Sandokan travhäst
Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sandokan travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sandokan har tävlat i.
Aktuella/kommande tävlingsdagar
Datum | Kusk | Rank | |
---|---|---|---|
Sandokan har inga kommande starter.. |
Nyheter för travhäst Sandokan
Regnet vräkte ner över Mantorp under onsdagskvällen som bjöd på V86® med Breeders Crown och STL-lopp. Den största sportsliga ..
Regnet vräkte ner över Mantorp under onsdagskvällen som bjöd på V86® med Breeders Crown och STL-lopp. Den största sportsliga godbiten avslutade omgången med Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Där genrepade flera utav kulltopparna och de mest betrodda inför Svenskt Travderby, där uttagningsloppen körs om knappa två veckor på Jägersro. Dancer Brodde, som tidigare i år vunnit Kungapokalen, var innan loppet favoriten till Derbyt. Han stärkte sina aktier ytterligare genom att blixtra direkt till ledningen, trots spår åtta bakom bilen, och hålla undan enkelt till slut. Det var en imponerande explosivitet som hästen visade den första biten, och Bedazzled Sox som hade innerspår var chanslös att svara upp. Dancer Brodde fick sedan en tryckare varvet kvar när Rikard N Skoglund kom farande i tredjespår med Staro Mack Crowe, varpå Adrian Kolgjini svarade i ”dödens” med Barack Face men den sistnämnda galopperade när ekipagen touchade i varandra. Bedazzled Sox fick aldrig chansen ifrån rygg på ledaren och istället var det Friend Of Elves som avslutade mycket starkt till andraplatsen. Men åt Dancer Brodde fanns inget att göra och den trefaldige miljonären kunde vinna enkelt på tiden 1.12,8/2140a på den regnvåta banan.
– Vi har sett att han kanske är snabbast utav alla i kullen, sa Johan Untersteiner apropå startsnabbheten.
– Han öppnade fint och när vi kom till ledningen kändes det bra. Det blev lite körning varvet kvar, så han fick först gå en repat från start, en repa till mitt i loppet och kunde ändå hålla undan till slut. Han kändes väldigt fin hästen och det blev en bra genomkörare inför derbykvalen. Det blev en plump i protokollet senast och det kändes bra att han var tillbaka i vinnarcirkeln igen.
Dubbelt Untersteiner – Mellby Korall med linorna oryckta
Det blev en dubbelseger för far och son Untersteiner när pappa Peter vann V86-7, tillika Breeders Crown för fyraåriga ston, med Mellby Korall. Hon blev påkörd och fick sina chanser spolierade i Stosprintern för tre starter sedan. Nu vann hon välförtjänt efter en snabb start till ledningen, och över upploppet kunde hon närmast finska ifrån konkurrenterna till en lätt seger.
– Hon var riktigt fin idag och gjorde det bra. Det fanns växlar kvar och jag drog inte någon av linorna, sa Peter Untersteiner och åsyftade det norska huvudlag och rycktussarna. Nästa start för Mellby Korall blir i uttagningsloppen till Derbystoet.
Walmann har ett stort kriteriehopp i S.G.Dracarys
Roger Walmann har ett stort kriteriehopp i S.G.Dracarys. Den treårige hingsten, som tidigare varit tvåa i E3-finalen i somras, vann lekande lätt den andra avdelningen. Han var omgångens mest spelade häst och tog tidigt hand om ledningen i Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker. Hästen fick bestämma till 1.16,2 första varvet och gled retfullt enkelt ifrån konkurrenterna för Örjan Kihlström. Skötare till det här jättelöftet är Malin Boman, som har jobbat hos Roger Walmann i 30 år och bland annat skött om världsrekordhållarinnan Giant Diablo tidigare.
– Det här är en riktigt fin häst. En kul liten kille och idag har han hållit sig ganska lugn, sa Malin Boman.
Tränaren Roger Walmann höll med i det avseendet.
– Så här lugn och fin som hästen var idag har han inte varit tidigare. Han är riktigt bra, sa Roger Walmann.
Segerkusken Örjan Kihlström var också mycket nöjd.
– Det hade gått så lugnt första varvet och det var aldrig några problem. Han har gjort det jättefint så här långt och det blir spännande att se framöver, sa Kihlström om S.G.Dracarys som nu har sprungit in drygt 1,3 miljoner kronor.
Joe Dalton skrällde i inledningen
Det blev hemmaseger i V86-inledningen Joe Dalton skrällde för Björn Goop. Den Stefan P Pettersson-tränade hästen fick hjälp med tempot i täten, då Lady Beluga och Faeza Zet utkämpade ens våldsam duell. Lady Beluga anförde men Örjan Kihlström pressade hårt utvändigt med Faeza Zet och första varvet öppnades efter 1.10. Det satt naturligtvis i benen på dessa två som båda tröttnade tidigt. Joe Dalton profiterade på det genom att avsluta starkt och kopplade greppet inne på upploppet,, som han försvarade in i mål. Joe Dalton var spelad till blott tre procent på V86.
Fransk tioårig valack vann guld i Takter-Trofén
Favoriten Dexter Chatho hade inga problem att vinna Takter-Trofén, tillika V86-3. Han fick tidigt överta ledningen från den initialt spetsande Pastore Bob, och fick sedan andrahandsfavoriten Indy Rock på utsidan. Det var dessa två som gick loss och Indy Rock försökte utmana inne på upploppet, men Dexter Chatho försvarade sig till en säker seger. Den franske tioårige valacken tränas av Håkan B Johansson, och kördes av sonen Gustav Johansson och det var hästens första seger i deras regi.
– Det var ett lugnt förstavarv och blev körning till slut. Jag litade på min häst och började köra på långsidan och körde fort sist 500. Det kändes bra hela vägen, säger Gustav Johansson.
Lysande debut av Kinglet Bird för Redén
Kinglet Bird gjorde första starten för sin nya tränare Daniel Redén och det kunde inte ha slutat bättre. I Breeders Crown för treåriga ston tog E3-finalisten direkt hand om ledningen och fick sedan bestämma tempot för Örjan Kihlström. Över upploppet gled hon ifrån konkurrenterna till en lekande lätt seger och såg jättefin ut.
– Hon var jättetrevlig att köra på alla sätt och vis. En otroligt sympatisk häst, berömde Örjan Kihlström.
Putte gladde Svanstedt
Anders Svanstedt har haft en lite sämre period i sommar med sina hästar men nu har man hittat problemet med fodertaterna och de verkar nu vara rejält på gång. Åtminstone gladde Putte Anders och stallet när han vann Klass två-försöket, tillika V86-5 efter ledning från start till mål. Intrycket var fint när Putte passade mållinjen och övertygade gladde sin tränare och ägare i regnrusket.
Sandokan kontrade till seger
Det gick på nålar när Sandokan vann V86-6, tillika Klass ett-försöket för Emila Leo. Hästen såg slagen ut i sista kurvan och hade problem med aktionen i det läget, men över upploppet visade den fyraårige valacken prov på rejäl kämpaglöd och styrka, och kontrade den sista biten till seger. Tränar gör David Persson på Axevalla.
– Han har en jäkla kapacitet men vi har en del att jobba med. Han släpar höger bakben i backen när han drar tillbaka benet och ska hämta fart, sa David Persson.
Åtta rätt på V86 den här jackpotomgången betalade 129 226 kronor. Sju rätt gav 488 kronor och sex rätt gav 40 kronor.
Rommetränaren Emilia Leo och heltidsamatören David Persson på Axevalla blev ett par för drygt två år sedan och samarbetar profe..
Rommetränaren Emilia Leo och heltidsamatören David Persson på Axevalla blev ett par för drygt två år sedan och samarbetar professionellt.
Leo – en av landets mer framgångsrika montéryttare – är även flitig i sulkyloppen. Ett faktum som passar extra bra på söndag då Vaggerydstravet bjuder in till sin årliga tävling Dubbelkampen.
Deltagarna rider ett montélopp (lagt utanför utanför Grand Slam 75) och kör sedan ett sulkylopp som ingår i det stora spelet.
Emilia Leo är i båda loppen uppsatt på hästar ägda och tränade av David Persson.
– Det var fina pengar att köra och rida om på Vaggeryd så då tänker vi att vi ska ta chansen, säger Persson.
Tyskfödde fyraåringen Sandokan imponerade i tre raka segrar i vintras mellan november och januari. På Solvalla i januari blev Emilia Leo uppvaktad i omgångar i ledningen med Sandokan som trots några tryckare spatserade undan till en ohotad seger.
– Han har helt klart det där extra som tävlingshäst och från ett bra läge ska han räknas med chans även om det var ett tag sedan han startade, säger han.
Karriären inleddes hos Josef Franzl där valacken diskvalificerades för galopp i den enda starten i Tyskland i augusti förra året. Samma visa blev det i start nummer två i David Perssons regi, diskvalifikation för galopp i en start under november.
I tre starter därefter skulle Sandokan visa sig överlägsen sina konkurrenter.
Återfall i gamla galoppsynder blev det i två raka starter i klass II i STL under senvintern. Nu har den fyraårige valacken inte synts till på banorna sedan i mars.
– Egentligen har det inte varit några stora grejer. Kände bara att jag ville ta ett omtag med honom eftersom vi hamnade lite på kant med honom där ett tag. Sandokan har tränat på i lugn och ro och även fått ytterligare paus för att kunna landa i sig själv, säger David Persson.
"Visade ju enorm kapacitet"
Att den framgångsrike amatören håller den tyske hästen högt går inte att ta miste på. Hästen står fint inne i GS75-4 med sina 234 000 kronor intjänade.
– Han fick ju lite snabba pengar på sig där och visade ju enorm kapacitet. Så kanske hade vi för bråttom där ett tag och startade på lite väl mycket. Jag fick ta tillbaka honom där och lugna ner allt och satsa på sommaren i stället. Och nu är vi ju där. Det ska bli kul att starta honom igen för han känns jättefin hemma! säger David Persson.
Hur passar sommar och snabba banor för den starke hästen?
– Inga problem. Det viktigaste för honom är att han får en fin bana att springa på och det brukar man ju mestadels få på sommaren. Vi väntade in sommaren och det är bara positivt att få slippa de sämre underlagen.
Emilia Leo har ett tredjespår bakom bilen över medeldistans i i GS75-4 tillika den andra avdelningen av Dubbelkampen. Sandokan har ju visat startsnabbhet.
– Spår tre är givetvis jättebra och han kan öppna bra. Ledningen är närmaste vägen till mål och kommer vi dit kör vi där. Det kommer att vara i stort sett samma balans på fötterna och troligtvis samma huvudlag, ett halvstängt. Jag tror inte på så mycket ringrost. Han är så pass bra och startar absolut med chans.
I ett lopp innan Grand Slam går igång rider deltagarna ett montélopp där ni blir favoriter med sjuårige El Greco som har fantastiska åtta segrar på nio starter i din regi under sadel. Emilia blir favoritspelad även med den hästen.
– Han har blommat ut ordentligt här och trots att vi inte är helt nöjda med honom i träningen varje gång så vinner han ju ändå. Klart att den egenskapen är tacksam att ha på en häst. Spåret blev lite jobbigt (spår tolv i auto) och det är klart att det är risk att han hamnar lite på vingel. Men han är bra för klassen och visar alltjämt att det inte riktigt är stopp ännu. Så det ser ändå helt okej ut inför söndagen, slutar David Persson.
Readly Lavec tillhörde skiktet under de allra bästa i årgångsloppen. Som sexåring har han tagit klivet upp i den äldre eliten. ..
Readly Lavec tillhörde skiktet under de allra bästa i årgångsloppen. Som sexåring har han tagit klivet upp i den äldre eliten. På lördagen debuterade han i Svenska Travligans högsta klass och från ledningen sprintade han undan till enkel seger.
- Jag hoppas att jag får vara med om fler fantastiska djur men det blir inte helt lätt att slå resan som vi har haft med honom, sa Oskar J Andersson sedan han tagit hand om ledningen, släppt den ifrån sig och sedan övertagit taktpinnen på nytt.
Att han fick dämpa tempot till i sammanhanget mycket långsamma 1.17 första varvet underlättade men utvändige storfavoriten Stoletheshow fick trava lika långsamt han och han var ändå chanslös att gå i närkamp till slut.
- Det kändes bra på upploppet. Jag hade rycktussarna kvar och han gick undan jättefint. Han älskar verkligen att springa och när han är i så här fin ordning vill han inte släppa någon förbi sig.
Det var första gulddivisionssegern även för Oskar J Andersson.
- Det är lite extra så klart. Man satt som sju-, åttaåring och kollade på travet och såg alla hästarna som vann gulddivisionen. Nu är vi där själva och det är häftigt som fasen.
Tidigare under dagen hade Oskar J Andersson vunnit ett försök i diamantstoet med Infinity Sisu.
- Helt fantastiskt! Och jättekul att det är så mycket ägare på plats och att då få visa upp hästarna i det här skicket.
Andra raka för USA-importen
Fram till i höstas tränades Patrick Palema av Åke Svanstedt i USA. Numera tränas han av norska B-tränaren Anette Midtlyng. När han nu gjorde sin andra start för sin nya tränare i klass II blev det precis som förra gången överlägsen triumf. Erlend Rennesvik satt i sulkyn och sedan han utnyttjat att ledande Sandokan hade problem med travet och pressat sig till ledningen i andra sväng dundrade Patrick Palema ifrån konkurrenterna.
- Han imponerade igen. Det känns inte som en stjärna i träningen men han skärper sig i loppen. Det ska bli väldigt spännande framöver. Det känns som att vi måste sikta högt med den här, sa hästens skötare Kristine Wego.
Segern gav en plats i STL-finalen under elitloppshelgen på Solvalla och dit kvalificerade sig också Jörgen Westholm-tränade Castor the Star, som även är klar för bronsfinalen nästa lördag, då han klev runt motståndet från tredje par utvändigt i bronsdivisionen.
- Han var inte lika fin i travet i dag när han gick med skor, men det kanske blir barfota nästa vecka, sa kusken Mats E Djuse.
Diamantstoet och klass I var också försök i det STL-meeting vars finaler avgörs under elitloppshelgen och i klass I stod Gaute Lura-tränade jätteskrällen Majah B. som vinnare.
Crebas tårögd av insatsen
Bransbys Juke Box tog hem långloppet med sin tränare Hans Crebas i sulkyn. Efter tidigt avancemang till ledningen visade han prov på sin segervilja när han på trötta ben höll mångmiljonären Ble du Gers bakom sig hela vägen till mållinjen.
- Man blir tårögd. Det är en fantastisk kämpe. Han var trött i sista sväng och med Ble du Gers, en elithäst, jämte sig...Det är underbart! sa Hans Crebas.
I kallblodsloppet ordnade Jan-Olov Perssons Bäcklös Uriel svensk seger då han krigade sig först över upploppet tillsammans med Mats E Djuse.
Sju rätt på V75 delade ut 231 810 kronor, sex rätt 1 112 kronor och fem rätt 96 kronor.
David Persson är en av landets mest framgångsrika amatörer. I år har stallet startat starkt och vinner vart fjärde lopp.- Jag är..
David Persson är en av landets mest framgångsrika amatörer. I år har stallet startat starkt och vinner vart fjärde lopp.
- Jag är nöjd med resultatet så här långt. Jag tycker att vi gör det bra i stallet med ett ganska begränsat material, säger David Persson.
Än så länge är han amatör, men det är bara en tidsfråga innan han kan sätt proffstränare på sitt cv.
- Tanken är att jag ska gå färdigt skolan i år och ta ut min proffslicens. Jag var redo förra året, men behövde vara ledig en dag, men det gick inte och det var irriterande, men det var en regel som dom följde och då blev det så, jag hoppas jag fixar det i år i stället.
Alla tre har segerchans
På lördag åker David Persson till Romme och V75® med tre hästar i strålande form.
- Jag tycker att alla tre har chansen att vinna, så pass bra är dom för dagen. Jag ser fram emot lördagen med tillförsikt och det vore skönt att ta en seger på V75®, det är ett bra skyltfönster.
Först ut är 1 Sandokan (V75-2) som senast startade i Margaretas Tidiga Unghästserie och slutade trea med mersmak.
- Han satt fast med krafter kvar. Det såg ut som han hade vunnit med fritt och det trodde kusken också. Jag var jättenöjd med hästen och han fick en ganska jobbig inledningen så det var starkt gjort att göra ett sådant lopp mot den konkurrensen.
Hur känns hästen efteråt?
- Bara bra. Han har inte gjort så många starter och är under utveckling hela tiden.
Hur ser du på uppgiften den här gången?
- Det är spåret som är lite lurigt. Sandokan har visat att han är ganska snabb och kommer att göra ett försöka att hålla ledningen, det är plan A, men det är svårbedömt om det går. Om inte den taktiken lyckas är han lite utlämnad. Löser det sig så måste han ha en vettig chans. Lång distans passar bra och han möter inte bättre hästar än senast.
David Persson är inte helt nöjd med spåret för 4 Global Diplomacy (V75-6).
- Nej, det är galopprisk. Hon satte inte en fot rätt när hon hade femtespår för ett tag sedan så det är klart oroande.
Hur är hennes status för dagen?
- Mycket bra skulle jag vilja säga. Hon svarade för ett kanonlopp på Färjestad för tre starter sedan efter galopp och efter det loppet har hon lyft sig rejält och gjort två starka insatser efteråt. Senast kunde hon inte bli bättre än fyra som loppet blev kört.
Om hon går felfritt, hur långt sträcker sig dina segerförhoppningar?
- Då tror jag hon är med långt framme. Hon känns jättefin i träningen och loppet ser jämn ut och är väl inte sämre än någon annan.
Troligen nytt huvudlag
Sist ut är 3 Dynamite Sensation (V75-7) som galopperade som favorit senast på V75.
- Det var lite överraskande måste jag säga, både för mig och kusken. Det var trist givetvis och jag hoppas att vi tar igen det framöver.
Hur hanterar han förutsättningarna den här gången?
- Det är bilstart och då är risken för galopp väldigt liten och den korta distansen tycker jag är en liten fördel för honom.
Hur fort kan han öppna?
- Han har aldrig haft ett riktigt läge att laddas för fullt och inte haft samma form som han har nu. Jag tror att han kan öppna ganska bra och kusken får göra ett allvarligt försök. Nu kommer Dynamite Sensation utrustas med en amerikansk vagn igen och det är ett plus. Jag är lite sugen på att testa ett open-eyehuvudlag på honom och det kommer jag att prata med kusken om innan jag bestämmer mig.
Hur värderar du segerchans?
- Jag tycker att han ska räknas och han har likvädig chans som Sandokan.