Royal Ice travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Royal Ice travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Royal Ice har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Royal Ice har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Royal Ice


1 december infördes skotvång på landets travbanor.Det innebär en stor omställning för hästar som är vana vid att t&aum..


1 december infördes skotvång på landets travbanor.
Det innebär en stor omställning för hästar som är vana vid att tävla barfota.
Vissa hanterar det utmärkt, andra hämmas kraftigt.
Samtidigt blir det förstås en konkurrensfördel för de som alltid tävlar med skor.
På travfakta.se finns sammanställningar av samtliga V75-hästars resultat med olika balans.
Vi har tagit hästarnas placeringar med skor runt om och jämfört med deras totala resultat. Det ger en ”skokvot” där hästar som nått bättre resultat med skor får ett positivt tal och tvärtom.
Hästar som tävlat med skor runt om i samtliga starter hamnar under rubriken ”Alltid skor”.
För att räknas med i statistiken krävs att hästen gjort minst fem starter i Sverige och minst 20 procent av karriärens starter med skor runt om, hästar som inte uppfyller detta hamnar under kategorin ”Osynade”.
Endast hästar med sämre resultat med skor jämfört med annan balans kan hamna under ”Mest missgynnade” och tvärtom.

Tungbaneexperterna
Det varierande vädret i Karlstad under veckan har dessutom gett banarbetarna extra huvudbry. Den normalt vindsnabba ovalen riskerar att bli tungsprungen varför vi också tagit en titt på hästarnas resultat vid krävande förutsättningar.
Under rubriken ”tungbaneplus” har vi placerat hästar som bevisat att de hanterar svårsprungna förhållanden.
Förutsättningen för att hamna där är att resultaten på ”tung” eller ”något tung” bana är påtagligt bättre än hästarnas statistik på normalt underlag.
Eftersom travfakta.se bara för statistik för svenska banor finns inga utländska starter med som underlag.

V75-1

Mest gynnade:
2 Azzaro la Marc +13
11 Global Signature +5

Mest missgynnade:
6 Gossip’s Cash -45
10 Quantum Blues -37
12 Van Figo -36

Alltid skor:
1 Tobago Bay
3 Thomson
4 Spotlite Son M.L
9 Västerbo Highscore

Tungbaneplus:
1 Tobago Bay
8 Test Drive


V75-2

Mest gynnade:
7 Fender +29
10 Sot +12
2 Hibokongen +5

Mest missgynnade:
14 Finnskog Fokus -18
1 Mjölner Spik -13
13 Gangtrött -12

Osynade:
11 Myhreng Brage

Tungbaneplus:
1 Mjölner Spik
5 Remkvikk
7 Fender
11 Myhreng Brage


V75-3

Mest gynnade:
4 On Track Piraten +30
6 Fly the World +25
2 Candor Hall +20

Mest missgynnade:
Ingen

Osynade:
3 Royal Ice
7 Increased Workload
8 Anna Mix

Tungbaneplus:
2 Candor Hall
6 Fly the World
7 Increased Workload


V75-4

Mest gynnade:
5 Algot Zonett +24
7 Baron Gift +21
10 Ragazzo da Sopra, 12 Great King Wine +5

Mest missgynnade:
6 Sir Henry P.Hill -12
1 Perfect Dynamite -11
3 Davy Jones Sisu -4

Osynade:
8 Pacific W.F.
11 Dream of Winner

Alltid skor:
2 Handsome Brad
9 Stepping Spaceboy

Tungbaneplus:
3 Davy Jones Sisu
5 Algot Zonett


V75-5

Mest gynnade:
2 Mellby Drake +25
3 Hawk Cliff +19
8 Brilliance +18

Mest missgynnade:
5 Hot Pride -8

Osynade:
11 Sapajou

Alltid skor:
1 Alleyeson
6 Partizan Face

Tungbaneplus:
2 Mellby Drake
5 Hot Pride


V75-6

Mest gynnade:
1 Mountain Clever +17
10 Royal Prince +16
3 Bella Beluga +15

Mest missgynnade:
8 Aron Palema -58
5 Da Vinci Boko -51
11 Tudor Kronos -47

Tungbaneplus:
8 Aron Palema
9 Limoncelli
10 Royal Prince
11 Tudor Kronos


V75-7

Mest gynnade:
7 Officer C.D. +29
12 Orion Tilly +24
3 Top of the World +21

Mest missgynnade:
11 Fossens Bonus -58
1 Next to None Sib -42
2 Pippi -28

Osynade:
6 Gross Weight
10 Furious Francis

Tungbaneplus:
4 Beppe Am
5 Paparazzi M.
12 Orion Tilly

Robin Johansson, Kanal 75


Hur viktig är en tävlingsdag likt den i lördags för dig?- Den är väldigt viktig. Det handlar inte bara om prispengarna, utan ä..


Hur viktig är en tävlingsdag likt den i lördags för dig?
- Den är väldigt viktig. Det handlar inte bara om prispengarna, utan även om reklam för stallet. Visar man hästarna i gott skick brukar det kunna generera en hel del. Nu hade vi dessutom tre vinnare och det var skönt i och med att man laddar lite extra.
Den som kanske imponerade mest var Royal Ice, Hambletonianfinalisten från 2014. Vad säger du om den insatsen?
- Jag måste säga att hästen imponerade stort i lördags. Han kanske inte glänser enormt, men han har stort, vägvinnande steg och gör det man begär av honom. Han vann på 1.11,5 över kort distans i februari månad och vann nu på 1.14,2 över lång distans. Han är komplett.
Vad har du för tankar kring framtiden gällande honom?
- Det är en häst med stort kunnande. Det är en av fyra/fem hästar i stallet som jag siktar mot sista helgen i maj på Solvalla med. Över kort distans tror jag han springer fort.
Fort?
- Ja, okej... Riktigt fort, säger Hamre övertygande, innan han skrattar nöjt.
Då får vi hålla koll på Royal Ice framöver också med andra ord... Hur mycket tycker du ögonen ska falla på dina hästar till Färjestads fredagstävlingar?
- Oj, nja... Jag tror det blir tufft för dem, men jag kommer med två fina hästar.
Om vi börjar med 1 Indoor Voices i V75-1. Hur är läget med henne för dagen?
- Allting är bra med henne. Hon duger gott i Norge, men det här loppet tyckte jag var riktigt tufft. Hon har innerspår och är garanterad fin resa, men det här loppet ser jag främst som ett led i matchningen. Ett sådant här lopp innebär nog att hon får lite hårdhet, vilket kan vara gott till kommande lopp i Norge.
Ingen vinstchans med andra ord?
- Nej, det känns inte så på förhand.
Kapow Hanover då? Han går ut mot ett par riktigt tuffa konkurrenter i den avslutande avdelningen.
- Även där tycker jag att uppgiften ser övermäktig ut. Om någon kommer ihåg den insats hästen gjorde på Halmstadtravet i fjol då han gick 1.12,5 full väg vid den här tidspunkten, så vet man vad hästen kan. Däremot känns det som att den insatsen tog hårt på honom. Han har inte riktigt kommit tillbaka efter det, men det är han inte ensam om... Vad jag vet så har väl inte den han krigade mot, Sciacallo O.M, gått något heller?
Nej, den har inte tjänat en krona efter den insatsen, så det har du rätt i... Vad är det du tycker saknas hos hästen i dag då?
- Jag är lite frågande till hans vinnarskalle. Han känns jättefin, men med tanke på vad som finns i Kapow Hanovers kropp så har jag varit lite besviken på insatserna han svarat för sedan dess.
Perfekt utgångsläge har ni och dessutom har han ett lopp i kroppen till skillnad från de flesta av konkurrenterna. Vad tror du om möjligheterna?
- Det är några i loppet som han inte slår, även om de gör årsdebut. Slutar han trea-fyra har han gjort det fint, avslutar Hamre.

Dennis Engelbo, Kanal 75


Världsmästaren Papagayo E. gjorde comeback och var storfavorit i årsdebuten när V75 avgjordes på Momarken. Han fick vandra utvän..


Världsmästaren Papagayo E. gjorde comeback och var storfavorit i årsdebuten när V75 avgjordes på Momarken. Han fick vandra utvändigt om ledande Allaballakaitoz och var lite ringrostig som trea. Båda de hästarna var utan svar när Donna Di Quattro kom flygande över upploppet och avgjorde Steinlagers Äreslopp kort före mål. Detta efter att Björn Goop serverat det formtoppade stoet en resa i tredje par utvändigt. Segertiden blev nya banrekordet 1.11,8 över distansen 1640 meter med bilstart. Förstapriset var 250 000 kronor för det sexåriga stoet som har visat kanonform i vinter.
- Hon har varit fantastiskt bra och har utvecklats och blivit tuffare och härdad av Frankrike-starterna. Vi kom bra på det och fick den näst bästa positionen som jag ville ha. Hon kändes stark i sista sväng och det var en väldigt snabb avslutning. Hon är i riktigt bra slag just nu. Jag hade respekt för Papagayo E. som är en fantastisk häst men form slår klass, sa Björn Goop.
Tränaren Tomas Malmqvist var mycket belåten med sin stjärna som nästan har sprungit in tre miljoner kronor.
- Hon är ruskigt i ordning för dagen. Jag tyckte att det gick lite för sakta och loppet blev lite låst så det kändes som att det skulle bli tufft. Men hon avslutade fantastiskt, sa Tomas Malmqvist.

Ulf Ohlsson nöjd med Papagayo E.
Tvåa blev Allaballakaitoz på tiden 1.11,9 och Papagayo E. Noterade 1.12,1 som trea. Ulf Ohlsson var nöjd med hur världsmästaren kändes.
- Han gjorde ett bra lopp och det är inte så lätt att gå utvändigt. Han kändes stark och rejäl 400-500 meter kvar och då trodde jag faktiskt att han skulle kunna bjuda upp till strid men det avtog lite på upploppet. Det var inte mycket att säga om det. Han kändes jättefin och det ska bli roligt att se de närmaste starterna för han borde gå framåt rejält formmässigt, sa Ulf Ohlsson.

Juvels Boy sänkte favoriten
Efter fem avdelningar var värdet på V75 1827 kronor. Men efter att Donna Di Quattro vunnit och skrällen Juvels Boy sänkt favoriten Good's Of Norway i avslutningen, så blev det slut miljonutdelning. Det blev 48,8 system med sju rätt som belönades med 1 017 691 kronor enbart på sju rätt. Vinnarna kan tacka Michael Larsson för det vars egentränade Juvels Boy svarat för en ruskigt stark insats när han avgjorde från utvändigt om ledaren i V75-7.

Frode Hamre dagens man - tog trippel
Dagens man på Momarken var annars Frode Hamre som sken i kapp med solen. Norges mest framgångsrika tränare i fjol tog tre segrar på V75.
Han inledde omgången genom att vinna med andrahandsfavoriterna Royal Ice och El Diablo B.R. Bakom Royal Ice satte Frode in stöten i rätt läge när han kastade loss dryga varvet kvar från tredje par utvändigt. Royal Ice övertog ledningen i ett nafs och drog undan till en lätt seger. En övertygande insats av den här fina och långstegade hästen.
- Vi fick ett fint lopp och hästen var väldigt bra. Det kändes stabilt hela vägen, sa Frode Hamre.
Tvåa blev Bartender In som spurtade mycket vasst efter mycket strul med positionerna under vägen där han blev dragen sist. Passas nästa gång. Favoriten Seedorf O.M.F. Satt i kön och galopperade som slagen i sista sväng.

Segern med El Diablo B.R. togs i en tät upploppsstrid där han avgjorde på mållinjen mot favoriten Happy Petter. Det var tre hästar i princip sida vid sida men Frode Hamres häst hann fram precis efter en vass spurt.
- Jag fick det lopp som jag önskade på förhand. 1.13 första rundan är det som behövs för att vinna från spår tolv på snabba banor. Hästen har bra kapacitet, sa Frode Hamre.
Favoriten Happy Petter satt långt ner i kön och gick en hastig forcering i fjärdespår över sista bortre långsidan när han svepte fältet fram till ledningen i slutsvängen. Han fick lite problem med travet den sista biten och fick se sig snuvad på mållinjen.
Tredje Frode Hamre-segern kom med Denise F.Boko i V75-5. Hamre tog ett tidigt initiativ och forcerade sin häst till ledningen mitt i loppet. Hon drog sedan undan till en mycket säker seger i ett galoppfyllt lopp.

Fridericus flög fram
Fridericus flög fram till seger i V75-4 för sin tränare Veijo Heiskanen. Hästen hade problem med de snäva kurvorna på Momarken och hade långt fram till täten i sista sväng. Men när Veijo Heiskanen vred på för fullt in på upploppet gick det undan värre. Fridericus flög fram och i en mäktig avslutning var han först kort före mål
- Det är en helt otrolig häst. I sista sväng när jag vred så kände jag direkt att han skulle hinna fram. Han är snabb i benen och vill springa. Jag bara njöt över upploppet. Jag tror att han är snäppet under de bästa. Alla förutsättningar finns, sa Veijo Heiskanen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Man rustar för travfest på Momarken bara några mil från gränsen till Sverige längst med E18.Det är dags för Unionskam..


Man rustar för travfest på Momarken bara några mil från gränsen till Sverige längst med E18.
Det är dags för Unionskampen.
V75 flyttar till Norge och den här gången kryddas lördagen med jackpotmiljoner från Sverige.
- Det sätter samtidigt krav på både banan och allt omkring. Allt måste vara 100 procent på lördag, säger Even Elvenes och fortsätter:
- Jag vet att det irriterar spelarna lite i Sverige; att det kommer in lite okända hästar och kuskar. Man sätts helt enkelt på större problem som spelare med hästar och kuskar från flera länder. Själv älskar jag de här omgångarna. Detta är de V75-omgångar som vi norrmän tar fram de stora plånböckerna.
Hur tycker du att V75-omgånger ser ut på förhand?
- Det ser jättesvårt ut. Jag tror det är den svåraste omgången på Momarken i historien. Och även den bästa jag sett. Vår norske världsmästare Papagayo E. gör årsdebut. Många av de norska tränarna sänder ut sina bästa hästar och att de svenska hästarna hålla hög klass vet vi.
Even Elvenes låter lyriskt på sitt eget entusiastiska vis.
- Jag kallar mig själv "travoman". Jag är betroende av trav och har varit det ända sedan Vintilla. Det var ett fantastiskt kallblod och den förste hästen som drog till Finland och slog dem på deras hemmaplan, en underbar häst, säger Even Elvenes om stoet som vann 169 lopp under slutet av 70-talet och början av 80-talet.

Världmästaren gör årsdebut
Vi ber den norske travexperten gå igenom V75-omgången lopp för lopp. Egentligen är han på väg ut på en löprunda men väljer att istället springa efter sin surfplatta.
Inget kan stoppa Even Elvenes från att prata trav.
- Nej, jag älskar både trav och att prata, säger han och skrattar.
V75-1 är ett försök i bronsdivisionen.
- Här ställer Frode Hamre upp med Royal Ice som är en av stallet starkaste hästar. Han säger också att det här är en av hans bästa chanser på lördag. Jag har stor respekt för Seedorf O.M.F. som jag tycker sett mycket fin ut, särskilt efter att han blev kastrerad. Men det är fördel Norge och Royal Ice.
V75-2 är klass II, den lägsta klassen.
- Oj, oj, oj, vilket öppet lopp. Här kan alla vinna. Det finns flera som har extrem kapacitet men som är vanskliga för spelarna. Till exempel Happy Petter som haft innerspår två gånger och inte kommit till. Han är riktigt bra. El Diablo B.R. var favorit att vinna norska kriteriet i fjol. Nu sist var han på väg mot segar trots en resa i spåren men galopperade i sista sväng,. Detta är två klasshästar!
V75-3 är Östfoldpokalen för kallblodshästar.
- En som inte fått ut fullt betalt för sin kapacitet är Fjord Jerven. Detta helt enkelt för är han tillhör samma kull som Lannem Silje. Han är tvåa i den årgången. Han har utvecklats i vinter och för mig är han klar favorit. En som är stark som brännvin är Moe Svarten och han räknas också tidigt. Även Myr Faksen som besegrade Tekno Odin på Bergsåker 30 januari bör nämnas.
V75-4 är silverdivisonen och hästarna strax under de bästa.
- Det här är också ett mycket öppet lopp med flera hästar som är på väg mot norska eliten. Choco Sun är mitt förstaval, hästen är kvick ut, har en toppkusk i Erik Adielsson och kanske kan han ta ledningen. Rafolo och Chatain är inte heller så tokiga av de norska hästarna.
V75-5 är ett stolopp med 15 hästar.
- Jag spikar Denise F.Boko som jag vet har styrka och en häst på väg upp i form. Hon har nytta av Momakens extremt långa upplopp. Det är sex meter längre än Axevallas som ju är det längsta i Sverige. Denise F.Boko är mitt förslag till spik.
V75-6 är Steinlagers Äreslopp och omgångens sportsliga höjdpunkt med hästar från högsta klassen. En kvartsmiljon norska kronor väntar vinnaren.
- Här gör världsmästaren Papagayo E. årsdebut. Han har sett mycket fin ut i träningen och han är väl förberedd. Läget är inte så tokigt trots allt för han har sin styrka och sin extrema vilja som bästa vapen. En solklar favorit för mig. Detta är en stjärna. Norges startsnabbaste häst är med i loppet och Punk såg fin ut i årsdebuten. Jag vet även att Frode Hamre är imponerad av Ivar Sånna i träningen, han är minst sagt begeistrad av hästen. som jag ser det är det här loppet starten för en ny toppsäsong för eliten i Norden.
V75-7 är ett försök i klass I.
- Det ser mycket öppet ut och jag tycker att det är många med vinstchans. Jag tycker det är intressant att den gamle rikshästen Conrads Wilhelm startar. Han visade sig i fjol att det är en klasshäst. Inget skulle glädja mig mer än att Årjäng får med sig en V75-seger. Vi är ändå grannar och har travet gemensamt historiskt, säger Even Elvenes.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-28 2016-12-28 Halmstad-11 Robert Bergh 2140/6 B 5 13.2 78
2016-12-10 2016-12-10 Färjestad-7 Robert Bergh 2640/3 D 5 14.5 237
2016-11-21 2016-11-21 Färjestad-8 Robert Bergh 2140/4 B 1 13.2 28
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-5 Torbjörn Jansson 1609/5 D 5 11.4 246
2019-07-06 2019-07-06 Halmstad-9 Robert Bergh 1640/5 D str
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-10 Ulf Eriksson 2640/6 D 3 14.7 278
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-11 Ove A Lindqvist 1640/10 D 6 11.4 849
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-9 Christoffer Eriksson 2140/12 D 0 14.0 903
2019-05-21 2019-05-21 Jägersro Trav-5 Håkan B Johansson 2200/12 B 2 14.6g 28
2019-04-30 2019-04-30 Axevalla-7 Isabella Bergh 2180/15 B 5 14.2 59
2019-04-16 2019-04-16 Jägersro Trav-8 Robert Bergh 1640/7 D 5 11.8 217ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se