Quint travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Quint travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Quint har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Quint har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Quint


Spel på hästar i Sverige är nästan helt inriktat på att hitta vinnarna i loppen.Plats®, Tvilling®, Komb® och Trio® &a..


Spel på hästar i Sverige är nästan helt inriktat på att hitta vinnarna i loppen.
Plats®, Tvilling®, Komb® och Trio® är undantag och i flerloppsspel som V75® handlar allt om hästarna som är först i mål.
Motsatsen är Top 7®, spelet som lanserades som en möjlighet att bli miljonär på ett lopp.
Så högt når inte omsättningen under normala veckor, men på lördag är det dags då det byggts upp en saftig Rollerpot på drygt 700 000 kronor.
ATG marknadsför att sjurättspotten kommer att bli en miljon kronor – stämmer det så innebär det att det blir övervärde för spelarna.
Övervärde innebär att vinstandelen är större än insatserna, något som givetvis är extremt ovanligt.
Men just på Top 7 inträffar det emellanåt och ett exempel var på Östersundstravet 6 juni 2020 då den hittills högsta vinsten kom.
Ett system med sju rätt belönades med 3 035 911 kronor.
Den totala omsättningen var 2 897 820 kronor och vinstandelen i alla pooler låg på 4 392 090 kronor, vilket ger en svindlande återbetalningsprocent till spelarna på över 150 procent.
På lördag ser det ut att bli övervärde igen.
Om ATG:s prognos slår in landar omsättningen på 1,7 miljoner kronor och vinstandelen skulle i så fall ligga på 1,8 miljoner, vilket i teorin betyder att varje spelad krona på Top 7 är en positiv investering.

Vinnarna från spår 4 och 5
Men riktigt så enkelt är det förstås inte.
Även om Top 7 ger utdelning från två rätt så kommer pengarna att fördelas skevt och den stora delen går till de som prickar sju rätt.
Hur ska man då bära sig åt för att hitta de sju först placerade hästarna i loppet som alltid utgörs av V75-5?
Nästan all statistik som brukar presenteras i denna spalt och annorstädes bygger på vinnarna.
Trogna läsare vet att de bästa startspåren bakom bilen för att vara först i mål travlopp i Sverige är 4 och 5.
Eller på de flesta banor 5 före 4.
För att friska upp minnet börjar vi med en tabell över den totala segerprocenten (avrundat i halva procent) från alla startspår bakom bilen, vilket när man räknar bort spårtrappor och montélopp innefattar knappt 49 000 lopp sedan 2010 i databasen travfakta.se.

Segerprocent autostart hela landet alla distanser (exkluderat spårtrappor och montélopp)
Spår 1: 9,5
Spår 2: 11,0
Spår 3: 11,0
Spår 4: 13,0
Spår 5: 14,0
Spår 6: 10,0
Spår 7: 9,0
Spår 8: 7,5
Spår 9: 6,5
Spår 10: 7,0
Spår 11: 7,0
Spår 12: 5,5

En bekant syn för den som kan sin spårstatistik.
Anledningen att den totala procenten överstiger 100 är att travfakta.se räknar segerprocenten individuellt för varje startspår och att ungefär hälften av alla travlopp bakom bilen i Sverige körs med färre än tolv hästar.

Innerspåret bäst på plats
Men hur ser där bakom?
Vilka startspår är bäst när det gäller att ”knipa en plats”, det vill säga sluta tvåa eller trea?
Dessa siffror är omständligare att få fram och måste sökas manuellt varför vi inte kunnat använda hela databasen på travfakta.se, men ett underlag på drygt 28 000 starter borde ändå ge en god bild.

Andra- och tredjeplatser autostartlopp alla distanser hela landet
Spår 1: 23,5
Spår 2: 21,5
Spår 3: 22,5
Spår 4: 22,5
Spår 5: 22,0
Spår 6: 20,5
Spår 7: 17,5
Spår 8: 17,5
Spår 9: 18,5
Spår 10: 18,0
Spår 11: 18,5
Spår 12: 17,0

Det första man kan konstatera är att skillnaderna mellan startspåren är mindre jämfört med segerstatistiken.
Spår 12 är fortfarande sämst men möjligheten att ta en silver eller brons därifrån är trots allt mer än tre gånger så stor som den är att vinna.
Men det bästa läget att söka tvåan eller trean i ett travlopp är innerspåret.

Perfekt läge för mindre slant
Då går vi över till placeringarna som var ointressanta för spelarna fram till att ATG lanserade Top 7.
I Frankrike är kulturen annorlunda och Quinté den stora spelformen för högvinster med uppgiften att hitta de fem främsta i mål.
I Sverige har det saknats statistiskt underlag för vilka startspår som oftast kniper dessa placeringar, tills nu.

Fjärde- och femteplatser autostartlopp alla distanser hela landet
Spår 1: 20,0
Spår 2: 21,0
Spår 3: 20,0
Spår 4: 19,5
Spår 5: 19,0
Spår 6: 18,5
Spår 7: 20,0
Spår 8: 18,0
Spår 9: 22,5
Spår 10: 20,0
Spår 11: 19,5
Spår 12: 16,5

Ännu jämnare. Att spekulera kring fjärde- och femteplatsen är svårt och det är inte överraskande att resultaten ”flyter ihop”. Men ett par saker sticker ändå ut.
Dels att det alltjämt är tuffast från spår 12, men framförallt att spår 9 ligger klart i topp.
Spåret som ibland beskrivs som ”ett perfekt smygläge” och ofta väljs tidigt i stora finaler trots att det ständigt ligger i botten gällande segerprocent.
Tränarnas resonemang blir lite mer rimligt när man ser att det faktiskt är det idealiska läget om man har som målsättning att nå ”en mindre slant”.
Detta är onekligen värt att ha i bakhuvudet då man spelar Top 7.

Dåliga spår dominerar
Då avrundar vi med att titta på de två sista pusselbitarna som krävs för att sätta Top 7, sjätte- och sjundeplatsen.

Sjätte- och sjundeplaceringar autostartlopp alla distanser hela landet
Spår 1: 8,5
Spår 2: 9,5
Spår 3: 8,5
Spår 4: 8,5
Spår 5: 8,0
Spår 6: 8,5
Spår 7: 9,0
Spår 8: 11,5
Spår 9: 11,5
Spår 10: 12,0
Spår 11: 12,5
Spår 12: 11,5

Anledningen till att procenten totalt är betydligt lägre här är att en stor del av loppen haft sex eller färre prisplaceringar. Men det spelar mindre roll eftersom det intressanta är hur startspåren förhåller sig till varandra.
Först kan man se att det segerrikaste startspåret 5 är minst troligt att sluta sexa eller sjua.
Totalt blir det nästan som en inverterad segerstatistik där "höga nummer” dominerar stort.
Utgår man från detta och försöker skapa ett ”optimalt” system för Top 7 för 32 kronor så skulle det se ut enligt följande:

Etta: 5
Tvåa och trea: 1, 4 (eller 1, 3)
Fyra och femma: 2,9
Sexa och sjua: 10,11

Robin Johansson, Kanal 75


Markus Niklasson gjorde ett tidigt val att jobba med hästar och framförallt trav. Tidigt började han springa i stallarna och har numera travet so..


Markus Niklasson gjorde ett tidigt val att jobba med hästar och framförallt trav. Tidigt började han springa i stallarna och har numera travet som ett heltidsjobb. Däremot så skiljer han sig från dom flesta då han inte har någon fast anställning utan jobbar som ”konsult”.
- Jag hjälper dom som behöver mina tjänster och jobb finns det. Jag gör allt möjligt, men mest är det att köra häst. Jag håller till i Halmstad och hjälper flera tränare och det upplägget passar mig. Jag vill köra så mycket som möjligt och då måste man åka tidigt och kan planera sina dagar på ett bättre sätt och det gynnar även mina uppdragsgivare.
I takt med att Markus kör mer och mer så har resultatet blivit bättre och bättre.
- Jag körde in över två miljoner kronor förra året och det är jag nöjd med. Jag får köra bättre och bättre hästar och då syns man mer och framgång föder framgång. Det är många duktiga kuskar att tävla emot och det är tufft och inspirerande, jag utvecklas hela tiden och ska man köra mot dom bästa måste man hålla en hög nivå.

Utvecklas hela tiden
Ett hett diskussionsämne för dagen är kuskarnas uppesittaravgift och det är något som även Markus har åsikter om, men han kommer inte att göra några förändringar för tillfället.
- Jag kommer att ta samma avgift som jag alltid gjort. Sedan tycker jag att dom som ligger bland dom tio bästa kuskarna i landet ska ta ut en avgift. Dom har det som heltidsjobb och kör massor av mil och har höga kostnader så det är inte så konstigt.
För tillfället gillar Markus sin vardag och har i dagsläget inga planer på att bli proffstränare.
- Nej, det ligger i framtiden i så fall. Jag har det bra som jag har det och utvecklas som kusk för varje lopp och vill köra så mycket jag kan och får.
På onsdag kör han tre hästar när den ena halvan av V86® går på Åby. En av dom är Ninja Zon som han skrällde med på hemmabanan kvällen innan julafton.
- Det var en höjdare och sedan var jag även tvåa med Önas Quintus. Att Ninja Zon vann var en överraskning även för mig. Jag vet att det är en bra häst, men hon hade inte visat den där rätta formen i starten före.
- Jag tycker att både Ninja Zon och Sweet Muscles ska streckas. Hästarna är bra för dagen och har spännande uppgifter framför sig.

Här kommenterar Markus sina tre styrningar mer detaljerat.
- Kadett Brodde (V86-1) var en positiv överraskning senast på Örebro. Han tog på både ettan och tvåan över upploppet. Han är inte så speedig utan mer segstark och jag tror att vi kan hänga på och slåss om en plats.
- Sweet Muscles (V86-5) har utvecklats fantastiskt mycket på slutet. Senast fick vi chansen för sent och hon hade en hel del krafter kvar i mål. Hon känns allt bättre och jag tror att hon klarar spåret även om det blev galopp senast vi provade voltstart. Hon har blivit bättre på alla punkter och jag får se till att ta det lite vackert från start. Hon har varit bäst när hon har fått gå med i ryggar, men nu har hon sådan form att det kan vara läge att vara lite mer offensiv. Hon kommer att få chansen den här gången. Sweet Muscles ska räknas.
- Ninja Zon (V86-7) överraskade med att vinna senast. Hon har tävlat fint länge, men Stefan hade haft lite sämre träningsförhållande och därför var det överraskande att hon kunde vinna senast. I somras var hon riktigt bra och svarade för flera fina lopp och jag hoppas hon har hittat samma form igen med det senaste loppet i kroppen. Det är första gången över lång distans, men det ska inte vara några problem då hästen är allround. Ninja Zon är startsnabb och det finns olika valmöjligheter på Åby med open stretch och hon är väldigt effektiv om hon får spara speeden till 200 meter före mål. Klaffar det så kan vi vinna igen.

 

Joakim Brundin, Kanal 75


V75® Winter Burst kulminerade under nyårsaftonen med en multijackpot vilken kom att utspela sig i Halmstad, dit tävlingarna flyttats från a..


V75® Winter Burst kulminerade under nyårsaftonen med en multijackpot vilken kom att utspela sig i Halmstad, dit tävlingarna flyttats från att först varit tänkta att avgöras på Axevalla. V75 blev inte någon lättlöst gåta. 28,37 system överlevde samtliga avdelningar vilket gav närmare tre miljoner kronor.
Nyårsaftonens största vinnare var Ica Maxi i Trollhättan där 34 andelsköpare fick dela på totalt 11 778 722 kronor efter att andelsspelet prickat in 3,77 system med alla rätt. Även Harry Boy höll sig väl framme igen. Fyra av de vinnande systemen hade tagit Harry till hjälp. En av dem var inlämnad i Jönköping för en kostnad av 144 kronor.

Jubel efter resan från Östersund
Fredagens kanske gladaste i Halmstad var Oscar Berglund. Östersundstränaren hade företagit sig en långresa med sina hästar för att komma till Halmstad, men den 200 mil långa resan lönade sig.
Dwayne Zet bärgade segern i årets allra sista lopp i landet, Sylvesterloppet, som var omgångens clou. Valacken, som tidigare tränats av Daniel Redén, gjorde nu sjätte starten för Berglund. Något som resulterat i fyra segrar. Dwayne Zet fick en angenäm resa av Mats E Djuse som kunde placera hästen i andra par utvändigt efter en bit. Där kunde han dröja till upploppets början och avgöra till lätt seger. Förstapriset var värt fina 537 629 kronor. 
– Jag är så jäkla glad alltså, man kan inte tro det är sant. Att komma ned hit mot lejonen efter den här långa resan, det är så jäkla kul, som en dröm. Det är Mats som lärt mig det mesta om det här och att vi får vinna ihop, det är mer än trav, det är så mycket känslor. Det här har väl varit den enklaste hästen någonsin att få in i träning, han kom i ett fantastiskt skick. Det är Daniel Redéns förtjänst och vi får skörda, sa en rörd Oscar Berglund.

Nästan full pott för lycklig Granlund
Kalmartränaren Stefan Granlund fick en härlig nyårsafton i Halmstad. Han hade två hästar med sig, båda enprocentare på V75, men som slutade med en seger och ett andrapris. Båda kördes av Markus Niklasson.
– Det är ju helt sjukt. Det har strulat med den här hästen senaste tiden, vi har haft dåliga träningsförhållanden och hela teamet har kämpat som galenpannor och att få till det precis här. Jag befinner mig på moln fast det regnar! Vi var etta och tvåa i dag på V75, det händer inte varje gång, sa en glad Stefan Granlund.
De flesta kupongerna försvann nämligen när Markus Niklasson lotsade in Stefan Granlunds Ninja Zon till seger. Loppets tunga favorit I Can Steel svarade emellertid för en svettig insats. Galopp från start, men direkt fram till utvändigt ledaren för komma in över upploppet med klart grepp. Men Ninja Zon hade smugit med bakom och avväpnade snyggt favoriten precis över mållinjen.

Ego Sisu gjorde bra reklam för Emma
Några lopp tidigare hade stallkamraten Önas Quintus knipit andrapriset i sitt lopp. Han bjöd den vinnande Ego Sisu ordentlig strid över upploppet, men Ego Sisu försvarade sig med bravur. Martin Malmqvist skötte tömföringen bakom den sjuårige valacken som gjorde en rejäl sista långsida för att ta sig fram utvändigt ledaren och koppla greppet. Vinnaren tränas av Emma E Johansson som blir en av landets nya proffstränare i och med årsskiftet.
– Det här var väldigt, väldigt skönt. Hästen har varit taggad inför det här och det är väl första gången som han springer med riktig form. Jag är född in i travet, var med min pappa i stallet när jag var liten och det är det här jag vill hålla på med. Det är roligt när man kan leverera, sa Emma.

Spets och slut för Oscarssons treåring
Spets och slut var den väl anlitade segerreceptet som Kevin Oscarsson använde sig av bakom Mamaneedshismoney. Treåringen, som hittas i Jim Oscarssons regi, var blixtrande snabb ut från sitt innerspår för ledningen, började lämna motståndet före sista kurvan och vann helt ohotad.
En vattentät favoritviktoria inledde nyårskalaset. Markus B Svedberg hade förtroendet att köra den av Ola Samuelsson tränade Bravo Sabotage. Ett samarbete som utföll utan någon problematik. Bravo Sabotage var snabbast ut, tog hand om ledningen och höll kontrollerat den positionen till mål.
En flygande avslutning levererade Devs Daffodil i stoloppet. Hästen låg placerad långt ned i kön när man lämnade sista kurvan, men en formidabel upploppsrökare längst ut i banan talade segerspråk. Länge ledande Betting Pacer fick se sig infångade strax före målpassagen. I segersulkyn satt sjuåringens tränare Conrad Lugauer.
Fyraåriga stoet Hattusa gjorde första starten i regi Ulf Stenströmer. Det blev succé direkt. I ett lopp där flera av konkurrenterna försvann i galopper, kunde Ulf Ohlsson köra Hattusa i ledningen från start till mål. Aurora Show gick en stark avslutning, utmanade till slut, men fick se sig nöjd med silvret.
7 rätt gav 2 966 280 kronor. Utdelning för 6 rätt blev 3921 kronor och för 5 rätt 232 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


I måndagens quintélopp på Vincennes var Minnestads El Paso med i segerstriden i det längsta. Rebecca Dahlén körde ett klockr..


I måndagens quintélopp på Vincennes var Minnestads El Paso med i segerstriden i det längsta. Rebecca Dahlén körde ett klockrent lopp och fick en bra start till ledningen med sin häst. Hon släppte täten till Prosperous vilken i sin tur släppte ledningen och Minnestads El Paso låg då som tredjehäst på innerspår. Men i nedförsbacken lämnade hon innerspåret och gled ut i andra par utvändigt. Hon kunde sitta kvar där tills attacken kom i utgången av sista kurvan och då såg Minnestads El Paso ut att gå mot segern. Men när Dominik Locqueneux hittade loss med Prosperous kunde han inte stå emot den slutstöten. Prosperous spurtade till segern på tiden 1.13,6 över distansen 2850 meter. Förstapriset var 19 350 euro. Minnestads El Paso var tvåa i det längsta men tappade andraplatsen precis på mållinjen till Equinoxe och slutade trea. Han belönades med 6020 euro för tredjeplatsen.
Prosperous tränades tidigare av Marcus Lindgren i Halmstad och kom till sin nuvarande tränare Henne Grift i höstas. Nu tog den sexårige valacken sin första seger i Frankrike.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Sällan har en kusk sett så segersäker ut inför och under ett travlopp.Jean-Michel Bazire lät sitt norske förvandlingsnummer h&aum..


Sällan har en kusk sett så segersäker ut inför och under ett travlopp.
Jean-Michel Bazire lät sitt norske förvandlingsnummer hälsa på publiken när han ställde sig blickstilla framför åskådarplats minuterna före start i lördagens Prix du Gatinais.
Nästan lika still stod Looking Superb i sista sväng då Bazire packade fältet utanpå ledande Coach Franbleu, som vid det laget rusat rommen av sig efter att ha travat första 1 350 meterna på 1.09,4.
Vid ingången till upploppet kom tempoväxlingen och Looking Superb spänstade ifrån fältet med flera längder i mycket tilltalande stil.
Segertiden blev 1.12,0/2 850 meter för Prix d’Amerique-tvåan som ser ut att komma i allra bästa form till Elitloppet.

Snöpligt för svenskduon
Helena Burmans The Bucket List F. var favoritspelad i dagens Quinté-lopp, men fick aldrig chansen att visa sitt kunnande då han galopperade i starten.
Istället spelade Björn Goop-tränade Portland huvudrollen då han bombades till spets halvvägs in i loppet via en 1.07-speed för Eric Raffin.
Satsningen höll till allra sista steget före mål då Jerry Mom slog sig förbi efter att ha fantomspurtat allra längst ut vid publikplats.

Robin Johansson, Kanal 75


Inte mindre än sju svensktränade hästar fanns på startlinjen i Prix de Chateau-Gontier, som också utgjorde tisdagens Quinte-lopp.Trot..


Inte mindre än sju svensktränade hästar fanns på startlinjen i Prix de Chateau-Gontier, som också utgjorde tisdagens Quinte-lopp.
Trots startspår i andra ledet bakom bilen spelades Susanne Richters M.T.Joinville till klar favorit, men det var andra blågula som kom att utmärka sig mer.
Först Sylvester America som forcerades till ledningen från spår längst ut bakom startbilen.
Sedan 17-oddsaren Danne Edel som övertog kommandot strax efter att klockorna visat 1.10,4 första 1 100 meterna.
En öppning som borde ha satt sig i benen, men åttaåringen försvarade sig envetet till karriärens största seger värd nästan en kvarts miljon kronor.

Kunde blivit trippel
Dock blev det lite smolk i glädjebägaren för stall Goop som kunde tagit storslam om inte Panoramic galopperat i segerstriden mitt på upploppet och vasst spurtande måltvåan Say That Again diskvalificerats.
Istället blev M.T.Joinville näst bäste svensk som fyra efter att ha travat slutsvängen i fjärdespår från sin köposition.
Sylvester America följde med till femtepriset medan Final Oak och Michelangelo As båda galopperade i slutsvängen.
Segertiden för Danne Edel blev 1.12,4/2 100 meter autostart.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-13 2022-12-13 Bergsåker-7 Daniel Wäjersten 2140/10 B 2 18.7 43
2022-09-26 2022-09-26 Halmstad-2 David Grundmann 2140/4 B 3 17.5 196
2022-09-05 2022-09-05 Halmstad-2 David Grundmann 2140/8 A 6 17.9 175
2022-08-22 2022-08-22 Halmstad-2 David Grundmann 2140/3 D 4 17.1 883
2023-10-31 2023-10-31 Gävle-7 Ulf Ohlsson 2140/9 B str
2023-10-09 2023-10-09 Romme-6 Håkan Wallberg 2140/5 B 0 g 71
2023-09-26 2023-09-26 Rättvik-3 Håkan Wallberg 1640/2 B 6 15.0 70
2023-06-26 2023-06-26 Solänget-3 Håkan Wallberg 2140/4 B str
2023-05-29 2023-05-29 Romme-6 Håkan Wallberg 1640/5 C 0 13.6 71
2023-05-01 2023-05-01 Hagmyren-7 Håkan Wallberg 2140/3 C 6 15.3 73
2023-04-11 2023-04-11 Rättvik-2 Håkan Wallberg 2140/1 C 1 16.9 68
2023-03-24 2023-03-24 Romme-5 Håkan Wallberg 1640/2 C 1 14.2 498
2023-03-17 2023-03-17 Romme-3 Håkan Wallberg 1640/5 B 4 15.4 250
2023-02-15 2023-02-15 Solvalla-3 Daniel Wäjersten 2160/12 B 0 18.3 130
2023-02-03 2023-02-03 Bollnäs-6 Ulf Ohlsson 2640/2 C 3 19.4 85
2023-01-17 2023-01-17 Bergsåker-2 Daniel Wäjersten 2140/1 B 3 18.1 76
2023-01-09 2023-01-09 Gävle-2 Daniel Wäjersten 2160/11 B 6 17.8 91
2024-03-24 2024-03-24 Romme-10 Håkan Wallberg 2140/12 B str
2024-03-12 2024-03-12 Bollnäs-5 Håkan Wallberg 2140/7 A 2 17.1 60
2024-03-06 2024-03-06 Bergsåker-6 Håkan Wallberg 1640/4 A 8 16.9 36
2024-02-09 2024-02-09 Romme-6 Håkan Wallberg 1640/10 B 0 16.5g 173ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se