Reacher travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Reacher travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Reacher har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Reacher har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Reacher


Solvalla och Åby körde årets första omgång V86® tillsammans under onsdagen, trettondedag jul.Snön var bitvis rätt besv..


Solvalla och Åby körde årets första omgång V86® tillsammans under onsdagen, trettondedag jul.
Snön var bitvis rätt besvärande på Åby där storfavoriten Maestro Crowe sprätte i galopp i starten i snöyran i den tredje avdelningen.
Halmstadtränaren Johan Untersteiner lät Maestro Crowe göra comeback efter ett halvårs uppehåll. En fin häst som kollegan och delägaren Petri Puro lämnat ifrån sig på grund av en stundande höftoperation.
Sexåringen hade sju segrar på tolv starter inför onsdagen. En travkarriär med många galopper.
Untersteiner hade ingen chans när hästen tog till galopp bakom bilen i en start som faktiskt blåstes av!
Domarna ansåg att Untersteiner stört bakomvarande See You In Heaven och Marc Elias och loppet startades om.
- Min häst galopperade och slog ihop när starten gick. Jag hörde att jag fick omstarten. Absolut, jag störde Marc...men jag uppfattade det som att starten redan var i gång, sade Johan Untersteiner som tillade:
- Men ingen var gladare än jag att det var omstart så klart!
Maestro Crowe fick en ny chans att sköta sig. Hästen fick närmast GÅ igång i den andra starten och efter att ha kört på säkerhet den första biten satte Untersteiner av och kunde överta ledningen 1500 meter från mål.
Segertiden för Petri Puros häst skrevs till 14,5 över 2640 meter och marginalen i mål var nästan sex längder ner till bakomvarande.
- Vi fick verkligen köra på safety i den giltiga starten. Han är stark som en björn så sedan var det bara att lufsa på i hans eget tempo. Han mötte lite lättare motstånd men får han bara hålla sig frisk och kry och lär sig att inte vara så spänd från början har han mer att hämta, sa Johan Untersteiner.
I V86-inledningen hjälpte Johan pappa Peter med Love Håleryd. Efter en snabbstart fick den store favoriten anföra i ett moderat tempo och stack undan på lätta hovar. En favorit spelad på 36 procent på V86. Johan Lejon tränar loppets utropstecken Galantis som spurtade vildsint till andraplatsen och närmade sig för André Eklundh.

Domarna friade Bergh
En nagelbitare blev Xpressprintern (V86-5). Som namnet antyder ett lopp över 1640 meter. Robert Bergh var först i mål och överlägsen med B.G.Pastor Jonte.
Men hade det varit en trång situation 300 meter från mål där Bergh kom ut från andraparet utvändigt?
Domarna studerade löpningsförloppet en god stund innan de kom fram till att Bergh hade hållit sig på rätt sida "diskningsgränsen”.
Det var med snabba kliv B.G.Pastor Jonte spurtade till mål och fler segrar lär följa. Robert Bergh körde hästen åt 23-årige Jonathan Gustavsson, hårdsatsande amatör på Rommetravet.
Efter tre omstarter kunde Vikings Preacher (V86-7) enkelt ta hand om ledningen. In i sista sväng tryckte körande Kevin Oscarsson på gasen och det blev direkt några längder ner till fältet

Lennartsson hejade med kryckan
På huvudstadsbanan var det vackert väder för årstiden, uppehåll och bara någon minusgrad.
I loppet för den högsta klassen imponerade Hazard Boko så smått efter att Rikard N Skoglund avgjort allt i starten med en snabbstart till ledningen trots ett spår långt ut bakom vingen.
Ledaren fick press av M.T.Joinville som hetsade upp sig på utsidan. 600 kvar dalade uppvaktaren genom fälten men Hazard Boko klev bara undan.
Per Lennartsson som står som tränar till hästen, var hemma och såg loppet i soffan. Lennartsson är sjukskriven efter att ha blivit omkullkastad av en häst och opererats för en fraktur i bäckenet.
Sambon och kollegan i stallet Linda Nyman sköter ruljangsen tillsammans med personal.
- Per hoppar runt och blir starkare för varje dag. Det är tre veckor sedan han opererades och allt har gått bra, nu går han bara med en krycka inomhus, berättade Linda Nyman.

Solkatten favoritvann
Solkattens Ferrari var stor favorit i V86-6. Örjan Kihlström prickade bra från springspår men körde en del på säkerhet och tog över ledningen först efter 600 meter i tredjespår. Sedan blev det en säker och övertygande seger när Solkattens Ferrari gick ifrån på upploppet. Tränare Andreas Forsberg hade inget att klaga på inför loppet och hade fog för sin optimism.
Övriga lopp på Solvalla vanns av Stig H Johansson-tränade Kia Ora med Erik Adielsson i sulkyn och Fredrik Wallin-tränade Xanthis Delicious med Magnus Djuse.
Åtta rätt på V86 betalade 17 720 kronor och sju rätt gav 187 kronor och sex rätt 21 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Peter Ingves har dragit ner lite på ”kuskandet” de senaste åren och håller mest till i de södra delarna av Sverige och tä..


Peter Ingves har dragit ner lite på ”kuskandet” de senaste åren och håller mest till i de södra delarna av Sverige och tävlar mest på Halmstad, Åby, Jägersro och Kalmar.
- Jag tycker att det passar mig bra numera. Jag hjälper till hos Peter Untersteiner och kör en hel del snabbjobb och är där tre-fyra dagar i veckan och sedan blir det lite tävlingar på kvällarna. Jag tycker att jag lever ett väldigt bra liv, säger Halmstadkusken.
Aptiten att vinna är lika stor som tidigare och han håller sin statistik med seger i vart tionde start.
- Jag tycker att det är ok med tanke på att konkurrensen blivit tuffare på slutet.
Sedan en tid tillbaka har tyske tränaren Josef Franzl börjat tävla frekvent i Sverige och allt som oftast anlitat Ingves som kusk. Ett givande samarbete har det visat sig.
- Det har gått bra och han har fina hästar som alltid är bra i ordning. Kontakten fick vi via Christian Lindhart när han jobbade där och sedan har det rullat på. Det är givetvis bara de bästa hästarna som kommer hit och de står förhållandevis billigt inne i klasserna här i Sverige.
På lördag kör Peter tre hästar åt Franzl och en av dem har vettig chans.
- Piccadilly (V75-3) har ett lopp i kroppen efter ett uppehåll. Han var tydligen bra då och det är en lovande treåring. Spåret är långt ut och motstånd saknas inte och jag tror det blir svårt att vinna. Kan vi nypa en plats är det bra.
- Ol Dono Lengai (V75-4) är en jättefin häst som jag är lite optimist med. Bakspår är aldrig bra, men jag har märkt att många av de tyska hästarna har problem med voltstart så förutsättningarna att Ol Dono Lengai går felfritt är större från det här läget. Det är en rejäl häst som inte ska ha problem med distansen. Jag har stor respekt för Behind Bars som jag blivit imponerad av.
- Azimit (V75-7) gillade inte banan senast och jag var inte helt nöjd med prestationen. Nu har vi ett dåligt spår och det är svårt att vinna från ett sådant här läge på V75 där det är så väldigt jämnt. Jag hoppas på tempo och tur, med maxklaff kan han vara en outsider.
Du kör tre hästar till, hur ser du på deras möjligheter att vinna?
- Happy Celebration (V75-2) är jämn och nyttigt. Spåret är perfekt och det är bara att smyga med och kan vi vara trea-fyra är det bra. Det är flera bra emot och Appaloosa gick som ett skott senast.
- Pastore Bob (V75-5) möter bra hästar och han är väl inte lika bra som när han var som bäst för ett par år sedan, han har blivit äldre. Jag får försöka hitta ner i banan och smyga med och hoppas kunna vara trea-fyra.
- Vikings Preacher (V75-6) har ett lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och jag tycker att han såg fin ut. Han bör gå framåt med den genomköraren och spåret är bra då han är snabb från start. Det är flera bra hästar i loppet och vinna blir nog svårt, men hästen är bra i sina ljusa stunder och han kan vara en rysare, säger Peter Ingves.

Joakim Brundin, Kanal 75


Inför loppet klargjorde Björn Röcklinger att La Plus Belle fortfarande vintertränar, är tung i kroppen och inte har något toppfor..


Inför loppet klargjorde Björn Röcklinger att La Plus Belle fortfarande vintertränar, är tung i kroppen och inte har något toppform. Med andra ord bör konkurrenterna bäva för den dag hästen börjar vässas på allvar.
- Hon är fantastiskt! Jag hoppas att hon ska utvecklas så pass att hon ska kunna duga i något årgångslopp. Men hon är bara anmäld till Breeders’ Crown så det får bli det vi siktar på, sa Björn Röcklinger efter onsdagens seger.
De fyraåriga kullsystrarna slipper alltså den flyfotade damen i de största sammanhangen fram till hösten. Men det finns många andra lopp och fortsätter La Plus Belle på den inslagna vägen blir hon inte lätt att tas med.
- Hon är fantastisk i loppen. Innan är hon okoncentrerad och springer och vevar med benen åt alla håll men när det blir lopp är hon väldigt fin. Då gäller det bara att komma ner i position för man vet att sista varvet springer hon in i mål, sa Ulf Eriksson.
Han har kört hästen vid samtliga segrar och den här gången serverade han stoet ett lopp i tredje par utvändigt. Halvvarvet från mål styrde han på i tredjespår och då levererade La Plus Belle en ruggig avslutning och fångade in undflyende Digital Download.
- Jag har kört den som ledde mycket och vet att det är en bra häst. Han gjorde helt rätt som ryckte undan men den här var lite snabbare.
I sulkyn bakom måltvåan satt Ulf Erikssons son Anders Eriksson.
- Ja... Nu får jag inga julklappar i år heller, sa segerkusken.

Kung på Åby
Solvalla delade på V86-omgången med Åby och där visade ett annat stjärnämne upp sig. King of Everything tvingades till en brutal öppning i tredjespår för att komma till ledningen men hade ändå mod och styrka att hålla konkurrenterna bakom sig hela vägen.
- Det är en fantastisk häst. Sedan mår man dåligt när första fem går på 1.08,9. Det är inte sommarförhållanden direkt. Men jag hade inte så mycket till val. De innanför körde mot varandra för att släppa till mig och det var bara att fortsätta framåt. Sedan var det starkt att hålla undan naturligtvis, men han är tränad, sa tränare och kusk Claes Svensson.
Det var King of Everythings fjärde seger i sjunde starten och framöver väntar större uppgifter.
- Jag hoppas att han kan hålla sig fräsch och vara med på lördagarna till att börja med. Sedan kanske det kan bli något av de större fyraåringsloppen.

Tredje raka från spets
Thomas Uhrberg har en spännande häst i fyraårige Jumeirah Boko. Han kom med två raka segrar från ledningen och sedan han svarat upp innerspåret bakom startbilen förlängdes sviten.
- Han har varit fin hela tiden och kvalade redan som tvååring. Sedan strulade det lite med halsinfektioner och så under treåringssäsongen. Men det började släppa för honom i höstas.
- Det är en häst med mycket muskler. Han har bra styrka och det är fint psyke i honom också, sa Thomas Uhrberg.
Dessförinnan hade Vikings Preacher infriat favoritspelarnas förväntningar på Åby. Han fick överta ledningen utan strid och körande Anders Christiansson kunde därefter dra ner på tempot rejält och spara på hästen krafter. Det hårdnade ändå till när Felix V.M. utmanade över upploppet men Vikings Preacher kämpade berömvärt och skar mållinjen som etta.
- Nu är vi tillbaka! Men vi får be om ursäkt för det blev ju inte ens ett lopp. Men så blir man ändå nervös när femman var så jäkla bra i dag. Fan vad gött! sa hästen färgstarke tränare Tony Löfgren.
Laura Myllymaa-tränade Bellmondo fick också vända upp för segerdefilering på Åby sedan han lotsats först över mållinjen av Christian Fiore.

”Man får nypa sig i armen”
Finske Ronaldo Malibu kom från en rejäl flopp i V75 då han inte kunde någonting från andra par utvändigt. Den här gången var han tillbaka i gammalt gott slag och spurtade till säker seger från rygg på ledaren.
- Det var skönt! Man behöver lite tur och jag var jättenöjd när Björn Goop attackerade 1 000 kvar för det hade gått ganska långsamt. Det är en jättefin häst det här som har haft lite problem med benen, men han har fin kapacitet, sa tränare och kusk Mika Forss i Solvallas vinnarcirkel.
Övriga V86-lopp på huvudstadsbanan vanns av Rikard N Skoglund. Först satte han dit Marcus Mathisen-tränade Cobbys Nana och sedan hoppade han upp bakom Sir Ratzeputs, som slog till med mycket snabba 1.12,2 över 2 140 meter med voltstart i sin första start på närmare ett år.
- Sista varvet, det är så att man får nypa sig i armen. Jag vet inte hur Timo Nurmos gör men att presentera en häst som kommer ut efter så lång tid och gör ett sådant här lopp, det är nog bara han som kan göra det, sa Skoglund.
På V86 betalade åtta rätt 65 597 kronor. För sju rätt fick man 619 kronor och för fem rätt 60 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Travsportens första vårtecken kommer numera 1 mars då förbudet mot att tävla skolöst försvinner.Eftersom den första V7..


Travsportens första vårtecken kommer numera 1 mars då förbudet mot att tävla skolöst försvinner.
Eftersom den första V75-omgången därefter körs på Halmstadtravet, som är känd för att bjuda barfotavänligt underlag oavsett årstid, finns all anledning att tro att många tränare kommer att ta chansen att riva skorna.
Majoriteten av lördagens V75-hästar har vana av att tävla med någon form av barfotabalans, vissa mer än andra, och framförallt med olika resultat.
Medan en del blir märkbart förbättrade och oftare når framskjutna placeringar i barfotalopp, får andra det jobbigare att hinna med i det snabbare tempot, även om de också får tävla utan skor.
I statistiken nedan har vi skapat ett indextal för varje häst, genom att jämföra resultaten med skor och utan.
Uppgifterna är hämtade ur databasen travfakta.se där man separerar de tre barfotabalanserna, det vill säga om hästen tävlat utan skor fram, utan skor bak, eller utan skor både fram och bak.
I jämförelsen har vi valt den mest relevanta balansen för respektive häst och redovisar vilken det rör sig om inom parentes.
Uppgifterna blir således mest relevanta för hästar som tävlar på ”sin” barfotabalans på lördag.
Endast hästar som gjort minst fem starter på jämförelsebalansen får ett indextal, annars hamnar de under rubriken ”Inget underlag” med någon form av kommentar.
Observera att statistiken enbart omfattar starter i Sverige.


V75-1

5 Hevin Boko +54 (barfota fram)
7 Darling Mearas +24 (barfota runt om)
4 Catch My Love +14 (barfota runt om)
8 Galactica -5 (barfota bak)
2 Wild Love -7 (barfota runt om)
3 Unrestricted -47 (barfota runt om)

Inget underlag
1 Shadow Gar (bara en start med skor)
6 Kash Brodda (ej tävlat barfota)

V75-2
10 M.T.Jewel +18 (barfota bak)
9 Dats So Cool +16 (barfota bak)
1 Moruga -35 (barfota bak)

Inget underlag
2 Tyfon Brodde (obesegrad i en start barfota fram)
3 It’s Time (ej tävlat barfota)
4 Echelon (obesegrad i två starter barfota runt om)
5 Quite A Quality (ej tävlat barfota)
6 Buring Man (aldrig sämre än trea på fyra barfotastarter)
7 Delantero (ej tävlat barfota)
8 Victory Lee (ej tävlat barfota)
11 Freddie Silvåkra (vunnit en av två starter barfota runt om)
12 Randemar R.D. (ej tävlat barfota)

V75-3
7 Rocky Winner +65 (barfota runt om)
4 Dante Boko +19 (barfota runt om)
5 Västerboonthenews +11 (barfota runt om)
6 Deuxieme Picsous +5 (barfota runt om)
1 Kadett C.D. -1 (barfota bak)

Inget underlag
2 Timone Ek (ej tävlat barfota)
3 Donatomite (ej tävlat med skor)
8 Probo O.P. (två starter barfota runt om, etta och tvåa)

V75-4
4 Hip Hurray Boko +50 (barfota runt om)
8 Bara Min +40 (barfota runt om)
3 I’m the Only One +30 (barfota bak)
1 Domestic Ås +3 (barfota bak)
11 Global Tenderness +3 (barfota fram)
5 Je t’Aime Lucky -30 (barfota runt om)
12 Tour Knight -30 (barfota runt om)
7 Indian Front -33 (barfota fram)
14 Amphibian Madness -48 (barfota runt om)
6 Cheerful Rivner -93 (barfota fram)

Inget underlag
2 Modern Love (ej varit topp tre i tre starter barfota runt om)
9 Kiss My Lips H.C. (tävlat barfota bak en gång, galopp)
10 Okaloosa Bell (ej tävlat barfota)
13 Darling Harbour (tävlat barfota bak två gånger, en seger)
15 Ryssebo La Reine (tävlat med barfotabalans två gånger, etta och tvåa)

V75-5
3 Infinitus +33 (barfota bak)
7 No Comment +23 (barfota runt om)
2 Marvelous +19 (barfota bak)
8 Panamera -22 (barfota fram)

Inget underlag
1 Niras Bumblebee (tävlat barfota fram två gånger, etta och tvåa)
4 Dontbreakthebankås (ej tävlat barfota)
5 Vlad del Ronco (ej tävlat barfota)
6 Sinfonia d’Amore (ej tävlat barfota)
9 Höwings Venus (tävlat barfota fram en gång, galopp)
10 Powderfinger (tävlat barfota runt om två gånger, en seger)
11 Thriller N.P. (ej tävlat barfota)
12 Callmeawinner (tävlat barfota runt om en gång, oplacerad)

V75-6
4 Uappa di Azzurra +44 (barfota runt om)
3 Star Keeper +21 (barfota runt om)
7 Global Takeover +17 (barfota bak)
6 Harpos Rockland +11 (barfota runt om)
5 Dynamite Light +3 (barfota runt om)
8 Kung Edward +1 (barfota runt om)
1 Secret Mission -21 (barfota runt om)
11 Counterfeightr -25 (barfota runt om)
9 Bonnies Celebrity -26 (barfota fram)
2 Adiago Trot -35 (barfota bak)

Inget underlag
10 Peder Mykla (ej tävlat barfota)
12 Vikings Preacher (tävlat barfota runt om en gång, galopp)

V75-7
3 Velvet Gio +47 (barfota runt om)
11 Master Crowe +6 (barfota bak)
4 J.H.Mannerheim 0 (barfota runt om)
12 Elliot Coger -3 (barfota fram)
5 Stepping Spaceboy -5 (barfota fram)
6 Västerbo Exact -12 (barfota runt om)
9 Pacific Gace -18 (barfota runt om)
2 Rafiki Fri -21 (barfota runt om)
8 Legend Brodde -27 (barfota fram)
7 Olle Rols -40 (barfota bak)
10 Transcendence -66 (barfota fram)

Inget underlag
1 Wingait C.D. (tävlat barfota fram två gånger, en seger)

Robin Johansson, Kanal 75


Den frispråkige och känslosamme amatörtränaren har blivit en följetång i tv när hans framgångsrike Vikings Preacher h..


Den frispråkige och känslosamme amatörtränaren har blivit en följetång i tv när hans framgångsrike Vikings Preacher har tävlat i V75. Nu blev det en riktig knockout-seger när Vikings Preacher forcerades fram utvändigt om ledande Sebastian Journey varvet kvar. Han slog enkelt klorna i ledaren som var slagen tidigt och fick därmed revansch från senaste starten när de möttes och då Sebastian Journey speedade ner Vikings Preacher. Det här var Vikings Preachers andra V75-seger inom loppet av några månader och förstapriset var 250 000 kronor.
- Var är du Nurmos, ropade Tony Löfqvist efter målgången, vars känslor svallade över.
- Det här är ett monster och vi är i himlen.
- Erik sa innan loppet att du får ta med hjälmen för han skulle till flyget så du får ta segerdefileringen själv, sa han. Så jag fick springa tillbaka och hämta hjälmen.
- Jag frågade även Erik efter värmningen när han var så nöjd att kör du honom i Jubileumspokalen. Ja tack, svarade han då.

”Jätteroligt att få vara en del av den här sagan”
Erik Adielsson var extra glad efter segern innan han hastade iväg till tåget, och inte flyget, på vägen hem.
- Det är jätteroligt för mig att få vara en del av den här sagan. Jag körde en hel del för Tony för många år sedan och har kört både mor och mormor till den hästen och vunnit lopp med mamman till den andra hästen som han hade med. Det var jätteroligt för Tony att han fick vinna på hemmaplan. Det är Tony som ska äras här, jag ska inte stjäla någon spotlights, sa Erik Adielsson.

Scenförändring i loppet när Victory Topline vann
Favoriten Victory Topline tog enkelt ledningen i V75-2 och fick sedan bestämma i mycket måttligt tempo. Johan Untersteiner kastade loss från kön med Pastor Power och kom med bra fart och överrumplade Victory Topline varvet kvar och övertog ledningen. Jorma Kontio lyfte ut favoriten i andraspår och sedan gick det undan värre. Pastor Power såg svårslagen ut in på upploppet men Victory Topline gav inte upp. Han kämpade strålande och kort före mål plockade han ner Pastor Power i en snabb avslutning. En stark insats av hästen som tränas av Timo Nurmos och som nu tog sin sjunde seger i nionde starten.
- Han har varit jättebra i de senaste starterna, haft lite otur och dåliga spår men hästen gör det bra hela tiden. Starten var bra och han tog ledningen men han kunde inte växla tempo så snabbt och svara när Johan kom efter ett varv. Men hästen var jättebra och kom på upploppet och 150 kvar kände jag mig säker på att vinna, sa Jorma Kontio.

Skön seger för Stefan Persson
Det blev favoritseger även i V75-3 genom Wingait C.H., som tränas och körs av Stefan Persson. Efter en perfekt resa i rygg på ledaren fick han chansen via open stretch och speedade till seger kort före mål. Tvåa blev en mycket tapper Hawk Cliff som hängde i tredjespår först och sedan utvändigt om ledaren hela vägen och var mycket stor i nederlaget. Stefan Persson har för övrigt tränat både pappan Bring Me Back och mamman Wingait Inga till Wingait C.H.
- Det var jäkligt kul och jag tänkte innan spårlottningen kom att tänk om han nu kunde få ett framspår när han är så bra i ordning. Jag kände att jag hade krafter kvar i hästen men han har en tendens att tappa aktionen till slut. Han är inte så kortspeedig och helst ska han dra upp spurten femhundra till sexhundra kvar. Jag försökte att inte förivra mig och inte överforcera honom, sa Stefan Persson.

Hemmahäst tog emot storfavoriten
Det blev hemmaseger i V75-inledningen genom Okaloosa Bell, uppfödd, ägd och tränad av amatören Lars Järpedal och körd av Ulf Ohlsson. Hon tog enkelt ledningen från innerspåret och gav sedan inte storfavoriten Southwind Feji en chans. Den sistnämnde kom fram utvändigt om ledaren varvet kvar men hade inte sin bästa dag och var slagen redan i slutkurvan. Okaloosa Bell stegade undan till en lätt seger. Förstapriset var 250 000 kronor.
- Det här är helt klart det största jag har varit med om, förutom mina barns födelse. Men det är nästan lika stort. Det var en härlig känsla och hästen är under utveckling, sa Lars Järpedal.
Segerkusken Ulf Ohlsson fyllde i:
- Jag tyckte runt sexhundra kvar att Southwind Feji såg lite sliten ut och jag hade kräm kvar i min häst. Då steg förhoppningarna. Jag valde att sticka där i slutkurvan eftersom jag visste att de skulle komma bakifrån. Hon var stark och rejäl, sa Ulf Ohlsson.

Falsig skrällde
Det blev skräll i den fjärde avdelningen när Bo Falsig ordnade en populär hemmaseger genom sin egentränade Crossfire Simoni. Efter en vilsam resa i ett galoppfyllt lopp slog hon av en tapper Rushmore Face den sista biten. Då hade det varit hårt tempo i täten där Peder Mykla kördes resolut till ledningen efter femhundra meter och varvade på 1.13,5.
- De körde friskt där framme och han har toppform och är stark. Men det kändes inte som vinst förrän vi var förbi 100 kvar, sa Bo Falsig.

Andra raka för Sorbet i guld
Sorbet tog sin andra raka seger i Gulddivisionen när han nu tog hem finalen för Örjan Kihlström. Tränaren Daniel Redén har satt sin stjärna i ett ypperligt skick och efter en resolut styrning körde Örjan Kihlström till ledningen 1400 meter kvar. Detta efter att Nimbus C.D. dundrat till ledningen först men som sedan släppte till Dante Boko som i sin tur överlät ledningen till Sorbet. När det var dryga varvet kvar lämnade Björn Goop andra par utvändigt med favoriten Zenit Brick och landade utvändigt om Sorbet. Det blev en ordentlig temposkärpning på slutrundan men Zenit Brick var tidigt slagen. Sorbet stegade ifrån och höll säkert undan före en mycket vasst spurtande Nimbus C.D. som flög fram till andraplatsen.
- Sorbet var jättefint i ordning och gick ett jättebra lopp i dag igen, sa Örjan Kihlström.

Äntligen Erik Sting
V75 avslutades med att Erik Sting äntligen fick vinna efter hur många tappra insatser som helst utan att få sätta pricken över i:et. Men det såg länge mörkt ut när han hamnade sist i sjätte par utvändigt från spår åtta bakom bilen. Detta samtidigt som tempot var lågt i täten med ledande Disco Volante. Den sistnämnde kastade dock in handduken helt in på upploppet och stannade helt. Erik Sting följde med i angrepp ute i spåren genom slutkurvan och genom en ruggigt starkt spurt längst ut i banan sprintade han före precis före mållinjen.
- Han hade verkligen samlat ihop till en seger. Det var starkt gjort att kunna vinna, vi satt ju sist hela vägen, sa Örjan Kihlström om hästen som tränas av Timo Nurmos som därmed tog en dubbelseger på v75 som tränare.
Sju rätt på V75 gav 401 125 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvallatränaren Daniel Redén tjänade mest pengar av tränarna i Sverige förra året med 43,3 miljoner inkört. En av hä..


Solvallatränaren Daniel Redén tjänade mest pengar av tränarna i Sverige förra året med 43,3 miljoner inkört.
En av hästarna som gick bra lite i skymundan var åttaårige hingsten Sorbet. 2018 blev lyckad med ett par miljoner intjänat, däribland en seger i Paris i januari och en andraplats i Sundsvall Open Trot.
I Bulwarks lopp på Solvalla hörde Sorbet till outsiderskaran bakom jättefavoriten Zenit Brick och On Track Piraten. Men det gick vägen.
Örjan Kihlström serverade hästen ett lopp i tredjeparet utvändigt. Timo Nurmos Zenit Brick fick bestämma tempot i ledningen men blev nedspeedad av Daniel Redéns häst.
On Track Piraten var inte som bäst och agerade bromskloss i den sista kurvan men Sorbet hann fram ändå. Segermarginalen skrevs till en halv längd, segertiden 1.12,9 över medeldistansen.
- Vilken spurt! Det bara rasslade till. Han var lite bortglömd av spelarna i dag. Visst är han mycket sämre med skor men man ska veta vilken hög grundkapacitet han har också. Nu måste jag kanske ta med honom på bussen också till Frankrike, sade Daniel Redén.
Sorbet är påtänkt för medeldistansloppet Prix du Luxembourg nästa lördag där förstapriset uppgår till cirka en halv miljon kronor.  Ett lopp hästen kan springa skolös i.

En pinne för Nurmos
Timo Nurmos hade sju hästar till start på V75 och läge på flera segrar,
Enda hästen som fick segerdefilera var outsidern Sebastian Journey som vann klass I-loppet tillsammans med Jorma Kontio.
Jorma Kontio släppte ledningen till favoriten Vikings Preacher och Erik Adielsson och fick lucka med Sebastian Journey när den utvändige hästen tröttnade och tog sig enkelt förbi. Vikings Preacher tvåa långt före övriga.
En nyhet för året i klass I är att travförbundet provar att skriva ut loppet över tre kilometer under årets första månader - med bilstart.

Pöllänens plan höll igen
2018 var Västerbo Grosbois en följetong i V75 och tjänade fina pengar. Segrarna uteblev emellertid ända till en lördag i slutet av december på Rommetravet där Rauno Pöllänen slog till i silverdivisionen.
På Solvalla kom andra raka sedan valacken serverats ett perfekt lopp. En nästa identisk smygare som den i Borlänge - med spets-släpp och lucka på upploppet.
- Det blev precis det loppet jag hade hoppats på igen, sa  Gävletränaren Pöllänen som satt med högerarmen i luften över mållinjen.
Lärlingarnas lopp på V75 kom iväg först i det femte försöket. Andy Pandy One tillhörde en av favoriterna tillsammans med Anders Eriksson och vann loppet efter att ha orsakat en av omstarterna.
- Han är i toppslag hästen och såg bra ut hela vägen faktiskt, sa tränaren Mats L Andersson från Eskilstuna.
Lärlingsloppet hade Solvalla hade döpt till K-G Holgerssons Minneslopp för att hedra den nyligen bortgångne Karl-Gustav Holgersson, trollkarlen som efter en lång karriär med stora framgångar bland annat i Italien länge var landets äldsta travtränare med proffslicens.

Formdjur avslutade V75
Lundsbrunns Trav HB äger Roly Poly som bärgat karriärens två V75-segrar efter varandra i december och januari. En kvarts miljon kronor har det blivit i ett huj för det nioåriga stoet som spurtvann stoloppet igen på V75-kupongen för Carl Johan Jepson. Axevallas Eric Martinsson tränar.
Conrad Lugauer lekte hem klass II-loppet från ledningen med Night Brodde och bara stack undan över upploppet.
Reijo Liljendahls Exclamation Mark har formen i zenit och såg ruggigt laddad ut när han spårade hem den avslutande silverdivisionen för Ulf Ohlsson.
Sju rätt på V75 betalade 158 075 kronor, sex rätt 1504´kronor och fem rätt 141 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-09-20 2016-09-20 Örebro-2 Åke Lindblom 1640/8 D 6 19.5 553
2016-09-01 2016-09-01 Örebro-1 Åke Lindblom 1640/4 C 3 20.7 50
2017-12-05 2017-12-05 Axevalla-5 Svante Häger 2640/1 D 0 20.5 676
2017-11-24 2017-11-24 Axevalla-1 Svante Häger 2160/8 B 6 19.4 878
2017-11-07 2017-11-07 Axevalla-2 Svante Häger 2160/8 C str
2017-10-20 2017-10-20 Färjestad-7 Svante Häger 1640/8 B 0 18.7 375
2017-09-17 2017-09-17 Årjäng-2 Åke Lindblom 2140/4 C 6 17.3 88
2017-09-05 2017-09-05 Eskilstuna-2 Åke Lindblom 2140/9 B 6 17.6 172
2017-06-29 2017-06-29 Örebro-8 Åke Lindblom 2140/1 D 4 17.5 137
2017-04-20 2017-04-20 Örebro-6 Åke Lindblom 2100/3 D str
2018-12-21 2018-12-21 Axevalla-10 Svante Häger 2140/2 D 0 19.6 542
2018-12-10 2018-12-10 Färjestad-10 Svante Häger 2140/7 D 0 19.2 1055
2018-11-18 2018-11-18 Färjestad-4 Svante Häger 2640/1 D 0 18.6 1078
2018-09-28 2018-09-28 Åmål-3 Svante Häger 2080/7 D 5 18.6 602
2018-09-15 2018-09-15 Årjäng-4 Svante Häger 2140/4 D 0 18.6 292
2018-08-27 2018-08-27 Åmål-8 Svante Häger 2080/6 D 6 18.6 893
2018-08-12 2018-08-12 Åmål-6 Svante Häger 2480/7 D 3 19.5 275
2018-07-29 2018-07-29 Åmål-3 Svante Häger 2480/10 D 6 19.2 1424
2018-07-19 2018-07-19 Arvika-2 Svante Häger 2100/7 C 5 19.0 317
2018-07-02 2018-07-02 Årjäng-5 Svante Häger 2140/8 D 0 19.0 901
2018-06-19 2018-06-19 Åmål-6 Svante Häger 2080/4 D 5 19.0 1846
2018-06-09 2018-06-09 Årjäng-1 Svante Häger 2140/8 C 5 19.1 301
2018-05-15 2018-05-15 Axevalla-10 Svante Häger 2140/1 D 7 18.1 440
2018-05-01 2018-05-01 Åmål-9 Svante Häger 2080/3 D 4 18.9 240
2018-04-08 2018-04-08 Årjäng-9 Svante Häger 2140/3 C 6 17.9 569
2018-03-14 2018-03-14 Färjestad-5 Svante Häger 2160/6 D 0 22.1g 817
2018-02-26 2018-02-26 Färjestad-1 Svante Häger 2160/13 B 6 18.2 1889
2018-02-05 2018-02-05 Axevalla-2 André Eklundh 2140/4 C str
2019-11-09 2019-11-09 Axevalla-6 Svante Häger 2140/7 D 0 20.7 727
2019-10-29 2019-10-29 Axevalla-8 Svante Häger 2140/5 B 4 17.7 124
2019-10-14 2019-10-14 Färjestad-10 Svante Häger 2160/4 D 0 16.8 1361
2019-09-24 2019-09-24 Axevalla-10 Svante Häger 2140/12 B 0 18.0 75
2019-09-07 2019-09-07 Åmål-9 Svante Häger 2480/4 C 2 18.1 199
2019-08-27 2019-08-27 Axevalla-3 Svante Häger 1640/9 D 4 14.2 1056
2019-08-16 2019-08-16 Åmål-5 Svante Häger 2080/3 D str
2019-07-28 2019-07-28 Åmål-5 Svante Häger 2080/1 C 6 17.0g 1182
2019-07-12 2019-07-12 Årjäng-9 Svante Häger 2140/7 B 6 17.4 120
2019-07-04 2019-07-04 Årjäng-4 Svante Häger 2140/5 A 7 17.5 76
2019-06-16 2019-06-16 Åmål-4 Svante Häger 2080/2 D 5 16.3 551
2019-05-23 2019-05-23 Axevalla-11 Svante Häger 2140/2 D 2 17.0 543
2019-04-29 2019-04-29 Färjestad-4 Svante Häger 2140/10 B 0 16.8 1000
2019-04-14 2019-04-14 Årjäng-8 Svante Häger 2140/8 A str
2019-04-01 2019-04-01 Färjestad-10 Svante Häger 2140/1 D 6 17.0 604
2019-03-05 2019-03-05 Axevalla-5 Svante Häger 2140/3 D 0 19.8 903
2019-01-14 2019-01-14 Färjestad-5 Svante Häger 2160/11 C 0 20.0 419
2020-08-16 2020-08-16 Årjäng-5 Svante Häger 2160/15 C 8 17.7 956
2020-07-31 2020-07-31 Åmål-6 Svante Häger 2100/9 C 0 20.0 823
2020-07-08 2020-07-08 Åmål-7 Svante Häger 2080/3 D 0 16.8 733
2020-06-21 2020-06-21 Arvika-9 Svante Häger 2500/2 C 3 19.0 278
2020-05-12 2020-05-12 Axevalla-3 Svante Häger 2160/3 C str
2020-04-30 2020-04-30 Åmål-6 Svante Häger 2500/5 C 7 18.2 623
2020-04-05 2020-04-05 Årjäng-2 Svante Häger 1640/3 C 8 16.2 262
2021-10-11 2021-10-11 Färjestad-7 Paw Mahony 2140/2 D 0 1217
2021-09-06 2021-09-06 Färjestad-7 Paw Mahony 1640/11 D 7 15.5 580
2021-07-21 2021-07-21 Arvika-2 Paw Mahony 2100/6 D 2 15.7 99
2021-06-27 2021-06-27 Arvika-3 Paw Mahony 1700/6 B 1 16.8 156
2022-07-08 2022-07-08 Arvika-6 Magnus Jakobsson 2100/10 D 0 18.2 853
2022-06-15 2022-06-15 Åmål-4 Paw Mahony 2480/11 D str
2023-06-23 2023-06-23 Årjäng-6 Anders Elehn 2140/5 D 0 20.2 1231



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se