Robin Roof travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Robin Roof travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Robin Roof har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Robin Roof har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Robin Roof


Regnet öste ner över Solvalla den här söndagen då det kördes V75 och semifinaler i Breeders Crown. Det var krävande för..


Regnet öste ner över Solvalla den här söndagen då det kördes V75 och semifinaler i Breeders Crown. Det var krävande förhållanden och en bana som var rena lervällingen. Det ställde till det för kuskarna som hade väldigt svårt med sikten under loppen och fick sina ögon igenmurade. Tränaren till vinnaren av Svenskt TravOaks, Stefan Persson, hade fått för mycket grus i ögonen i ett tidigare lopp och kunde knappt se någonting. Han skulle ha kört sin stjärna Darling Mearas men fick lämna över tömmarna till Kevin Oscarsson. Den talangfulle lärlingen svingades sig upp bakom jättefavoriten och förivrade sig inte. Efter en lugn start där Kevin körde på säkerhet fick han ta över ledningen av Flo Jo Keeper efter femhundra meter. Sedan var det spel mot ett mål och Darling Mearas såg fantastiskt fin ut när hon i närmast okörd stil skar mållinjen enkelt före de övriga.
- Det hela blev på kort varsel när Stefan kom springande till mitt stall och sa att han inte kunde köra. Man får mycket press på axlarna men jag tänkte inte så när jag fick chansen utan fokuserade på rätt grej. Det första jag tänkte var fokus på alla lopp hon gjort och hur jag upplevt att hon är i svängarna. Väl i loppet var det inga problem alls. Hon var lite rullig i Oaks-finalen men i dag var hon hur fin som helst, sa Kevin Oscarsson.
Och tillade:
- Det var en riktigt fin häst och hon hade mycket krafter kvar i mål. Jag hade ett ton i linorna över mål.

Policy of Truth mäktig från spets
Policy of Truth fick se sig snöpligt nerspeedad i Kriteriet med knapp marginal. Nu kan han ta revansch genom att vinna Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker. Han sattes aldrig på prov när han i mäktig stil vann sin semifinal för Örjan Kihlström efter att ha tagit över ledningen från Monark Newman efter ett halvvarv. Policy of Truth gled enkelt undan över upploppet och vann med till synes gott om krafter kvar. Han hade tur i lottningen till finalen och fick spår två.
- Hästen är ju jättefin och gjorde precis det han skulle. Det blev lämpligt och han gick undan fint till slut. Han har varit bra länge och känns fortsatt lika fin, berömde Örjan Kihlström.
Tränaren Reijo Liljendahl, som var besviken efter Kriteriet trots en andraplats, var nu desto gladare.
- Jag är jättenöjd och hoppas att vi får lite revansch i framtiden, sa Reijo.

Grant fBoko ixade dubbel till Reijo
Solvalla-tränaren fick ytterligare en vinnare och Breeders Crown-finalist när Grant Boko ledde från start till mål. Trots en tuff öppning hade han mod och kraft att svara Valley Brodde över upploppet. Efteråt var tränare Liljendahl irriterad över att hans häst fick inleda i ett hårt tempo.
- Jag är glad men samtidigt är jag förbannad när han får gå så hårt. Det är när chanslösa kuskar kör för hårt. Båda mina hästar har gått väldigt bra men jag är inte nöjd när han får jobba så hårt, sa Reijo Liljendahl.
Segerkusken Ulf Ohlsson var imponerad av sin hästs insats.
- Det var en väldigt tuff inledning och banan var väldigt sugande så det var bra att han klarade av att vinna, sa Ohlsson.

In Vain Sund övertygade
In Vain Sund var för drygt en vecka sedan trea i Europaderbyt bakom Readly Express och Tobin Kronos. Den Daniel Redén-tränade hästen visade nu att det loppet och resan fram och tillbaka till Paris inte bekommit honom negativt. In Vain Sund övertygade när han spurtade till seger i sin semifinal för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Örjan Kihlström gav hästen en bra resa i tredje par utvändigt och parerade snyggt när In Vain Sund tog ett felsteg i sista kurvan. Över upploppet kom han farande och avväpnade en tapper Erik Sting. En oerhört stark insats gjorde Isor Håleryd som trots en startgalopp spurtade in som tvåa efter en stark avslutning.
- Han har visat kanonform på slutet men man vet ju aldrig. Han var nyss i Paris och startade och har fått långa resor och tuffa lopp. Vi hade ett dåligt läge men det löste sig ändå hyggligt och vann med både tussarna och norsken kvar, sa Örjan Kihlström.

Galactica enkelt från spets
Galactica var tillbaka i vinnarcirkeln när hon vann sin semifinal för Lars-Åke Söderholm. Stochampionatsvinnaren öppnade snabbt och tog direkt han om ledningen. Hon blev sedan aldrig utmanad på allvar och gled enkelt undan över upploppet.
- Hon gör alltid sitt och jag trodde inte att hon skulle komma till ledningen så enkelt. Sedan trodde jag nog att det var lugnt och det var det också men hon var lite slö i ledningen och jag tyckte inte att det var det där rätta trycket i henne. Jag var lite orolig men hon gled ju bara undan till slut och det var aldrig någon fara, sa Lars-Åke Söderholm.
Vid sidan av banan stod hästens tränaren Malin Bergström som nu får se sin stjärna i Breeders Crown-finalen hemma i Eskilstuna om två veckor.
- Det är helt enormt och hon är helt fantastiskt. Jag har varit så nervös hela veckan och det blir så kul att få avsluta säsongen på hemmaplan, sa Malin Bergström.

El Diablo B.R. imponerade
Mamasan skrällde i V75-4, i Breeders Crown för treåriga ston, för Björn Goop. Hon fick en perfekt resa i rygg på ledaren och hade tur när luckan uppenbarade sig trehundra meter kvar när utvändige Fantasy River galopperade. Hon avslutade sedan bra och fick tag i en mycket tapper Unrestricted precis på mållinjen. Favoriten Unrestricted föll med flaggan i topp efter att ha gått ett tufft slutvarv.
El Diablo B.R. vann det norska travderbyt och tränaren Frode Hamre har sagt att det är den bästa norskfödda häst han har tränat. Nu lånade han ut sin fyraåringsstjärna till Björn Goop och han gjorde inga misstag. Goop körde till ut på första långsidan och fick välvilligt ta över ledningen av Target Kronos. Andrahandsfavoriten Tobin Kronos fick en tung inledning via tredjespår runt den första kurvan och fick sedan harva utvändigt om ledaren hela vägen. Tobin Kronos kunde inte gå i närkamp med El Diablo B.R. som gled undan i läcker stil över upploppet. Tobin Kronos höll dock strålande som tvåa.
- En jättefin häst, han är väldigt stark och känns som en riktig tävlingsmaskin. Han vann med krafter kvar, sa Björn Goop.

Caddie Lisieux trots tung resa
Utanför V75-spelet så imponerade Caddie Lisieux när hon bara var bäst trots en blytung resa för Kenneth Haugstad via tredjespår och dödens. Det Roger Walmann-tränade stoet vann enkelt och övertygade stort.
Gareth Boko var inte frisk i Kriteriet men nu var han tillbaka med besked. I semifinalen för treåriga hingstar och valacker körde Per Lennartsson till ledningen ut på den första långsidan samtidigt som storfavoriten Diamanten hamnade illa till i tredjespår och backades sedan ner i kön. Gareth Boko blev utmanad av Mcspirit in på upploppet men svarade snyggt och gled undan i mycket fin still till en säker seger.
I semifinalen för fyraåriga hingstar och valacker blev det seger för Zoko Lane som var mycket duktig och tävlingsdagen avslutades med In Toto Sund som spurtade hem semifinalen för fyraåriga ston. Därmed ordnade han en dubbelseger till tränaren Daniel Redén.
Favoriterna radade upp sig på V75 och sju rätt gav 1065 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt och därmed blir det dubbeljackpot till nästa V75-omgång som är på lördag på Jägersro.
Finalerna i Breeders Crown avgörs i Eskilstuna 6 november med 800 000 kronor i förstapris i varje lopp.

Final i Breeders Crown för 3-åriga hingstar och valacker
2140 meter autostart
1) Grant Boko
2) Policy of Truth
3) Gareth Boko
4) Monark Newmen
5) Mcspirit
6) Deimos Racing
7) Electric Light
8) Baron Gift
9) Valley Brodde
10) Rafiki Fri
11) Super Nice
12) On The Line

Final i Breeders Crown för 3-åriga ston
2140 meter autostart
1) Mamasan
2) Caddie Lisieux
3) Darling Mearas
4) Rhyme Broline
5) Xperia Knick
6) Geisha Boko
7) Flo Jo Keeper
8) Luck Is Back
9) Unrestricted
10) New Flame
11) Unstirred Drink
12) Callela Eliza

Final i Breeders Crown för 4-åriga hingstar och valacker
2140 meter autostart
1) Tobin Kronos
2) In Vain Sund
3) El Diablo B.R.
4) Zoko Lane
5) Isor Håleryd
6) Day Or Night In
7) Target Kronos
8) Pajas Face
9) Ceasar Sisu
10) Erik Sting
11) Robin Roof
12) Pythagoras Face

Final i Breeders Crown för 4-åriga ston
2140 meter autostart
1) In Toto Sund
2) Galactica
3) Timbal
4) Treasure Kronos
5) Cerveza
6) Bijou Bourbon H.M.
7) Caresse
8) High Expectation
9) New Devotion
10) Feel The Muscle
11) Going Diablo
12) Spoil Me

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvallakvällen bjöd på sol, en kylig nordanvind och en ganska lös bana som många hästar hade lite svårt att bemästra..


Solvallakvällen bjöd på sol, en kylig nordanvind och en ganska lös bana som många hästar hade lite svårt att bemästra. Kusken Kenneth Haugstad konstaterade att det är upp och ner i travet – och han sa det efter att han först bränt med storfavoriten Caddie Lisieux i V86-6 och sedan skrällt med Spoil Me i V86-7.
Bakom Spoil Me satt Kenneth Haugstad fjärde par invändigt medan storfavoriten Princess Face bekvämt fick bestämma tempot i ledningen tillsammans med Adrian Kolgjini.
Men så in på upploppet var luften slut för favoriten och sedan 100 meter från mål kom plötsligt luckan för Spoil Me som avgjorde enkelt.
- Hon var inte som bäst på Åby, men sist var det bra tryck och i dag ännu mer tryck.
Jag skulle köra snällt och det kommer massor med lopp… att vinna och köra snällt, det är bra, konstaterade Kenneth Haugstad.
Närmsta planerna för Spoil me är förstås se de stora loppen för de fyraåriga stona.
- Stosprintern och Stochampionatet, vi får se om hon går ut i båda, sa Kenneth Haugstad.

Ohlsson kvällens kusk
Kenneth Haugstad förlorade alltså med Caddie Lisieux som var V86-omgångens mest streckade häst. Catarina Lundström-tränade Undine var starkast över upploppet i en härlig duell upploppet ner i händerna på Ulf Ohlsson.
Ulf Ohlsson blev kvällens kusk med totalt tre V86-segrar.
- Det här var en jättefin häst. Vi satt långt bak och jag förstod att hon skulle behöva gå rejält sista 700. Men det bet bra, hon kändes stark och rejäl och kunde avgöra knappt men säkert.
Hon tillhörde de bästa i fjol som tvååring och kommer säkert tillhöra de bästa i år också, sa Ulf Ohlsson om Undine.
V86-1 såg länge att bli en promenad i parken för Bianca Am i ledningen, men in på upploppet började favoriten tappa travet och drygt 100 kom galoppen. Istället avgjorde 16-oddsaren Tide Water enkelt sedan Torbjörn Jansson backat sig loss från rygg ledaren in på upploppet.
- Jag var faktiskt ganska optimistiskt i dag, bra läge och motståndet såg inte så blodigt ut. En fin rejäl häst som bättras hela tiden, kommenterade vinnarkusken som även tränar segraren.
Det behövdes en ordentlig titt på målfotot för att kunna skilja Timo Nurmos-tränade Ceasar Sisu och Robert Bergh-tränade Sambuca Knight i V86-2.
De båda fyraåringarna kämpade sida upploppet ner och favoriten Ceasar Sisu i ledningen höll undan men minsta marginal mot tappre Sambuca Knight som gjorde grovjobbet utvändigt om ledaren.
- Två riktigt fina hästar, konstaterade Jorma Kontio som satt i vinnarsulkyn.

Liljendahl glad och förbannad
Loppet föregicks av viss dramatik då måldomaren inte var nöjd med hur Robin Roof såg ut i provstarterna, ringde banveterinären som sedan gav hästen startförbud efter tittat extra på hästen.
Tränaren Reijo Liljendahl var inte nöjd och gav uttryck för sina känslor sedan hans Danne Edel vunnit V86-3 tillsammans med Ulf Ohlsson.
- Jag tycker Danne är mer strykningsmässig med sin aktion. Jag är förbannad på det här scenariot. Någon form av bedömning måste tillåtas av tränarna. Vi måste få ha någon dialog med banveterinären innan de stryker hästen. Jag är riktigt förbannad på måldomaren, dundrade Solvallatränaren.
Reijo Liljendahl kunde räkna in ytterligare en V86-seger under kvällen sedan treårige Mellby Emeralds imponerat i spets i V86-5 tillsammans med Ulf Ohlsson.
Det var första gången treåringen startade bakom startbil och han skötte sig perfekt.
- Han var rädd för bilen före tävlingarna, men det är en klok fin häst som kommer att utvecklas. Jag tror jag har en bra häst i den här, sa Reijo Liljendahl.

Skånsk triumf avslutade
Trinity Zet
bjöd på en riktigt imponerande insats i V86-4 då hon efter tuff inledning kom till ledningen 1 500 meter från mål och sedan vann på nya rekordet 1.12,3 över 2 140 meter, autostart.
- Hon är riktigt grym, ändå fick hon inte riktigt fäste i banan. Hon gör det bra, hon är grym den här tjejen, sa tränaren och kusken Daniel Redén.
V86-omgången avslutades genom seger för Takestwoforatango som spurtade ner favoriten Trabant. Jägersrotränaren Conrad Lugauer gästade Solvalla med en häst och belönades med 100 000 kronor i klass II-försöket.
- Hästen var fantastisk fin. En mycket fin prestation, sa Conrad Lugauer.
Åtta rätt på V86 gav 110 680 kronor. Sju rätt 1 050 kronor och sex rätt 92 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-25 2015-10-25 Solvalla-9 2140/4 6 13.6 98
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-10 Mika Forss 2140/11 D 0 13.1 455
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-9 Mika Forss 2140/3 D 4 14.0 150
2016-09-02 2016-09-02 Umeå-9 Mika Forss 2140/7 D 2 13.8 74
2016-06-08 2016-06-08 Solvalla-4 Ulf Ohlsson 2140/3 C str
2016-05-17 2016-05-17 Eskilstuna-9 Ulf Ohlsson 2140/12 A 4 14.6 131
2016-05-04 2016-05-04 Solvalla-2 Ulf Ohlsson 2160/12 A 4 14.4 79
2017-08-05 2017-08-05 Vermo-8 Ari Moilanen 2100/2 A 1 40
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-2 Mika Forss 1640/8 C 5 11.3 95
2017-05-07 2017-05-07 Vermo-9 Mika Forss 2100/5 C 2 13.2 173
2018-12-04 2018-12-04 Solvalla-4 Mika Forss 2140/4 B 0 16.7 103
2018-07-11 2018-07-11 Vermo-4 Hannu Torvinen 1609/6 A 1 20
2018-06-16 2018-06-16 Finland-6 Hannu Torvinen 2100/1 A 2 23
2018-06-09 2018-06-09 Finland-10 Ari Moilanen 2140/7 A 3 21
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-11 Hannu Torvinen 2660/15 A 5 13.7 49
2019-06-12 2019-06-12 Vermo-5 Hannu Torvinen 1609/7 C 0 172ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se