Racing Mange travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Racing Mange travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Racing Mange har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Racing Mange har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Racing Mange


Efter några veckors turnerande är V86 tillbaka på huvudstadsbanan. Samtliga åtta V86-lopp körs på Solvalla och den första..


Efter några veckors turnerande är V86 tillbaka på huvudstadsbanan. Samtliga åtta V86-lopp körs på Solvalla och den första avdelningen startar 19.20. Eftersom ingen lyckades pricka in den rätta raden förra veckan ligger det jackpotmiljoner i potten och en ensam vinnare med åtta rätt kan bli tolv miljoner kronor rikare.
- Om jag fick så mycket pengar skulle jag nog börja bläddra i auktionskatalogerna. Vi lever ju med travet vi som håller på med det här och det är mitt mål, att kunna gå ut i en hage och få med mig den häst som jag drömmer om, säger Pasi Aikio, som redan har en drömhäst i onsdagens största affischnamn, fjolårets svenske derbyvinnare Who’s Who (V86-4).
Femåringen har gjort två starter i år och efter enkel seger i årsdebuten kände han för två veckor sedan på den äldre eliten i gulddivisionen för första gången. Då levererade han en magnifik spurt som tog honom från sista till andra plats på 500 meter. Vann loppet gjorde lördagen överlägsne vinnare i Kymi Grand Prix, Racing Mange.
- Utgångsläget var som det var och han hade inte den tur som krävs därifrån, men han spurtade strålande. Örjan (Kihlström) körde inte för fullt förrän 300 kvar och då rörde hästen på sig rejält. Det var kul att se, säger Aikio.

”Jag tror på honom”
Hur känns han i träningen efter senast?
- Han känns något spänstigare än han gjorde inför senaste starten, så han verkar ha tagit de här två loppen riktigt bra.
Sitter toppformen där nu med två lopp i kroppen?
- Han är inte riktigt där än men inte heller långt ifrån.
Hur ser du på onsdagens lopp, Första Jubileumstestet?
- Det är några riktigt bra hästar med i loppet och det är inte bara att gå ut och tro att man ska ta hem det hur lätt som helst, utan man kommer få jobba för det. Samtidigt är det bra att det är några riktigt bra hästar med, så att han får kämpa lite. Men jag tror på honom. Om det inte strular allt för mycket är han med i striden.
Några ändringar?
- Det blir skor bak den här gången för att spara lite fötter på honom. Men fram blir det barfota.
Hur stor skillnad gör skor på bakhovarna jämfört med barfota runt om, som han har gått i årets två starter?
- Det vete tusan om det gör så stor skillnad. Han har gått bra med bakskor tidigare och huvudsaken är att han går barfota fram.
Hur ser den fortsatta planen ut fram till säsongens stora mål, Jubileumspokalen i mitten av augusti?
- Han kommer gå minst ett lopp till inför Jubileumspokalen. Efter onsdagens start ska han få en liten jobbperiod och sedan får vi hitta något lämpligt lopp när det börjar närma sig.
Och efter Jubileumspokalen tar du sikte på det franska vintermeetinget och Prix d’Amerique?
- Han får visa här under sommaren om han är så pass bra. Känslan är att han är det men det är upp till bevis under sommaren.

Ola Johansson, Kanal 75


Inget kunde stoppa Racing Mange i Kouvola på lördagen. Trots en blytung inledning i tredjespår och resten av loppet som förstahäst i ..


Inget kunde stoppa Racing Mange i Kouvola på lördagen. Trots en blytung inledning i tredjespår och resten av loppet som förstahäst i andraspår kopplade han enkelt grepp på ledande elitloppsfinalisten Next Direction och gick undan till överlägsen seger.
- Det är det bästa lopp han har gjort i sin karriär. Han fick en riktigt tuff resa men jag hade planerat att köra utvändigt om ledaren i en hel vecka, eftersom jag visste att vi hade små chanser att komma till ledningen och visste från förra gången jag var här att det är svårt att komma bakifrån. Sedan kunde jag knappt tro mina ögon när ingen kunde utmana till slut. Men i dag visade han vad han är gjord av. Han tog mig till vinnarcirkeln och jag är stolt över honom, sa Joakim Lövgren.
Loppets förstapris uppgick till strax över en miljon kronor och Racing Mange noterades för kilometertiden 1.11,7 över 2 100 meter med bilstart. Next Direction, som blixtrade till ledingen från spår åtta och varvade på raska 1.10,5, höll starkt till andraplatsen. Förhandsfavoriten Handsome Brad fick en fin resa i rygg på ledaren innan han kom ut bakom vinnaren i slutkurvan. Han hade emellertid inget att komma med över upploppet och fick nöja sig med tredjeplatsen.

Ola Johansson, Kanal 75


Vad säger du om året som har varit hittills för Handsome Brad? På fem starter har det blivit två stora segrar (Gulddivisionen i Mant..


Vad säger du om året som har varit hittills för Handsome Brad? På fem starter har det blivit två stora segrar (Gulddivisionen i Mantorp och Copenhagen Cup), samt tre andraplatser, senast i Harper Hanovers lopp.
- Det har varit helt fantastiskt. Jag hade inte räknat med att han skulle vinna i gulddebuten i Mantorp och sedan gjorde han ett otroligt bra lopp när han var tvåa i finalen och fick stryk av Milligan’s School. Han har bara gjort kanonlopp i år, säger Ulf Stenströmer.

Berätta om de två senaste loppen. Först segern i Copenhagen Cup och senast sprang han 1.12,5 som tvåa i Harper Hanovers lopp. Kommentar?
- I Harpers gjorde han ett fruktansvärt lopp. En journalist hade klockat honom till 1.07 mellan 800 till 300 meter kvar. Han är ju väldigt speedig men mjölksyran kom och Eelis som vann är ingen dålig häst men det är klart att han profiterade på ett väldigt fint lopp.
- I Köpenhamn var han otroligt startsnabb och Steen Juul som kan banan utantill sa att det är nästan omöjligt att hålla ledningen från innerspåret som han gjorde.

Du tackade nej till Elitloppet och har fått bra utdelning i de andra loppen istället. På fem starter har Handsome Brad sprungit in två miljoner kronor. Hur har han tagit de här loppen och hur känns han i träningen?
- Han har tagit loppen på ett otroligt fint sätt varje gång. Vi har inte behövt göra någon veterinärbehandling att tala om och så har det även varit tidigare år. Jag är väldigt nöjd med hur han ser ut och känns i jobben.

Precis som i Köpenhamn har Handsome Brad fått innerspår bakom startbilen i det finska storloppet Kymi Grand Prix. Han körs återigen av Carl Johan Jepson och förstapriset är en miljon kronor över medeldistans. Hur går dina tankegångar inför loppet?
- De säger att spår ett inte är det bästa i Kouvola heller. Men med Copenhagen Cup på näthinnan måste vi tro att han har en god spetschans på lördag. Hästen har varit så otroligt bra hela året och känns fortsatt fin så jag måste tro mycket på honom igen. Sedan om han vinner igen vet jag inte, men jag hoppas såklart det. Jag har i alla fall en bra känsla för honom.
- Det blir barfota runt om igen, jänkarvagn och till 99 procent helstängt huvudlag. Hästarna som kommer med flyget från Frankrike mellanlandar i Göteborg under fredagen och plockar upp honom där. Det var en stor anledning till att vi startar i Finland när de erbjöd flygtransport. Annars hade jag valt Oslo Grand Prix eller Östersund istället.

Hur ser fortsättningen av sommaren ut, det finns många spännande storlopp att starta i såklart. Har du någon plan för den närmaste matchningen?
- Vi har fått en inbjudan till Jarlsberg och ser allt bra ut efter Finland är det inte omöjligt att vi går dit. Det är väldigt skoj för alla inblandade att hästen har lyckats så här bra, säger Ulf Stenströmer.

Kymi Grand Prix
2 100 meter autostart
1. Handsome Brad – Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
2. Chief Orlando – Björn Goop (Tapio Mäki-Tulokas)
3. Hickothepooh – Vidar Hop (Trond Andersson)
4. Billie de Montfort – Hugo Jr Langeweg (Sébastien Guarato)
5. Racing Mange – Joakim Lövgren
6. Jairo – Peter Ingves (Joakim Lövgren)
7. Eelis –  Olli Koivunen (Timo Nurmos)
8. Next Direction – Iikka Nurmonen (Timo Hulkkonen)
9. Caliu des Bosc – Gabriel Pou Pou
10. Colonel – Joseph Verbeeck (Jean-Michel Bazire)

Michael Carlsson, Kanal 75


Precis som i Copenhagen Cup i maj fick alltså Ulf Stenströmers Handsome Brad innerspår bakom startbilen. Den gången ledde hästen fr&..


Precis som i Copenhagen Cup i maj fick alltså Ulf Stenströmers Handsome Brad innerspår bakom startbilen. Den gången ledde hästen från start till mål. Repris på söndag?
Joakim Lövgrens duo Racing Mange och Jairo lottades till spår fem respektive sex och Timo Nurmos Harper hanover-vinnare Ellis startar från spår sju.

Startlista
Kymi Grand Prix
2 100 meter autostart

1. Handsome Brad – Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
2. Chief Orlando – Björn Goop (Tapio Mäki-Tulokas)
3. Hickothepooh – Vidar Hop (Trond Andersson)
4. Billie de Montfort – Hugo Jr Langeweg (Sébastien Guarato)
5. Racing Mange – Joakim Lövgren
6. Jairo – Peter Ingves (Joakim Lövgren)
7. Eelis –  Olli Koivunen (Timo Nurmos)
8. Next Direction – Iikka Nurmonen (Timo Hulkkonen)
9. Caliu des Bosc – Gabriel Pou Pou
10. Colonel – Joseph Verbeeck (Jean-Michel Bazire)
Förstapris: 1 026 100 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Han fick nöja sig med andraplatsen bakom Who’s Who i gulddivisionen men i V75-omgångens stolopp ledde Örjan Kihlström från star..


Han fick nöja sig med andraplatsen bakom Who’s Who i gulddivisionen men i V75-omgångens stolopp ledde Örjan Kihlström från start till mål med Stefan Melander-tränade Digital Track. En fullträff som innebar att han gick förbi travnestorn Stig H Johansson och blev den kusk med flest V75-segrar i historien – 1 007 stycken.
- Det är kul att göra något som ingen annan har gjort. Så är det ju när man håller på med sport. Sedan ändras förutsättningarna lite grann. Rikstoton fanns inte när Stig började exempelvis och nu är det fler rikstotolopp än när Stig körde. Men så är det i de flesta idrotter att förutsättningar förändras och rekord slås. Jag är väldigt tacksam för att ha det här rekordet just nu i alla fall. Sedan kommer det säkert folk som slår det i framtiden, men jag är glad att få ha det ett tag, sa toppkusken som har fått visa upp otaliga stjärntravare för den breda publiken i travets elitserie.
Med megastjärnan Propulsion har han 17 V75-segrar, med Maharajah åtta och med Nuncio sex.
- Det går nog inte att övervärdera vad V75 har betytt för travet i Sverige. Det är den grunden vi har vilat på i väldigt många år och fortsatt gör.

Guld till Emil i Lönneberga
Men med favoritspelade Who’s Who fick Örjan Kihlström alltså nöja sig med andraplatsen. Fjolårets svenske derbyvinnaren gjorde sin första start mot den äldre eliten i gulddivisionen och han avslutade mycket starkt och gick från jumboposition till andraplatsen. Men undflyende Racing Mange var omöjlig att nå när han i imponerande stil stack ifrån sina förföljare över upploppet.
- Det är en härlig häst. Det är lite Emil i Lönneberga över honom. Han ställer till med mycket hyss men i loppen är han en fantastisk häst. Han är en hjälte i loppen! sa Racing Manges tränare och kusk Joakim Lövgren.

Favoritseger i Ina Scots Ära
Segern i Ina Scots Ära gick precis som i stoloppet till Stefan Melander och det efter att två av hans hästar gjort upp. Sida vid sida lämnade de konkurrenterna på den sista bortre långsidan. På upploppet kopplade favoritspelade Thrust Control grepp i Björn Goops händer och till slut blev segern enkel. Men frågan är hur det hade gått om inte stallkamraten Brothers N.Arms hade fått oväntat svar i spetskörningen och tvingats öppna första 500 på 1.09,1 för att komma till ledningen.
- Han gjorde ett kanonlopp och stred hela vägen in. Men det klart att det kostade lite för mycket att komma till spets när vi fick lägga en sådan speed på långsidan. Hade vi istället fått glida till ledningen, som jag hade hoppats, hade vi kanske kunnat utmana Björns häst, sa måltvåans kusk Kevin Oscarsson.
Björn Goop satt även i sulkyn bakom Johan Untersteiners Sandsjöns Enzo, som tog ner ledande stallkamraten Global Warrior från positionen utvändigt i klass II, och Färjestadkusken räknade in en V75-seger som tränare när Grandfather Bill skrällde i klass I tillsammans med Peter Ingves. I det loppet satt Björn Goop i sulkyn bakom favoriten Short In Cash som galopperade bort sig när han var på väg till ledningen.
- Galoppen var förvånande. Vi får kolla upp honom men han kändes jättefin annars. Grandfather Bill är ju bra och han växer en klass när han får gå i ledningen, kommenterade Goop.

Till ledningen från spår åtta
Mack Dragan överraskade sin tränare och många spelare när han dundrade till ledningen från spår åtta bakom bilen i silverdivisionen. Efter 1.08,4 första 500 meterna valde körande Carl Johan Jepson sedan att släppa ifrån sig taktpinnen till Jorma Kontio och M.T.Joinville men sedan Mack Dragan kommit ut i andraspår i slutkurvan hade han inge bekymmer med att kliva fram till seger över upploppet.
- Han slutar aldrig att överraska den här hästen. Han är enastående. Nu fick han ett drömlopp men det kostar att öppna sådär. Jag trodde att han skulle backa sig sist, men Calle kör fantastisk och passar bra på den här lite småtröga hästen, sa tränaren Morgan Wilhelmsson.
Jonny Mårtenssons Secret Mission tog hem den avslutande bronsdivisionen tillsammans med Henriette Larsen och det gjorde att sju rätt på V75 delade ut 67 416 kronor. Sex rätt gav 565 kronor och fem rätt 50 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Med två veckor kvar till Elitloppet drabbar på söndag den äldre eliten samman på danska travbanan Charlottenlund i Copenhagen Cup, s..


Med två veckor kvar till Elitloppet drabbar på söndag den äldre eliten samman på danska travbanan Charlottenlund i Copenhagen Cup, som går som V75-6.
Tio hästar samlas bakom bilen i medeldistansloppet där 375 000 danska kronor väntar på vinnaren.
Racing Mange har hunnit bli sex år men har inte gjort mer än 41 starter. Unghäststjärnan tjänade 700 000 kronor på andraplatsen i uppfödningslöpningen som tvååring. Efter det har det handlat om 150 000 kronor som mest intjänat i ett och samma lopp.
Fina 2,4 miljoner har det blivit på de här 41 starterna – men hästen har kapacitet för mer. Sommaren då hästen var tre blev det exempelvis dags att kliva åt sidan för en skada och pausa i åtta månader.
- Jag har haft hästar som tjänat mycket mer pengar som sexåringar som haft samma kunnande som Mange. Men det har liksom aldrig ”velat sig” med honom. Han har ofta haft stolpe ut som gjort att det tog lång tid innan han kom upp i guld.
- Han fick dålig utdelning i de stora unghästfinalerna och så där. Så vi får se om det vänder nu när han blivit äldre, säger Jägersrotränaren.

Cyber Lane favoriten
Söndag morgon rullar man från Malmö med en häst i form som under förra säsongen klev in i eliten på allvar med några riktigt fina lopp.  
Johan Untersteiner ställer upp med Cyber Lane, favoriten i Copenhagen Cup. Petri Salmelas Makethemark är klar för Elitloppet men fick ett handikappande sjundespår. Ulf Stenströmers Handsome Brad ses på innern i loppet med mycket blågul ton.
- Han har ju mött Cyber Lane, Makethemark och Generaal Bianco i olika åldrar under sin karriär flera gånger tidigare. Sedan är det några utländska hästar som det är första gången han möter. Men det är inte så att det känns som att vi tävlar i olika divisioner utan det har att göra med positioner, flyt och dagsform. Det är mera sådant som avgör. I det här gänget tycker jag att han får ses som en outsider, sammanfattar Joakim Lövgren.

Laddar från start
Racing Mange är en liten häst med ett bra driv i steget. Startsnabb. Joakim Lövgren kör hästen barfota runt om som på slutet och laddar ordentligt i början.
Spets är extra mycket värt i Köpenhamn där banan mäter 950 meter i omkrets.
- Jag har en startsnabb häst som fått ett bra spår och just på Lunden är det viktigt att ha en bra position med det där korta upploppet. Det är ingen tvekan om att Cyber Lane vann lotten i spårtombolan med spåret innanför. Men sedan får vi köra om det också. Det viktigaste är nog att jag är open minded…det kan ske saker i loppet som är lite överraskande och då måste jag vara med på det i så fall.
Juan är bra över längre distanser och i V75-3 har du hittat ett lopp över tre kilometer igen. Femma senast i Olympiastayern på Åby över samma distans. Formen?
- Han har gått bra i varje start han gjort på slutet och håller formen. Det är nog bara att glömma loppet senast. Tre kilometer är nog bra åt honom men det blev ett lite märkligt lopp senast i V75. Vi som stod 40 meter hamnade 60 meter bakom på grund av en konkurrent. Ledaren vinnaren Whipped Eggs var väldigt bra då och man kan nog säga att det var en omöjlig uppgift för honom.
Ska Juan räknas med chans?
- Det tycker jag. Det är svårbedömt när alla kommer från olika håll och länder. Överhuvudtaget är det många fina lopp på söndag. Många internationella gäster med väldigt snygga rader. Ändring? Ja, Juan går barfota runt om den här gången.
V75-7 är ett försök i svenska klass II där stoet Nanny Mcphee startar med ett bakspår. Uppgiften?
- Hon fick en väldigt tuff uppgift den här gången, spår elva och det är många ”flygmaskiner” med. Lika nöjd som jag är med Racing Manges startspår - lika missnöjd är jag med hennes. Det ska till något extra för att hon ska komma in i matchen den här gången.

Fotnot: Första V75-start på söndag är klockan 15.00

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-16 2015-12-16 Jägersro Trav-7 1640/8 3 14.8 24
2015-11-28 2015-11-28 Jägersro Trav-9 1640/3 2 14.0 36
2015-11-10 2015-11-10 Jägersro Trav-4 1640/6 1 13.9 30
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-9 1609/6 6 14.9 122
2016-07-12 2016-07-12 Jägersro Trav-3 Joakim Lövgren 1609/7 B str
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-2 Joakim Lövgren 2140/6 B 0 g 23
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-7 Joakim Lövgren 1609/7 B str
2016-05-15 2016-05-15 Charlottenlund-7 Joakim Lövgren 2000/4 C 1 13.8 99
2016-04-30 2016-04-30 Åby-2 Joakim Lövgren 2140/1 D 0 14.5 34
2016-04-16 2016-04-16 Jägersro Trav-12 Joakim Lövgren 2140/1 C 3 14.8 39
2017-12-30 2017-12-30 Halmstad-10 Johan Untersteiner 2140/7 C 5 13.9 314
2017-12-13 2017-12-13 Jägersro Trav-9 Joakim Lövgren 2140/6 B 3 13.6 154
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-5 Joakim Lövgren 2160/8 B 0 14.7 82
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-8 Joakim Lövgren 2140/1 C 0 14.1 79
2017-10-08 2017-10-08 Tyskland-11 Joakim Lövgren 2200/10 B 0 284
2017-09-13 2017-09-13 Jägersro Trav-8 Joakim Lövgren 2140/8 B 1 13.9 49
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-10 Joakim Lövgren 2640/8 C 0 12.5 761
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-9 Joakim Lövgren 2640/8 B 2 13.8 228
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-7 Joakim Lövgren 1609/3 C 2 10.6 125
2017-06-26 2017-06-26 Halmstad-8 Joakim Lövgren 1609/3 B 2 11.2 65
2017-04-28 2017-04-28 Åby-10 Joakim Lövgren 2140/5 C 6 13.3 112
2017-04-08 2017-04-08 Jägersro Trav-2 Joakim Lövgren 2640/3 C 5 13.0 134
2017-03-28 2017-03-28 Jägersro Trav-4 Joakim Lövgren 2140/4 D 3 14.7 135
2018-11-18 2018-11-18 Vincennes-7 J Lövgren 2100/3 B 0 38
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-11 Joakim Lövgren 2640/11 D 5 12.9 404
2018-10-13 2018-10-13 Åby-11 Joakim Lövgren 2640/1 C 3 12.2 142
2018-09-22 2018-09-22 Färjestad-7 Joakim Lövgren 2140/6 C 3 11.7 39
2018-09-02 2018-09-02 Jägersro Trav-5 Joakim Lövgren 2140/4 B 1 11.1 27
2018-08-11 2018-08-11 Åby-4 Joakim Lövgren 1640/6 B 3 11.3 42
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-8 Joakim Lövgren 1609/3 C 1 10.1 35
2018-06-30 2018-06-30 Färjestad-5 Joakim Lövgren 2140/5 D 2 11.6 51
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-9 Joakim Lövgren 2140/7 C 2 11.7 90
2018-05-13 2018-05-13 Charlottenlund-10 Joakim Lövgren 2000/3 C 6 12.0 50
2018-05-02 2018-05-02 Jägersro Trav-6 Joakim Lövgren 1640/7 B 1 11.3 36
2019-06-15 2019-06-15 Finland-10 Joakim Lövgren 2100/5 D 1 88
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-10 Joakim Lövgren 2640/5 B 1 12.8 50
2019-05-12 2019-05-12 Charlottenlund-11 Joakim Lövgren 2011/5 C 5 11.8 100
2019-04-22 2019-04-22 Halmstad-9 Joakim Lövgren 1640/1 B 2 10.4 26
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-7 Joakim Lövgren 2140/3 C 3 11.6 30
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-7 Joakim Lövgren 2140/5 C 4 13.3 38ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se