Ribaude travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ribaude travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ribaude har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ribaude har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ribaude


Det var hela sex hästar med svenskintresse i Prix du Cantal och det blev svenskt i topp. Första i mål var Millie Millionaire som via en vass spu..


Det var hela sex hästar med svenskintresse i Prix du Cantal och det blev svenskt i topp. Första i mål var Millie Millionaire som via en vass spurt hann fram precis på mållinjen tillsammans med Franck Nivard. Nu gillade inte måldomarna Millie Millionaires aktion och valde att diska stoet. Nu blev det svensk seger ändå. Wild Love som sedan några månader tillbaka tränas av Anders Lindqvist tog karriärens första seger på fransk mark i tredje försöket. Wild Love fick trava utan rygg halva loppet igenom och svarade för en strålande insats. Simbergs Hovslageri AB äger Wild Love och segern var värd drygt 220 000 svenska kronor.
Trea i loppet slutade Ribaude, tränad av Björn Goop. Bronspengen var värd 70 000 svenska kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar..


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar och favoriter vann efter det blivit två skrällar i de två inledande avdelningarna.
E3-finalerna var i fokus och det blev en synnerligen rutinerad tränare som tog hem stoklassen, och en ung, lovande och hungrig tränare som vann finalen för hingstar och valacker.
Vi börjar med den sistnämnde för Daniel Wäjersten har fått en flygande start på sin proffstränarkarriär. Global Badman var favorit i finalen efter en imponerande insats i försöket. Tränare Wäjersten körde också som att han hade bästa hästen. Han svarade ut Ulf Ohlssons häst Vici Volante på första långsidan och såg till att ta positionen utvändigt om ledaren. För täten tog Despot Power om och kalmarhästen öppnade snabbt, 1.10,9 första femhundra metrarna men fick sedan ta det lugnare och varva på 1.16,9. Global Badman är speciell i stilen och runt sista kurvan satt Daniel Wäjersten och bara höll i sin häst. Över upploppet släppte han av lite grann den sista biten och måttade snyggt in segern precis före mållinjen. Kort efter mål rullade Global Badman över i galopp. Despot Power höll till andraplatsen och var inte långt efter i mål efter den duellen.
Men en ruskigt bra prestation av Global Badman som var starkast och bäst i loppet. Och en kylig insats i sulkyn av Daniel Wäjersten som litade på sin häst som inte var fullt körbar till slut. Han släppte av bara den sista biten och det höll. Det här var sjunde segern i elfte starten för Global Badman som i fjol var trea i Svensk Uppfödningslöpning.
Segertiden blev 1.13,0/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det har varit en ganska stor anspänning hela dagen. Nu känns det mest bara tomt. Ingen skillnad mot tidigare. Jag trodde att jag kanske skulle gråta eller sprudla av glädje men det kanske kommer snart, sa Daniel Wäjersten på stallbacken direkt efter loppet.
– Jag hade kanske hållit ut Kims häst som jag satsat för fullt från start, men vet att jag har en häst som kunde prestera ändå. Sedan trodde jag att Kims häst, som fått öppna tufft och blivit lite vass, skulle bli mör till slut. Jag körde på säkerhet i sista sväng.

E3-kungen Båth slog till igen

Han kallas inte för E3-kungen för intet.
Svante Båth fortsätter att göra skäl för det namnet och nu kom 14:e segern i E3 genom Barbro Kronos i stoklassen.
Från positionen utvändigt om ledaren var hon bara bäst för Erik Adielsson.
– Det här är en riktigt bra talang, sa Svante Båth.
– Hon var ruggigt bra och jag är imponerade av henne, sa Erik Adielsson.

Svante Båth fortsätter att göra skäl för epitetet ”E3-kungen”. Han har haft enorma framgångar i de stora unghästloppen genom åren och framförallt i E3-finalerna. Nu har Båth plockat fram en ny stjärna i Barbro Kronos som såg till att Solvalla-tränaren bärgade sin 14:e seger i E3. Det var för övrigt den första segern i en stofinal över medeldistans och därmed har Båth vunnit i samtliga klasser i E3.
Barbro Kronos fick en tuff inledning i tredjespår runt första kurvan innan hon nådde fram utvändigt om ledande Chablis Ribb. Hon blev snabbt avlöst av Bank Wise As som kom fram utvändigt men Erik Adielsson valde att lämna andra par utvändigt efter ett varv och forcera fram utvändigt om ledaren igen inför slutrundan. Ett smart drag skulle det visa sig för när favoriten Loaded Maria attackerade sjuhundra meter kvar och drog med sig M.T.Perette i släptåg blev dessa kvar ute i tredjespår på slutrundan. Barbro Kronos slog klorna i ledande Chablis Ribb inne på upploppet och sedan säkert undan före en mycket bra avslutande Malvha Ha. Segertiden blev 1.13,8/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det här är ju en väldigt bra häst och naturligtvis blir det mycket lättare som tränare och kusk att få jobba med sådant här material. Alla förstår att det är de större loppen vi siktar på framöver, sa Svante Båth efter ännu en storloppstriumf.
Även segerkusken Erik Adielsson strödde förstås lovord över det treåriga stoet efter Trixton.
– Jag är jättenöjd med henne och hon har utvecklats fint. Hon började karriären bra och sedan var hon lite sjuk. Men hon var så pass bra i försöket att jag hade lite feeling att det skulle gå vägen, sa Erik Adielsson.
– Jag tyckte att jag kunde kontrollera det hela utvändigt. Men även om jag kom dit jag ville så gjorde hon det väldigt bra. Hatten av för henne, det var ruggigt bra gjort. Jag är imponerad av henne.

Storfavoriten föll i inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen när storfavoriten Vikens High Yield föll. Han kom tidigt till ledningen men kunde inte stå emot en vasst spurtande Ribaude den sista biten. Örjan Kihlström tråcklade sig loss från tredje invändigt in på upploppet och hann fram kort före mål.
Det blev en skräll även i V75-2 när Magnus A Djuse styrde in Jerry Riordan-tränade Bordeaux S. som gick ett starkt slutvarv och avgjorde på upploppet.

Duellen kom av sig – Odd Herakles överlägsen
Den på förhand förväntade duellen i kallblodsloppet mellan Odd Herakles och Månprinsen A.M. uteblev. Tom Erik Solberg vann starten och kom före Gunnar Melander. Han forcerade Odd Herakles till ledningen ut på den första långsidan och strax senare galopperade plötsligt Månprinsen A.M. Då låg förstås vägen öppen för Odd Herakles som drog ifrån till en överlägsen seger och imponerade på nytt. Segertiden blev 1.20,2/2160 och förstapriset var 250 000 kronor för den här segermaskinen. Månprinsen A.M. fick det inte att stämma och det här var ”Prinsens” första galopp i ett lopp på tre år.
– Det var någonting som inte var bra i dag. Han kändes ju bra efter galoppen men galopperar ju inte så där om det är som det ska vara, sa en besviken Gunnar Melander.

Ny seger för stenkrossen
Vaduz Wise As är en stenkross som har börjat strålande hos sin nye tränare Timo Nurmos. Nu kom den tredje segern i fjärde starten för Solvalla-tränaren och dessutom den andra i V75. Jorma Kontio körde som en gud och hittade ner i andra par utvändigt från det svåra utgångsläget med spår åtta bakom bilen. Efter attack på den sista bortre långsidan sprängdes fältet i sista kurvan när ledande Redhot Tap Dancer gav upp från ledningen. Samtidigt smet Whelk ut från rygg på ledaren och utmanade in på upploppet men Vaduz Wise As sträckte ärligt på sig och vann till slut säkert.
From The Mine är en effektiv frontrunner och efter att Magnus A Djuse luggat Even’s Cool Boy på ledningen var mycket vunnet i V75-avslutningen. From The Mine fick bestämma i täten och höll undan till en lätt seger i en snabb avslutning. Tränar gör Catarina Norqvist i Umeå.
Sju rätt på V75 betalade 11 520 kronor, sex rätt gav 85 kronor medan det inte blev någon utdelning på fem rätt. Därmed blir det en ny jackpot på V75 vilken faller ut kommande lördag i Halmstad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var jackpot på V86-spelet och rejälare betalt än vanligt för alla som lyckades pricka alla vinnarna. Åtta system belönades m..


Det var jackpot på V86-spelet och rejälare betalt än vanligt för alla som lyckades pricka alla vinnarna.
Åtta system belönades med dryga miljonen på V86, spelet som faktiskt lett till miljonutdelning sex av de senaste åtta omgångarna.
Att Kaj Widell var en kusk i flytet efter tisdagens dubbelseger på Solvalla kanske var draget för många. Solvallakusken satt bakom sexåriga stoet C.R.Nobless i ett sprinterlopp för ston som tjänat mellan 160 000 och 340 000 kronor.
Från femtespåret bakom bilen sände Widell till ledningen med dalastoet som ledde loppet runt om. Segertiden 1.12,0 över 1640 meter auto var ett nytt rekord för hästen.
- Hon har aldrig varit bättre. Jag vet ju hur startsnabb hon är och tänkte att jag skickar väl iväg henne trots att jag inte kunde de andra hästarna. I och med att det var 1600 meter ville jag prova i ledningen och det visade sig vara rätt  i dag i alla fall. Hon kan vara lite vek sista 50 men nu hade jag ett sådant grepp att jag aldrig var orolig, sa segerkusken.
C.R.Nobless – spelad endast på fem procent – ägs och har fötts upp av familjen Ruusunen. Hannele Ruusunen är amatören med licens på Rommetravet som tycks ha hittat den rätta melodin med hästen på slutet.
Onsdagens seger var stoets tredje på 68 starter i livet, varav två har kommit inom en månad.
- Vi har tränat lite annorlunda. Jag var egentligen aldrig orolig! sa en mycket glad Hannele Ruusunen.

Goop tog starten
Det kom en hel del nederbörd i Stockholm och banan var något vansklig.
Ribaude kunde v i s s t ta ledningen från innerspåret. Ganska enkelt till och med vilket få trodde på förhand inför V86-2. Efter en öppning i trakterna av 1.09,0 första 500 mattades heller inte den sexårige valacken utan tvärtom stack undan på pigga ben över upploppet för Björn Goop.
Favoriten Vine Vision fick trava utvändigt och galopperade som slagen på upploppet. Segertiden 1.13,3 över 2140 meter, auto.
- Visst kan han öppna! Han har varit med i V75 flera gånger och varit bra och mött tufft motstånd i år. Han har tränat bra också och kanske gick ner i klass till det här loppet också, summerade Björn Goop den snygga segern med hästen som ägs av Three Kings HB i Vimmerby.
Ett väl samlat fält gick in i den sista kurvan i trekilometersloppet på kupongen. Tyson Dimanche hade bidat sin tid i fjärdeparet utvändigt och avgjorde med att spurta tyngst och snabbast för Carl Johan Jepson. Halmstads Magnus Dahlén tränar valacken som brukar visa sig riktigt bra då han travar hela vägen.
Dom Perignon hade inför onsdagen vunnit fyra av de fem lopp han gått i ledningen. Nu körde Torbjörn Jansson för första gången och använde sig av den taktiken igen vilket resulterade i en lätt seger. Per-Erik "Bullen" Pettersson, tidigare proffs på Solvalla, tränar och äger.

Franklin har börjat leverera
På Jägersro var kvällens största favorit Franklin Face överlägsen efter tidig ledning för Adrian Kolgjini. I den senaste starten fick duon svar i spetsstriden, togs upp och hamnade bakom hästar.
På onsdagen gick det lugnare till. Adrian Kolgjini kunde lugnt ta över efter 600 meter och ryckte undan med några säkerhetslängder till slut.
Franklin Face har alltid lovat mycket men det är först som valack hästen har börjat leverera på en högre nivå.
Tränaren Lars I Nilsson pustade ut.
- Han var ojämn tidigare utan den där extra ”kicken”. Nu får vi hoppas att det här bär riktigt högt upp för vi har mycket att ta av ännu och kapaciteten finns, sa Jägersrotränaren
Fältets enda sto vann V86-5 där endast åtta hästar kom till start.
Stonewashd Diamant har prickat toppformen på slutet och årets två segrar har ramlat in i starterna tio och elva för året.
Johan Untersteiner körde pappa Peters häst och väntade med speeden till det återstod 600 meter av loppet. Framme i täten hade Peter Ingves fått hålla ett ganska högt tempo med Cobbys Olifant och Stonewashd Diamant kunde vinna enkelt efter att ha rundat fram utvändigt i den sista kurvan. En rejäl insats av det tyskfödda stoet.
- Det passade oss bra att det kördes där framme i början och det bet bra för henne när jag styrde på, sa Johan.
Peter Untersteiner vann det inledande V86-loppet med treåriga stoet Strangerinthenight och tog en dubbelseger under kvällen.
Ken Ecce vikarierade i sulkyn för Steen Juul och skickade upp Enjoy The Game utvändigt ledaren. Lekande lätt för den treårige hingsten i ett lopp för hästar med högst 130 000 kronor intjänat.
På V86 återfanns endast åtta system med alla rätt. Åtta rätt betalade 1 000 558 kronor, för sju rätt fick man 3 955  kronor och för sex rätt 262 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-03 2016-11-03 Färjestad-6 Björn Goop 2140/6 D 1 19.7 16
2016-09-13 2016-09-13 Eskilstuna-1 Björn Goop 2140/2 C 0 19.6g 25
2017-12-09 2017-12-09 Åby-9 Björn Goop 2140/2 A 0 g 76
2017-11-20 2017-11-20 Örebro-6 Björn Goop 2100/7 A 1 15.4 20
2017-09-29 2017-09-29 Solvalla-5 Björn Goop 1640/2 A 2 12.6 14
2017-09-04 2017-09-04 Färjestad-8 Björn Goop 2640/8 A 1 14.8 17
2017-08-17 2017-08-17 Åby-3 Anton Sverre 2640/10 A 3 17.9g 14
2017-07-21 2017-07-21 Axevalla-6 Björn Goop 2140/8 B 2 13.4 49
2017-07-05 2017-07-05 Lindesberg-5 Björn Goop 1640/11 A 0 g 30
2017-06-21 2017-06-21 Färjestad-7 Björn Goop 2140/3 B 1 14.6 22
2017-06-01 2017-06-01 Åby-3 Björn Goop 2140/6 D 7 15.4 41
2017-04-05 2017-04-05 Solvalla-3 Björn Goop 2140/3 D 2 16.6 54
2018-12-28 2018-12-28 Åby-6 Peter Ingves 2640/10 B 1 16.5 83
2018-10-17 2018-10-17 Solvalla-5 David Javelle 2140/8 B 0 20.8g 41
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-6 Björn Goop 2140/7 A 0 g 100
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-9 Carl Johan Jepson 2140/10 D 0 13.0 608
2019-11-30 2019-11-30 Gävle-11 Carl Johan Jepson 2140/10 C 2 13.5 202
2019-11-13 2019-11-13 Solvalla-7 Björn Goop 2140/1 B 1 13.3 81
2019-09-21 2019-09-21 Färjestad-3 Marc Elias 2640/9 B 3 15.1 55
2019-08-31 2019-08-31 Jägersro Trav-11 Carl Johan Jepson 2140/2 C 6 13.5 213
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-9 Björn Goop 3100/10 B 3 15.5 185
2019-07-13 2019-07-13 Årjäng-1 Björn Goop 3180/8 A 2 15.8 17
2019-06-22 2019-06-22 Rättvik-9 Carl Johan Jepson 3160/4 C 2 15.5 80
2019-06-11 2019-06-11 Solvalla-9 Björn Goop 2140/12 C 4 13.8 114
2019-05-22 2019-05-22 Åby-9 Peter Ingves 2140/2 B 4 13.8 114
2019-04-30 2019-04-30 Solvalla-8 Björn Goop 1640/4 B 2 13.2 57
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-9 Peter Ingves 3140/4 D 0 14.9 321
2019-03-09 2019-03-09 Färjestad-11 Carl Johan Jepson 2140/8 D 0 g 306
2019-02-26 2019-02-26 Solvalla-8 Björn Goop 2140/3 D 3 15.5 17
2019-02-02 2019-02-02 Åby-6 Björn Goop 2140/4 D 3 15.5 230
2019-01-19 2019-01-19 Solvalla-9 Peter Ingves 2140/2 D 4 14.5 146
2020-11-21 2020-11-21 Jägersro Trav-11 Björn Goop 1640/7 D 0 17.7g 254
2020-11-14 2020-11-14 Romme-9 Björn Goop 1640/11 C 0 18.8g 121
2020-11-05 2020-11-05 Åby-8 Carl Johan Jepson 2140/6 C 3 12.0 70
2020-10-10 2020-10-10 Åby-10 Björn Goop 2680/15 C 0 14.5 57
2020-09-26 2020-09-26 Solvalla-5 Jorma Kontio 2140/7 D 4 12.9 375
2020-09-12 2020-09-12 Hagmyren-11 Carl Johan Jepson 2640/11 D 4 13.2 245
2020-08-29 2020-08-29 Bergsåker-5 Jorma Kontio 2140/3 C 5 13.5 103
2020-08-15 2020-08-15 Romme-6 Björn Goop 1640/10 C 3 11.2 72
2020-07-28 2020-07-28 Jägersro Trav-9 Björn Goop 2140/5 C 4 12.7g 63
2020-07-13 2020-07-13 Solvalla-4 Björn Goop 2640/2 C 4 14.5 41
2020-06-27 2020-06-27 Bergsåker-5 Örjan Kihlström 2140/1 C 1 12.6 99
2020-06-13 2020-06-13 Boden-10 Björn Goop 1640/5 B 2 12.7 23
2020-06-04 2020-06-04 Åby-9 Björn Goop 2640/4 B 0 14.2 67
2020-05-23 2020-05-23 Gävle-5 Björn Goop 2140/8 C 2 13.2 225
2020-05-13 2020-05-13 Solvalla-10 Björn Goop 2640/5 B 0 15.2 84
2020-04-25 2020-04-25 Åby-7 Rikard N Skoglund 3160/10 C 0 609
2020-04-04 2020-04-04 Jägersro Trav-4 Björn Goop 3160/14 C 1 15.0 62
2020-03-11 2020-03-11 Solvalla-10 Björn Goop 1640/8 B 0 13.2 150
2021-10-04 2021-10-04 Estland-1 S Dieudonne 2150/12 C str
2021-06-12 2021-06-12 Vincennes-4 F Lagadeuc 2850/1 C 0 414
2021-05-28 2021-05-28 Vincennes-6 A Barrier 2100/12 B 0 301
2021-05-21 2021-05-21 Vincennes-4 Y Lebourgeois 2100/11 D 0 578
2021-02-25 2021-02-25 Vincennes-7 B Robin 2850/3 D 3 843
2021-01-25 2021-01-25 Vincennes-1 G Poree 4150/7 B 2 28
2022-12-31 2022-12-31 Axevalla-4 Kevin Oscarsson 1640/12 D 0 14.7 1743
2022-12-17 2022-12-17 Mantorp-8 Peter Zadel 1660/14 B 0 14.4g 341
2022-12-03 2022-12-03 Örebro-7 Carl Johan Jepson 2100/8 B 3 17.4 116
2022-09-15 2022-09-15 Åby-5 Julia Andersson 2680/9 C 0 16.6 81
2022-09-12 2022-09-12 Mantorp-9 Peter Zadel 2200/13 B 6 14.2 259
2022-08-26 2022-08-26 Årjäng-2 Björn Goop 3180/7 B 4 16.5 63
2022-08-09 2022-08-09 Solvalla-6 Björn Goop 1640/10 B 5 11.1 206
2022-06-24 2022-06-24 Årjäng-3 Yann Jublot 2180/9 B str
2022-06-13 2022-06-13 Färjestad-4 Petter Karlsson 2140/8 C 5 12.6 481
2022-06-07 2022-06-07 Eskilstuna-4 Björn Goop 1640/5 B 3 13.0 23
2022-05-25 2022-05-25 Åby-8 Stefan Persson 3180/8 B 7 14.7 1033
2022-05-12 2022-05-12 Örebro-4 Björn Goop 2100/4 C 0 14.0 221
2022-05-03 2022-05-03 Axevalla-6 Björn Goop 2180/8 B 5 14.3 39
2022-04-17 2022-04-17 Romme-4 Björn Goop 3180/13 A 6 14.3 148
2023-12-26 2023-12-26 Solvalla-12 Anna Erixon 2140/3 C 4 15.4 214
2023-12-10 2023-12-10 Mantorp-6 Åsa Svensson 2180/9 C str
2023-11-23 2023-11-23 Åby-7 Thomas Dalborg 2140/7 D str
2023-11-01 2023-11-01 Bergsåker-4 Jenny A Björk 1640/1 C 3 14.3 658
2023-10-19 2023-10-19 Åby-3 Sophia Olsson Jacobsen 2140/9 D 4 14.7 604
2023-10-01 2023-10-01 Tingsryd-6 Alice Lusensky 1609/7 B 0 13.4 172
2023-09-11 2023-09-11 Mantorp-2 Anna Erixon 2140/6 C 3 14.8 420
2023-05-29 2023-05-29 Romme-4 Theres Henriksson 2680/12 C 0 14.8 1159
2023-05-20 2023-05-20 Gävle-5 Carl Johan Jepson 2140/12 D 7 13.2 1203
2023-05-13 2023-05-13 Bollnäs-4 Dennis Engelbo 2140/4 C 0 g 107
2023-04-29 2023-04-29 Bollnäs-8 Theres Henriksson 2180/14 B 6 16.7 428
2023-03-15 2023-03-15 Bergsåker-3 Theres Henriksson 2180/7 C str
2023-01-18 2023-01-18 Åby-6 Kevin Oscarsson 2140/6 D 6 16.0 712
2024-03-31 2024-03-31 Romme-1 Julia Smedman 1640/9 C 5 13.4 980
2024-03-23 2024-03-23 Solvalla-12 Anna Erixon 2140/5 B 5 15.1 450
2024-02-26 2024-02-26 Färjestad-9 Mikael J Andersson 1640/11 C 6 14.0 676
2024-02-05 2024-02-05 Mantorp-8 Jorma Kontio 1660/10 C 4 13.8 108
2024-01-27 2024-01-27 Axevalla-12 Anna Erixon 2160/7 C 4 16.9 36ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se