Riverdale Z. travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Riverdale Z. travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Riverdale Z. har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2024-06-19 2024-06-19 Solvalla-3 Conrad Lugauer 2140/12 A

Nyheter för travhäst Riverdale Z.


 Storstjärnan Jovialty, Oaks-vinnaren Bonnewille W.I eller blir det någon annan?På fredag avgörs uttagningarna till Stochampionatet p..


 Storstjärnan Jovialty, Oaks-vinnaren Bonnewille W.I eller blir det någon annan?
På fredag avgörs uttagningarna till Stochampionatet på Axevalla.
Finalen av loppet som av många anses som det största som går att vinna för fyraåriga svenskfödda ston körs på samma bana den 23 juli med ett förstapris på 1,2 miljoner kronor. De två främst placerade hästarna i varje uttagningslopp avancerar vidare till finalen.

Stochampionatet, uttagningslopp 1:
2640 auto
1. Quantity of Time – Mika Forss
2. Jennifer Sisu – Magnus A Djuse
3. Jaguni – Örjan Kihlström
4. Hill of Cash – Mattias Djuse
5. Miss Jaja – Björn Goop
6. Future Sox – Jörgen S Eriksson
7. Yantra Slave Cal – Wilhelm Paal
8. O’Mara Zon – Daniel Wäjersten
9. Jackie Jaam – Jonas Moberg
10. Mint Brodda – Stefan Persson
11. Jewilla – Mats E Djuse
12. You to Ezme – Markus B Svedberg

Stochampionatet, uttagningslopp 2:
2640 auto
1. Mellby Korall – Johan Untersteiner
2. Penthouse – Örjan Kihlström
3. Kayla Westwood – Magnus A Djuse
4. Proximity – Martin P Djuse
5. Jade Sisu – Conrad Lugauer
6. Bonnewille W.I – Ulf Ohlsson
7. Maleiwa – Stefan Persson
8. Bold Face – Adrian Kolgjini
9. Farzana – Björn Goop
10. Olivia Coger – Fredrik Persson
11. Miking – Thomas Uhrberg
12. Miss Mighty – Daniel Wäjersten

Stochampionatet, uttagningslopp 3:
2640 auto
1. Autumn Vibes – Janne Svart
2. Gelato Pellini – Dwight Pieters
3. Chiquita T.A – Viktor Lyck
4. Gizelliore – Daniel Wäjersten
5. Crazy Life – Jorma Kontio
6. Mahala – Örjan Kihlström
7. Joviality – Erik Adielsson
8. Mary Anne Lane – Johan Untersteiner
9. Månskenstösen – Björn Goop
10. Carbonfiber – Magnus A Djuse
11. Wonderful Tonight – Torbjörn Jansson
12. Sparven – Mika Forss

Stochampionatet, uttagningslopp 4:
2640 auto
1. Global Dancer – Björn Goop
2. Urbina Southwind – Örjan Kihlström
3. Gendry – Kenneth Haugstad
4. Dixie Brodda – Oskar Svanberg
5. Global Dame – Niclas Hammarström
6. Joy Sisu – Mika Forss
7. Bovary Face – Jorma Kontio
8. Ninepoints Birdie – Magnus A Djuse
9. Hot Lane – Markus B Svedberg
10. Notice’Em – Martin P Djuse
11. Independence Day – Ulf Ohlsson
12. Decision Maker – Carl Johan Jepson

Stochampionatet, uttagningslopp 5:
2640 auto
1. Queen Belina – Örjan Kihlström
2. With Wings – Magnus A Djuse
3. Infinity Bellezza – Victor Rosleff
4. Jurista – Daniel Wäjersten
5. Jelly Bean Mearas – Johan Untersteiner
6. Eireann – Torbjörn Jansson
7. Mi Amore Bros – Martin P Djuse
8. Beauty Smart Face – Mats E Djuse
9. Lawina – Zeb Johansson
10. Florence – Björn Goop
11. Meryl Streep Boko – Carl Johan Jepson
12. Luxury River – Adrian Kolgjini

Stochampionatet, uttagningslopp 6:
2640 auto
1. Ziva – Hans Crebas
2. Beauvoir – Magnus A Djuse
3. Aurelia Express – Mats E Djuse
4. Seaside Heights – Carl Johan Jepson
5. Xerava X.D – Erik Adielsson
6. High Hope Lee – Adrian Kolgjini
7. Rosemary Tile – Thomas Uhrberg
8. Bikana Wine – Johan Untersteiner
9. Grab a Bite – Jorma Kontio
10. Global Delight – Örjan Kihlström
11. Titania Hills – Björn Goop
12. Riverdale Z. – Conrad Lugauer

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Fyraåriga Joviality gjorde debut på svensk mark för några veckor sedan efter två fantastiska säsonger i USA. Där hade hon..


Fyraåriga Joviality gjorde debut på svensk mark för några veckor sedan efter två fantastiska säsonger i USA. Där hade hon i Marcus Melanders träning vunnit flera stora lopp, varit tvåa i Hambletonian och sprungit in drygt 17 miljoner kronor. Efter en vattentät seger i uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal blev hon storfavorit i finalen. Men Conrad Lugauer hade lovat att bjuda upp till kamp och försvarade ledningen från innerspåret med sin obesegrade Riverdale Z. Erik Adielsson laddade inte för fullt från start men inledde utvändigt om ledaren som sedermera blev tredje par utvändigt. När det var 1300 meter kvar lämnade han den positionen och lät Joviality glida fram utvändigt om ledaren dryga varvet kvar. I sista kurvan kom det ett mäktigt ryck när Joviality tryckte till ledaren och kopplade greppet i ett nafs. Riverdale Z. hade inte sin bästa dag men det hade sannerligen Joviality. Hon bara försvann ifrån sina konkurrenter retfullt enkelt inne på upploppet, och det såg nästan ut som att hon joggade till seger. Vinnartiden blev 1.12,4/2140a och förstapriset till hästens ägare Stall Courant AB var en miljon kronor. Tränare till den här fyraåriga stjärnhästen är Sabine Kagebrant som har förvaltat den här guldklimpen på ett strålande sätt.
– Nu har jag lättad, det var en fröjd för ögat att se. Det är fantastiskt inspirerande och kul att träna en sån här häst. Jag tyckte att hon var bäst, hon var grymt bra, sa Sabine Kagebrant.
Erik Adielsson öste superlativer över Joviality efter dennes försöksseger, och det var inte mindre nu efter att finalen var bärgad.
– Hon är ruskigt läcker alltså. Det kändes som att hon hade femmans växel i och sedan hade hon en växel till och lade i sexans växel. Man blir alldeles varm i hela kroppen, sa Erik Adielsson.
– Jag tror att hon skulle kunnat ha tagit en längd på Conrads häst i starten, men det var dumt att chansa och kanske strula till det. Jag ville inte ta den risken. Hon kändes lika bra som senast och jag är jättenöjd med henne. Hela team Melander har gjort ett fantastiskt jobb.
– Jag känner en stor tacksamhet gentemot Anders som äger och Sabine som tränar. Jag har inte haft någon superstart 2023 och gick lite i ide i vintras, men börjar komma igång nu. Det är otroligt glädjande att få köra sådana här hästar, fortsatte Adielsson som även fick frågan om Joviality skulle platsa i Elitloppet redan i år.
– Det gör hon definitivt. Hon gör inte bort sig där.
Tvåa i Drottning Silvias Pokal blev Mattias Djuse-tränade Kayla Westwood, och trea blev Daniel Wäjersten med sin O’Mara Zon. Riverdale Z. tröttnade och slutade oplacerad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Conrad Lugauer har det väl förspänt inför V75® då han har tre hästar till start i pokalloppen och favoriten Hidalgo Heldia i ..


Conrad Lugauer har det väl förspänt inför V75® då han har tre hästar till start i pokalloppen och favoriten Hidalgo Heldia i Silverdivisionen.
Allra mest spännande är kanske fixstjärnan Tetrick Wania (V75-4) som är en av förhandsfavoriterna i Konung Gustaf V:s Pokal. Tetrick Wania var kullens dominant som tvååring men sedan hade han ett mellanår där han även bytte regi ett par gånger. Sedan november i fjol tränas talangen av Conrad Lugauer.
Tetrick Wania imponerade stort i sitt uttagningslopp. Hur verkar han ha tagit det loppet?
– Han känns stabil, mår bra. Vi var mycket imponerade av hans prestation i försöket. Vi var egentligen inte förvånade då vi vet att han är en undantagshäst. Men vi visste inte att han redan nu skulle kunna leverera på det sättet han gjorde. Vi känner oss stolta att ha lyckats få honom tillbaka till den toppnivå som han tidigare visat. Det finns många duktiga hästar som får problem och aldrig kommer tillbaka men nu känns det som att vi är riktigt på gång med honom.
Med tanke på att han endast gjort tre starter efter ett långt uppehåll, kan man förvänta sig att han har tagit ytterligare steg framåt till den här starten?
– Det kan man naturligtvis diskutera. Det här var egentligen det första loppet i min regi där han fick ta ut sig ordentligt. Han har bara fått lättare jobb efter det och om han har tagit till sig den genomköraren på rätt sätt kan det bli riktigt spännande på lördag.
Hur ser taktiken från det här läget med spår 4 bakom startbilen?
- Jag har ingen direkt taktik på förhand utan det får visa sig hur loppet artar sig. Jag har en stark häst som klarar av olika upplägg, vilket vi såg prov på i uttagningsloppet.
Blir det några utrustningsändringar inför finalen?
– Inga ändringar är planerade, vi kör som i försöket.

”Vi ska absolut ge storfavoriten en match”
Stall Lugauer har två hästar till start i Drottning Silvias Pokal där i första hand Riverdale Z. (V75-2) ska försöka utmana storfavoriten Joviality om slutsegern. Riverdale Z. stod för en fantastisk prestation i sitt uttagningslopp där hon svepte fältet på den bortre långsidan till ledning i slutkurvan och gick sedan undan till en klar seger.
– Hon går från klarhet till klarhet och utvecklas för varje start hon gör. Även hon imponerade i sitt försök och kom i mål på en snabbare tid än Joviality i sitt livs sjätte start, från bakspår. Vad ska man säga? Vi ska absolut ge storfavoriten en match, det är trav vi håller på med och allt kan hända i loppen, säger Conrad Lugauer.
Stallets andra finalist är Jade Sisu (V75-2) som kvalificerade sig till finalen genom att sluta trea i sitt försök.
Vad kan du berätta om henne?
– Jade Sisu har också hittat formen vid rätt tidpunkt, men här är det både tufft utgångsläge och motstånd. Hon jagar i första hand fina prispengar. Vi blir glada om hon lyckas få med sig en del av priskakan. Bägge mina ston kommer att tävla med vanlig vagn och skor på hovarna, precis som dom har gjort i årets tidigare starter.

”Hidalgo är van vid tuffa upplägg och kan öppna”
Avslutningsvis har stallet Hidalgo Heldia (V75-6) till start i Silverdivisionen. Den sexårige valacken tvingades öppna första 1 000 efter 1.09,5 i den senaste starten, men höll bra till andraplatsen. Nu är utgångsläget bättre med bricka 4 och tränaren är tillbaka i sulkyn.
Hidalgo Heldia är i klar för silverfinalen under elitloppshelgen, hur går tankarna inför den här starten?
– Jag har ännu inte funderat på elitloppshelgen utan vi tar det här loppet först. Han var mycket duktig i den senaste starten, men vinnaren fick loppet kört i halsen och det var inte så mycket att säga om. Hidalgo är van vid tuffa upplägg och kan öppna snabbt. I årets två starter har han varit lite rund om magen, jag hoppas att han gör det ännu bättre i den här starten. Vi utgår från att han ska göra ett mycket bra lopp och ser positivt på uppgiften. Det blir vanlig vagn och barfota runt om som i den senaste starten.

Kanal 75


Trots att resultaten tydligt visar att spår 4 och 5 är de generellt bästa bakom startbilen i svenska travlopp så har tränare och kusk..


Trots att resultaten tydligt visar att spår 4 och 5 är de generellt bästa bakom startbilen i svenska travlopp så har tränare och kuskar andra favoritlägen.
I alla fall när det kommer till spårlottningar där de aktiva själva får möjlighet att välja sina utgångslägen.

För att tydliggöra hur det ligger till tittar vi med hjälp av Travfakta på resultaten från samtliga svenska travlopp över medeldistans sedan 2010 - exkluderat spårtrappor, monté och kallblodslopp.

Underlaget innefattar över 30 000 körda lopp och kan därmed gott och väl ses som facit.

Segerprocent medeldistans autostart alla banor
Spår 1: 10
Spår 2: 11
Spår 3: 11
Spår 4: 13
Spår 5: 13
Spår 6: 10
Spår 7: 9
Spår 8: 7
Spår 9: 7
Spår 10: 7
Spår 11: 7
Spår 12: 5

Att det totala procentantalet överstiger 100 beror på att alla lopp inte har 12 hästar, ska man beräkna vinstchansen för ett fullt fält kan man räkna av en tiondel på procenten ovan.

Det här gäller generellt för hela landet, sedan skiljer sig förstås förutsättningarna åt mellan banorna.
Den som sticker ut mest av alla är Åby, lördagens skådeplats för V75®.
Nedan redovisas spårstatistiken för landets enda bana med dubbla open stretch.

Segerprocent medeldistans autostart Åby
Spår 1: 9
Spår 2: 10
Spår 3: 10
Spår 4: 13
Spår 5: 14
Spår 6: 12
Spår 7: 9
Spår 8: 7
Spår 9: 7
Spår 10: 7
Spår 11: 8
Spår 12: 6

Jämfört med tabellen ovan ser man att spår 5 och 6 är mer gynnsamma på Åby (där underlaget är 2 914 lopp), vilket även gäller 11 och 12. Förlorarna är de tre spåren längst in bakom startbilen – alltså de spår som tränarna brukar välja först.

För att få en komplett bild jämför vi även statistiken för V75.

Segerprocent medeldistans autostart V75
Åby (hela landet)

Spår 1: 6 (10)
Spår 2: 11 (11)
Spår 3: 13 (10)
Spår 4: 13 (15)
Spår 5: 16 (14)
Spår 6: 10 (8)
Spår 7: 6 (7)
Spår 8: 5 (6)
Spår 9: 7 (6)
Spår 10: 6 (7)
Spår 11: 6 (7)
Spår 12: 6 (5)

Underlaget på Åby är 270 lopp (2 390 för hela landet) och här blir det påfallande hur svårt det varit att vinna från spår 1, medan 5 och 6 fortsatt lyckats bättre än normalt.

Båda valde innerspår
Spårlottningen till årets första årgångslopp Drottning Silvas Pokal och Konung Gustaf V:s Pokal var inga undantag.
Johan Untersteiner och Conrad Lugauer fick välja först och knep båda innerspår med Dancer Brodde respektive Riverdale Z.
Därefter fylldes det på underifrån där spår 4 gick till de försöksvinnare som fick välja sist. Bland försökstvåorna som fick välja först tog Johan Untersteiner spår 5 med Mellby Korall medan Daniel Wäjersten valde att inleda från spår 9 med H.C.’s Crazy Horse.

Anledningen till detta är knappast att de aktiva inte är medvetna om vilka startspår som är bäst.
Det måste bero på det som Svante Båth gav uttryck för i ATG Live under lottningen – uppfattningen att det råder speciella lagar i de största loppen. Att välja spår 5 innebär att man får fyra topphästar på insidan och resonemanget går ut på att det därför blir svårare att nå en vinnande position jämfört med ”vanliga” lopp.

Men vad är sant?
För att ta redan på det har vi med hjälp av Travfakta, qhurt.com och travsport.se synat samtliga årgångsfinaler där tränarna fått välja startspår sedan 2010 med undantag för korta E3 på Örebrotravet och Sprintermästaren eftersom dessa lopp körs med förlängt anlopp över 1 609 meter.

Vi börjar med att titta på resultaten från lördagens två lopp.

Vinnande startspår Drottning- och Kungapokalen (26 lopp)
Spår 1: 1
Spår 2: 7
Spår 3: 6
Spår 4: 2
Spår 5: 3
Spår 6: 2
Spår 7: 0
Spår 8: 0
Spår 9: 1
Spår 10: 0
Spår 11: 1
Spår 12: 3

Spår 2 och 3 dominerar stort, däremot är resultaten illavarslande för ekipagen som ”vann” spårlotten.
En annan sak som sticker ut är de tre vinnarna från spår 12. Det ska påpekas att det inte handlat om några jätteskrällar där Fawkes betalade tio gånger pengarna, Diamanten sju gånger och Cash Crowe var storfavorit trots utgångsläget.


Nedan redovisas resultaten för övriga årgångsfinaler.

Svensk Uppfödningslöpning Jägersro (13 lopp)
Spår 1: 0
Spår 2: 6
Spår 3: 2,5
Spår 4: 2
Spår 5: 1
Spår 6: 1
Spår 7: 0
Spår 8: 0
Spår 9: 0
Spår 10: 0,5
Spår 11: 0
Spår 12: 0

Spår 2 har varit överlägset bäst i tvååringarnas största lopp och halvan härstammar från 2018 då det blev dött lopp mellan Bythebook och Belker.

Stochampionatet Axevalla (13 lopp)
Spår 1: 1
Spår 2: 1
Spår 3: 3
Spår 4: 2
Spår 5: 0
Spår 6: 2
Spår 7: 0
Spår 8: 0
Spår 9: 0
Spår 10: 1
Spår 11: 1
Spår 12:2

Över lång distans med ett utslagsgivande upplopp kan man föreställa sig att utgångslägen blir mindre avgörande och det styrks av fyra vinnare från höga spår.

Svenskt Trav-Oaks Solvalla (13 lopp)
Spår 1: 1
Spår 2: 3
Spår 3: 3
Spår 4: 1
Spår 5: 3
Spår 6: 2
Spår 7: 0
Spår 8: 0
Spår 9: 0
Spår 10: 0
Spår 11: 0
Spår 12: 0

Här har det varit omöjligt att vinna från "dåliga" spår.

Svenskt Travkriterium Solvalla (13 lopp)
Spår 1: 1
Spår 2: 0
Spår 3: 5
Spår 4: 1
Spår 5: 2
Spår 6: 0
Spår 7: 2
Spår 8: 0
Spår 9: 0
Spår 10: 0
Spår 11: 1
Spår 12: 1

Även bland hingstarna märks att lång distans öppnar möjligheten att vinna från höga startnummer.

Derbystoet Jägersro (13 lopp)
Spår 1: 3
Spår 2: 2
Spår 3: 2
Spår 4: 2
Spår 5: 0
Spår 6: 0
Spår 7: 1
Spår 8: 0
Spår 9: 2
Spår 10: 0
Spår 11: 0
Spår 12: 0

Här har Peter Untersteiner gjort innerspåret till sitt och spårat hem tre finaler med Neonas Princess, Otrobanda och Run Chica Run.

Svenskt Travderby Jägersro (13 lopp)
Spår 1: 2
Spår 2: 1
Spår 3: 2
Spår 4: 0
Spår 5: 5
Spår 6: 1
Spår 7: 1
Spår 8: 0
Spår 9: 1
Spår 10: 0
Spår 11: 0
Spår 12: 0

Derbyt körs med sex uttagningslopp och utgör därmed ett intressant undantag eftersom det innebär att försöksvinnare i regel ”hamnar” på spår 5 - som också varit överlägset bäst. 

Långa E3-finaler Färjestad (8 lopp)
Spår 1: 1
Spår 2: 1
Spår 3: 1
Spår 4: 2
Spår 5: 2
Spår 6: 0
Spår 7: 0
Spår 8: 1
Spår 9: 0
Spår 10: 0
Spår 11: 0
Spår 12: 0

Långa E3-finaler Bergsåker (8 lopp)
Spår 1: 2
Spår 2: 1
Spår 3: 1
Spår 4: 1
Spår 5: 2
Spår 6: 0
Spår 7: 0
Spår 8: 0
Spår 9: 0
Spår 10: 0
Spår 11: 1
Spår 12: 0

Långa E3 finaler Sundbyholm (10 lopp)
Spår 1: 2
Spår 2: 0
Spår 3: 2
Spår 4: 1
Spår 5: 2
Spår 6: 0
Spår 7: 0
Spår 8: 0
Spår 9: 1
Spår 10: 1
Spår 11: 0
Spår 12: 1

Korta E3-finaler Gävle sedan 2010 (8 lopp)
Spår 1: 1
Spår 2: 1
Spår 3: 2
Spår 4: 1
Spår 5: 1
Spår 6: 1
Spår 7: 1
Spår 8: 0
Spår 9: 0
Spår 10: 0
Spår 11: 1
Spår 12: 0

Korta E3-finaler Romme 8 lopp
Spår 1: 0
Spår 2: 1
Spår 3: 1
Spår 4: 2
Spår 5: 1
Spår 6: 0
Spår 7: 0
Spår 8: 0
Spår 9: 2
Spår 10: 0
Spår 11: 1
Spår 12: 0

Breeders’ Crown-finaler Eskilstuna 52 lopp
Spår 1: 8
Spår 2: 6
Spår 3: 8
Spår 4: 13
Spår 5: 8
Spår 6: 2
Spår 7: 0
Spår 8: 1
Spår 9: 3
Spår 10: 3
Spår 11: 0
Spår 12: 0

Då är det dags att summera och se vilka startspår som lyckats bäst i årgångsfinalerna.

Total 198 lopp
Spår 1: 23
Spår 2: 30
Spår 3: 38,5
Spår 4: 30
Spår 5: 30
Spår 6: 11
Spår 7: 5
Spår 8: 2
Spår 9: 10
Spår 10: 5,5
Spår 11: 6
Spår 12: 7

Att spår 3 dominerar så tydligt är intressant eftersom det sällan är läget som väljs först, men undantagslöst tas bland de tre första och därmed får en försöksvinnare.
Att spår 2 också alltid får försöksvinnare visar att tesen att årgångsfinaler skulle följa andra lagar än övriga lopp svajar då det trots detta inte sett fler vinnare än spår 4 och framförallt 5 – som likt på lördag sällan faller tränarna i smaken så länge invändiga lägen är lediga.

Robin Johansson, Kanal 75


Åby-travet bjöd på toppsport i solskenet den här fredagskvällen när uttagningsloppen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pok..


Åby-travet bjöd på toppsport i solskenet den här fredagskvällen när uttagningsloppen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal avgjordes. Först ut var omgångens stora snackhäst, Joviality, som gjorde första starten på svensk mark. Det fyraåriga superstoet har gjort stor succé i två säsonger i USA hos Marcus Melander där hon har sprungit in drygt 17,3 miljoner kronor. Och det var verkligen något extra till häst som hennes nya tränare Sabine Kagebrant visade upp. Joviality imponerade stort och gjorde ett helläckert intryck när hon lotsades till en smått överlägsen seger i händerna på Erik Adielsson. Efter att ha körts lite på säkerhet i början kunde toppstoet glida till ledningen 1500 meter kvar och sedan var det lugna gatan. Hon öppnade första varvet efter 1.14,2 och drog undan på slutrundan. Via 1.11,2 sista varvet dansade Joviality undan över upploppet och vann hur enkelt som helst till synes oberörd. Det såg ut som att hon joggade över mållinjen. Det var hästens seger nummer 21 i karriären där hon tidigare har vunnit flera stora lopp och även varit tvåa i Hambletonian förra året. Segertiden blev 1.12,7/2140a och det var en imponerad segerkusk efter loppet.
– Vi har varit imponerade över henne i två års tid, men det var skönt att hon kom hem och gjorde det så bra. Det är alltid spänt och nervöst, nu är vi lättade, sa Sabine Kagebrant.
För den rutinerade segerkusken Erik Adielsson gick det inte att ta miste på att det här var något verkligen i hästväg.
– Jag har många år i det här yrket, men det här är något speciellt att köra, det ska jag uppriktigt säga. Det är något extra ordiniärt och det pirrar i kroppen. En häftig känsla, sa Erik Adielsson.
Adielsson tillade:
– Hon rör sig så otroligt enkelt och effektivt. Nästan som en balettdansös och man märker att wow vilken spänst hon har. Det är roligt när det kittlar till i kroppen.

Enkelt och bekvämt för Bedazzled Sox
Lika odramatiskt blev det i det första uttaningsloppet till Kungapokalen. Storfavoriten Bedazzled Sox tog hand om ledningen och fick dirigera i täten. Efter 1.13,4 första femhundra metrarna kunde han dämpa tempot till 1.15,2 första varvet. Magnus A Djuse sände fram Hustle Rain utvändigt varvet kvar men han kunde aldrig gå i närkamp på allvar. I en snabb avslutning gled Bedazzled Sox undan över upploppet och fjolårets treåring vann bekvämt med krafter kvar.
H.C.’ Crazy Horse spurtade riktigt vasst till andraplatsen och tog sig förbi Hustle Rain precis på mållinjen. Den duon vidare till finalen.
– Han är fantastiskt bra helt enkelt och vann utan att vara bottnad. Jag hade 1.10 sista varvet och 1.08,8 sista femhundra. Det är imponerande. Han har tekniken och styrkan och så är han startsnabb också. Han tar ofta ledningen är han har öppet spår, sa Torbjörn Jansson.
– Det blev ett fint lopp med en snabb avslutning. Han kommer att gå mycket framåt till finalen. Den här hästen har varit komplett sedan han var två år, sa Roger Walmann.

Kayla Westwood svarade för en imponerade insats när hon vann det andra uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal. Magnus A Djuse körde tidigt fram utvändigt om ledaren och kontrollerade loppet därifrån. Hårt betrodda Narita tröttnade från ledningen men Mattias Djuse-tränade Kayla Westwood svarade allt och alla över upploppet.
– Det är alltid tufft att vinna utvändigt mot bra hästar men hon gjorde det bra. När jag hamnade före Fredrik ville jag inte att han skulle gå fram utvändigt så därför fick jag gå fram. Hon kändes stark i slutkurvan, sa Magnus A Djuse.

Tetrick Wania åter en vinnare - ”En toppinsats”
En annan av kvällens snackhästar var Tetrick Wania som tog hem det andra försöket till Kungapokalen. Det var första segern för sin nya tränare Conrad Lugauer och den första triumfen sedan fullträffen i Svensk Uppfödningslöpning för två år sedan. Conrad Lugauer körde offensivt från sitt bakspår och kom farande i spåren efter ett varv. Han spände ögonen i Robin Bakker bakom ledande Milan Boko som fann det för gott att släppa ledningen niohundra meter kvar. Den sistnämnda galopperade i utgången av slutsvängen, och istället var det Thereisnolimit som närmades sig från tredje par invändigt över upploppet. Men Tetrick Wania svarade säkert hela vägen och vann på tiden 1.11,8/2140a.
– Jag är jätteglad. Han fick ett ganska tufft lopp. Det kändes som att jag körde rätt men det blev tufft ändå. Det är en topphäst som jag har sagt och känt hela tiden. Han gjorde det enkelt och har en enorm klass. Man får inte glömma att det var bakspår och det var en toppinsats. Han går med skor och fast bomull och är på rätt väg. Jag tror inte att jag behöver ändra något till finalen, sa Conrad Lugauer.

Obesegrade Riverdale Z. snabbast i försöken
Jägersro-tränaren visade även upp en topphäst i det avslutande uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal, som kördes utanför V64. Det var Riverdale Z. som tog sin sjätte raka seger och fortfarande är obesegrad i karriären. Lugauer lossade kanonen från andra par utvändigt på sista bortre långsidan och då blåste Riverdale Z. till konkurrenterna i ett nafs. Hon stack sedan ifrån till en mycket lätt seger på tiden 1.12,472140a. Det var den snabbaste segertiden av alla i kvalen till Drottning Silvias Pokal.
– Hon är fin och bara flög förbi på långsidan. Det var fantastiskt och jag är själv förvånad vilken utveckling hon har gjort. Hon springer så här fort i sin sjätte start från bakspår och på det sättet som hon gör. Jag ser fram emot finalen den 6 maj, sa Conrad Lugauer som även har fött upp hästen.

Flera imponerande spetsvinnare
Daniel Wäjerstens enorma framgångar fortsätter och han kvalade in O’Mara Zon till finalen i Drottning Silvias Pokal efter att enkelt ha vunnit sitt försök från ledningen. Det var första gången som stoet tävlade barfota runt om och hon övertygade stort.
Samma segerrecept använde sig Following av när han vann sitt uttagningslopp till Kungapokalen. Den Stefan Melander-tränade fyraåringen vann enkelt från ledningen, på segertiden 1.11,8/2140a.
Även Johan Untersteiner-tränade Dance Brodde imponerade när han vann kvällens sista uttagningslopp till Kungapokalen från ledningen för Carl Johan Jepson. Segertiden 1.12,172140a och han fick ett drömläge med bricka ett i finalen om två veckor.
– Jag hade inte tomt i mål och han är en av de som gör upp i finalen. Det är en underbar individ som gör allt rätt hela tiden, berömde Johan Untersteiner.
Samtliga sex favoriter vann på V64 vilket gav blygsamma 63 kronor i utdelning för sex rätt. Det blev ingen utdelning på varken fem eller fyra rätt och därmed dubbeljackpot på V64 på måndag som då avgörs i Mantorp.

Final Kungapokalen
2140 meter auto
Häst - Tränare
1) Dancer Brodde – Johan Untersteiner
2) Following – Stefan Melander
3) Bedazzled Sox – Roger Walmann
4) Tetrick Wania – Conrad Lugauer
5) Dareios di Poggio – Björn Goop
6) Thereisnolimit – Stefan Melander
7) Ante La Roque – Daniel Redén
8) Hustle Rain – Mattias Djuse
9) H.C.’s Crazy Horse – Daniel Wäjersten
10) Friend Of Elves – Stefan P Pettersson
11) Jikken – Daniel Redén
12) Coquaholy – Roger Walmann

Drottning Silvias Pokal
2140 meter auto
Häst – Tränare
1) Riverdale Z. – Conrad Lugauer
2) O’Mara Zon – Daniel Wäjersten
3) Kayla Westwood – Mattias Djuse
4) Joviality – Sabine Kagebrant
5) Mellby Korall – Johan Untersteiner
6) Stens Retention – Johan Untersteiner
7) Lawina – Claes Sjöström
8) Sommerbrise – Per Nordström
9) Jiggi – Fredrik Wallin
10) Beauvoir – Mattias Djuse
11) Jade Sisu – Conrad Lugauer
12) High Hope Lee – Lars I Nilsson

Michael Carlsson, Kanal 75


Det fyraåriga stoet bar ett tungt favorittryck i kvällens inledande avdelning på V64. Favoritspelarna behövde aldrig bli oroliga. I s..


Det fyraåriga stoet bar ett tungt favorittryck i kvällens inledande avdelning på V64. Favoritspelarna behövde aldrig bli oroliga. I sin tränares händer klev Riverdale Z. säkert i väg från spår fyra i volten och sedan hon övertagit ledningen i första sväng var det spel mot ett mål. De sista 500 meterna avverkades på 1.11,5 och med gott om sparade krafter skar hon mållinjen på kilometertiden 1.13,4 över 1 640 meter.
- Hon gör det jättebra! Varje gång jag kör henne är jag imponerad för hon gör det så otroligt lätt och är väldigt snabb utan att det märks, sa Conrad Lugauer, vars Västerbo Tramp stod för en svettig prestation när han senare under kvällen reparerade startgalopp till seger.
- I dag och kanske också förra gången är hans bästa lopp i karriären, sa Lugauer.

Obesegrad felfri
Favoritseger från ledningen blev det även för Johan Untersteiners Klondike River. Det var fjärde triumfen i åttonde starten för den årsdebuterande femåringen som aldrig har förlorat felfri.
- Han skötte sig bra i dag och det blev ganska bekymmersfritt. Det är en fin häst men han har haft känsliga ben och det har tagit lite tid innan han har stabiliserat sig. Jag tror att han kan bli en rolig V75-häst, sa körande Peter Untersteiner, som dubblade segerskörden när han höll undan från ledningen med Johan Untersteiner-tränade Smile Silvio i en snabb avslutning.
- Han har inte tränat tempo på ett par månader men de fina hästarna kan spinga så här ändå, sa Untersteiner den äldre.
Feline Burgerheide visade ingen ringrost när hon i första starten efter uppehåll spurtade till seger med sin tränare Hans Crebas i vagnen och Robert Andersson skrällde med egentränade Silver Fashion.
På V64 delade sex rätt ut 597 kronor och fem rätt 11 kronor. Fyrarättpotten frös inne och därmed väntar en jackpot när V64 på fredagen avgörs i Boden.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2023-09-29 2023-09-29 Romme-10 Conrad Lugauer 1640/8 B 4 12.1 36
2023-09-20 2023-09-20 Solvalla-7 Conrad Lugauer 2140/8 C 5 13.0g 92
2023-09-07 2023-09-07 Gävle-9 Conrad Lugauer 2140/10 A 1 13.1 24
2023-08-22 2023-08-22 Jägersro Trav-8 Conrad Lugauer 2140/7 B 0 13.6g 40
2023-07-30 2023-07-30 Tingsryd-10 Conrad Lugauer 1609/7 A 0 g 42
2023-07-14 2023-07-14 Axevalla-9 Conrad Lugauer 2640/12 B 4 14.5 36
2023-05-06 2023-05-06 Åby-6 Conrad Lugauer 2140/1 B 0 13.5 47
2023-04-21 2023-04-21 Åby-11 Conrad Lugauer 2140/9 C 1 12.4 18
2023-04-12 2023-04-12 Åby-6 Conrad Lugauer 2140/3 B 1 13.9 10
2023-03-09 2023-03-09 Åby-4 Conrad Lugauer 1640/4 B 1 13.4 11
2023-02-22 2023-02-22 Solvalla-2 Conrad Lugauer 2140/2 C 1 15.0 11
2023-02-01 2023-02-01 Åby-4 Conrad Lugauer 2140/5 B 1 16.4 13
2023-01-04 2023-01-04 Jägersro Trav-1 Conrad Lugauer 2140/6 D 1 16.3 23
2024-05-15 2024-05-15 Vincennes-6 C Lugauer 2100/3 C 6 11.7 28
2024-04-24 2024-04-24 Solvalla-6 Conrad Lugauer 2140/5 B 3 13.9 19
2024-04-09 2024-04-09 Eskilstuna-10 Conrad Lugauer 1640/6 B 1 12.9 18ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se