Rune travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Rune travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Rune har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Rune har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Rune


Travhistoria skrivs på turistön Menorca, några mil nordost om Mallorca.Tolvårige före detta världstravaren Trebol tog på ..


Travhistoria skrivs på turistön Menorca, några mil nordost om Mallorca.
Tolvårige före detta världstravaren Trebol tog på söndagen sin 42:a raka seger på ön vid tävlingarna på Torre del Ram-banan och delar nu Järvsöfaks världsrekord i segrar tagna i svit.
Trebols motstånd utgjordes av två (!) hästar och den brune hingsten hade inga problem jogga hem 42:a raka på tiden 1.19,8 över 2125 meter.
Om det vill sig blir Trebol ensam världsrekordhållare redan på lördag då hästen är preliminäranmäld till ett lopp.
Solvallas sportchef Anders Malmrot befinner sig i veckan i Neapel i Italien. Onsdag avgörs det italienska storloppet Lotterian med deltagande av potentiella elitloppshästar.
Kan Trebol vara aktuell för Elitloppet?
- Jag avfärdar det inte helt. Men det är knappast troligt heller. Det skulle vara för att han har tagit så många raka segrar. Prestationsmässigt vinner han numera på 19-tider och senast slog han väl två hästar, säger Anders Malmrot.
Solvalla tävlar i dagarna tre under sin stora helg, 26, 27, 28 maj närmare bestämt. Världsrekordhästen kan dyka upp i något annat lopp.
- Vi får se. Jag ska kolla det lite mera i Neapel i morgon om den saken, säger Solvallas sportchef på tisdagen.

78 euro i förstapris
Trebol gäller som Spaniens bäste travare genom tiderna och var i många år i träning i Frankrike. När hästen blev för gammal för att tävla i Frankrike tog den spanske ägaren hem hästen till Menorca.
Hingsten som bland annat vunnit Prix du Luxembourg och ett par upplagor av finska storloppet Kymi Grand Prix, tävlar i dag om växelpengar.
Förstapriset i söndags var 78 euro. På årets sex starter har Trebol tjänat drygt 7000 svenska på Menorca.

Mikael Wikner, Kanal 75


Gunnar Melander brukar ha vårdagjämningen som riktmärke när han kickar igång säsongerna med kallblodsrasens bäste. 2019 var..


Gunnar Melander brukar ha vårdagjämningen som riktmärke när han kickar igång säsongerna med kallblodsrasens bäste. 2019 var inget undantag även om årsdebuten dröjde någon vecka från 20 mars det här året. Enligt Melander brukar försöksloppet i Dubbelcupen i Bollnäs ligga någon vecka tidigare.
På fredag kväll är Månprinsen A.M. i alla fall på gång igen i ett V64-lopp på Bollnästravet. Motståndet utgörs av sex hästar i ett försök i Dubbelcupen och tolvåringen har 20 meter att hämta in på ett par hästar på startfållan.
- Månprinsen har väl inte den absoluta toppformen men känns ju stark och rejäl och precis lika fin som vanligt. Det är inte så mycket hästar och de där på fredag brukar han ju kunna rå på, säger Gunnar Melander, och rättar sig lite:
- Men tävling är tävling så man måste köra först. Men det där att det inte är så stort fält är bra förstås. Förhoppningsvis ska det gå utan att det ska krångla någonting. Så nu hänger det på kusken, att han kan styra rätt också!

Fortsätter utvecklas?
Efter förlusten mot Lome Brage i ett sprinterlopp på Hagmyren i juli, avslutade Månprinsen fjolårets säsong med sex raka segrar.
På Åbytravet rycktes skorna för första gången och ett nytt rekord blev det, 1.19,0 över kort distans. Melander håller det inte för otroligt att hästen fortsätter utvecklas under säsongen som tolvåring och Elitkampen på Solvalla kan bli ett av målen om allt fungerar.
Ett lopp den mycket meriterade Gunnar Melander aldrig vunnit.
- Helt klart är det hästen som bestämmer men skulle det vara att allting flyter på som det ska är det klart att Solvalla finns i tankarna. I fjol blev det krångel med att vi hade så mycket snö och inte kunde förbereda honom på rätt sätt och då fick vi ju stå över Elitkampen.

”Fina träningsförhållanden”
Månprinsen A.M. är hemmahäst på Bollnästravet på fredagen. I höstas lämnade Gunnar Melander Ångermanland och Dannero och flyttade till Bollnäs med sambon AnnaMaria Öberg där man hyr in sig på Runemo Gård med hästarna.
- Jag tycker att han har jobbat på som jag velat hela tiden och det har inte varit något krångel med fina träningsförhållanden. Jag var inne på banan i fredags med en annan häst och det var jättefin bana och man behöver ju inga brodd eller så på fredag.
Men kallblodskungen är alltså rund om magen.
- När de blir lite äldre så har de lättare att bli lite rundare. Men det är klart att har tränat på och är fin, så det är ingen fara med rondören.
Fredagens försök i Dubbelcupen ligger en vecka senare än tidigare år. Gunnar Melander måste kvala in Månprinsen A.M. till finalen i fredagens lopp och tar inte ut något i förskott - men han gillar inte hur loppen ligger för kallblodseliten i april.
- Skulle han vara fin på fredag vill man ju vara med i Dubbelcupens final. Men det här året kommer Vårbjörken på Umåker mitt emellan redan nästa lördag så nu får vi se hur det blir. Det beror på hur det känns, om det blir för tätt mellan loppen med bara en vecka mellan varje lopp. Tre lopp så tätt direkt i början av säsongen känns kanske lite tokigt om man ska börja matcha för lite större lopp framöver, säger han.
Inför 2019 har Månprinsen A.M. segrat 66 gånger på 104 starter och sprungit in 8,7 miljoner kronor.

Startlista
Dubbelcupen (försök) V64-4
2 140 meter volt

1. Tand Tuff – Jan-Olov Persson
2. Art Nökkve – Håkan Skoglund
Tillägg 20 meter
3. Pydin – Jan-Olov Åberg
4. Hulte Magnus – Kenth Åkerlund
5. Art Kjarvald – Magnus A Djuse
6. Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
7. Titan Tabac – Emilia Leo
Förstapris: 50 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Det kommer att ligga runt 48 miljoner kronor i sjurättspotten på lördag och det mesta tyder på att det bara är sex lopp att lösa..


Det kommer att ligga runt 48 miljoner kronor i sjurättspotten på lördag och det mesta tyder på att det bara är sex lopp att lösa.
Månprinsen A.M. har 40 meter att hämta in över medeldistans i Brimsguttens Minne (V75-4) och blir återigen gigantisk favorit.
Loppet är en final i Dubbelcupen och rasens bäste har jättechans att ta hem de 200 000 kronorna som utgör förstapriset.
Senast avfärdade elvaårige Månprinsen A.M. trätobrodern Lome Brage från positionen utvändigt ledaren på Solvalla och har väl nästan aldrig setts bättre.
- Han känns riktigt fin i alla fall och är pigg och glad. Som det känns kommer han att göra ett nytt bra lopp på lördag, säger Gunnar Melander.

"Fint att träna på"
Melander har flyttat ner till Hälsingland och hyr in sig på Runemogård strax väster om Bollnästravet med sambon Annamaria Öberg.
Träningsförhållandena har varit bra rapporterar kallblodsnestorn.
- Jag tycker att allt har gått som vi har tänkt oss. Det har varit bra förhållanden och man har skött banorna väldigt fint och vi har kunnat träna precis som vi velat, säger han.
Brimsguttens Minne har man haft i åtanke en tid med hästen som får runda av säsongen efter lördagen för vinterträning. Siktet är som vanligt inställt på årspremiär runt vårdagjämningen i mitten av mars.

”Kör ju bästa hästen”
Som det låter är Gunnar Melander mest rädd för att någon av hästarna på starfållan ska hinna undan. Han nämner konkurrenter som 5 Sippson och 1 Bilbo B.S.
Vid sunda vätskor ska dock Månprinsen A.M. vara mycket svår att ruska av sig.
- Om de som står start får bra löpningar utan störningsmoment är det inte så lätt att hitta igen dem. Men jag kör ju bästa hästen. Kommer vi till någorlunda så vet vi ju att han är tuff till slut och brukar vara ett par klasser bättre. Ingenting är enkelt men vi far så klart till Sundsvall för att vinna, säger Gunnar Melander.
Vädret är lynnigt. På lördag kan det lika gärna bli regn, som snö och flera minusgrader. Vid hård bana lär det behövas brodd i skorna för de flesta hästar.
- Han har ju visat att han klarar alla underlag och alla distanser, säger Gunnar Melander.

Mikael Wikner, Kanal 75


I fjol vann Jan-Olov Perssons Tekno Eld Kallblodskriteriet. När försöken till årets upplaga kördes under söndagen på Danner..


I fjol vann Jan-Olov Perssons Tekno Eld Kallblodskriteriet.
När försöken till årets upplaga kördes under söndagen på Dannero höll sig Persson mycket väl framme igen. Han fick med sex finalister och tränar således halva finalfältet. Mest imponerande var Eld Rask som var helt överlägsen och som lär bli favorit i finalen den 12 augusti. Förstapriset där är 600 000 kronor men han lär få det tufft mot Öysteins Tjomslands Rappstjernen som var helt ohotad i sitt försök och som fortfarande är obesegrad efter fyra starter.
Öystein Tjomsland fick med ytterligare en häst i Kriteriet, Nordsjö Odin, och kvalade även in två hästar, Voje Maren och Brenne Blesa i Kriteriestoet som båda vann sina försök.
I Kriteriestoet fick Jan-Olov Persson med en häst och det var Järvsö Saga som vann sitt försök.

Så här blev finalfältet efter lottning och spårval.
Kallblodskriteriet, 2140 autostart
Hästar - Tränare
1 Rappstjernen – Öystein Tjomsland
2 Ängsborken – Alf Jonsson
3 Eld Rask – Jan-Olov Persson
4 Nordsjö Odin – Öystein Tjomsland
5 Egon – Geir Vegard Gundersen
6 Reime Kongen – Johan K Eriksen
7 Tekno Lynet – Jan-Olov Persson
8 B.W. Prinsen – Jan-Olov Persson
9 Tangen Trygg – Jan Roar Mjölneröd
10 B.W. Rune – Jan-Olov Persson
11 Gott Klirr – Jan-Olov Persson
12 Justus N.A. – Jan-Olov Persson

Kriteriestoet, 2140 auto
Hästar – Tränare
1 Järvsö Saga – Jan-Olov Persson
2 Voje Maren – Öystein Tjomsland
3 Jeksa – Jan Roar Mjölneröd
4 Klack Alva – Robert Wilhelmsson
5 Vindpärla – Rainer Tuuliainen
6 Hellin Victoria – Jan Roar Mjölneröd
7 Alonso Jenta – Ole Tom Nyborg
8 Slotts Pila – Jessica Lindgren
9 Brenne Blesa – Öystein Tjomsland
10 Kalltekla – Martin P Djuse
11 B.W. Anna – Caroline Holm
12 Sundbo Nova – Caroline Holm

Kanal 75


Gunnar Melander, 71, är mannen bakom kallblodsstjärnor som Lapp Nils och Månprinsen Am. I 54 år har han varit tränare på Danner..


Gunnar Melander, 71, är mannen bakom kallblodsstjärnor som Lapp Nils och Månprinsen Am. I 54 år har han varit tränare på Dannero men i höst går flyttlasset för profilen och han blir Bollnäs-tränare. Melander väljer att lägga ut sin gård i Grubbe till försäljning och förklarar varför till facktidningen Travronden.
– Jag bestämde mig att flytta i vintras då vi hade så enormt mycket snö. Inte en vinter till. Samtidigt som det ska bli skönt att flytta så känns det samtidigt också vemodigt. Men det är mycket jobb med en gård och jag är ju över 70 år nu, säger Gunnar Melander till tidningen.
På den nya gården kommer Melander ha tio boxplatser och bo i en lägenhet på gården Runemo Gård belägen utanför Bollnäs-travet.

Kanal 75


Svenske kriterievinnaren Tekno Eld har återkommit efter skadan han ådrog sig under fjolåret på bästa sätt. Att han nu startade..


Svenske kriterievinnaren Tekno Eld har återkommit efter skadan han ådrog sig under fjolåret på bästa sätt. Att han nu startade från 40 meters tillägg på Gävletravet hade ingen betydelse för den högkapable hingsten som avgjorde till komfortabel seger när Ulf Ohlsson lyfte ut honom till attack från andra par utvändigt i slutkurvan.
- Han är en väldigt, väldigt fin häst som vann svenska kriteriet i fjol och var favorit i det norske men som många känner till blev han halt då. Nu är han jättefin igen, konstaterade Ulf Ohlsson.
Så här långt har Tekno Eld vunnit 9 av 14 lopp och tjänat 1,1 miljoner kronor. Hästen tränas av Jan-Olov Persson och han tog en trippelseger då Delsbofaks och Bjärlifix kom in som tvåa och trea. Det var kvällens andra trippel för Hagmyrentränaren. Tidigare under kvällen körde han själv obesegrade treåringen B.W.Prinsen till tredje raka fullträffen och placeringarna bakom honom knep  Eld Rask och B.W.Rune.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-27 2015-12-27 Axevalla-3 2660/3 str
2015-12-22 2015-12-22 Jägersro Trav-11 2160/11 0 20.7g 1034
2015-12-08 2015-12-08 Jägersro Trav-12 2160/13 0 18.5g 743
2015-11-16 2015-11-16 Halmstad-6 2640/6 0 17.6 517
2015-11-01 2015-11-01 Åby-9 2140/10 6 16.1 128
2015-10-15 2015-10-15 Åby-7 2660/6 4 16.4 289
2016-12-10 2016-12-10 Romme-7 Mikaela Almgren 2140/1 D 6 19.3 1056
2016-11-18 2016-11-18 Romme-11 Joakim Elfving 2140/9 D 0 203
2016-10-04 2016-10-04 Romme-10 Tomas Pettersson 2140/12 D 0 17.1 406
2016-09-16 2016-09-16 Romme-6 Mikaela Almgren 2140/1 D 7 18.0 507
2016-08-16 2016-08-16 Romme-10 Niclas Hammarström 2160/12 D 0 19.1 542
2016-08-04 2016-08-04 Lindesberg-7 Mikaela Almgren 2140/4 D 6 20.3 537
2016-07-23 2016-07-23 Romme-8 Niclas Hammarström 2140/7 D 0 18.5 364
2016-03-04 2016-03-04 Romme-11 Joakim Elfving 2140/11 C 6 16.8 214
2016-02-26 2016-02-26 Romme-4 Niclas Hammarström 2160/14 B 0 17.1 611
2017-12-30 2017-12-30 Romme-5 Felicia Jansson 2140/2 D str
2017-12-08 2017-12-08 Romme-3 Sajmir Ceka 2140/2 D 4 19.2 633
2017-11-24 2017-11-24 Romme-10 Felicia Jansson 2140/13 D 0 19.7 628
2017-10-31 2017-10-31 Romme-4 Mikaela Almgren 2160/12 D 5 19.7 305
2017-03-10 2017-03-10 Romme-5 Johanna Stark 2140/6 D 0 20.8 971
2017-02-17 2017-02-17 Solvalla-8 Mikaela Almgren 2140/1 D 3 19.4 522
2017-01-20 2017-01-20 Romme-6 Helen Åkerlund 2140/1 D 7 18.6 903
2018-08-20 2018-08-20 Romme-2 Lina Johansson 2140/4 C str
2018-07-20 2018-07-20 Romme-3 Sajmir Ceka 2140/7 D 0 g 207
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-12 Sajmir Ceka 2140/15 D 0 16.9 897
2018-06-04 2018-06-04 Rättvik-3 Felicia Jansson 2140/6 D 0 g 742
2018-01-12 2018-01-12 Romme-4 Caroline Josefsson 2160/5 D strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se