Primadonna travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Primadonna travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Primadonna har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Primadonna har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Primadonna


Sveriges vackraste travbana var värd för V75® och omgången avslutades med att en av världens bästa hästar bjöd på ..


Sveriges vackraste travbana var värd för V75® och omgången avslutades med att en av världens bästa hästar bjöd på en suverän uppvisning. Värmlands-pöjken Håkan Arvidsson berättade innan att han länge haft en dröm om att få vinna det här stora loppet i Årjäng. Nu stod han väldigt nervös vid sidan och fick se sin ögonsten krossa konkurrenterna – trots en tuff resa. San Moteur inledde i tredjespår genom första kurvan innan han kom fram utvändigt om den ledande Click Bait efter ett halvvarv. Sedan skruvade tempot upp våldsamt dryga halvvarvet kvar där Per Lennartsson bakom Click Bait försökte dra musten ur San Moteur. Men den sistnämnde är ingen häst man knäcker så lätt och inne på upploppet sög han tag i Click Bait och kopplade greppet 150 meter kvar. Missle Hill spurtade vasst till andraplatsen men San Moteur stod helt i en klass för sig. Det här var stjärnhästens första start efter andraplatsen i Elitloppet och han har tjänstgjort som avelshingst på Menhammar Stuteri de senaste månaderna. Detta samtidigt som Håkan Arvidsson åkt fram och tillbaka från Värmland två gånger i veckan för att träna hästen. San Moterur segrade på tiden 1.10,2/1640a. Förstapriset var 600 000 kronor och därmed har den femårige hingsten sprungit in drygt 11,6 miljoner kronor.
– Hjärtat stod still hela loppet, det här var fruktansvärt, sa Håkan Arvidsson efteråt som berättade att man mer känner lättnad än glädje just i den stunden.
– Jag har svårt att känna glädje direkt när han vinner. Det är mer lättnad och glädjen kommer senare, sa Håkan och utbrast:
– Vilken jäkla häst det är! Det ska bara inte gå att prestera på det här sättet som han gör efter vilan. Han har varit i aveln och bara gått konditionsträning i två månader och det snabbaste efter 1.35-tempo. Så han har inte gått ett enda riktigt snabbjobb. Men han kändes otroligt fin i de två senaste jobben och då steg förhoppningarna.
– För mig finns det inget större än att vinna här i Årjäng. Jag känner som tusan för den här travbanan och att få vinna här är sanslöst roligt, sa Håkan Arvidsson.
Hur upplevde du loppet?
– Jag fick lite torskfrossa när han fick ett så tungt lopp. Men Björn var jäkligt cool i första sväng och körde inte för fort där. Men jag trodde det skulle bli tufft när det blev en så dryg förstasväng och sedan dödens. Det tog lång tid innan han kom fram utvändigt om ledaren. Det ska normalt inte kunna gå men det är en helt otrolig häst, fortsatte Arvidsson.
Hur ser den kommande matchningen ut?
– Det finns en plan att starta var fjärde vecka nu hela hösten och vintern. Vi har ett stort mål och det är att vara med i Prix d’Amerique för jag tror att distansen kommer att passa honom. Nästa lopp blir förmodligen i Åby Stora Pris, även om vi nu också fick en inbjudan till Hugo Åbergs i och med segern.

”En upplevelse att få vinna det här loppet”
Även segerkusken Björn Goop var full av beundran för San Moteur, som dock berodde sig knepigt precis innan start.
– Han var nervös innan men i loppet var han mogen och förstod vad det gick ut på. Han var jättecool i defileringen och i provstarten, men helt plötsligt när det var en minut kvar till start fick han en nervositetskick. Han blev nervös och spänd och det var lite samma inför Derbyt. Jag fick försöka bryta hans tankemönster och försöka få honom att tävla. Kul att han skötte sig. Vi visste att han skulle få ett jobbigt lopp idag, men det kändes bra hela vägen. Det är en fantastisk upplevelse att få vinna det här loppet med honom, sa Björn Goop.
– Det är en fantastisk häst som har en fantastisk inställning. En skön individ men så har han den där lila nerven i sig. Vi är värmlänningar och hästen är härifrån och travet är väldigt stort i Värmland. Att få vinna det här loppet betyder mycket eftersom vi aldrig har vunnit det tidigare, fortsatte Goop.

Formen tillbaka hos High On Pepper som inledde
V75 inleddes med att favoriten High On Pepper vann för Jorma Konto. Den sistnämnda var lite tveksam på formen hos hästen inför tävlingarna, men High On Pepper bevisade motsatsen. Santos De Castella snabbstartade till ledningen och fick bestämma i ett mycket måttligt tempo. Jorma Konto hade inget annat val än att lämna andra par utvändigt och köra fram utvändigt om ledaren mitt i loppet. Santos De Castella schabblade en del med travet halvvarvet kvar, men höll sig på benen. Han var dock utan chans att svara High On Pepper över upploppet, som var klart starkast till slut.
– Hästen var mycket bra och var tillbaka i form igen. Jag öppnade öronen på honom tvåhundra kvar och då avgjorde han lätt, berömde Jorma Kontio om hästen som tränas av Katja Melkko.

Örjan fixade seger åt kusin Peter
Peter Eriksson hade matchat in sin Pretty Primadonna snyggt på pengarna och stod perfekt inne i loppet på startvolten i V75-2. Örjan Kihlström körde dessutom ett klockrent lopp med hästen i Diamantstoet som plockade ner Borups Vallmo den sista biten. Pretty Primadonna öppnade snabbt från spår fyra fram till rygg på ledaren. Sedan bytte Örjan Kihlström till sig andra par utvändigt efter ett varv och satt sedan kvar över den sista bortre långsidan när Borups Vallmo attackerade i tredjespår. Det skulle visa sig vara ett vinstgivande drag, för Pretty Primadonna hade krafter kvar över upploppet och fångade in Borups Vallmo den sista biten.
– Det här var kul och hästen kämpade fint till slut, sa Örjan Kihlström som därmed fixade en vinnare på V75 till sin kusin Peter Eriksson.

Dubbelseger för Magnus Jakobsson
Charlock Wiking satt fast med vinstkrafter enligt Magnus Jakobsson i sin senaste start. Nu fick hästen full utdelning när han spurtade hem V75-3 för sin tränare. Efter en resa i tredje par utvändigt kunde han sitta kvar tills upploppets början och spela ut speeden. Charlock Wiking avslutade mycket snabbt och kopplade greppet kort före mål.
– Jag trodde det skulle bli svårt varvet kvar men vi kunde sitta kvar till in på upploppet och han avslutade otroligt bra. Han har gjort många väldigt bra lopp så han har jobbat ihop till det här. Det var han värd, sa Magnus Jakobsson.

Kan vara den bästa han har tränat
Färjestadstränaren hade inte vunnit på V75 sedan i oktober förra året, men nu slog han till med en dubbelseger. Always A Pleasure var tillbaka efter ett tre månader långt uppehåll, och vinnarhästen slog till med seger direkt. Magnus Jakobsson körde snällt och bidade sin tid i rygg på ledaren med Always A Pleasure. Detta efter att flera hästar galopperat från början, bland annat favoriten It’s Peppertime. Luckan kom som på beställning i utgången av sista sväng, och över upploppet spurtade Always A Pleasure ursinnigt och betvingades ledande Nikylon den sista biten. Det här var sjunde segern i tionde starten för hästen, som alltså fixade Jakobssons andra seger på V75 där han även tränar båda två.
– Det är verkligen häftigt alltså. Det är roligt när det stämmer med löpningarna och hästarna levereraar. Jättekul, sa Magnus Jabobsson som även berättade att Always A Pleasure kan vara den bästa häst som han har tränat.
– Jag tror att det är så. Han är skitfin och jag tror att det kan bära riktigt långt om han får vara frisk och hel, sa Jakobsson.

Jätteskräll i kallblodsloppet – ”Otroligt stort”
Emil Eriksson, 26, bjöd på en hejdundrande segergest när han skrällde med Hulte Annika i kallblodsloppet till 64 gånger pengarna. Hästen var en av de minst spelade i loppet till en procent, men visade sannerligen att det var fel. Emil Eriksson gick med i ryggar ute i tredjespår på slutvarvet med Hulte Annika, och över upploppet var hästen starkast och kopplade greppet kort före mål. Detta efter att storfavoriten Ängsthea galopperat bort sig i starten.
– Det här är ofantligt stort, det känns jätteskönt, sa Emil Eriksson.
– Jag vann tidigare det största lopp jag har vunnit i höstas med samma häst i Norrländska Elitstoet, och det är fantastiskt roligt att få sätta pricken över i:et i det här loppet. Jag körde snällt senast med sikte på det här loppet. Meningen var att vi skulle vara lite mer offensiva idag och det var kul att det gick vägen.
– När jag kom upp i rygg på den som satt i tredjespår tänkte jag nästan styra på direkt i fjärdespår, men väntade lite. När jag satt där i tredjespår och alla de andra körde på sina hästar så hade jag allting kvar. Hon avslutade jättebra, fortsatte Emil som jobbar som hovslagare till vardags.
Tränare till Hulte Annika är Leif Jonsson från Hagmyren som stod vid sidan och fick uppleva en stor stund på travbanan.
– Det här är en av de finare segrarna. Helt otroligt, jag fick tårarna i öronen efter loppet för det här är väldigt stort för mig. Vi hade förhoppningar men det stod flera bra ston som stod 40 meter före. Vi hade åkt långt från Hudiksvall men nu är det värt det här när hon gör en sån prestation, sa Leif Jonsson.
Storfavoriten Charlotte Gar kom helt på vingel från spår åtta bakom bilen i V75-6 och var tidigt slagen. Nu vann istället den norske hästen Dragonfly för Magnus Teien Gundersen och som därmed tog sin tredje raka seger.
Sju rätt på V75 gav 778 146 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det har snart gått ett år sedan Peter och Johan Untersteiner gick ihop och blev Team Untersteiners. Efter en ganska trög inledning har det loss..


Det har snart gått ett år sedan Peter och Johan Untersteiner gick ihop och blev Team Untersteiners. Efter en ganska trög inledning har det lossnat med besked de senaste månaderna.
- Vi har haft en väldigt fin form på hästarna i fyra månader nu. Det var lite trögt i början innan hela organisationen satte sig. Vi har kämpat på och inte drabbats av någon panik, säger Peter Untersteiner.
Att Peter själv inte mått bra under vissa perioder är ingen hemlighet.
- För ett år sedan var jag helt under isen, men nu mår jag väldigt bra och känner mig helt frisk. Jag reser inte lika mycket längre och jobbar inte lika många timmar längre, lite mer lagom och har tid att göra något annat också i veckorna. Jag måste berömma Johan också som verkligen ger järnet hela tiden.

Har laddat lite extra
Det är tradition med V75® på uppersittarkvällen. Även i år är det på Halmstadtravet och stall Untersteiner vässat lite extra.
- Vi har laddat lite extra på den här kvällen och jag tycker det ser spännande ut. Hästarna känns fina i träningen och vi har anledning att vara optimistiska.
Först ut är 3 Game Brodde (V75-1) som senast vann E3-revanschen i Kalmar.
- Han är snäppet under de bästa i kullen och han är riktigt fin för dagen och känns fortsatt stark i träningen. Jag tror på en bra insats igen av honom och han ska räknas.
- 11 Denco’s Galliano (V75-1) är fint i ordning. Loppet senast kan vi glömma. Gången innan var han mycket bra och allt tyder på en bra insats igen. Tyvärr är spåret dåligt.
Dåligt läge har också kämpen 8 Heart Of Steel (V75-3) lottats till.
- Med ett bättre spår hade han säkert blivit favorit och haft en bra chans. Jag har inte gett upp på något sätt trots läget. Hästen känns bara fin och möter ett överkomligt motstånd. Det ser ut att kunna bli lite körning från start och det är bara nio hästar i loppet vilket gynnar oss.
I dom två följande avdelningarna ligger Peter lite lågt.
- 3 Global Champion (V75-4) satt fast med krafter kvar näst senast. Gången efter fungerade han inte alls. Vi tror att det var banan som ställde till det för honom. Det är en häst med ganska grov aktion och han var inte rytmisk helt enkelt. Han känns fin i träningen och vi provar igen. Jag smyger med och ser honom som ett platsbud i första hand.
- 8 Love Håleryd (V75-5) är bättre än raden och i fin författning. Han har inte vunnit i år och det blir tufft från det här läget.

Har siktat på detta loppet
I V75-6 selar stallet ut hela fem hästar och Johan har valt att köra 3 Bikana Wine.
- Det är en mycket fin treåring som har gjort allt rätt hittills. Hon har inte startat på ett tag, men vi har siktat på detta loppet och hon ska ses med bra chans.
- 4 Henessi Jubilee vann senast utan att imponera och får väl bara godkänt för den insatsen. Efter det har hon ryckt upp sig och tränar med plus i kanten.
- 11 Precious Lane har ryckt upp sig på slutet och var bra vid segern senast. Hon gör alltid sitt och jag tror på en bra insats av henne.
- 13 Primadonna Tile var lite svag senast. Hon tränar okej, men kommer från en lite sämre prestation och är lite svårbedömd.
- 15 Aperol Broline galopperade i första sväng senast och hon kan vara lite osäker ibland. Det är en klart duglig häst för klassen, men från det här läget måste hon ha mycket tur.
Avslutningsvis startar 5 Readly’s Dream (V75-7) som Peter varnar för.
- Hon har kommit bort lite i de senaste starterna. Hon tränar bra och var extra fin i ett banjobb för några dagar sedan, det vill jag säga och allt tyder på att hon kommer att göra ett bra lopp.

Joakim Brundin, Kanal 75


 Fjärde etappen av V86® Super Days hölls under måndagen. Gävle och Halmstad delade på uppgiften.Final Whistle var omgå..


 Fjärde etappen av V86® Super Days hölls under måndagen. Gävle och Halmstad delade på uppgiften.
Final Whistle var omgångens mest streckade på V86®, med 61 procent av insatsfördelningen.
Helt rätt tänkt av spelarkåren. Mattias Djuses femåring som matchats på V75® senaste tiden hade en fin uppgift på pappret och infriade favoritförväntningarna. Djuse hittade ned i andra utvändigt i ett race som avverkades i högt tempo, klev fram först utvändigt inför den sista kurvan och avgjorde kort senare. Final Whistle stack ifrån den sista biten på ett övertygande sätt.
– Han är jättesnäll på alla sätt och vis, kanske lite väl flegmatisk i loppen, men när man begär det där lilla extra så brukar han sträcka på sig. I kväll vann han väldigt bekvämt, med tussar och allt kvar, på ett bra sätt, sa Mattias Djuse i vinnarcirkeln.

King Only the One – kung från dödens
En annan av aftonens mest imponerande segrare var King Only the One.
Dwight Pieters körde hästen som tränas av Åbys Maria Törnqvist och ekipaget fick finna sig i att göra hela loppet utvändigt om ledande favoriten Icebreaker Sisu. Men det var den sistnämnde som skulle få det hetast om öronen; King Only the One lade ihärdig press över sista bortre långsidan och fick till slut kommandot för att vinna enkelt.
– Hästen kändes riktigt fin, vi tryckte på och fick nästan övertaget inför sista svängen, det kändes fint hela vägen. Det var en riktigt bra prestation. Det är inte lätt att säga exakt hur bra han är men hästen är fortsatt under utveckling och det finns några växlar kvar i alla fall, sa Dwight Pieters.

Fantomspurten resande i kuponghögen
M.T Ravishings sista 200 meter var glödande.
Oskar Kylin Blom såg till att de flesta kuponger på V86® förpassades redan i inledningen efter att ha satt dit tvåprocentaren. Här befann sig favoriten First Tartar i ledningen och såg ut att gå mot en säker viktoria, men kunde inte stå emot den raketspurtande M.T Ravishing längst ut i banan.
Brageson var en av kvällens mest streckade – och vann odramatiskt.
Öystein Tjomsland hade skickat en häst till Gävle och Brageson, körd av Ulf Ohlsson, gjorde processen kort. Trots spåret längst ut bakom startbilsvingen satt valacken direkt i ledningen och svårare än så behövde det inte vara. Segern togs säkert.
En klassisk spets och slut-seger svarade One More Time för.
Den fyraårige Raja Mirchi-sonen från Tomas Petterssons stall smattrade snabbt till spets och var efter det omöjlig att rucka på. Segern senast följdes upp, med en till.

Ultion Face plockade ned storfavoriten
Ultion Face var tillbaka som vinnare efter att ha skrällt till i snabbloppet i Halmstad.
Hårt betrodde Emoji fick ta emot press från utvändige Sweetman, vilket passade Adrian Kolgjini fint där han satt placerad i andra utvändigt. Ultion Face kom i full anstormning över upploppet för att på ett säkert sätt plocka ned ledaren.
Inspiration fick betalt för den fina formen. Insatsen i Halmstad var vass.
Joakim Lövgren, som även tränar fyraåringen, var resolut när han klämde sig till ledningen efter 700 meter körda. Uppvaktningen över upploppet var ordentlig, Yuvaraj hittade fritt från ryggen och ute i banan spurtade Rossi Garline, men Inspiration vägrade släppa greppet ur sin ägo.
Väldigt lätt blev det till slut för Primadonna Tile i försöket till Diamantstoet.
Johan Untersteiner fick rygg på ledande, enligt toton, tuffaste konkurrenten Italy Mearas och kunde ge sin häst en alldeles perfekt resa. Fritt spelrum uppenbarade sig mitt i sista kurvan och då avslutade stoet som antänd dynamit, segern togs slutligen med flera längder. Hästen har nu vunnit hälften av sina fjorton starter hittills i karriären.
Åtta rätt på V86® gav 53 950 kronor. Sju rätt 274 kronor och fem rätt 17 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Rekordförsöket var huvudnummer när söndagens GS75® utspelade sig på milebanan i Tingsryd.Golden Guard var omgångens mest str..


Rekordförsöket var huvudnummer när söndagens GS75® utspelade sig på milebanan i Tingsryd.
Golden Guard var omgångens mest streckade häst – men fick se sig snuvad av en jätteskräll.
Med Gustav Johansson i vagnen anförde Golden Guard fältet och hade fortsatt in över upploppet kommandot, men det småländska upploppet är vidsträckt. Med Jan Henriksson vid tömmarna levererade Awesome Kronos en mäktig avslutning i vida spår, var jämsides med ledaren på linjen och efter granskning av målfotot stod det klart att enprocentaren ställt till med storskräll.
– Jag är inte förvånad. Förra gången vi ryckte av skorna och satte på jänkarvagn så vann han skitlätt, det var också på GS75 så det är ett vinnande koncept får man säga, sa Jan Henriksson i vinnarcirkeln.
Skrällen av Awesome Kronos lade grunden till jätteutdelning på GS75®.
Endast ett system, som var en del av ett filspel inlämnat på atg.se, lyckades pricka in alla rätt. 10 000 000 kronor blev belöningen för den bedriften.

Dubbelseger för Persson
Att mycket kan hända över Tingsryds upplopp bevisade även Braddock. Fyraåringen från Fredrik Perssons stall hade långt fram till favoriten Zoccoloduro O.P men efter en formidabel avslutning i vida spår fick Braddock segernicken precis på mållinjen.
För Fredrik Persson väntade snart fler segrar. Kalmartränaren var och inne i stallet och vände för att sela ut Leon Coger som inte ville vara sämre än stallkompisen. Leon Coger fick arbeta först utan rygg andra halvan av loppet men avgjorde till en säker seger.

Fin treåring från Nordström
Per Nordström har en fin treåring i Just Perfect Sisu som trivdes finemang på milebanan. Valacken tog tidigt ledningen för att hålla undan före en mycket vasst avslutande Sobel Caviar.
Hat Trick tjurrusade i ledningen och höll strålande i stayerloppet, men Conrad Lugauers Ornello som ledde klungan, fångade in ledaren.
Seger i årsdebuten för Primadonna Tile. Stefan Persson gav Johan Untersteiner-stoet ett perfekt resa i rygg på ledaren, därifrån avgjorde man enkelt efter lucka tidigt in på det långa upploppet.
Kim Eriksson knöt ihop påsen. Det genom att sätta ditt Robert Bergh-tränade Imperias Juliette som raskt tog sig framåt genom den sista kurvan och till slut avgjorde säkert.
7 rätt betalade 10 000 000 kronor. 6 rätt 5690 kronor och 5 rätt 348 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Norske stjärnan Tangen Bork var storfavorit och han svarade för en mycket tapper insats när han vann Svenskt Kallblodsderby och 700 00 kronor.Tan..


Norske stjärnan Tangen Bork var storfavorit och han svarade för en mycket tapper insats när han vann Svenskt Kallblodsderby och 700 00 kronor.
Tangen Bork kom till Östersund som obesegrad i år efter fem lopp och totalt tio segrar på tolv starter i karriären. Men det norska talangen blev rejält utmanad på onsdagskvällen.
Inledningsvis körde Jan-Olov Persson våldsamt mot favoriten i kamp om ledningen med B.W.Bille och första 500 meterna gick på snabba 1.18,4. Därefter fick Tangen Bork en tryckare av nästa Jan-Olov Persson-häst, Wolt, som pressade på utvändigt tillsammans med Ulf Ohlsson. In mot upploppet kom sedan Jan-Olov Perssons tredje derbyfinalist och frågan är om inte Oppgårdsdrängen missade derbysegern när han rumplade till knappa 100 meter före mål och tappade farten. Kusken Mats E Djuse var i alla fall säker efter mål. Oppgårdsdrängen avslutade sedan sylvasst men mållinjen räddade storfavoriten Tangen Bork och kusken Tom Erik Solberg.
- 150 kvar kändes det som att det skulle gå, men vi förlorade loppet där. Det var grymt surt när det var så nära, att förlora på att han rumplar till. Utan den grejen vinner vi lätt, sa en besviken Mats E Djuse.
Öystein Tjomsland tränar Tangen Bork och det var norrmannens fjärde raka seger i Svenskt Kallblodsderby.

Även Derbystoet till Norge
Östersund bjöd även på Derbystoet med 450 000 kronor till vinnaren och även här blev det norsk favoritseger genom April Faxa och Vidar Hop.
- Det är helt fantastiskt, Jag har inte ord. Hon är en primadonna, otroligt snäll, sa en jublande glad tränare Monica Sönstegård.
April Faxa var som väntat snabb bakom startbilen och tog bekvämt ledningen i en blixtrande öppning från sitt tredjespår. In mot upploppet var det många som närmade sig bakifrån men Vidar Hop visade fin körkonst och hjälpte och bar sin häst som lyckades hålla farten till en ganska säker seger.
Hopp Karoline knep andrapriset i sista stegen in mot mål efter en ganska tuff resa och trea blev Malifika som var tapper utvändigt ledaren.

Odd Herakles avgjorde i starten
Duellen mellan giganterna Odd Herakles och Månlykke A.M. var förstås också en höjdpunkt på onsdagskvällen, men V86-7 blev ganska odramatiskt sedan Odd Herakles och Tom Erik Solberg kom igenom från bakspår i starten och kunde snuva värsta konkurrenten på ledningen.
Månlykke A.M. fick trava först utvändigt och Gunnar Melander gjorde ett försök att utmana över upploppet men kom aldrig riktigt nära och fick nöja sig med tredjepriset. Tangen Haap var snabb från början, släppte till Odd Herakles, och knep andrapriset med en hel del sparat i mål.
Segern i Sven O Perssons Minne var värd 150 000 kronor och segertiden blev 1.21,6 över distansen 2 140 meter autostart.

Tre hemmasegrar på V86®
Oscar Berglunds segermaskin Naheed var storfavorit i V86-1 på hemmaplan och från ledningen tog den sexårige hingsten karriärens 11:e seger i 14:e starten. I segersulkyn satt Magnus A Djuse.
Favoritseger blev det även i V86-2 där Grislefaksen G.L. dominerade loppet från ledningen med bra understöd av sin tränare Jan Roar Mjölneröd.
Strangerinthenight svarade för en rykande bortre långsida i V86-4 och svepte till ledningen och gick undan till en imponerande vinst tillsammans med sin tränare Daniel Wäjersten.
En populär hemmaseger blev det även i V86-6 där Money Smile fångade in ledaren Constant Caviar i en mäktig avslutning över upploppet tillsammans med sin tränare Per Linderoth.
Per Linderoth avslutade sedan även med att vinna V86-8 efter en offensiv styrning bakom Exklusiva Liss.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Kullens drottning A Sweet Dance höll på att ställa till det alldeles för sig i kvalet för ett par veckor sedan där det blev galop..


Kullens drottning A Sweet Dance höll på att ställa till det alldeles för sig i kvalet för ett par veckor sedan där det blev galopp kort efter start.
Ulf Ohlsson hade hoppat in i stället för Johnny Takter och eftersom han körde hästen för första gången var han inte riktigt beredd på en liten egenhet hästen har.
A Sweet Dance är stänkrädd och från ett bakspår i kvalificeringsloppet var man extra utsatta.
Nu blev det seger ändå - Malmö-stoet var överlägsen trots galoppmissen. 
I finalen på söndagen (V75-4) får ingenting gå fel. Den så kallade premiechansen dubblar förstapriset till 2,8 miljoner kronor. Så det är inte bara prestige som står på spel.
Johnny Takter är tillbaka i sulkyn igen och på söndag är det ett spår i den främre raden bakom bilen som gäller.
Helena Burman är nöjd över att få posera med en ren häst för fotografen när vi besöker gården i Klågerup i Svedala kommun i Skåne. En drottning utan sin stänkhuva.
- Tyvärr så får ni ju aldrig se hennes vackra huvud - för det är ju väldigt vackert tycker jag.

"...och resten är historia"
A Sweet Dance hade sin huva på senast men det blev galopp ändå. Utrustningsdetaljen får därför hänga med ett bra tag till.
- Det är ju så att hon är stänkrädd. Det är ju en liten akilleshäl. Första starten hon gjorde visste hon inte riktigt hur hon skulle ta sig fram, för det var ju både stänk och grejer överallt och hon var lite lätt förvirrad. Sedan fick hon det helstängda på sin stänkhuva och resten är historia, säger Helena Burman som äger hästen tillsammans med Stefan Kristensson.

Gillar att bli uppassad
Burmans sto har visat oerhörda fartresurser i loppen och är tvivelsutan finalfältets speedigaste häst. Så mycket kan man slå fast.
Efter tio raka segrar varav nio kommit i år är A Sweet Dance också motiverad favorit. Även en liten publikfavorit?
- Ja, jag tror att hon är lite smått det. Det är ju alltid så när hästar radar upp många segrar. Det är sånt som är iögonfallande och värmer människors hjärtan.  Jag vet inte om man uppfattar det när man bara ser henne utifrån men vi som är nära henne, vi vet att hennes personlighet är väldigt stark. Hon har väldigt stark integritet. Exempelvis tycker hon att det är normalt att alla ska passa upp henne och behandla henne som en primadonna, säger tränaren och skrattar.
Är hon svår att ha att göra med, svår att träna?
- Nej, hon är väldigt lättränad. Hon har inga veterinära problem och behöver inte en massa underhåll hela tiden. Visserligen får hon får lite massage då och då men det ska hon ha så klart. Men annars så är hon bra ha att göra med. Hon kan ju också bita till en och så - men hon tycker att hon har rätt till det tydligen. Jag gläds åt att vi gör det tillsammans - jag och personalen och Johnny (Takter). Hon gör oss glada hästen. Det gläder mig också väldigt mycket att delägaren - som är min sponsor - som har satsat så mycket på mig och trott så mycket på mig, får lov att vara med på den här resan och äga den här hästen.
”Sweetan” som ni kallar henne har som sagt tio raka segrar. Vad ser du framåt för henne? Har hon ”peakat” kanske?
- Nej, absolut inte. Hon har ju jättemycket framför sig och kan bli hur bra som helst. Det beror ju på vad som händer, om hon får vara frisk och hur upplägget görs av tränaren… och så vidare, så vidare. Men kapaciteten och talangen har hon ju i alla fall. Jag vill inte spekulera men jag vet ju i alla fall att hennes framtid är ljus, säger Helena Burman.

Fotnot: Svenskt Travoaks går som V75-4 på söndag, Svenskt Travkriterium är V75-6. Första V75-start på lördag är klockan 14.30.

Mikael Wikner & Marie Hallman, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-12-15 2020-12-15 Axevalla-1 Thomas Dalborg 2140/5 C 0 g 672
2020-11-28 2020-11-28 Axevalla-4 Ferry Fridolfsson 2140/1 D 8 19.1 800
2020-11-17 2020-11-17 Axevalla-5 Thomas Dalborg 2140/10 C 5 20.0 1057
2020-11-03 2020-11-03 Axevalla-2 Ferry Fridolfsson 2140/9 D 0 18.9 1866
2020-10-23 2020-10-23 Axevalla-1 Thomas Dalborg 2140/12 D 6 20.7 471
2021-04-20 2021-04-20 Axevalla-2 Ferry Fridolfsson 2140/8 D 0 19.5g 1779
2021-04-06 2021-04-06 Axevalla-2 Ferry Fridolfsson 2140/3 D 8 18.1 1500
2021-03-27 2021-03-27 Axevalla-1 Ferry Fridolfsson 2140/2 D 3 19.4 655
2021-03-02 2021-03-02 Axevalla-2 Thomas Dalborg 2140/6 D 6 18.7 279
2021-02-16 2021-02-16 Axevalla-6 Ferry Fridolfsson 2140/2 D 8 20.4 1191
2021-02-03 2021-02-03 Åby-1 Ferry Fridolfsson 2140/6 C 0 18.5 1089
2021-01-26 2021-01-26 Axevalla-1 Ferry Fridolfsson 2140/9 D 0 19.9 1609
2021-01-17 2021-01-17 Axevalla-1 Thomas Dalborg 2140/12 D 4 20.4 924
2022-12-22 2022-12-22 Axevalla-1 Ferry Fridolfsson 2140/7 D 0 23.6 1153
2022-12-13 2022-12-13 Axevalla-3 Ferry Fridolfsson 2140/1 D 0 19.1 360
2022-12-06 2022-12-06 Axevalla-5 Ferry Fridolfsson 2160/10 C 3 18.5 1289
2022-12-01 2022-12-01 Axevalla-7 Herman Sundbom 1640/7 D 0 17.4 499
2022-11-15 2022-11-15 Axevalla-6 Herman Sundbom 2140/6 D 0 17.0 1657
2022-11-08 2022-11-08 Axevalla-5 Emma Magnusson 2140/9 D 0 17.4 1295
2022-10-25 2022-10-25 Axevalla-8 Emma Magnusson 1640/7 D 0 16.9 987
2022-10-18 2022-10-18 Axevalla-3 Victor S Sundgren 1640/9 D 7 17.8 987
2022-10-09 2022-10-09 Åmål-2 Victor S Sundgren 2080/5 C 3 17.7 288
2022-09-30 2022-09-30 Axevalla-2 Victor S Sundgren 2140/8 D 0 17.8 1220
2022-09-24 2022-09-24 Vaggeryd-1 Victor S Sundgren 2148/3 D 2 17.4 141
2022-09-20 2022-09-20 Axevalla-1 Ferry Fridolfsson 1640/9 D 0 g 1219
2022-09-13 2022-09-13 Axevalla-3 Emma Magnusson 2640/7 D 0 19.0 1727
2022-08-30 2022-08-30 Axevalla-10 Ferry Fridolfsson 2140/10 D 7 18.5 1537
2023-12-19 2023-12-19 Axevalla-2 Jan Henriksson 2140/1 D 0 g 1236
2023-12-12 2023-12-12 Axevalla-10 Ferry Fridolfsson 2160/4 C 0 g 197
2023-11-28 2023-11-28 Axevalla-8 Jan Henriksson 2140/8 D 0 18.7g 417
2023-11-14 2023-11-14 Axevalla-9 Ferry Fridolfsson 2160/11 D 0 18.2 1044
2023-11-07 2023-11-07 Axevalla-6 Emma Magnusson 2640/9 D 6 21.3 353
2023-10-24 2023-10-24 Axevalla-9 Emma Magnusson 2140/6 D 0 18.5g 661
2023-10-10 2023-10-10 Axevalla-6 Jan Henriksson 2140/3 D 4 17.7 517
2023-09-28 2023-09-28 Åmål-2 Niclas Benzon 2480/1 D 0 18.0 1227
2023-09-19 2023-09-19 Axevalla-9 Jan Henriksson 2140/3 D 0 17.7 797
2023-09-10 2023-09-10 Vaggeryd-8 Jan Henriksson 2148/9 C 3 16.7 187
2023-09-04 2023-09-04 Axevalla-2 Hans Crebas 2140/7 D 0 17.7 1538
2023-08-29 2023-08-29 Axevalla-10 Emma Magnusson 2140/5 D 0 g 1129
2023-08-04 2023-08-04 Vaggeryd-4 Stefan Persson 2168/13 D 7 16.8 1578
2023-07-23 2023-07-23 Axevalla-2 Emma Magnusson 2140/7 D 0 17.0 1451
2023-07-14 2023-07-14 Axevalla-10 Torbjörn Jansson 2160/14 C 8 17.7 805
2023-06-27 2023-06-27 Axevalla-7 Herman Sundbom 2140/4 D 7 16.9 1180
2023-06-13 2023-06-13 Axevalla-8 Elina Andersson 2140/7 D 8 17.2 646
2023-05-30 2023-05-30 Axevalla-9 Emma Magnusson 2140/8 D 0 22.3g 540
2023-05-20 2023-05-20 Axevalla-3 Emma Magnusson 2140/9 D 0 18.3 518
2023-04-16 2023-04-16 Vaggeryd-7 Ferry Fridolfsson 1646/1 D 0 g 444
2023-04-04 2023-04-04 Axevalla-10 Marc Elias 1640/4 C 0 g 238
2023-03-28 2023-03-28 Axevalla-1 Emma Magnusson 2140/8 D 0 g 1018
2023-03-19 2023-03-19 Axevalla-5 Emma Magnusson 2140/1 D 7 18.7 1172
2023-03-07 2023-03-07 Axevalla-3 Emma Magnusson 2140/7 D 0 19.7g 707
2023-02-28 2023-02-28 Axevalla-7 Emma Magnusson 2160/10 D 0 19.1 766
2023-02-14 2023-02-14 Axevalla-3 Emma Magnusson 2640/8 D 0 22.2 1308
2023-01-31 2023-01-31 Axevalla-3 Emma Magnusson 2140/1 D 4 19.2 926
2023-01-23 2023-01-23 Axevalla-8 Herman Sundbom 2140/1 D 0 19.5 877
2023-01-17 2023-01-17 Axevalla-3 Victor S Sundgren 1640/9 D 0 18.0 1924
2024-05-21 2024-05-21 Axevalla-7 Emma Magnusson 2140/1 D 0 g 1056
2024-04-23 2024-04-23 Axevalla-4 Emma Magnusson 1660/11 D 8 20.4g 1706
2024-04-03 2024-04-03 Axevalla-8 Emma Magnusson 1640/5 D 8 18.8g 323
2024-03-21 2024-03-21 Axevalla-6 Ferry Fridolfsson 2160/10 D 0 g 1192
2024-03-12 2024-03-12 Axevalla-7 Emma Magnusson 2160/6 D 6 18.2 1509
2024-02-23 2024-02-23 Axevalla-7 Ferry Fridolfsson 2140/2 D 0 g 1173
2024-02-11 2024-02-11 Axevalla-2 Emma Magnusson 2140/6 D 0 22.7g 714
2024-01-09 2024-01-09 Axevalla-6 Ferry Fridolfsson 2160/14 D 0 20.9g 1022ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se