Seal Kronos travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Seal Kronos travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Seal Kronos har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Seal Kronos har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Seal Kronos


Årjäng är värd för söndagens Grand Slam 75-tävlingar och en tränare som på förhand såg ut att ha tv&ar..


Årjäng är värd för söndagens Grand Slam 75-tävlingar och en tränare som på förhand såg ut att ha två toppchanser är Admir Zukanovic. Dessvärre blir han tvungen att stryka en av segerstaplarna och det är Seal Kronos som inte kommer till start i den avslutande avdelningen. Hästen vann fem lopp på sju starter i fjol och nu får årsdebuten vänta ytterligare.
- Han har vrickat sig och varit hos veterinären. Det är inget allvarligt men man vill självklart inte ta ut honom när han är helt hundra. Jag hoppas och tror att han snart är tillbaka igen, säger Admir Zukanovic.

”Känns fin – är riktigt bra i ordning”
Åby-tränaren har ändå fyra hästar som han lastar i transporten till Grand Slam 75. Det är ingen tvekan om vem som är bästa chansen av de kvarvarande. Panther Face står perfekt inne i sitt lopp och har visat toppform i två raka segrar. Han körs av duktiga Sandra Eriksson i det här damloppet.
- Panther Face (GS-5) känns fin och är riktigt bra i ordning. Hästen har förberetts för det här loppet som vi har haft i sikte och vi har dessutom en bra driver. Jag kommer att säga till Sandra att ladda och köra offensivt. Hästen kan öppna hyggligt och blir det inte ledningen får hon söka sig ut. Det känns som att toppformen sitter där och det känns hyperintressant. På förhand är det vår bästa chans och det blir inga ändringar. Skor runt om och det vanliga huvudlaget, säger Zukanovic.

”Inte så noga vad placeringen blir”

Vad säger du om dina ytterligare tre hästar inom Grand Slam 75?
- Vici America (GS-2)
har gjort hyggliga lopp på slutet men nu är det lite galopprisk från fjärdespåret och det gäller först och främst att han går felfritt. Sedan jagar han i första hand pengar.
- Sophisticated Face (GS-3) var bra vid segern i mars men senast var hon lite nedsatt och inte som bäst. Hon tränar bra nu igen och känns fin men har ett dåligt läge och kan hon vara trea, fyra får vi vara nöjda.
- Stepping Spaceboy (GS-6) har visat att han är en riktigt bra häst som har varit ifrån ganska länge nu och blivit opererad i sina framknän under uppehållet. Det var i december och därefter har han tränat på och känns stark och rejäl. Han har varit inne på banan och gått ett 1.20-jobb som snabbast. Jag hoppas att vi kan få tillbaka honom i det skick han var i fjol. Nu är det årsdebut och det blev spår elva och det är inte så noga vad placeringen blir. Det viktigaste är att hästen går med full fart över mål och om han sedan är etta eller femma i mål det kvittar. Han kommer att gå med skor runt om, säger Admir Zukanovic.
Till sist; hur är läget med den sexfaldige miljonären och Olympiatravsvinnaren Solvato?
- Han har tävlat färdigt och står nu på Löftadalens stuteri och betäcker för fullt. Nu kör vi all in som avelshingst med honom.

Michael Carlsson, Kanal 75


Luciakvällens V86-omgång delades mellan Solvalla och Jägersro. I Stockholm arrangerades Nordindagen med minneslopp efter brödratrion Sö..


Luciakvällens V86-omgång delades mellan Solvalla och Jägersro.
I Stockholm arrangerades Nordindagen med minneslopp efter brödratrion Sören, Gunnar och Gösta Nordin.
På grund av för få deltagare lades två av minnesloppen utanför V86. Gunnar Nordins lopp för treåringar vanns av Disco Volante som tränas av Stefan Melander. I Gösta Nordins lopp fick samme Melander se sig slagen med jättefavoriten Nuncio, som blev regelrätt nedspeedad av amatören Thomas Jezeks Food Money.
Nordinloppet på kupongen var yngstebrodern Sörens lopp för treåringar. Ari-Pekka Pakkanens Hotshot Luca var stor favorit tillsammans med Örjan Kihlström och ledde varje meter av det 2140 meter långa loppet.
Segermaskinen går till vintervila med 13 segrar på 18 starter i år. Hästen vann Breeders Crown-finalen i Åbo i den senaste starten den tunga vägen och fick nu styra och ställa framme i ledningen.
- Det blev ganska odramatiskt. Han öppnade bra och vi fick ledningen och det blev ett lagomt tempo. Det var en trevlighäst på alla sätt och vis och den här kör jag gärna igen, sa Örjan Kihlström om Hotshot Luca som i somras vann Big Noon-Pokalen på Solvalla med Erik Adielsson i sulkyn.

Stjernström stack upp
Favoriterna radade upp sig på huvudstadsbanan. Mantorptränaren Jonny Stjernström kunde sticka upp i alla fall med femårige Ferrell som matade ner ledande storfavoriten Red White N Blue sista 700 meterna från positionen utvändigt.
Stjernström har fått fin snurr på femårige Ferrell men korta lopp har man nästan helt undvikit med den starke. Onsdagens start på Solvalla var ett undantag. Ett undantag som slutade med seger – hästens tredje raka på kort tid.
- Han har haft fin form en längre tid nu och i dag fick vi ett fint lopp också, sa Jonny Stjernström.
På Solvalla segrade också storfavoriten Reverend Wine i V86-2 efter ledning tillsammans med Björn Goop. Diederik Meilink från Solvalla tränar.
Omgången avslutades med en styrkedemonstration av Catarina Lundströms Qahar Q.C. Hästen tappade ”mil” på en startgalopp men kördes ifatt av Ulf Ohlsson som placerade den starke utvändigt ledande Fighting Bax under slutrundan och lät Qahar Q.C. avgöra på styrka.

Platon Face bäst i blötan
Det regnade i Malmö, och inte lite heller. Lutfi Kolgjinis Platon Face var kvällens häst på blötan och bollade med motståndet i Decemberstayern.
Platon Face har galopperat bort många segrar i karriären. Onsdagens 3140 meter i var förstås som klippt för den starke femåringen och det blev faktiskt ingen dramatik.
Stefan Söderkvist uppvaktade i början med knappe favoriten Seal Kronos men gav upp och styrde ner i rygg ledaren. Under slutrundan körde Kolgjini undan och Platon Face vann avstannandes.
- Det var bara att försöka få iväg honom felfritt och hålla ut Söderkvist, sedan var det lugna gatan. Det blev lite körning i några hundra meter innan Söderkvist gav sig och han blev faktiskt lite het. Jag hann bli lite orolig att han hade fått gå lite för fort över den här distansen men han var starkast, sa Kolgjini.

Dansk segerstaplare igen
Elva segrar på 16 starter har fyraårige dansktränade hästen Cash Valley fått ihop. Den svarte valacken hade problem med banan och hade väl heller inte sin bästa dag men kunde ända vinna V86-inledningen på Jägersro från spets. En favorit spelad på 37 procent.
Jens Simoni satte högsta fart i början och Cash Valley satt i ledningen direkt från innerspåret och spårade sedan sprinterloppet även om det tog emot lite sista biten.
Segerstaplaren är dansktränad och ägd i Danmark men född i Sverige.
Joakim Lövgren ledde varje meter av stoloppet med nyförvärvet Sharp Dream.
Flemming Jensen gästade Malmö med Slide So Easy och spelades till omgångens största favorit – 58 procent på V86. Slide So Easy är en av Danmarks allra bästa hästar och lämnade sin vana trogen motståndet med fler längder.
Favoritparaden gjorde att åtta rätt på V86 delade ut 419 kronor. På sju och sex rätt blev det jackpot och miljoner rullar vidare till nästa onsdag,

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvalla och Åby delade på onsdagens V86-omgång och den sportsliga höjdpunkten bjöds på Solvalla där tio mycket fina fyra..


Solvalla och Åby delade på onsdagens V86-omgång och den sportsliga höjdpunkten bjöds på Solvalla där tio mycket fina fyraåriga ston gjorde upp om 80 000 kronor i Solvallas Fyraåringsserie. Inte mindre än fyra av stona kom närmast från finalen av Derbystoet. Men ingen av dem (Fantasy River, Unstirred Drink, Flo Jo Keeper eller Bugatti Brick) kunde rå på Dream Lane som imponerade stort i händerna på Erik Adielsson.
Erik Adielsson bytte ut andra utvändigt till positionen utvändigt om ledaren varvet kvar. Genom slutsvängen såg Dream Lane otroligt morsk ut och ledaren Fantasy River hade inget svar in på upploppet. Det hade ingen annan heller och det Stig H Johansson-tränade stoet vann överlägset.
- När jag kom ut och körde provstarten strax innan loppet då fick jag en sådan där ruskig feeling som man får då och då, att i dag kommer hon prestera. Hon var fantastisk alltså, sa Erik Adielsson om vinnaren.
Erik Adielsson blev alltså kvällens enda dubbelsegrare och han vann även V86-2 där National Prince imponerade då han tog årets sjätte seger på 13 starter. Erik Adielsson attackerade från andra utvändigt mitt på sista bortre långsidan och klev fram utvändigt ledaren genom slutsvängen. In på upploppet avgjorde sedan den Svante Båth-tränade fyraåringen i mäktig stil.
- Både Stigs och Svantes hästar springer bra och det är jag glad över.

Seger igen efter 42 lopp utan vinst
Sylvester America hade inte vunnit sedan 11 mars 2015 (42 starter!) men efter V86-1 var den sexårige valacken tillbaka i vinnarcirkeln. Kusken Jeppe Juel hittade rygg ledaren och sedan på upploppet speedade Sylvester America förbi ledaren Anna mycket enkelt.
- Det var över två år sedan han vann och jag var inte säker att han skulle vinna lopp igen. Det kanske dröjer två år till nästa seger, sa tränaren Jerry Riordan.
I V86-3 svarade Mr Magnifique ledningen i 1.08-tempo första 500 och tvingades till 1.11 första 1000, fyraåringen var sedan mycket tapper trots att han inte kunde stå emot Seal Kronos sista biten. Admir Zukanovic-tränade Seal Kronos profiterade på det höga tempot i täten och avgjorde bekvämt efter fått en fin resa i andraspår tillsammans med Stefan Söderkvist.

Vinnaren såg slagen ut
Henrik Larsson-tränade Global Trader såg mycket löpsugen ut hela vägen in i mål och avgjorde V86-4 med en imponerande långspurt från fjärdepar utvändigt tillsammans med kusken Jennifer Tillman i V86-4.
I V86-5 såg favoriten Going Diablo slagen ut i sista svängen då travet inte flöt perfekt, men in på upploppsrakan travade hon bättre och stack enkelt ifrån konkurrenterna.
Även i inledningen av loppet var det nära att Going Diablo galopperat.
- Hon schabblade till i första sväng och det var nära galopp. Men hästen hjälpte till och jag tog fram mina 40 års erfarenhet, sa kusken och tränaren Peter Untersteiner.
- Hon var inte helt ren i svängarna, men in på upploppet var det härligt att känna att hon hade kräm kvar.
Robert Bergh körde V86-omgångens största favorit och efter en offensiv start så dominerade han V86-6 med Nobel Amok i spets. Det var femåringens sjunde årsseger på tolv starter.
Ledningen från start till mål blev det även för Ferrari River och Conrad Lugauer i V86-7. Fyraåringen trivs över längre distanser och var tapper efter en snabb inledning.
Åtta rätt på V86-spelet gav 97 823 kronor. Sju rätt gav 592 kronor och sex rätt 52 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-10 2015-10-10 Åby-3 2140/3 0 g 74
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-2 Stefan Söderkvist 2140/10 A 0 g 20
2016-12-17 2016-12-17 Åby-10 Stefan Söderkvist 2640/2 C 0 g 86
2016-12-03 2016-12-03 Jägersro Trav-3 Stefan Söderkvist 2640/1 C 0 g 24
2016-11-08 2016-11-08 Axevalla-4 Stefan Söderkvist 2140/11 A 2 15.0 28
2016-10-26 2016-10-26 Åby-5 Stefan Söderkvist 2140/1 C 1 13.9 61
2016-09-15 2016-09-15 Åby-10 Stefan Söderkvist 2160/8 B 1 14.7 31
2016-08-18 2016-08-18 Åby-8 Stefan Söderkvist 2140/6 D 0 g 79
2016-08-09 2016-08-09 Jägersro Trav-9 Stefan Söderkvist 1640/3 D 0 g 67
2016-08-01 2016-08-01 Mantorp-5 Stefan Söderkvist 2140/8 C 0 17.5g 156
2016-07-03 2016-07-03 Axevalla-11 Stefan Söderkvist 2140/5 D 0 18.6 77
2016-06-02 2016-06-02 Åby-3 Peter Ingves 2140/2 B 0 g 33
2016-05-12 2016-05-12 Åby-2 Peter Ingves 2140/5 C 4 16.6g 37
2017-12-26 2017-12-26 Solvalla-11 Stefan Söderkvist 2140/7 A 0 17.0 86
2017-12-13 2017-12-13 Jägersro Trav-8 Stefan Söderkvist 3140/4 C 2 16.1 35
2017-11-18 2017-11-18 Bjerke-8 Örjan Kihlström 1609/10 B 1 40
2017-10-31 2017-10-31 Axevalla-4 Stefan Söderkvist 2640/5 C 1 15.0 13
2017-10-12 2017-10-12 Åby-7 Stefan Söderkvist 2140/12 B 1 13.1 17
2017-09-27 2017-09-27 Åby-7 Stefan Söderkvist 2140/9 D 1 13.5 67
2017-09-14 2017-09-14 Åby-7 Stefan Söderkvist 2140/6 D 1 15.1 52
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-8 Stefan Söderkvist 2660/10 C 4 19.8g 56
2018-12-21 2018-12-21 Axevalla-8 Stefan Söderkvist 2640/8 C 3 15.8 40
2018-05-20 2018-05-20 Årjäng-11 Stefan Söderkvist 2140/6 A str
2019-06-08 2019-06-08 Halmstad-4 Tommy Karlstedt 2140/11 D 1 14.9g 33
2019-05-02 2019-05-02 Åby-10 Stefan Söderkvist 2160/4 D 0 g 84
2019-04-23 2019-04-23 Årjäng-4 Stefan Söderkvist 2160/9 C 0 g 43
2019-03-21 2019-03-21 Åby-9 Stefan Söderkvist 1640/5 C 0 g 75
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-11 Stefan Söderkvist 2140/6 C 0 20.1g 259ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se