Sedin travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sedin travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sedin har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Sedin har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Sedin


Robert Berghs Harpy, ägd av hockeybröderna Sedin, fick en tuff inledningen innan han kunde överta ledningen efter 500 meter. Harpy fick sedan &ar..


Robert Berghs Harpy, ägd av hockeybröderna Sedin, fick en tuff inledningen innan han kunde överta ledningen efter 500 meter. Harpy fick sedan ånga på i ett bra tempo och gick undan till en säker seger före favoriten Hurricane Hydrup. Harpy segrade på 1.14,5/2000 meter autostart.
- Han kändes väldigt bra och var framförallt fokuserad i dag. Han var där och inte ängslig för dom andra hästarna och det var det viktigaste för mig. Han har otroligt fin exteriör och blandningen med franskt var spännande på många sätt. Han har varit en talang hela tiden och åka på resor har landat väldigt bra. Att det är 500 meter längre i finalen är bara bra, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln.
Joakim Lövgren tränar Herbie Peak, men var själv avstängd och tog hjälp av sin kollega Jörgen Sjunnesson. Herbie Peak placerades utvändigt om ledande Hipster efter 500 meter och sedan hade Sjunnesson kontroll på loppet. Ledaren galopperade 600 meter före mål och Herbie Peak tog över och försvann till en överlägsen seger på 1.14,7/2000 meter autostart.
- Ett jättefint intryck och det var bara plus i dag. Han kändes jättefin och jag körde med stora marginaler hela tiden. Jag såg att jag inte kom förbi Steen och jag litade på hästen. Jag har sett honom mycket och han kan gå bakifrån och är snabb i benen och stark. Jag hade olika valmöjligheter och det enda som gällde var att inte göra några stora fel, sa segerkusken.
Jörgen Sjunnesson vann även ett försök med Henrik Will efter ledning från start till mål. Hästen tränas av Hans Henning Kristoffersen
I Stoklassen tog sig Happy Shadow, tränad och körd av Preben Sövik till final via en andraplats i försöket. Även Eric Martinssons Heide tar plats i finalen efter en andraplats tillsammans med Rene Kjaer.
Finalerna äger rum söndagen den 9 oktober. Vinnaren i Kriteriet belönas med 359.000 danska kronor och i Stoklassen tar vinnaren hem 218.000 danska kronor.
Distansen i Kriteriet är 2.500 meter, alltså 500 meter längre än i försöket.

Joakim Brundin, Kanal 75


För sextonde året i rad möttes på lördagen svenskar och norrmän på Färjestadstravet i en landskamp i trav.Årets..


För sextonde året i rad möttes på lördagen svenskar och norrmän på Färjestadstravet i en landskamp i trav.
Årets upplaga av Unionstravet såg dock inte många norska ekipage.
I dagens huvudlöpning Unionstravet var förhållandena tvärtom, med enbart norskfödda hästar till start.
Ändå blev det blågul seger…
Solängets Björn Karlsson köpte nämligen Tangen Haap på auktion i Norge då hästen var ett år och stjärnan har tränats i Sverige under hela karriären.
2019 vann Tangen Haap Elitkampen på Solvalla med tränaren själv i sulkyn. Nu kom hästens näst största seger i karriärens tillsammans med Erik Adielsson.
Från ett spår fem bakom bilen flög tolvåringen till ledningen på några steg. Sedan var det mest att sitta och njuta bakom hästen menade alltid så blygsamme Erik Adielsson.
- Det är en otrolig travare som man kan köra på ”två fingrar”. Jag har kört honom en gång tidigare och då gjorde han ett jättelopp. Men han var ännu mysigare i dag. På 50 meter var jag förbi hästarna invändigt och behövde inte köra mer. Han är kvick den här rackaren, menade Erik Adielsson som trodde att han hade kört en bra bit under 1.13,0 första hundringen av loppet.
Efter att ha hållit ett jämnt 1.23-tempo under vägen lät Adielsson Tangen Haap sedan kliva undan till seger med ett par längder.
Segertiden för ishockeytvillingarna Henrik och Daniel Sedins häst skrevs till 1.21,6 över 2140 meter auto. Tvåa slutade norske Troll Solen, trea Söndre Jerkeld
- Han vann på en fantastisk tid med en hel del kräm kvar. Jag som kommer från Skåne har haft en jäkla tur att få köra många bra kallblod och det här är absolut en av de finare, sade Adielsson.

Torkade segertårar
Björn Karlsson och hustrun Ida har att göra med en stjärna med ett väldigt hårt humör. Tangen Haap gillar inte att stå i stall där han inte känner sig hemma under tävlingsdagar. Andra hästar gillar han inte heller.
Resan från Örnsköldsvik till Karlstad fick därför ske i två etapper med övernattning i ett lugnt stall i Örebro på vägen ner. 
- Vi såg till att inte komma så tidigt hit och Färjestadstravet ställde upp med ett eget stall. Jag är avstängd just för tillfället och det är fruktansvärt att stå vid sidan och titta på. Han är fantastisk, en evighetsmaskin. Det är väl egentligen först nu vid tolv års ålder han blivit komplett, sade Björn Karlsson efter att ha torkat segertårar efter loppet efter hästens 44:e seger i start 113.

Pedersen ordnade norsk seger
Momarken i Norge och Färjestad i Sverige turas om att arrangera landskamperna som körs varje vår och höst.
Norge representerades den här gången inte av så många ekipage. Enda norska segern kom i den avslutande bronsdivisionen där Morten Almeland Pedersen skrällde tillsammans med Hands Down D.E. Värdet på V75 fick därmed sig en knuff uppåt och sju rätt betalade 79 915 kronor.
I gulddivisionen - Uno Sweds Minneslopp - fick Missle Hill vinna lopp igen. Elitloppsfemman från förra året fick trava utvändigt ringrostige Disco Volante som inte orkade efter att ha fått anföra i relativt stillsamt tempo.
Mellby Free var mycket positiv mot ”grabbarna” och utmanade från andraparet utvändigt - men Missle Hill kontrade till seger.
- Han har varit lite down i år gentemot förra året. Senast visade han dock uppåtform och i dag var han riktigt bra, sade Örjan Kihlström.

"Love You-experten"
Robert Bergh fick Crazy First Love i träning i maj och två starter under september räckte för att den storvuxne sexåringen skulle lufsa till seger i Unionsstayern över tre kilometer.
Bergh körde sig till ledningen efter ett halvvarv och stannade där med nyförvärvet.
Bergh är känd för att lyckas extra bra med avkommor efter hingsten Love You.
- Jag ser utveckling i honom. Han är redan spänstigare och lär komma mer och mer med starter en vecka, tio dagar emellan. Får vi bara jobba på så här kan det här bli riktigt bra, sa Åbytränaren i vinnarcirkeln.

Hästar i alla spår
I V75-5 (klass I) sågs hästar i ”alla spår” genom den sista kurvan i en rafflande avslutning.  Solvallatränaren Anders Eriksson vann loppet med Gaylord Am som svarade för ett starkt lopp i tredjespår sista 700 meterna av loppet och förpassade storfavoriten Bugatti Miles (64 procent) till andraplatsen.
Conrad Lugauers fyraåring Mister K.O.Z. hade tagit fem segrar på sju starter inför lördagen och var en vinnare även efter debuten i V75 och klass II-loppet i en galoppfylld omgivning.
Även den inledande silverdivisionen innehöll många galopper. Sören Boel som jobbat åt Halmstadstränaren Peter Untersteiner med unghästar i många år fick chansen bakom Adde S.H. och hann undan på målfoto före spurtande Majestic Man efter ett lopp i dödspositionen.

Mikael Wikner, Kanal 75


V86-4 är ett lopp för treåringar där hästarna får ha tjänat max 150 000 kronor.Graham Hill står perfekt inne i loppet..


V86-4 är ett lopp för treåringar där hästarna får ha tjänat max 150 000 kronor.
Graham Hill står perfekt inne i loppet och har tjänat exakt den tillåtna summan.
Graham Hill är namne med en legendarisk brittisk formel 1-förare som på 1960-talet vann två VM-titlar.
- Jag vet inte om uppfödarna gav honom namnet av den anledningen, säger tränaren Reijo Liljendahl. Hästen är bra i alla fall och han är bra nog för att kunna vara med där framme trots att han har ett besvärligt läge, säger Solvallatränaren. 
Graham Hill är fint stammad och har inlett sin tävlingskarriär väldigt lovande. Det är lätt att gissa att förväntningarna är högt ställda.
- Om det inte händer något bör han kunna duga i de större loppen som kommer i höst. Men då måste han fortsätta att utvecklas så som han gjort nu, och det hoppas och tror jag att han kan göra, säger Reijo Liljendahl.
I onsdagens drabbning står Graham Hill alltså på kronan rätt inne i loppet.
- Han ska ha chans oavsett vad han möter den här gången och han är den från mitt stall som känns mest intressant på V86, säger Reijo Liljendahl.

Tävlar barfota igen
Solvalla och Åby delar på loppen som ingår i V86 och Reijo Liljendahl har hästar till start i varje avdelning som körs på huvudstadsbanan Solvalla. I V86–2 selar stallet ut 5 Sedin U.S. som nu är tillbaka på tävlingsbanan efter en kortare paus.
- Han har fått lite hjälp efter senaste starten och sedan tränat på. Hästen är rätt så bra i ordning, och jag tror att Sedin U.S. kommer att göra ett bra lopp, säger Reijo Liljendahl.
Näst senast vann Sedin U.S. och då gick han barfota runt om för första gången. Barfota blir balansen även på onsdag.
- Jag vet inte om barfotabalansen var hela förklaringen då. Hästen hade bra form, och det är klart att då underlättar det att gå barfota om det funkar. Sedin U.S. hade gjort bra lopp tidigare utan att riktigt ha rätta flytet med löpningarna. Jag tycker han tränar bra nu och lång distans är definitivt ingen nackdel.

Försökte i Hambletonian
2 Gerry (V86-6) var för två år sedan med i försök till Hambletonian - det största loppet som körs för treåriga travare i USA. Förra året gjorde han sin första säsong i Sverige och Liljendahl är nöjd med resultaten han presterade i höstas.
- Det är en bra häst och han gick väldigt bra förra året på hösten som fyraåring. Men han är seg att få igång och han kommer att vara bättre nu med lopp i kroppen. Läget är också det mycket bättre och jag både hoppas och tror att han kan vara med där framme någonstans. Det är en stor favorit med i loppet i Lipstick Tooma och hon tror jag blir svår att slå, säger Reijo Liljendahl.

”Inte helt borta"
I den avslutande avdelningen på V86 startar 6 Playing Trix. Han är den av stallets hästar som är minst streckad på V86 och tillhör de minst betrodda i loppet.
Reijo Liljendahl har dock inte gett upp hoppet på förhand.
- Playing Trix har gått rätt så bra nu tre gånger på raken. Han satt fast i ett Breeders’ Crown-försök i Örebro och då hade han nog grejat det om det hade löst sig. Näst senast fick han gå utvändigt i ett försök till Kungapokalen, och det brukar inte räcka till på Åby-banan som har open stretch. Senast var han lite tempotorsk där han satt långt ner i kön. Hästen är bra i ordning och fortsätter att kännas fräsch och fin. Han är inte helt borta, det tycker jag inte.

Casper Hedberg, Kanal 75


Tvåa bakom Attraversiamo i Prix Readly Express som fyraåring, men snöpligt utslagen trea i kvalen till Svenskt Travderby.Vinnare av Walter Lund..


Tvåa bakom Attraversiamo i Prix Readly Express som fyraåring, men snöpligt utslagen trea i kvalen till Svenskt Travderby.
Vinnare av Walter Lundbergs Memorial som femåring och spelad till andrahandsfavorit bakom Moni Viking i Harper Hanovers lopp i fjol.
Viking Brodde har många gånger visat att han tillhör landets absolut starkaste hästar, men galopper och hälsoproblem har satt stopp för karriären.
På onsdagskvällen var det dags för comeback för sjuåringen som inte hade fått segerdefilera på 18 månader.
Och det såg ut att bli ännu en missräkning då hästen kastade sig i galopp bakom bilen och fick inleda loppet 50 meter bakom ledaren.
Men det spelade ingen roll.
Över upploppet visade Viking Brodde, understödd av Björn Goop, att han fortfarande är den undantagshäst han så länge lovat och spurtade förbi sina konkurrenter i mäktig stil.
Fjolårets sparsamma tävlande gör att hästen fortfarande står kvar på mellanvolten i Harper Hanovers om tränaren Timo Nurmos väljer att göra en ny satsning mot miljonloppet över tre varv under elitloppshelgen.

Hårda bud för Moses
Två andra hästar som lära höra tala om sig i större sammanhang drabbade samman i V86-2.
Omgångens största favorit och årets snabbaste häst i landet Moses fick inget gratis då han tvingades trava utvändigt om värste konkurrenten Go West Young Man. Det visade sig vara en övermäktig uppgift när den senare sträckte på sig i en duell som talade för att duon lär ha stora pengar att tjäna under säsongen.
- Väldigt skönt. Jag vet att Redéns hästar brukar vara hopplösa att möta, men för en gångs skull slog vi dem. Nu tror jag att vi satsar mot V75. Det vore kul att vara med i en final under elitloppshelgen, kommenterade tränaren Stefan P Pettersson.
En knappare favorit som fick en behagligare resa var Dream Kåsgård. Flemming Jensen kunde krypa ner i rygg på hårddragande 55-oddsaren Zaira del Ronco och hade bara denna att slå sig förbi, långt före den frånåkta klungan.
Jensen följde upp med att sätta dit segervane Cadiz som inte hade det minsta emot att trava utanpå ledaren och såg till att Jensen kunde vända hem från Åby obesegrad.

Kylig Jonasson imponerade i sulkyn
En till favorit som höll var Reijo Liljendahls stallskrik Sedin U.S. Att konkurrenterna formerar sig så att man får fjärde par utvändigt i ett femhästarsfält är värsta tänkbara scenario, men det spelade ingen roll för kuskreserven Zeb Jonasson som höll sig kall och kunde finåka förbi över upploppet.
- Jag måste säga att Zeb Jonasson var en ny bekantskap som har framtiden för sig. Han gjorde allting rätt och vann med hästen som inte är så lättkörd, berömde Liljendahl som för första gången drog alla växlar på sin femåring med barfota, jänkarvagn och stängt huvudlag.

Avslutande spetssegrar
Robert Bergh toppar tränarligan i landet under året och ville förstås inte åka hem segerlös från hemmabanan. Mellby Ironman forcerades till front från ytterspår bakom startbilen och var sedan aldrig i förlustfara i en lovande årsdebut.
Far och son Untersteiner motsvarade favoritskapet med Woodbury Wine som spårade runt om innan Troels Anderssen använde samma taktik bakom Gitte Silvåkra.
Liselotte Olsson tränar det sexåriga stoet som alltjämt är obesegrad i ledningen och fastställde utdelningen på V86 till 11 436 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


I V86:ans tredje avdelning på onsdagen får vi återigen se Örnsköldsviks bidrag till kallblodseliten på banan i ett lopp dä..


I V86:ans tredje avdelning på onsdagen får vi återigen se Örnsköldsviks bidrag till kallblodseliten på banan i ett lopp där hingstar och valacker ställs med 20 meters tillägg.
Tolvårige Tangen Haap är bäst i fältet men tränaren vill baissa chanserna lite. Hästen saknar tempo i kroppen menar han och ställs mot ett gäng som varit igång och tävlat under vintern.
Men sådant har inte hindrat Tangen Haap förr. Kallblodsesset brukar vara tävlingssugen till tusen efter vinterträningen och springa på ren glädje.
- Jag vet att statistiken talar för honom och han känns fin, jättefin hästen. Men jag vill ligga låg ändå när det är årsdebut. Vi har haft så dåligt att träna på i mars – rena kattskiten  – och det är för många minusfaktorer för att jag ska våga tro så där jättemycket på honom. Det kan behövs ett par lopp, säger Björn Karlsson.
Tolvåringen är en av landets verkliga profilhästar med kända ägare (hockeybröderna Daniel och Henrik Sedin) som tränas av Björn Karlsson med licens på Solänget i Örnsköldsvik.
En liten tränare i storkonkurrensens som 2019 vann det största loppet man kan vinna i den äldre eliten med stallets stjärna – Elitkampen på Solvalla.

Lyckade årsdebuter sedan 2014
Tangen Haap har varit bra ända sedan unghäståren men utmärkt sig mest som äldre.
Segerprocenten ligger på 40 med 42 segrar på 105 starter i livet. I debuten som treåring i maj 2012 på hemmabanan Solänget diskvalificerades han för galopp. I första starten för året 2013 var det återigen en laddad häst publiken fick se och Tangen Haap diskades på nytt.
Därefter har det flutit på med årsdebuterna. 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020 har Tangen Haap stått som segrare.
I första starten för året i fjol var Björn Karlsson lite uppåt om chanserna ska sägas. Tangen Haap hade varit fin i det sista finslipande jobbet.
- Nu känns det mera som vanligt igen. Vi har haft så dåligt att träna på den senaste månaden. Mars har blivit en sådan djävulskt dålig träningsmånad för hästarna när vintern släpper. Vi har haft vinter till i slutet av februari och sedan har det varit grus och is om vartannat, rena kattskiten, säger Björn Karlsson.
Till saken hör att Tangen Haap inte är den lättränade sorten. Karlsson menar att hästens intelligens gör att han inte tar ut sig i onödan hemmavid.
Ett normalår förbereds kallblodsstjärnan rejälare inför tre-fyra starter. Inte mer. Fyra gånger per år svettig under selen, resten lite mera på lek.
- Då vet jag att han kan vara hur bra som helst med det upplägget. Inför de andra loppen får han sin vanliga underhållande träning för att han ska vara fina i sina ben hela tiden och det innebär ju att han skrittas mycket och går lugna intervaller. Så även i år. Jag vet alltså inte var jag har honom.
Du brukar säga att hästen springer på ren glädje i årsdebuterna och det talar i alla fall för honom på onsdag?
- Så är det. Det är bara att hålla i sig!
Tangen Haap har spår fem i volten på onsdag och 20 meter att hämta in på två ston på startfållan.
- Det är ju bara bra hästar med. Volten har han inga problem och han är alltid kvick iväg. Oftast är det han som bestämmer vad som händer när han varit ifrån tävling ett tag. Om han piper iväg och vill framåt försöker jag inte hindra och dra i honom, jag ”bråkar” aldrig med honom. Känner jag honom rätt är han först iväg ur sin volt och sedan vet jag inte hur Lars-Erik Karlsson och Per Linderoth tänker med stona där framme. Vill Lars-Erik dra undan med Alfie eller vill han ha rygg på oss. Det får vi väl se på onsdag.
I fjol var Tangen Haap trea i Elitkampen och det loppet är väl ett av årets mål igen?
- Ja, det är Elitkampen sista helgen i maj och Nordic King i Finland under midsommarhelgen som känns viktigast i år. Är han bra på onsdag kör vi Bergsåker en månad senare och sedan är det ytterligare en månad till Umåker som fick sin V75-dag lördagen 15 maj i år. Sedan är det väl Solvalla som gäller om allt går bra.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Det var jackpot i tisdagens V64 som avgjordes i Eskilstuna.Den rätta raden blev svårfunnen efter att flera skrällar slagit till. Men det bö..


Det var jackpot i tisdagens V64 som avgjordes i Eskilstuna.
Den rätta raden blev svårfunnen efter att flera skrällar slagit till. Men det började favoritbetonat genom Chicharita och Jorma Kontio. Därefter började ett smatterband av smällkarameller. Vegaface, Cabarette och Sedin U.S. var samtliga lite betrodda när de vann. Men den största smällen kom i den femte avdelningen. Wind Night har tidigare skrällt på Solvalla till över 100 gånger pengarna och nu slog han till på nytt. Hästen var streckad på blott en procent av insatsfördelningen när han vann för Mats Gunnarsson till 36 gånger pengarna. Efter att andrahandsfavoriten Frodo S. vunnit för Carl Johan Jepson den avslutande avdelningen återstod fyra system med sex rätt. Belöningen blev 1 171 199 kronor på sexorna. Fem rätt betalade 2681 kronor medan fyra rätt gav 153 kronor. De vinnande systemen var inlämnade i Danmark, Nederländerna, atg.se i Örebro, samt på Direkten T & S Tobak & Spel i Stockholm.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-01 2016-11-01 Romme-2 Sören Eriksson 2140/4 D 0 17.6 369
2016-09-26 2016-09-26 Rättvik-3 Ulf Ohlsson 2140/4 C str
2016-08-06 2016-08-06 Rättvik-2 Leif Witasp 2140/3 C 7 16.4 208
2016-07-18 2016-07-18 Rättvik-6 Leif Witasp 2160/12 A 6 17.6 36
2016-06-17 2016-06-17 Solvalla-7 Leif Witasp 1640/7 C 2 15.3 182
2016-06-02 2016-06-02 Bergsåker-10 Leif Witasp 2140/3 B 3 15.5 141
2017-11-22 2017-11-22 Solvalla-6 Ville Karhulahti 2140/5 C str
2017-11-01 2017-11-01 Solvalla-4 Ville Karhulahti 1640/4 C 0 18.1g 29
2017-09-22 2017-09-22 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/13 B 3 14.9 86
2017-09-06 2017-09-06 Solvalla-7 Erik Adielsson 2140/6 D 6 14.9 71
2017-08-27 2017-08-27 Solvalla-4 Anders Eriksson 1640/11 A 1 13.4 31
2017-07-28 2017-07-28 Romme-10 Ville Karhulahti 2140/7 D 4 15.4 135
2017-05-30 2017-05-30 Eskilstuna-6 Björn Goop 2140/1 D 3 15.6 47



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se