Princess Kloster travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Princess Kloster travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Princess Kloster har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Princess Kloster har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Princess Kloster


Det vimlar av ”rödmarkeringar” till veckans startlistor till V75.Det betyder att hästar ska tävla med annan balans jämfört ..


Det vimlar av ”rödmarkeringar” till veckans startlistor till V75.
Det betyder att hästar ska tävla med annan balans jämfört med sin senaste start.
Men vissa förändringar betyder mer än andra.
Det har vi tagit fasta på här och med hjälp av travfakta.se gått igenom hur lördagens barfotahästar presterat med aktuell balans tidigare.
Statistiken utgår den balans som var anmäld under torsdagen och kan ändras fram till start.

V75-1
1 Hirondelle Sibey
har bara gjort en start i Sverige, i Europaderbyt på Åby 2021. Hon hade spår 3 bakom bilen och blev passerad av fyra utvändiga hästar, men lyckades ta sig ner på innerspår och få rygg på ledande Calgary Games varifrån hon följde med till andrapriset. Den gången tävlade hästen barfota runt om. I Frankrike har hästen tävlat antingen barfota runt om eller med skor runt om, aldrig barfota fram som hon är anmäld nu. Hästen har inte vunnit med skor sedan treåringssäsongen där alla hästar måste tävla med skor i Frankrike.
3 Digital Class har vunnit 3 av 34 starter barfota runt om, att jämföra med 5 av 33 barfota fram och 1 av 33 med skor. Hon har också sina klart bästa resultat på våren där hon segrat 4 av 22 med ROI 367 att jämföra med 9 i segerprocent och ROI 120 för hela karriären.
6 Caramelle T.T. gick med skor i sin senaste start, men har annars tävlat barfota runt om i varje start sedan november 2020.
7 Eenymeenyminymoedk har bara tävlat barfota runt om vid två tillfällen i Sverige. Första gången blev det galopp. Andra gången var på Jägersro 9 april i fjol då hon spurtvann på V75 från sjätte par utvändigt.
8 Micro Vick har 11/50 (seger-/platsprocent) barfota bak, att jämföra med 7/33 med skor runt om.
9 Iceland Falls tävlade i Frankrike även förra vintern och slutade då trea i återkomsten på svensk mark efter att ha avslutat 1.10 sista 700 från sjunde par utvändigt. Hästen har inte tävlat med skor i Sverige sedan december 2020.
10 Aperfecttric var trea i V75 spelad till 133 gånger pengarna i första barfotastarten efter skotvånget i fjol. Totalt har hon vunnit 2 av 29 starter barfota runt om.

V75-2
1 Fönix Vang
har en seger på åtta starter barfota fram, men har vunnit hälften av sina tolv starter med skor.
2 Vanity Flair är obesegrad i två starter barfota fram och segerlös i åtta starter med skor.
4 Il Forte har varit först i mål i tre av åtta starter barfota runt om. Två av dessa var på V75 i mars i fjol då han drog undan i överlägsen stil från ledningen, men senare fråndömdes segrarna på grund av otillåten medicinering.
5 Drizzle har tävlat barfota runt om en gång och slutade då oplacerad på Solvalla i april i fjol. Han har vunnit två av åtta starter barfota fram.
7 Dats So Crazy har en seger på fem starter barfota runt om.
8 Brady D.E. har tävlat barfota bak en gång i Sverige och vann då enkelt på 1.12,5/2 140 meter autostart från spår 12 bakom bilen.
9 Noxx Vrijthout har gått barfota fram i en av sina tre starter i Sverige. Det var i V75 under elitloppshelgen i fjol då han slutade femma bakom Kentucky River och travade 1.11,9/2 140 meter autostart.
10 Special Topsecret har vunnit tre och varit trea som sämst på fem starter barfota fram.
12 Marabou Brodda har tävlat barfota fram vid två tillfällen och varit femma som bäst, båda starterna var på V75.

V75-3
1 Ferrari Sisu
har bara vunnit 1 av 17 starter barfota bak, men gick med den balansen som tvåa i Svenskt Travderby. Det kan jämföras med 12 segrar på 39 starter med skor.
4 Bandit Brick har tävlat barfota runt om i 13 av sina 15 starter i Sverige.
5 Very Kronos har vunnit 5 av 16 starter barfota runt om, att jämföra med 22 av 38 med skor runt om. I årsdebuten i fjol tävlade han med skor och slutade sexa. I årsdebuten 2021 tävlade han också med skor och slutade tvåa. I årsdebuten 2020 tävlade han barfota runt om och vann.
6 Önas Prince har segrat i 13 av 21 starter barfota runt om. En av starterna var årsdebuten i fjol då han travade 1.09,6/1 640 meter autostart från ledningen, men ändå var chanslös mot San Moteur och slutade trea.
7 Heart of Steel har tävlat barfota runt om i 25 av 34 starter på svensk mark och segrat I 8 dessa. Det här blir första gången som hästen går från skor runt om till barfota runt om.
8 Pacific Face har segrat i 6 av 39 starter barfota runt om, att jämföra med 12 av 47 med skor. Hästen var sjua i första barfotastarten förra säsongen då han också travade sitt rekord 1.10,4/1 640 meter autostart.
9 Aetos Kronos har vunnit 14 av 27 starter barfota runt om, att jämföra med 1 av 13 med skor. Han har vunnit 0 av 6 starter på vintern, att jämföra med 4 av 8 på våren.
10 Four Guys Dream tävlade barfota runt om för första gången i karriären då han segrade på 1.09,6/1 640 meter autostart hemma på Halmstadtravet i april i fjol. Han fortsatte att tävla med den balansen och ytterligare fyra starter och vann en av dessa. Det här blir alltså andra gången i karriären som han går från skor till barfota runt om.

V75-4
2 Jelly Bean Mearas
är anmäld barfota runt om för första gången i karriären.
3 Veams Mynta har vunnit en av tre starter barfota bak.
4 Listas Pippi är anmäld barfota runt om för första gången, hästen har tävlat barfota bak en gång och galopperade då från start.
5 Dixie Brodda är anmäld barfota runt om för första gången, hästen har tävlat barfota bak en gång och slutade då fyra. Noterbart är att hästen tagit båda karriärens segrar på ”något tung bana”.
6 O’Hara har tävlat barfota runt om en gång och slutade då fyra från tredje inner på Solvalla i våras.
7 Bubble Queen har tävlat barfota runt om vid sex tillfällen och varit tvåa i fem av dessa.
8 Timeless har vunnit 2 av 9 starter barfota runt om, att jämföra med 2 av 4 barfota fram och 5 av 18 med skor.
11 Magical Mile har resultaten 7 starter: 1-2-2 (en seger, två andrapris, två tredjepris) barfota runt om. Hästen har vunnit två av tre starter på ”något tung bana”.
12 Pam Trot har vunnit två av sju starter barfota runt om. Hästen verkar trivas allra bäst hemma på Halmstad där hon segrat i tre av fem starter och är segerlös på andra banor.
15 Princess Kloster har vunnit 5 av 41 starter barfota runt om, att jämföra med 3 av 18 med skor.

V75-5
2 Special Chance
har en seger och två andrapris på fyra starter barfota runt om och är segerlös med skor.
5 Gold Eagle är segerlös i sex starter barfota bak.
7 Last Joke har vunnit två av sex starter barfota fram. Hästen slutade fyra i årsdebuten i fjol med skor runt om.
8 Marea är anmäld med jänkarvagn för första gången.
9 Cash Heavy är anmäld med jänkarvagn för första gången i Sverige. Hästen har tävlat barfota runt om tre gånger på svensk mark och vunnit en av dessa.
10 Vanadium Face är anmäld med jänkarvagn och barfota bak för första gången i Sverige.
11 Böhmaren har tävlat barfota bak en gång och galopperade då i kön efter ett varv.

V75-6
2 Catullo Jet
gör första starten på svensk mark.
4 Oskar Run tävlade barfota runt om för första gången i V75 på Mantorp i somras och avslutade vasst som trea från sjätte ytter via 1.09,5 sista 800. Han gjorde ytterligare sju starter på den balansen och vann en av dessa. Det här är första gången hästen är anmäld med kombinationen barfota runt om och amerikansk sulky.
5 E.L.Jetpack har tävlat barfota runt om vid två tillfällen på svensk mark med ett femtepris som bäst.
8 Ture L.A. har en seger på åtta starter barfota runt om och tre segrar på fem starter barfota bak.
11 Braddock gick med skor senast, men har annars tävlat barfota runt om i varje start sedan augusti 2021.
12 Fighter Simoni har vunnit 5 av 14 barfota fram, att jämföra med 3 av 21 med skor.

V75-7
2 Bravo Sabotage
har vunnit fyra av tolv starter barfota bak, samtliga dessa segrar är tagna från ledningen där han sprungit sex gånger med aktuell balans.
3 Cool Kronos är segerlös i fem starter barfota runt om.
5 Eros Zola har vunnit sju av tolv starter barfota runt om och är segerlös på fem starter med skor.
6 Kilimanjaro gjorde fem starter i Sverige som treåring och var bland annat sexa bakom Önas Prince i Breeders Course-finalen på Jägersro. Han återkom i en start på Jägersro i somras och slutade femma bakom Bugatti Miles från tredje ytter, tävlandes barfota runt om och med jänkarvagn.
7 Laradja Vrijthout tog spets från spår 7 och drog undan i överlägsen stil i årsdebuten i fjol. Den gången tävlade han barfota runt om. Hästen har tagit samtliga elva segrar på svensk mark från ledningen, varav sex med skor och fem barfota runt om.
8 Full of Muscles har tävlat barfota runt om i 13 av sina 16 starter på svensk mark. Den enda segern tog från ledningen och vilket är enda gången hästen fått trava i den positionen.
9 Romero har 2 segrar på 14 starter barfota runt om, att jämföra med 10 segrar på 36 starter med skor.
10 I.D.Exceptional har bara gjort tre starter på svensk mark och tävlat med skor runt om i samtliga.
12 Zaffiro Jet har resultaten 8 starter: 2-3-1 när han tävlat barfota runt om på svensk mark.

Robin Johansson, Kanal 75


 Lördagens omgång på Åbytravet är unik.Anledningen är att samtliga avdelningar är kuskmatcher.Sex stycken bestå..


 Lördagens omgång på Åbytravet är unik.
Anledningen är att samtliga avdelningar är kuskmatcher.
Sex stycken består av V75 Champions för landets mest framgångsrika kuskar på V75 under fjolåret medan ungdomarna gör upp i STL Lärlingschampion (V75-5).
Men även om V75 Champions i första hand är en kuskmatch är det inte lika förutsättningar för alla.
För det första så gynnas tränare i den mån att de har möjlighet att anmäla, och därmed också få köra, egna hästar.
Men tittar man på resultaten från anmälan så slår det tillbaka i övriga lopp där de som driver egna stall sällan satts upp som kuskval och därmed fått möjlighet att välja mellan olika hästar.
Här är det catchdrivers som regerar och mest populära inför lördagen var Carl Johan Jepson och Magnus A Djuse som tvingats rata åtta respektive nio hästar.
Jepson hade val att göra i samtliga sex avdelningar medan Djuse hade hela sex hästar att vraka mellan i V75-4.

Dessa val hade kuskarna i varje avdelning:

V75-1
Mats E Djuse har valt 1 Hickory Jaam före 4 Demir K.M.E.
Björn Goop har valt 5 Boke Palema före 3 Kirby Starlake
Magnus A Djuse har valt 6 Immigrant Am före 1 Hickory Jaam och 15 Amoa King
Stefan Persson har valt 8 Flirting Diamond före 4 Demir K.M.E. och 2 Papa Crowe
Örjan Kihlström har valt 9 Grappa Boy före 2 Papa Crowe
Claes Sjöström har valt 12 Floydside Am före 2 Papa Crowe och 15 Amoa King
Erik Adielsson har valt 13 Triton före 1 Hickory Jaam
Carl Johan Jepson har valt 14 Humble Stance före 2 Papa Crowe

V75-2
Magnus A Djuse har valt 8 Silvertail före 12 Lasses Tara
Carl Johan Jepson har valt 11 Magical Mile före 3 Zelma de Castella
Claes Sjöström har valt 12 Lasses Tara före 6 Dixie Brodda
Ulf Ohlsson har valt 14 Listas Sirena före 6 Dixie Brodda
Björn Goop har valt 15 Only Angelica O.C. före 14 Listas Sirena och 6 Dixie Brodda

V75-3
Örjan Kihlström har valt 11 Kadabra Dream före 10 Exclusive J.M.
Carl Johan Jepson har valt 13 Zagor Roc före 14 Copen Chuck S.M. och 10 Exclusive J.M.
Magnus A Djuse har valt 15 Gloster Gladiator före 10 Exclusive J.M.

V75-4
Per Lennartsson har valt 1 Ozak Vivantis före 14 Japiro Queen
Erik Adielsson har valt 2 John Dee före 7 Niras Donatello
Rikard N Skoglund har valt 4 Sun’s Exciting före 14 Japiro Queen
Magnus A Djuse har valt 5 Imola Boko före 1 Best Buddy, 4 Sun’s Exciting, 7 Niras Donatello, 12 Silver Fashion och 13 Crono Delleselve
Örjan Kihlström har valt 8 Raja Knight före 10 Dig For Ember och 7 Niras Donatello
Ulf Ohlsson har valt 10 Dig For Ember före 7 Niras Donatello
Carl Johan Jepson har valt 11 Dynamite Sensation före 13 Crono Delleselve
Johan Untersteiner har valt 12 Silver Fashion före 3 Best Buddy
Claes Sjöström har valt 13 Crono Delleselve före 14 Japiro Queen
Stefan Persson har valt 15 Wingait Leif före 7 Niras Donatello och 10 Dig For Ember

V75-5
Henriette Larsen har valt 1 Kung Carl Autriche före 2 Prince Ixi
Zeb Jonasson har valt 3 Coin Master före 7 Kocsis Boko
David Grundmann har valt 9 X.Y.Diamant före 2 Prince Ixi
Gustav Johansson har valt 10 Beauty Smart Face före 2 Prince Ixi och 4 Pyroar Tooma
Linus Lönn har valt 11 Oh Ah Kennedy före 7 Kocsis Boko
Marcus Lilius har valt 12 Baron Muscles före 3 Coin Master och 7 Kocsis Boko
Andreas Lövdal har valt 13 Walking the Wire före 2 Prince Ixi, 3 Coin Master och 12 Baron Muscles
Victor Rosleff har valt 14 Luv Lois Schermer före 4 Pyroar Tooma och 13 Walking the Wire

V75-6
Per Lennartsson har valt 2 Raya Maya före 11 Dolly Dream
Rikard N Skoglund har valt 4 Ess Mahatma före 1 Lilo Love och 11 Dolly Dream
Ulf Ohlsson har valt 5 Attention Please före 1 Lilo Love
Carl Johan Jepson har valt 7 Lazy Breeze före 1 Lilo Love och 4 Ess Mahatma
Claes Sjöström har valt 13 Ies Elisabeth före 1 Lilo Love
Stefan Persson har valt 14 Nina Ginto före 1 Lilo Love

V75-7
Claes Sjöström har valt 1 Princess Kloster före 12 Ninja Zon
Stefan Persson har valt 4 Pere Ubu före 2 Herakles och 5 Starbec’s A.to Z.
Per Lennartsson har valt 6 Indigo före 12 Ninja Zon
Björn Goop har valt 6 Muscle Lane före 11 Gerben och 14 Hennessy Am
Ulf Ohlsson har valt 11 Gerben före 5 Starbec’s A.to Z.
Erik Adielsson har valt 14 Hennessy Am före 12 Ninja Zon
Carl Johan Jepson har valt 15 Vagabond Bi före 2 Herakles

Att göra en kvalitativ bedömning på kuskarnas uppsittningar är förstås vanskligt, men en kvantitativ gör sig lätt genom att räkna hur många hästar respektive kusk haft förmånen att välja bort.
Här hamnar de som tränar själva i botten då de i många fall har egna hästar, men bland catchdrivers blir det en indikation på popularitet vilket kanske i någon mån speglar deras möjligheter att ta hem lördagens eftertraktade championtitel.

Flest bortvalda hästar:
Magnus A Djuse 9
Carl Johan Jepson 8
Stefan Persson 7
Claes Sjöström 6
Björn Goop 5
Per Lennartsson, Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson 4
Erik Adielsson och Rikard N Skoglund 3
Mats E Djuse och Johan Untersteiner 1
Joakim Lövgren, Jörgen Westholm och Adrian Kolgjini 0

Robin Johansson, Kanal 75


Lördagens V75® på Åbytravet är unik.Anledningen är att samtliga avdelningar är kuskmatcher.Sex stycken består av STL C..


Lördagens V75® på Åbytravet är unik.
Anledningen är att samtliga avdelningar är kuskmatcher.
Sex stycken består av STL Champions för landets mest framgångsrika kuskar på V75 under fjolåret medan ungdomarna gör upp i STL Lärlingschampion (V75-5).
Men även om STL Champions i första hand är en kuskmatch är det inte lika förutsättningar för alla.
För det första så gynnas tränare i den mån att de har möjlighet att anmäla, och därmed också få köra, egna hästar.
Men tittar man på resultaten från anmälan så slår det tillbaka i övriga lopp där de som driver egna stall sällan satts upp som kuskval och därmed fått möjlighet att välja mellan olika hästar.
Här är det catchdrivers som regerar och mest populära inför lördagen var Carl Johan Jepson och Magnus A Djuse som tvingats rata åtta respektive nio hästar.
Jepson hade val att göra i samtliga sex avdelningar medan Djuse hade hela sex hästar att vraka mellan i V75-4.

Dessa val hade kuskarna i varje avdelning:

V75-1
Mats E Djuse har valt 1 Hickory Jaam före 4 Demir K.M.E.
Björn Goop har valt 5 Boke Palema före 3 Kirby Starlake
Magnus A Djuse har valt 6 Immigrant Am före 1 Hickory Jaam och 15 Amoa King
Stefan Persson har valt 8 Flirting Diamond före 4 Demir K.M.E. och 2 Papa Crowe
Örjan Kihlström har valt 9 Grappa Boy före 2 Papa Crowe
Claes Sjöström har valt 12 Floydside Am före 2 Papa Crowe och 15 Amoa King
Erik Adielsson har valt 13 Triton före 1 Hickory Jaam
Carl Johan Jepson har valt 14 Humble Stance före 2 Papa Crowe

V75-2
Magnus A Djuse har valt 8 Silvertail före 12 Lasses Tara
Carl Johan Jepson har valt 11 Magical Mile före 3 Zelma de Castella
Claes Sjöström har valt 12 Lasses Tara före 6 Dixie Brodda
Ulf Ohlsson har valt 14 Listas Sirena före 6 Dixie Brodda
Björn Goop har valt 15 Only Angelica O.C. före 14 Listas Sirena och 6 Dixie Brodda

V75-3
Örjan Kihlström har valt 11 Kadabra Dream före 10 Exclusive J.M.
Carl Johan Jepson har valt 13 Zagor Roc före 14 Copen Chuck S.M. och 10 Exclusive J.M.
Magnus A Djuse har valt 15 Gloster Gladiator före 10 Exclusive J.M.

V75-4
Per Lennartsson har valt 1 Ozak Vivantis före 14 Japiro Queen
Erik Adielsson har valt 2 John Dee före 7 Niras Donatello
Rikard N Skoglund har valt 4 Sun’s Exciting före 14 Japiro Queen
Magnus A Djuse har valt 5 Imola Boko före 1 Best Buddy, 4 Sun’s Exciting, 7 Niras Donatello, 12 Silver Fashion och 13 Crono Delleselve
Örjan Kihlström har valt 8 Raja Knight före 10 Dig For Ember och 7 Niras Donatello
Ulf Ohlsson har valt 10 Dig For Ember före 7 Niras Donatello
Carl Johan Jepson har valt 11 Dynamite Sensation före 13 Crono Delleselve
Johan Untersteiner har valt 12 Silver Fashion före 3 Best Buddy
Claes Sjöström har valt 13 Crono Delleselve före 14 Japiro Queen
Stefan Persson har valt 15 Wingait Leif före 7 Niras Donatello och 10 Dig For Ember

V75-5
Henriette Larsen har valt 1 Kung Carl Autriche före 2 Prince Ixi
Zeb Jonasson har valt 3 Coin Master före 7 Kocsis Boko
David Grundmann har valt 9 X.Y.Diamant före 2 Prince Ixi
Gustav Johansson har valt 10 Beauty Smart Face före 2 Prince Ixi och 4 Pyroar Tooma
Linus Lönn har valt 11 Oh Ah Kennedy före 7 Kocsis Boko
Marcus Lilius har valt 12 Baron Muscles före 3 Coin Master och 7 Kocsis Boko
Andreas Lövdal har valt 13 Walking the Wire före 2 Prince Ixi, 3 Coin Master och 12 Baron Muscles
Victor Rosleff har valt 14 Luv Lois Schermer före 4 Pyroar Tooma och 13 Walking the Wire

V75-6
Per Lennartsson har valt 2 Raya Maya före 11 Dolly Dream
Rikard N Skoglund har valt 4 Ess Mahatma före 1 Lilo Love och 11 Dolly Dream
Ulf Ohlsson har valt 5 Attention Please före 1 Lilo Love
Carl Johan Jepson har valt 7 Lazy Breeze före 1 Lilo Love och 4 Ess Mahatma
Claes Sjöström har valt 13 Ies Elisabeth före 1 Lilo Love
Stefan Persson har valt 14 Nina Ginto före 1 Lilo Love

V75-7
Claes Sjöström har valt 1 Princess Kloster före 12 Ninja Zon
Stefan Persson har valt 4 Pere Ubu före 2 Herakles och 5 Starbec’s A.to Z.
Per Lennartsson har valt 6 Indigo före 12 Ninja Zon
Björn Goop har valt 6 Muscle Lane före 11 Gerben och 14 Hennessy Am
Ulf Ohlsson har valt 11 Gerben före 5 Starbec’s A.to Z.
Erik Adielsson har valt 14 Hennessy Am före 12 Ninja Zon
Carl Johan Jepson har valt 15 Vagabond Bi före 2 Herakles

Att göra en kvalitativ bedömning på kuskarnas uppsittningar är förstås vanskligt, men en kvantitativ gör sig lätt genom att räkna hur många hästar respektive kusk haft förmånen att välja bort.
Här hamnar de som tränar själva i botten då de i många fall har egna hästar, men bland catchdrivers blir det en indikation på popularitet vilket kanske i någon mån speglar deras möjligheter att ta hem lördagens eftertraktade championtitel.

Flest bortvalda hästar:
Magnus A Djuse 9
Carl Johan Jepson 8
Stefan Persson 7
Claes Sjöström 6
Björn Goop 5
Per Lennartsson, Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson 4
Erik Adielsson och Rikard N Skoglund 3
Mats E Djuse och Johan Untersteiner 1
Joakim Lövgren, Jörgen Westholm och Adrian Kolgjini 0

Robin Johansson, Kanal 75


Närmast utslagen efter en vansinnesspurt i kriteriekvalen i fjol.Galopp på väg mot derbyfinalen i år.Garder Shaw har inte fått till ..


Närmast utslagen efter en vansinnesspurt i kriteriekvalen i fjol.
Galopp på väg mot derbyfinalen i år.
Garder Shaw har inte fått till det när det gäller som mest.
Men på onsdagen fick hästen äntligen segerdefilera och avrunda en upphaussad V86-omgång med dubbeljackpot från Solvalla och Åby.
I söndags vann Hail Mary Svenskt Travderby och belönades med fyra miljoner kronor.
Att Gardner Shaw kunde ha slagits om den segerchecken är kanske magstarkt, men hästen såg i alla fall ut att kunna strida om en finalplats då han galopperade vid ingången av upploppet i derbykvalet.
Istället fick hästen visa sitt kunnande i ett fyraåringslopp som placerats som avslutning på onsdagens V86-omgång.
En energisk slutspurt i händerna på tränaren Jörgen Westholm såg till att fastställa utdelningen för åtta rätt till 51 779 kronor och lätta en sten från skötaren Jimmy Dahlmans hjärta:
- Det var jättesurt att han hoppade senast, men kul att vi fick revansch idag. Det är en rolig häst, han är alltid glad och gör alltid sitt bästa, kommenterade Dahlman sedan chefen skött alla kort rätt.

Rätt magkänsla
En annan häst som visade tillräcklig kapacitet, men aldrig riktigt fick till det i årgångsloppen är Raoul Engbloms Ad Hoc.
Nu lyckades körande Carl Johan Jepson hitta till ledningen och då visade femåringen att han kan att bära sin dryga miljon i prispengar genom att bjuda på kvällens största överraskning med nio procent av V86-spelet i ryggen.
Stoloppet förväntades avgöras i en startduell mellan norskan Miracle Tile och Sofia Aronssons italienska Vichy Grif.
Den förra hade snabbaste fötterna, men den senare den bättre moralen och plockade ner sin antagonist med lätthet från utsidan.
- Hon är fantastiskt fin. Min magkänsla var att det skulle gå vägen, rätt tidigt, kommenterade körande Erik Adielsson.

Fyraåringarna tog för sig
Italienskt blev det även i V86-inledningen där Wilhelm Paal visade upp ett härligt nyförvärv i fyraåriga Amour A Belle som höll undan för äldre konkurrenter trots 1.10-tempo första varvet.
Två fina fyraåringar visade även Peter Untersteiner upp i en dubbelseger. Global Agreement svarade spets från innerspår i en spårtrappa och avfärdade utvändige Aragorn As i en duell som spådde ljus framtid får de båda kullkamraterna.
Princess Kloster reglerade sina konkurrenter utvändigt ledaren i en galoppfylld tillställning som behövde två omstarter för att komma igång.
Samma segerväg tog Björn Goop med He’s Marvelous och Mattias Djuse bakom Ninjas Kiss.
Den senare må ha hamnat i skuggan av sina yngre bröder när det kommer till att vinna lopp i sulkyn, men visade prov på exemplarisk tempobedömning då han skickade fram sin häst samtidigt som fältet i princip stod stilla halvvägs in i fyraåringsloppet för ston.

Robin Johansson, Kanal 75


Axevallas långa och utslagsgivande upplopp har fällt många hästar genom åren. Lördagens V75-omgång bjöd också ..


Axevallas långa och utslagsgivande upplopp har fällt många hästar genom åren. Lördagens V75-omgång bjöd också på en del skrällar vilket gjorde att det blev sexsiffrig utdelning på sju rätt. Men däremot höll omgångens största favorit Handsome Brad. Han tog hem Gulddivisionen men det var ett händelserikt lopp och det blev ingen lätt väg fram för favoriten. Hästen blev hängande från början och genom första kurvan från sitt sjundespår bakom bilen. Calle Jepson lyckades sedan komma ner i andra par utvändigt samtidigt som Romanesque tog över ledningen två varv från mål. Men när det var dryga varvet kvar gjorde Jepson slag i saken och styrde fram utvändigt om ledaren. Romanesque var tidigt slagen och Handsome Brad tog över täten i utgången av sista kurvan. Då dök Rajes Face upp in på upploppet och närmade sig när han plötsligt galopperade 170 meter kvar. Han ställde sig och kom tillbaka och närmade sig till slut men räckte till andraplatsen. Utan galoppen hade det blivit betydligt hårdare emot och Adrian Kolgjini var inne på att han hade vunnit loppet utan galoppen.
– Jag tror faktiskt att jag hade hunnit upp Handsome Brad. Han axade en gång till när han hade ställt sig och då fick han lite sug i honom vilket innebär att han hade krafter kvar. Jag hade skämt bort honom lite med lite för lång käk. Det är ändå skönt att han har kommit tillbaka och gjorde ett topplopp, sa Adrian Kolgjini.

”Med lopp i kroppen blir det bra till nästa gång”
Men äras den som äras bör och Handsome Brad var nu bara bäst när han vann på tiden 1.13,3/2640a. Efter storloppsseger i Jämtlands Stora Pris var hästen fyra i ett lopp i Kouvola bakom vinnande Vitruvio. Nu närmast väntar Åby Stora Pris om tre veckor.
– Jag förstod väl som att Romanesque är sämre i ledningen och trodde att Calle skulle köra framåt och försöka ta den. Nu blev det dödens istället och det är inte riktigt lika kul. Men han fixade det ändå, sa Ulf Stenströmer.
– Jag vet inte om han var som bäst eller hur det var. Men med det här loppet i kroppen i kroppen blir det nog bra till nästa gång. Det var lite i Finland där som gjorde mig fundersam men nu får vi hem och linda in honom i bomull.
– Jag har hela tiden siktat på Åby Stora Pris och nu vet jag att vi får vara med där när vi vunnit det här loppet. Så nu vet jag att vi är med där och behöver inte bli inbjudna. Vi siktar dit om tre veckor, sa Stenströmer.

Skrällbetonad inledning
V75 inleddes med en skräll när Henrik Södervall-tränade Master Sea spurtade till seger för Stefan Persson. Efter en resa i fjärde par invändigt kom luckan som på beställning i sista kurvan. Över det långa upploppet på Axevalla närmade han sig ledande Lord Horse hela vägen och kort före mållinjen tog han sig förbi. Däremot blev det en hejdlös startgalopp för favoriten Tycoon Broline som inte ställde sig och blev diskvalificerad.
Däremot blev det favoritseger i V75-2 genom Sunettan Palema och Ulf Ohlsson. Segerreceptet var ledning från start till mål för det Hans Crebas-tränade stoet. Princess Kloster fick luckan ifrån rygg på ledaren mitt på upploppet och närmades sig men Sunettan Palema svarade säkert upp.

Uppvisning av Wild Love
Wild Love bjöd på en suverän uppvisning när hon vann ungdomsloppet för Kevin Oscarsson. Hon tappade en position när favoriten Ivory Di Quattro attackerade från kön 1200 meter kvar och fick en häst emellan då Look Håleryd fick ryggen på Ivory Di Quattro. Men med där bakom tassade Wild Love som tredje häst i tredjespår och det blev plötsligt väldigt långt fram till Ivory Di Quattro som övertog ledningen halvvarvet kvar och ryckte undan i en stor ledning. Det såg ointagligt men Kevin Oscarsson förivriade sig inte och gav inte slaget förlorat. När han släppte loss sin häst för fullt i sista sväng gick det undan värre och Wild Love tog in meter för meter för den undflyende ledaren. Men hundra meter kvar var Ivory Di Quattro upphunnen och Wilde Love brisade ifrån den sista biten till en suverän seger. Det här femåriga toppstoet som närmar sig två miljoner kronor i insprungna pengar tränas av Bengt Simberg i Munka-Ljungby.

Pastorn storskrällde
Pastor Power är en synnerligen nyttig häst som alltid är med i V75 och tjänar fina pengar. Han vinner inte så ofta men nu slog han till rejält och tog första årssegern. Från spår tolv lotsade Peter Untersteiner fram sin adept snyggt hela vägen och Pastor Power tackade för det genom att avgöra till seger. Ledande Norton Commander gav upp vid upploppets början och Sevilla tog över och kopplade greppet. Men det var bara tillfälligt innan Pastor Power avgjorde till seger.
Favoriten Cab Lane orkade inte hela vägen i V75-6 och blev fyra från ledningen. Utvändige Armour As höll till tredjeplatsen och det blev istället en stenhård slutstrid mellan Adde S.H. och Andre Ward där den sistnämnde avgjorde precis före mål med en iskall Flemming Jensen som satt helt stilla i sulkyn.

Rafflande avslutning – dubbelt Persson
Det blev ett rafflande lopp i V75-avslutningen där Stefan Persson ramade in omgången. Detta genom brodern Håkan K-tränade Four Guys Dream som avgjorde i en tät upploppsstrid. Men det gick undan värre under vägen där Hummer Scott öppnade våldsamt mot ledningen och fick sedan en stekhet Redneck Woodland på utsidan. Första varvet travades efter 1.08,5(!) och med där bakom gottade sig Stefan Persson med Four Guys Dream som vann före Charlock Wiking.
– Jag är jätteglad i och med att han inte var med i körningen från början. Vi har gjort allt vi kunnat för att ha honom i ordning till den här starten. En fantastiskt fin häst, berömde Håkan K Persson.
Sju rätt på V75 gav 336 849 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-30 2019-12-30 Åby-1 Peter Untersteiner 2140/4 C 1 16.1 28
2019-12-09 2019-12-09 Halmstad-5 Peter Zadel 2140/4 D 0 16.9g 75
2019-10-26 2019-10-26 Jägersro Trav-12 Peter Untersteiner 2160/5 D 7 17.3g 72
2019-09-19 2019-09-19 Åby-4 Peter Untersteiner 2140/12 D 4 15.7 45
2019-08-26 2019-08-26 Halmstad-3 Peter Untersteiner 2140/8 C 1 16.6 20
2019-08-16 2019-08-16 Örebro-2 Peter Untersteiner 2100/1 C 3 16.7 19
2019-08-01 2019-08-01 Åby-1 Peter Untersteiner 2140/11 C 2 17.5 34
2020-12-07 2020-12-07 Halmstad-6 Victor Rosleff 2140/1 A 0 18.8g 26
2020-11-04 2020-11-04 Jägersro Trav-2 Peter Untersteiner 2160/8 B 0 g 12
2020-10-21 2020-10-21 Jägersro Trav-2 Johan Untersteiner 2140/1 B 1 14.3 16
2020-09-30 2020-09-30 Jägersro Trav-8 Peter Untersteiner 2140/3 B 3 12.9 39
2020-09-09 2020-09-09 Åby-8 Peter Untersteiner 2160/9 A 1 13.6 25
2020-08-19 2020-08-19 Solvalla-4 Peter Untersteiner 2140/11 A 5 13.6 52
2020-08-08 2020-08-08 Åby-8 Peter Untersteiner 2140/5 D 3 13.3 114
2020-07-18 2020-07-18 Axevalla-6 Peter Untersteiner 2140/3 D 2 13.9 144
2020-07-04 2020-07-04 Halmstad-8 Victor Rosleff 2140/6 B 0 g 107
2020-06-10 2020-06-10 Vaggeryd-10 Peter Untersteiner 2140/11 C 5 15.7g 112
2020-05-09 2020-05-09 Åby-2 Peter Untersteiner 2140/3 B 0 g 111
2020-04-21 2020-04-21 Jägersro Trav-4 Peter Untersteiner 2160/9 B 1 15.1 17
2020-04-09 2020-04-09 Jägersro Trav-2 Peter Untersteiner 1640/5 C 2 13.5 18
2020-03-23 2020-03-23 Halmstad-4 Peter Untersteiner 2140/7 D 7 16.0 40
2020-03-11 2020-03-11 Jägersro Trav-3 Peter Untersteiner 2140/5 C 1 15.0 65
2021-12-22 2021-12-22 Åby-9 Peter Untersteiner 2160/6 A 3 14.4 135
2021-11-27 2021-11-27 Solvalla-8 Johan Untersteiner 2160/11 D 0 14.0 333
2021-11-06 2021-11-06 Eskilstuna-8 Johan Untersteiner 2160/14 C 0 13.8 173
2021-10-23 2021-10-23 Örebro-8 Victor Rosleff 2160/12 D 2 14.4 54
2021-10-09 2021-10-09 Åby-4 Henriette Larsen 2140/5 D 8 14.9g 91
2021-09-13 2021-09-13 Halmstad-6 Henriette Larsen 2140/5 C 2 13.6 41
2021-09-01 2021-09-01 Åby-5 Johan Untersteiner 2160/6 C 2 14.7 34
2021-08-16 2021-08-16 Halmstad-4 Johan Untersteiner 2140/1 D 2 14.3 94
2021-06-27 2021-06-27 Kalmar-4 Peter Untersteiner 2160/7 D 0 15.5g 296
2021-06-17 2021-06-17 Åby-2 Peter Untersteiner 2140/3 B 0 16.3g 28
2022-12-15 2022-12-15 Åby-6 Olof Thorson 2180/10 A str
2022-11-24 2022-11-24 Åby-6 Olof Thorson 2640/8 B 5 15.5 46
2022-11-09 2022-11-09 Åby-9 Olof Thorson 3160/9 B 2 14.6 92
2022-11-02 2022-11-02 Jägersro Trav-5 Olof Thorson 3180/11 B 1 14.9 49
2022-10-19 2022-10-19 Åby-6 Olof Thorson 2660/7 C 4 14.5 135
2022-10-12 2022-10-12 Jägersro Trav-8 Olof Thorson 2660/8 B 4 14.5 282
2022-09-28 2022-09-28 Jägersro Trav-8 Wilma Karlsson 2160/6 B 7 14.2 128
2022-09-15 2022-09-15 Åby-9 Wilma Karlsson 2660/12 D 1 14.2 1356
2022-09-07 2022-09-07 Åby-9 Olof Thorson 2140/9 D 7 13.8 719
2022-08-21 2022-08-21 Vaggeryd-10 Olof Thorson 2670/6 C 5 15.3 532
2022-08-11 2022-08-11 Åby-8 Olof Thorson 2140/3 D 0 g 848
2022-08-05 2022-08-05 Åby-2 Olof Thorson 2180/9 B 0 14.7 379
2022-07-21 2022-07-21 Åby-5 Olof Thorson 2680/8 C 2 15.1 439
2022-07-12 2022-07-12 Jägersro Trav-7 Olof Thorson 2140/6 D 0 13.0g 1100
2022-06-30 2022-06-30 Åby-4 Olof Thorson 2160/12 D 0 13.9 2394
2022-06-14 2022-06-14 Jägersro Trav-7 Olof Thorson 2140/5 D 0 14.1 703
2022-06-11 2022-06-11 Åby-6 Olof Thorson 2140/9 B 0 g 95
2022-05-26 2022-05-26 Jägersro Trav-5 Olof Thorson 2140/4 D 0 14.2 753
2022-04-03 2022-04-03 Halmstad-9 Peter Untersteiner 1640/4 D 0 17.7g 298
2022-03-25 2022-03-25 Kalmar-6 Johan Untersteiner 2160/12 B 0 g 66
2022-03-12 2022-03-12 Åby-10 Johan Untersteiner 2160/10 C 0 15.1g 560
2022-01-26 2022-01-26 Åby-5 Peter Untersteiner 1640/7 B 0 13.6 93
2022-01-12 2022-01-12 Åby-8 Peter Untersteiner 2160/7 B 4 15.6 88
2022-01-05 2022-01-05 Jägersro Trav-8 Johan Untersteiner 2160/11 B 2 15.2 31
2023-12-14 2023-12-14 Åby-9 Olof Thorson 2160/10 C 0 15.2 620
2023-12-05 2023-12-05 Jägersro Trav-4 Olof Thorson 3180/4 C 5 17.4 309
2023-11-15 2023-11-15 Åby-8 Wilma Karlsson 2640/8 B 0 15.1g 229
2023-10-28 2023-10-28 Jägersro Trav-10 Olof Thorson 3180/10 D 7 14.6 604
2023-10-02 2023-10-02 Halmstad-9 Peter Untersteiner 1640/2 D 0 g 78
2023-09-19 2023-09-19 Jägersro Trav-4 Olof Thorson 2640/2 C 3 15.7 79
2023-09-09 2023-09-09 Axevalla-9 Olof Thorson 1640/3 C 3 12.0 131
2023-08-30 2023-08-30 Åby-7 Olof Thorson 1640/9 C 3 11.5 449
2023-08-23 2023-08-23 Solvalla-6 Olof Thorson 2640/3 C 0 14.9 224
2023-08-01 2023-08-01 Jägersro Trav-5 Olof Thorson 2680/11 B 6 15.6 295
2023-07-21 2023-07-21 Axevalla-12 Olof Thorson 4160/5 D 7 16.5 562
2023-07-08 2023-07-08 Halmstad-4 Olof Thorson 2140/8 C 0 13.6 1002
2023-06-28 2023-06-28 Vaggeryd-6 Olof Thorson 1666/12 B 6 13.0 430
2023-06-16 2023-06-16 Halmstad-8 Olof Thorson 3180/9 C 6 15.2 374
2023-06-08 2023-06-08 Åby-9 Olof Thorson 2640/3 D 0 13.6 585
2023-05-10 2023-05-10 Jägersro Trav-6 Olof Thorson 2140/8 C str
2023-05-02 2023-05-02 Jägersro Trav-4 Olof Thorson 2140/3 C 4 13.5 245
2023-04-01 2023-04-01 Åby-4 Olof Thorson 3180/11 D 0 15.7 343
2023-03-22 2023-03-22 Åby-5 Olof Thorson 2140/4 C 3 13.3 112
2023-03-11 2023-03-11 Halmstad-8 Max Karlsson 2180/15 C 5 15.2 82
2023-02-22 2023-02-22 Åby-6 Olof Thorson 2160/3 B 7 15.2 110
2023-02-11 2023-02-11 Åby-11 Claes Sjöström 2140/1 A 3 13.9 106
2023-01-28 2023-01-28 Halmstad-8 Olof Thorson 2180/10 B 6 15.5 147
2023-01-14 2023-01-14 Kalmar-11 Olof Thorson 2140/7 B 6 14.3 598
2024-03-12 2024-03-12 Axevalla-9 Olof Thorson 1640/4 C 0 12.7 546
2024-03-05 2024-03-05 Jägersro Trav-8 Olof Thorson 2680/11 C 5 15.3 368
2024-02-24 2024-02-24 Åby-6 Olof Thorson 2140/12 A 6 15.9 20
2024-02-10 2024-02-10 Åby-7 Olof Thorson 2140/1 B 8 14.4 897ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se