Rushlight Face travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Rushlight Face travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Rushlight Face har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Rushlight Face har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Rushlight Face


Att veta mest är inget krav för att vinna pengar på trav.Ibland kan det räcka med magkänsla och en rejäl skopa tur.Men att chanse..


Att veta mest är inget krav för att vinna pengar på trav.
Ibland kan det räcka med magkänsla och en rejäl skopa tur.
Men att chanserna till vinster ökar för den som läser på mer är ingen hemlighet.
Som en snabbguide till onsdagens superjackpot på V86 presenteras här lite tänkvärd statistik kring ett urval av onsdagens hästar.
Informationen är i första hand hämtad från travfakta.se, men även från travsport.se, hippos.fi och travsport.no.
Vår definieras i materialet som månaderna mars, april och maj.
Med spets avses hästen som sitter i ledningen varvet från mål.

V86-1
1 Ukebell Jet
har gått i spets vid två tillfällen på svensk mark och vunnit båda. Det är också hästens enda segrar i Sverige.
3 Valentino Strix har 31 i segerprocent på våren, övriga årstider har han vunnit färre än var tionde start.
4 Makera har vunnit två av fem starter över 2 600 meter. Att jämföra med tre segrar på 63 starter på andra distanser.
5 Bryssel har varit oplacerad som totofavorit i båda sina starter på Åby. Han har fyra segrar på åtta starter och aldrig varit sämre än trea under vinter/vår.

V86-2
3 Ida Glitter
har en felaktig rekordnotering i startlistan, hästens rekord på 1.12,3 är satt över kort distans (Mikkeli 160616). Över medeldistans med autostart har hästen travat 1.13,5 som snabbast.
4 Rose Garden har startat kontinuerligt under karriären. Förra gången hästen hade ett tävlingsuppehåll på mer än tre månader var i slutet av 2014, då slutade hon femma med galopp.
6 Ninepoints Gaagaa har tagit båda karriärens segrar i årsdebuter efter längre tävlingsuppehåll, 2016 hade han precis som nu inte startat på över ett halvår.
8 Unchained Feelings vann sin enda start på ”Något tung bana”.
10 Kiss Me Kate T.J. har tagit karriärens samtliga fyra segrar från ledningen.

V86-3
2 Samiswhoiam
har tagit båda karriärens segrar från spets, där han totalt löpt vid tre tillfällen.
3 Kaiser Håleryd har körts i spets tre gånger utan att vinna.
5 Rushlight Face vann sin enda start på ”Något tung bana”.
6 Heather Bound har aldrig vunnit lopp, men platsprocenten är betydligt högre barfota runt om (42) än med annan balans (13).
7 Punk Pale är ensam i fältet om att ha vunnit på Åby där han har två segrar på fem starter. Hästen har två segrar på fyra starter efter tävlingsuppehåll på mer än 30 dagar.

V86-4
4 Kiboshi
har gått i ledningen vid tre tillfällen och vunnit samtliga.
6 Digital Promise har två segrar på fem starter med jänkarvagn, med ”vanlig” vagn är hon segerlös i 19 starter. Hon vann sin enda start på ”Något tung bana”.
7 Mellby Euphoria är obesegrad i två starter under våren.
10 Trilly of Nando har tävlat barfota runt om vid ett tillfälle och vann då på ”Något tung bana”.

V86-5
2 Nouvelle Madelene
har varit spelad över tio gånger pengarna vid båda sina segrar. Hon har stått under 35 för 10 vid tre tillfällen utan att vinna.
5 Razzle Ås har gått i spets en gång och tog då karriärens enda seger.
6 Staro Leonardo har tävlat barfota bak vid tre tillfällen och galopperat i samtliga, men ändå grejat en seger och ett tredjepris.
10 Caddie Jo har vunnit fyra av nio starter då han återkommit efter minst 30 dagars tävlingsvila.

V86-6
3 Arctic Master
har körts av Jorma Kontio vid tre tillfällen och vunnit två. Han har gått i spets tre gånger på svensk mark och vunnit samtliga. Hästen har aldrig tävlat över sprinterdistans.
9 Stronghold har tagit fyra av karriärens fem segrar från ledningen.
10 Il Mio Hooligan har två segrar på tio starter barfota runt om och är segerlös i 46 starter med annan balans.
12 Fonda Boko har galopperat i 22 av karriärens 41 starter, men gått felfritt i sina tre senaste voltstartslopp.

V86-7
2 Miss Pixel
har gått i spets fem gånger med tre segrar och två andrapris.
3 Bara Min har tävlat barfota runt om vid sex tillfällen och vunnit fyra.
4 Prima Italia är obesegrad i två starter på våren och har två segrar på fyra starter efter minst 30 dagars tävlingsuppehåll.
14 Juni Håleryd har vunnit fem av tolv lopp i karriären, men är segerlös på fyra starter efter mer än 30 dagars tävlingsvila.

V86-8
1 Topgear
har tagit fyra av karriärens sex segrar på våren.
3 Dice Man har gått i ledningen en gång på svensk mark och vann då. Hästen har aldrig tävlat över lång distans.
6 Bula Bula Am har gjort tre starter på ”Något tung bana” med två segrar och ett andrapris.
8 Rigel Face har gått i ledningen åtta gånger med sex segrar och två andrapris.
11 Pharaon Face har gjort en start på ”Något tung bana” och vann då.

Robin Johansson, Kanal 75


Väderprognoserna för veckans två V86-banor Solvalla och Åby talar om minusgrader under onsdagskvällen. Men med nästan 13 miljone..


Väderprognoserna för veckans två V86-banor Solvalla och Åby talar om minusgrader under onsdagskvällen.
Men med nästan 13 miljoner kronor tillfört i åttarättspotten finns alla förutsättningar för att temperaturen på det spelmässiga planet ska nå kokpunkten.
En sällsynt superjackpot står för dörren och ATG uppskattar att en ensam vinnare kan få 21 miljoner kronor, i sådana fall en dubblering av vinstrekordet på V86.
En av nyckelpersonerna i omgången är Admir Zukanovic som är inne på sin tredje säsong som professionell tränare och ansvarig för hårdsatsande stall Dencos tävlingsverksamhet.
- Jag kan inte säga att jag var nöjd med resultaten förra året, vi har mycket högre krav än så. Det kändes som att vi hade stolpe ut mest hela tiden och de sista fyra månaderna fick vi stora problem med infektioner och dåliga blodvärden, summerar Zukanovic 2017 där stallet landade på 3,9 miljoner kronor insprunget och 13 i segerprocent.
Att jämföra med 4,4 miljoner och 18 i segerprocent under debutåret.
- Tittar man bara på hästmaterialet så ser det väl snarast lite sämre ut på förhand i år. I fjol hade vi flera bra fyraåringar att hoppas på, nu har jag nästan inga så de pengarna ”försvinner”. Men huvudsaken är att hästarna får vara friska, då ska vi kunna toppa de siffrorna ändå. Dessutom har vi flera tvååringar att hoppas på till slutet av säsongen. Det är fem stycken i första kullen efter Solvato som ska bli oerhört spännande.
Vad gäller dagsstatus på stallets starthästar så låter Zukanovic däremot betydligt nöjdare.
- Jämfört med ett par månader sedan då infektionerna gick runt så är det stor skillnad. Man ser på hästarna, i hullet och i pälsen, att de mår mycket bättre nu. De flesta är igång och tränar och känns allmänt starkare och piggare i jobben.
- Sedan tar det tid att komma tillbaka. En häst som haft problem med sina blodvärden i fyra månader går inte att vila två veckor och sedan börja starta. Man kan väl säga att det tar fyra månader att få tillbaka dem i full form också.
Så man kan säga våren nalkas extra mycket för stall Denco och Admir Zukanovic?
- Ja, så känns det verkligen. Jag hoppas på några riktigt roliga månader framöver.

Mer peppad som valack
Närmast i tid ligger alltså onsdagens V86-omgång där man har hästar i tre avdelningar.
Först ut är V75-härdade 3 Valentino Strix (V86-1), som gör årsdebut och dessutom första starten som valack.
- Det gick inte att ha honom som hingst längre. Den som följt hästen kanske sett att han sprungit med ”fem ben” i vissa lopp, dessutom har han skrikit och försökt betäcka i volten. Senaste loppet blev droppen då han inte var det minsta intresserad av att tävla.
Har hästen förändrats efter kastrationen?
- Ja, det är mer harmoni i honom. Han är betydligt lugnare, smidigare och mer peppad. Det verkar ha gjort honom gott, han börjar komma på rätt köl igen. Tidigare sprang han mest och gnäggade i jobben, nu är han fokuserad och går att köra på två fingrar.
Hur är han förberedd inför comebacken?
- Han är rejält tränad. Eftersom hästen hade fräschörproblem tidigare i karriären så vågade jag inte trimma honom så hårt i jobben under uppehållen, men det har jag gjort nu. Han har fått mycket fler hårda jobb jämfört med tidigare comebacker. Däremot har vi inte kört speciellt fort, bara några intervaller där han var laddad och fin.
Det låter som att han kan vara värd att passa?
- Jag hoppas att han ska kunna prestera bra direkt, sedan hur långt det räcker beror helt på hur loppet blir kört. Han kan gå en rejäl avslutning sista 600, det är bara att hoppas att tempot innan varit passande.
Några ändringar i utrustning eller balans?
- Vi tar bort jänkarvagnen nu när det är voltstart och byter murphybländaren mot ett helstängt huvudlag. Hovarna håller för barfota, men eftersom det ska bli kallt får han troligen fortsätta med skor.

Vill ha klar luft
Nästa häst ut är 5 Rushlight Face (V86-3) som sina fem år till trots bara hunnit med sju starter, varav tre slutat med seger. Senast sviktade han emellertid från ledningen som favoritspelad.
- Det är en stor och tung häst och blivit lite sen. Han har lite problem med sin hals och är känslig för fuktig luft, det var det som fällde honom senast. Han kommer betydligt bättre till sin rätt när det är klart och kallt så egentligen skulle han väl tränas i norr istället för här på västkusten. Men nu ska det ju bli kallt i veckan så jag hoppas att det blir hans förutsättningar.
Senast var första gången han sprang i ledningen, byter ni taktik nu?
- Nej, hästen trivs bäst med jämnt, hårt tempo så för min del får han gärna köras i spets om han skulle nå dit igen. Det är en häst med kapacitet som räcker långt i klassen.
Några ändringar där?
- Nej, det blir vanlig vagn, skor och öppet huvudlag som på slutet.

”Vunnit efter paus flera gånger”
Stallets sista kort är 10 Caddie Jo (V86-5) som riskerar att bli av med nästan samtliga startpoäng om han skulle misslyckas på onsdag.
Betyder det att ni vässat extra i jobben inför det här?
- Nej, det har jag inte gjort. Men det är en häst som brukar svara för bra insatser efter vila även med vanliga rutinjobb. Inför senaste vinsten hade han också varit ifrån och hästen är förberedd på samma sätt nu med ett lite snabbare jobb i fredags då han kändes fin.
Har du koll på att han har tagit fyra av karriärens sju segrar efter mer än en månads uppehåll?
- Jag hade inga exakta siffror, men vet att han vunnit efter paus flera gånger. När han får starta för tätt kan han bli lite less, det var vad som hände i de senaste starterna.
Ändrar du något där?
- Nej, han går som i senaste starten.
Hur påverkas dina hästar om banan blir tungsprungen?
- Inte negativt som jag ser det. Valentino är väl mest effektiv på fast bana, men har vunnit när det varit krävande. Rushlight tog en seger i snöstorm, för hans del är luften viktigast. Caddie tog sin senaste seger på tung bana så det är absolut ingen fara.
Det låter som tre spännande bud för V86-spelarna, vem tror du mest på själv?
- Då måste jag säga Rushlight eftersom han är den som varit igång på slutet och har läget. Men jag hoppas som sagt att de båda andra ska kunna prestera bra också. Det ska bli intressant att se dem efter sina uppehåll, speciellt Valentino, säger Admir Zukanovic.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-08-31 2016-08-31 Åby-3 Stefan Söderkvist 2140/1 D str
2017-12-14 2017-12-14 Åby-3 Stefan Söderkvist 2140/10 C 5 16.5 95
2017-11-24 2017-11-24 Kalmar-1 Stefan Söderkvist 2160/6 B 1 17.8 40
2017-11-16 2017-11-16 Åby-2 Kaj Widell 2640/4 D 2 18.8 203
2018-04-23 2018-04-23 Halmstad-8 Stefan Söderkvist 2640/7 C 0 18.7 69
2018-03-14 2018-03-14 Åby-7 William Ekberg 2140/5 B 0 g 46
2018-03-02 2018-03-02 Kalmar-6 Stefan Söderkvist 2140/6 C str
2018-02-18 2018-02-18 Halmstad-9 Johnny Takter 2640/7 C 6 17.9 24
2018-02-02 2018-02-02 Mantorp-7 Stefan Söderkvist 2140/4 B 1 16.5 18
2018-01-22 2018-01-22 Mantorp-7 Stefan Söderkvist 2140/1 C 1 15.9 19
2018-01-10 2018-01-10 Åby-5 Stefan Söderkvist 2140/3 C 2 16.4 61
2019-05-02 2019-05-02 Åby-8 Ole Johan Östre 2140/3 C 6 14.5 34
2020-08-21 2020-08-21 Färjestad-5 Magnus Jakobsson 2640/6 B 2 14.3 84
2020-08-07 2020-08-07 Årjäng-2 Magnus Jakobsson 2140/5 B 2 13.8 82
2020-07-10 2020-07-10 Årjäng-5 Eirik Höitomt 2160/11 C str
2020-06-19 2020-06-19 Årjäng-7 Ole Johan Östre 2140/11 C 7 15.0 196
2020-01-20 2020-01-20 Färjestad-6 Eirik Höitomt 2640/8 D 0 18.3 29
2021-02-11 2021-02-11 Åby-9 Peter Ingves 2140/11 C 0 16.0 213
2021-01-25 2021-01-25 Färjestad-1 Magnus Jakobsson 1640/1 A 5 14.6 61



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se