Self Explosive travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Self Explosive travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Self Explosive har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Self Explosive har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Self Explosive


 Solänget-tränaren Nils Elfving äger Self Explosive som sedan i vintras tränas av Christoffer Eriksson och tävlar på fransk ..


 Solänget-tränaren Nils Elfving äger Self Explosive som sedan i vintras tränas av Christoffer Eriksson och tävlar på fransk mark. Det har utvecklats till en ren succé. Vid onsdagens tävlingar på banan i Le Croise-Laroche, i norra Frankrike, kom valackens fjärde seger sedan december.
Liksom vid de tidigare tre tillfällena skedde det i ett montélopp. Alexandre Abrivard i sadeln red tidigt till ledningen och därifrån var ekipaget ohotat.
Self Explosive belönades med ett förstapris på cirka 180 000 kronor och har hittills under sitt äventyr på fransk mark tjänat nästan 1,3 miljoner.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Self Explosive var den i duon som var hårdast betrodd av spelarna men efter en småtung inledning såg han ut att kasta in handduken i slutkurva..


Self Explosive var den i duon som var hårdast betrodd av spelarna men efter en småtung inledning såg han ut att kasta in handduken i slutkurvan. I stället var det stallkamraten Hurricane River som kopplade grepp efter att från bakspår ha avancerat till positionen utvändigt om ledaren. Över upploppet avgjorde Hurricane River till seger före Galactee de Chenu och där bakom hittade Self Explosive nya krafter och spurtade in som trea. Segerchecken uppgick till 172 000 kronor och tredjeplatsen belönades med 53 000 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


 För en dryg vecka sedan vann Self Explosive på franska banan Pontchateau.Under lördagens tävlingar på nationalarenan Vincennes ..


 För en dryg vecka sedan vann Self Explosive på franska banan Pontchateau.
Under lördagens tävlingar på nationalarenan Vincennes slog den blågule valacken till på nytt. Med Alexandre Abrivard i sadeln tog hästen som tränas av Christoffer Eriksson och ägs av Solängettränaren Nils Elfving, en högst övertygade viktoria i ett nytt montélopp.
Self Explosive, som i loppets inledning fick vandra utan rygg i ett högt uppskruvat tempo, avslutade sylvasst över upploppet för att greja förstaplatsen kort före mål.
Segern var värd knappt 300 000 kronor.

Franske stjärnan genrepade med seger
Idao de Tillard är kanske fransk travsports nästa stora fixstjärna.
Om två veckor är han en av favoriterna i Prix d’Amérique och genrepet inför den stora bataljen slutade i ytterligare en av hästens många segrar. Clément Duvaldestin körde hästen som tränas av Thierry Duvaldestin. Ekipaget synade utvändigt ledaren med kilometern kvar av lördagens Prix de Croix och syntes mest bevaka fältet över upploppet för segern värd drygt 600 000 kronor.
Idao de Tillard, som i sin förra start säkrade sin Prix d’Amérique-plats genom vinst i Critérium Continental, kommer till loppet som kallats världens tuffaste med 18 segrar på 25 starter hittills i karriären.
Noterbart från Prix de Croix var även Imathra Ams insats. Stoet från Jörgen Westholms stall, som för övrigt slutade tvåa i Critérium Continental, spurtade fint mellan hästar över upploppet och blev här fyra.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Att en häst från de nordligaste delarna av Sverige slår till i monténs hemland Frankrike hör inte till vanligheterna.Storträna..


Att en häst från de nordligaste delarna av Sverige slår till i monténs hemland Frankrike hör inte till vanligheterna.
Stortränaren Robert Bergh har haft framgångar både på Vincennes och på mindre banor runt Paris med Mindyourvalue W.F. som den klarast lysande stjärnan.
Åren 2006-2008 var Hot Tub från Marcus Öhmans stall i Sundsvall en av världens bästa i monté. En sagohäst som tjänade 8,7 miljoner och bland annat var femma i det största loppet Prix de Cornulier.
Nu sällar sig en liten joker till vinnarhästarna från Norrland.
På fredagseftermiddagen slog åttaårige valacken Self Explosive till på banan i Pontchateau. Solänget-licensierade amatören Nils Elfving har hästen i tillfällig träning i Frankrike och i tredje starten sedan i december blev det full pott i ett lopp med 107 000 kronor till vinnaren.
Jockeyn Marie Darbord lade sig lugn utvändigt ledaren i loppet och lät Self Explosive ta över ledningen i ingången av den sista kurvan.
Valacken klev undan med tre-fyra längder på tiden 1.14.3 över 2825 meter.
Nils Elfving tränar hästen tillsammans med sin syster Lena på pappan Kjell Elfvings gamla gård i Arnäsvall i Örnsköldsvik.
– Vi har i flera år varit nyfikna på att testa hästen där nere. Det är nämligen inte är så gynnsamt för honom i våra trakter under vinterhalvåret, en häst som inte gillar broddar och springer bäst helt utan skor, säger Nils Elfving.

Kanske start på Vincennes
Self Explosive tränas i Frankrike av Jägersrotränaren Christoffer Eriksson med personal. Svenskfransosen Anders Lindqvist hjälper till med anmälningar och annat praktiskt runt Self Explosive.
I Sverige har Self Explosive startat 78 gånger och vunnit 18 lopp, varav tio i monté. Jonathan Carre har sju segrar med hästen i monté och Madelene Johansson tre.
– Vi får se när det blir start nästa gång och vem som rider. Jag kan så lite om sporten där nere och lämnar över helt till Anders att bestämma det där. Den nya jockeyn red jättebra i alla fall. Kanske blir det start på Vincennes framöver om hästen fortsatt är bra, säger Nils Elfving.

”En häftig häst”
B-O Månsson – sportchef på Solänget, Dannero och Östersund – tror att Self Explosive är förste norrtravaren utanför Sundsvall som avgått med seger i ridande trav i monténs hemland.
Solängets Kennet Häggström hade stora framgångar i Frankrike med SM-vinnande stoet Super Ariel. Men då handlade det enbart om segrar i sulkylopp.
– Fantastiskt roligt! Att bara våga skicka ner en häst är ju ett äventyr som liten amatör. Sedan är han ju häftig också, Self Explosive. När han är bra är han ruggigt bra även i sulky, säger Månsson.
Skellefteåamatören Lage Berglund är en annan som det gått bra för i Frankrike. Berglunds Regent Royal var nere i två omgångar 2007 och 2008 och tävlade.
– Regent Royal tjänade en miljon i både sulky och monte där nere, han gjorde det bra med bland annat en andraplats i monté på Vincennes men vann aldrig. Jag såg Nils Elvings häst på datorn och blev mycket glad över att han lyckades. Det har ingen häst från banorna här uppe gjort tidigare, säger Lage Berglund.

”Så klart jättestort för oss”
Gratulationerna har haglat över Self Explosives ägare och tränare efter fredagens seger. Elfving har mottagit mängder av telefonsamtal och meddelanden.
– Det var ju absolut inget större lopp. Men så klart jättestort för oss. Det är jag och min tvillingsyrran som håller på med hästarna. Jag jobbar heltid i stallet medan hon ett jobb vid sidan av. Vi har sagt att Self Explosive ska vara i Frankrike till i vår eller sommar i alla fall. Fler segrar? Hoppas kan man ju alltid, säger Elving.

Mikael Wikner, Kanal 75


Nästa start för Önas Prince blir finalen av Breeders´ Crown 7 november i Eskilstuna.Tvåa på listan är Suarez som efter tio..


Nästa start för Önas Prince blir finalen av Breeders´ Crown 7 november i Eskilstuna.
Tvåa på listan är Suarez som efter tio segrar i år, tre raka på slutet, sedan en månad lämnat Robert Bergh och den sjuåriga valacken befinner sig som konvalescent hos Axevallatränaren Katarina Aurell Laursen.
Tre ston finns på topp 10-listan och trion har samtliga nio årssegrar vardera: Lady Beluga, Stjärnblomster och Fruit Costashorta.
Åtta på listan hittar vi Self Explosive som tagit samtliga sina segrar i monté. Den sexårige valacken tränas av Nils Elfving.

Segerrikaste hästar trav/monté 2021:
1) Önas Prince, 11-1-0 (12 starter)
2) Suarez, 10-0-1 (16 starter)
3) Leave Your Sox On, 9-1-2 (15 starter)
4) Tekno Viking, 9-1-2 (15 starter)
5) Lady Beluga, 9-1-0 (11 starter)
6) Stjärnblomster, 9-0-1 (12 starter)
7) Fruit Costashorta, 9-0-1 (19 starter)
8) Self Explosive, 8-3-0 (16 starter)
9) Rotate, 8-2-3 (17 starter)
10) Swagger, 8-2-0 (12 starter)
Till och med 2021-10-26

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Det saknades inte dramatik under tisdagskvällens tävlingar från Sundbyholmstravet.Mest spänning blev det i montéloppet då leda..


Det saknades inte dramatik under tisdagskvällens tävlingar från Sundbyholmstravet.
Mest spänning blev det i montéloppet då ledande Strong Lover och utvändige favoriten Self Explosive skar mållinjen till synes jämsides.
Målkameran gav nicken åt den förre, men domarna hade synpunkter på att ridande Iina Aho lät sin häst bryta ut över upploppet och därmed störde den senare. Således använde man möjligheten att vända på resultatet och Self Explosive och Jonathan Carre dömdes som vinnare.
Betydligt enklare blev det för Niclas Westberg som tog karriärens första kuskseger efter en snygg styrning bakom Ulf Stenströmers Harry M.G.
Kvällens sportsliga godbit svarade Hans G Erikssons fartfyllde kanadensare Lawmaker för när han dundrade undan i tät på 1.11,0/1 640 meter autostart för Mats E Djuse.
V64 betalade blygsamma 614 kronor för sex rätt medan fyrarättspotten på nästan 1,3 miljoner kronor går vidare till torsdagens V64 på Gävletravet.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-8 Kim Moberg 1640/8 D 0 g 521
2017-11-15 2017-11-15 Solvalla-3 Kim Moberg 1640/3 D 3 15.2 81
2017-10-21 2017-10-21 Örebro-2 Erik Adielsson 1609/3 C str
2017-10-04 2017-10-04 Solvalla-3 Örjan Kihlström 1640/8 D 0 g 68
2017-09-20 2017-09-20 Bergsåker-1 Per Linderoth 2140/3 C 4 19.5 64
2017-09-13 2017-09-13 Solvalla-1 Erik Adielsson 2140/4 C 0 25.9g 44
2017-08-15 2017-08-15 Jägersro Trav-1 Johnny Takter 1640/3 D 4 19.3g 35
2018-05-15 2018-05-15 Örebro-8 Ulf Ohlsson 1609/1 C 7 15.1 89
2018-04-12 2018-04-12 Örebro-5 Kim Moberg 2100/2 D 0 17.6 373
2018-04-06 2018-04-06 Bollnäs-2 Kim Moberg 2140/8 C 0 g 74
2019-12-27 2019-12-27 Bergsåker-3 Magnus A Djuse 1640/4 B 3 15.9 21
2019-11-18 2019-11-18 Umeå-4 Nils Elfving 2140/3 B 0 18.4 94
2019-11-05 2019-11-05 Boden-3 Nils Elfving 2140/14 B 0 17.4 178
2019-10-12 2019-10-12 Bergsåker-6 Nils Elfving 2140/4 C 2 15.8 160
2019-10-02 2019-10-02 Bergsåker-8 Nils Elfving 1640/11 C 0 14.6 874
2019-09-05 2019-09-05 Gävle-7 Jessika Sidbäck 2140/8 D 3 15.2 297
2019-08-19 2019-08-19 Solänget-3 Nils Elfving 1640/9 C 5 15.2 127
2019-08-08 2019-08-08 Östersund-7 Nils Elfving 2160/8 B 0 19.1g 55
2019-07-14 2019-07-14 Östersund-8 Nils Elfving 2140/9 C 0 16.9 218
2019-07-05 2019-07-05 Lycksele-7 Nils Elfving 1640/5 B 1 14.3 38
2019-06-25 2019-06-25 Bergsåker-6 Jimmy H Andersson 1640/2 C 0 19.8g 21
2019-06-14 2019-06-14 Umeå-6 Nils Elfving 2160/15 C 2 16.3 231
2019-05-31 2019-05-31 Solänget-3 Nils Elfving 2140/11 B 2 16.6 73
2019-05-21 2019-05-21 Umeå-2 Nils Elfving 2140/2 C 2 16.7 53
2019-05-16 2019-05-16 Bergsåker-2 Nils Elfving 1640/3 C 3 14.8 254
2019-05-06 2019-05-06 Solänget-8 Nils Elfving 2140/5 D 0 g 934
2019-03-30 2019-03-30 Dannero-1 Nils Elfving 2140/3 B 4 20.9 33
2020-12-23 2020-12-23 Mantorp-10 Rebecca Dahlén 1640/8 B 5 13.1 62
2020-12-11 2020-12-11 Romme-6 Rebecca Dahlén 2140/9 A 2 14.6 29
2020-12-03 2020-12-03 Gävle-8 Rebecca Dahlén 2140/12 B 5 14.3 215
2020-10-30 2020-10-30 Örebro-10 Rebecca Dahlén 2100/2 A 2 14.9 14
2020-10-10 2020-10-10 Åby-8 Rebecca Dahlén 2140/8 B 6 13.1 49
2020-09-08 2020-09-08 Eskilstuna-7 Rebecca Dahlén 2140/9 A 1 13.6 16
2020-08-28 2020-08-28 Rättvik-7 Rebecca Dahlén 2140/4 A 1 12.9 15
2020-08-11 2020-08-11 Eskilstuna-1 Rebecca Dahlén 2140/8 A 1 13.6 32
2020-07-25 2020-07-25 Bollnäs-6 Rebecca Dahlén 2140/7 B 3 13.2 327
2020-07-17 2020-07-17 Umeå-7 Nils Elfving 2140/10 A 8 16.7 50
2020-06-27 2020-06-27 Bergsåker-1 Lena Fritz 2140/3 A 0 17.0g 43
2020-06-16 2020-06-16 Bergsåker-4 Nils Elfving 1640/2 C 1 11.8 149
2020-05-07 2020-05-07 Skellefteå-4 Nils Elfving 2140/10 A 7 15.3 303
2020-04-17 2020-04-17 Umeå-1 Rebecca Dahlén 1640/6 C 1 13.4 88
2020-04-07 2020-04-07 Bergsåker-1 Nils Elfving 1640/4 D 0 14.1 769
2020-03-18 2020-03-18 Bergsåker-3 Nils Elfving 2140/9 D 0 16.6 669
2020-02-09 2020-02-09 Bergsåker-7 Nils Elfving 2140/8 C 2 17.7 167
2021-11-19 2021-11-19 Romme-5 Jonathan Carre 2140/8 A 3 16.1 31
2021-10-16 2021-10-16 Solänget-11 Rebecca Dahlén 1640/12 C 0 12.6 973
2021-10-08 2021-10-08 Umeå-1 Jonathan Carre 1640/2 B 1 14.2 10
2021-09-07 2021-09-07 Eskilstuna-5 Jonathan Carre 2160/12 A 1 14.5 16
2021-08-28 2021-08-28 Bergsåker-10 Rebecca Dahlén 1640/5 C 7 11.8 229
2021-08-19 2021-08-19 Östersund-7 Jonathan Carre 2140/1 B 1 15.4 13
2021-08-07 2021-08-07 Rättvik-4 Jonathan Carre 2160/11 A 1 14.0 29
2021-07-07 2021-07-07 Lindesberg-5 Jonathan Carre 2140/5 C 1 13.6 22
2021-06-19 2021-06-19 Boden-10 Rebecca Dahlén 1640/7 B 0 12.7 903
2021-06-06 2021-06-06 Axevalla-10 Rebecca Dahlén 2140/7 D 4 12.6 204
2021-05-13 2021-05-13 Bergsåker-6 Madelene Johansson 1640/8 B 1 11.8 18
2021-05-01 2021-05-01 Örebro-1 Madelene Johansson 1609/3 D 2 13.1 23
2021-04-23 2021-04-23 Gävle-7 Rebecca Dahlén 2140/9 B 6 14.9 47
2021-04-01 2021-04-01 Gävle-3 Madelene Johansson 2140/10 A 1 14.2 29
2021-03-05 2021-03-05 Bollnäs-6 Johanna Stark 2140/12 A 1 15.4 35
2021-02-14 2021-02-14 Bollnäs-10 Rebecca Dahlén 2140/9 B 2 15.1 47
2021-01-26 2021-01-26 Axevalla-9 Rebecca Dahlén 1640/7 B 2 14.2 42
2022-12-12 2022-12-12 Vincennes-2 J Audebert 2850/4 C 0 15.4 240
2022-10-07 2022-10-07 Umeå-5 Nils Elfving 2140/1 B 1 14.8 325
2022-09-20 2022-09-20 Solänget-2 Caroline Linder 1640/7 B 4 13.7 210
2022-08-27 2022-08-27 Bergsåker-1 Caroline Linder 2140/4 B 0 14.4 360
2022-08-18 2022-08-18 Östersund-8 Christina A Hande 2180/11 B 0 g 281
2022-08-01 2022-08-01 Solänget-9 Micael Melander 2140/6 C 0 14.3g 225
2022-07-23 2022-07-23 Solänget-1 Caroline Forsner 1140/8 A 0 g 35
2022-07-11 2022-07-11 Rättvik-9 Rebecca Dahlén 1640/10 D 3 12.0 493
2022-06-18 2022-06-18 Boden-5 Jonathan Carre 1640/2 A 1 12.6 14
2022-05-14 2022-05-14 Umeå-1 Jonathan Carre 1640/12 B 3 13.3 32
2022-05-02 2022-05-02 Solänget-5 Mats E Djuse 2160/8 C 5 15.4 147
2022-04-21 2022-04-21 Umeå-2 Jonathan Carre 2160/8 B 1 14.3 16
2022-04-02 2022-04-02 Bergsåker-1 Jonathan Carre 2140/7 B 0 g 33
2023-12-07 2023-12-07 Vincennes-6 M Beudard 2700/2 A 6 13.5 167
2023-11-30 2023-11-30 Vincennes-8 B Rochard 2100/8 A 2 11.5 126
2023-11-16 2023-11-16 Vincennes-4 B Rochard 2850/1 A 3 13.1 309
2023-11-06 2023-11-06 Vincennes-7 F Lagadeuc 2175/2 B 5 11.4 300
2023-10-29 2023-10-29 Estland-5 Andrea Roussel 2875/14 A 2 13.8 69
2023-09-21 2023-09-21 Vincennes-1 A Prat 2700/1 C 0 454
2023-09-15 2023-09-15 Vincennes-4 E Raffin 2700/2 B 7 13.9 46
2023-08-23 2023-08-23 Vincennes-4 P Vercruysse 2700/3 D 0 587
2023-07-29 2023-07-29 Estland-5 Andrea Roussel 2875/3 C 5 13.7 139
2023-04-22 2023-04-22 Estland-7 Y Lebourgeois 2875/2 B 2 13.2 42
2023-04-12 2023-04-12 Frankrike-8 J Melis macias 2000/4 C 3 13.1 45
2023-03-02 2023-03-02 Vincennes-6 Y Lebourgeois 2175/3 C 1 11.2 51
2023-02-19 2023-02-19 Vincennes-2 M Darbord 2700/1 C 2 13.1 88
2023-01-14 2023-01-14 Vincennes-2 A Abrivard 2175/1 D 1 11.5 30



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se