Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Re Doc travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Re Doc travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Re Doc har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Re Doc har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Re Doc


Det började som ett sömnpiller med första 500 i promenadfarten 1.13,4.Men därefter ökade spänningen i Copenhagen Cup för varj..


Det började som ett sömnpiller med första 500 i promenadfarten 1.13,4.
Men därefter ökade spänningen i Copenhagen Cup för varje meter och slutstriden hade alla ingredienser av dramatik, segersötma och svidande förlust.
Med Nadal Broline i ledningen, Cruzado dela Noche utvändigt och In Vain Sund som tvåa i andraspår var positionerna tidigt intagna i Danmarks största travlopp.
1.13,4 var noteringen även på kilometern och när täthästarna därmed hade ett slutvarv under 1.09 kvar i benen var det inte konstigt att slutstriden kom att stå mellan dessa.
Örjan Kihlström kunde vänta med att vrida ut In Vain Sund till upploppet och i samma veva som Cruzado dela Noche krigade ner Nadal Broline fick han sin kullkamrat jämsides.
”Knivskarp på linjen” utropade banreferenten medan de båda inblandade kuskarna verkade mer säkra på sin sak.
- Jag tror att vi var först i mål, konstaterade Kihlström kyligt och vände upp till segerdefilering med In Vain Sund medan Per Linderoth satte fart mot stallbacken med Cruzado dela Noche.
Det var en korrekt bedömning, men den lilla och totalt avgörande skillnaden att måldomarna hade synpunkter på det ”galoppsprång” som In Vain Sund tog i stridens hetta kort före mål.
Ett felsteg som kostade Daniel Redéns femåring segern i Danmarks största travlopp och istället ledde till diskvalifikation.
Ett grymt öde, även om Redén gav en vink om orsaken till debaclet under de sekunder han fortfarande trodde att han vunnit loppet.
- Han har haft problem på lösa banor tidigare så jag var lite orolig hur han skulle klara det idag…

”Gråtit av lycka”
Därmed fick Per Linderoth och kretsen kring Cruzado dela Noche inta vinnarcirkeln och mest tagen var tveklöst Anders Ström - som äger massor av hästar under pseudonymen stall Courant, men många gånger påpekat att just Cruzado är den som ligger honom allra varmast om hjärtat.
- Det är en ära att vinna ett Grupp 1-lopp, speciellt i Köpenhamn som är en av världens trevligare städer och på en bana jag aldrig varit på förut. Du förstår att jag har gråtit av lycka. Det är en häst utöver det vanliga, sade Ström som i aningen förtäckta ordalag indikerade att han gärna ser att nästa start blir i Elitloppet.
Om så blir fallet och vem som i så fall kör återstår att se, elitloppsgeneral Markus Myron betraktade loppet från tv-studion och gav omdömet ”en elitloppsprestation”.
Per Linderoth rankade segern som ”topp tre i karriären” och strödde lovord över den Stefan Melander-tränade femåringen som nu fick sitt genombrott i högsta eliten:
- Han är fantastisk, otroligt tacksam att köra. Ligger inte på, är stark och oöm, en härlig häst. Det var han som gjorde jobbet idag, det finns inte så mycket jag kan ta äran för.
Segertiden blev 1.11,1/2 011 meter autostart och andraplatsen gick till Nadal Broline medan Buzz Mearas slutade trea.

Danska skrällar
V75-omgången i övrigt blev ett smatterband av knallar som inleddes med dansk dynamit.
Tioåriga krutgumman Patricia Hastrup tränas visserligen Norge, men tävlar ofta i hemlandet och kom närmast från seger i danskt mästerskap för ston. Lars Anvar Kolle valde samma segerväg nu då han dominerade stoloppet från ledningen.
Därpå följde två riktiga smällar genom Thomas Bonde-tränade Way to go Chief från rygg ledaren för Peter Ingves och Shotproof från start till mål för Flemming Jensen, vilket fixade femsiffrigt V75-värde redan efter tre avdelningar.
Jensen fick ytterligare en tränarseger med Victory Kåsgård som höll ifrån sig Iago Zon i en rafflande upploppsduell för Birger Jörgensen.

Jackpot på lördag
Sedan tog de blågula över skrällkostymen då Robert Berghs Re Doc visade att han inte bara kan vinna från ledningen.
- På förhand såg det tufft ut, men redan efter några hundra meter fick jag segerförhoppningar, förklarade körande Christoffer Eriksson som fann tredje par utvändigt från bakspår och tuggade ner motståndet den tunga vägen sista halvvarvet.
Eriksson var på väg mot en ny överraskning bakom Tinamo Jet, men fick ge sig mot Tomas Malmqvists lika tunt betrodde Springover som tassat med i rygg i stayerloppet över tre varv.
- Det löste sig ganska bra, konstaterade körande Örjan Kihlström lakoniskt efter sin drömstyrning.
Därmed var samtliga V75-system borta redan inför Copenhagen Cup.
Det innebär att nästan 6,7 miljoner kronor vandrar vidare till lördagens V75-omgång på Gävletravet där en ensam vinnare med sju rätt spås bli 29 miljoner kronor rikare.

Robin Johansson, Kanal 75


Det bjöds V75-trav från Köpenhamn på söndagen med storloppet Copenhagen Cup som huvudnummer. Loppet vanns av Stefan Melander-trä..


Det bjöds V75-trav från Köpenhamn på söndagen med storloppet Copenhagen Cup som huvudnummer.
Loppet vanns av Stefan Melander-tränade Cruzado Dela Noche med Per Linderoth i sulkyn. En ganska väntad storloppsvinnare.
Värre var det i de övriga loppen där överraskningarna kom slag i slag.
Redan efter tre avdelningar började det bli tunt i kuponghögen då endast 371 av de totalt 465 300 inlämnade systemen höll sig kvar.
Efter sex avdelningar var alla kuponger bortsopade.
Det betyder att hela sjurättspotten går vidare till nästa veckas V75-omgång i Gävle.
Då beräknas en eventuell ensam vinnare med sju rätt kunna håva in 29 miljoner kronor.

V75-raden söndag

(spelprocent inom parentes)
5 Patricia Hastrup (6 procent)
2 Way To Go Chief (4 procent)
6 Shotproof (4 procent)
3 Victory Kåsgård (21 procent)
11 Re Doc (5 procent)
11 Springover (tre procent)
5 Cruzado dela Noche (26 procent)

Sju rätt: Jackpot
Sex rätt: 53 120 kronor
Fem rätt: 2 231 kronor

Kanal 75


Årets Olympiatrav har så här långt gått i överraskningarnas tecken. I lördags föll megafavoriten Nuncio mot Kadett C..


Årets Olympiatrav har så här långt gått i överraskningarnas tecken. I lördags föll megafavoriten Nuncio mot Kadett C.D. och nu var det Mosaique Face som tvingades svika spelarkollektivets tunga förtroende. Efter att ha tassat med i rygg på favoriten genom slutkurvan flög Spring Erom fram över upploppet och loppet var avgjort i god tid före mållinjen.
- Jag provade lite från början men valde att ta upp istället och det var nog räddningen. Sedan kändes han stark hela vägen så det kändes som bra chans när vi fick det lopp vi fick. Danne har tagit hand om hästen mycket bra sedan han tog över honom, sa kusken Christoffer Eriksson.
Spring Erom har tävlat i de större sammanhangen ända sedan fyraåringssäsongen, då i Håkan Olofssons regi, och sedan han kom till Dan Widegren 2015 har han tänt till på nytt. Under sin sista säsong på tävlingsbanan är den evigt unge hästen nu klar för final i Olympiatravet.
- Jag vet inte vad jag ska säga, herregud! sa Dan Widegren och samlade sig ett ögonblick innan han fortsatte.
- Han är ju hur jädra fin som helst. Han springer och skiftar till någon gång, är lite lat men sedan när det gäller är han bara hur bra som helst.

Räcker mot de bästa
I silverdivisionen hade Petri Puros nya stjärna D.D.’s Hitman uppvisning. När hästarna hade ett varv kvar till mål hade Johnny Takter lämnat tredje par utvändigt och kört fram utvändigt om ledande Re Doc. Därifrån avgjorde D.D.’s Hitman retfullt enkelt.
- Han är väldigt stark och går alltid hela vägen. Min känsla är att han i alla fall kan springa mot de bästa över full väg, sa Petri Puro.

Småslapp och överlägsen
Trots att Mosaique Face inte levererade på topp blev det två fullträffar för hemmaidolen Lutfi Kolgjini. I lördagsloppet handlade mycket av förhandsnacket om att barfotaspringande Cantona America skulle utmana Ulisse Kronos, men när den förstnämnde galopperade kort efter start blev det spel mot ett mål för Lutfi Kolgjinis jättetalang. Och det hade det nog blivit ändå. Ulisse Kronos drog på i högt tempo i några längders ledning och trampade undan på mycket snabba 1.13,8 över 2 640 meter.
- Segertiden var fantastisk och det här är en underbar häst. Han springer och ”småslappar” lite trots tufft tempo hela vägen men det är inte så konstigt, han har inte startat så mycket och fick springa ensam där framme, sa Kolgjini innan han svingade sig upp i sulkyn på nytt och ledde klass II från start till mål med överraskningen Friend Of Nature.
- Han fick öppna tufft men avslutade ändå 1.11,5 sista varvet och det var väldigt bra.

Miljonregn över V75-spelarna
I omgångens lärlingslopp gynnades Robert Bergh-tränade skrällen Dear Friend av tufft tempo i täten och vägledd av framtidsmannen Preben Sövik grejade han segern via en kraftfull spurt.
- Det var lite körning och action och det gynnade oss, konstaterade Sövik glatt.
Robert Bergh fick även se sin Västerbo Arthur vinna bronsdivisionen tillsammans med Kim Eriksson och i klass I blev det enkel seger från ledningen för Iago Zon.
- Kan man något annat än älska honom? frågade sig tränaren Joakim Lövgren.
På V75 lyckades 13 system pricka in samtliga vinnare och för sju rätt belönades dessa med 1 525 961 kronor. Sex rätt gav 4 759 kronor och fem rätt belönades med 263 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


157 hästar finns på Robert Berghs träningslista och äldsten duger än. Nahar är inne på karriärens upplopp som tolv&ari..


157 hästar finns på Robert Berghs träningslista och äldsten duger än.
Nahar är inne på karriärens upplopp som tolvåring och jagar årets första seger i V86-7 i Sundsvall på onsdagen.
Loppet för den högsta klassen startas med bil och det är sprinterdistans som gäller på hästens gamla hemmabana.
I slutet av 2015 lämnade Robert Bergh Sundsvall och slog sig ner på gården i Marks kommun, fem mil söder om Göteborg. Eftersom det ännu så länge inte gått att avyttra den gamla gården i Töva strax utanför centrala Sundsvall håller sig Bergh sedan ett par månader med filial i norr.

Snabbare under söndagen
Trettonfaldige miljonären Nahar är en av hästarna som alternerar mellan västkusten och Sundsvall.
Robert Bergh berättar att skötaren Charlotte Andersson körde ett skarpare jobb med Nahar under söndagen.
- Det blev ett jobb mer åt den där racerträningen. Inte den tunga backen. Det känns bra med honom och även om det kanske inte blir något elitloppsår det här sista tror jag att han i varje fall kommer att få en väldigt bra säsong, säger Bergh, och fortsätter:
- Det är klart att 1600 meter är lite tidigt när vi bara är i början av mars men han har ju fått ett lopp i sig nu och nu när han står där uppe är det liksom hemmaplan också. Det är mycket därför han startar.

"Blir ett alertare intryck"
Nahar fick ett spår fem bakom bilen och möter bland annat hästar som Poochai och Västerbo Highflyer.
Efter de sex starterna i Kanada i höstas och ett hyfsat kontinuerligt tävlande sedan dess är det dags för skoryck igen med hästen som älskar barfotabalans.
- Troligtvis blir det barfota fram och skor bak. Han känns väldigt bra och jag tror att det vankas ett bra lopp av honom på onsdag. Förutom skorycket kommer jag att utrusta honom för ett lite alertare intryck. Hade det där kortloppet kommit en start senare hade jag nog varit ännu mera inne på honom. Men det ser bra ut nu också.
Jan Norberg kör, kusken från Umåker som gästspelade bakom Berghs hästar på Åby i förra veckan och tog en dubbelseger.
- Jag har nyss varit i Sundsvall och tänkte vänta en vecka till innan jag åker upp igen. Norberg har ju gått bra alla år när han kört åt mig. Han är otroligt rejäl och tar för sig i loppen. Norbergs bästa varumärke tycker jag är att han är så startsnabb och kan ”döda” många lopp direkt efter start. Det blir sällan strul och galopper utan hästarna får en bra position.
En sådan här gång inbillar man sig att det blir körorder från dig med en så pass speciell häst som Nahar?
- Faktisk inte. Han får välja själv. Med Nahar är det svårt också att känna om han ska komma iväg bra eller inte. Men nu brukar Nahar komma iväg lite bättre från spåren tre-fyra-fem. Framför allt från fem. Så läget blev jättebra för honom.
Storskräll med Kadett C.D. i uttagningsloppet till Olympiatravet på Solvalla i lördags och en dubbelseger på V75 där du hängde på med Re Doc. På onsdagen blir det lite lugnare med endast två hästar till start på V86. V86-4 är ett treåringslopp på Solvalla där Örjan Kihlström kör Transcendence. Chansen?
- Jag tycker nog att Transcendence är en något bättre chans av hästarna jag startar. Han är fortarande väldigt rädd för bilen så vi kommer att träna en del i veckan. Men han klarade bil senast och jag tror hårt på den här hästen i år. Han är otroligt stark och han är också lite snabbare än vad jag trodde när vi började starta honom.
Men du är alltså orolig över hur han ska reagera bakom bilen?
- Jag var lite mera orolig för Transcendence inför förra starten då det var debut med bil. Med den starten överstökat och när han nu ska starta igen tror jag att det kan bli bra. Att få starta vecka-vecka är nog en fördel när han är lite stänkrädd och så, mentalt brukar de köpa lite mer av tävlingsbiten när de kommer in i det riktigt med tätare starter.
En treåring och en tolvåring till start. Planerna med gammeln Nahar i år?
- Vi ska nog prova Nahar i Umeå V75 22 april. Vi vann ju olympiauttagningen där i fjol och gick direkt till finalen och det är bara att hoppas att det fungerar på samma sätt i år.

Mikael Wikner, Kanal 75


Fotbollen hade sin allsvenska premiär på lördagen och i travsporten gick startskottet för årets storloppssäsong med det för..


Fotbollen hade sin allsvenska premiär på lördagen och i travsporten gick startskottet för årets storloppssäsong med det första uttagningsloppet av fyra i Olympiatravet.
Solvalla var arenan som tog emot några av landets största travstjärnor.
Övervägande flertalet hade tänkt sig en duell mellan elitloppsvinnaren Nuncio och vinterns kung On Track Piraten.
Nu blev det en skräll i stället. Robert Bergh satt i rygg ledaren med sin Kadett C.D. och luckan uppenbarade sig vid upploppets början.
Vinnaroddset blev 63 gånger pengarna och på V75 var ekipaget endast spelat på en procent!
- Han har känts fantastisk i vinter, det är nog fem år sedan jag kände honom i det här slaget. Det är så kul när han får springa framför publiken och vara den stora idolen och lite ”killen som gjorde det" igen. Han är verkligen värd det, sa Robert Bergh efter loppet.

Kolgjini ändrade allt
Delfinalen av Olympiatravet på Solvalla var tioåringens fjärde lopp i år. Segern underlättades kraftigt av att Lutfi Kolgjini gjorde ett tappert försök att stjäla showen med El Mago Pellini. Tvärtemot förhandstipsen lyckades han hålla ut motståndet i starten och tog ledningen från innerspåret.
On Track Piraten hamnade i dödspositionen och visade trötthetstecken 400 meter från mål. Örjan Kihlström satt i positionen bakom med Nuncio och fick lite för långt fram och slutade tvåa efter en sent insatt spurt.
Segern alltså till Kadett C.D. som sedan Robert Berghs flytt till västkusten blev hemmahäst på Åby som tog den första platsen i Olympiatravet.
- Jag hade absolut känslan att han skulle göra en topptid och hänga med dem - men att slå favoriterna skulle förstås bli svårt. Men ju längre loppet gick växte han mer och mer i tömmarna och 500 kvar hade jag en bra känsla. Det var verkligen läckert, sa en mycket glad Robert Bergh.

Klart med wild card
Thai Broadway spurtade starkt till tredjeplatsen och tog in lite på Nuncio över upploppet. Stefan Melanders elitloppsvinnare har ett wild card klart till finalen på Åby lördagen 29 april, om det blir så att hästen ska starta där.
- Han gick bra hästen även om han så klart inte är elitloppstoppad ännu, summerade Örjan Kihlström loppet.

”Hon är helt underbar”
Världens snabbaste sto fanns också på plats och klappade till motståndet i det inledande loppet på V75 - Pixies lopp, stoeliten.
Örjan Kihlström kunde glida till ledningen efter 600 meter med Delicious U.S. och det blev en problemfri resa till mål.
- Jag körde bara det som behövdes. Det är svårt att sätta ord på det men det finns inte mycket som slår att få sitta bakom en häst som den här. Hon är helt underbar och helt komplett som travhäst, sa Örjan Kihlström.
Tränaren Daniel Redén fick återigen några nervösa minuter vid bankanten.
- I dag var det en nervös dag, som alltid när hon startar. Usch. Men jag såg att hon klippte med öronen här i sista sväng och då vet jag att hon tycker att det är kul. Hon ska inte vara mer än i 45-50-procentig form så vi tar väl något lopp till. Hoppas att det finns något i Bollnäs för den banan gillar hon. Vi nog hinna möta de allra bästa också i år, sa en nöjd tränare.

23,6 miljoner kronor på V75
Sporten var fin men de flesta V75-spelare surade under lördagskvällen. Det blev till slut så svårt på V75 att endast en kupong överlevde alla vinnarna.
Kupongen – inlämnad på atg.se i Stockholm - kostade bara 96 kronor att lämna in och en enda spik satt markerad. Utdelningen blev dryga 23,6 miljoner kronor.
Utdelningen för sex rätt sköt upp i hela 163 771 kronor och femmorna gav 2 275 kronor.

I övrigt noterade vi att…
Radjah d'Inverne var fältets minst spelade häst (en procent på V75) och vann klass II-finalen tillsammans med Oskar J Andersson före en tapper Trot Kronos.
… Solvallatränaren Hans Nilsson storskrällde i Diamantstoets final där femåriga Dictionary (fyra procent) ledde från start till mål med Björn Goop i ett galoppfyllt lopp. Goop vann även med egentränade Västerbo Hard Cash som svarade för dagens ruskigaste prestation i bronsdivisionen efter startgalopp.
… Louise Granstedt-tränade Sheriff Bi plockade andra raka V75-segern efter att ha körts till ledningen efter 400 meter av sambon Tobias Modig. Offensiven kostade 1.09,3 första 500 men sexåringen verkar ha oslagbar form.
...Robert Bergh ledde den avslutande silverfinalen från start till mål med Re Doc och blev dubbelsegrare på V75.

Mikael Wikner, Kanal 75


ATG får vänta med att betala ut de stipulerade 15 miljonerna som väntar den dagen någon lyckas bli ensam med sju rätt på den ny..


ATG får vänta med att betala ut de stipulerade 15 miljonerna som väntar den dagen någon lyckas bli ensam med sju rätt på den nya spelformen Grand Slam 75.
När omgångens största favorit Re Doc gjorde sin plikt i sjätte avdelningen försvann de sista möjligheterna till en ensam vinnare under söndagen på Örebrotravet.
Istället landade utdelningen på 101 957 kronor till 39 vinnande system.
Bland dessa var det ett som stack ut lite extra.
Inlämnat på atg.se till en kostnad på fem kronor, och inte ett filspel – det vill säga en del av ett större system.
Återbäringen på den satsade femman blev 105 929 kronor till spelaren med hemvist i Stockholm.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-04-29 2017-04-29 Åby-10 Robert Bergh 1640/8 B 0 11.3 119
2017-04-08 2017-04-08 Jägersro Trav-9 Robert Bergh 2140/7 C 2 11.8 63
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-11 Robert Bergh 2140/5 C 1 13.3 61
2017-03-19 2017-03-19 Örebro-10 Robert Bergh 2100/2 B 1 14.0 13
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-9 Stefan Söderkvist 2140/1 C 2 13.1 82
2017-02-18 2017-02-18 Axevalla-11 Robert Bergh 1640/8 C 0 g 93
2017-02-09 2017-02-09 Åby-8 Stefan Söderkvist 2140/6 D 1 14.0 40
2017-01-30 2017-01-30 Färjestad-6 Robert Bergh 2640/7 C str
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-9 Stefan Söderkvist 2140/14 C 3 15.7 92
2016-10-22 2016-10-22 Romme-5 Ulf Eriksson 2140/10 D 0 g 1098
2016-10-15 2016-10-15 Åby-10 Stefan Söderkvist 1640/10 D 0 g 419
2016-09-19 2016-09-19 Mantorp-4 Torbjörn Jansson 2640/5 B 3 14.5 60
2016-08-29 2016-08-29 Mantorp-10 Robert Bergh 1640/9 B 0 g 39
2016-03-31 2016-03-31 Åby-4 Robert Bergh 1640/2 C 0 20
2016-03-21 2016-03-21 Mantorp-5 Robert Bergh 2140/2 B 1 13.0 13
2016-03-03 2016-03-03 Åby-8 Robert Bergh 1640/7 C 3 12.4 62
2016-02-06 2016-02-06 Jägersro Trav-11 Robert Bergh 1640/2 D 0 g 94
2016-01-27 2016-01-27 Solvalla-7 Ulf Eriksson 2140/4 B 1 14.9 61
2016-01-20 2016-01-20 Åby-6 Robert Bergh 1640/4 C 0 g 51
2015-12-23 2015-12-23 Bergsåker-12 1640/1 1 12.2 58
2015-12-12 2015-12-12 Åby-10 1640/8 0 13.0 456
2015-11-29 2015-11-29 Örebro-11 2100/11 0 16.4g 648
2015-11-14 2015-11-14 Solvalla-5 2140/8 0 13.7 1032
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-10 1609/5 0 17.6g 165
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-11 1640/5 1 12.0 63ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se