Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Re Doc travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Re Doc travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Re Doc har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Re Doc har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Re Doc


Sagan fortsätter om hästen som inte ansågs bra nog att tävla i USA, slank med elitloppsplanet 2016 under parollen avelssto, men aldrig blev..


Sagan fortsätter om hästen som inte ansågs bra nog att tävla i USA, slank med elitloppsplanet 2016 under parollen avelssto, men aldrig blev dräktig och fick börja träna igen.
När Southwind Feji summerar sin första säsong på tävlingsbanan gör hon det med all sannolikhet som Sveriges segerrikaste travhäst 2017.
Söndagens triumf togs via en tung långspurt från andra par utvändigt och var andra raka inom V75-spelet.
- Det löste sig perfekt allting och det var inte mycket att säga. Hon visade att hon var bäst, kommenterade tränaren Pär Hedberg innan har förklarade vad som gör att fyraåringen vunnit fler travlopp på svensk mark än någon annan under säsongen.
- Hon har ett otroligt vägvinnande steg och lägger inte energi på någonting annat, det går väldigt lätt för henne. Hon vill verkligen tävla och vinna. Det är riktigt häftigt att se.
Lördagens seger var nummer elva för året, vilket innebär att Southwind Feji är en pinne före Cyber Lane och Lucifer Lane.
Men medan dessa tackat för sig för i år så planerar Hedberg ytterligare starter för sin segermaskin, närmast på Åby om två veckor.

Alfas har fler säsonger kvar
En annan häst som verkligen vet var mållinjen är belägen är Alfas da Vinci.
Joakim Lövgren körde nästan provocerande avvaktande då han från 60 meters tillägg behövde mer än två varv för att ens nå kontakt med klungan i Ultrastayern över ovanliga 3 600 meter.
Medvetet och genomtänkt visade det sig och långdistansspecialisten nådde ikapp bortflyende Danne Edel i sista steget före mål.
- Det är tredje gången vi provade den här distansen och alla gånger har han gjort som idag, gått riktigt fort sista varvet. Jag började med att ge honom ett lugnt förstavarv, han har visat att han älskar att jogga första kilometern. Vi fokuserade bara på att spara speeden. Sedan hjälper han till att räkna in dem, fäller bak öronen och tar i tills vi är först. Det finns inte en ärligare häst, berömde Lövgren som inte ser slutet av karriären för sin nioåring.
- Man kan inte känna om det är start 40 eller 107, han kommer med samma käcka humör som vanligt. Jag tror att vi har en häst för flera säsonger framöver.

”Skönaste segern jag haft någonsin”
Två kuskar kunde räkna in dubbelsegrar.
Stefan Söderkvist ersatte Robert Bergh och visade sig komma till dukat bord.
Re Doc gick undan från ledningen trots hård öppning och Geisha Sund formligen dundrade runt sina konkurrenter på slutvarvet.
- Hon kändes så bra att det var bara att styra på. Hon avslutade ruggigt bra, berömde Söderkvist.
Jorma Kontio gjorde om bedriften då han spårade runt om med Timo Nurmos-tränade Eelis och sedan tog sig till tidig ledning även med Carmine Am.
Till tränarens stora lycka.
- Som vi har väntat. Det här är nog den skönaste segern jag haft någonsin. Att spräcka den där nollan. Det är svårt på V75, men det är nästan så att det blivit larvigt svårt, jublade Markus B Svedberg efter sin första triumf i travets elitserie.
Peter Ingves styrde in sin namne Jensens Raket Brodde från ledningen och vilket gav en lättfunnen V75-rad som betalade 5 122 kronor.
Jackpot på fem rätt vilket innebär att 5,7 miljoner kronor flyttas vidare till kommande lördag på Jägersro och 1,4 miljoner späs på till multijackpoten på nyårsafton.

Robin Johansson, Kanal 75


I uttagningsloppen till Svenskt Travderby för en dryg vecka sedan var det en häst  som höjde sig lite över mängden. Lutfi Kolgjini..


I uttagningsloppen till Svenskt Travderby för en dryg vecka sedan var det en häst  som höjde sig lite över mängden.
Lutfi Kolgjini har matchat mot Svenskt Travderby sedan i våras och har bara haft ett i sikte med Rajesh Face som vann sitt lopp överlägset på den snabbaste kvaltiden, 1.12,8 över 2640 meter auto.
Kolgjini menar att hästen ilsknade till då han försökte hålla inne honom i loppet. Det misstaget kommer inte att upprepas. I finalen på söndag får Rajesh Face tåga hela vägen.
Att Johan Untersteiner mer eller mindre lovat att köra i ledningen med Cyber Lane lägger Kolgjini inte någon större vikt vid.
- Hästen måste få bestämma tempot själv. Om det sedan går ut över Untersteiner skiter jag fullständigt i, säger han.

”Har bästa hästen”
Lutfi Kolgjini har två inteckningar i Svenskt Travderby sedan tidigare och kan nu vara på väg mot en tredje. Erik Adielsson vann med Joke Face 2010 och 2013 satt han själv upp bakom Mosaique Face.
Tommy Nilsson från Lomma strax norr om Malmö äger Rajesh Face och var även ägare till 2013 års vinnare, Mosaique Face. Nilsson har som samtliga ägare till hästarna i finalen valt att satsa på den så kallade premiechansen och har chans till chans på dubbla prispengarna på söndag.
Förstaplatsen i den stora finalen (V75-6) är därmed värd fyra miljoner kronor.
- Vad spelarna ska veta? Jag tycker att de kan känna sig trygga med att jag har bästa hästen. Men som i alla travlopp kan det bli strul, det kan vara sjukdomar med i bilden och så vidare. Men det är klart att jag tror på en jättechans, säger Lutfi Kolgjini.

”Inte en skråma på fötterna”
Rajesh Face fick dra undan efter eget huvud sista varvet i uttagningsloppet. Kolgjini ville inte bråka med hästen som vann med sju längder.
Barfotabalansen var sparad till karriärens 21:a start och det blev en extraväxel menar Kolgjini.
- Han hade inte en skråma på fötterna efter loppet senast, så det blir barfota runt om igen. Den här gången kommer jag också att låta honom bestämma hela vägen helt själv. Jag märkte ju om inte annat senast att han inte alls gillade att jag tog i honom.
Humöret och viljan har söndagens derbyfinalist efter pappan Raja Mirchi men kanske främst efter farfar Viking Kronos. Avlar man på hingstar med stark vilja blir avkommorna därefter menar tränaren.
- Rajesh låter sig inte hunsas hur som helst. Klart att den hårdheten kan spela honom ett spratt ibland men han är i grunden en jävligt intelligent häst. Så jag tror nog att han fattar att det är allvar på söndag. Vi har inte mätt honom sedan han var ett men jag skulle tippa att han bara är 1.54 hög. Det är absolut ingen stor häst men han har ju en gång som han vore 1.70.
Vad har hänt veckan efter uttagningarna?
- Han har i stort sett bara gått och myst. Han gick ett lätt jobb i måndags, sedan har han fått långa promenader och gått mycket i hagen. I dag (torsdag) ska han gå ett 1.32-jobb i 2000 meter på rakbanan. Ja, de jobben är ju inte till för annat än att bara hålla igång systemet.
Du har givetvis försökt toppa formen just till finalen. Hur mycket bättre kommer Rajesh Face att vara?
- Han kommer vara en sekund bättre, det är jag rätt säker på. Åtminstone enligt de prognoser som jag ställt på träningen.

Jänkarbike och Håkan B
Lutfi Kolgjini tycker att stallets näst bästa chans till seger i V75 på söndag kommer i amatörloppet K.G.Bertmarks Minne (V75-5). Halmstadamatören Håkan B Johansson har chans att vinna loppet för tredje gången när han nu får låna Ulisse Kronos.
- Helt klart är Ulisse Kronos näst bästa chansen. Han står jävligt bra till i loppet och är verkligen toppfin i jobben. Läget är bra och hästen kan gå optimalt balanserad, barfota fram och med en jänkarbike för första gången. Håkan B tycker jag är Sveriges bästa amatörkusk.
Chansen med stallets övriga hästar på V75?
- Det är några outsiders. Igor Ribb (V75-2) känns fantastiskt uppåt i jobben. Jag körde intervaller med honom i går (onsdag) och jag har aldrig känt hästen på det viset. Orakel Face (V75-1) har inte startat på ett par månader så jag hoppas att Adrian släpper ledningen till Bergh och Re Doc och kommer till slut i stället. Polycrates Face (V75-7) är väldigt stark häst men är också väldigt ojämn i sitt uppförande. Passar över tre kilometer men motståndet är tufft.

Mikael Wikner, Kanal 75


Åby-tränaren är verkligen i zonen med sina hästar och själv verkar han vara i toppform när den här intervjuen görs m&ar..


Åby-tränaren är verkligen i zonen med sina hästar och själv verkar han vara i toppform när den här intervjuen görs måndag eftermiddag. Robert Bergh ligger tvåa i den allsvenska tränarligan med 17,7 miljoner inkört och 144 segrar. I våras vann Diamanten Kungapokalen och i sommar har Peter ”Foppa” Forsbergs stjärna vunnit Sprintermästaren där Muscle Hustle blev tvåa. Muscle Hustle följde sedan upp med att vinna Norrlands Grand Prix och ska nu starta i Åby Stora Pris på lördag.
- Det har gått bra hela året och hästarna vinner lopp varenda dag, från Jägersro till Boden. Jag kände tidigt redan i våras att det var riktigt fint go i hästarna överlag och hade en bra känsla för att det skulle bli en bra säsong. Vi har slipat till allt på gården till det bättre och har fint flyt nu, säger Robert Bergh.
- Vi har kört in drygt 23 000 kronor per start vilket är en väldigt positiv siffra. Tidigare har vi legat på 20 000 per start, inklusive de hästarna som tävlade i Frankrike.

Köpte Muscle Hustle på auktion i USA – ”En nagelbitare”
Robert Bergh har 126 hästar i träning och 35 av dem står på filialen i Sundsvall och resterande på drömgården Berghcamp i Hajom, fem mil sydost om Göteborg. Till helgen kan det bli nya framgångar när V75 och Åby Stora Pris avgörs på Åby på lördag. Bergh har laddat med ett helt gäng heta kandidater och en av dem är nye stjärnan Muscle Hustle som går ut i Åby Stora Pris. Den fyraårige hingsten ropades in av Robert som ettåring på auktion i Lexington i USA. Men prislappen blev betydligt högre än vad Bergh hade kalkylerat med.
- Ja, det var en liten nagelbitare. Jag hade tänkt mig att han skulle kosta 25 000 till 30 000 dollar men fick han till slut för 60 000 dollar. Pappan Muscle Mass var ny i aveln och ingen som man snackade om just då.
- Jag var på Lexington för första gången i mitt liv och hade sett ut den här hästen och gått och laddat för den i en vecka. Han var med på auktionens fjärde dag och jag gick och tittade på honom varje dag vilket man kan göra på hästarna som är på auktion i USA.
- Men det var flera som bjöd på hästen, bland annat en tränare från Kanada så priset skenade iväg. Jag fortsatte upp till 40 000 dollar men det var tji ändå och flera andra som bjöd på hästen också. Jag satt där och bet mig lite i kinderna och verkligen funderade på hur jag skulle göra. Men då tänkte jag att vad fasiken har jag gått här i en hel vecka och väntat på den här så därför ropade jag en sista gång. Budet låg då på 58 000 innan jag bjöd 60 000 och sedan var det knäpptyst. Det var en skön befrielse att jag fick honom, trots att jag hade gått över limiten, säger Bergh.
- Efter auktionen mötte jag den kanadensiske tränaren utanför i regnet som var lite upprörd och undrade vem fan jag var, ha, ha. Han hade en syster till hästen i Kanada som hade gått bra och hade flugit dit från Kanada för att köpa Muscle Hustle.

Enormt nöjd med individen

Varför valde du ut just Muscle Hustle och ville köpa honom så gärna?
- Det var bara på exteriören. Han hade ingen bedårande stam just då men nu har ju avkommorna till pappan Muscle Mass gått som tåget. Det var själva individen som jag var enormt nöjd med.

Muscle Hustle är född i Kanada och började tävla där som tvååring hos Per Henriksen där han vann ett lopp på tre starter. Som treåring van hästen sju lopp på 15 starter och sprang in 1,6 miljoner kronor.
- Han var anmäld till Hambletonian men hade spår tio i försöket och kom inte med till finalen. Han vann annars många av de här stakesloppen men hade oflyt när det var större lopp.
- Planen var hela tiden att ta hem honom till Sverige och han kom hit i slutet av fjolåret.

Känns ännu bättre efter Sprintermästaren
Efter att ha galopperat bort sig i de två första starterna på svensk mark lossnade det för Muscle Hustle. Han tog två raka segrar och i Sprintermästaren visade hästen vilken skjutare han är. Efter att ha spurtat oerhört i försöket som trea bombade han till ledningen i finalen och bjöd stallkamraten och vinnande Diamanten en match in till mållinjen.
- Han var ruggigt bra då och ökade på upploppet men ändå så hade Diamanten sån koll på honom. Men faktum var att Muscle Hustle kom tillbaka de sista 30 metrarna. Efter Sprintermästaren har jag kört med norskt huvudlag på honom vilket har gett ännu bättre effekt. Så det hade nog varit hårdare i mål i Sprintermästaren om jag kört med norskt där, men det är sånt jag bara kan sia om.
- Det roligaste efteråt är att hästen har tagit dubbelheaten i Sprintermästaren på helt rätt sätt och gått framåt ytterligare. Precis som Diamanten har gjort. Han har tagit ett steg till och höjt sig ytterligare.
- Annars går många hästar kanske lite bakåt och behöver tid på sig för att återhämta sig efter så tuffa lopp. Men både Muscle Hustle och Diamanten har blivit ännu bättre, känns ännu piggare och spänstigare än tidigare, menar Bergh.
- I de första två starterna när han galopperade för mig körde jag med simpel utrustning på honom. Jag fick honom inte att fokusera på tävling då men när vi sedan hängde på honom de amerikanska grejerna så började han direkt att fokusera och springa. Jag har aldrig haft en häst som har varit så känslig och börjat fungera så mycket bättre efter att vi bytt grejer i utrustningen.
Om du beskriver Muscle Hustle, vad säger du då?
- Det är en läcker häst, en otrolig maskin. Nu har han också sprungit av sig några kilo och kommit i matchform. Han är enormt trygg och tycker att livet är kul. En enormt fin travare helt enkelt.

Tackade först nej till Åby Stora
På lördag är det dags för årets upplaga av Åby Stora Pris, vilket som vanligt körs i två heatlopp där startspåren blir omvända för hästarna i andra heatet. Blir det seger för två olika hästar väntar ett skiljeheat mellan de båda. Robert Bergh har aldrig vunnit Åby Stora Pris och hade först ingen tanke på att ens vara med i loppet med Muscle Hustle. Han sa nej tack först när Åbys sportchef Jon Walter Pedersen frågade honom.
- Först sa jag nej för jag var inte intresserad av att möta den äldre och härdade eliten redan nu med en fyraåring. Det kändes inte aktuellt men sedan när Jon förklarade att han skulle satsa på yngre hästar som är på väg uppåt – förutom Nahar då men han kom ju in som sista häst - och berättade vilka han hade bjudit in så kändes det som ett intressant och roligt lopp.
- Många av hästarna som är med står någonstans i samma utveckling och det är väl bara Volstead av de övriga som har dragit på sig lite mer hårdhet och rutin.

”Ser mycket bättre ut i andra heatet”
Muscle Hustle har spår åtta i det första heatet (V75-1) och innerspår i det andra (V75-5). Siktar du på att vinna i två raka heat?
- He, he, jag hade hoppats att få spåren fyra, fem eller sex, det hade varit smaskigare förutsättningar. Nu är det lite lurigt hur loppet blir kört i första heatet. Jag får fundera litegrann på taktiken, han är ju väldigt startsnabb men det är inte lika lätt att läsa av startsnabbheten gentemot flera av de andra hästarna.
- Man tänker ju direkt när man får spår åtta att då får man gå för det andra heatet. Men någonstans måste man försöka få till en bra position i det första också. Fast visst är det en enorm skillnad på spåren och det ser ju helt klart mycket bättre ut i det andra heatet.
- När jag bestämde mig för att hästen skulle vara med så bedömde jag att han skulle ha en realistiskt vinstchans. Annars hade jag aldrig startat. Det tycker jag att han har nu också. Vi gör inga ändringar utan det blir barfota bak och norskt huvudlag igen, säger Robert Bergh.

Skygglappar och barfota på Nahar – ”Kan slå Muscle Hustle”

Vad säger du om tolvårige Nahar i Åby Stora Pris som också kommer från seger?
- Det är roligt att han är så fin fortfarande. Han är lika spänstig och fin nu 2017 som han var 2014. Det är unikt och det kommer att bli lite vemodigt när han slutar tävla efter det här året. Vi har inte bestämt var han ska stå någonstans men en pigg och glad pensionär ska han få bli i alla fall.
- Nu är han i en kombination av att vara lite avslappnad men ändå inte för bekväm. Han har haft problem att resa och nu gör vi tvärtom att han får åka ner från gården i Sundsvall till Hajom så att han får vara hemma några dagar innan loppet. Han har gjort två jättefina lopp på slutet och nu är det läge att han får gå med skygglappar och barfota i något av heaten, kanske i båda.
Kan Nahar besegra Muscle Hustle?
- Ja, visst kan han göra det. Jag har ju sagt att Nahar är en mest kapabla hästen jag har i träning men däremot har han varit den svåraste att ha i världseliten. De här rutinerade hästarna är oftast inte osäkra och oroliga för saker men Nahar är väldigt speciell och kan fortfarande vara ängslig och känslig för en del.

Nu blir det norskt huvudlag – ”Svarade jävulskt bra på det”
Robert Bergh har ytterligare sex hästar till start på V75 och det låter bra på samtliga. Han kommenterar dem på följande vis.
- Re Doc (V75-3) har varit lite spänd bakom bilen och från innerspåret senast blev det lite väl laddat för honom. Han gick bra efteråt och känns formstark och näst senast gick han också bra ute i spåren efter att ha vilat innan. Nu har han bättre spår och ska få springa av sig lite innan tävlingarna bakom bilen. Han är snabb ut om han sköter sig och har form för att räcka. Barfota runt om och inga ändringar.
- Officer C.D. (V75-3) går jämnt och bra för det mesta och sitter antingen fast eller är med i segerstriden. Vi har kört utan norskt huvudlag i ett par starter men nu ska han få på sig det till finalen. Han har ju mött väldigt bra hästar som har gått direkt in i storloppen och gjort det fantastiskt bra. Han svarade jävulskt bra på det norska huvudlaget i Boden där han var riktigt bra som tvåa efter Whitehouse Express. Barfota runt om igen.
Vem har bäst chans av dina två?
- Tja, svårt att säga, det är möjligt att Re Doc har den högsta nivån men den jämnhet som Officer C.D. har kanske drar sitt längsta strå ändå.

”Nu blir det skygglappar och bike”
- Gianluca Boko (V75-4) har jag lite planer på att med i derbykvalen om 13 dagar och blev låg när jag såg spåret här. Jag får fundera lite på det här loppet under veckan hur jag ska göra med balans och utrustning. Hästen är i fin form och gick bra senast men spår elva är inte kul. Det såg däremot ut att vara ett öppet lopp så vi får se hur vi gör om vi kör barfota igen eller med skor. Jag vill avvakta med balans och utrustning till senare i veckan.
- Montdore (V75-6) var lite seg för någon start sedan och galopperade bort sig i bakvarv i Åmål senast. Men han ser bra ut i träningen och är stark och gynnad av distansen. Nu kommer han att få gå med skygglappar och eventuellt blir det bike på honom. På ett sätt är det bra när man få så här dåliga spår att då kan man testa lite nya grejer.
- Udo’s Oiler (V75-6) är formstark och efter segern näst senast körde jag nog lite för sent senast, trots att det var fyra kilometer. Det blev lite fel varvet kvar när jag fick för långt fram. Distansen är plus och med tempo på loppet kan han absolut vara med i segerstriden. Barfota bak.

”Halvstängt huvudlag nu – mer positiv känsla”
- Nobel Amok (V75-7) galopperade i lördags och jag vet inte riktigt varför men han hade haft en liten paus innan dess och var lite seg. Han hade stått över lite och jag vet inte om det var därför. Jag känner bara att jag har en mer positiv känsla inför den här starten än senast. Det var synd på spåret men jag tror på en helt annan prestation nu. Hästen är väldigt kapabel och det är inte många gånger man kör en 1.11-tid full väg med krafter kvar, det får man inte vara med om så ofta. Om han bara har lite flyt från det läget så tror jag att han är med och gör upp om det. Han kommer att få ett halvstängt huvudlag på sig den här gången också från det här spåret. Han har haft öppet tidigare men nu vill jag få lite mera drag i honom eftersom han var lite seg i lördags. Barfota runt om igen.
Vem är bästa chansen på V75?
- Det är mycket om och men på flera eftersom flera har dåliga lägen men Muscle Hustle är väl den jag känner mest för i det andra heatet. Re Doc och Nobel Amok är tidiga också, säger Robert Bergh.

Michael Carlsson, Kanal 75


På senare år har Kalmar varit banan som bjudit in till stortrav med V75 på söndagen i midsommarhelgen.2017 är inget undantag och omg..


På senare år har Kalmar varit banan som bjudit in till stortrav med V75 på söndagen i midsommarhelgen.
2017 är inget undantag och omgången har berikats med en jackpot.
Stall Robert Bergh håller numera till på västkusten. På söndagen är Kalmar på östkusten utflyktsmålet med några av stallets hästar.
Nobel Amok har segrar tre gånger på fem starter sedan han kom till stallet. Femåringen provar 3140 meter för första gången men styrkan finns och han är den självskrivne favoriten i Kalmarsundsstayern (V75-3).
Senast forcerades Nobel Amok upp utvändigt ledaren i ett medeldistanslopp på Bjerke och vann lätt.
- Vi har tre hästar med på V75 och bästa chansen är Nobel Amok. Han har gjort allt rätt sedan han kom till oss och blir bara bättre och bättre. Senast var hästen riktigt bra och både läget med springspår och distans passar. Det ser bra ut på förhand, framförallt när Trot Kronos har blivit struken, säger Preben Sövik, försteman hos Robert Bergh.
Några chanser i övrigt på V75?
- Geisha Sund (V75-1) håller bra form och var jättefin näst senast. Gången efter blev det galopp, det var i voltstart, nu är det autostart igen och det gynnar henne och trots att det är täta starter och lång resa så kan hon vara med där framme. Re Doc (V75-7) håller toppform och har visat sig duga bra i Silverdivisionen. Kruxet den här gången är att han knappast tar sig till ledningen, den positionen gillar han högt och rent. Om man streckar trea-fyra hästar ska Re Doc med på kupongen. Uzo Josselyn (V75-6) har lite svårt med motivationen och möter för bra motstånd. Han jagar pengar, slutar Preben Sövik.

Fotnot: Första V75-start i Kalmar på söndagen är klockan 16.20.

Kanal 75


Ina Scots Ära var huvudnumret då V75 gästade Mantorp på lördagen – en V75-omgång som dessutom var kryddad med en jackpot...


Ina Scots Ära var huvudnumret då V75 gästade Mantorp på lördagen – en V75-omgång som dessutom var kryddad med en jackpot. När krutröken skingrats på Mantorp fick 17 system med sju rätt drygt 2,1 miljoner kronor vardera efter ett par rejäla skrällar.
En av skrällarna kom i Ina Scots Ära och det var Robert Bergh som slog till med 29-oddsaren Muscle Hustle.
Före säsongen trodde Robert Bergh att USA-importen skulle kliva fram som stallets stora stjärna i år.
Det började så där…
- Ja, det började med två galopper och det var inte riktigt vad man trimmat för, sa Robert Bergh.
Men sedan blev det seger i tredje årsstarten, ett försök till Norrlands Grand Prix 10 maj, och på lördagen följdes den segern alltså upp med en triumf i Ina Scots Ära värd 300 000 kronor. Därmed blev den fyraårige talangen dubbelmiljonär till glädje för kusken och tränaren som även är delägare i hästen.
- Skönt att vi hitta rätt och nu fick han visa också, sa Robert Bergh.
Robert Bergh gav Muscle Hustle ett perfekt lopp i andra utvändigt med bra draghjälp av Baron Gift ända fram till upploppet. Innan dess hade Baron Gift dessutom plockar ner obesegrade ledaren Cyber Lane som åkte på sin första förlust i tionde starten.

Hoppas på plats i Oslo GP
Gulddivisionen avslutade V75-omgången och här gjorde favoriten Carabinieri bra reklam för sig när han enkelt spurtade hem segern värd 150 000 kronor, Tränaren Peter Untersteiner hoppades efter loppet på en inbjudan till nästa helgs Oslo Grand Prix.
- Det är en sådan underbar häst han trivs vart han än kommer. Han visade att han har form, sa Peter Untersteiner.
Carabinieri är sylvass när han får spara speeden och när Anna Mix och Charrua Forlan duellerade och satte upp tempo i täten passade det Peter Untersteiner häst som hand i handske.
- Det är makalöst var bra det kan lösa sig ibland, konstaterade Peter Untersteiner.

V75-dubbel för Kihlström
Dagens skräll kom i V75-5 där 35-oddsaren This Is It N.O. överraskade tillsammans med Kim Eriksson i ett lopp som öppnade upp sig direkt då favoriten Fossens Bonus inte kunde försvara innerspåret i startrusningen där Aron The Baron släppte täten till Re Doc. Från fjärde utvändigt följde This Is It N.O. med i rygg när Paparazzi M. attackerade på sista långsidan. I täten kastade Re Doc in handduken redan före sista sväng. Paparazzi M. såg i det läget starkast ut men när han galopperade mitt i slutsvängen låg vägen öppen för This Is It N.O.
Örjan Kihlström vann dubbelt inom V75-spelet. I V75-1 hittade han ut från tredje invändigt dryga 600 meter från mål med Roger Walmann-tränade Ottens Casher, som sedan hade torrt spurtkrut över upploppet när han tog sig förbi ledaren Je T’aime Ruinart. Storfavoriten M.T.King Of Cash fick en tuff resan fram utvändigt ledaren och fick nöja sig med tredjepriset.
I V75-4 var Test Drive och Örjan Kihlström snabbast och fångade upp favoriten Springfield i startrusningen. När sedan favoriten fick perfekt lucka från rygg ledaren in i slutsvängen luktade det favoritseger, men trots att Test Drive även fått en tryckare mitt i loppet av Granat Graff höll han farten och vann säkert.
- Det var otroligt starkt gjort, han fick öppna stenhårt och även en tryckare mitt i loppet. Det var starkt att hålla till mål, kommenterade segerkusken som var imponerad av fyraåringen som tränas av Stefan Melander.

Favoriten nerstruken
V75-2 bjöd på dramatik redan före start då favoriten Farmer Jack blev nerstruken till innerspår sedan Leonas Sami blivit sent struken. Därifrån hamnade Fredrik Perssons häst i tredje invändigt i startrusningen och såg sedan aldrig dagens ljus.
Istället gick segern till Jörgen Westholm och Flash Hammering, som bytte ut andra utvändigt och klev fram utvändigt ledaren på sista bortre långsidan och vann sedan överlägset.
- Han levererade en vass spurt i årsdebuten som tvåa och då vart vi sugna på V75. Jag hade en bra känsla hela dagen, sa Jörgen Westholm.
I V75-3 vann Ulf Ohlsson med Timo Nurmos-tränade Jaques Noir, som först tog ledningen i en duell med favoriten Dear Money i starten och sedan även hade kraft att kontra när D.D.’s Perseverance såg ut att koppla greppet mitt på upploppet.
- Det stod och vägde hela vägen in, men han gav sig aldrig. Timo har vältränat, konstaterade Ulf Ohlsson.
Sju rätt på V75 gav 2 156 547 kronor. sex rätt gav 3 886 kronor och fem rätt 180 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det är jackpot i lördagens V75-omgång där en ensam vinnare kan ta hem 38 miljoner kronor enbart på sju rätt. Bergh ligger tv&ari..


Det är jackpot i lördagens V75-omgång där en ensam vinnare kan ta hem 38 miljoner kronor enbart på sju rätt. Bergh ligger tvåa i den allsvenska tränarligan efter Daniel Redén och hans hästar har hittills sprungit in 10,7 miljoner kronor och vunnit 90 lopp.
- Det är bra men det har faktiskt varit lite häx de senaste tio, femton dagarna. Det är så det kan bli ibland och det är tur att man är härdad. Hästarna känns bra i alla fall, säger Robert Bergh och delger information om V75-hästarna där flera är hårt betrodda.
- Aileron (V75-1) provade jag med lite racerbalans senast och han blev för rullig. Jag hade dåliga vibbar innan galoppen kom och återgår nu till lite tyngre balans som han har haft tidigare. Det blir ”pjäxor”, tyngre skor. Formen är annars bra och hästen känns lika fin som tidigare så jag har riktigt bra känsla.
- Dugur (V75-2) har gjort två rejäla lopp och det har varit trevligt att se för i grunden är det här en bra häst. Jag kommer att köra barfota bak nu och det var en kick i fjol. Han är under utveckling och jag tycker inte att det är omöjligt med ett vilsamt lopp. Man ska inte ta bort honom för tidigt.

”Tar av bakskorna – en extra kick i steget”
- Dear Money (V75-3)
har bra form och han börjar få till rytmiken nu. Det är bra styrka i honom men han har haft lite problem men nu börjar han få den där extra rytmiken. Han behöver steppa upp lite för att vinna V75 men jag tror att han gör det nu. Hästen har sett väldigt fin ut i veckan och jag gillar förutsättningarna. Jag tar av bakskorna för att få en lite extra kick i steget och det är lillchans på ledningen. Det är min bästa chans.
- 7 Re Doc (V75-5) blev generad till galopp senast då det rasslade runtomkring in i första sväng. Det var bara att glömma det loppet och åka hem. Nu känns han väl inte lika het från det här läget som han gjorde förra lördagen men jag tror att han är med där framme. Trots spåret kommer jag att prova från början för ledningen men var lite besviken på att han inte öppnade bättre senast. Inga ändringar.

”Man ska inte glömma honom”
- Mindyourvalue W.F. (V75-6)
var bra senast och det var verkligen att ”köpa korv i sista sväng”. Han har gjort bra lopp i år efter sin vintervila och ser mycket bättre och mer harmonisk ut i år än tidigare. Skulle det bli ett lugnt bra upplägg för honom här kan han överraska. Börjar man gardera ska man inte glömma honom. Inga ändringar.
- Muscle Hustle (V75-7) var det givetvis skönt att han fungerade senast. Det var några små förändringar som gjorde det. Han är lat och småbekväm men jag hoppas att han är på rätt väg nu. Det är klart att jag hade trott på en bättre chans med ett bra läge och han måste komma till härifrån. Inga ändringar, säger Robert Bergh.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-23 2015-12-23 Bergsåker-12 1640/1 1 12.2 58
2015-12-12 2015-12-12 Åby-10 1640/8 0 13.0 456
2015-11-29 2015-11-29 Örebro-11 2100/11 0 16.4g 648
2015-11-14 2015-11-14 Solvalla-5 2140/8 0 13.7 1032
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-10 1609/5 0 17.6g 165
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-11 1640/5 1 12.0 63
2016-10-22 2016-10-22 Romme-5 Ulf Eriksson 2140/10 D 0 g 1098
2016-10-15 2016-10-15 Åby-10 Stefan Söderkvist 1640/10 D 0 g 419
2016-09-19 2016-09-19 Mantorp-4 Torbjörn Jansson 2640/5 B 3 14.5 60
2016-08-29 2016-08-29 Mantorp-10 Robert Bergh 1640/9 B 0 g 39
2016-03-31 2016-03-31 Åby-4 Robert Bergh 1640/2 C 0 20
2016-03-21 2016-03-21 Mantorp-5 Robert Bergh 2140/2 B 1 13.0 13
2016-03-03 2016-03-03 Åby-8 Robert Bergh 1640/7 C 3 12.4 62
2016-02-06 2016-02-06 Jägersro Trav-11 Robert Bergh 1640/2 D 0 g 94
2016-01-27 2016-01-27 Solvalla-7 Ulf Eriksson 2140/4 B 1 14.9 61
2016-01-20 2016-01-20 Åby-6 Robert Bergh 1640/4 C 0 g 51
2017-11-26 2017-11-26 Mantorp-5 Robert Bergh 1640/3 C 1 12.8 52
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-5 Robert Bergh 2140/7 C 4 12.5 70
2017-08-24 2017-08-24 Åby-11 Kim Eriksson 1640/2 B 0 g 74
2017-08-12 2017-08-12 Åby-7 Robert Bergh 2140/3 D 6 13.4 51
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-10 Ulf Eriksson 2140/1 B 3 12.6g 25
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-9 Robert Bergh 2140/12 A 6 12.5 91
2017-06-25 2017-06-25 Kalmar-11 Robert Bergh 2140/6 B 0 g 132
2017-06-03 2017-06-03 Mantorp-9 Robert Bergh 2140/7 A 0 15.5 40
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-10 Robert Bergh 2140/3 B 0 g 24
2017-04-29 2017-04-29 Åby-10 Robert Bergh 1640/8 B 0 11.3 119
2017-04-08 2017-04-08 Jägersro Trav-9 Robert Bergh 2140/7 C 2 11.8 63
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-11 Robert Bergh 2140/5 C 1 13.3 61
2017-03-19 2017-03-19 Örebro-10 Robert Bergh 2100/2 B 1 14.0 13
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-9 Stefan Söderkvist 2140/1 C 2 13.1 82
2017-02-18 2017-02-18 Axevalla-11 Robert Bergh 1640/8 C 0 g 93
2017-02-09 2017-02-09 Åby-8 Stefan Söderkvist 2140/6 D 1 14.0 40
2017-01-30 2017-01-30 Färjestad-6 Robert Bergh 2640/7 C str
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-9 Stefan Söderkvist 2140/14 C 3 15.7 92ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se