Ready for More travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ready for More travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ready for More har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ready for More har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ready for More


Det blir ett härligt race att se fram emot i V64-5 i Bollnäs på torsdag. Nu är landets travstjärnor i full gång och den ena efte..


Det blir ett härligt race att se fram emot i V64-5 i Bollnäs på torsdag. Nu är landets travstjärnor i full gång och den ena efter den andra har årsdebuterat. Daniel Redén låter sin elitloppsaktuella Don Fanucci Zet göra sin andra start för året. I fjol som fyraåring sopade den femfaldige miljonären banan med konkurrenterna när han i suverän stil tog hem Sprintermästaren. Han blev även tvåa i både Kungapokalen och Svenskt Travderby. Redéns stjärna hade tur i spårlottningen och fick bricka fyra bakom bilen. Han körs som vanligt av Örjan Kihlström.
En intressant comeback och årsdebut i samma lopp gör Brother Bill. Han har stångats mot årgångstoppen både som tre- och fyraåring och var bland annat tvåa i Kriteriet bakom Power och tvåa i Breeders Crown förra året bakom Hail Mary. Även Brother Bill har sprungit in drygt fem miljoner kronor men lottades till svåra spår åtta bakom startbilen. Förstapriset i loppet är 50 000 kronor.

Bollnäs, lopp 8
1640 meter autostart
Häst – kusk
1) Yes Mickey - Mats E Djuse
2) Ajlexes Cubano - Tomas Pettersson
3) Diamanten - Björn Goop
4) Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström
5) Candor Hall - Kaj Widell
6) King on the Hill - Hans G Eriksson
7) Evaluate - Magnus A Djuse
8) Brother Bill - Jorma Kontio
9) Snowstorm Hanover - Rikard N Skoglund
10) Ready For More - Hanna Forslin
11) Queer Fish - Ulf Eriksson
12) Nimbus C.D. - Peter G Norman

Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Under sina fyra år som professionell har Caroline Holm tränat fler topphästar än majoriteten av hennes kollegor kommer i kontakt med under ..


Under sina fyra år som professionell har Caroline Holm tränat fler topphästar än majoriteten av hennes kollegor kommer i kontakt med under ett helt yrkesliv.
Balfour, Beau Mec, Coldtown, Ed You, Jeppas Maxi, Perfectly Enough, Putte Topline och Sauron Pil är ett axplock av alla kända namn som färdats till det lilla stallet i Hudiksvall.
Och sedan ner i den närliggande simbassängen.
Det är nämligen med hjälp av denna som Caroline Holm gjort sig till ett aktat namn bland landets travutövare.
Som granne till sin tidigare arbetsgivare Jan-Olov Persson finns tillgång till dennes anläggning för simträning.
Något som hon gjort till sin expertis.
- Det hela började med att Robert Bergh ville flytta två hästar till Jan-Olov för simträning när jag var ny som tränare. Då frågade Jan-Olov om inte jag kunde ta dem istället. Sedan har jag fått fortsätta hyra bassängen och tack vare det kunnat bygga upp min verksamhet. Det är inte så lätt att få in hästar som ny tränare, då måste man få fram en reklamhäst eller göra sig ett namn på annat sätt. För mig har poolen blivit min nisch och det är jag väldigt glad över, berättar Caroline Holm.

Nimbus C.D. – en duktig simmare
För tillfället finns 29 hästar på träningslistan. Bland dessa forne kriterievinnaren Chelsea Boko och trefaldige miljonären Nimbus C.D.
Likt hästarna ovan har de kommit till Hudiksvall för rehabilitering och uppträning, det vill säga simma sig tillbaka till tävlingsform efter någon form av skada.
- Det handlar om ren simning och är väl det som gör det lite unikt. För hästar med hovbensfrakturer som inte får belasta benen är det i princip enda sättet att behålla konditionen. Sedan ger det en väldig uppbyggnad av andra muskelgrupper än de man tränar med traditionell träning. Vi får ofta in hästar med skador på gaffelband och böjsenor, men även helt friska hästar som behöver omväxling, förklarar Holm och berättar:
- En del orkar bara simma någon minut första gången de kommer i bassängen. Det beror på vilken simteknik de har och hur länge de vilat. Normalt tar det två till tre månader innan en häst klarar att gå fulla intervaller.
Vad betyder fulla intervaller?
- Att man simmar fem intervaller på vardera fem minuter, totalt ett pass på en halvtimme. Det är väldigt krävande och när en häst klarar det så vet jag att jag har byggt upp en bra grund för vidare träning, då är jag nöjd.
Vad är dagsstatus på Chelsea Boko och Nimbus C.D.?
- Chelsea har varit här i två månader och simmar på fint. Han är snart redo att gå vidare. Nimbus C.D. kom för tre veckor sedan och har börjat komma in i rutinerna. Han är duktig på att simma, men i och med att han har en gaffelbandsskada så måste man även belasta benet för att det ska läka så han varvar med mycket skritt. Han behöver mer tid, men allt går enligt plan.

Inte redo ännu
Men inte alla hästar lämnar Caroline Holm när de gått igenom simprogrammet.
Lördagens starthästar på Bergsåker är två exempel där fyrfaldige V75-vinnaren Ready for More (V75-5) gör andra starten sedan sommaren 2016.
Comebacken i nya regin slutade med en andraplats från ledningen, spelad till storfavorit.
- Han hade också haft en gaffelbandsskada och som tack för att jag jobbat honom frisk så fick jag chansen att träna honom till kval och sedan har han varit kvar. Jag vet inte hur framtiden ser ut, men är väldigt glad och tacksam för varje start jag får göra med honom. Även om jag tycker det är jättekul att träna unghästar och konvalescenter så är det häftigt att ha starthästar, det är ju då man får åka runt och visa upp jobbet man lagt ner.
- Tyvärr hade jag inte kunnat förbereda hästen som önskat eftersom det regnat så mycket här senaste månaden. Med en häst som haft en sådan skada vill jag absolut inte chansa och köra på dåligt underlag så vi tog loppet som en nyttig genomkörare istället och jag var fullt nöjd med insatsen, det var inte konstigt att han blev lite trött sista biten.
Känns det i träningen att han är en topphäst?
- Nej, det kan jag inte säga. När vi kör intervaller i skogen så är han ingen som utmärker sig, han springer mest och tittar och är lite rultig. Så har det varit även efter loppet, men det känns att han har gått framåt konditionsmässigt.
Så mycket att han är segeraktuell på lördag?
- Nej, det har jag svårt att tänka mig. Speciellt med tanke på distans och startspår. Det finns väldigt få lopp i hans klass och då fick det bli V75. Alla har höga krav på honom eftersom han varit så bra, men med tanke på skadan tycker jag inte att man kan begära att han ska räcka till seger i V75 redan nu. Han kommer att behöva fler lopp i kroppen, samtidigt ska det bli väldigt spännande att se hur han står sig.
Betyder det att du säger åt Ulf Eriksson att köra defensivt?
- Jag brukar aldrig prata taktik med kuskarna, Ulf vet vad som gäller. Om hästen känns jättefin kanske han kör offensivare. Men jag blir inte besviken om hästen inte skulle klara av att ta en tätplacering.

”Väldigt snabb bakom bilen”
Stallets andra starthäst är Lukas Bris (V75-7) som hade varit ifrån tävlingsbanan i tre år då han kom till Caroline Holm i fjol och i senaste starten var på vippen att knipa sin och sin tränares första V75-seger.
- Det var häftigt, när han fick luckan trodde jag nästan att han skulle hinna fram. Men vi var jätteglada för andraplatsen.
Har du sett honom som en V75-häst hela tiden?
- Absolut inte. Han var väldigt otursförföljd i fjol och drabbades alla möjliga konstiga bekymmer, bland annat en ansiktsförlamning. I år har han kunnat tävla på och jag var nöjd när han började springa 1.15-tider i våras. Men under sommaren lossnade allt och nu springer han 1.11, det har varit en fantastisk utveckling.
Han har varit struken efter den starten, är det något som påverkat formen?
- Inte som det känns. Det var bara en febersläng. Vi har kunnat träna som vanligt och blandat simning med vanliga intervaller.
Hur ser du på hans uppgift?
- Jag har en bra känsla eftersom hästen bara gjort fina lopp på slutet. Han vill verkligen tävla och det verkar inte längre spela någon roll vad han får för löpningsförlopp.
Vad tror du att det blir för löpningsförlopp den här gången?
- Han är väldigt snabb bakom bilen så det kan nog bli en fin position trots läget. Men ledningen är inget vi strävar efter, jag ser helst att han får gå i ryggar som förra gången.
Det är första gången du startar två hästar i samma V75-omgång, hur känns det?
- Det här är jättestort för mig, jag kommer att vara nervös hela veckan. Jag var nervös redan när jag anmälde.
Hur skulle du värdera en seger?
- Det skulle vara det största i min karriär. Vi har kvalat in Järvsö Irene till tre stora årgångsfinaler, men en V75-seger skulle slå det, helt klart.
Planeras några utrustningsändringar som kan öka chanserna?
- Ready For More gick med vanlig vagn i comebacken eftersom det var voltstart, men nu ska han få min Custom-jänkarvagn vilket jag tror att han gillar. Lukas Bris tävlade med den vagnen för första gången senast och får ha den igen. I övrigt ändrar jag inget i huvudlag eller balans.
Vilken häst har störst chans att fixa det?
- Lukas Bris.

Robin Johansson, Kanal 75


Ston får tävla till och med tio års ålder.De flesta hamnar i avelsboxen betydligt tidigare än så.Ytterst få gör som..


Ston får tävla till och med tio års ålder.
De flesta hamnar i avelsboxen betydligt tidigare än så.
Ytterst få gör som Jumble Ås och återkommer på tävlingsbanan.
På onsdagen fick den dubbla miljonärskan besöka vinnarcirkeln igen.
- Det känns fantastiskt skönt att ha fått igång henne igen och att hon vill springa, sade ägaren Lars Melin sedan han fått se sitt sto spåra varje meter av Peace Corps lopp.
Jumble Ås avslutade egentligen sin framgångsrika karriär i april.
En karriär som inleddes hos Peter Untersteiner och fortsatte hos Flemming Jensen där den kulminerade med segern i Sto-SM 2014.
Men när betäckningsförsöken inte gav några resultat bestämde sig Melin sig att ge sin åttaåring en ny chans.
- Jag sa åt honom, ”låt henne vara i fred”, men han stod på sig och nu blev det så här. Men hon vill springa fortfarande och då är det kul att tävla även med äldre ston, bara de har viljan med sig, förklarade Untersteiner efter triumfen värd 80 000 kronor.

”Hon betyder nästan allt”
Kvällens två högst doterade lopp avgjordes på Bergsåker med 125 000 kronor vardera i segercheck.
Den första gick till Markus Pihlströms treåring O.P.’s Fabulous som kom till start med sex segrar på 15 starter under sin debutsäsong och kunde lägga till ytterligare en pinne trots att han fick trava största delen av loppet utvändigt om ledaren i finalen av Bergsåkersmästarna.
- Han är mer stark än snabb och har många växlar kvar till nästa år. Det är den häst jag har haft som varit mest intressant inför derbyt som treåring, konstaterade Pihlström som dessförinnan fått sin andra favorit Casanova Sisu slita förgäves utvändigt om Ingemar Hultqvist-tränade Magnifik Brodde i V86-inledningen.
Den andra tog Catch the Cash, också det efter en löpning först i andraspår i stofinalen av Norrlands Elitserie.
- Hon betyder nästan allt för mig i min rörelse. Hon är fantastisk, mös tränaren Thomas L Larsson vars sexåring därmed kan titulera sig miljonärska.

Dubbel för Kihlström
Miljongränsen sprängde även Veijo Heiskanens V75-kändis Fridericus, och då talar vi enbart om resultat för 2016.
Vägen till vinnarcirkeln kom via ett sylvasst upplopp från köplats i V86-avslutningen.
Ungefär likadant såg det ut när Troels Andersen och Ready For More växlade sina kullkamrater i ett treåringslopp på Bergsåker.
Kvällens enda dubbelvinnare blev Örjan Kihlström som först lotsade in Peter G Normans Valeur via tredjespår på slutrundan och sedan satte dit Reijo Liljendahls Snyting efter häftig upploppsduell med ledande Je t’Amie Ruinart och Björn Goop.
V86-spelet firade sin femårsdag i stilla mak och nöjde sig med att betala ut 12 190 kronor till 462 system med åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Ready For More skulle nyligen ha gjort comeback efter skadeuppehåll men ströks på grund av hälta. Nu är hästen noga undersö..


Ready For More skulle nyligen ha gjort comeback efter skadeuppehåll men ströks på grund av hälta. Nu är hästen noga undersökt och det visade sig att han på nytt har drabbats av en gaffelbandsskada.
- Det är i samma ben som han har haft problem med förut och han kommer att vara konvalescent till sommaren, säger Reijo Liljendahl.
Sexårige Ready For More har vunnit 12 av 21 starter och sprungit in 1 225 540 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla-tränaren har haft ett riktigt kanonår och slagit sina gamla rekord gällande inkörda pengar med överlägsen marginal. Reij..


Solvalla-tränaren har haft ett riktigt kanonår och slagit sina gamla rekord gällande inkörda pengar med överlägsen marginal. Reijo Liljendahl ligger på åttonde plats i landets tränarliga och hästarna har sprungit in 16,8 miljoner kronor. I fjol var stallets resultat 11,8 miljoner och året innan det 10,7 miljoner inkört. Det har blivit flera storloppssegrar och i somras vann Policy of Truth E3-finalen och han var i söndags tvåa i finalen av Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker. Vann det loppet gjorde stallkamraten Grant Boko och succén var ett faktum.
- Det var väldigt roligt och det kändes skönt att få avsluta säsongen med en ny storloppsseger. Vi har ökat resultaten för varje år och jag är tacksam att jag har hästägare som ger mig förtroende och en väl fungerande organisation med bra personal. Jag är mycket nöjd med siffrorna och det ser bra ut inför framtiden med fina unghästar i stallet, säger Reijo Liljendahl.

Köpt två toppstammade ston på auktion i USA
Reijo är fortfarande kvar i USA och har under veckan besökt de stora unghästauktionerna i Harrisburg. Med en dag kvar som återstår av auktionerna så har det blivit två inköp.
- Jag har köpt två ston, en Kadabra-märr där mamman är syster med Bee A Magician, och en märr efter Explosive Matter där mamman är syster med Marion Marauder. En för 70 000 dollar och en för 120 000 dollar. Återigen, det är tacksamt att man har hästägare som investerar, menar Reijo.

”Risk för att det är en ny gaffelbandsskada”
Men som för alla inom travbranschen är det upp och ner. I lördagens V75-omgång på Bergsåker var det meningen att Ready For More skulle göra comeback efter sin andra gaffelbandsskada. Men nu är topphästen struken för hälta.
- Han är halt i ett bakben och det är samma ben som han har haft sina tidigare gaffelbandsskador i. Vi får titta lite närmare på det här tillsammans med veterinären när jag kommer hem. Men man kan konstatera att det ser inte bra ut. Det brukar inte vara någon bra prognos på hästar som har haft flera gaffelbandsskador och risken finns att det kan vara en ny. Då är det svårt att få till dom men vi får avvakta och se och i nuläget är det svårt att sia om framtiden, säger Liljendahl.

”Bra chans för Knows Nothing”
En annan topphäst som däremot ska starta i V75 är Knows Nothing som är favorit i Gulddivisionen. Han har tävlat på jämnt och stabilt i år men har haft ett litet uppehåll efter den senaste starten.
- Knows Nothing (V75-5) tappade lite form i senaste starten och därför gav jag honom en träningsperiod. Nu är den gamle gubben mycket piggare och mer alert i jobben och han känns mycket bra. Jag har kört 1.20 full distans på en seg bana och var nöjd med honom då. Han kommer säkert att göra ett bra lopp nu och jag tror på bra chans. Hästen har tävlat bra med skor runt om tidigare och det lutar väl åt att alla får köra med skor på lördag. Så det är inga bekymmer. I övrigt blir det helstängt huvudlag och jänkarvagn som vanligt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Ready For More har visat prov på kapacitet som räcker i de riktigt stora sammanhangen. Men skador har stoppad hans framfart. Förra året &a..


Ready For More har visat prov på kapacitet som räcker i de riktigt stora sammanhangen. Men skador har stoppad hans framfart. Förra året ådrog han sig en gaffelbandsskada och när han kom tillbaka till tävlingsovalen i somras hann han bara göra två starter innan han på nytt hamnade på skadelistan. På lördag skulle han göra comeback i V75 på Bergsåker men på tisdagen ströks han för hälta.
- Än så länge vet jag inte hur pass allvarligt det är. Jag är i Amerika nu och har inte sett honom och jag vill inte säga något mer förrän jag kommit hem och sett hästen, säger hästens tränare Reijo Liljendahl till Travrondens nätupplaga.
Ready For More har vunnit 14 av 21 starter och sprungit in 1 225 540 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-10 Ulf Ohlsson 2140/5 B str
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-5 Ulf Ohlsson 2140/5 D 1 12.8 43
2016-06-18 2016-06-18 Boden-12 Ulf Ohlsson 2140/1 C 0 14.2 25
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-9 Ulf Eriksson 1640/7 D str
2017-10-16 2017-10-16 Hagmyren-1 Ulf Eriksson 2640/3 B 2 15.9 15
2018-11-18 2018-11-18 Vincennes-5 J Lövgren 2100/16 B 0 951
2018-10-08 2018-10-08 Estland-1 F Desmigneux 2150/12 A 0 72
2018-08-31 2018-08-31 Vincennes-2 F Desmigneux 2100/14 B str
2018-07-25 2018-07-25 Estland-1 F Desmigneux 2875/1 D 0 684
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-6 Ulf Eriksson 2100/4 D 6 13.2 501
2018-04-21 2018-04-21 Umeå-11 Ulf Eriksson 2640/6 D 0 14.6 221
2018-04-01 2018-04-01 Romme-9 Ulf Eriksson 1640/12 D 7 12.4 147
2018-03-09 2018-03-09 Romme-9 Ulf Eriksson 2140/4 B 2 14.2 39
2019-12-01 2019-12-01 Vincennes-1 A Prat 2850/6 D 0 2504
2019-10-14 2019-10-14 Estland-1 J Vanmeerbeck 2150/13 D 0 1307
2019-05-03 2019-05-03 Vincennes-3 J.F Senet 2100/13 D 0
2019-02-06 2019-02-06 Vincennes-1 F Desmigneux 2100/16 D 0 708
2020-08-02 2020-08-02 Bollnäs-4 Krister Jakobsson 2140/12 B 0 g 45
2020-07-22 2020-07-22 Östersund-6 Örjan Kihlström 2680/8 D 0 g 139
2020-06-07 2020-06-07 Hagmyren-7 Ulf Eriksson 2160/10 B 0 14.3 72
2020-05-27 2020-05-27 Romme-6 Krister Jakobsson 2140/11 C 1 14.2 284
2021-05-28 2021-05-28 Hagmyren-9 Oskar Kylin Blom 1640/8 D 0 12.1 2067
2021-05-07 2021-05-07 Rättvik-9 Oskar Kylin Blom 1640/8 D 6 11.6 3662
2021-04-22 2021-04-22 Bollnäs-8 Hanna Forslin 1640/10 D 0 13.0 3051
2021-04-01 2021-04-01 Gävle-5 Hanna Forslin 1640/7 D str
2021-03-24 2021-03-24 Bergsåker-4 Hanna Forslin 2140/7 C 5 15.2 115
2021-03-07 2021-03-07 Umeå-9 Hanna Forslin 1640/6 B 3 11.8 661
2021-02-25 2021-02-25 Gävle-5 Hanna Forslin 1660/7 B strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se