Remarkable Feet travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Remarkable Feet travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Remarkable Feet har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Remarkable Feet har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Remarkable Feet


Omgångens största favorit Elian Web föll tungt i lördagens gulddivision på Bergsåker. Disco Volante bjöd istället upp..


Omgångens största favorit Elian Web föll tungt i lördagens gulddivision på Bergsåker. Disco Volante bjöd istället upp till dans och en härlig fartfest när han blixtstartade bakom bilen. Han tog sig förbi Elian Web med knapp marginal kort efter start och då var mycket vunnet. Första 500 metrarna travades efter snabba 1.08,4, samtidigt som Jorma Kontio placerade Elian Web utvändigt om ledaren. Disco Volante fortsatte i rena elitloppsfarten och varvade på 1.10,0. Stjärnhästen såg dunderfin ut hela vägen och bara stack ifrån över upploppet. Han var helt överlägsen och vann i imponerande stil på tiden 1.10,3 över 1640 meter med bilstart. Tränare till Disco Volante är Stefan ”Tarzan” Melander och segerkusken Ulf Ohlsson berättade efter loppet att han hade planer på att kunna snuva Elian Web på täten.
– Det fanns i mitt bakhuvud, det måste jag säga. Man ville inte sticka ut hakan för mycket men om man tittar på reprisen av loppet senast så var han faktiskt lite snabbare från start och tog en halv längd på Elian Web. Men han hackade till lite i travet och slog sig på framknäna, så i samråd med Tarzan så ändrade vi lite i balansen, säger Ulf Ohlsson.

”Kunde axa iväg riktigt bra”
– Vi ändrade lite på skoningen, på framskorna, och jag tror faktiskt att det var en avgörande grej. Det är klart att han har gått otroligt bra tidigare med samma balans men han kunde axa iväg riktigt bra och då var mycket vunnet.
– Han är stark och rejäl och fick rassla på i ett fint tempo. Han travar riktigt bra nu och har varit fin i hela karriären men har mognat mer nu och klarar av att gå i rygg, vilket var omöjligt förut. Tarzan har gjort ett otroligt bra jobb och ställt i ordning. Det var kul för mig att vinna, sa Ohlsson.
Sjuårige Disco Volante har nu sprungit in drygt 3,7 miljoner kronor och lär siktas mot Elitloppet igen.
Tvåa i mål blev stallkamraten Snowstorm Hanover efter en bra spurt. Storfavoriten Elian Web stumnade lite till slut och blev fyra.

Suverän insats av Odd Herakles
Norges bästa kallblod Odd Herakles gjorde en suverän prestation när han vann V75-2. I det norsk-svenska mötet med Ängsborken blev det en härlig slutstrid. Körande Tom Erik Solberg lämnade ingenting åt slumpen utan bombade på direkt från tillägg som det var utlovat. Via tredjespår genom den första kurvan kom Odd Herakles farande ut på den första långsidan, samtidigt som Ängsborken fick ta över ledningen efter ett halvvarv. Men Ängsborken var inte så snabb i benen att han kunde ta emot Odd Herakles som tog över täten efter 650 meter. Ängsborken fick luckan mitt på upploppet och kom farande med en vass slutstöt. Det såg ett tag ut som att han skulle koppla greppet men Odd Herakles försvarade sig hela vägen till en strålande seger. Segertiden blev helt lysande 1.23,5 över 2160 meter och överbetyg även till Ängsborken som blev tvåa i ett första nappatag med den äldre eliten.
– Det blev ett väldigt spännande lopp. Vi brukade mycket för att få täten men jag trodde väl att vi skulle vinna lättare än vi gjorde men Ängsborken var väldigt bra. Men han släpper inte någon förbi sig. När det var 100 kvar trodde jag att vi skulle förlora men han sträckte på sig, sa Tom Erik Solberg.
Odd Herakles tränas av Lars O Romtveit och ägaren meddelade efter loppet att det här är sista säsongen för tioårige Odd Herakles.

Takata inledde med skräll
V75-omgången inleddes med en skräll genom Takata, tränad, ägd och körd av Henrik Nilsson från Eskilstuna. Det började illa när ekipaget orsakade en omstart men väl i den giltiga tog hästen ledningen. Däremot blev han av med spetsen på den första långsidan när Rikard N Skoglund kom farande med favoriten Royal T.N. och ”kippade” sig till täten. Det löste sig ändå helt perfekt för Takata. Luckan kom som på beställning vid upploppets början och den åttaårige valacken gick í närkamp med Royal T.N. Det blev en härlig duell men kort före mål satte Takata huvudet först. Det blev därmed revansch från förra mötet dem emellan då Takata inte hann ifatt vinnande Royal T.N.
– Det här var häftigt. Jag hängde inte med riktigt när han kom och hade kunnat svara men samtidigt ville jag inte köra för fort heller. Det löste sig ändå och det var kul. Jag kände direkt att han tog huvudet först och nu var vi en position längre fram en senast och då hann vi dit, sa Henrik Nilsson som därmed tog sin första V75-seger.

Spets och slut för La Norna och Hanna
Hanna Olofsson var väldigt optimistisk på förhand med favoriten La Norna i V75-4 och infriade förväntningarna med sin egentränade häst. Hon fick ta över ledningen kort efter start och fick sedan styra ställa som hon ville. La Norna dirigerade varje meter utan problem och vann lekande lätt.
– Jätteroligt att få vinna på V75. Hon blir inte trött i första taget. I dag fick jag maska bort lite och det var fördelaktigt att få ledningen men jag tror att hon går bakifrån också, sa Hanna Olofsson.
Boden-tränaden berättade vidare att hon ska öppna en filial på Julmyra Horse Center i Heby för att försöka få lite nya kunder.

Religious bäst i långa loppet
Religious var omgångens näst mest streckade häst och hade inga som helst problem att vinna stayerloppet i V75-5. Efter en urtappar insats senast som tvåa efter en tung löpning, blev det nu en behaglig väg fram till segern. Hästen öppnade bra och kunde överta ledningen tidigt. Mika Forss fick sedan köra i ett lugnt tempo och Religious vann hur enkelt som helst med tussarna kvar i öronen. En jättefin prestation av hästen som tränas av Nina Pettersson-Perklén.
Hon håller till på Söderby gård i Märsta när hon tränar nio hästar men har även 30 hästar i Finland dit hon pendlar.
– Hästen har gjort det bra varje gång och i dag var det enkelt. Det var hårda motståndare men han var bara bäst. Han är stark och jättesnabb bakom bilen och väldigt lätt att köra, berömde Mika Forss.

Ny seger för finske pansarvagnen
Grainfield Aiden har blivit en följetång minst sagt och den finske hästen är en riktig hårding. Han startade nu för nionde veckan i rad och gjorde start nummer tio på elva veckor. Men det bekom inte den här pansarvagnen det minsta. Tränaren och kusken Hannu Korpi, som även jobbar som brandman, körde sin vana trogen offensivt. Grainfield Aiden har ofta haft dåliga startspår och fått blytunga lopp men det har han ingenting emot. Nu var det spår tolv och via tredjespår fram utvändigt om ledaren så var greppet kopplat på ledande Remarkable Feet vid upploppets början. Samtidigt fick Don Perignon luckan ifrån rygg på ledaren och utmanade rejält. Men Grainfield Aiden vägrade att ge sig och försvarade sig storstilat in i mål till en knapp seger.
– Han var inte trött men jag är trött, sa Hannu Korpi och skrattade efteråt.
– Hästen är fantastiskt bra, precis som jag också. Nu var det här sista starten på ett tag. Vi reser hem till Finland och tänker att vi kommer tillbaka till finalen.

Westholms superlöfte såg okörd ut
Jörgen Westholm har ett härligt råämne i den fyraårige hingsten Strong Heartbeat. Nu såg hästen okörd ut när han joggade hem V75-7 för sin tränare efter ledning från start till mål. Den stora snackisen innan loppet var om han skulle kunna hålla upp ledningen från innerspåret bakom bilen. Men det kunde Strong Heartbeat och han såg helläcker ut hela vägen i spets. Jättelöftet såg okörd ut när mållinjen passerades och den sjätte segern i sjunde starten var ett faktum. Den här fyraåringen matchas för Svenskt Travderby i höst och det kan bära riktigt långt.
– I dag visar han det som han kommer att behöva om han ska bli en topphäst framöver. Det var ett härligt tryck i honom från start och han bara pep iväg, sa Jörgen Westholm.
– Han har verkligen tagit åt sig av vår unghästskola och ligger aldrig på och gör vad han ska. Vi ska starta på under våren och sedan får han en paus kanske i juni och juli. Vi har både Derbyt och Breeders Crown som våra mål.
Det var en favoritbetonad V75-omgång och sju rätt betalade 5003 kronor. Sex rätt gav 76 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det jackpot till nästa lördags V75:a som avgörs på Färjestad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Jörgen Westholm har haft härligt stäm i sulkyn på V75 under februari. Det började med att han tog hem V75 Champions genom att sät..


Jörgen Westholm har haft härligt stäm i sulkyn på V75 under februari. Det började med att han tog hem V75 Champions genom att sätta dit såväl Strong Heartbeat som Remarkable Feet på Åby. Veckan efter hade han bara en styrning i V75-finalerna och slog då åter till bakom Remarkable Feet, denna gång till skrällodds.
Det har tydligen gett råg i ryggen för på lördag sätter Westholm upp sig själv upp bakom samtliga sina fem V75-hästar och berättar följande inför omgången:
- 7 Guli Rubin (V75-2) galopp ett var mitt fel, jag trodde att jag kunde forcera mig till ledningen och hästen kändes så fin i det läget. Galopp två var en lite trång incident, det var lite rörigt, så halva galoppen var väl mitt fel. Han är rätt startsnabb och trivs med att vara med i främre träffen. Skulle jag få spets och vara med i pole position så skulle han kunna dyka upp i striden, men jag har jättestor respekt för Ängsborken som jag tror är vår nya kanon i kallblods-Sverige. Det var inte jänkarvagnens fel att han hoppade senast, det var kusken, så vi tar den igen. Hästen har sett jättefin ut i jobben och har toppform, men står lite fel inne i klassen.
- 4 Infinite Knight (V75-4) fick helstängt på sig senast, jag trodde att hon skulle gå felfritt från bakspår, men hon ville inte det. Nu öppnar vi upp henne med skygglappar som man kan dra ner. Vi siktar på en felfri avgång, hon är i form och ska streckas i ett öppet lopp. Hon har lite dåligt med segrar i raden, men jag tycker inte att det beror på henne. Hon har sett fin ut efter Mantorp och kan vinna med rätt lopp.
- 3 Radjah d’Inverne (V75-5) var vi inne på senast, men så fort han får göra något själv i loppen så fungerar han inte. När han inte har någon häst framför sig så blir han ivrig och spänner sig och tappar stinget till slut. Han ska ha en smygresa. Distansen passar och han känns fin i träningen, men det är en sådan man måste sitta kvar med till 150 kvar. Lyckas vi servera honom det loppet så kan han vinna. Tittar man i lopparkivet så har han verkligen smygform. Han har inte haft någon tur med positionerna sista fem starterna.
- 1 Remarkable Feet (V75-6) känns fortsatt fin. Han kan öppna, kollar man på hans spårstatistik i karriären så har vi inte haft så många lägen att prova från start. Skulle han få spets så skulle jag väldigt gärna vilja köra honom där. Jag tror att han växer lite i ledningen. Inga ändringar.
- 1 Strong Heartbeat (V75-7) har jag aldrig kört något riktigt bakom bilen med, så han ska få vara med innan tävlingarna imorgon. Jag tänkte lägga ut på Twitter efteråt hur han känns i bilprovstarten och hur jag upplever att han ska kunna öppna. Skulle han få spets är det nog inte så jättemånga som kan ta sig förbi honom under loppet. Det är en häst med hög kapacitet. Vi har haft fantastiskt bra träningsförhållanden på vår inomhusbana så jag väljer att starta på lite. Han är lite orutinerad och behöver lopp inför säsongen, så han kommer att få starta på under våren. Vi fortsätter med järnskor, bomull och vanlig vagn. Jag hoppas att det kan gå ändå, säger Jörgen Westholm.

Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


När Elian Web försvarade de finska färgerna i Elitloppet 2017 blev han utslagen i försöket. Fortsätter han prestera på samma..


När Elian Web försvarade de finska färgerna i Elitloppet 2017 blev han utslagen i försöket. Fortsätter han prestera på samma sätt som han har inlett 2020 finns anledning att ha betydligt högre förhoppningar i år. Den flyfotade finländaren följde upp segern över svenske fixstjärnan Propulsion med överlägsen triumf från ledningen i guldfinalen på Solvalla.
- Han var helt fantastisk. Jag tror att han är bättre än någonsin, sa tränaren Katja Melkko.
Hon har numera licensen på Solvalla och har redan tidigare varit öppen med att hon gärna startar sin topphäst i Elitloppet igen. Något som Jorma Kontio inte har några invändningar emot.
- Han vann mycket lätt och var inte trött i mål. Han är åtta år men har inte tävlat så mycket och är nu på toppen. Det är bara att prova mot de allra bästa i de största loppen i år, sa Kontio.

Ultra Bright sänkte jättefavoriten
Det var jackpot på V75 och många spelare fick sina miljondrömmar krossade redan i den inledande stoeliten. Där spelades Hevin Boko till jättefavorit efter att i sin senaste start ha krossat Ultra Bright från positionen utvändig. Nu fick hon på nytt trava som första häst i andraspår och hon tog på nytt ner ledaren, den här gången Mulligan, men där bakom hade Ultra Bright liftat med i Erik Adielssons händer och den sista biten blev hon för tuff.
- När Hevin Boko fick dödens tänkte jag att nu finns chansen i alla fall. Sedan tyckte jag att det såg jobbigt ut i slutsvängen, men oj vad hon kämpade den sista biten! Hon hade lite problem förra året men nu är hon tillbaka, sa tränaren Fredrik Persson om den tidigare Stochampionatsvinnaren.

Dubbel till Lugauer
Il Duce Boko stod i en klass för sig i klass II. Från spår åtta bakom bilen körde Marc Elias fram utvändigt om ledande favoriten Global Venture och därifrån utklassade femåringen motståndet.
- Jag är imponerade av sättet han gör det på. Man blir bara glad när man ser honom springa. Det är inte lätt att vinna en final här på Solvalla på det där sättet från dödens. Fortsätter han så här som han har gjort de senaste månaderna kan han gå långt upp i klasserna, sa Conrad Lugauer.
Jägersrotränaren fick anledning att jubla även efter finalen i silverdivisionen. Där gick hans Harran Boko från sista till första häst via en brutal spurt med Marc Elias i sulkyn.
- Det finns nog ingen stoltare än jag just nu. Mina hästar och teamet jag har runtomkring är svår att slå, sa Lugauer.
I diamantstoets final blev det favoritseger genom Jerry Riordans Aura S.L. (Jorma Kontio) och det blev det även i klass I-finalen. Där galopperade Devs Dragon till synes bort segern i ledningen på upploppet och därmed kunde Magnus Dahén-tränade Atik D.L. och Carl Johan Jepson skära mållinjen som etta. Bronsfinalen rundade av V75-omgången och där kom dagens praktskräll. Halvvarvet från mål var Remarkable Feet fjärran från segerdiskussionen i fjärde par invändigt. Men som genom ett trollslag flyttade de framförvarande ekipagen på sig och när Remarkable Feet fick fritt spelrum på upploppet avslutade han till enkel seger.
- När man är i ”zonen” verkar allt gå bra. Jag körde ett lopp och vann ett lopp, så jag blev ”champ” i dag igen, sa Remarkable Feets tränare och kusk Jörgen Westholm, som vann V75-lopp även förra lördagen.
Den avslutande dunderskrällen gjorde att utdelningen för sju rätt stack upp till 146 585 kronor. Sex rätt delade ut 583 kronor och fem rätt 52 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Som vinnare av den prestigefyllda kuskmatchen på Åbytravet i lördags fick den nykorade V75-kungen ta emot en guldhjälm och massor av gratu..


Som vinnare av den prestigefyllda kuskmatchen på Åbytravet i lördags fick den nykorade V75-kungen ta emot en guldhjälm och massor av gratulationer. Jörgen Westholm halkade in på ett bananskal i V75 Champions och tog väl vara på tillfället. Han tog en dubbelseger med de egentränade hästarna Strong Heartbeat och Remarkable Feet, samt styrde in jätteskrällen Shutter Island till en andraplats efter en väl avvägd styrning. Rommetränaren fick enorm respons efteråt på den här framgångsrika dagen.
– Det var en riktigt häftig känsla. Det är bara att inse att V75 är otroligt stort och har en väldig stor medial uppmärksamhet. Jag fick över 300 sms och massor av grattishälsningar och glada tillrop på Twitter, Instagram och Facebook. Det var minst i klass gentemot tidigare storloppssegrar, säger Jörgen Westholm.

”Fick en kvart på mig att bestämma mig”
Eftersom Björn Goop var upptagen med tävlingar i Paris och hoppade av kuskmatchen, fick Westholm chansen som första reserv att vara med.
– Klockan elva på söndagen veckan innan ringde de från ST och frågade om jag ville vara med. Det lät spännande och jag fick en kvart på mig att bestämma mig. Anmälningstiden gick ut klockan tolv och jag gick direkt in och kikade om det fanns några passande propositioner för mina egna hästar. Då hittade jag lopp för några som kunde vara med och på den vägen var det.
– Strong Heartbeat hade inte startat på länge men tränat bra och efter värmningen kände jag att han skulle leverera. Remarkable Feat visste jag skulle ha chans från ledningen och nu hade han lite tur som fick spets när Eriks häst galopperade. Sedan blev jag fast i kalla ryggar med två av mina andra hästar men tur och otur jämnade ut sig.
– Jag tror att jag körde tre noll-procentare och en en-procentare på strecken på V75. Inför loppet med Shutter Island så övertalade jag tränaren till hästen att använda min jänkarvagn. Det var första gången Shutter Island gick i jänkarvagn och det gav väldigt bra effekt. Hon gjorde sitt livs lopp och tränaren gav mig tydliga instruktioner innan att bara smyga med i det längsta för annars går hon inte till slut. Så jag smög och smög och det var jäkligt kul att hon blev tvåa. Jag hade turen med mig i loppen och gjorde inga misstag heller.

”Måste absolut tacka Gert Lindberg”

Hur firade du framgångarna?
– Vi hade en trevlig middag på kvällen för kuskarna som Åby hade ordnat. Det var ett fint arrangemang precis som hela tävlingsdagen och vi satt och skrattade och skrockade tillsammans.
– Jag måste återigen framhålla V75 som verkligen är vårt skyltfönster utåt. Överallt när man kommer i världen på trav så möter man folk inom sporten som är avundsjuka på att vi har V75. Jag tycker absolut att vi ska tacka Gert Lindberg som startade V65 en gång i tiden. Alla vi aktiva har det största tacket att ge till honom för utan V75 hade vi inte haft det så här bra och så mycket pengar att tävla om, säger Jörgen.

”All time high i fjol – bra personal och bra gård viktigast”
Stall Westholm har gått som tåget under många år och rekorden över segrar och inkörda pengar har slagits varje säsong. I fjol var det all time high med 124 segrar till egentränade hästar och drygt 16,6 miljoner kronor inkört.
– Vi har slagit rekord de fyra senaste åren och det är en positiv trend i stallet. Jag tycker att vi har en av Sveriges bästa träningsanläggningar och vi satsar mycket på personalen. Jag har väldigt bra personal och har tur att folk söker sig till mig.
– En bra gård och bra personal är en viktig framgångsfaktor. Tidigare har hästägarna varit det viktigaste som har kunnat skaffa bra hästar, men nu har det svängt över till att hitta kompetent personal istället.
På vilket sätt satsar du på personalen?
– Jag försöker ha utbildningar för dom så att de kan komma vidare. De har viss provision på vad hästarna springer in och de får vara delaktiga och vara med i fortkörningen. De får köra snabbjobb med sina passhästar och det tror jag är utvecklande för dem. Just att de får vara delaktiga i fortkörningen är viktigt för att de ska utvecklas.

Siktar på nytt rekordår
Jörgen Westholm har 111 hästar i träning och elva av dem är på filialen i Frankrike där han regelbundet firar fina framgångar. Några planer på att bli catchdriver efter lördagens succé i kuskmatchen V75 Champions finns inte.
– Nej, jag fokuserar på träningen och det är min grej och det som är roligast. Jag är tränare i första hand och kör även en hel del lopp men ibland sätter jag upp kuskar som jag tycker är bättre än mig när det är större sammanhang.
– Det ser jättebra ut i stallet med hästmaterialet och vi siktar på ett nytt rekordår igen. Vi har konceptet för att vi ska kunna lyckas med det, säger Jörgen Westholm.

”Har grym form – honom vill jag varna för”
På lördag är det V75-finaler på Solvalla och det är en omgång som kryddas av en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 41 miljoner kronor enbart på sju rätt. Nyblivne V75 Champion Westholm har tre hästar till start och i samma lopp. Han varnar speciellt för en av dem som sticker ut lite extra.
– Radjah d’Inverne (V75-7) har grym form och honom vill jag varna för. Han står på tur för att kunna leverera en kanonprestation. Hästen har suttit fast på slutet och är kanske det roligaste spelet från vårt stall i det här loppet. Sedan måste det klaffa och helst ska han ha ett lopp på rulle och lucka tvåhundra meter kvar. Men han har absolut toppform för dagen.
– Remarkable Feet (V75-7) var jättefin vid segern i lördags och stod lite på tur efter flera bra prestationer i V75. Det var tacksamt att han fick spets för han trivs väldigt bra i ledningen. Nu fick han ett knepigt utgångsläge och kommer att köras på chans därifrån. Löser det sig från spår elva har han form för att vara med i striden.
– Rocky Tilly (V75-7) hade ett jättebra år i fjol och vann V75 näst senast men senast efter var han lite blek. Jag hoppas att det inte är något formtapp men hästen känns bra i träningen och det finns inga fel på honom. Men jag ligger lite lågt med tanke på den senaste insatsen, säger Westholm.

Michael Carlsson, Kanal 75


Kampen mellan fjolårets mest framgångsrika V75-kuskar fick en oväntad vinnare.Inte minst med tanke på att han egentligen inte ens hade t&..


Kampen mellan fjolårets mest framgångsrika V75-kuskar fick en oväntad vinnare.
Inte minst med tanke på att han egentligen inte ens hade tänkt åka till Åby denna lördag.
Men i söndags fick Jörgen Westholm besked att han kunde hoppa in som reserv för Björn Goop, som skulle vara upptagen med tävlingar på Vincennes.
Men först var det inte självklart att tacka ja.
- Jag är tränare och åker inte för att vara catchdriver, så jag kollade om vi hade några roliga egna att anmäla och hittade två, Strong Heartbeat och Remarkable Feet, förklarade Westholm som använde just dessa till att fixa titeln och den tillhörande guldhjälmen.
Båda skickades till ledningen från spår fem i volten och dominerade sina lopp i stor stil.
- Det var två hästar jag hade stora förväntningar på i fjol, men båda stoppades upp av en infektionsbild i september-oktober. Men nu är vi här istället och det är roligt, fortsatte Westholm vars ledning inför den avslutande avdelningen bara kunde nås av Örjan Kihlström.

Drömstyrning avgjorde
Kihlström som var stor förhandsfavorit till titeln och hade haft grepp hela dagen sedan han inlett med att sätta dit omgångens mest spelade häst Burning Man, också det via tidig ledning, och följt upp med två andrapris.
Och trots att han hade några poäng att knappa in så såg Kihlströms position bakom andrahandsfavoriten Wild Love ut att vara segerläge eftersom Westholm skulle ratta nästan ospelade Shutter Island, med blott 0,30 procent av V75-insatserna i ryggen.
Men det bekom inte Westholm som svarade med sin kanske vassaste styrning på hela dagen genom att först hitta andra par utvändigt från bakspår på tillägg, sedan sitta kvar när favoriterna angrep i tredjespår och slutligen spurta förbi sin antagonist på väg mot andraplatsen.
Väl medveten om poängställningen kunde Romme-tränaren kosta på sig en saftig segergest en bra bit bakom fenomenala Green Mamba.
- Jag är tränare, det är den stora grejen för mig, och mer cashdriver än catchdriver. När jag ska toppa sätter jag upp bättre kuskar, många av de jag tävlade mot idag. Men idag var jag bäst, jublade landets nye V75 Champion.

Imponerande ston
Bronset gick till Rikard N Skoglund, trots att han inte var nöjd med sin egen prestation bakom den avslutande favoriten.
- Det kändes som att galoppen var mitt fel. Men det är tacksamt att köra en häst som kan reparera kuskens misstag, konstaterade Skoglund sedan han trots markförlusten åkt runt konkurrenterna bakom Jasmine Isings briljanta förvandlingsnummer.
Favoritseger trots galopp blev det även för Svante Båths Super Sarah.
- Det var exakt så jag hade räknat ut det, 40 meters tappstart och sedan andra ut, skojade Adielsson som fick ta till all sin körkonst för att stötta hästen första biten, men ändå vägrade ta åt sig äran av sitt sulkyarbete.
- Hon är blind på ena ögat och har det inte lätt, det gjorde att hon blev lite orolig från start. Det blev typiskt ett sådant lopp där hästen vann mer än vad kusken gjorde, hon var jättefin.
Ett sto fixade även dagens enda skräll då Magnus Teien Gundersen satte dit Trö Hera i kallblodsloppet.

Eriksson försvarade titeln
Lärlingarna gjorde upp i ett lopp och det blev allt annat än dramatiskt.
Stefan P Pettersson-tränade Zenzero Jet stod i särklass sedan Anders Eriksson vaket avancerat vid en kraftig tempominskning strax innan varvtiden på 1.12,4 kom upp.
- Vilken fantastiskt fin häst, utbrast Eriksson sedan han försvarat sin titel från i fjol, men också förklarat att han har ännu högre ambitioner med karriären.
- Mitt mål har alltid varit att bli egen tränaren en gång, det är en bonus för mig att få vara med och köra i sådana här lopp. Jag hoppas att jag en dag kan träna fram sådana här hästar själv.
V75-utdelningen stannade vid 11 442 kronor medan jackpot på fem rätt innebär att över 24 miljoner kronor flyttas vidare till kommande lördag på Solvalla.

Robin Johansson, Kanal 75


Redan innan startspåren var offentliggjorda var det många som höll Stefan Melander-tränade Evaluate som favorit till slutsegern. Hans supp..


Redan innan startspåren var offentliggjorda var det många som höll Stefan Melander-tränade Evaluate som favorit till slutsegern. Hans supporterskara lär inte ha minskat när han drog bricka två i det inledande försöket. Dessutom ska han för första gången köras av Björn Goop. Men det är många om budet och som vanligt väntar en rafflande fartuppgörelse. De tre främsta i vardera försök samt den snabbaste fyran går vidare till finalen. Den går som kvällens 13:e lopp klockan 22.10 och där väntar 1,2 miljoner kronor på vinnaren.

Sprintermästaren, försök 1
1. Deep Pockets - Erik Adielsson
2. Evaluate - Björn Goop
3. Smokin Joe - Adrian Kolgjini
4. Night Rhythm - Örjan Kihlström
5. Frenchnorwegian ID - Robert Bergh
6. Zohar Font - Ulf Ohlsson
7. Devil Sound - Anders Zackrisson
8. Remarkable Feet - Jörgen Westholm
9. Precious Lord - Marcus Lindgren
Förstapris: 150 000 kronor

Sprintermästaren, försök 2
1. Global Withdrawl - Erik Adielsson
2. Alone - Pasi Aikio
3. Brothers N.Arms - Kevin Oscarsson
4. Viking Brodde - Örjan Kihlström
5. Pinto Bob - Robert Bergh
6. Buzzer Beater - Johan Untersteiner
7. Zelig Kronos - Pietro Gubellini
8. Tae Kwon Deo - Adrian Kolgjini
9. Maxus - Carl Johan Jepson
Förstapris: 150 000 kronor

Sprintermästaren, försök 3
1. Mellby Glader - Robert Bergh
2. Zephyr Kronos - Örjan Kihlström
3. Fast food Hanover - Jörgen Westholm
4. Adde S.H. - Peter Untersteiner
5. Thrust Control - Björn Goop
6. Manuzio Hanover - Torbjörn Jansson
7. Jula Downtown - Carl Johan Jepson
8. Zeus Bi - Kevin Oscarsson
9. Tresexton - Ulf Ohlsson
Förstapris: 150 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-11-07 2018-11-07 Solvalla-7 Oskar J Andersson 2140/12 C 7 15.1 441
2018-10-02 2018-10-02 Eskilstuna-8 Jörgen Westholm 2160/9 C 6 15.9 21
2018-09-14 2018-09-14 Romme-4 Jörgen Westholm 2140/5 C 2 15.9 23
2018-08-21 2018-08-21 Solvalla-6 Jörgen Westholm 2140/11 C 0 g 144
2018-08-07 2018-08-07 Solvalla-3 Jörgen Westholm 2140/5 B 1 16.2 33
2018-07-18 2018-07-18 Eskilstuna-1 Jörgen Westholm 2140/5 D 2 17.0 42
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-8 Jörgen Westholm 3180/5 C 2 15.5 141
2019-10-27 2019-10-27 Solvalla-12 Jörgen Westholm 2140/12 D 0 13.3 314
2019-10-19 2019-10-19 Romme-5 Jörgen Westholm 2140/9 B 0 14.9g 541
2019-09-06 2019-09-06 Umeå-8 Jörgen Westholm 2140/12 A 6 14.5 149
2019-07-17 2019-07-17 Eskilstuna-11 Jörgen Westholm 2640/10 B 0 g 118
2019-07-04 2019-07-04 Halmstad-7 Jörgen Westholm 1609/8 B 6 12.9 121
2019-06-22 2019-06-22 Rättvik-10 Jörgen Westholm 2140/12 A 0 12.9 153
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-9 Jörgen Westholm 2140/7 B 2 11.6 168
2019-05-10 2019-05-10 Romme-4 Jörgen Westholm 1640/10 A 1 12.8 80
2019-04-27 2019-04-27 Åby-8 Jörgen Westholm 3140/6 D 1 15.7 317
2019-04-11 2019-04-11 Örebro-9 Oskar J Andersson 2100/5 D 0 g 428
2019-03-13 2019-03-13 Solvalla-7 Jörgen Westholm 2140/6 C str
2019-03-03 2019-03-03 Eskilstuna-7 Jörgen Westholm 2640/2 B 1 17.3 29
2020-04-18 2020-04-18 Umeå-5 Jörgen Westholm 2140/7 C 6 13.5 204
2020-02-29 2020-02-29 Bergsåker-10 Jörgen Westholm 2140/1 C 7 14.4 60
2020-02-08 2020-02-08 Solvalla-11 Jörgen Westholm 2140/11 B 1 12.6 351
2020-02-01 2020-02-01 Åby-10 Jörgen Westholm 2140/5 B 1 15.1 80
2020-01-25 2020-01-25 Eskilstuna-11 Erik Adielsson 2640/1 B 3 15.3 66
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-8 Jörgen Westholm 2140/8 A 5 16.2 61ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se