästar inkvalade. Bland annat en av förhandsfavoriterna Global Welcome som har imponerat.
Båth har vunnit Svensk Uppfödningslöpning tre gånger men ännu värre är Lutfi Kolgjini som har tagit hem loppet hela sju gånger som tränare. I år heter Luddes vapen Smokin Joe som vann enkelt i sitt uttagningslopp.

Svensk Uppfödningslöpning 2017
1640 meter autostart

Häst – tränare:
1) Attraversiamo – Svante Båth (2)
2) Önas Nougat – Per Nordström (1)
3) Smokin Joe – Lutfi Kolgjini (3)
4) Global Welcome – Svante Båth (4) (bilden)
5) Racing Brodda – Mattias Djuse (6)
6) Devil Sound – Anders Zackrisson (7)
7) Teton Lindyman – Tomas Malmqvist (10)
8) Self Explosive – Svante Båth (11)
9) Filur Sisu – Per Nordström (5)
10) Fiddlesticks – Svante Båth (8)
11) Ajabaja – Tomas Malmqvist (9)
12) Fortune Mearas – Svante Båth (12)
Siffran inom parentes är i vilken ordning tränaren fick välja startspår. Vilka kuskar som kommer att köra blir klart på söndag då hela tävlingsdagens anmälningar görs.

Kanal 75


Efter tisdagens kvalrunda på Jägersro var det dags för Solvalla att arrangera de två sista uttagningsloppen till Svensk Uppfödningsl&..


Efter tisdagens kvalrunda på Jägersro var det dags för Solvalla att arrangera de två sista uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning på onsdagen.
Loppen avgjordes innan V86-spelet började med fem respektive sju deltagande hästar.
Svante Båths stall deltog med sex hästar och fick full pott i det första uttagningsloppet där samtliga tre kvalade in.
Global Welcome tog en enkel seger från ledningen tillsammans med Erik Adielsson. En stor favorit som nu segrat i fyra av karriärens fem starter.
Adielsson valde att hålla ett hyfsat tempo och lät hästen sticka undan med fem längder. Segertiden skrevs till 1.14,5.
- Han gjorde det ganska enkelt. Det kunde ha blivit ett superbluff-lopp i dag med 1.17 första rundan men han behövde jobba lite med tanke på hur fort det kördes på Jägersro.
Han var fin, kommenterade segerkusken.
Med till finalen även Båths duo Fiddlesticks och Self Explosive.

Attraversiamo andra vinnaren
Svante Båth-tränade No Matter spelades till knapp favorit i uttagningslopp nummer två. 900 meter från mål sprätte hästen i galopp i ledning och blev ende häst från stallet som inte klarade en finalplats.
Attraversiamo – en annan av Båths hästar – segrade för Örjan Kihlström efter att ha körts till ledningen 500 meter från mål.
Andraplatsen tog Mattias Djuse med egentränade Racing Brodda, trea stall Båths Fortune Mearas körd av Per Lennartsson.
Försöksvinnarna i Malmö på tisdagen var förhandsfavoriten Smokin Joe och Lutfi Kolgjini samt Önas Nougat med sin tränare Per Nordström i sulkyn.
Svensk Uppfödningslöpning körs på Jägersro lördagen 2 december. Finalfältet lottas på Jägersro på torsdagen,

Mikael Wikner, Kanal 75


Det körs totalt fyra försök, två på vardera Jägersro och Solvalla, och de tre främsta hästarna från varje fö..


Det körs totalt fyra försök, två på vardera Jägersro och Solvalla, och de tre främsta hästarna från varje försök är klara för finalen på Jägersro den 2 december. Förstapriset där är 700 000 kronor. Distansen i såväl försök som final är 1640 meter med bilstart.
I fjol vann Svante Båth-tränade Coin Perdu Svensk Uppfödningslöpning.

Uttagningslopp 1 (Lopp 3, Jägersro)
1) Irish Boko – Johnny Takter
2) Filur Sisu – Per Nordström
3) Fruska Am – Kristian Lindberg
4) Smokin Joe – Lufti Kolgjini
5) Maggie Cash – Roger Malmqvist
6) Teton Lindyman – Christoffer Eriksson
7) Typhoeus Face – Adrian Kolgjini

Uttagningslopp 2 (Lopp 6, Jägersro)
1. Fanucci Am – Adrian Kolgjini
2. Ajabaja – Christoffer Eriksson
3. Andre Agassi — Johnny Takter
4. Zoey Kronos – Lutfi Kolgjini
5. Önas Nougat – Per Nordström
6. Devil Sound – Anders Zackrisson

Uttagningslopp 3 (lopp 3, Solvalla)
1. Fiddlesticks – Örjan Kihlström
2. Global Welcome – Erik Adielsson
3. Self Explosive – Kim Moberg
4. Krossteknik – Jim Oscarsson
5. Mariah’s Baby K.V. – Kaj Widell
6. Intake – Jörgen S Eriksson

Uttagningslopp 4 (lopp 6, Solvalla)
1. Fortune Mearas – Per Lennartsson
2. Attraversiamo – Örjan Kihlström
3. Isabelle Boko – Petter Karlsson
4. Finally Tour – Jorma Kontio
5. No Matter – Erik Adielsson
6. Aprecciated – Johnny Takter
7. Racing Brodda – Mattias Djuse

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-8 Kim Moberg 1640/8 D 0 g 521
2017-11-15 2017-11-15 Solvalla-3 Kim Moberg 1640/3 D 3 15.2 81
2017-10-21 2017-10-21 Örebro-2 Erik Adielsson 1609/3 C str
2017-10-04 2017-10-04 Solvalla-3 Örjan Kihlström 1640/8 D 0 g 68
2017-09-20 2017-09-20 Bergsåker-1 Per Linderoth 2140/3 C 4 19.5 64
2017-09-13 2017-09-13 Solvalla-1 Erik Adielsson 2140/4 C 0 25.9g 44
2017-08-15 2017-08-15 Jägersro Trav-1 Johnny Takter 1640/3 D 4 19.3g 35
2018-05-15 2018-05-15 Örebro-8 Ulf Ohlsson 1609/1 C 7 15.1 89
2018-04-12 2018-04-12 Örebro-5 Kim Moberg 2100/2 D 0 17.6 373
2018-04-06 2018-04-06 Bollnäs-2 Kim Moberg 2140/8 C 0 g 74
2019-11-18 2019-11-18 Umeå-4 Nils Elfving 2140/3 B 0 18.4 94
2019-11-05 2019-11-05 Boden-3 Nils Elfving 2140/14 B 0 17.4 178
2019-10-12 2019-10-12 Bergsåker-6 Nils Elfving 2140/4 C 2 15.8 160
2019-10-02 2019-10-02 Bergsåker-8 Nils Elfving 1640/11 C 0 14.6 874
2019-09-05 2019-09-05 Gävle-7 Jessika Sidbäck 2140/8 D 3 15.2 297
2019-08-19 2019-08-19 Solänget-3 Nils Elfving 1640/9 C 5 15.2 127
2019-08-08 2019-08-08 Östersund-7 Nils Elfving 2160/8 B 0 19.1g 55
2019-07-14 2019-07-14 Östersund-8 Nils Elfving 2140/9 C 0 16.9 218
2019-07-05 2019-07-05 Lycksele-7 Nils Elfving 1640/5 B 1 14.3 38
2019-06-25 2019-06-25 Bergsåker-6 Jimmy H Andersson 1640/2 C 0 19.8g 21
2019-06-14 2019-06-14 Umeå-6 Nils Elfving 2160/15 C 2 16.3 231
2019-05-31 2019-05-31 Solänget-3 Nils Elfving 2140/11 B 2 16.6 73
2019-05-21 2019-05-21 Umeå-2 Nils Elfving 2140/2 C 2 16.7 53
2019-05-16 2019-05-16 Bergsåker-2 Nils Elfving 1640/3 C 3 14.8 254
2019-05-06 2019-05-06 Solänget-8 Nils Elfving 2140/5 D 0 g 934
2019-03-30 2019-03-30 Dannero-1 Nils Elfving 2140/3 B 4 20.9 33ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se