Quantum Roc travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Quantum Roc travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Quantum Roc har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Quantum Roc har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Quantum Roc


Det skrällde alltså rejält på Åby men i V75-6 blev det en favoritseger sedan Erik Adielsson dominerat loppet från spets med Mo..


Det skrällde alltså rejält på Åby men i V75-6 blev det en favoritseger sedan Erik Adielsson dominerat loppet från spets med Morotai Degato. En seger som även la grunden till slutsegern i kuskmatchen V75 Champions för Erik Adielsson. Solvallakusken var favorit hos spelarna att ta hem titeln och han var också jämnast denna skrällördag med även en andraplats, en fjärde- och två femteplatser och i kuskmatchen inom V75. I ett lopp blev han först utanför prispengarna.
- Det är jätteroligt, det var några år sedan jag gjorde det sist. Jag är jätteglad men vill passa på att nämna att det var Örjan Kihlström som vann hela året och det tycker jag är värt att nämna för han gjorde en fantastisk prestation och den som vinner flest lopp på tolv månader gör det bra…MEN… i dag är jag champion, sa Erik Adielsson som även hyllade Morotai Degato.
- Han var fantastiskt bra. Hästen hade bra spänst hela vägen hem och krafter kvar. Den där kommer Oskar Kylin Blom få mycket roligt med tror jag, det var en upplevelse.

Stolt över mitt team
Oskar Kylin Blom tränar vinnaren som övertygar i start efter start.
- Han har gått ifrån 200 000 till 800 000 nu på bara några starter. Jag är mäkta imponerad av hästen, jag såg att han inte ens drog norsken och ändå bara åkte han ifrån dem på det viset. Jag är otroligt stolt över mig och stolt över mitt team och jätte jättestolt över Erik som löste det, sa Gävletränaren.
I V75-1 visade sig att den mest meriterade hästen också var bäst. Princess S.W. var ensam med 40 meters tillägg och när Peter Untersteiner kunde ge henne en ryggresa och draghjälp ända till upploppet så tackade den sjuåriga miljonärskan med en sylvass spurt som ställde övriga schack matt.
- Vi hade 14 hästar framför oss, och allra helst här på Åby om två slinker invändigt till slut, det ska mycket till att runda 14 hästar. Det var bra gjort av henne, men vi fick ganska bra draghjälp också, sa Peter Untersteiner.

Två 40-oddsare
I V75-3 såg det ut som att Stefan Persson avgjort loppet efter en kanonstart från tillägg och sedan placerat favoriten Quantum Roc tidigt i spets. Fortfarande på upploppet såg det avgjort ut men då plötsligt stumnade femåringen. Samtidigt hittade Jorma Kontio fritt från tredje invändigt med Pekka Korpi-tränade Artful Deimos och 43-oddsaren avslutade dubbelt så fort sista 100 meterna och hann förbi kort före mål.
Även V75-4 bjöd på en jätteskräll då Johan Untersteiner lotsade 44-oddsaren North Dakota först över mållinjen. Från tredje invändigt kunde Johan Untersteiner slinka ut i andra utvändigt 550 meter från mål och 200 meter senare fick det fyraåriga stoet anfallsorder och hon kopplade tidigt greppet och släppte sedan ingen förbi sig.
Åmålamatören Thomas Carlsson var närmast chockad efter att ha jobbat in sin första tränarseger på V75 från stallbacken.
- Det är helt otroligt. Jag är helt mållös, en är ju en lallare så det är helt fantastiskt, sa 54-åringen som älskat trav sedan tioårsåldern.
V75-5 var ett styrkeprov över dryga tre kilometer och det blev ännu en stor överraskning sedan de flera av de betrodda gjorde bort sig direkt med galopp. Adrian Kolgjini ledde loppet varje meter med 27-oddsaren Dreamstone. Danske amatörtränaren Bjarke Haagensen tränar den tappre skrällvinnaren.
En vinnare som imponerade oerhört var Oxidizer som avgjorde lekande lätt in mot upploppet i V75-7 trots ett lopp utvändigt favoriten Broadway Sun. Carl Johan Jepson satt i sulkyn och tränar gör Axevallas David Persson.
- Han var enormt bra i dag, jag finner knappt ord, sa David Persson om den sexårige valacken.

Henriette V75 Ungdomschampion
V75 Ungdomschampion blev Henriette Larsen som från rygg ledaren kunde defilera sista biten med 13-oddsaren Bara du Chene sedan ledaren andrahandsfavoriten Lucky Truc överraskande galopperat i mitt på upploppet.
- Jag tycker att jag har jobbat mycket i motvind nu och det var första årssegern så det värmde extra mycket. Loppet blev exakt som jag önskat det, sa Halmstadkusken som bjöd på en härlig segergest.
Bengt Berg tränar vinnaren och han var tagen och tårögd och hyllade den färska championkusken efter segern i V75-2.
- Perfekt av henne, va duktig hon är. Det var ett perfekt lopp för hästen, rygg ledaren hela tiden och gick ut…det kunde inte bli bättre. En V75-seger känns ofattbart, sa Färjestadsamatören.
Ingen klarade sju rätt på V75 och därmed väntar jackpot med chans på 50 miljoner kronor på sju rätt nästa lördag då V75 avgörs på Mantorp.
Sex rätt gav 252 726 kronor och fem rätt 5 497 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


2020 blev ett rekordår för stall Ola Karlsson där hästarna på 129 starter vann 18 lopp och travade in 1,82 miljoner kronor. Säso..


2020 blev ett rekordår för stall Ola Karlsson där hästarna på 129 starter vann 18 lopp och travade in 1,82 miljoner kronor. Säsongsupptakten på 2021 går inte heller av för hackor då det på tio starter har blivit två segrar och totalt sju pallplaceringar och 274 000 kronor inkört.
– Jag ska inte klaga. Hästarna har gått bra och fortsätter att leverera.
Har telefonen gått varm efter framgångarna?
– Det är några som hört av sig, bland annat en som ville att jag skulle träna fyra av hans hästar. Men just då stämde det inte och jag avböjde.
Men du har plats i stallet om det blir aktuellt?
– Vi, jag och min sambo Catharina Petersson, äger merparten av hästarna själva och trivs med tillvaron. Men det är klart att det finns alltid plats om det är rätt häst, säger Ols som för dagen har nio höstar på sin träningslista.

Byter till jänkarvagn
På onsdagen selar Ola ut en intressant duo på Åby, som båda körs av Jörgen Sjunnesson
8 Panamera (V86-1) håller fin form, men lottades tyvärr till det sämsta läget. Visserligen är det bara åtta hästar till start, men vi behöver hjälp med tempot om vi ska kunna blanda oss i segerstriden. Den dryga distansen är hans klart bästa och det ser främst ut som en platschans. Ändringen den här gången blir att vi sätter på en jänkarvagn.
6 Run Brodde Run (V86-7) startade i onsdags och slutade trea. Han tog spets, men släppte till Quantum Roc och liftade med bakom i ett lopp som till slut vanns av Express A.P.. Nu blir det täta starter, men han har bara tagit det lugnt emellan och allt verkar bra. Han är kvick ut bakom bilen och vi gör ett försök mot ledningen och hittar han till spets har han segerchans, men på Åby finns det även andra alternativ då banan har open stretch. Han går med samma utrustning som på sistone.
I övrigt laddar Ola även upp inför finalerna på V75® på lördag där han kommer med Taxi Out, som spräckte segernollan senast i 42:a starten.
– Välförtjänt efter många bra insatser. Han är fortsatt riktigt fin i träningen, upplyser Jägersrotränaren.

Magnus Blom, Kanal 75


Hanna Lähdekorpi har under flera års tid varit en flitigt anlitad amatörkusk som skördat stora framgångar framförallt i amat&oum..


Hanna Lähdekorpi har under flera års tid varit en flitigt anlitad amatörkusk som skördat stora framgångar framförallt i amatörloppen. Under såväl 2018 som 2019 landade hon på 29 i segerprocent och i fjol rattade hon in nästan 900.000 kronor som kusk. Några egentränade hästar har hela tiden funnits på listan, men i fjol tog familjen ett beslut kring att ändra konceptet kring sitt hästägande.
- I september förra året bestämde vi oss för att ta hem alla egenägda hästar och träna dem själva istället för att ha dem ute hos proffstränare.
- När vi satte igång hade vi inget direkt träningskoncept klart, men det har tagit sig snabbt och hästarna har presterat på en väldigt jämn nivå hela året, berättar Hanna.

"Pappa har en tendes att göra någon hästaffär då och då"
Med 15 hästar på träningslistan tänker nog många att vara travtränare är Hannas huvudsakliga yrke, men så är inte fallet.
- Min vardagliga sysselsättning är som veterinär varför vi har anställt en tjej som ansvarar för den dagliga driften i stallet.
- I Taru Silaste har vi hittat helt rätt och hon gör ett kanonjobb tillsammans med några ytterligare i teamet, säger Hanna.
 Följer man travet nära märker man att det trillar in en del nyförvärv i stallet med jämna mellanrum och Hanna börjar småskratta när hon ska redogöra för anledningen.
- Min pappa Kari har ju en tendens att göra någon hästaffär då och då varför det blir en del nya hästar som kommer in vilket givetvis är kul.
- Han är med och äger drygt hälften av hästarna i stallet, men där stannar hans inblandning mer eller mindre. Upplägget av den dagliga träningen sköter jag tillsammans med Taru och jag tycker att det har rullat på bra i år.
- Vi ska dock hålla verksamheten till 12-14 hästar för att hela tiden ha full kontroll och inte behöva utöka det runt omkring allt för mycket, säger mellanbarnet Lähdekorpi.

"Stor skillnad att köra i amatörlopp och på V75"
Hanna kör också stallets hästar i hög utsträckning i lopp och att hon har talang för kuskandet råder det inget tvivel om.
- Att jag har haft hög segerprocent tidigare år har ju att göra med att jag mestadels kört amatörlopp och där har det gått bra.
- I år är det ju dock ett nytt licenssystem varför inga amatörlopp är kvar och när vi dessutom har 15 hästar på listan blir det numera främst styrningar i vanliga lopp.
- Det har gått bra, men det är klart att det är stor skillnad på att köra i amatörlopp och på V75®. Det är hög klass på proffsen, konstaterar veterinären.
 Stallet har kört en nästan 1,9 miljoner hittills under 2020 och skulle man plocka en viktoria på lördag har man bara några tusenlappar upp till två miljoner inkört.
- Visst hade det varit kul att spräcka tvåmiljonersgränsen, men vi får se om det lyckas. På V75 krävs det att både häst och kusk är på topp samtidigt som man har lite tur under vägen – speciellt när alla tre från stallet drog bakspår.
- Oavsett hur det går på lördag så har vi dock haft ett fint år och planen är att fortsätta likadant ett gäng år ytterligare framöver – att kombinera veterinäryrket med travtränandet är fantastiskt roligt, avslutar Hanna Lähdekorpi.

HANNAS CHANSER PÅ V75
- 9 Quantum Roc (V75-1)
har vi tagit det lite lopp för lopp med på sistone och hästen har varit såväl stabil som bra varje gång. Han har också kunnat starta på kontinuerligt vilket varit gynnsamt och vi har förväntningar på honom framöver då det finns mer utveckling i hästen. Nu blir det lite tätare starter, men det oroar inte då han inte direkt var jättetrött i mål senast och dessutom har varit pigg i lugna jobb därefter. Detta är en häst som tål att göra en del på egen hand om det krävs, men han är lättkörd och går med alla upplägg. Visserligen står han lite tufft inne i klassen, men jag tycker att loppet ser jämnt ut utan att det var någon som stack ut. Har vi bara lite tur under vägen blir jag inte förvånad om han dyker upp i segerstriden. Till denna start kör vi honom med rycktussar för första gången, men han är en smart häst och jag vet inte hur mycket effekt det gör. Jag tycker att han är den bästa chansen av mina tre på lördag.
- 9 Keegan Trot (V75-2) har gjort tre starter för oss och inför senast hade vi korrigerat en del i balansen vilket föll väl ut. Det handlade visserligen om ett uppsamlingslopp, men han fick å andra sidan en allt annat än enkel resa. Det blev tredjespår sista 1250 och jag tyckte att han avgjorde på bra sätt. Det är väldigt bra styrka i den här hästen, men han är inte att lita på vilket också syns historiskt då det blivit en del galopper. Det märks också från start då han inte kan öppna något särskilt och bakspår för honom är inget minus. Nu sitter vi i andraspår en bit ner direkt vilket vi hade gjort oavsett. Han kommer vara beroende av att det blir tempo på loppet om han ska komma till, men får vi överpace är han väl tänkbar vinnare. På honom hamnade vi rätt senast och ändrar ingenting – det blir skor runt om, vanlig vagn samt öppet huvudlag.
- 12 Payet D.E. (V75-5) hade bara varit hos oss en kortare period inför regidebuten i lördags och vi visste inte så mycket om hästen innan den starten. Han hade fått några lättare rutinjobb, men det verkade som att han var i god författning och det var han också. Stefan Persson som körde var jättenöjd med hästens insats och tycket att han såväl kändes bra som uppförde sig klokt. Det var inte alls slutsålt i mål den gången varför vi anmälde veckan efter direkt. Han är dessutom van att starta på och har hävdat sig med liknande startintervall på V75 tidigare så det ska nog gå bra. Läget blev givetvis tråkigt, men den långa distansen är i alla fall ett plus för honom. Taktiskt är det inte så mycket att fundera på inför då vi får ta det som det kommer. Han står i alla fall bra inne i klassen och har hårdhet från V75 varför jag inte känner mig slagen på förhand, men från spår tolv är risken att han gör ett topplopp och ändå bara är femma i mål. Vi får i alla fall vara glada att det inte är Sprintermästarhelg utan december – då ökar chanserna för att vinna V75 från spår tolv.
- 6 Cute And Charming (lopp 12) gjorde debut för oss i lördags och skötte sig bra. Hästen hade tränat mycket inför den starten, men inte gått något snabbare varför jag tror att det loppet ska ha satt fram formen. Jag kan inte motståndet på lördag, men misstänker att det är lite tuffare än senast. Jag tror i alla fall att min kommer vara bättre än senast.

Robin Malmgren, Kanal 75


Elitloppet pockar på uppmärksamheten i veckan och Solvalla lämnade över sin del av onsdagens Xpresstrav till Örebrotravet som fick cha..


Elitloppet pockar på uppmärksamheten i veckan och Solvalla lämnade över sin del av onsdagens Xpresstrav till Örebrotravet som fick chansen att arrangera V86-omgången tillsammans med Åbytravet.
V86-2 var ett lopp för fyraåringar i Örebro där det gick undan rejält. Eddy West blev alldeles för het i ledningen för Göran Wester (1.07,5 första 500 och 1,11,0 första 1000) vilket bäddade för övriga.
Storfavoriten Kinky Boots (35 procent) satt sist utvändigt och lyftes ut i spåren 700 meter från mål av Claes Sjöström och spurtade ner Samvais den sista biten.
Solvallaamatören Jimmy Nilsson med tre hästar på listan har en riktig segermaskin i Kinky Boots som nu har sju segrar på tolv starter.
- Claes tyckte att det var okört och han vann ju på en tolvtid så då är det ju bra. Det här smäller verkligen högt, sa Jimmy Nilsson efter segern.
Något har stört Kinky Boots som varit lite knackig i travet av och till. Till slut lyckades man lokalisera en hovböld och med den ur bilden har hästen agerat bättre än någonsin.
Överlägsen vinst i Lindesberg senast och seger efter en sent insatt spurt på onsdagen.
1.12,3 över 2100 meter auto lyder det nya ”personliga” rekordet för fyraåringen.
- Nu ser vi fram emot Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla 30 juni som är hans huvudmål för säsongen, sa Jimmy Nilsson.

Hultman bakom knallen
V86 delade ut 239 874 kronor enbart för åtta rätt till 35 system på onsdagskvällen.
Enda riktiga knallen var desto svårare för spelarna.
Färjestadstränaren Marcus Hultman lurade alla med Bikila och ledde loppet över 2640 meter i Örebro från start till mål med jätteskrällen. Iikka Nurmonen körde upp utvändigt med kvällens största favorit Amazing Warrior men lyckades aldrig slå klorna i enprocentaren (!) Bikila som stretade emot bra.
V86-4 var ett finallopp av Örebro Cup där försöken avgjordes för två veckor sedan.
Torbjörn Jansson ledde varje meter av loppet med Enge Eros men fick dela segern med favoriten Morris och Jorma Kontio.
Kontio kunde inte vara med från start med finske tränaren Juha Utalas häst och valde att plocka ut favoriten som första häst i andraspår och Morris svarade för en fin insats som kunde hinna fram och dela målfotot. Gävletravets Lars-Ove Forslund tränar Enge Eros.
I det avslutande V86-loppet i Örebro galopperade knappe favoriten Summit In Sight bort ”en mil” i starten och reparerade till knapp seger. En kanoninsats av Daniel Redéns nyförvärv från USA, körd av Örjan Kihlström.

Andra raka för Farlander Am
På Åbytravet var Johan Svensson från Halmstad andrahandsfavorit med Farlander Am i ett lopp för amatörtränade hästar.
Björn Goop gav Svenssons häst bästa möjliga lopp från ett bakspår i fältet med 15 hästar.
Goop kom igenom perfekt från start, testade för ledningen men fick svar av Hanna Lähdekorpi och Quantum Roc och vinnaren fick ett lopp i ledarens rygg i stället.
Farlander Am spurtade rappt till seger och den femårige valacken är obesegrad i Johan Svenssons regi efter två starter under maj.
I stoloppet (V87-7) var nyförvärvet hos Hans Crebas Irish Steel jättetapper i dödspositionen. 500 meter från mål forcerades favoriten till ledningen i loppet som hållits i ett högt tempo och tog slut kort före mål där Björn Goop hade det torraste krutet med Bo Westergårds Dixie,
Övriga vinnare på Åby var Bordeaux S., körd av Carl Johan Jepson och tränad av Jerry Riordan, samt startraske M.T.Mighty Winner som Peter Untersteiner ledde runt om med i Xpressprintern över 1640 meter
Omgången delade ut 239 874 kronor för åtta rätt, sju rätt gav 711 kronor och sex rätt 55 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Björn Goop kör Europaderbyt i Finland samma dag. Har ni pratat om upplägg med den här speediga hästen?- Det är klart att jag komme..


Björn Goop kör Europaderbyt i Finland samma dag. Har ni pratat om upplägg med den här speediga hästen?
- Det är klart att jag kommer att prata med Björn om hästen närmare start. Så gör jag alltid när jag kör åt någon.
Blev du förvånad när du fick samtalet om att köra Nadal Broline?
- Ja, det kom som en överraskning får jag väl säga. Det var inget jag haft någon feeling för att det skulle hända. Men det var kul.
Din bror Håkan K Persson vann Svenskt Mästerskap 2001 med Eric Trot som han både tränade och körde till seger. Har du varit nära att bli svensk mästare någon gång?
- Jag vann ju Lärlings-SM samma dag. Med Sugarless. Jag jobbade som lärling i Halmstad på den tiden hos Peter Untersteiner som tränade Sugarless. Håkan åkte med mig hem, och vi firade dubbelsegern i Halmstad den lördagen kommer jag ihåg. Eric Trot hade Håkan från det att den var ett till tolv års ålder. Så det är nog en av hästarna som ligger Håkan varmast om hjärtat.
Om vi påstår att det är bra chans att det blir seger i SM-loppet (V75-7) på lördag för dig med Nadal Broline - vad säger du då?
- Jag vet att vi fick ett bra spår och att några av hästarna som är värst emot fick bakspår. Nadal Broline är en jättebra häst med bra läge, så det är klart att jag måste tro på bra vinstchans.
Annars då. Du är privattränare sedan några veckor åt Holm Hästgården AB i Halmstad som drivs av Marjaana Alaviuhkola och hennes barn. Hanna Lähdekorpi står som tränare.
- Ja, det är Hanna som står på hästarna men jag som sköter det mesta. Sjuårige Target Kronos är hästen som tjänat mest pengar i stallet. Sedan har vi två väldigt fina treåringar som bara är i lindan av sina karriärer och som jag tror en hel del på, Quantum Roc och Diversity Pellini.
Då får vi först och främst se hur det går på lördag i SM!
- Ja, vi får hoppas att det går bra.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-06 2019-12-06 Kalmar-4 Stefan Persson 2140/1 C 3 15.3 57
2019-11-29 2019-11-29 Kalmar-9 Stefan Persson 2140/8 B 4 14.1 59
2019-10-27 2019-10-27 Solvalla-8 Stefan Persson 2140/11 C 6 13.0 749
2019-10-15 2019-10-15 Axevalla-6 Stefan Persson 2140/2 D 3 14.6 582
2019-09-18 2019-09-18 Solvalla-5 Stefan Persson 2140/6 A 1 14.1 22
2019-07-20 2019-07-20 Axevalla-12 Stefan Persson 2160/10 A 4 14.9 19
2019-07-11 2019-07-11 Vaggeryd-5 Stefan Persson 2160/5 B 5 17.2g 15
2019-06-06 2019-06-06 Kalmar-10 Stefan Persson 2140/1 C 1 14.4 14
2019-05-23 2019-05-23 Kalmar-6 Stefan Persson 2140/8 D 1 15.8 23
2020-12-19 2020-12-19 Halmstad-5 Hanna Lähdekorpi 2140/9 B 6 13.7 52
2020-12-05 2020-12-05 Åby-4 Hanna Lähdekorpi 1640/5 B 2 12.1 22
2020-11-25 2020-11-25 Åby-6 Hanna Lähdekorpi 1640/3 D 2 11.6 73
2020-11-02 2020-11-02 Halmstad-7 Hanna Lähdekorpi 2660/7 A 1 15.5 29
2020-10-22 2020-10-22 Åby-9 Hanna Lähdekorpi 2640/10 B 0 16.2 135
2020-06-16 2020-06-16 Jägersro Trav-5 Hanna Lähdekorpi 2160/7 A 3 15.0 23
2020-05-27 2020-05-27 Åby-7 Hanna Lähdekorpi 2640/3 B 4 14.8 45
2021-05-31 2021-05-31 Halmstad-8 Hanna Lähdekorpi 2140/7 C 0 13.6 153
2021-05-24 2021-05-24 Halmstad-5 Hanna Lähdekorpi 2140/8 B 3 14.2 142
2021-05-17 2021-05-17 Halmstad-7 Stefan Persson 2140/10 C 5 13.6 117
2021-04-28 2021-04-28 Åby-6 Hanna Lähdekorpi 2660/6 B 0 16.5g 234
2021-04-19 2021-04-19 Åby-3 Peter Untersteiner 1640/7 C 5 12.3 133
2021-03-31 2021-03-31 Åby-6 Hanna Lähdekorpi 1640/10 C 6 12.2 99
2021-03-09 2021-03-09 Jägersro Trav-10 Hanna Lähdekorpi 1640/5 B 4 12.5 22
2021-02-24 2021-02-24 Jägersro Trav-9 Hanna Lähdekorpi 1640/2 B 3 13.2g 50
2021-02-13 2021-02-13 Åby-7 Stefan Persson 2160/6 A 2 14.6 40
2021-01-27 2021-01-27 Jägersro Trav-2 Stefan Persson 1640/2 B 2 13.5 13
2021-01-11 2021-01-11 Halmstad-7 Hanna Lähdekorpi 1640/5 B 1 14.0 15ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se