Sambucus P.R. travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sambucus P.R. travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sambucus P.R. har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Sambucus P.R. har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Sambucus P.R.


Skellefteåamatören Jan Hällgren ramade in fjolåret med två V75-segrar tillsammans med sin Sambucus P.R.Den i fjol femårige val..


Skellefteåamatören Jan Hällgren ramade in fjolåret med två V75-segrar tillsammans med sin Sambucus P.R.
Den i fjol femårige valacken vann klass II-loppet i Gävle i januari och avslutade året på juldagen med seger i V75 på Umåker.
Leif Eriksson satte allt på ett kort och körde så isflagorna rök för att lugga storfavoriten Magnifik Brodde på ledningen - och lyckades.
1.09,5 klockades första 500 till och varvet gick efter 1.13.5.
- Det kändes som att det kanske hade gått för fort första halvvarvet för att det skulle kunna räcka till seger. Men han tog tag i grejerna på den sista bortre långsidan och kändes pigg och glad hela vägen. Sambucus stumnade bara sista meterna före mål men det hade han ju rätt till. En jättebra prestation, berömmer Leif Eriksson.

Många anhängare i jackpotomgången
Onsdagen är vikt för V86-omgången på Solvalla och Bergsåker. ATG lockar med smaskiga 14 miljoner kronor till en ensam vinnare med åtta rätt.
Ekipaget från Skellefteå kommer att få många anhängare i V86:ans första avdelning i Sundsvall. I förra starten tog man ledningen av Magnifik Brodde från ett utvändigt läge. Nu ska den hästen utmana om spets från ett sjättespår i loppet med endast åtta hästar till start.
Digital Archive och Navaronne är andra utmanare i loppet – men inte den första biten.
- Att ta ledningen var vår chans att kunna vinna loppet senast. Det ser bra ut nu också och visst ska vi försöka på spets. Fast det är ju osett om vi kan behålla ledningen eller om vi blir överrumplade från förstaspåret. Men han går minst lika bra bakifrån också och det måste vara god chans hur som helst, då hästen har full form.
Du tog en dubbel på V75 senast på Umåker och vann även med hemmatränaren Mats Buchts So Gå Imponera.
- Det var fantastiskt roligt och ett perfekt avslut på året. Efter det där tycker jag nästan att alla V75-tävlingar ska gå på isbana! säger Leif Eriksson skämtsamt
Nu blir det grusbana i stället för isen. Ett litet minus för Sambucus del menar du?
- Han har sprungit bra på det tidigare så det ska väl inte vara någon större fara. Men kanske det är ett litet frågetecken ändå. Han får springa och slira lite helt enkelt. Någon slags brodd blir det även den här gången, fast kortare än vad vi har på isen. Något fäste måste vi ha.
Några ord om tränaren bakom Sambucus P.R. som sprang in drygt 400 000 kronor under fjolåret?
- Jan Hällgren gör ett jättefint jobb med hästarna. Sambucus P.R. har blivit bättre och tuffare i humöret sedan ägaren flyttade ut på landet till en gård i Gamla Falmark i fjol höstas. Sedan dess har hästen blivit tuffare i sig själv. Han har varit bra hela tiden men har fått självförtroende av att bo där ute i stället för att stå inne på banan.
Har du fått rapporter om hästens form?
- Som det låter verkar allt bara bra där hemma. Hästen är pigg och glad. Vi ser det här loppet som ett led i matchningen inför V75-tävlingarna på Bergsåker i slutet av januari men i nuvarande form ska han räknas i de flesta sammanhang nu.
Ni har innerspår och nu måste ju någon ta en längd på er, men du är alltså osäker på om spåret kan vara en fälla?
- Vi får se hur det blir. Jag vet ju att Magnifik Brodde är väldigt startsnabb och någon till kanske. Tanken är att det ska bli spets men lyckas vi inte är det ingen fara för honom som gör bra lopp bakifrån också.
Du har två egentränade hästar till start på V86. Vad säger du om 1 Stjärnvin Linn (V86-3) och 5 Provence Gel (V86-7)?
- De får försöka ordna lite pengar till bensinen ner till Sundsvall.

Mikael Wikner, Kanal 75


På juldagen bjöd landets tredje nordligaste bana Umåker in till den första V75-omgången genom tiderna att avgöras på en k..


På juldagen bjöd landets tredje nordligaste bana Umåker in till den första V75-omgången genom tiderna att avgöras på en klassisk (isad) vinterbana.
Klapparna var utdelade och den mest långväga gästen hade rest ändå från Harstad i Nordnorge. En sträcka på 90 mil. Amatören Tone Merete Pettersens bor i Espens - en by som västerut ligger en bra bit norr om Kiruna.
Sjuårige Myr Faksen galopperade bort sina möjligheter i Elitkampen på Solvalla i maj. På juldagen var hästen säkerheten själv i ett kallblodslopp på V75-kupongen.
Krister Söderholm vann åkandes och smått överlägset trots att Myr Faksen stod med 40 meters tillägg över kort distans i femtonhästarsloppet.
– Vi blev av med draghjälpen 650 meter från mål då hästen framför galopperade. Jag tyckte nog att det var i tidigaste laget, men han grejade det ju säkert ändå, sa Söderholm som brukar köra Myr Faksen i dennes starter i Sverige.

Norröver på torsdag igen
Myr Faksen klar favorit - spelad på 46 procent på V75.
Den norske hästen klev nu över tre miljoner intjänat i karriären.
Krister Söderholm strödde beröm efter loppet som avgjordes i åtta minusgrader, med plusvindar.
– Det är en fantastisk häst som ju är van att resa långt och gillar det också. Tone Merete kom med honom till mig i tisdags och åkte sedan hem igen. På torsdag efter jul är det sagt att han ska åka hem. Jag vet inte alls hur det blir med starter framöver, sa hemmatränaren.

Sambucus från spets
V75-omgången på juldagen var den andra i ATG:s avslutning på året med Winter Burst – en satsning med åtta V75-omgångar på nio dagar och en stor final med en så kallad multijackpot på Mantorp under nyårsafton.
En vildsint strid om ledningen inledde omgången. Hemmahästen Magnifik Brodde med John Östman var dagens tyngsta favoriter (61 procent) men fick kapitulera i den första kurvan och ge upp den åtråvärda ledningen.
Leif Eriksson körde resolut med Skellefteåhästen Sambucus P.R. och kunde sätta sig tillrätta i mitten av den första kurvan. Första 500 meterna klockades till 1.09.5 på isbanan!
– Ja, det fanns bara ett sätt att slå Johns häst och då skulle vi förbi den, sa Leif Eriksson i vinnarcirkeln.
Storfavoriten Magnifik Brodde lyftes ut direkt utvändigt ledaren och var stor i nederlaget.

Galoppskorna hemma
Epitetetet ”kapabel men osäker” stämmer verkligen in på Hallsta Vinnex, överraskande vinnare av kallblodsloppet Ess Express Minne.
Åttaåringen hade bara gått felfritt i 11 av 65 starter innan juldagens lopp. Nu bombade tränaren, ägaren och uppfödaren Magnus O Jonsson upp utvändigt ledaren direkt och kopplade ett säkert grepp kort före mål om invändige Essis Lille Alfred.
Segergest av Bergsåkersproffset Magnus O Jonsson.
- Det är sånt här man drömmer om - att få stå inför en sådan här publik en sådan här dag. Det här var min första V75-seger som kusk, sa en tagen Magnus O Jonsson.

Hemmaseger till Bucht
Leif Eriksson dubblerade på V75. Tillsammans med hemmatränaren Mats Buchts So Gå Imponera var Skellefteåkusken överlägsen i stoloppet på kupongen.
Det lilla stoet - endast 1.45 över manken - visade i den senaste starten att hon gillar isbana och det gjorde hon även den här gången.
Stoet svepte fältet på den sista bortre långsidan och imponerade kraftigt.
- Det kändes bra och hon var inte tom i mål heller, sa Eriksson efter sin första V75-dubbel.

Skräll av Hanna
I juli fick Bodentränaren Hanna Olofsson in ostartade sjuåringen K.B.Millanson i träning. I sjunde starten blev det seger i V75 - och 100 000 kronor in.
I V75-6 galopperade storfavoriten Falco di Quattro i starten. Segern gick i stället till andrahandsfavoriten Just Wait And See som skulle visa sig överlägsen för Per Linderoth. Loppets ende treåring.
Det avslutande loppet var Hästägarkannan för varmblodiga hästar. Ett högklassigt lopp som helt kom att stå mellan hästarna från 40 meters tillägg.
Favoriten Narold Vox stånkade först i tredjespår sista varvet och lyckades hålla uppvaktande Raz Mackenzie bakom sig upploppet ner. Bollnästränaren Krister Jakobsson står bakom sjuåringen som begick ”ispremiär” med Krister Jakobsson i sulkyn.
Sju rätt på V75 delade ut 169 145 kronor, sex rätt betalade 1 288 kronor och fem rätt 108 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Umåkers Damklubb firade 30-årsjubileum och hade passat på att bjuda in hundratalet delegater från damklubbar runt om i landet till freda..


Umåkers Damklubb firade 30-årsjubileum och hade passat på att bjuda in hundratalet delegater från damklubbar runt om i landet till fredagens storlopp.
Ett SM för kvinnliga körsvenner som kvalat in till loppet med hästarna de körde.
Mimmi Elfstrand satte upp tempot från start och försvarade innerspåret med pappa Olles Crazy Foot Mambo. Elfstrand ledde in på upploppet men blev ett lätt byte när utvändige Voulez Vous tröttnade och föll tillbaka.
Jenny A Björk hade styrt ner i ledarens rygg direkt i starten från sitt andraspår med Raging Mack och kunde spurta till seger med en halv längd när luckan kom.
- Det känns fantastiskt! Allt stämde perfekt i dag. Jag såg att den på utsidan inte hade så mycket kvar på den sista bortre långsidan och kände att det kunde lösa sig, sa skrällkusken om karriärens största seger.

Född in i travet
Jenny A Björk hade 25 segrar på 660 körda lopp innan fredagen och jobbar som lärling på föräldrarnas Björkbackens Stuteri.
- Mina föräldrar är uppfödare till B.B.S-hästarna – jag är född in i det här, sa Dam SM-segrarinnan.
Romme-amatören Ida Sandberg har en häst på listan, Raging Mack.
- Han var jättedålig i tisdags och jag var nära att stryka. Men jag masserade, stretchade och joggade honom många timmar och han blev bra, sa ägaren.
Raging Mack vann på tiden 1.13,7 över 2140 meter. Tvåa på samma tid Crazy Foot Mambo som alltså stod för grovjobbet, trea Hanna Olofsson med Sambucus P.R.
Favoriten Exceed'em med Jennifer Tillman sämre efter ett bra lopp.

Mofaksan Elitsto x 3
V64 var spelet på Umåker den här kvällen och efter en skrällfylld omgång hittades ingen kupong med sex rätt.
I Norrländska Elitstoet, ett kallblodslopp med 100 000 till vinnaren som körts sedan 1991, segrade Mofaksan och Ove A Lindqvist. En överlägsen segrarinna och det tioåriga stoets tredje (!) seger i loppet.
Storfavoriten Järvsö Blomster galopperade i starten och redan varvet från mål körde sig Ove A Lindqvist till täten med rejäla Mofaksan.
Gävleamatören Mikael Olsson från Tierp har fött upp och äger Mofaksan. En hederstant som nu klev över miljonen intjänat.
- Nu var hon lika bra som vid de tidigare segrarna i det här loppet. Men för ett och ett halvt år sedan gick hon ner sig mycket fysiskt, ville tävla men kunde inte då hon hade lungblödning. Och så kommer hon tillbaka så här. Vi är så fruktansvärt tacksamma att vi har den här hästen, sa en gråtande ägare och tränare.
Segertiden skrevs till 1.24,4 över 2180 meter.

Mikael Wikner, Kanal 75


Förre detta unghäststjärnan Blended Scotch har hunnit bli sju år och hon såg lysande ut med barfotabalans på framhovarna. Efter..


Förre detta unghäststjärnan Blended Scotch har hunnit bli sju år och hon såg lysande ut med barfotabalans på framhovarna. Efter två mellanår med en del skadebekymmer såg hon mycket löpsugen ut när hon dominerade V86-3 från spets hemma på Bergsåker tillsammans med sin tränare och kusk Per Linderoth.
- Synd att hon inte fick vara med riktigt femårssäsongen. Hon har haft jobbigt att komma tillbaka efter det, sa Per Linderoth.
På frågan om Blended Scotch känts finare kom svaret blixtsnabbt.
- Ja, hela fyraårssäsongen, Hon kanske är på väg tillbaka in i matchen igen.
Drygt 300 kvar valde Per Linderoth att rycka undan och det var ett segerryck även om storfavoriten Quid Pro Quo svarade för ett vasst upplopp tillsammans med Erik Adielsson.
Per Linderoth tog även en favoritseger i V86-7 med lånestyrningen Top Of The World. Solvallas Reijo Liljendahl tränar femåringen som vann sitt tredje lopp för året på fem starter.

Tredje seger på gaffeln
Per Linderoth hade även en tredje V86-seger på gaffeln men fick ge sig efter en
stenhård upploppsduell där till slut Sambucus P.R. fick nosen före Dragon Powerfly. Sambucus P.R. flög fram genom slutsvängen när han jagade i kapp ledaren och visade att han verkligen gillade att springa utan skor på hovarna tillsammans med Leif Eriksson. Skellefteå-amatören Jan Hällgren tränar vinnaren av V86-5.
Daddy's First fick springa utan skor på hovarna för andra gången i karriären på 33 starter och han avgjorde V86-1 lekande lätt. Över upploppet bara försvann sexåringen ifrån sina konkurrenter.
- Han är otroligt kvick hästen, konstaterade Henrik Svensson.

Spetsvinnare på Solvalla
Target Kronos
försvarade innerspåret i V86-2 på Solvalla och svarade för en mycket fin årsdebut tillsammans med Johnny Takter. Lutfi Kolgjini tränar fyraåringen som sträckte på sig när In Vain Sund fick chansen från rygg ledaren sista biten.
- Han kändes fin och stark på alla sätt, konstaterade Johnny Takter.
Johnny Takter vann även V86-4 och även här handlade det om ledningen tillsammans med Stig H Johansson-tränade Emmet Brown.
Ledningen var segerreceptet även i V86-6 på Solvalla där Noomi Skift dominerade loppet i löpsugen stil tillsammans med sin tränare Hans-Owe Sundberg.
Onsdagskvällens tajtaste slutstrid kom i V86-8 där Flirting Girl och Jennifer Tillman fångade in ledaren Global Ride i sista stegen.
Åtta rätt på V86 gav 21 367 kronor, sju rätt gav 258 kronor och sex rätt 35 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-26 2015-12-26 Umeå-5 1640/1 1 15.7 57
2015-12-11 2015-12-11 Boden-4 2140/3 1 16.6 102
2015-11-28 2015-11-28 Umeå-3 2160/8 str 55
2015-11-14 2015-11-14 Boden-6 2160/14 2 16.9 219
2015-11-03 2015-11-03 Umeå-9 2160/11 1 16.0 197
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-5 Leif Eriksson 1640/4 B 1 14.3 54
2016-12-06 2016-12-06 Boden-3 Leif Eriksson 1640/9 A 1 15.8 32
2016-11-17 2016-11-17 Boden-2 Leif Eriksson 2640/2 B 1 17.9 40
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-8 Leif Eriksson 2640/1 B 3 16.7 56
2016-10-08 2016-10-08 Skellefteå-11 Leif Eriksson 1640/1 D 0 14.3 155
2016-09-17 2016-09-17 Solänget-6 Leif Eriksson 2650/8 D 6 15.6 243
2016-09-01 2016-09-01 Skellefteå-9 Leif Eriksson 2140/8 A 2 14.9 68
2016-08-05 2016-08-05 Umeå-8 Hanna Olofsson 2140/9 C 3 13.9 52
2016-07-14 2016-07-14 Skellefteå-9 Hanna Olofsson 2140/3 C 1 14.3 26
2016-06-18 2016-06-18 Boden-9 Leif Eriksson 2140/2 D 0 14.3 127
2016-06-01 2016-06-01 Boden-9 Leif Eriksson 2140/7 B 5 13.5 45
2016-05-14 2016-05-14 Skellefteå-6 Leif Eriksson 2140/6 B 1 14.3 29
2016-04-23 2016-04-23 Umeå-11 Leif Eriksson 2140/7 C 0 15.8g 64
2016-04-05 2016-04-05 Boden-4 Leif Eriksson 2640/5 A 2 17.2 24
2016-03-16 2016-03-16 Bergsåker-8 Leif Eriksson 2140/7 D 1 14.1 36
2016-03-05 2016-03-05 Bergsåker-10 Leif Eriksson 2140/6 D 0 16.1g 115
2016-02-13 2016-02-13 Solvalla-9 Leif Eriksson 2140/7 D 0 15.7g 293
2016-01-16 2016-01-16 Gävle-11 Jens Eriksson 2140/6 C 1 15.9 89
2017-12-15 2017-12-15 Boden-9 Leif Eriksson 2160/7 B 6 16.2 60
2017-11-30 2017-11-30 Boden-9 Leif Eriksson 2140/12 B 2 16.1 59
2017-11-14 2017-11-14 Boden-4 Leif Eriksson 1640/7 C str
2017-10-20 2017-10-20 Umeå-4 Leif Eriksson 1640/3 B str
2017-10-07 2017-10-07 Skellefteå-8 Leif Eriksson 3160/12 D 0 17.4 405
2017-09-15 2017-09-15 Boden-5 Leif Eriksson 1640/3 C 4 14.5 46
2017-07-27 2017-07-27 Skellefteå-6 Leif Eriksson 2140/13 B 0 15.1 57
2017-07-13 2017-07-13 Boden-9 Leif Eriksson 2140/2 A 7 14.9 14
2017-06-24 2017-06-24 Skellefteå-2 Leif Eriksson 1640/5 C 1 13.4 20
2017-05-19 2017-05-19 Umeå-8 Leif Eriksson 2140/6 B str
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-11 Leif Eriksson 1640/3 D 5 12.4 71
2017-04-07 2017-04-07 Boden-9 Leif Eriksson 1640/8 A 0 17.1g 45
2017-03-11 2017-03-11 Bollnäs-10 Leif Eriksson 2640/11 D 5 14.4 399
2017-03-03 2017-03-03 Umeå-8 Leif Eriksson 2140/9 C 2 16.3 20
2017-01-11 2017-01-11 Bergsåker-6 Leif Eriksson 2140/1 D 0 16.4 34
2018-10-08 2018-10-08 Boden-7 Roger L Berglund 2140/1 A 7 16.9 47
2018-09-22 2018-09-22 Skellefteå-3 Mats Gällerstedt 2140/7 A 0 18.6g 31
2018-08-02 2018-08-02 Umeå-7 Leif Eriksson 2660/8 B 0 15.5 218
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-11 Jens Eriksson 1640/5 D 0 12.6 954
2018-06-16 2018-06-16 Boden-4 Leif Eriksson 3180/13 B 0 16.3 243
2018-06-02 2018-06-02 Umeå-4 Peter Wikström 2140/9 B 5 16.8 25
2018-05-07 2018-05-07 Umeå-7 Jens Eriksson 2680/10 C 4 15.2 213
2018-04-20 2018-04-20 Umeå-5 Leif Eriksson 2140/7 D 5 13.9 659
2018-04-12 2018-04-12 Boden-4 Leif Eriksson 2140/7 D 3 14.4 182
2018-03-30 2018-03-30 Umeå-7 Leif Eriksson 3160/12 D 0 g 116
2018-03-16 2018-03-16 Boden-6 Leif Eriksson 2140/12 D 5 15.2 68
2018-03-04 2018-03-04 Umeå-5 Ulf Ohlsson 1640/3 D 4 14.3 38
2018-02-20 2018-02-20 Umeå-5 Leif Eriksson 1660/7 C 0 g 26
2018-02-04 2018-02-04 Umeå-9 Jenny Engfors 1640/10 C 2 14.8 97
2018-01-20 2018-01-20 Boden-9 Peter Wikström 2140/5 C 0 17.7g 42
2018-01-01 2018-01-01 Boden-2 Peter Wikström 2640/3 B 1 17.3 54ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se