Prima Italia travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Prima Italia travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Prima Italia har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Prima Italia har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Prima Italia


Att veta mest är inget krav för att vinna pengar på trav.Ibland kan det räcka med magkänsla och en rejäl skopa tur.Men att chanse..


Att veta mest är inget krav för att vinna pengar på trav.
Ibland kan det räcka med magkänsla och en rejäl skopa tur.
Men att chanserna till vinster ökar för den som läser på mer är ingen hemlighet.
Som en snabbguide till onsdagens superjackpot på V86 presenteras här lite tänkvärd statistik kring ett urval av onsdagens hästar.
Informationen är i första hand hämtad från travfakta.se, men även från travsport.se, hippos.fi och travsport.no.
Vår definieras i materialet som månaderna mars, april och maj.
Med spets avses hästen som sitter i ledningen varvet från mål.

V86-1
1 Ukebell Jet
har gått i spets vid två tillfällen på svensk mark och vunnit båda. Det är också hästens enda segrar i Sverige.
3 Valentino Strix har 31 i segerprocent på våren, övriga årstider har han vunnit färre än var tionde start.
4 Makera har vunnit två av fem starter över 2 600 meter. Att jämföra med tre segrar på 63 starter på andra distanser.
5 Bryssel har varit oplacerad som totofavorit i båda sina starter på Åby. Han har fyra segrar på åtta starter och aldrig varit sämre än trea under vinter/vår.

V86-2
3 Ida Glitter
har en felaktig rekordnotering i startlistan, hästens rekord på 1.12,3 är satt över kort distans (Mikkeli 160616). Över medeldistans med autostart har hästen travat 1.13,5 som snabbast.
4 Rose Garden har startat kontinuerligt under karriären. Förra gången hästen hade ett tävlingsuppehåll på mer än tre månader var i slutet av 2014, då slutade hon femma med galopp.
6 Ninepoints Gaagaa har tagit båda karriärens segrar i årsdebuter efter längre tävlingsuppehåll, 2016 hade han precis som nu inte startat på över ett halvår.
8 Unchained Feelings vann sin enda start på ”Något tung bana”.
10 Kiss Me Kate T.J. har tagit karriärens samtliga fyra segrar från ledningen.

V86-3
2 Samiswhoiam
har tagit båda karriärens segrar från spets, där han totalt löpt vid tre tillfällen.
3 Kaiser Håleryd har körts i spets tre gånger utan att vinna.
5 Rushlight Face vann sin enda start på ”Något tung bana”.
6 Heather Bound har aldrig vunnit lopp, men platsprocenten är betydligt högre barfota runt om (42) än med annan balans (13).
7 Punk Pale är ensam i fältet om att ha vunnit på Åby där han har två segrar på fem starter. Hästen har två segrar på fyra starter efter tävlingsuppehåll på mer än 30 dagar.

V86-4
4 Kiboshi
har gått i ledningen vid tre tillfällen och vunnit samtliga.
6 Digital Promise har två segrar på fem starter med jänkarvagn, med ”vanlig” vagn är hon segerlös i 19 starter. Hon vann sin enda start på ”Något tung bana”.
7 Mellby Euphoria är obesegrad i två starter under våren.
10 Trilly of Nando har tävlat barfota runt om vid ett tillfälle och vann då på ”Något tung bana”.

V86-5
2 Nouvelle Madelene
har varit spelad över tio gånger pengarna vid båda sina segrar. Hon har stått under 35 för 10 vid tre tillfällen utan att vinna.
5 Razzle Ås har gått i spets en gång och tog då karriärens enda seger.
6 Staro Leonardo har tävlat barfota bak vid tre tillfällen och galopperat i samtliga, men ändå grejat en seger och ett tredjepris.
10 Caddie Jo har vunnit fyra av nio starter då han återkommit efter minst 30 dagars tävlingsvila.

V86-6
3 Arctic Master
har körts av Jorma Kontio vid tre tillfällen och vunnit två. Han har gått i spets tre gånger på svensk mark och vunnit samtliga. Hästen har aldrig tävlat över sprinterdistans.
9 Stronghold har tagit fyra av karriärens fem segrar från ledningen.
10 Il Mio Hooligan har två segrar på tio starter barfota runt om och är segerlös i 46 starter med annan balans.
12 Fonda Boko har galopperat i 22 av karriärens 41 starter, men gått felfritt i sina tre senaste voltstartslopp.

V86-7
2 Miss Pixel
har gått i spets fem gånger med tre segrar och två andrapris.
3 Bara Min har tävlat barfota runt om vid sex tillfällen och vunnit fyra.
4 Prima Italia är obesegrad i två starter på våren och har två segrar på fyra starter efter minst 30 dagars tävlingsuppehåll.
14 Juni Håleryd har vunnit fem av tolv lopp i karriären, men är segerlös på fyra starter efter mer än 30 dagars tävlingsvila.

V86-8
1 Topgear
har tagit fyra av karriärens sex segrar på våren.
3 Dice Man har gått i ledningen en gång på svensk mark och vann då. Hästen har aldrig tävlat över lång distans.
6 Bula Bula Am har gjort tre starter på ”Något tung bana” med två segrar och ett andrapris.
8 Rigel Face har gått i ledningen åtta gånger med sex segrar och två andrapris.
11 Pharaon Face har gjort en start på ”Något tung bana” och vann då.

Robin Johansson, Kanal 75


Vinterns häst i trav-Sverige, Västerboonthenews, fortsätter att rada upp framgångar i högsta klassen. I en på förhand rumph..


Vinterns häst i trav-Sverige, Västerboonthenews, fortsätter att rada upp framgångar i högsta klassen. I en på förhand rumphuggen Gulddivision i Kalmar efter flera strykningar, trodde många på en ny promenad i parken. Jackpot-omgångens största favorit tog planenligt hand om ledningen men efter ett halvvarv hände det saker. Kevin Oscarsson kastade loss med speediga B.B.S.Sugarlight samtidigt som Johnny Takter sänkte tempot i täten med Västerboonthenews. B.B.S.Sugarlight kom så snabbt att han överrumplade megafavoriten och tog överraskande över täten.
- Min häst kändes otroligt bra i värmningen och jag kände att jag hade hästen med mig. Johnny körde väldigt sakta ut ur svängen och man kan få en väldig fart ut ur svängen och jag ville prova. Det var bra att komma till ledningen men tyvärr fick jag honom inte lugn efteråt. Det är jag lite halvirriterad på men jag var jättenöjd med hästen, sa Kevin Oscarsson.

”Jag blev tagen på sängen – han är som en unghäst”
B.B.S.Sugarlight blev tvåa för åt Västerboonthenews gick det inget att göra trots det här kuppförsöket. Storfavoriten skuggade ledaren under slutrundan och vreds ut till angrepp vid utgången av slutsvängen. Han gick i närkamp in på upploppet och kopplade ett säkert grepp till slut.
- Kevin gjorde ett fräckt drag och kom så fort att jag inte kunde svara. Jag blev lite tagen på sängen för han kom så långt bak och man har inte ögon i nacken och kan inte sitta och vrida på huvudet hela tiden. Men min häst är kolossalt bra och det hade ingen betydelse, sa Johnny Takter.
- Jag har aldrig känt honom så här bra tidigare och han är som en unghäst. Han är gammal men det är fortfarande så mycket spring kvar i honom. Det är en viss klass på de här hästarna och han levererar varje gång. Kevins häst drog iväg och jag hade gott om krafter kvar.
Tränare till Västerboonthenews är Lars Brindeborg och det är han som har satt tioåringen i ett så fantastiskt fint skick.
- Jag är lättad. Fick hjärtat i halsgropen efter femhundra meter och tänkte vad händer. Men han vann och var bra igen. Det var skönt och han kändes otroligt fin i värmningen, sa Lars Brindeborg.

Jairo krossade allt från dödens
I V75-inledningen fick vi se en imponerande vinnare i Jairo. Han krossade konkurrenterna för Joakim Lövgren och är med raska kliv på väg mot Gulddivisionen. Nu kördes han fram utvändigt om ledande Augustus F. efter ett varv och slog klorna i ledaren in på upploppet. Han kopplade ett säkert grepp samtidigt som hårt betrodda Master Crowe aldrig fick chansen i rygg på ledaren då han blev överflyglad från start av Augustus F. Master Crowe galopperade som fastlåst över mål samtidigt som Jairo imponerade stort.
- Att vinna V75 från dödens är det bara tuffa hästar som gör och Jairo är riktigt tuff. Han var riktigt bra och det kändes som att han skulle äta upp dom. Vi höll ihop fältet tills vi skickade ner skygglapparna och han svarar alltid bra på dem. Jag sa tidigt att han går till guld och han är snart där, sa tränaren och segerkusken Joakim Lövgren.

Henriette 100 procent bakom Wingait Erik
Favoriterna radade i övrigt upp sig på V75. Duktiga Henriette Larsen, lärling hos Peter Untersteiner, vann lärlingsloppet V75-2 med favoriten Wingait Erik som levererade en vass spurt när han kom loss kort före mål. Tränar gör Stefan Persson i Halmstad och det här var andra gången Henriette Larsen körde hästen och andra segern.
I V75-4 vann favoriten Prima Italia för sin tränare Veijo Heiskanen som tog över ledningen efter ett halvvarv och höll undan säkert.
- Hästen var bra men kanske inte i toppform. Hon kommer att gå framåt och bli bättre till nästa lopp. Men hon har så bra grundkapacitet att det räckte ändå, sa Veijo Heiskanen.

”Minnestads Ecuador gjorde sitt livs lopp”
Minnestads Ecuador svarade för en enastående insats när han vann V75-5 för Micael Stjernström. Det var sjätte gången som hästen travade i ledningen och det var också sjätte segern.
- Det är så skönt alltså, det är en fruktansvärt bra häst. Han kämpade och var helt slut men vilken jäkla skalle han har och han släppte verkligen ingen förbi sig, sa Micael Stjernström.
Tränare till Minnestads Ecuador är Jesper Hedqvist som var tagen efter segern.
- Han är stark alltså och blir bara bättre och bättre. Vi sa det innan att han måste göra sitt livs lopp för att vinna och det gjorde han också. Det finns massor av växlar kvar att dra och jag tror att det kommer att bli en grym barfotahäst, sa Jesper Hedqvist.

Fjärde raka för Legoholm Zon
Legoholm Zon tog fjärde raka segern, varav den andra på V75, när hon tog hem den sjätte avdelningen för Thomas Uhrberg. Han serverade det Sofia Aronsson-tränade stoet en perfekt resa i rygg på ledande Friend of Nature. Luckan kom perfekt in på upploppet när utvändige Daydream Rapida galopperade och Legoholm Zon speedade till en knapp seger före Staro Ivy League som avslutade strålande långt ut i banan efter att ha legat sist i fältet.
- Jag har inte kört så hårt från start någon gång med henne och det fanns ingen anledning att ändra på det. Hon har en bra pollett kvar till slut och är i fint skick. Nu vann hon i Bronsdivisionen och var enda stoet i loppet, sa Thomas Uhrberg.

Erik Sting starkast från dödens
V75-omgången avslutades med Erik Sting som vann trots att han fick trava som förstahäst i andraspår utan draghjälp. Favoriten Global Scince tvingades till en tuff öppning i 1.08-tempo och orkade inte från ledningen. Timo Nurmos-tränade Erik Sting höll farten strålande för Ulf Ohlsson och vann säkert före en mycket bra avslutande Twigs Briard.
- Jag vet att det är en väldigt bra häst och jag vet att jag körde honom i första starten. Han gjorde sig förtjänt av den här segern och jag tyckte att jag hade det under kontroll. Jag kände mig relativt nöjd när vi svängde in på upploppet, sa Ulf Ohlsson.
Sju rätt betalade 3231 kronor. Sex rätt gav 37 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot kommande lördag då V75 körs i Bollnäs.

Michael Carlsson, Kanal 75


December-januari-februari.Så definierar man vinter i databasen travfakta.se.Vi har tagit den till hjälp i ett försök att lista ut vilka h&a..


December-januari-februari.
Så definierar man vinter i databasen travfakta.se.
Vi har tagit den till hjälp i ett försök att lista ut vilka hästar som tävlar allra bäst just denna årstid, vilket förhoppningsvis kan ge en fingervisning mot vinnarna i jakten på lördagens jackpotmiljoner.
Genom att jämföra samtliga hästars resultat under vintermånaderna och väga det mot resultaten övrig tid av året har vi fått fram ett index.
Ett index över 100 indikerar att en häst är mer framgångsrik denna tid av året och tvärtom.
Statistiken omfattar enbart starter gjorda i Sverige.
Hästar som gjort färre än tio starter på svensk mark eller färre än fem starter på vintern räknas inte med utan hamnar under rubriken ”Inget index”.

V75-1
10 Dollar Access 164 (bilden)
3 Augustus F. 137
6 Jairo 133
4 Trust Launcher 110
1 Master Crowe 108
5 Pajas Face 65
9 Onceforall Face 43

Inget index
2 Dizzy Broad
7 Trinity Lux

V75-2
8 Kallsup 221
1 Cream Balloon 189
14 Esteban Boko 170
10 Such A Knight 169
13 Uddens Intro 161
15 Oli Follo 103
2 Cocosnöten 89
5 Höwings Venus 80
7 Wingait Erik 72
11 Fidagu U.R. 66
12 Navigator Face 59

Inget index
3 Giggs Boko
4 Doyoucash In
6 Uappa di Azzurra
9 Skytten Lisl

V75-3
9 Art On Line 129
2 Dreams Take Time 120
3 Västerboonthenews 104
10 B.B.S.Sugarlight 98
6 Quick Fix 88
5 Thai Broadway 79
7 Caliber T.T. 37

Inget index
Sir Ratzeputz

V75-4
12 Kendra Silvio 193
14 Diora Sound 192
2 Laramie Flow 179
10 Stella Pona 137
4 Miss Prelong 136
15 Othala 132
5 Irene Palema 128
3 Prima Italia 103
13 Snow Angel 84
9 Butterfly Center 42
8 Alvena Villhadi 0

Inget index
1 Europa Sisu
6 Saliga
11 Mamasan

V75-5
4 Nouvelle Madelene 122
12 Sir W Q.C. 114
9 Kaxi Day 106
3 Feel the Music 99
8 Moliere 75
10 Hot Advice 65

Ingen index
1 Indian Front
2 Fairplay Pellini
5 Waffle
6 Harri K.
7 Minnestads Ecuador
11 The Real Star

V75-6
2 Legoholm Zon 190
8 Daydream Rapida 158
10 Return to Sweden 155
1 Hank von Håleryd 122
7 Blue Star Champion 121
11 Staro Ivy League 72
3 Lillaxel 66
4 Pokemon Ås 59
12 Iago Zon 57
9 Shelby Glide 23

Ingen index
5 Friend of Nature
6 Mellby Demon

V75-7
7 Elegant Ås 192
8 D.D.’s Perseverance 116
3 Jack Bowler 110
6 Uptothe Chapel 104

Inget index
1 Zorn Brick
2 Global Science
4 Erik Sting
5 Cash Valley
8 Rhesos Face
10 Mellby Fire
11 Twigs Briard
12 Velvet Gio

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-23 2016-12-23 Örebro-3 Petter Karlsson 1609/11 D 6 14.9 93
2016-12-15 2016-12-15 Eskilstuna-10 Petter Karlsson 1640/11 C 2 16.3 43
2016-12-02 2016-12-02 Solvalla-2 Petter Karlsson 2140/2 C 4 17.6 124
2016-11-10 2016-11-10 Örebro-9 Petter Karlsson 2140/6 C 1 18.9 25
2016-10-25 2016-10-25 Eskilstuna-3 Petter Karlsson 2140/7 B 2 17.7 52
2016-10-10 2016-10-10 Färjestad-10 Thomas Dalborg 2140/4 B 3 18.1g 266
2016-09-06 2016-09-06 Axevalla-1 Thomas Dalborg 2140/1 B 0 g 42
2016-08-19 2016-08-19 Örebro-3 Petter Karlsson 2140/7 B 0 24.1g 46
2017-12-30 2017-12-30 Halmstad-5 Veijo Heiskanen 2140/4 D str
2017-12-12 2017-12-12 Axevalla-9 Veijo Heiskanen 2140/7 B 2 15.5 15
2017-12-01 2017-12-01 Åby-1 Veijo Heiskanen 2140/2 A 1 14.2 20
2017-11-07 2017-11-07 Axevalla-11 Petter Karlsson 2180/11 A 3 16.0 86
2017-10-25 2017-10-25 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 1640/4 B 0 14.3 363
2017-10-12 2017-10-12 Örebro-7 Jorma Kontio 2100/4 B 0 g 132
2017-10-02 2017-10-02 Mantorp-8 Micael Lindblom 2140/5 A 2 16.0 21
2017-09-23 2017-09-23 Färjestad-12 Ulf Ohlsson 2160/15 D 5 14.6 358
2017-08-24 2017-08-24 Örebro-3 Micael Lindblom 2180/10 B 0 g 23
2017-08-17 2017-08-17 Eskilstuna-2 Petter Karlsson 2140/9 C 0 g 48
2017-08-04 2017-08-04 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/9 C 5 15.4 100
2017-07-22 2017-07-22 Axevalla-9 Petter Karlsson 2140/5 D 0 g 672
2017-06-30 2017-06-30 Bergsåker-9 Ulf Ohlsson 2140/3 D 0 g 169
2017-06-14 2017-06-14 Vaggeryd-8 Ulf Ohlsson 2140/5 C 3 15.0 66
2017-06-06 2017-06-06 Lindesberg-5 Micael Lindblom 2160/9 A 4 16.9g 46
2017-05-05 2017-05-05 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/3 B 1 15.3 34
2017-04-22 2017-04-22 Axevalla-3 Petter Karlsson 2140/11 C 1 15.3 46
2017-02-03 2017-02-03 Romme-8 Petter Karlsson 2140/2 B 5 16.8 47
2017-01-20 2017-01-20 Solvalla-9 Petter Karlsson 2640/7 C 2 18.1 54
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-5 Thomas Dalborg 2140/1 B 0 g 47
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-11 Henna Halme 2140/2 A str
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-7 Veijo Heiskanen 2140/4 D 0 16.2 148
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-4 Veijo Heiskanen 2160/14 C 2 13.8 53
2018-05-23 2018-05-23 Åby-5 Veijo Heiskanen 2140/7 C 2 13.6 53
2018-04-02 2018-04-02 Halmstad-11 Veijo Heiskanen 1640/9 B 4 12.7 51
2018-03-24 2018-03-24 Mantorp-6 Veijo Heiskanen 2140/2 D 0 16.9g 46
2018-03-14 2018-03-14 Åby-9 Veijo Heiskanen 2140/4 D 0 15.2g 28
2018-02-03 2018-02-03 Åby-8 Veijo Heiskanen 2160/11 B str
2018-01-27 2018-01-27 Kalmar-8 Veijo Heiskanen 2140/3 C 1 15.1 23
2019-12-23 2019-12-23 Mantorp-11 Emilia Leo 2160/14 D 0 15.6 236
2019-12-16 2019-12-16 Färjestad-6 Emilia Leo 2160/12 C 2 15.6 129
2019-11-02 2019-11-02 Åby-4 Henna Halme 2140/6 C 1 15.1 31
2019-10-25 2019-10-25 Kalmar-3 Marc Elias 2140/3 C 0 g 38
2019-10-18 2019-10-18 Eskilstuna-5 Jorma Kontio 1640/8 D 0 14.1g 71
2019-10-01 2019-10-01 Jägersro Trav-9 Thomas Uhrberg 2140/3 D 0 14.5g 122
2019-09-24 2019-09-24 Axevalla-6 Henna Halme 2140/3 B 8 15.2 39
2019-09-12 2019-09-12 Åby-7 Marc Elias 2140/9 D 4 13.7 81
2019-07-21 2019-07-21 Axevalla-5 Thomas Dalborg 2180/9 B 0 15.2 506
2019-07-10 2019-07-10 Åmål-6 Thomas Dalborg 2080/1 B 0 g 94
2019-07-03 2019-07-03 Lindesberg-10 Torbjörn Jansson 2140/14 B 0 16.0 442
2019-06-10 2019-06-10 Färjestad-9 Niclas Benzon 2660/10 B 5 15.3 79
2019-06-02 2019-06-02 Axevalla-7 Niclas Benzon 2140/9 C 0 g 380
2019-05-23 2019-05-23 Axevalla-5 Niclas Benzon 2160/14 A 2 15.5 136
2019-04-19 2019-04-19 Färjestad-8 Thomas Dalborg 2140/13 B str
2020-03-22 2020-03-22 Färjestad-8 Rikard N Skoglund 2140/13 C 0 g 257
2020-03-14 2020-03-14 Halmstad-5 Rikard N Skoglund 2160/9 D 0 15.6g 920
2020-03-05 2020-03-05 Åby-7 Carl Johan Jepson 2660/10 C 4 16.2 42



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se