Racing Mange travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Racing Mange travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Racing Mange har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-09-21 2019-09-21 Färjestad-11 Joakim Lövgren 2140/10 C

Nyheter för travhäst Racing Mange


”Sommarens Elitlopp” Hugo Åbergs Memorial avgörs över distansen 1609 meter i solnedgången, strax efter klockan 21 kommande tis..


”Sommarens Elitlopp” Hugo Åbergs Memorial avgörs över distansen 1609 meter i solnedgången, strax efter klockan 21 kommande tisdag. Förstapriset är 1 609 000 kronor och startspåren lottades i sedvanlig stil i vinnarcirkeln med publikens hjälp på Jägersro under tisdagskvällen.
Favorit blir Propulsion trots att han lottades till bakspår.
Men rygg på startsnabba duon Ringostarr Treb och Pastore Bob behöver inte vara så tokigt. Daniel Redéns stjärntravare har vunnit loppet tre år i rad och kan alltså ta sin fjärde raka seger.
Den stora vinnaren i spårlottningen blev annars Ringostarr Treb och fjolårets elitloppsvinnare fick innerspår, startsnabb som han är.

Startlista Hugo Åbergs 2019
1609 meter autostart
1) Ringostarr Treb – Wim Paal
2) Pastore Bob – Kusk blir klar under onsdagen
3) Lionel – Jorma Kontio
4) Nadal Broline – Björn Goop
5) Uza Josselyn – Erik Adielsson
6) Bahia Quesnot - Junior Guelpa
7) Racing Mange – Joakim Lövgren
8) Cyber Lane – Kusk blir klar under onsdagen
9) Propulsion – Örjan Kihlström
10) Gretzky B.R. – Magnus Teien Gundersen

Michael Carlsson, Kanal 75


”Sommarens Elitlopp” Hugo Åbergs Memorial är snart fulltaligt. Tisdagen den 30 juli smäller det på Jägersro över dis..


”Sommarens Elitlopp” Hugo Åbergs Memorial är snart fulltaligt. Tisdagen den 30 juli smäller det på Jägersro över distansen 1609 meter med bilstart. Förstapriset är 1 609 000 kronor och titelförsvarare är Daniel Redéns Propulsion som har vunnit loppet tre år i rad för Örjan Kihlström.
Under tisdagen blev det klart att kretsen kring Uza Josselyn, som fick en direktinbjudan efter segern i lördags i Årjängs Stora Sprinterlopp, tackade ja till platsen. Det gjorde även Björn Goop och kretsen kring Nadal Broline som också fick en inbjudan efter andraplatsen i Årjäng.
– Det var två fantastiska prestationer vi fick se. Jag är mycket glad att de kommer till vårt storlopp, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

”Har fantastiska meriter”
Under onsdagen tillkom det ytterligare två hästar. Via ett pressmeddelande från Jägersro berättar de om två nya hästar till miljonloppet. Den ena är elitloppsvinnaren Ringostarr Treb, som tidigare har varit tvåa i Åbergs, samt Lionel som så sent som i lördags var trea i Årjängs Stora Sprinterlopp från dödens.
– Ringostarr Treb har ju fantastiska meriter och jag tror att vi får en häst i full form, även om han inte haft någon riktigt tur på slutet, säger Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.

Följande åtta hästar är klara för Hugo Åbergs
Propulsion – Daniel Redén
Racing Mange – Joakim Lövgren
Gretzky BR – Geir Vegard Gundersen
Cyber Lane – Johan Untersteiner
Uza Josselyn – René Aebischer
Nadal Broline – Björn Goop
RIngostarr Treb – Jerry Riordan
Lionel – Göran Antonsen

Michael Carlsson, Kanal 75


Propulsion blev historisk redan i fjol när han vann Hugo Åbergs för tredje året i rad. Nu kan den 26-faldige miljonären göra det..


Propulsion blev historisk redan i fjol när han vann Hugo Åbergs för tredje året i rad. Nu kan den 26-faldige miljonären göra det för fjärde gången, när det stora sprinterloppet avgörs på Jägersro den 30 juni. Propulsion har inte startat sedan han lekande lätt vann Norrbottens Stora Pris i Boden den 15 juli. Siktet har hela tiden varit inställd på att försvara fjolårssegern i Hugo Åbergs.
– Vi har siktat mot Hugo Åbergs efter loppet i Boden och jag valde medvetet att stå över lopp däremellan. Propulsion känns fortsatt otroligt stark och fräsch i träningen och självklart vill vi komma till Malmö för att försöka försvara titeln i detta fina lopp, säger Daniel Redén i ett pressmeddelande.

"Är en attraktion"
Jägersros sportchef Mats Ahlkvist är förstås nöjd över att superstjärnan ännu en gång gästar Malmö-banan.
– Det är en attraktion, en av världens bästa hästar och visst vore det otroligt om han skulle kunna vinna fyra år i rad, säger Mats Ahlkvist.
Sedan tidigare är Racing Mange och Aubrion du Gers inbjudna till Åbergs. När det gäller den sistnämnda har kretsen kring hästen ännu inte tackat ja till att vara med.

Kanal 75


Scenariot var nästan detsamma som i Oslo Grand Prix för en månad sedan. Då spurtade Vitruvio ursinnigt till en imponerande triumf för..


Scenariot var nästan detsamma som i Oslo Grand Prix för en månad sedan. Då spurtade Vitruvio ursinnigt till en imponerande triumf för Jorma Kontio.
I söndagens storlopp i Jarlsberg, som avslutade V75-omgången, låg Vitruvio fortfarande sist när hästarna svängde in på upploppet. Men sedan kom Vitruvio flygande längst ut i banan för Jorma Kontio. Den italienska hästen, som tränas av Alessandro Gocciadoro, svarade återigen för en fenomenal uppvisning i en rykande spurt. Förstapriset var 750 000 norska kronor och segertiden 1.10,7/2100a. Jorma Kontio trodde att loppet var kört för hans del i slutkurvan.
– Jag trodde bara att vi kunde få pengar trehundra kvar. Vi fick köra i fjärdespår och hade jättelångt fram. Men hästen var fantastisk. Han har en jättestor motor och är en av de fem bästa hästarna jag har kört, sa Jorma Kontio som återigen fick hoppa in som kusk istället för avstängde Alessandro Gocciadoro.

Hårt tempo
Det var hårt tempo i loppet vilket såklart gynnade hästarna som satt en bit ner i fältet. Racing Mange blixtrade till ledningen för Joakim Lövgren och inledde med 1.07,6 första femhundra metrarna och varvade efter 1.11,5. I rygg på ledaren satt Ringostarr Treb och när Pietro Gubellini sände fram Voltaire Gifont utvändigt om ledaren fick Makethemark en perfekt resa i andra par utvändigt. Ulf Ohlsson attackerade via tredjespår i slutkurvan med Makethemark och kopplade greppet mitt på upploppet. Han höll starkt som tvåa men var utan chans att svara Vitruvio den sista biten.

Juan starkast i långa loppet
I V75-inledningen som var ett stayerlopp över 3100 meter var hårt betrodda Juan bara starkast och bäst för Joakim Lövgren. Efter en strulig start rundade han hela fältet från 20 meters tillägg och kom fram som tredje häst in i slutkurvan. Ledande C Nu Gilbak hade fått bestämma i ett lugnt tempo i täten och fick en hårt attackerande Norma B. över sig dryga halvvarvet kvar. Lövgren styrde ut Juan till attack över upploppet som kopplade ett säkert grepp den sista biten.
– Han går i passgång när man voltar med honom och stressar man inte honom så hittar han rätt, det var som vanligt. Jag litade på att jag hade en stark häst och han löste det bra. Han har bra kapacitet och ett stort hjärta. En jättefin häst att jobba med, sa Joakim Lövgren.

Tungt favoritfall
Megafavoriten Zaire Wise As föll tungt i den andra V75-avdelningen. Efter en tuff inledning i tredjespår runt första kurvan kostade det 1.09,2 första femhundra för att komma till ledningen och hästen blev sedan het och låg på hårt i täten. Första varvet passerades efter 1.11 och Zaire Wise As var mör när upploppet nalkades. Bäst spurtkrut hade I Am The Tiger för Rune Wiig som vann säkert före Faust Boko som sköt till invändigt den sista biten.

Dubbel till Hamre
Det blev skräll även i V75-3 när Frode Hamre serverade sin M.S.Triple J. en perfekt resa i rygg på ledaren och när luckan kom perfekt in på upploppet tackade hästen för det genom att spurta förbi en tapper Moveslikejagger.
Hamre vann även V75-5 med egentränade Velvatter som bara var bäst efter en resa utvändigt om ledaren. En imponerande insats på tiden 1.12,2/1609a.
Digital Bronze har minst sagt en egen stil och en speciell aktion. Men flytta på sig kan han och efter att ha susat direkt till ledningen kom favoriten Credicone fram utvändigt efter ett halvvarv. Men den sistnämnde var tidigt slagen och Digital Bronze ryckte undan in på upploppet. Långt ut i banan kom Forza Rapida och Vincent flygandes och höll sånär på att hinna fram, men mållinjen räddade Digital Bronze.
I Anders Jahres Pokallöp, med 200 000 kronor i förstapris, blev det seger för Volnik du Kras, tränad av Alessandro Gocciadoro och körd av Pietro Gubellini. Han forcerades till ledningen efter ett halvvarv via 1.09,6 och varvade på 1.12,5. Över upploppet höll hästen säkert undan efter en ful drivning av den italienske kusken.
Sju rätt på V75 gav 19 225 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är tätt på given med V75 den här veckan när storloppen avlöser varandra. Söndagens V75-omgång avgörs i norska..


Det är tätt på given med V75 den här veckan när storloppen avlöser varandra. Söndagens V75-omgång avgörs i norska Jarlsberg som bjuder på flera jättefina lopp. Det avslutas med ett högklassigt storlopp i Ulf Thoresen Grand International som har samlat flera stjärnor i jakten på förstapriset på 750 000 norska kronor. Favorit i skrivande stund är elitloppstrean Makethemark, följd av Racing Mange, Ringostarr Treb, Handsome Brad och Double Exposure. Idel etablerade toppnamn med andra ord. En häst som är rätt så färsk ännu i sådana här sammanhang är Gretzky B.R. Han vann det norska Derbyt i fjol och har i år tagit fyra segrar på fem starter. Enda gången han var utanför prispallen var i sitt första nappatag med den äldre eliten i Oslo Grand Prix. Då hängde han med bra in i mål som fyra bakom vinnande Vitruvio. Hästen tränas av Geir Vegard Gundersen och körs i loppen av sonen Magnus Teien Gundersen, 22 år.
– Gretzky B.R. (V75-7) är en väldigt bra häst som har gjort allting rätt i år. Han måste härdas mot de bästa nu och är på väg att växa in i eliten. Han visade i Oslo Grand Prix att han duger och vi hoppas och tror att hästen går framåt ytterligare, säger Magnus Teien Gundersen.
– Han fick bruka flera speeder under vägen i Oslo Grand Prix och sprang upp i rygg och satt fast lite i sista sväng. Sedan gick han bra över upploppet och var inte så långt efter vinnaren i mål. Med tanke på att det var första gången mot så tufft motstånd var det väldigt bra gjort.

”Kändes otroligt fin senast - hade sprungit en 1.10-tid”

Vad kan du berätta om senaste loppet där Gretzky B.R. vann i ett enklare gäng åkandes på tiden 1.11,4/1640a på Leangen?
– Han vann lätt och kändes otroligt fin. Han bara joggade hela vägen med krafter kvar och gick med bakskor. Nu på söndag blir det barfota runt om precis som i Oslo Grand Prix. Det var heller ingen snabb bana så han hade lätt kunnat springa en 1.10-tid den dagen. Formen är fortsatt väldigt bra, säger Gundersen.
Vad säger du om uppgiften i söndagens storlopp med spår fyra bakom bilen för Gretzky B.R.?
– Han är snabb från start och jag får köra till och hoppas på en fin position. Jag siktar på att vara bland de fyra främsta och han kan även vara trippelaktuell. Hästen är bara fem år och har inte gjort så många lopp mot eliten ännu så det går inte att begära vinst. Meningen är att han ska fortsätta att härdas mot eliten.

”Han är min bästa chans i omgången”

Du kör ytterligare fyra hästar i söndagens V75-omgång. Vad kan du berätta om deras möjligheter?
– Umaticaya (V75-1)
har bra kapacitet men har varit osäker på slutet och galopperat. Det är väl kanske ingen fördel med voltstart men kan hästen hitta tillbaka där hon var tidigare i fjol är hon en outsider. Hon har kapacitet att runda många i det här loppet.
– Faust Boko (V75-2) har fin form och har gjort bra lopp på slutet utan att få vinna. Han fick dödens i Årjäng näst senast och höll bra som trea och senast fick han gå i tredjespår sista femhundra metrarna och stod på bra in i mål som tvåa. Nu möter han en väldigt bra häst i Gocciadoros Zaire Wise As, men han är med och kämpar om platserna bakom.
– Credicone (V75-4) vann jag med i Jarlsberg för några veckor sedan och hästen var jätteduktig direkt efter lång vila. Det var årsdebut och normalt ska loppet för fram honom ytterligare i form. Jag tror att han kämpar om segern igen och det är min bästa chans i omgången. Läget är perfekt.
– Patent Leather (V75-5) är en kanonfin häst som jag glädjer mig till att få köra. Han var tvåa i ett stort fyraåringslopp i Oslo senast och hade bra fart över mål. Det ska bli väldigt spännande men han möter väldigt bra hästar här och både Volknik du Kras och Ferrari B.R. är äldre och mer rutinerade. Det blir nog positionerna som avgör vem som vinner, säger Magnus Teien Gundersen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Efter några veckors turnerande är V86 tillbaka på huvudstadsbanan. Samtliga åtta V86-lopp körs på Solvalla och den första..


Efter några veckors turnerande är V86 tillbaka på huvudstadsbanan. Samtliga åtta V86-lopp körs på Solvalla och den första avdelningen startar 19.20. Eftersom ingen lyckades pricka in den rätta raden förra veckan ligger det jackpotmiljoner i potten och en ensam vinnare med åtta rätt kan bli tolv miljoner kronor rikare.
- Om jag fick så mycket pengar skulle jag nog börja bläddra i auktionskatalogerna. Vi lever ju med travet vi som håller på med det här och det är mitt mål, att kunna gå ut i en hage och få med mig den häst som jag drömmer om, säger Pasi Aikio, som redan har en drömhäst i onsdagens största affischnamn, fjolårets svenske derbyvinnare Who’s Who (V86-4).
Femåringen har gjort två starter i år och efter enkel seger i årsdebuten kände han för två veckor sedan på den äldre eliten i gulddivisionen för första gången. Då levererade han en magnifik spurt som tog honom från sista till andra plats på 500 meter. Vann loppet gjorde lördagen överlägsne vinnare i Kymi Grand Prix, Racing Mange.
- Utgångsläget var som det var och han hade inte den tur som krävs därifrån, men han spurtade strålande. Örjan (Kihlström) körde inte för fullt förrän 300 kvar och då rörde hästen på sig rejält. Det var kul att se, säger Aikio.

”Jag tror på honom”
Hur känns han i träningen efter senast?
- Han känns något spänstigare än han gjorde inför senaste starten, så han verkar ha tagit de här två loppen riktigt bra.
Sitter toppformen där nu med två lopp i kroppen?
- Han är inte riktigt där än men inte heller långt ifrån.
Hur ser du på onsdagens lopp, Första Jubileumstestet?
- Det är några riktigt bra hästar med i loppet och det är inte bara att gå ut och tro att man ska ta hem det hur lätt som helst, utan man kommer få jobba för det. Samtidigt är det bra att det är några riktigt bra hästar med, så att han får kämpa lite. Men jag tror på honom. Om det inte strular allt för mycket är han med i striden.
Några ändringar?
- Det blir skor bak den här gången för att spara lite fötter på honom. Men fram blir det barfota.
Hur stor skillnad gör skor på bakhovarna jämfört med barfota runt om, som han har gått i årets två starter?
- Det vete tusan om det gör så stor skillnad. Han har gått bra med bakskor tidigare och huvudsaken är att han går barfota fram.
Hur ser den fortsatta planen ut fram till säsongens stora mål, Jubileumspokalen i mitten av augusti?
- Han kommer gå minst ett lopp till inför Jubileumspokalen. Efter onsdagens start ska han få en liten jobbperiod och sedan får vi hitta något lämpligt lopp när det börjar närma sig.
Och efter Jubileumspokalen tar du sikte på det franska vintermeetinget och Prix d’Amerique?
- Han får visa här under sommaren om han är så pass bra. Känslan är att han är det men det är upp till bevis under sommaren.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-16 2015-12-16 Jägersro Trav-7 1640/8 3 14.8 24
2015-11-28 2015-11-28 Jägersro Trav-9 1640/3 2 14.0 36
2015-11-10 2015-11-10 Jägersro Trav-4 1640/6 1 13.9 30
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-9 1609/6 6 14.9 122
2016-07-12 2016-07-12 Jägersro Trav-3 Joakim Lövgren 1609/7 B str
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-2 Joakim Lövgren 2140/6 B 0 g 23
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-7 Joakim Lövgren 1609/7 B str
2016-05-15 2016-05-15 Charlottenlund-7 Joakim Lövgren 2000/4 C 1 13.8 99
2016-04-30 2016-04-30 Åby-2 Joakim Lövgren 2140/1 D 0 14.5 34
2016-04-16 2016-04-16 Jägersro Trav-12 Joakim Lövgren 2140/1 C 3 14.8 39
2017-12-30 2017-12-30 Halmstad-10 Johan Untersteiner 2140/7 C 5 13.9 314
2017-12-13 2017-12-13 Jägersro Trav-9 Joakim Lövgren 2140/6 B 3 13.6 154
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-5 Joakim Lövgren 2160/8 B 0 14.7 82
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-8 Joakim Lövgren 2140/1 C 0 14.1 79
2017-10-08 2017-10-08 Tyskland-11 Joakim Lövgren 2200/10 B 0 284
2017-09-13 2017-09-13 Jägersro Trav-8 Joakim Lövgren 2140/8 B 1 13.9 49
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-10 Joakim Lövgren 2640/8 C 0 12.5 761
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-9 Joakim Lövgren 2640/8 B 2 13.8 228
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-7 Joakim Lövgren 1609/3 C 2 10.6 125
2017-06-26 2017-06-26 Halmstad-8 Joakim Lövgren 1609/3 B 2 11.2 65
2017-04-28 2017-04-28 Åby-10 Joakim Lövgren 2140/5 C 6 13.3 112
2017-04-08 2017-04-08 Jägersro Trav-2 Joakim Lövgren 2640/3 C 5 13.0 134
2017-03-28 2017-03-28 Jägersro Trav-4 Joakim Lövgren 2140/4 D 3 14.7 135
2018-11-18 2018-11-18 Vincennes-7 J Lövgren 2100/3 B 0 38
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-11 Joakim Lövgren 2640/11 D 5 12.9 404
2018-10-13 2018-10-13 Åby-11 Joakim Lövgren 2640/1 C 3 12.2 142
2018-09-22 2018-09-22 Färjestad-7 Joakim Lövgren 2140/6 C 3 11.7 39
2018-09-02 2018-09-02 Jägersro Trav-5 Joakim Lövgren 2140/4 B 1 11.1 27
2018-08-11 2018-08-11 Åby-4 Joakim Lövgren 1640/6 B 3 11.3 42
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-8 Joakim Lövgren 1609/3 C 1 10.1 35
2018-06-30 2018-06-30 Färjestad-5 Joakim Lövgren 2140/5 D 2 11.6 51
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-9 Joakim Lövgren 2140/7 C 2 11.7 90
2018-05-13 2018-05-13 Charlottenlund-10 Joakim Lövgren 2000/3 C 6 12.0 50
2018-05-02 2018-05-02 Jägersro Trav-6 Joakim Lövgren 1640/7 B 1 11.3 36
2019-07-30 2019-07-30 Jägersro Trav-10 Joakim Lövgren 1609/7 C 0 9.9 194
2019-07-07 2019-07-07 Jarlsberg-11 Joakim Lövgren 2100/5 D 4 10.9 74
2019-06-15 2019-06-15 Finland-10 Joakim Lövgren 2100/5 D 1 88
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-10 Joakim Lövgren 2640/5 B 1 12.8 50
2019-05-12 2019-05-12 Charlottenlund-11 Joakim Lövgren 2011/5 C 5 11.8 100
2019-04-22 2019-04-22 Halmstad-9 Joakim Lövgren 1640/1 B 2 10.4 26
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-7 Joakim Lövgren 2140/3 C 3 11.6 30
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-7 Joakim Lövgren 2140/5 C 4 13.3 38ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se