Runar travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Runar travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Runar har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Runar har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Runar


Det var i underhållningsprogrammet Stjärnkusken Runar Sögaard fastnade för travsporten.På lördag dyker han upp på Ål..


Det var i underhållningsprogrammet Stjärnkusken Runar Sögaard fastnade för travsporten.
På lördag dyker han upp på Åland för att debutera som kusk under Ålandstravets säsongspremiär.
Sögaard sitter upp bakom Super Tag i lopp sex, en häst som tränas av Helena Kroll.
- Jag fått en otrolig passion för travsporten. Jag har ridit i hela mitt liv, men känslan att sätta sig i sulkyn och köra häst är något helt annat. Det ger en adrenalinkick som överstiger allt annat jag gjort. Det enda jag kan jämföra det med är att hoppa fallskärm, säger Runar Sögaard till Travrondens nätsajt.
Super Tag - hästen han ska köra – är inte obekant för premiärkusken.
– Hästen har en otrolig motor och han har ett huvud som jag tror kommer hjälpa honom resultatmässigt de närmsta åren. Det ska bli riktigt spännande det här, säger Sögaard till travronden.se.
Runar Sögaard är inte den enda kändisen som öppnat för en fortsättning inom travet efter att ha varit med i Stjärnkusken. Det har också musikern Kee Marcello, ex-höjdhopparen Patrik Sjöberg och gladiatorn Cecilia ”Amazon” Benjaminsson gjort.
Av dem är det bara Patrik Sjöberg som har kört riktiga lopp.

Kanal 75


Får man prova på att köra travhäst är det bevisligen lätt att bli biten av djuren, farten och spänningen. Efter första..


Får man prova på att köra travhäst är det bevisligen lätt att bli biten av djuren, farten och spänningen. Efter första säsongen av Stjärnkusken satsade deltagarna Patrik Sjöberg och Kee Marcello vidare och tog kusklicens. Det gör även Cecilia Benjaminson och Runar Sögaard, som var med i årets säsong. Men de nöjer sig inte där. Under namnet RC-racing with Friends satsar de stort på att bygga upp ett stall med både tävlingsverksamhet och avel.
- Jag satt på hästryggen nästan innan jag kunde gå men jag trodde aldrig att jag skulle fastna så för trav. Jag känner att jag vill förmedla det och dra mer människor, framför allt tjejer, till sporten, säger Cecilia Benjaminson.
- Jag har ingen ambition att dra norrmän till sporten, säger Runar Sögaard och skrattar innan han fortsätter.
- Men det vore fantastiskt att få bidra till ett ökat intresse för travsporten.

”Extremt intresserad av avel”
Än så länge ingår tre hästar i satsningen – Stefan P Pettersson-tränade treåringen Hot Hot Hot samt ettåringarna The Rising och Pleasure and Pain.
- Nu letar vi efter högkvalitativa starthästar och planen är att öppna upp och sälja andelar i hästarna, max 30-50 andelar per häst, säger Cecilia Benjaminson, som har stor erfarenhet av avel med hundar, driver en kennel och har utsetts till Årets uppfödare.
- Jag är extremt intresserad av avel och nu har jag börjat fördjupa mig i travsportens stamtavlor. Jag vill satsa på att få in mer franskt blod.
Minst ett fölsto är knutet till RC-racing with Friends men satsningen är fortfarande i sin linda och än så länge ganska ”hemlig”. Till exempel vill inte kändisduon berätta vilka som gömmer sig bakom benämningen ”Friends”.
- Vi kan inte gå ut med några namn än men vi har lyckats få med personer med enorm erfarenhet, kunskap och kapital, säger Sögaard.
Kommer hästarna spridas ut bland flera tränare?
- Initialt kommer hästarna att tränas av en tränare.
Är tanken att ni ska köra stallets hästar i framtiden?
- De kommer att köras av olika kuskar. Vi företräder stallet och ska eventuellt vara med och köra hästarna i framtiden, men nu håller vi på att ta amatörlicens så det dröjer innan vi kör i V75, säger Benjaminson med ett skratt.
- Även om vi är tävlingsmänniskor har vi ett väldigt ödmjukt förhållningssätt till det här, men vi är ambitiösa och har högt satta mål. Vi har också ett par ess i rockärmen att spela ut längre fram, säger Sögaard.

Ola Johansson, Kanal 75


I sex avsnitt har han tampats med sex andra kändisar om den åtråvärda titeln. I slutänden krävdes det målfoto för att..


I sex avsnitt har han tampats med sex andra kändisar om den åtråvärda titeln. I slutänden krävdes det målfoto för att kora vinnaren. På torsdagen sändes finalavsnittet av Stjärnkusken i TV4 och med minsta möjliga marginal gick segern till Simon Zion.
- Jag förstod inte att jag hade vunnit och det var sjukt spännande att invänta resultatet. Att jag sedan vann var fantastiskt kul. Jag tycker verkligen att jag gjorde bra ifrån mig och jag är otroligt stolt över hur jag körde i finalen - att jag hade is i magen med en häst som jag visste var galoppbenägen, la mig i rygg och sedan satsade på upploppet.
Utöver sitt eget engagemang, sin kämpainsats, vinnarskalle och inte minst kusktalang, finns en annan person som har stor del i Simon Zions seger.
- Jag har min fru att tacka för allt, säger Simon och skrattar.
- Hon är en hästtjej och det var hon som sa åt mig att tacka ja när jag blev tillfrågad om Stjärnkusken. Jag ringde henne hur många gånger som helst under inspelningarna. Kan jag göra si? Nu beter sig hästen så, vad betyder det? Jag frågade allt möjligt.

Nyårslöftet: Ska tävla i monté
Det sista avsnittet av Stjärnkusken spelades in i november och efter det har två av de andra deltagarna, andrapristagaren Cecilia ”Amazon” Benjaminson och Runar Sögaard, satsat vidare på travet med siktet inställt på kusklicens.
- Jag tar inte licens, men min fru, som har varit otroligt avundsjuk på mig under hela den här resan, sa till mig på nyår att hennes nyårslöfte är att hon ska tävla i monté (travridning reds anm) innan året är slut. Så Annica Zion kommer ni få se mer av. Och jag kommer stå på stallbacken med en bärs i handen, skämtar Simon och fortsätter:
- Det är superroligt att hon ska ta licens och att jag också har kvar en fot i travet. Jag har lärt känna så mycket härliga personer och det är en väldigt rolig värld att vara i. Jag har verkligen blivit biten av hela hästgrejen och skulle jag ha två liv skulle jag nog tillbringa det ena i en sulky.

Skänker vinsten till Barncancerfonden
Utöver äran och en merit få förunnad fick Simon Zion i och med segern 100 andelar i Team Rögle, ett av stallen i den landstäckande tävlingen Rikstravet. Det betyder att Simon har starthäst i V75 på lördag. I den första avdelningen startar Team Rögles segertippade Quiz Töll.
- Den håller vi stenhårt på kan jag säga. Men jag kommer tyvärr inte kunna se loppet live för jag ska upp och fiska i fjällen en vecka utan täckning.
Dessutom fick Simon i och med segern i Stjärnkusken 100 000 kronor att skänka till ett välgörande ändamål.
- Jag valde Barncancerfonden. Nu när man själv har barn och när man har sett den sjukdomen, min morbror gick bort i cancer för ett drygt halvår sedan, kan man tänka sig de stackars föräldrar och barn som drabbas. Finns det då något man kan göra som förhindrar det känns det som ett guldläge att få hjälpa till.

Ola Johansson, Kanal 75


Första säsongen av Stjärnkusken blev en tittarsuccé när den sändes 2015. Vann gjorde gitarristen Kee Marcello och han och friidr..


Första säsongen av Stjärnkusken blev en tittarsuccé när den sändes 2015. Vann gjorde gitarristen Kee Marcello och han och friidrottsikonen Patrik Sjöberg blev så travbitna att de gick vidare och tog riktig körlicens. Vilka kusktalanger som gömmer sig i årets startfält kommer snart att visa sig. Sju orädda kändisar antog utmaningen och med start på torsdag och fem veckor framåt kommer tittarna få se dem göra upp i sulkyn.
- Det blir starka känslor, det kan jag lova. Det är en tuff tävling och det går hett till i trav, det gäller att hänga med annars kan det gå illa. Det var ju mer än en gång jag satte hjärtat i halsgropen, säger Linda Lindorff i ett pressmeddelande.
Stjärnkusken sänds i TV4 på torsdagar 20.00. I det första avsnittet möts deltagarna upp på Solvalla och de kommer också att få känna på riktiga hästkrafter för första gången.

De som tävlar i Stjärnkusken 2017:
Erica Johansson, 42 år, egenföretagare och friidrottare
Runar Sögaard, 49 år, chefsutvecklare
Regina Lund, 49 år, skådespelerska och artist
Saga Scott, 27 år, medieprofil och bloggerska
Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren, 64 år, tyngdlyftare och krögare
Cecilia "Amazon" Benjaminsson, 41 år, fitnessprofil och entreprenör, Amazon i Gladiatorerna
Simon Zion, 27 år, artist

Ola Johansson, Kanal 75


I Stjärnkusken tar sig deltagarna an sitt livs utmaning för att med massor av mod, en stor portion nyfikenhet och lite jävlar anamma visa vem som..


I Stjärnkusken tar sig deltagarna an sitt livs utmaning för att med massor av mod, en stor portion nyfikenhet och lite jävlar anamma visa vem som är den bästa travkusken. För Runar Sögaard var det inte självklart att tacka ja när frågan dök upp.
- Jag var tveksam till att medverka men tackade ja för att jag ville lära mig att bemästra något nytt. Det blev en av de största kickarna i mitt liv! Nu har resan mot kusklicensen börjat..., säger Runar.
För vissa av de tävlande blev inspelningen minst sagt omtumlande.
- Jag måste erkänna att jag verkligen har underskattat den här sporten haha! Jag trodde att jag skulle dö, säger Saga Scott.
- Stjärnkusken har varit en väldigt intensiv, omtumlande och för mig högst oväntad, exotisk och annorlunda resa, säger Regina Lund.
En annan som är ny i travvärlden är programledaren Linda Lindorff som tidigare har lett tittarsuccéer som Bonde söker fru, Farmen och Robinson. Hon bjuder på en liten teaser om årets säsong.
- Det blir starka känslor, det kan jag lova. Det är en tuff tävling och det går hett till i trav, det gäller att hänga med annars kan det gå illa. Det var ju mer än en gång jag satte hjärtat i halsgropen. Jag kan avslöja att det är stundtals ganska hård konkurrens - alla vill ju vinna, och då är man kanske inte bästa vänner..., säger Linda Lindorff.

Här är de som tävlar i Stjärnkusken 2017:
Erica Johansson, 42 år, egenföretagare och friidrottare
Runar Sögaard, 49 år, chefsutvecklare
Regina Lund, 49 år, skådespelerska och artist
Saga Scott, 27 år, medieprofil och bloggerska
Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren, 64 år, tyngdlyftare och krögare
Cecilia "Amazon" Benjaminsson, 41 år, fitnessprofil och entreprenör, Amazon i Gladiatorerna
Simon Zion, 27 år, artist

Stjärnkusken har säsongsstart torsdagen 26 januari klockan 20.00 i TV4 och sänds i sex avsnitt.

Pressmeddelande TV4

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-24 2016-10-24 Bollnäs-9 Jan Ove Olsen 2140/1 D 0 32.4 189
2016-10-11 2016-10-11 Bergsåker-6 Henrik Svensson 1660/7 D 0 27.6 436
2017-11-16 2017-11-16 Östersund-3 Bo Landgren 2180/15 D 0 2778
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-7 Kenth Åkerlund 2160/5 D 0 30.5 1088
2017-09-23 2017-09-23 Östersund-7 Kenth Åkerlund 2140/6 D 0 g 533
2017-08-20 2017-08-20 Hagmyren-6 Helena Ehn 2180/6 D str
2018-07-31 2018-07-31 Hagmyren-3 Magnus A Djuse 2160/13 D 0 2603ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se