Racing Brodda travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Racing Brodda travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Racing Brodda har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Racing Brodda har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Racing Brodda


Sagohästen Conrads Rödluva blir stor favorit i Drottning Silvias Pokal (V75-1), som är årets första årgångslopp där e..


Sagohästen Conrads Rödluva blir stor favorit i Drottning Silvias Pokal (V75-1), som är årets första årgångslopp där ettan i mål belönas med 1 150 000 kronor. I jakten på sju rätt blir hon troligen ett flitigt anlitat singelstreck, V75-omgången från Åby är kryddad med en jackpot där en ensam vinnare beräknas belönas med 50 miljoner kronor.
En av utmanarna till den stora favoriten är Racing Brodda. Mattias Djuses stjärna har inlett året lysande med två raka segrar. Hon började med att vinna Margarets Tidiga Unghästserie med 300 000 kronor i förstapris.
– Det är bästa loppet hon har gjort hittills i karriären, det loppet slår högst faktiskt, säger skötaren som känner hästen allra bäst.

“Gick i mål med oryckta tussar”
I uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal var hon helt överlägsen och vann på tiden 1.12,9/2140 autostart, vilket var den snabbaste tiden av alla försöksvinnare. Den insatsen var värd 150 000 kronor. Totalt har Prodigious-dottern vunnit fem lopp och sprungit in 1 588 250 kronor på 19 starter, hon ståtar också med en imponerande platsprocent på 74.
– Det var en femstjärnig insats senast, hon kan inte göra det på ett bättre sätt. Hon gick i mål med oryckta tussar och Rikard finåkte sista biten.
Det är drygt två veckor mellan försök och final, Racing Brodda har laddat batterierna hemma på gården utanför Enköping.
– Hon har bara tränat på hemma, vi har gått igenom henne lite lätt och hon känns mjuk och fin. Hon känns bättre nu än inför försöket så jag hoppas att hon har tagit loppet på rätt sätt och att formen är framflyttad till lördag, säger Marcus Lilius.

“Är det någon gång så är det nu”
Det har inte bara gått dur under Racing Broddas karriär. I fjol som treåring var Djuses stjärna med i tre årgångsfinaler, vilket slutade med galopp i korta E3 och Breeders Crown och en sjätteplats i långa E3.
– Vi provade lite ny balans och utrustning på henne, då svarade hon med galopp. Nu känns det som att vi har hittat rätt utrustningsmässigt.
Fyraåringen har mestadels gått balanserad med skor runt om, två gånger har hon provat någon typ av barfotabalans, vilket har slutat med två galopper.
– Vi kommer inte testa något nytt, hon har gått såpass bra i de senaste starterna. Hon går med öppet huvudlag, vanlig vagn, rycktussar och skor runt om, säger Marcus Lilius.
Tror du hon kan utmana Conrads Rödluva?
– Är det någon gång vi ska utmana dem bästa så är det nu. Utmana kan hon göra, får hon rätt lopp så vet man aldrig vad som händer.
Hur skönt hade det vart med en seger i ett årgångslopp?
– Det skulle vara obeskrivligt skönt, jag kan inte sätta ord på vad en seger skulle betyda och det smäller otroligt högt. Hon har gjort det grymt bra och tagit sig till flera finaler, det känns som det är hennes år, säger Lilius.

Charlie Hedstad, Kanal 75


Det var minst sagt högklassiga tävlingar på Åbytravet under torsdagskvällen. Landets bästa fyraåringar gjorde upp i uttagn..


Det var minst sagt högklassiga tävlingar på Åbytravet under torsdagskvällen. Landets bästa fyraåringar gjorde upp i uttagningsloppen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal.
Attraversiamo imponerade stort när han vann det första uttagningsloppet till Kungapokalen. Det kördes friskt i inledningen på flera händer där Hurriane River tog ledningen och fick sedan hårt tryck av Manuzio Hanover en bit. Attraversiamo kom fram i andra par utvändigt och Erik Adielsson lämnade den positionen 1300 meter kvar och körde till l ledningen dryga varvet kvar. Detta efter en tuff inledning i tredjespår genom första kurvan. Men Attraversiamo såg kanonfin ut hela vägen och vann hur enkelt som helst. Segertiden blev 1.12,6/2140a före en mycket bra spurtande Trust Control som blev tvåa och trea blev Night Rhythm. Den Svante Båth-tränade Attraversiamo har tidigare visat att han är något alldeles extra och Erik Adielsson tog till stora ord efter segern.
- Han är en av de absolut bästa hästar jag har kört. Det är en underbar individ och han är så behaglig hästen. Han känns snuskigt fin och har inte tagit ut sig helt och hållet. Jag är fruktansvärt nöjd med honom, sa Erik Adielsson.

Rödluvan lekande lätt
Conrads Rödluva blir storfavorit till att finna finalen i Drottning Silvias Pokal. Den Daniel Redan-tränade fuxan har flera gånger visat att hon är något utöver det vanliga. Nu lämnade Örjan Kihlström andra par utvändigt ut på den första långsidan och körde mot ledningen. Jorma Kontio som tagit täten bakom Zourane Kronos släppte välvilligt efter sjuhundra meter och därmed var loppet i praktiken över. Via en snabb avslutning under 1.10 sista halvvarvet gled Conrads Rödluva enkelt undan över upploppet. Zourane Kronos klarade andraplatsen precis.
- Hon kändes fin och det blev ett lämplig lopp. Hon är väldigt, väldigt fin. Det kändes redan i bröstkorgen när jag körde henne första gången. Hon är speciell, berömde Örjan Kihlström.

Evaluate obesegrad i Sverige
Kihlström åkte ut och vann även loppet efter med Evaluate i ett kval till Kungapokalen, Den här fyraåringsstjärnan är obesegrad på svensk mark efter tre starter hos tränaren Stefan ”Tarzan” Melander. Det var Sato Different Day som blåste till ledningen direkt men galopperade i första kurvan. Evaluate inledde som tredje häst men ut på den första långsidan gjorde Kihlström slag i saken och forcerade Evaluate till ledningen som togs 1400 meter kvar. Efter att ha varvat på 1.12,9 gled Evaluate enkelt undan över upploppet.
- Det är en jättetrevlig häst som jag körde i fjol somras och det är en fin travare. Det blev ett ganska lämpligt när vi kom till ledningen, även om han var lite peppad inför loppet, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Ny uppvisning av Campo Bahia
Campo Bahia fortsätter att imponera stort och hade en ny uppvisning när han lekande lätt vann sitt uttagningslopp till Kungapokalen. Från spår elva bidade han sin tid i kön den första delen av loppet samtidigt som det var stenhårt tempo i täten. Zephyr Kronos tog ledningen men fick hård press av utvändige Bartitone Artist och första halvvarvet öppnades på hiskeligt snabba 1.06,7. Zephyr Kronos varvade på 1.11,8 och dryga varvet kvar sände Conrad Lugauer fram Campo Bahia utvändigt om ledaren. Han slog sedan klorna i ledaren vid upploppets början och stegade undan till en bekväm seger. Vinnartiden blev kvällens snabbaste, 1.12,1/2140a med krafter kvar och intrycket var bländande.
- Jag är jätteglad såklart och han var oerhört bra. Det är en undantagshäst helt enkelt, så effektiv och snabb. Jag har sällan den känslan att jag vinner loppet men när man kör den här hästen känner man varje meter att vi vinner. Jag är lycklig, sa Conrad Lugauer.

Racing Brodda åkandes
Favoriterna fortsatte att rada upp sig och Racing Brodda hade inga problem att infria favoritskapet i sitt uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal. Hon fick en perfekt resa i andra par utvändigt och avgjorde elegant över upploppet efter att Rikard N Skoglund lyft ut henne till attack i tredjespår sexhundra meter kvar. Det fyraåriga stoet tränas av Mattias Djuse och tog nu sin tredje raka seger åkandes.
- Det känns som att en liten sten faller från hjärtat. Jag är inte den nervösa typen men det är mycket ansvar gentemot hästägarna, Mattias Djuse och hans personal. Det var skönt att det gick vägen. Hon kändes fantastisk och det är sällan man vinner så här fina lopp så enkelt med tussarna kvar, sa Rikard N Skoglund.

Jätteskräll av Zeta Wise As
Om det varit en riktig favoritparad hittills så blev det en rejäl knall i det avslutande uttagningsloppet till Drottning Silvias Pokal. Zeta Wise As, spelade till blott en procent av insatsfördelningen, skrällvann till 71 gånger pengarna för Kevin Oscarsson. Detta efter att ha öppnat snabbt till ledningen och sedan släppt till favoriten Felicity Shagwell. Efter en fin resa i rygg på ledaren speedade hon säkert förbi den sista biten via open stretch. Tränar gör Fredrik Linder tillsammans med sambon Magdalena Eriksson. Paret driver en liten verksamhet och fick även med Zeus Bi i finalen till Kungapokalen efter en tredjeplats i försöket.
- Det är jättekul, helt fantastiskt. Det går inte att beskriva, sa en glad Magdalena Eriksson.
- Den här hästen är rätt underskattad och hade problem med halsen i fjol som vi opererade. Nu har vi fått rätt på det.
Segerkusken Kevin Oscarsson körde också ett helt perfekt lopp.
- Förhoppningarna började komma trehundra meter före mål då jag märkte att André Eklundh smackade på sin häst. Hon är lite speciell i sitt humör, men som idag när det är på hennes villkor går det bra, sa Kevin Oscarsson.
Finalerna i Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal körs på Åby den 11 maj.

Final, Kungapokalen
2140 meter autostart
Häst - Tränare
1) Thrust Control - Stefan Melander
2) Attraversiamo -Svante Båth
3) Campo Bahia - Conrad Lugauer
4) Evaluate - Stefan Melander
5) Brothers N.Arms - Stefan Melander
6) Baritone Artist - Markus B Svedberg
7) Townshend Broline - Peter Untersteiner
8) Zephyr Kronos - Daniel Redén
9) Ferrari Sisu - Conrad Lugauer
10) Zeus Bi - Fredrik Linder
11) Night Rhythm - Daniel Redén
12) Derby Simoni - Thomas Madsen

Final, Drottning Silvias Pokal
2140 meter autostart
Häst- Tränare
1) Zeta Wise As - Fredrik Linder
2) Racing Brodda - Mattias Djuse
3) Conrads Rödluva - Daniel Redén
4) Felicity Shagwell - André Eklundh
5) Zeta Kronos - Björn Goop
6) Zourane Kronos - Timo Nurmos
7) Convivial Church - Daniel Redén
8) Miss Sober - Robert Bergh
9) Intake - Jörgen S Eriksson
10) Dancingqueendiablo - Peter Untersteiner
11) Activated - Fredrik Wallin
12) Dallas As - Robert Bergh

Michael Carlsson, Kanal 75


Årets första stora fyraåringslopp står för dörren och som sig bör finns flera av fjolårets kulldominanter med i star..


Årets första stora fyraåringslopp står för dörren och som sig bör finns flera av fjolårets kulldominanter med i startlistorna till uttagningsloppen på Åbytravet 25 april, som blev tre till antalet i båda klasserna.
Rikast i samlingen är Daniel Redéns oaksvinnare Conrads Rödluva som inleder från spår fem i en tuff uttagning som även innehåller Timo Nurmos italienska supertalang Zourane Kronos och Joakim Lövgrens E3-vinnare Zara Kronos.
Samma utgångsläge fick Mattias Djuses miljonärska Racing Brodda, som imponerade storligen i årsdebuten då hon betvingade A Sweet Dance i en rasande avslutning. Den senare saknas däremot på Åby.
Spår fem blev det även för Björn Goops Breeders Crown-fyra Fanny Chenal som direkt innanför sig har Andre Eklundhs segervana Felicity Shagwell.

Tre USA-miljonärer i samma lopp
Kungapokalskvalen ser ett gäng färska nordamerikanska importer. Stefan Melanders Evaluate (spår 4) har övertygat i två raka segrar i sitt nya hemland och utmanas närmast utifrån av Frode Hamres nästan trefaldiga miljonär Samo Different Day och Ulf Stenströmers Europadebutant Jula Downton.
Svante Båths kriteriefavorit Attraversiamo inleder från sjättespår, snäppet innanför Conrad Lugauers färska Margareta-vinnare Night Brodde.
Och just Lugauers Campo Bahia var den enda av de riktig högmeriterade hästarna som drog en nitlott i spår elva. Bland konkurrenterna som ska rundas finns Daniels Redéns nyförvärvade 1.09-travare Zephyr Kronos.
Förstaprisen i uttagningsloppen är 150 000 kronor medan 1 150 000 kronor väntar vinnarna av finalerna som avgörs på Åby 11 maj.

Robin Johansson, Kanal 75


Inför Solvallas V75-finaler fick flera av landets mest lovande unghästar mäta krafterna i Margaretas Tidiga Unghästserie.Det inledande loppe..


Inför Solvallas V75-finaler fick flera av landets mest lovande unghästar mäta krafterna i Margaretas Tidiga Unghästserie.
Det inledande loppet för treåriga hingstar/valacker såg Fort Knox i favoritposition.
Hästen som för en dryg vecka sedan bytte tränare från Svante Båth till Pasi Aikio efter att ha inlett karriären med tre imponerande segrar.
Ett par timmar innan loppet kom dessutom beskedet att uppsatte Örjan Kihlström inte kunde köra.
Men varken Fort Knox eller inhopparen Torbjörn Jansson verkade tagna av de nya förutsättningarna.
Efter att ha försvarat ledningen problemlöst stod man emot en enormt inspirerad långspurt från barfotaspringande Karat Band – som var jämsides vid ingången till upploppet.
- Jag kände aldrig någon oro, det måste jag säga. Man har kört några stycken genom åren och det är ingen tvekan om att det här är något alldeles, alldeles extra, förklarade Jansson medan den nye tränaren tog det hela med ro.
- Hästen kom i fantastiskt skick och så mycket fel har jag inte hunnit göra på en vecka. Han visade precis det jag hunnit känna hemma, en riktigt klassig och vettig häst på alla sätt och vis, sade Pasi Aikio sedan Fort Knox inkasserat den första av dagens fyra segercheckar på 300 000 kronor.

Dubbel för Djuse
Två av de övriga togs av Mattias Djuse.
Tränaren satt själv i sulkyn bakom Zolly som dundrade runt sina konkurrenter i imponerande stil.
- Jag ville ge henne chansen att visa att hon kunde springa ifrån dem, sade en ovanligt tagen Djuse innan han satte sig på läktaren för att bevittna årsdebuten för sin fyraåring Racing Brodda.
Denna visade förbluffande fartresurser då hon betvingade favoriten A Sweet Dance i en sällan skådad speedduell där varvet nåddes på 1.17,8 och avslutningen blev därefter.
- Helt fantastiska sista 700 ute i spåren. Hon har blivit snabbare och snabbare, alla pusselbitar verkar ha fallit på plats, konstaterade körande Rikard N Skoglund sedan han åkt sista 700 meterna i 1.07-fart med ännu högre fart sista biten.
Ett nästan lika virvlande upplopp bjöd Night Brodde på då han blåste ner sina konkurrenter från ett på förhand hopplöst utgångsläge för Conrad Lugauer.

Robin Johansson, Kanal 75


Bergsåkersproffset slog igenom på allvar i den svenska kuskeliten i fjol. Rikard N Skoglund är numera ett etablerat namn inom travet och fick e..


Bergsåkersproffset slog igenom på allvar i den svenska kuskeliten i fjol. Rikard N Skoglund är numera ett etablerat namn inom travet och fick ett rejält uppsving förra året då han krossade sina tidigare resultat med råge. Han vann 136 lopp som kusk och körde in 12,3 miljoner kronor. Detta ska jämföras med 52 segrar och 3,5 miljoner inkört året innan och 22 segrar år 2016. Framgångarna förde upp honom till en åttonde plats i den allsvenska kuskligan och Rikard fick köra storlopp åt de största tränarna i Sverige, bland annat åt Timo Nurmos i Kriteriet.
Hade du kunnat drömma om den här utvecklingen för några år sedan?
- Drömma kan man alltid göra men det var inte realistiskt att tro. Jag har fått köra bättre och bättre hästar och jag trivs väldigt bra där jag bor jättefint på Wolmsta gård i Sundsvall. Alla pusselbitar har fallit på plats och jag kan jobba och fokusera fullt ut på det jag vill göra, säger Rikard N Skoglund.
- Man är inte bättre än hästen man kör men det tar tid att bygga upp ett tillräckligt stort kundunderlag så att man kan ha många vinstchanser för att kunna vara med i topplistorna. Jag har ett ganska brett kundunderlag för att kunna vara med i elitskiktet, men det tar lite tid att arbeta in när man inte är född med möjligheterna.

Vilka var höjdpunkterna i fjol?
- Jag har haft som mål lite på sikt att kunna slå mig in på tio i topp-listan. Jag hade inte tänkt att jag skulle göra det förra året så det var riktigt kul att det lyckades. Jag har även haft som mål att kunna köra in tio miljoner och det blev till slut tolv miljoner plus sju V75-segrar så det var stort.
- Jag vann bland annat två finalsegrar på Solvalla och fick köra mycket stora lopp, bland annat åt Nurmos. Men jag fick även chansen av Mattias Djuse i storloppen och vann E3-revanschen med Racing Brodda. Så det var kul att få känna på hetluften i storloppen också, säger Skoglund.

Vad tycker du själv att du har utvecklat och blivit bättre på som kusk?
- Det är väl allting egentligen, men jag har ju fått mer rutin vilket är värdefullt. I grunden måste man ha någonting och man föds väl med någon form av talang när det gäller hästar och djur. Man måste ha någon medfödd känsla för djuren och det tycker jag att jag har.
- Sedan måste man öva upp taktik och teknik och allting kommer inte på en gång. En del av det kommer senare ju mer rutin man får och det är många saker som har blivit bättre. Jag har fått bättre självförtroende och nu kan man köra bort ett lopp och det är inte hela världen.
- Jag har inlett det nya året bra egentligen men eftersom det gick så bra i fjol tycker man att det har varit en del stolpe ut. Jag håller fjolårssnittet men man vill alltid bli bättre och hela tiden slå sina siffror.

"Jag vill även fortsätta träna hästar"
Rikard N Skoglund driver även ett mindre stall med tio hästar i träning men beslutet att satsa mer på kuskkarriären för några år sedan visade sig sannerligen vara rätt. Men han vill inte släppa biten att även vara tränare.
- Det är kul att ha några egna hästar också vilka min sambo ansvarar för. Jag vill inte bara vara catchdriver även om jag storsatsar på löpkörningen. Även våra hästar i stallet har blivit ett lyft men vi satsar inte på att ha 100 hästar i träning utan försöker att hålla bra kvalitet. I alla fall med Bergsåkers mått mätt.
- Jag kommer inte att släppa det här med att träna hästar utan den här kombinationen som är nu är perfekt, säger Rikard.

"Kul när målsättningarna infrias - nu V75 Champions"
Kusktalangen kom på plats nummer 16 i fjol i V75-ligan med totalt sju V75-segrar under fjolåret. På lördag kör han ändå i den prestigefyllda kuskmatchen V75 Champions på Solvalla eftersom ett par av de ordinarie kuskarna inte kan vara med av olika skäl. Rikard kom in som första reserv.
- Helst hade jag velat kvala in helt själv för det var små marginaler och det känns faktiskt som att jag mer eller mindre gjorde det. Jag var 16:e man och det var målfoto om de sista platserna, menar han.
- Jag hade lite otur de sista tävlingsdagarna förra året och jag visste att jag behövde vinna ett V75-lopp till för att vara garanterad en plats i kuskmatchen. Jag skulle ha kört en häst i V75 på Romme men glömde bort att svara på sms:et om att jag skulle köra och då vann den hästen med en annan kusk istället.
- Sedan var jag målfotoslagen med någon häst och jag tänkte att jag ger det en chans till och åkte därför ner till Axevalla på Nyårsafton och körde. Då blev jag målfotoslagen även där i det sista V75-loppet bakom Åke Svanstedt. Men jäkligt kul att jag kom med ändå för det var jättehårt mellan de fem sista platserna. När förra året började hade jag inte som mål att kvala in till V75 Champions men när jag såg att jag hade chansen så blev det till slut ett mål. Det är kul när målsättningarna infrias, säger Rikard N Skoglund.

"Bellfaks är min bästa chans"
Han kör sex hästar i lördagens V75-omgång och har kört ett par av dem förut. Så här kommenterar Rikard sina hetaste chanser.
- Bellfaks (V75-4) är ett jättefint kallblod som har visat hög kapacitet. Senast när Janne vann med honom i V75 öppnade han bra och hamnade bra till från springspår på tillägg. Jag får försöka se till att han gör det nu också för det verkar som att hästen är bäst när han får vara med där framme. När jag körde honom för några starter sedan blev det helt fel när vi stod med flera tillägg och det gick sakta i täten.
- Det är kul att få köra en så här fin häst åt Jan-Olov Persson som jag kör mycket åt. Jag var och tittade när hästen gick ett banjobb på Hagmyren förra veckan och då såg han riktigt vass ut. Så han har säkert bra form och det känns på förhand som att det är min bästa chans på V75, säger Skoglund.

Vad säger du om dina övriga styrningar?
- Au Gratin (V75-1)
körde jag näst senast och då gick han bra som trea på Solvalla. Det var en trevlig häst som gick först i tredjespår och gjorde ett bra lopp då. Nu är det springspår och jag vet inte hur han kan öppna men vi får prova en bit så får vi se.
- Undazzled Eyes (V75-5) har jag inte kört tidigare men jag har kört mycket åt Jörgen Westholm och i fjol var han en av de tränare som jag körde mest åt. Jag gillar att köra hans hästar för de är alltid väl förberedda och man får alltid bra information innan loppen. Så jag tror inte att han tar ut den här i V75 om den inte är bra i ordning.
- Unique Findings (V75-6) har jag aldrig kört men jag har sett hästen som har varit jättefin i två raka segrar. Daniel Wäjersten har fina hästar och han är en duktig tränare som jag har vunnit åt förut. Som den här hästen har sett ut på slutet tror jag att han är långt framme.
- Havbergs Knight (V75-7) såg jag senast när han vann på Romme och den här hästen är jättefin som kommer med två raka segrar. Han är väldigt bra för sin klass och det ser spännande ut. Han är startsnabb och det är bara att ladda iväg bakom bilen, säger Rikard N Skoglund.

Michael Carlsson, Kanal 75


Söndagens V75-omgång avgjordes i Örebro och i den tredje avdelningen fick vi se en häftig duell under slutvarvet. Det var favoriten Son Of ..


Söndagens V75-omgång avgjordes i Örebro och i den tredje avdelningen fick vi se en häftig duell under slutvarvet. Det var favoriten Son Of God, tränad av Daniel Redén och körd av Örjan Kihlström, som satt i ledningen, och Lucifer Lane, tränad av Thomas L Nilsson och körd av sonen Johan A Nilsson, som satt i rygg på ledaren. Son Of God fick anföra i ett långsamt tempo samtidigt som hästarna låg på en rad. Men när det var åttahundra meter kvar lämnade Johan A Nilsson innerspåret och gled ut i dödens och satte press på Son Of God över sista bortre långsidan. Tempot skruvades upp rejält och hästarna stred sida vid sida under slutrundan. En bit in på upploppet bröt Son Of God ut litegrann, men samtidigt krängde Lucifer Lane ner en del och de bådas sulkyhjul touchade vid varandra. Son Of God höll undan i den täta slutstriden och var först i mål, men måldomarnämnden väntade länge med att kungöra resultatet. Efter mycket övervägande beslutade de för en resultatkorrigering. Lucifer Lane fick segern samtidigt som Son Of God fick andraplatsen.
- De kommer in på upploppet och då ser vi att Johan A Nilsson håller på och kopplar greppet med sin häst. Örjan Kihlström ska dra tussarna på sin häst och som i det läget bryter ut och vagnarna krokar i. Johan A Nilssons häst tappar fart i det läget och det är avgörande för loppet. Som reglerna är nu kan vi göra en nedflyttning men sådana beslut är alltid svåra att ta. Det var riktigt jobbigt. Vi diskuterade länge men vi gör bedömningen att Johan A Nilssons häst tappar för mycket fart på den incidenten, kommenterade riksdomaren Per-Olof Grannas.

Blev förvånad över omflyttningen
Segerkusken Johan A Nilsson bakom Lucifer Lane var förvånad över att ordningsföljden ändrades.
- Jag upplevde det inte som någon större fara. Det här fanns inte på min världskarta. Vi krokade kanske i varandra men jag är förvånad att de ändrade ordningsföljden, sa Johan A Nilsson.
- Hästen var jättebra. Han kunde inte ta sig förbi från start och jag förstod att det skulle bli promenadkörning. Jag ville inte ge upp loppet och satte upp farten. Det blev fight hela vägen in till mållinjen och det gick väldigt snabbt till slut. Han har sprungit in nästan en miljon i år och sprungit en 1.10-tid i Sprintermästaren och om man kollar på hur han har presterat kan man inte vara annat än nöjd.

Kihlström irriterad efteråt
Örjan Kihlström var märkbart irriterad över måldomarnämndens beslut.
- Min häst vinglade ut 150 meter kvar men att ändra ordningsföljden vet jag inte hur de listade ut. Som sagt, ska man ändra ordningsföljden ska man ha klart för sig att incidenten påverkade ordningsföljden, men det kan inte jag säga, sa Örjan Kihlström.

Lekande lätt för Double Exposure – kan bli Frankrike nu
Det blev en favoritbetonad V75-omgång där sju rätt betalade 351 kronor och det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt. Därmed blir det dubbeljackpot till den kommande V75-omgången på Jägersro på lördag.
Double Exposure hade lekstuga i V75-inledningen. Megafavoriten släpptes välvilligt till ledningen av Unrestricted och Johan Untersteiner efter sexhundra meter och sedan var det verkligen lugna gatan. Elitstoet (och tillika Sveriges bästa sto) fick sedan anföra i 1.17-tempo. Jorma Kontio sände fram Hevin Boko utvändigt om ledaren inför slutvarvet samtidigt som Örjan Kihlström skruvade upp farten successivt. Efter det lugna promenadtempot hade Double Exposure förstås inga problem att dansa undan till en lätt seger. Hon såg tämligen okörd ut i mål på tiden 1.14,9 över distansen 2640 meter med bilstart. Tränaren Daniel Redén har tidigare jämför den här damen med självaste Delicious och nu kan det mycket väl bli start i Frankrike i vinter i något av storloppen där. Eventuellt femåringsloppet Prix Tenor de Baune den 23 december över 2700 meter.
- Vi får se, jag har lite planer för henne, sa Redén och log hemlighetsfullt med hela ansiktet.
- Hon såg lat och hon såg pigg ut och jag hoppas att Örjan inte drog tussarna efter det tempot. Hon har gjort allt rätt hittills och jag har matchat henne ganska lugnt. Hon hade sina problem med sitt hjärta när hon kom till mig och det tog väldigt lång tid och hon tappade ett år. Man ville lyssna mycket på henne och inte starta för ofta. Jag vill inte skjuta ut henne mot eliten varje gång även om jag vet att hon både kan möta och slå dom, fortsatte Redén.
Segerkusken Örjan Kihlström var förstås fullt nöjd med att Double Exposure infriat förväntningarna.
- Hon har varit jättefin hela tiden och är en jättemysig häst. Det blev ganska odramatiskt. Hon kom enkelt till ledningen och kändes fin hela vägen och vann med krafter kvar. Hon är rejäl och kommer nog att göra bra lopp oavsett var hon springer, sa Örjan Kihlström.

Ready Ribb i långa loppet
Örjan Kihlström vann även den andra avdelningen med Björn Goop-tränade Ready Ribb. Han stod med 40 meters tillägg i stayerloppet över 3140 meter men rundade hela fältet. Efter att ha kört lite på säkerhet genom slutkurvan avgjorde Ready Ribb enkelt över upploppet och fick tag i Dartagnan Sisu till slut.
- Han har gått väldigt bra i många långa lopp och vann ju ganska lätt faktiskt. Han hade både tussarna och norsken kvar, sa Örjan Kihlström.

Äntligen Racing Brodda
Racing Brodda har tävlat mot kulltoppen av landets treåriga ston i år och haft mycket stolpe ut enligt tränaren Mattias Djuse. Han låter numera Rikard N Skoglund att köra och nu blev det en komfortabel seger. Efter en tuff inledning i tredjespår i inledningen övertog Racing Brodda ledningen och vann enkelt.
- Det går så dåligt när jag kör så då får Rikard köra. Men det är en fin häst som har haft ett skitår helt enkelt och inte fått till det i de stora loppen. Vi får ta det nästa år och det här var ett bra slut för i år. Hon har hög kapacitet, sa Mattias Djuse.

Imponerande vinnare från dödens – Laskari krossade allt
De tre avslutande V75-loppen vanns av hästar som samtliga avgjorde från positionen utvändigt om ledaren. I den fjärde avdelningen vann Svante Båth-tränade Deep Pockets som för Erik Adielsson plockade ner ledande Andthedanceisover den sista biten.
I V75-6, tillika Bronsdivisionen, imponerade Laskari stort när han krossade konkurrenterna för Jorma Kontio. Han skickade fram sin häst utvändigt om den ledande Smevikens Cruiser inför slutvarvet. Laskari kopplade ett säkert grepp den sista biten och tog tredje segern i fjärde starten för tränaren Timo Nurmos. Segertiden skrevs till 1.13,5/2140a.
- Han var jättefin och bra i dag. Tung resa första varvet till dödens och väntade bara till upploppet. Han var jättebra sista tvåhundra och vann säkert, sa Jorma Kontio.
V75 avslutades med favoriten Visitor som även han fick en tung resa. Carl Johan Jepson hittade inte ner någonstans från början och fick tredjespår genom första kurvan innan han nådde fram utvändigt om ledaren. Sedan var Visitor bara bäst och den Susanne Richter-tränade hästen imponerade.
- Det var jätteskoj. Jag har en väldigt stark och rejäl häst som går in i mål, sa Susanne Richter.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-8 Mattias Djuse 1640/5 C 3 13.5 190
2017-11-15 2017-11-15 Solvalla-6 Mattias Djuse 1640/7 B 2 14.8 29
2017-11-01 2017-11-01 Solvalla-5 Mattias Djuse 2140/4 C 2 15.7 42
2017-09-27 2017-09-27 Solvalla-5 Mattias Djuse 1640/3 B 1 14.9 15
2017-09-05 2017-09-05 Eskilstuna-1 Mattias Djuse 1640/2 C 2 15.6 23
2018-11-25 2018-11-25 Örebro-8 Rikard N Skoglund 2100/7 D 1 13.6 39
2018-11-11 2018-11-11 Eskilstuna-6 Rikard N Skoglund 2140/10 D 0 14.6g 169
2018-10-28 2018-10-28 Solvalla-7 Rikard N Skoglund 2140/9 C 3 14.4 61
2018-10-09 2018-10-09 Solvalla-9 Rikard N Skoglund 2140/5 B 3 13.3 43
2018-09-18 2018-09-18 Solvalla-8 Mattias Djuse 2140/3 B 0 g 52
2018-09-07 2018-09-07 Umeå-5 Rikard N Skoglund 2140/4 B 0
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-10 Mattias Djuse 1640/10 C 0 g 447
2018-08-05 2018-08-05 Romme-10 Mattias Djuse 1640/11 B 3 13.7 64
2018-07-24 2018-07-24 Solvalla-4 Mattias Djuse 2140/4 B 3 13.5 161
2018-06-30 2018-06-30 Färjestad-6 Mattias Djuse 2140/9 D 6 12.9 95
2018-06-17 2018-06-17 Eskilstuna-3 Mattias Djuse 2140/2 C 2 14.7g 28
2018-05-25 2018-05-25 Solvalla-4 Mattias Djuse 2140/11 B 0 14.7 75
2019-05-11 2019-05-11 Åby-5 Rikard N Skoglund 2140/2 B 5 12.5 95
2019-04-25 2019-04-25 Åby-8 Rikard N Skoglund 2140/5 B 1 12.9 18
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-3 Rikard N Skoglund 2140/7 C 1 14.7 74ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se