Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Re Doc travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Re Doc travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Re Doc har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Re Doc har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Re Doc


Winter Burst avslutas på söndag med multijackpot på Nyårsafton. På årets sista V75-omgång tänker Åke Lindblo..


Winter Burst avslutas på söndag med multijackpot på Nyårsafton. På årets sista V75-omgång tänker Åke Lindblom avsluta i sprakande stil inför hemmapubliken. Åtminstone önskar han själv mer än någon annan att det blir så.
- Jag är alltid positiv och tror att jag ska vinna. Det har jag gjort sedan jag blev egen tränare 1988, säger Åke Lindblom och bränner av ett av många skratt under den här intervjuen.
- Det gäller att se ljust på framtiden. Men det tycker jag att jag har fog för också. Året som har gått har varit ett mellanår för stallet. Fast det visste jag om att det skulle bli. Det har gått ganska bra men jag har inga direkta topphästar för dagen. Jag blev av med Sauveur och tidigare år blev jag av med Re Doc. Tappar du några stjärnhästar som springer in två miljoner på ett år märks det väldigt väl.
- Rent penningmässigt när det gäller inkört så är det där som glappet är. Men jag har väldigt fina unghästar och tolv snart nyblivna treåringar som jag har stora förhoppningar på inför nästa år. Det ska bli väldigt spännande med satsningen på höjda prispengar från centralt håll, det så kallade Pokalåret. Inget treåringslopp kommer att köras med under 50 000 kronor i förstapris, säger Lindblom som har 32 hästar i träning.

”Hoppas jag inte bryter benen
Örebro-tränaren har varit hemma och firat julen och kom nyligen hem från en semester med familjen från Dominikanska Republiken. När det gäller hur Nyårsafton ska firas har han en bestämd uppfattning om det.
- Ja, det blir genom att vinna tre V75-lopp såklart. Sedan blir det lugnt efter tävlingarna på kvällen eftersom vi ska upp ganska tidigt dagen efter. Jag och min son åker till Idre för att åka skidor några dagar och även min fru Ulrika kommer dit. Jag började åka slalomskidor först förra året och det är jäkligt kul. Inte dåligt av en 60-plussare va, ha, ha.
- Vi får hoppas att jag inte bryter benen och får fira med lite after ski vid skidbacken istället. Semestern på Dominikanska var kanonfin och man behöver ladda batterierna ibland, menar Åke.

Varnar för skräll - ”Spelarna ska se upp med henne”
Lindblom har tre hästar till start i söndagens V75-tävlingar och kommenterar dem på följande vis.
- Porthos Race (V75-1) har hög kapacitet och vann fem lopp på tio starter i fjol. Han har gjort några bra lopp även i år men det har varit lite krångel med honom, precis som det blir med hästar ibland. Han är behandlad i sina framknän efter senaste starten och har vilat ett tag. Jag är lite osäker på var han står formmässigt eftersom jag inte har kört några hårdare jobb med honom. Det har bara varit gammal hederlig långsamkörning. Han känns i alla fall fräsch och fin i lugna farter och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Förutsättningarna med lång distans passar bra och att det bara är sex hästar på start är ett plus och jag tror inte att det är någon galopprisk. Det är en väldigt fin häst och på hans höga grundkapacitet kan han mycket väl dyka upp i segerstriden. Vi har haft lite knöliga träningsförhållanden på slutet med vinter ena dagen och sommar den andra så det blir svårt med banorna. Men det är bara att gilla läget. Jag tycker att hästen ska med på kupongen, säger Åke Lindblom.
- Restlees (V75-2) har gått väldigt fina tider och sprungit 1.14 full väg och 1.12 ett varv utan att räcka till i tuffa gäng. Hon har fått dålig utdelning med tanke på hur bra hon är och jag tror att hästen kommer att bli väldigt bra som fyraåring. Hon har strulat bort mycket pengar och galopperat lite här och var och tappat från start men ändå visat stor kapacitet. Hon tränar klart bra efter ett uppehåll och jag tycker inte att man ska nonchalera henne här. Hon blir nog bortglömd på hennes resultatrad men jag tycker att spelarna ska se upp för henne.

”Är en ruggigt kapabel häst – slåss om segern”
- Athos Race (V75-6)
är en ruggigt kapabel häst som vann fyra lopp fem starter i fjol och som även har tagit fyra segrar i år. Tyvärr travade han inte bra senast och med tanke på det var det fantastiskt bra gjort att hålla till andraplatsen efter en tuff resa. Han är behandlad efteråt och får nu travet att stämma mycket bättre. Han känns jättefin i jobben och det är en klok och förnuftig häst som jag inte tror ska ha några problem med fjärdespåret. Hamnar han bara hyggligt till så tror jag att han är med och slåss om segern.

Michael Carlsson, Kanal 75


Efter två år med blandade framgångar i Frankrike återvände Bandit Hornline till Sverige i somras och skrällvann bland annat et..


Efter två år med blandade framgångar i Frankrike återvände Bandit Hornline till Sverige i somras och skrällvann bland annat ett V75-lopp i augusti.
Den svängen hemmavid gjorde uppenbart susen.
När hästen på juldagen åter satte hovarna på Vincennes slutade det i lika oväntad som stor seger när han spurtade hem Prix de Craon till 37 gånger pengarna på totalisatorn och fick nästan 300 000 kronor.

Spartan Kronos stumnade
På förhand stod de svenska förhoppningarna till Conrad Lugauers Spartan Kronos som spelades till favorit. Lugauer hittade omgående till ledningen, men tvingades hålla jämn 1.13-fart och var slagen vid ingången till upploppet.
Bandit Hornlines stallkamrat Re Doc höll till fjärdepriset efter att ha dragit upp spurten i tredjespår 800 kvar.
Segertiden blev 1.13,8/2 700 meter.

Robin Johansson, Kanal 75


Re Doc debuterade på fransk mark på bästa sätt genom seger på travbanan Angers.Jean Philippe Monclin skötte tömmarna bakom..


Re Doc debuterade på fransk mark på bästa sätt genom seger på travbanan Angers.
Jean Philippe Monclin skötte tömmarna bakom Robert Berghs fux som vann från ledningen.
Segertiden blev 1.13,6 över distansen 2 350 meter autostart. Förstapriset var 118 000 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Sagan fortsätter om hästen som inte ansågs bra nog att tävla i USA, slank med elitloppsplanet 2016 under parollen avelssto, men aldrig blev..


Sagan fortsätter om hästen som inte ansågs bra nog att tävla i USA, slank med elitloppsplanet 2016 under parollen avelssto, men aldrig blev dräktig och fick börja träna igen.
När Southwind Feji summerar sin första säsong på tävlingsbanan gör hon det med all sannolikhet som Sveriges segerrikaste travhäst 2017.
Söndagens triumf togs via en tung långspurt från andra par utvändigt och var andra raka inom V75-spelet.
- Det löste sig perfekt allting och det var inte mycket att säga. Hon visade att hon var bäst, kommenterade tränaren Pär Hedberg innan har förklarade vad som gör att fyraåringen vunnit fler travlopp på svensk mark än någon annan under säsongen.
- Hon har ett otroligt vägvinnande steg och lägger inte energi på någonting annat, det går väldigt lätt för henne. Hon vill verkligen tävla och vinna. Det är riktigt häftigt att se.
Lördagens seger var nummer elva för året, vilket innebär att Southwind Feji är en pinne före Cyber Lane och Lucifer Lane.
Men medan dessa tackat för sig för i år så planerar Hedberg ytterligare starter för sin segermaskin, närmast på Åby om två veckor.

Alfas har fler säsonger kvar
En annan häst som verkligen vet var mållinjen är belägen är Alfas da Vinci.
Joakim Lövgren körde nästan provocerande avvaktande då han från 60 meters tillägg behövde mer än två varv för att ens nå kontakt med klungan i Ultrastayern över ovanliga 3 600 meter.
Medvetet och genomtänkt visade det sig och långdistansspecialisten nådde ikapp bortflyende Danne Edel i sista steget före mål.
- Det är tredje gången vi provade den här distansen och alla gånger har han gjort som idag, gått riktigt fort sista varvet. Jag började med att ge honom ett lugnt förstavarv, han har visat att han älskar att jogga första kilometern. Vi fokuserade bara på att spara speeden. Sedan hjälper han till att räkna in dem, fäller bak öronen och tar i tills vi är först. Det finns inte en ärligare häst, berömde Lövgren som inte ser slutet av karriären för sin nioåring.
- Man kan inte känna om det är start 40 eller 107, han kommer med samma käcka humör som vanligt. Jag tror att vi har en häst för flera säsonger framöver.

”Skönaste segern jag haft någonsin”
Två kuskar kunde räkna in dubbelsegrar.
Stefan Söderkvist ersatte Robert Bergh och visade sig komma till dukat bord.
Re Doc gick undan från ledningen trots hård öppning och Geisha Sund formligen dundrade runt sina konkurrenter på slutvarvet.
- Hon kändes så bra att det var bara att styra på. Hon avslutade ruggigt bra, berömde Söderkvist.
Jorma Kontio gjorde om bedriften då han spårade runt om med Timo Nurmos-tränade Eelis och sedan tog sig till tidig ledning även med Carmine Am.
Till tränarens stora lycka.
- Som vi har väntat. Det här är nog den skönaste segern jag haft någonsin. Att spräcka den där nollan. Det är svårt på V75, men det är nästan så att det blivit larvigt svårt, jublade Markus B Svedberg efter sin första triumf i travets elitserie.
Peter Ingves styrde in sin namne Jensens Raket Brodde från ledningen och vilket gav en lättfunnen V75-rad som betalade 5 122 kronor.
Jackpot på fem rätt vilket innebär att 5,7 miljoner kronor flyttas vidare till kommande lördag på Jägersro och 1,4 miljoner späs på till multijackpoten på nyårsafton.

Robin Johansson, Kanal 75


I uttagningsloppen till Svenskt Travderby för en dryg vecka sedan var det en häst  som höjde sig lite över mängden. Lutfi Kolgjini..


I uttagningsloppen till Svenskt Travderby för en dryg vecka sedan var det en häst  som höjde sig lite över mängden.
Lutfi Kolgjini har matchat mot Svenskt Travderby sedan i våras och har bara haft ett i sikte med Rajesh Face som vann sitt lopp överlägset på den snabbaste kvaltiden, 1.12,8 över 2640 meter auto.
Kolgjini menar att hästen ilsknade till då han försökte hålla inne honom i loppet. Det misstaget kommer inte att upprepas. I finalen på söndag får Rajesh Face tåga hela vägen.
Att Johan Untersteiner mer eller mindre lovat att köra i ledningen med Cyber Lane lägger Kolgjini inte någon större vikt vid.
- Hästen måste få bestämma tempot själv. Om det sedan går ut över Untersteiner skiter jag fullständigt i, säger han.

”Har bästa hästen”
Lutfi Kolgjini har två inteckningar i Svenskt Travderby sedan tidigare och kan nu vara på väg mot en tredje. Erik Adielsson vann med Joke Face 2010 och 2013 satt han själv upp bakom Mosaique Face.
Tommy Nilsson från Lomma strax norr om Malmö äger Rajesh Face och var även ägare till 2013 års vinnare, Mosaique Face. Nilsson har som samtliga ägare till hästarna i finalen valt att satsa på den så kallade premiechansen och har chans till chans på dubbla prispengarna på söndag.
Förstaplatsen i den stora finalen (V75-6) är därmed värd fyra miljoner kronor.
- Vad spelarna ska veta? Jag tycker att de kan känna sig trygga med att jag har bästa hästen. Men som i alla travlopp kan det bli strul, det kan vara sjukdomar med i bilden och så vidare. Men det är klart att jag tror på en jättechans, säger Lutfi Kolgjini.

”Inte en skråma på fötterna”
Rajesh Face fick dra undan efter eget huvud sista varvet i uttagningsloppet. Kolgjini ville inte bråka med hästen som vann med sju längder.
Barfotabalansen var sparad till karriärens 21:a start och det blev en extraväxel menar Kolgjini.
- Han hade inte en skråma på fötterna efter loppet senast, så det blir barfota runt om igen. Den här gången kommer jag också att låta honom bestämma hela vägen helt själv. Jag märkte ju om inte annat senast att han inte alls gillade att jag tog i honom.
Humöret och viljan har söndagens derbyfinalist efter pappan Raja Mirchi men kanske främst efter farfar Viking Kronos. Avlar man på hingstar med stark vilja blir avkommorna därefter menar tränaren.
- Rajesh låter sig inte hunsas hur som helst. Klart att den hårdheten kan spela honom ett spratt ibland men han är i grunden en jävligt intelligent häst. Så jag tror nog att han fattar att det är allvar på söndag. Vi har inte mätt honom sedan han var ett men jag skulle tippa att han bara är 1.54 hög. Det är absolut ingen stor häst men han har ju en gång som han vore 1.70.
Vad har hänt veckan efter uttagningarna?
- Han har i stort sett bara gått och myst. Han gick ett lätt jobb i måndags, sedan har han fått långa promenader och gått mycket i hagen. I dag (torsdag) ska han gå ett 1.32-jobb i 2000 meter på rakbanan. Ja, de jobben är ju inte till för annat än att bara hålla igång systemet.
Du har givetvis försökt toppa formen just till finalen. Hur mycket bättre kommer Rajesh Face att vara?
- Han kommer vara en sekund bättre, det är jag rätt säker på. Åtminstone enligt de prognoser som jag ställt på träningen.

Jänkarbike och Håkan B
Lutfi Kolgjini tycker att stallets näst bästa chans till seger i V75 på söndag kommer i amatörloppet K.G.Bertmarks Minne (V75-5). Halmstadamatören Håkan B Johansson har chans att vinna loppet för tredje gången när han nu får låna Ulisse Kronos.
- Helt klart är Ulisse Kronos näst bästa chansen. Han står jävligt bra till i loppet och är verkligen toppfin i jobben. Läget är bra och hästen kan gå optimalt balanserad, barfota fram och med en jänkarbike för första gången. Håkan B tycker jag är Sveriges bästa amatörkusk.
Chansen med stallets övriga hästar på V75?
- Det är några outsiders. Igor Ribb (V75-2) känns fantastiskt uppåt i jobben. Jag körde intervaller med honom i går (onsdag) och jag har aldrig känt hästen på det viset. Orakel Face (V75-1) har inte startat på ett par månader så jag hoppas att Adrian släpper ledningen till Bergh och Re Doc och kommer till slut i stället. Polycrates Face (V75-7) är väldigt stark häst men är också väldigt ojämn i sitt uppförande. Passar över tre kilometer men motståndet är tufft.

Mikael Wikner, Kanal 75


Åby-tränaren är verkligen i zonen med sina hästar och själv verkar han vara i toppform när den här intervjuen görs m&ar..


Åby-tränaren är verkligen i zonen med sina hästar och själv verkar han vara i toppform när den här intervjuen görs måndag eftermiddag. Robert Bergh ligger tvåa i den allsvenska tränarligan med 17,7 miljoner inkört och 144 segrar. I våras vann Diamanten Kungapokalen och i sommar har Peter ”Foppa” Forsbergs stjärna vunnit Sprintermästaren där Muscle Hustle blev tvåa. Muscle Hustle följde sedan upp med att vinna Norrlands Grand Prix och ska nu starta i Åby Stora Pris på lördag.
- Det har gått bra hela året och hästarna vinner lopp varenda dag, från Jägersro till Boden. Jag kände tidigt redan i våras att det var riktigt fint go i hästarna överlag och hade en bra känsla för att det skulle bli en bra säsong. Vi har slipat till allt på gården till det bättre och har fint flyt nu, säger Robert Bergh.
- Vi har kört in drygt 23 000 kronor per start vilket är en väldigt positiv siffra. Tidigare har vi legat på 20 000 per start, inklusive de hästarna som tävlade i Frankrike.

Köpte Muscle Hustle på auktion i USA – ”En nagelbitare”
Robert Bergh har 126 hästar i träning och 35 av dem står på filialen i Sundsvall och resterande på drömgården Berghcamp i Hajom, fem mil sydost om Göteborg. Till helgen kan det bli nya framgångar när V75 och Åby Stora Pris avgörs på Åby på lördag. Bergh har laddat med ett helt gäng heta kandidater och en av dem är nye stjärnan Muscle Hustle som går ut i Åby Stora Pris. Den fyraårige hingsten ropades in av Robert som ettåring på auktion i Lexington i USA. Men prislappen blev betydligt högre än vad Bergh hade kalkylerat med.
- Ja, det var en liten nagelbitare. Jag hade tänkt mig att han skulle kosta 25 000 till 30 000 dollar men fick han till slut för 60 000 dollar. Pappan Muscle Mass var ny i aveln och ingen som man snackade om just då.
- Jag var på Lexington för första gången i mitt liv och hade sett ut den här hästen och gått och laddat för den i en vecka. Han var med på auktionens fjärde dag och jag gick och tittade på honom varje dag vilket man kan göra på hästarna som är på auktion i USA.
- Men det var flera som bjöd på hästen, bland annat en tränare från Kanada så priset skenade iväg. Jag fortsatte upp till 40 000 dollar men det var tji ändå och flera andra som bjöd på hästen också. Jag satt där och bet mig lite i kinderna och verkligen funderade på hur jag skulle göra. Men då tänkte jag att vad fasiken har jag gått här i en hel vecka och väntat på den här så därför ropade jag en sista gång. Budet låg då på 58 000 innan jag bjöd 60 000 och sedan var det knäpptyst. Det var en skön befrielse att jag fick honom, trots att jag hade gått över limiten, säger Bergh.
- Efter auktionen mötte jag den kanadensiske tränaren utanför i regnet som var lite upprörd och undrade vem fan jag var, ha, ha. Han hade en syster till hästen i Kanada som hade gått bra och hade flugit dit från Kanada för att köpa Muscle Hustle.

Enormt nöjd med individen

Varför valde du ut just Muscle Hustle och ville köpa honom så gärna?
- Det var bara på exteriören. Han hade ingen bedårande stam just då men nu har ju avkommorna till pappan Muscle Mass gått som tåget. Det var själva individen som jag var enormt nöjd med.

Muscle Hustle är född i Kanada och började tävla där som tvååring hos Per Henriksen där han vann ett lopp på tre starter. Som treåring van hästen sju lopp på 15 starter och sprang in 1,6 miljoner kronor.
- Han var anmäld till Hambletonian men hade spår tio i försöket och kom inte med till finalen. Han vann annars många av de här stakesloppen men hade oflyt när det var större lopp.
- Planen var hela tiden att ta hem honom till Sverige och han kom hit i slutet av fjolåret.

Känns ännu bättre efter Sprintermästaren
Efter att ha galopperat bort sig i de två första starterna på svensk mark lossnade det för Muscle Hustle. Han tog två raka segrar och i Sprintermästaren visade hästen vilken skjutare han är. Efter att ha spurtat oerhört i försöket som trea bombade han till ledningen i finalen och bjöd stallkamraten och vinnande Diamanten en match in till mållinjen.
- Han var ruggigt bra då och ökade på upploppet men ändå så hade Diamanten sån koll på honom. Men faktum var att Muscle Hustle kom tillbaka de sista 30 metrarna. Efter Sprintermästaren har jag kört med norskt huvudlag på honom vilket har gett ännu bättre effekt. Så det hade nog varit hårdare i mål i Sprintermästaren om jag kört med norskt där, men det är sånt jag bara kan sia om.
- Det roligaste efteråt är att hästen har tagit dubbelheaten i Sprintermästaren på helt rätt sätt och gått framåt ytterligare. Precis som Diamanten har gjort. Han har tagit ett steg till och höjt sig ytterligare.
- Annars går många hästar kanske lite bakåt och behöver tid på sig för att återhämta sig efter så tuffa lopp. Men både Muscle Hustle och Diamanten har blivit ännu bättre, känns ännu piggare och spänstigare än tidigare, menar Bergh.
- I de första två starterna när han galopperade för mig körde jag med simpel utrustning på honom. Jag fick honom inte att fokusera på tävling då men när vi sedan hängde på honom de amerikanska grejerna så började han direkt att fokusera och springa. Jag har aldrig haft en häst som har varit så känslig och börjat fungera så mycket bättre efter att vi bytt grejer i utrustningen.
Om du beskriver Muscle Hustle, vad säger du då?
- Det är en läcker häst, en otrolig maskin. Nu har han också sprungit av sig några kilo och kommit i matchform. Han är enormt trygg och tycker att livet är kul. En enormt fin travare helt enkelt.

Tackade först nej till Åby Stora
På lördag är det dags för årets upplaga av Åby Stora Pris, vilket som vanligt körs i två heatlopp där startspåren blir omvända för hästarna i andra heatet. Blir det seger för två olika hästar väntar ett skiljeheat mellan de båda. Robert Bergh har aldrig vunnit Åby Stora Pris och hade först ingen tanke på att ens vara med i loppet med Muscle Hustle. Han sa nej tack först när Åbys sportchef Jon Walter Pedersen frågade honom.
- Först sa jag nej för jag var inte intresserad av att möta den äldre och härdade eliten redan nu med en fyraåring. Det kändes inte aktuellt men sedan när Jon förklarade att han skulle satsa på yngre hästar som är på väg uppåt – förutom Nahar då men han kom ju in som sista häst - och berättade vilka han hade bjudit in så kändes det som ett intressant och roligt lopp.
- Många av hästarna som är med står någonstans i samma utveckling och det är väl bara Volstead av de övriga som har dragit på sig lite mer hårdhet och rutin.

”Ser mycket bättre ut i andra heatet”
Muscle Hustle har spår åtta i det första heatet (V75-1) och innerspår i det andra (V75-5). Siktar du på att vinna i två raka heat?
- He, he, jag hade hoppats att få spåren fyra, fem eller sex, det hade varit smaskigare förutsättningar. Nu är det lite lurigt hur loppet blir kört i första heatet. Jag får fundera litegrann på taktiken, han är ju väldigt startsnabb men det är inte lika lätt att läsa av startsnabbheten gentemot flera av de andra hästarna.
- Man tänker ju direkt när man får spår åtta att då får man gå för det andra heatet. Men någonstans måste man försöka få till en bra position i det första också. Fast visst är det en enorm skillnad på spåren och det ser ju helt klart mycket bättre ut i det andra heatet.
- När jag bestämde mig för att hästen skulle vara med så bedömde jag att han skulle ha en realistiskt vinstchans. Annars hade jag aldrig startat. Det tycker jag att han har nu också. Vi gör inga ändringar utan det blir barfota bak och norskt huvudlag igen, säger Robert Bergh.

Skygglappar och barfota på Nahar – ”Kan slå Muscle Hustle”

Vad säger du om tolvårige Nahar i Åby Stora Pris som också kommer från seger?
- Det är roligt att han är så fin fortfarande. Han är lika spänstig och fin nu 2017 som han var 2014. Det är unikt och det kommer att bli lite vemodigt när han slutar tävla efter det här året. Vi har inte bestämt var han ska stå någonstans men en pigg och glad pensionär ska han få bli i alla fall.
- Nu är han i en kombination av att vara lite avslappnad men ändå inte för bekväm. Han har haft problem att resa och nu gör vi tvärtom att han får åka ner från gården i Sundsvall till Hajom så att han får vara hemma några dagar innan loppet. Han har gjort två jättefina lopp på slutet och nu är det läge att han får gå med skygglappar och barfota i något av heaten, kanske i båda.
Kan Nahar besegra Muscle Hustle?
- Ja, visst kan han göra det. Jag har ju sagt att Nahar är en mest kapabla hästen jag har i träning men däremot har han varit den svåraste att ha i världseliten. De här rutinerade hästarna är oftast inte osäkra och oroliga för saker men Nahar är väldigt speciell och kan fortfarande vara ängslig och känslig för en del.

Nu blir det norskt huvudlag – ”Svarade jävulskt bra på det”
Robert Bergh har ytterligare sex hästar till start på V75 och det låter bra på samtliga. Han kommenterar dem på följande vis.
- Re Doc (V75-3) har varit lite spänd bakom bilen och från innerspåret senast blev det lite väl laddat för honom. Han gick bra efteråt och känns formstark och näst senast gick han också bra ute i spåren efter att ha vilat innan. Nu har han bättre spår och ska få springa av sig lite innan tävlingarna bakom bilen. Han är snabb ut om han sköter sig och har form för att räcka. Barfota runt om och inga ändringar.
- Officer C.D. (V75-3) går jämnt och bra för det mesta och sitter antingen fast eller är med i segerstriden. Vi har kört utan norskt huvudlag i ett par starter men nu ska han få på sig det till finalen. Han har ju mött väldigt bra hästar som har gått direkt in i storloppen och gjort det fantastiskt bra. Han svarade jävulskt bra på det norska huvudlaget i Boden där han var riktigt bra som tvåa efter Whitehouse Express. Barfota runt om igen.
Vem har bäst chans av dina två?
- Tja, svårt att säga, det är möjligt att Re Doc har den högsta nivån men den jämnhet som Officer C.D. har kanske drar sitt längsta strå ändå.

”Nu blir det skygglappar och bike”
- Gianluca Boko (V75-4) har jag lite planer på att med i derbykvalen om 13 dagar och blev låg när jag såg spåret här. Jag får fundera lite på det här loppet under veckan hur jag ska göra med balans och utrustning. Hästen är i fin form och gick bra senast men spår elva är inte kul. Det såg däremot ut att vara ett öppet lopp så vi får se hur vi gör om vi kör barfota igen eller med skor. Jag vill avvakta med balans och utrustning till senare i veckan.
- Montdore (V75-6) var lite seg för någon start sedan och galopperade bort sig i bakvarv i Åmål senast. Men han ser bra ut i träningen och är stark och gynnad av distansen. Nu kommer han att få gå med skygglappar och eventuellt blir det bike på honom. På ett sätt är det bra när man få så här dåliga spår att då kan man testa lite nya grejer.
- Udo’s Oiler (V75-6) är formstark och efter segern näst senast körde jag nog lite för sent senast, trots att det var fyra kilometer. Det blev lite fel varvet kvar när jag fick för långt fram. Distansen är plus och med tempo på loppet kan han absolut vara med i segerstriden. Barfota bak.

”Halvstängt huvudlag nu – mer positiv känsla”
- Nobel Amok (V75-7) galopperade i lördags och jag vet inte riktigt varför men han hade haft en liten paus innan dess och var lite seg. Han hade stått över lite och jag vet inte om det var därför. Jag känner bara att jag har en mer positiv känsla inför den här starten än senast. Det var synd på spåret men jag tror på en helt annan prestation nu. Hästen är väldigt kapabel och det är inte många gånger man kör en 1.11-tid full väg med krafter kvar, det får man inte vara med om så ofta. Om han bara har lite flyt från det läget så tror jag att han är med och gör upp om det. Han kommer att få ett halvstängt huvudlag på sig den här gången också från det här spåret. Han har haft öppet tidigare men nu vill jag få lite mera drag i honom eftersom han var lite seg i lördags. Barfota runt om igen.
Vem är bästa chansen på V75?
- Det är mycket om och men på flera eftersom flera har dåliga lägen men Muscle Hustle är väl den jag känner mest för i det andra heatet. Re Doc och Nobel Amok är tidiga också, säger Robert Bergh.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-23 2015-12-23 Bergsåker-12 1640/1 1 12.2 58
2015-12-12 2015-12-12 Åby-10 1640/8 0 13.0 456
2015-11-29 2015-11-29 Örebro-11 2100/11 0 16.4g 648
2015-11-14 2015-11-14 Solvalla-5 2140/8 0 13.7 1032
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-10 1609/5 0 17.6g 165
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-11 1640/5 1 12.0 63
2016-10-22 2016-10-22 Romme-5 Ulf Eriksson 2140/10 D 0 g 1098
2016-10-15 2016-10-15 Åby-10 Stefan Söderkvist 1640/10 D 0 g 419
2016-09-19 2016-09-19 Mantorp-4 Torbjörn Jansson 2640/5 B 3 14.5 60
2016-08-29 2016-08-29 Mantorp-10 Robert Bergh 1640/9 B 0 g 39
2016-03-31 2016-03-31 Åby-4 Robert Bergh 1640/2 C 0 20
2016-03-21 2016-03-21 Mantorp-5 Robert Bergh 2140/2 B 1 13.0 13
2016-03-03 2016-03-03 Åby-8 Robert Bergh 1640/7 C 3 12.4 62
2016-02-06 2016-02-06 Jägersro Trav-11 Robert Bergh 1640/2 D 0 g 94
2016-01-27 2016-01-27 Solvalla-7 Ulf Eriksson 2140/4 B 1 14.9 61
2016-01-20 2016-01-20 Åby-6 Robert Bergh 1640/4 C 0 g 51
2017-12-25 2017-12-25 Vincennes-4 J.Ph Monclin 2700/3 C 0 173
2017-11-26 2017-11-26 Mantorp-5 Robert Bergh 1640/3 C 1 12.8 52
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-5 Robert Bergh 2140/7 C 4 12.5 70
2017-08-24 2017-08-24 Åby-11 Kim Eriksson 1640/2 B 0 g 74
2017-08-12 2017-08-12 Åby-7 Robert Bergh 2140/3 D 6 13.4 51
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-10 Ulf Eriksson 2140/1 B 3 12.6g 25
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-9 Robert Bergh 2140/12 A 6 12.5 91
2017-06-25 2017-06-25 Kalmar-11 Robert Bergh 2140/6 B 0 g 132
2017-06-03 2017-06-03 Mantorp-9 Robert Bergh 2140/7 A 0 15.5 40
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-10 Robert Bergh 2140/3 B 0 g 24
2017-04-29 2017-04-29 Åby-10 Robert Bergh 1640/8 B 0 11.3 119
2017-04-08 2017-04-08 Jägersro Trav-9 Robert Bergh 2140/7 C 2 11.8 63
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-11 Robert Bergh 2140/5 C 1 13.3 61
2017-03-19 2017-03-19 Örebro-10 Robert Bergh 2100/2 B 1 14.0 13
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-9 Stefan Söderkvist 2140/1 C 2 13.1 82
2017-02-18 2017-02-18 Axevalla-11 Robert Bergh 1640/8 C 0 g 93
2017-02-09 2017-02-09 Åby-8 Stefan Söderkvist 2140/6 D 1 14.0 40
2017-01-30 2017-01-30 Färjestad-6 Robert Bergh 2640/7 C str
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-9 Stefan Söderkvist 2140/14 C 3 15.7 92
2018-02-07 2018-02-07 Vincennes-2 D Locqueneux 2100/15 B 0 194
2018-01-25 2018-01-25 Vincennes-1 G Gelormini 2850/2 C 0 197ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se