Rally Gunnar travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Rally Gunnar travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Rally Gunnar har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Rally Gunnar har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Rally Gunnar


Stall Stenströmer körde in knappt 6,3 miljoner kronor under 2019 och var på väg mot ett liknande resultat under 2020. Men slutet av å..


Stall Stenströmer körde in knappt 6,3 miljoner kronor under 2019 och var på väg mot ett liknande resultat under 2020. Men slutet av året blev inte alls som det var tänkt.
– Jag har suttit lugn i båten trots motigheterna, men jag hoppas att eländet äntligen ska vara över. En sådan här lång segertorka har jag aldrig varit med om tidigare under min tränarkarriär, kommenterar Uffe.

Handsome Brad är på gång
Stallets stjärna Handsome Brad gjorde bara fem starter men hann visa upp vilken fin häst han är.
Efter en andraplats i årsdebuten på V75 i Mantorp blev det en storloppsseger då han hemförde Jämtlands Stora Pris tillsammans med Carl Johan Jepson, som var värd en halv miljon kronor. I det slagna fältet fanns bland annat Velvet Gio, Very Kronos, Double Exposure och Cyber Lane.
– En kanoninsats på en något tung bana, minns Uffe, som därefter åkte till Finland var att vara med i Kymi Grand Prix med sin reklamhäst.
Men det hela utmynnade i en fjärdeplats bakom vinnande Vitruvio.
– Allt stod inte rätt till med honom utan han hade en sjukdomsbild.
Uffe hann dock få rätt på honom lagom till Axevallalöpningen på hemmaplan i samband med Stochampionatshelgen som han vann på 1.13,3/2640 meter autostart. Efter det blev det bara en start till och det var i Åby Stora Pris i början av augusti som resulterade i en sjätteplats där Moni Viking besegrade Who´s Who i en rafflande upploppsduell.
Tanken var att Handsome Brad skulle fortsatt storloppssäsongen med en start i Sundsvall Open Trot tre veckor senare, men då ströks han för hälta.
– Han var tjock i ett ben och vi tog inga risker utan ställde av honom för säsongen och gjorde bokslut.
Hur är dagsläget med honom nu?
– Bara bra. Han är igång och tränar i lite lugnare tempon och fungerar allt som vi önskar kommer det att bli årsdebut i mars eller april i ett vanligt gulddivisionslopp. Sedan hoppas jag han håller sådan klass att han kan vara med och kämpa i de stora slagen.
Positivt där, alltså, att Handsome Brad snart är redo för start igen.

Lång segertorka
Men det finns en annan negativ baksida med stall Stenströmer.
Och det är stallformen.
Faktum är att stallet inte fått segerdefilera sedan Linda Sedström vann dam-SM på Åby tillsammans med Rally Gunnar - och det var den 10 oktober.
– Det känns som en evighet sedan, erkänner Axevallatränaren och tillägger:
– En sådan här lång segertorka har jag aldrig varit med om tidigare under min tränarkarriär.
Vad har varit orsaken?
– Ett virus som slagit ut stallet. Vi har varit maktlösa och det är bara att sitta lugn i båten och vänta tills det har gått över. Vi har medvetet legat lågt då det gäller starthästarna, men nu kan vi se att de känns lite piggare i jobben.
Har du tagit någon lärdom av det här?
–  Vi har passat på och både avmaskat och vaccinerat hästarna. Vi hade sådan form på hästarna i fjol på hösten och vaccinerade dem bara en gång då och det är möjligt det vi fått sota för. Nu kommer vi att göra det tre gånger istället under 2021 och det känns helt rätt.

”Bra chans”
Till söndagens GS75-tävlingar på Axevalla selar stall Stenströmer ut en kvartett och han är ganska förhoppningsfull om en bra start på det nya året.
– Vi har hyggliga segerchanser på förhand och det vore skoj om segertorkan släppte nu, säger Uffe och lämnar följande rapport.
– 8 Gina Lollobrigida (GS75-2) gjorde årsdebut på Åby i förra veckan och gick ett kanonlopp efter en stor markförlust i starten. Några hade henne klockat henne till 15,5/2000 meter och då var det vida spår i slutsvängen också. Allt verkar bra i jobben med henne och fungerar hon med brodd på fötterna ska det vara en bra chans, även om hon har ett stängt startspår men det brukar Calle (Jepson) lösa.
– 11 Flash Håleryd (GS75-6) var med på Solvalla i förra veckan och slutade femma bakom Hazard Boko. Vi fick problem med bussen i Västerås på vägen dit och han fick inga optimala förutsättningar då värmningen endast blev lugn. Han går ned i klass och borde ses med lite chans även om det blir skor och vanlig vagn.
– 12 Jula Downton (GS75-6) var med i samma transport och lopp och var ännu mer missgynnad av strulet. Han hade inte startat på länge och hamnade i dödens och galopperade till slut som trött. Förhoppningsvis har den genomköraren gjort lite nytta inför den här starten.
– 2 Rally Gunnar (GS75-7) har inte startat på två månader, men tränar bra och har fått helt perfekt förutsättningar här med bricka två bakom bilen. Jag tror Uffe (Ohlsson) försöker sno åt sig ledningen och köra i spets. Det som är oroande är hur han tacklar att gå med broddar.

Joakim Brundin, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


4,7 miljoner kronor extra.Fördelat i samtliga tre vinstpooler.GS75® är ett unikt spel i landet just för att jackpotpengarna inte koncentreras..


4,7 miljoner kronor extra.
Fördelat i samtliga tre vinstpooler.
GS75® är ett unikt spel i landet just för att jackpotpengarna inte koncentreras till den högsta vinstpoolen utan sprids, precis som utdelningen, enligt principen 40-20-40 procent.
Det gör att spelare med fem eller sex rätt, till skillnad mot V75®, också kommer att få extra bra betalt denna söndag.
En som kan hjälpa till hög utdelning är Ulf Stenströmer.
Hemmatränaren har visat strålande stallform senaste månaden och stod bakom lördagens största knall på V75 då Rally Gunnar spurtade hem Dam-SM för Linda Sedström.
På söndag selar Stenströmer ut två hästar som inte ser ut att bli speciellt betrodda.
Och han låter inte främmande för att det kan gå vägen igen.
- Båda hästarna har gått riktigt bra på sistone och jag tycker att de ska duga långt i sina lopp, säger Stenströmer som börjar med att sela ut 10 Jula Madonna (GS75-2) som behövde 20 starter för att spräcka segernollan.
- Det var en häst jag hade stora förväntningar på inför säsongen och hon har varit en grym besvikelse. Men nu verkar vi äntligen ha hittat rätt med henne. Även om vinsten kom i ett billigt lopp så var hästen okörd på en 1.16-tid över lång distans. Senast mötte hon istället riktigt bra hästar och var bara slagen med en längd som trea.
Vad är det gör att hon fungerar nu?
- Att vi börjat köra med skor. Hon är lite skev och borde normalt sett fungera bättre barfota, men det har inte stämt. Hon har blivit spänd och lite feg i loppen. Sedan vi satte på skorna har det sett mycket bättre ut och jag hoppas att hon äntligen ska börja löpa upp till vad jag hoppats.
Hon ser ut att bli väldigt lite spelad här, har du någon känsla för att hon kan överraska?
- Det tycker jag absolut. Frågetecknet för dagen är att hon fick ett litet skrapsår på ett bakben i onsdags. Vi kommer givetvis att hålla ögonen på det och är det inte helt bra till söndag så startar vi givetvis inte, men jag räknar med att det ska hinna läka ut och i så fall startar hon med full form. Hon har inte stått över någon träning på grund av det och är bra nog att hävda sig i den här typen av lopp.

Drar skorna och kör i spets
Ännu hetare låter det emellertid på 1 Livi Precious (GS75-4) som är anmäld barfota runt om för första gången i karriären.
- Läget blev perfekt så jag har starka funderingar på att rycka skorna nu, det borde göra henne lite snabbare i benen. Hon har öppnat riktigt bra i voltstart så taktiken är given, vi laddar för spets och kör där. Jag tror att hon kan springa en vass tid över den här distansen och i spets är hon hästen att slå, även om det är bra konkurrenter på tillägg.
Hon har bara gått i ledningen en gång och vann då, är hon den typen som växer en klass när hon får springa först?
- Nej, det vill jag inte säga. Hon har spurtat jättebra vid flera tillfällen. Men det är alltid enklare att vinna från ledningen och den här gången är det verkligen läge att prova, säger Ulf Stenströmer.

Robin Johansson, Kanal 75


Very Kronos har alltid varit en snackhäst som visat oerhörd talang. Men han har även varit omogen och i de största unghästloppen som kr..


Very Kronos har alltid varit en snackhäst som visat oerhörd talang. Men han har även varit omogen och i de största unghästloppen som kriteriet och derbyt har han gjort bort sig med galopp i final eller försök. Nu som sexåring har Ready Cash-hingsten fortsatt att bland men tendensen är att han blir mer och mer mogen.
Och i Svenskt Mästerskap var det alltså dags för en fullträff.
Erik Adielsson var bestämd från start och med ett spår innanför värsta motståndaren Who´s Who var målet förstås att komma före direkt från början.
Det gick enkelt. Very Kronos såg morsk ut och tog hand om ledningen och väl där såg han fortsatt pigg och stark ut hela vägen. Han var helt enkelt bara bäst och Milliondollarrhyme och Cyber Lane kunde aldrig hota trots att båda fick fina resor, rygg ledaren för Milliondollarrhyme samt tredje utvändigt i rygg på Who´s Who för Cyber Lane.
Very Kronos var helt enkelt bara bäst och segertiden 1.11,6 över distansen 2 640 meter autostart var inte bara banrekord utan ropades även ut som världsrekord på Åby.
Tränaren Svante Båth var samlat lugn efter segern som var värd en halv miljon kronor.
- Vi vet att han har kvalitéerna för det här. Jag tycker på slutet att han blivit successivt bättre och bättre. Vi har nästan aldrig sett botten i honom.
Ska bli kul att tävla kontinuerligt med lite halv-täta starter rent allmänt, då tror jag han kan lyfta sig och tävla mot de allra bästa. Jag måste erkänna att jag hållit den här hästen väldigt, väldigt, högt jämnt. Jag tror bara att den här resan har börjat

Hevin Boko starkast i Sto-SM
Sto-SM 2020 blev ett minst sagt rafflande lopp och när krutröken skingrats stod Timo Nurmos-tränade Hevin Boko i vinnarcirkeln tillsammans med kusken Mika Forss.
Inledningsvis var det tuff körning om ledningen och Björn Goop vann den matchen då han hittade först med Mellby Free trots spår 8 bakom startbilen. 800 meter före mål tog Mika Forss sats från fjärde utvändigt men blev utsvarad av Örjan Kihlström bakom favoriten Conrads Rödluva.
Örjan Kihlström avancerade fram utvändigt ledaren och ville sedan släppa ner Hevin Boko framför sig men då valde Björn Goop att släppa ifrån sig ledningen till Hevin Boko och därmed tvingades Conrads Rödluva trava utvändigt ledaren.
Väl i ledningen var Hevin Boko mycket tapper och höll undan på styrka före Wild Love och Mellby Free. Conrads Rödluva tröttnade och slutade oplacerad.
- Hon är jättestark och jag tror formen är på topp. Det var lite oväntat att Björn släppte. Hästen var jättefin, kommenterade segerkusken.
Segern i Sto-SM var värd 500 000 kronor.

Rutin avgjorde Amatör-SM
Amatör-SM gick till rutinerade Frank Nilsson som gav Peter Untersteiner-tränade Reddington bästa loppet och fyraåringen vann enkelt.
På sista bortre långsidan gled Frank Nilsson ut i rygg på favoriten Zoccoloduru O.P. som fått slita i tredjespår. Det såg ut som att Frank Nilsson kunde avgöra loppet när han ville och det var ingen synvilla och 150 meter från mål kopplades segergreppet.
110 000 kronor var triumfen värd.
- Jag har varit med i Lärlings-SM och Amatör-SM förut och haft riktigt bra chanser men alltid strulat till det för mig. Det var kul att det stämde i dag. Ett SM är alltid trevligt, sa Frank Nilsson.

Svenskt rekord i Monté-SM
Monté-SM bjöd på en fantastisk duell där Galactica kämpade ner favoriten Rajesh Face i en härlig duell över upploppet. Galactica var snabb från början och tog ledningen i en inledande duell med Pastore Bob, men sedan när en vass Rajesh Face utmanade tvingades Anna Erixon på Galactica att släppa ifrån sig ledningen och första varvet gick på 1.11,1.
- Hade jag tagit emot Rajesh Face hafde det gått ännu fortare första varvet och då tror jag någon bakifrån hade vunnit. Nu hade hon ändå krafter kvar, sa Anna Erixon efter SM-vinsten.
Galacticas tränare, ägare och uppfödare, Malin Bergström, var rörd till tårar efter segern som var värd 250 000 kronor.
- Det är brutakt…jag vet inte vad jag ska säga. Det är helt tomt…jag trodde aldrig det skulle gå.
Segertiden blev 1.12,3 över distansen 2 140 meter autostart, nytt svenskt rekord!

Skräll i Dam-SM
Dam-SM gick till Linds Sedström som skrällde med 17-oddsaren Rally Gunnar. Från fjärde par invändigt kom luckan 300 meter från mål och Rally Gunnar hade bäst fart över upploppet och avgjorde till slut ganska enkelt före Dollar Hornline och Jackpot Band.
Ulf Stenströmer tränar vinnaren som tjänade 110 000 kronor.
I loppet tappade hästen Untilwemeetagain tidigt kontakt med övriga fältet och senare gick han omkull. Den sjuårige valacken konstaterades död av veterinär som snabbt var på plats.
- Det mest troliga är en hjärtkollaps. Det är ett snabbt förlopp, hästen svimmar och när vi kommer till banan är hästen i princip borta. Det här är jättetragiskt när det händer, det går väldigt fort för hästen. Den var inte vid medvetande när den ramlade i marken. Hästen kommer skickas för obduktion. En tröst i det hela är att det är ett snabbt förlopp så hästen känner inte så mycket, kommenterade banveterinär Kristin Abrahamsson Aurell.

Rosleff avgjorde Ungdoms-SM via open stretch
I Ungdoms-SM var Victor Rosleff offensiv från start och körde till ledningen med Echelon trots ett svårt utgångsläge bakom startbilen. Efter ytterligare ett par ledarskiften blev det tredje invändigt för Echelon men via open stretch avgjorde den femårige valacken över upploppet och vann före Beethoven och First One In.
Jerry Riordan tränaren vinnaren som belönades med 110 000 kronor.

Uppvisning i Montéryttar-SM
Montéryttar-SM, som avgjordes utanför V75, blev en uppvisning av Emila Leo tillsammans med Gretzky Boko, som imponerade stort i sin debut med sadel. Gretzky Boko satt sist utvändigt till 900 kvar då han följde med i ryggar på lätta ben i tredjespår, genom slutsvängen närmade man sig för varje steg och direkt in på upploppet kopplades segergreppet.
100 000 kronor var segern värd och tränar vinnaren gör Morten A Pedersen.
I V75-6 var Indra’s Secret bara bäst när hon via ett mäktigt slutvarv tog sats från femte utvändigt och avgjorde på styrka i långloppet. Robert Bergh tränar fuxan och i segersulkyn satt Per Lennartsson.
Sju rätt på V75® gav 731 241 kronor. Sex rätt 3 556 kronor och fem rätt 322 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Hon är både sjuksköterska och en av Sveriges bästa montéryttare. I fjol var tanken att hon skulle vinna Montéryttar-SM tillsa..


Hon är både sjuksköterska och en av Sveriges bästa montéryttare. I fjol var tanken att hon skulle vinna Montéryttar-SM tillsammans med Börge, men den där ridolyckan 1,5 vecka innan SM-dagen förstörde de planerna och istället fick hon spendera lördagen som patient på sin egen arbetsplats.
- Det var riktigt tungt där och då, men jag har repat mig och känner mig helt återställd efter olyckan, berättar Sofia.
Sofia Adolfsson var montéchampion i Sverige tre år i rad mellan 2016-2018, men har dragit ner en del på ridandet sedan dess. Rekordåret 2018 red hon 188 montélopp – i år har det blivit 92 hittills.
- Jag flyttade ner till Halmstad en vända och blev då tvungen att minska på ridandet en del. Jag tycker dock att det ligger på en bra nivå som det gör just nu, man ska ju hinna med att sköta det civila jobbet också.
- Visst vill man alltid rida ännu mer och framförallt bra hästar, men det är en bredare topp bland ryttarna nu jämfört med för några år sedan och fler duktiga som slåss om uppsittningarna. Totalt sett är det bra för sporten att det blir fler och fler duktiga ryttare, funderar Sofia.

"Laddad inför lördag redan nu"
På lördag är hon i alla fall rejält i elden på Åby med två montéuppsittningar och dessutom ska hon för första gången vara med i Dam-SM. Att det handlar om såväl SM-dagen som en dubbeljackpot på V75® där en ensam vinnare beräknas kamma hem 66 miljoner gör inte att färre blickar riktas mot Örebrotjejen.
- Man börjar bli lite smånervös och laddad inför lördag redan nu. Monté-SM vann jag tillsammans med Candor Hall 2017 och samma dag kammade jag hem Montéryttar-SM – ett lopp som jag även vann 2015. Dam-SM blir det däremot första gången jag kör. Jag har kvalat in en gång tidigare, men då blev hästen struken, berättar Sofia.

"Debutanterna kan få extra mjölksyra"
Monté på V75 är en vattendelare bland spelarna och en knäckfråga är att hästar som aldrig tidigare startat i disciplinen kommer ut på V75. Sofia hjälper gärna till med att reda ut begreppen.
- Jag tycker att Monté-SM blev ett kul lopp där jag tror att det kommer gå undan hela vägen med tanke på att loppet innehåller många startsnabba hästar.
- Det ska bli spännande att se hästar som Chianti, Pastore Bob och Baron Gift debutera under sadel, även om det givetvis gör uppgiften mer svårbedömd för mig när man inte vet exakt var de hästarna står i monté.
Vad är din erfarenhet av elithästar som gör första starten under sadel?
- Det är väldigt individuellt, men detta är så pass bra hästar att jag har svårt att se att de inte ska hantera det. Det jag av erfarenhet vet kan hända när de inte testat monté tidigare är att de kan dra på sig extra mjölksyra till slut till följd av att de får jobba med lite nya muskelgrupper kontra för sulky. Man brukar dock testa hästarna ordentligt hemma under sadel innan man tar ut dem i lopp så normalt ska det inte vålla några bekymmer, konstaterar Sofia.

"Varit stabil för mig"
Enligt spelarna är Rajesh Face hennes bästa chans på lördag och Sofia är inne på exakt samma spår. Duon har fått segerdefilera vid tre av de sex tillfällen som de kamperat ihop tidigare.
- Trots hårt motstånd blir jag inte förvånad om Rajesh blir favorit på lördag. Han kommer trots allt hit med två riktigt starka montéstarter i bagaget och han gick även bra efter galopp på Solvalla för sulky förra veckan.
- Känslan är att Adrian Kolgjini har satt hästen i väldigt bra form för dagen och samtidigt är han väl en av de hästar i fältet med allra högst grundkapacitet. Jag har jättehöga tankar om hästen, men det gäller att han är på humör också.
- Han måste få det race han vill ha – det går inte att bestämma för mycket över honom. De gånger han galopperat har det ofta varit tidigt i loppen och vi får sikta på att ta en lugn start så att hästen kommer in i det. Det ska dock sägas att jag tycker att vi kommit bra överens tidigare – hästen har varit stabil för mig och aldrig galopperat under sadel, berättar Adolfsson.
Det låter därmed som att du kan plocka karriärens andra guld i Monté-SM på lördag?
- Är hästen som han ska vara ska vi åtminstone ha vettig chans. Det är ju i alla fall lite fördel Rajesh kontra montédebutanterna att han är van disciplinen och blir det hårt tempo på loppet missgynnas inte han av det, spekulerar Sofia.

"Jättenöjd med rygg ledaren"
Det är dock inte bara monté som gäller för Adolfsson på lördag då hon dessutom har kvalat in en styrning till Dam-SM i form av Ulrika Wällstedts sjuårige valack Untilwemeetagain. Duon har tävlat tillsammans vid två tidigare tillfällen med två andraplatser som resultat.
- Jag har överlag haft tur med spåren på lördag och innerspår bakom bilen är perfekt för honom.
- Vi var tvåa bakom Rally Gunnar i försöket vilket jag var jättenöjd med och det är tufft motstånd i finalen. Både Spartak Face och Self Explosive springer ju låga 13-tider på distansen.
- Vi har i alla fall optimala förutsättningar för att kunna utmana dessa och av erfarenhet vet vi ju att det brukar kunna gå undan ordentligt i denna typ av lopp. Min häst är helt okej från början och jag är jättenöjd om vi får rygg ledaren eller tredje invändigt – gärna i rygg på Spartak Face. Blir det sedan tryck på det hela har vi sett tidigare att de som sparat sina hästar under vägen brukar komma till slut.
- Untilwemeetagain är en stark och lite småtrög häst som skulle gynnas rejält om det bli ordentlig körning under vägen i alla fall, berättar Sofia.

"Inte varje vecka man har dubbla V75-chanser"
Utöver de två hästarna på V75 ska hon även rida Jasmin Band för första gången och detta i Montéryttar-SM som öppnar tävlingsdagen i och med V4-1.
- Jag har aldrig ridit henne tidigare, men sett att hon gått bra i monté. Nu är det dock benhårt emot och min favorit till att vinna loppet är nog ändå Quite A Quality som är riktigt bra. Dessutom ska det bli spännande att se Mistelns Napoelon under sadel – håller den upp ledningen blir det inte en lätt nöt att knäcka. Även Gretzky Boko samt M.T.Nordic Spirit har gått bra, men för deras del har ju utgångslägena blivit sämre.
- Ska jag vinna Montéryttar-SM krävs det nog lite tur under vägen, men oavsett ska det bli riktigt kul på lördag. Det är inte varje vecka man har dubbla styrningar på V75, avslutar Sofia.
 Oavsett hur det går för Sofia på lördag lär årets SM-dag bli bättre än fjolårets. Tävlingsovalen är en betydligt bättre plats än sjuksängen för denna energiska tjej som till råga på allt dessutom fyller 29 år på lördag. Det är således uppdukat för en riktig panghelg i Mölndal med trippla chanser till SM-guld och födelsedag. Firas det rejält i Göteborg på lördag är det alltså ingen högoddsare att Sofia är i fokus även där.

Robin Malmgren, Kanal 75


 I Östersund kördes på fredagskvällen det sista av sex uttagningslopp till Dam-SM. Caroline Åkerlund jobbar åt Robert Berg..


 
I Östersund kördes på fredagskvällen det sista av sex uttagningslopp till Dam-SM. Caroline Åkerlund jobbar åt Robert Bergh och vann loppet med stallets Dollar Hornline, tvåa slutade rutinerade Susanne Osterling med hästen Topnotch Liss, tränad av Per Linderoth.
Osterling är en rutinerad räv i damloppen i Sverige. Hon har fått lyfta SM-bucklan två gånger tidigare och är nu med i ännu en final.
I fjol vann Susanne Osterling Dam-SM med Robert Bergh-tränade Caligula, 2014 blev det seger i damernas SM med Marcus Savins Saxo Holmsminde.
Topnotch Liss hade flera längder upp till Dollar Hornline som Caroline Åkerlund tog ledningen med 900 meter från mål och drog undan.
”Huvud och hals” blev den knappa segermarginalen i mål.
- Han gjorde ett riktigt, riktigt bra lopp. Han sprang lite grand och sög tag i en töm så jag fick inte riktigt ut honom på upploppet förrän kanske 75 kvar, och då sköt han till bra. Om jag hade lyckats korrigera honom lite tidigare hade vi hunnit fram, kommenterar Susanne.
Landets travbanor brukar turas om att arrangera Dam-SM. I år ska finalen avgörs under den stora SM-dagen på Åbytravet, lördagen 10 oktober.
Tolv kvinnliga kuskar har kvalat in och ska göra upp med hästarna de kört i uttagningsloppen.
Chans alltså till ännu ett SM-tecken för Susanne Osterling.
- Jag har ingen dålig häst men det är alltid läget som avgör och loppet har ju inte lottats. Topnotch Liss är ingen som man laddar med bakom bilen utan han lever på sin styrka, säger hon.
Solängettränaren Susanne Osterling är inte den enda kusken som vunnit Dam-SM två gånger. Värst är Petra Edqvist, som slutat köra. Edqvist vann loppet fyra gånger.

Inkvalade kuskar och hästar
Eskilstuna 8 september
Rebecca Dahlén (Self Explosive) och Helena Liberg-Carlson (Running Like Hell)
Åby 9 september
Hanna Lähdekorpi (Spartak Face) och Henriette Larsen (Global Viscount)
Umeå 14 september
Hanna Olofsson (Tastefochocolatier) och Katariina Palomäki (Pacino Brave)
Bollnäs 15 september
Therese Boström (Jackpot Band) och Jenny A Björk (Showtimejackflower)
Örebro 17 september
Linda Sedström (Rally Gunnar) och Sofia Adolfsson (Untilwemeetagain)
Östersund 18 september
Caroline Åkerlund (Dollar Hornline) Susanne Osterling (Topnotch Liss)

Svenskt Mästerskap för damer har körts sedan 1972. Här är de tio senaste årens segrande ekipage
2019 Caligula - Susanne Osterling, 2018 Final Dream - Linda Sedström, 2017 Te Quiero Grif - Jennifer L. Oscarsson, 2016 Raging Mack - Jenny A. Björk, 2015 Rutger Gigant - Sandra Eriksson, 2014 Saxo Holmsminde - Susanne Osterling, 2013 Nelle Pride - Anna Forsell. 2012 To and Fro - Sandra Svensson (i dag Mårtensson), 2011 Dexter Stone - Maja Lähdekorpi samt 2010 Menai Eden - Mimmi Elfstrand

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-18 2018-12-18 Solvalla-7 Kaj Widell 2140/4 B 6 16.6 173
2018-12-04 2018-12-04 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/5 C 4 17.6 203
2018-09-22 2018-09-22 Romme-2 Jimmy Dahlman 2160/12 A 0 18.0 167
2018-08-28 2018-08-28 Solvalla-3 Kaj Widell 2140/10 C 0 g 240
2018-08-09 2018-08-09 Bollnäs-1 Kaj Widell 2140/6 B 2 17.6 36
2018-07-24 2018-07-24 Solvalla-1 Kaj Widell 2140/11 C 7 16.4 93
2018-07-16 2018-07-16 Rättvik-8 Kaj Widell 2140/6 B 4 17.4 73
2018-05-28 2018-05-28 Lindesberg-7 Kaj Widell 2140/2 A 5 17.9 31
2018-05-08 2018-05-08 Solvalla-2 Kaj Widell 2140/3 C 3 16.4 139
2018-04-26 2018-04-26 Gävle-1 Kaj Widell 2140/1 C 0 21.2g 34
2019-10-08 2019-10-08 Solvalla-5 Tom Fromell 2640/8 D 0 18.0g 224
2019-09-30 2019-09-30 Romme-8 Torbjörn Jansson 2160/7 D 0 18.9g 100
2019-09-19 2019-09-19 Romme-9 Kaj Widell 2140/6 C 4 15.5 47
2019-09-05 2019-09-05 Gävle-9 Torbjörn Jansson 2640/10 D 0 16.4 247
2019-06-04 2019-06-04 Solvalla-7 Christer Nyström 2640/6 D 0 g 161
2019-05-21 2019-05-21 Rättvik-2 Torbjörn Jansson 2160/8 D 0 g 37
2019-03-22 2019-03-22 Eskilstuna-5 Elias Strandberg 2640/10 C 3 16.6 27
2019-03-08 2019-03-08 Romme-6 Torbjörn Jansson 2640/4 D 4 16.4 63
2019-02-24 2019-02-24 Gävle-4 Torbjörn Jansson 2140/2 C 5 15.6 50
2019-02-16 2019-02-16 Axevalla-5 Ulf Ohlsson 2640/5 D 6 17.4 232
2019-01-23 2019-01-23 Solvalla-2 Torbjörn Jansson 2660/3 D 1 18.1 56
2019-01-02 2019-01-02 Solvalla-2 Torbjörn Jansson 2640/7 D 1 17.4 90
2020-11-05 2020-11-05 Mantorp-3 Carl Johan Jepson 2140/1 A 0 g 16
2020-10-23 2020-10-23 Axevalla-6 Carl Johan Jepson 1640/12 A 3 13.5 22
2020-10-10 2020-10-10 Åby-8 Linda Sedström 2140/11 D 1 12.5 178
2020-09-17 2020-09-17 Örebro-7 Linda Sedström 2100/10 B 1 14.2 35
2020-09-06 2020-09-06 Jägersro Trav-5 Ulf Ohlsson 1640/2 D 4 12.3 77
2020-08-18 2020-08-18 Vaggeryd-3 Carl Johan Jepson 2140/5 B 2 14.8 16
2020-08-01 2020-08-01 Halmstad-7 Jesper Rydberg 1640/2 C 0 13.1 47
2020-07-11 2020-07-11 Årjäng-3 Carl Johan Jepson 2140/2 C 3 13.8 31
2020-06-24 2020-06-24 Åmål-10 Carl Johan Jepson 2080/9 D 7 13.8 133
2020-06-04 2020-06-04 Åby-4 Carl Johan Jepson 2140/5 C 2 14.7 36
2020-05-19 2020-05-19 Axevalla-6 Carl Johan Jepson 1640/1 C 1 13.3 20
2020-05-03 2020-05-03 Vaggeryd-9 Carl Johan Jepson 1640/6 D 2 13.3 106
2020-04-21 2020-04-21 Axevalla-6 Rikard N Skoglund 2140/15 C 5 14.5 44
2020-04-07 2020-04-07 Axevalla-4 Björn Goop 2140/5 D 1 15.0 44
2020-03-15 2020-03-15 Axevalla-9 Rikard N Skoglund 2640/2 D 1 16.6 94
2020-03-01 2020-03-01 Mantorp-5 Rikard N Skoglund 2140/13 B 5 16.4 96
2020-02-11 2020-02-11 Axevalla-8 Ulf Ohlsson 2640/1 D 0 g 54
2021-11-22 2021-11-22 Mantorp-9 Rikard N Skoglund 2140/3 C 5 13.9 107
2021-11-03 2021-11-03 Åby-6 Magnus Jakobsson 2160/12 D 3 13.9 1051
2021-10-14 2021-10-14 Åby-7 Magnus Jakobsson 2640/8 D 0 17.1 302
2021-09-29 2021-09-29 Solvalla-7 Carl Johan Jepson 1640/11 C 7 12.7 135
2021-09-13 2021-09-13 Mantorp-6 Jonna Jinesjö 2140/4 C 3 14.2 165
2021-07-19 2021-07-19 Halmstad-7 Jörgen Sjunnesson 1640/2 C 0 13.7g 109
2021-06-21 2021-06-21 Färjestad-4 Ulf Ohlsson 2640/8 D 0 16.4g 295
2021-06-03 2021-06-03 Åby-8 Thomas Uhrberg 2140/7 D 0 13.7 163
2021-05-16 2021-05-16 Lindesberg-7 Rikard N Skoglund 1640/1 D 0 14.9g 63
2021-04-06 2021-04-06 Axevalla-6 Ulf Ohlsson 2140/6 D 6 17.8g 121
2021-02-11 2021-02-11 Åby-8 Linda Sedström 1640/7 A 0 g 106
2021-02-01 2021-02-01 Färjestad-8 Ulf Ohlsson 2140/3 A 2 16.2 20
2021-01-17 2021-01-17 Axevalla-10 Ulf Ohlsson 2140/2 A 2 16.0 45
2022-12-16 2022-12-16 Bollnäs-7 Tomas Pettersson 2140/2 C 0 g 79
2022-12-08 2022-12-08 Östersund-9 Tomas Pettersson 2160/9 A str
2022-10-21 2022-10-21 Bollnäs-6 Jenni H Åsberg 2140/7 B 2 14.6g 50
2022-10-07 2022-10-07 Rättvik-7 Tomas Pettersson 2680/11 B 0 16.2g 54
2022-10-02 2022-10-02 Hagmyren-6 Tomas Pettersson 2160/8 B 5 15.6 111
2022-07-14 2022-07-14 Örebro-6 Dwight Pieters 3200/10 B 6 16.0 414
2022-07-02 2022-07-02 Eskilstuna-4 Ulf Ohlsson 1640/1 B 6 13.0 58
2022-06-14 2022-06-14 Axevalla-8 Petter Karlsson 2160/5 B 5 14.4 300
2022-05-25 2022-05-25 Åby-8 Christoffer Eriksson 3160/5 D 6 15.2 818
2022-04-24 2022-04-24 Årjäng-9 Ulf Ohlsson 2660/9 D 0 16.2 171
2022-04-04 2022-04-04 Färjestad-9 André Eklundh 1640/5 D 0 g 76
2022-02-26 2022-02-26 Axevalla-8 Ulf Ohlsson 1640/11 B 0 g 341
2022-02-07 2022-02-07 Färjestad-4 Ulf Ohlsson 2140/11 B 2 14.6 69
2022-01-21 2022-01-21 Axevalla-3 Ulf Ohlsson 2140/6 C 3 15.9 24
2022-01-13 2022-01-13 Axevalla-8 Ulf Ohlsson 2160/3 B 1 16.5 35
2023-03-21 2023-03-21 Östersund-3 Jenni H Åsberg 1640/9 A 0 17.4 231
2023-03-08 2023-03-08 Solvalla-3 Jenni H Åsberg 2160/8 C 0 18.2 387
2023-02-23 2023-02-23 Bollnäs-4 Tomas Pettersson 2140/7 B 0 g 366
2023-02-03 2023-02-03 Bollnäs-8 Tomas Pettersson 2140/6 C 0 19.6g 373
2023-01-16 2023-01-16 Gävle-7 Jenni H Åsberg 1660/8 C 8 13.9 89
2023-01-03 2023-01-03 Bergsåker-8 Tomas Pettersson 2140/2 C 0 16.2g 185ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se