Quantum Estelle travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Quantum Estelle travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Quantum Estelle har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Quantum Estelle har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Quantum Estelle


Under onsdagen kördes två uttagningslopp till landets största tvååringslopp på Solvalla. Svante Båth lyckades knipa fem ..


Under onsdagen kördes två uttagningslopp till landets största tvååringslopp på Solvalla. Svante Båth lyckades knipa fem av de sex finalplatserna som erbjöds i Svensk Uppfödningslöpning (se annan text) och formen höll i sig även när V86-spelet drog igång vid halv nio på kvällen.
Erik Adielsson hade varit delaktig i framgångarna i unghästkvalen och svarade för en kuskdelikatess i V86-2 med Showman Brodde.
Eller var det mest tur?
I vilket fall som helst överlät Erik Adielsson ledningen till värste motståndaren Global Trader efter 600 meter. Sedan kom då luckan på upploppet och Showman Brodde tackade för den snälla resan och tog sig förbi.
- Jag var inte säker men valde att släppa ifrån mig ledningen efter att ha fått trampa gasen i botten alldeles för fort första 300. Det fanns säkert de som tyckte att jag gjorde fel och det kunde ha blivit så också, sa en leende Erik Adielsson.

Revansch för Meilink 
Solvallatränaren Diederik Meilink tog sig för näsan när Quito Lane galopperade bort sig som stor favorit i ett V86-lopp under kvällen. Revanschen kom i loppet efter där Björn Goop spårade varje meter med Reverend Wine.
Peter Untersteiners favorit Arsenal närmade sig upploppet ner men Reverend Wine höll undan. Den fyraårige valacken börjar få en fin rad nu och Meilink testar elitserien igen.
- Vi har provat att anmäla till V75 men inte kommit med på grund av för lite poäng. Nu försöker vi nog igen, sa Diederik Meilink.
Treåriga stoet Global Unique fick bestämma en del i ledningen för Örjan Kihlström och tog en säker seger i första starten för Roger Walmann.
V86-8 var ett lopp för ston där Kaj Widell satte dit omgångens enda överraskning i form av April Love. Pasi Tikkala tränar det femåriga stoet som bara var spelad på fyra procent på V86.

Norman vann storloppet
Bergsåker delade på V86-omgången med Solvalla.
Solvallatränaren Peter G Norman valde att åka till Sundsvall med tre hästar och det blev full pott i det största loppet.
Favoriten Quantum Estelle och Olympia Gold galopperade bort sina möjligheter i finalen av Norrlands Elitserie för ston och segern gick i stället till Solvalla.
150 000 kronor in till Pastell Tilly som hade innerspår på startfållan och tog sig till ledningen.
- När hon får bestämma första 500 meterna som i dag klarar hon att gå i ledningen. Hon trivs annars bäst när hon får jaga bakifrån, sa Peter G Norman om det femåriga stoet.

Sloppy moralisk...
Solvallatränaren Normans seger med Pastell Tilly blev en bra tröst för en fadäs tidigare på kvällen. Sloppy Joe galopperade dubbelt och diskades i V86-5 men fullföljde som ett jehu upploppet ner.
Ingen skugga över Roger Walmanns Forecast som vann loppet tillsammans med Ulf Eriksson - men Sloppy Joe var hästen i loppet.
- Utan den andra galoppen på den sista bortre långsidan då en konkurrent körde upp i vagnen på oss vinner vi lätt. Det var surt, kommenterade Solvallatränaren.

Rostig men vann ändå
Ola Åsebö är en ny aktör på Bergsåker och mannen bakom Hard Times som vann norska kriteriet i september. Ulf Ohlsson körde hästen igen – kvällens största favorit spelad på 69 procent på V86.
Hard Times hade inte startat på ett tag och ringrosten lyste igenom. Faktum var att Harmon Boko uppvaktade tufft på utsidan och såg segerfarlig ut när galoppen kom 150 meter kvar.
- Han var nästan för lugn och avslappnad i dag men jag tror att vi vinner loppet oavsett trots att det så klart fattas i honom. Jag hade skygglapparna kvar att dra och hade extraväxlar kvar, sa Ulf Ohlsson.
Proffsige Östersundsamatören Oscar Berglunds Cobourg Hanover tog hem det inledande stayerloppet över tre varv tillsammans med Ulf Ohlsson.
Åtta rätt på V86 gav 24 899 kronor, sju rätt betalade 104 kronor och på sex lyste ordet jackpot. När Solvalla och Jägersro kör V86 på onsdag kan en ensam vinnare med åtta rätt kamma hem 13 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


För 17 år sedan lämnade Pär Hedberg lilla byn Yttersel några mil nordväst om Örnsköldsvik för att bli lärlin..


För 17 år sedan lämnade Pär Hedberg lilla byn Yttersel några mil nordväst om Örnsköldsvik för att bli lärling hos stortränaren Åke Svanstedt på Axevalla. Numera står han på egna ben och ansvarar sedan många år för Stall Palema.
På lördagen var 35-åringen tillbaka på ”mammas gata” och vilken succé det blev.
Det var första gången Pär Hedberg selade ut hästar i egen regi på sin gamla hemmabana och med sig från Västgötaslätten hade han tre V75-hästar. Det slutade med två segrar samt ett fjärdepris i gulddivisionen.

Fyra i gulddivisionen
Först ut av Pär Hedbergs hästar var Billy Flynn som överraskade med en fjärdeplats i dagens huvudlopp Silverörnen bakom Shadow Woodland.
Därefter svarade Bålsta Palema och Aron Palema för varsin imponerande seger då de vann de två Dagens Dubbel-loppen som avslutande V75-omgången.
I bronsdivisionen (V75-6) fick Bålsta Palema andra utvändigt från sitt bakspår och när sedan kusken Mikael J Andersson attackerade på sista bortre långsidan rundade Bålsta Palema till spets på bara ett par hundra meter och vann sedan säkert. Det var sjunde årssegern på elva starter för den Pär Hedberg-tränade femåringen.
- Fantastiskt att han går bakifrån på det här viset, han har varit bäst i ledningen tidigare, kommenterade Mikael J Andersson.
Silverdivisionen avslutade V75-omgången och det blev på nytt succé för duon Pär Hedberg och Mikael J Andersson. Aron Palema avslutade med ett starkt slutvarv i spåren och sluggade sig förbi Michelangelo Ås sista biten över upploppet.
- Han vet exakt var linjen är och det är väldigt viktigt. Han vill verkligen vara först när det är allvar, sa Pär Hedberg.
Att ta en V75-dubbel ”hemma” på Solänget är förstås stort.
- Jag trodde aldrig det skulle gå. Inte någon gång under loppet. Det är helt sjukt, sa Pär Hedberg efter Aron Palemas seger i V75-7.
- Det är roligt för mig men fantastiskt roligt för Pär, det är nästan så att man blir rörd tycker jag, sa Mikael J Andersson.

Hattrick för Liljendahl
Silverörnen var huvudnumret på Solänget och det blev en mycket enkel seger för favoriten Shadow Woodland. Tillsammans med Ulf Ohlsson dominerade den åttaårige valacken loppet från start till mål i läcker stil.
Det var andra raka segern i Silverörnen för Shadow Woodland och tredje raka för kusken Ulf Ohlsson och tränaren Reijo Liljendahl, duon vann även 2015 med Knows Nothing.
Silverörnen är Solängets största lopp och banans egna lilla elitlopp. Första Silverörnen kördes 1967 och årets upplaga var nummer 51.
- Det här kan man kalla uppvisning. Han visade i dag vilken topphäst det är, sa tränaren Reijo Liljendahl efter den överlägsna triumfen i V75-3.
Segern i Silverörnen (gulddivisionen) var värd 150 000 kronor och segertiden 1.12,6 över distansen 2 140 meter autostart.

Vann trots startgalopp
Säterbests Minne är också ett anrikt lopp på Solänget med 33 år på nacken och årets vinnare tog en minst sagt annorlunda väg till vinnarcirkeln i V75-4. Närby Panik inledde nämligen med galopp och tappade massor av mark och position och hamnade bakom istället för före tilläggshästarna som femte häst i andraspår. Efter en sylvass avslutning i tredjespår sista halvvarvet fångade Närby Panik in favoriten Storsjarmören tillsammans med kusken Peter Eriksson.
- Det blev lite onödigt spännande, sa tränaren, Bollnäs-amatören Daniel Selin.
V75-1 avgjordes till stor del i starten då Urgent Call var snabbast och även försvarade spetsen i duell med Knifetown Winner medan favoriten Palermo Broline startgalopperade.
Väl i spets hade Oskar J Andersson ganska bra kontroll och Urgent Call försvarade sig tappert även sista biten mot Knifetown Winner.
- Jag har haft på känn att han är riktigt snabb från start, nu var det läge att bevisa det, sa en nöjd segerkusk.
Vinnaren tränas av Jörgen Westholm.
Även i V75-2 blev det startgalopp för favoriten och Magic Moves försvann direkt. Det öppnade upp för andrahandsfavoriten It’s Showtime Zaz som Erik Adielsson styrde till spets med två varv från mål. Väl i ledningen dominerade den Timo Nurmos-tränade fuxen loppet och visade att han trivs på lång distans.
- Han var bäst i dag, kommenterade Erik Adielsson.

Spännande upploppsduell
V75-5 var ett försök i Diamantstoet och publiken på Solänget fick se en spännande upploppsduell där Quantum Estelle fick nosen före ledaren Global Teardrop.
Tomas Pettersson styrde fram Quantum Estelle utvändigt ledaren mitt i loppet och sedan handlade det om två ston som båda gav allt hela vägen till mållinjen.
- Hon kämpade till sig segern sista 100. När man har hästens vilja med sig är det fantastiskt, sa segerkusken Tomas Pettersson.
Sju rätt på V75 gav 19 737 kronor. Sex rätt 202 kronor och fem rätt 27 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Jenni H Åsberg är tränare i Gävle och driver en verksamhet med 15 hästar i träning. Hon är även en framgångsrik m..


Jenni H Åsberg är tränare i Gävle och driver en verksamhet med 15 hästar i träning. Hon är även en framgångsrik montéryttare. På samma gård, Runemo i Alfta, håller även sambon Tomas Pettersson till med sin tränarverksamhet. För några veckor sedan var det familjelycka i vinnarcirkeln då Quantum Estelle vann V75 på Bergsåker. Efter en fin resa i rygg på ledaren fick hästen fritt spelrum i sista sväng och tackade för det genom att spurta till en säker seger.
- Hon fick ett perfekt lopp och allt kört i halsen. Men hon vann på ett enkelt sätt och det kändes att hon hade mycket krafter kvar, säger Jenni H Åsberg.
Det var Quantum Estelles andra raka seger. Någon förklaring till den här formtoppen?
- Hästen har gjort bra prestationer tidigare också men haft lite oflyt. I början av våras startade hon i Bollnäs och fick riktigt hårt tryck och fick bekänna färg. Sedan skadade hon sig lite olyckligt men nu har hon fått starta på kontinuerligt. Det har känts hela tiden som att det har funnit kapacitet i henne.
Hur känns hon efter senaste segerloppet?
- Bara bra. Jag har varit ute och kört med henne i dag (torsdag) och hon känns oförskämt fin.

”Bra spår – ser intressant ut”
V75-segern senast var en liten överraskning men i lördagens start på Solänget är Quantum Estelle favorit i den femte avdelningen. Hon har ett perfekt läge med spår tre bakom bilen och körs återigen av Tomas Pettersson.
- Quantum Estelle (V75-5) har bra spår och det ser intressant ut. Hon möter hästar som har tjänat mer pengar och är mer härdad än vad hon är. Men hon har väldigt bra form och har gjort bra prestationer på slutet vilket kanske kan ge lite respekt med henne.
- Hon kan öppna snabbt men det är ingen häst som man bara kastar åt grejerna i starten. Men suger hon tag i bettet själv så kan hon öppna rejält. Fast får hon inte ledningen kanske han kör framåt med henne och får överta. Det är dock inte måste att komma till spets, hon har visat att hon går lika bra bakifrån.
- Eftersom hon känns jättefin hemma är det klart att jag åker dit med stora förhoppningar. Samtidigt är det inte bara att åka och hämta hem segern. Men jag tror på min häst och en ny bra prestation. Då kan det nog bära ganska långt igen, säger Jenni H Åsberg.
- Det blir barfota runt om igen och sedan får vi se om det blir rycktussar eller fast huva. När det har varit voltstart har hon gått med en fast huva med tussar i för att det ska döva lite mer. Vi har inte ryckt tussarna i lopp så många gånger men hon svarar bra på det.

Michael Carlsson, Kanal 75


Jenni H Åsberg är tränare i Gävle och driver en verksamhet med 15 hästar i träning. Hon är även en framgångsrik m..


Jenni H Åsberg är tränare i Gävle och driver en verksamhet med 15 hästar i träning. Hon är även en framgångsrik montéryttare. På samma gård, Runemo i Alfta, håller även sambon Tomas Pettersson till med sin tränarverksamhet. För några veckor sedan var det familjelycka i vinnarcirkeln då Quantum Estelle vann V75 på Bergsåker. Efter en fin resa i rygg på ledaren fick hästen fritt spelrum i sista sväng och tackade för det genom att spurta till en säker seger.
- Hon fick ett perfekt lopp och allt kört i halsen. Men hon vann på ett enkelt sätt och det kändes att hon hade mycket krafter kvar, säger Jenni H Åsberg.
Det var Quantum Estelles andra raka seger. Någon förklaring till den här formtoppen?
- Hästen har gjort bra prestationer tidigare också men haft lite oflyt. I början av våras startade hon i Bollnäs och fick riktigt hårt tryck och fick bekänna färg. Sedan skadade hon sig lite olyckligt men nu har hon fått starta på kontinuerligt. Det har känts hela tiden som att det har funnit kapacitet i henne.
Hur känns hon efter senaste segerloppet?
- Bara bra. Jag har varit ute och kört med henne i dag (torsdag) och hon känns oförskämt fin.

”Bra spår – ser intressant ut”
V75-segern senast var en liten överraskning men i lördagens start på Solänget är Quantum Estelle favorit i den femte avdelningen. Hon har ett perfekt läge med spår tre bakom bilen och körs återigen av Tomas Pettersson.
- Quantum Estelle (V75-5) har bra spår och det ser intressant ut. Hon möter hästar som har tjänat mer pengar och är mer härdad än vad hon är. Men hon har väldigt bra form och har gjort bra prestationer på slutet vilket kanske kan ge lite respekt med henne.
- Hon kan öppna snabbt men det är ingen häst som man bara kastar åt grejerna i starten. Men suger hon tag i bettet själv så kan hon öppna rejält. Fast får hon inte ledningen kanske han kör framåt med henne och får överta. Det är dock inte måste att komma till spets, hon har visat att hon går lika bra bakifrån.
- Eftersom hon känns jättefin hemma är det klart att jag åker dit med stora förhoppningar. Samtidigt är det inte bara att åka och hämta hem segern. Men jag tror på min häst och en ny bra prestation. Då kan det nog bära ganska långt igen, säger Jenni H Åsberg.
- Det blir barfota runt om igen och sedan får vi se om det blir rycktussar eller fast huva. När det har varit voltstart har hon gått med en fast huva med tussar i för att det ska döva lite mer. Vi har inte ryckt tussarna i lopp så många gånger men hon svarar bra på det.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-27 2015-12-27 Romme-5 2140/1 4 18.3 361
2016-12-02 2016-12-02 Solvalla-6 Tomas Pettersson 2640/9 D 0 16.5 93
2016-11-27 2016-11-27 Gävle-7 Tomas Pettersson 2640/4 C 0 g 149
2016-11-10 2016-11-10 Gävle-8 Daniel Wäjersten 2140/3 B 0 16.3g 22
2016-10-27 2016-10-27 Gävle-7 Tomas Pettersson 2140/3 C str
2016-09-27 2016-09-27 Bollnäs-2 Tomas Pettersson 2140/13 A 3 15.9 30
2016-09-17 2016-09-17 Solänget-3 Tomas Pettersson 2148/11 B 4 14.8 48
2016-09-05 2016-09-05 Rättvik-4 Jenni H Åsberg 2140/5 A 3 15.9g 23
2016-08-22 2016-08-22 Romme-9 Tomas Pettersson 2640/7 A 1 16.7 22
2016-08-04 2016-08-04 Bergsåker-6 Tomas Pettersson 2140/1 B 1 15.2 15
2016-07-19 2016-07-19 Solvalla-3 Tomas Pettersson 2140/12 D 4 14.3 258
2016-07-04 2016-07-04 Solvalla-10 Tomas Pettersson 2640/2 B 2 16.6 219
2016-06-18 2016-06-18 Lindesberg-9 Tomas Pettersson 2160/10 C 4 17.5g 100
2016-05-05 2016-05-05 Bergsåker-9 Tomas Pettersson 2160/11 B str
2016-04-16 2016-04-16 Romme-6 Tomas Pettersson 2140/6 D 0 g 127
2016-02-10 2016-02-10 Solvalla-5 Tomas Pettersson 2140/10 C 0 18.2g 95
2016-01-07 2016-01-07 Gävle-1 2140/3 B 1 18.7 51
2017-11-26 2017-11-26 Mantorp-6 Tomas Pettersson 2160/8 B 3 15.2 55
2017-11-15 2017-11-15 Bergsåker-9 Tomas Pettersson 2140/3 A 3 15.6g 22
2017-11-02 2017-11-02 Hagmyren-3 Tomas Pettersson 2160/9 B 3 16.3 36
2017-10-01 2017-10-01 Solvalla-5 Tomas Pettersson 2160/9 A str
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-9 Tomas Pettersson 2140/3 A 1 13.6 27
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-5 Tomas Pettersson 2640/8 A 1 14.7 86
2017-08-10 2017-08-10 Bollnäs-4 Tomas Pettersson 2160/10 A 1 14.4 35
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-6 Tomas Pettersson 2640/5 D 7 16.2 461
2017-07-07 2017-07-07 Arvika-6 Tomas Pettersson 2500/10 C 5 16.0 69
2017-06-15 2017-06-15 Rättvik-4 Tomas Pettersson 2140/15 B 0 16.2 102
2017-03-08 2017-03-08 Solvalla-10 Tomas Pettersson 2140/1 D str
2017-02-28 2017-02-28 Bollnäs-2 Tomas Pettersson 2640/4 D 1 18.0 26
2017-02-14 2017-02-14 Eskilstuna-2 Jenni H Åsberg 2140/15 C 2 16.7 70
2017-02-01 2017-02-01 Solvalla-3 Tomas Pettersson 2140/8 B 5 15.6 398
2018-08-31 2018-08-31 Bollnäs-6 Jenni H Åsberg 2140/12 D 0 14.3 460
2018-08-13 2018-08-13 Hagmyren-3 Tomas Pettersson 2160/11 C 7 16.0 173
2018-07-04 2018-07-04 Lindesberg-7 Tomas Pettersson 2140/14 D 0 15.2 89
2018-06-19 2018-06-19 Bollnäs-4 Tomas Pettersson 2140/12 C 3 14.9 129
2018-03-18 2018-03-18 Gävle-11 Tomas Pettersson 2140/12 A 0 g 170
2019-11-25 2019-11-25 Bollnäs-3 Tomas Pettersson 1660/10 A str
2019-10-23 2019-10-23 Solvalla-8 Tomas Pettersson 2140/8 C 0 15.9 524
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-6 Tomas Pettersson 2160/7 C 5 15.0g 480
2019-09-07 2019-09-07 Solänget-6 Tomas Pettersson 2660/6 C 5 14.8 190
2019-08-19 2019-08-19 Solänget-4 Tomas Pettersson 2160/12 A 1 14.8 44
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-6 Tomas Pettersson 2660/3 D 0 14.8 1304
2019-07-18 2019-07-18 Bergsåker-7 Tomas Pettersson 2660/6 C 0 g 141
2019-07-06 2019-07-06 Mariehamn-9 Tomas Pettersson 2660/6 C 0 70
2019-07-05 2019-07-05 Mariehamn-1 Jenni H Åsberg 2160/4 C 0 20
2019-06-25 2019-06-25 Bergsåker-3 Tomas Pettersson 2640/5 D 0 g 168
2019-06-02 2019-06-02 Bollnäs-5 Jenni H Åsberg 2140/5 C 4 15.5 42
2019-05-04 2019-05-04 Gävle-9 Tomas Pettersson 1640/5 D 7 13.1 82
2019-04-18 2019-04-18 Gävle-3 Niclas Hammarström 1640/7 C str
2019-04-05 2019-04-05 Bollnäs-10 Tomas Pettersson 2160/10 C 1 19.4 60
2019-03-26 2019-03-26 Bergsåker-3 Tomas Pettersson 2160/11 C 0 16.2 75
2019-02-24 2019-02-24 Gävle-8 Tomas Pettersson 2140/7 C 5 15.7 232ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se