Premier Kronos travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Premier Kronos travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Premier Kronos har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-07-20 2019-07-20 Norge-1 Sigmund Jakobsen 1600/4 B

Nyheter för travhäst Premier Kronos


Dagen före julafton inleder Örebrotravet satsningen Winter Burst - spelbolaget ATG:s satsning på åtta V75-dagar över jul och nyå..


Dagen före julafton inleder Örebrotravet satsningen Winter Burst - spelbolaget ATG:s satsning på åtta V75-dagar över jul och nyår som avslutas på Mantorp under nyårsafton med en så kallad multijackpot.
På juldagen är landets tredje nordligaste bana Umåker arrangör, med en V75-omgång som avgörs på en spolad vinterbana.
Vintriga grusbanor är en sak - den 25:e springer hästarna på is.
- Oss veterligen är det här första gången V75 avgörs på en klassisk vinterbana. Oron när Umeå hade flera plusgrader tre dagar i rad är över. Det blev kallare igen och det är en jättefin vinterbana vi har. Det utlovas snö och prognoser för juldagen talar om att det kan bli neråt sju minus, säger Peter Fahlén på Umåker.
Intervjun görs i slutet av julveckan vid snöbacken banan ordnat för barnen på publikplats. Ett ihopstyrt litet vinterland i en stad där snön ännu inte kommit i några större mängder.
Det blir eftermiddagstrav och platser att sitta på i decembermörkret vid eldar.
- Det ska bara bli kul att bryta av julen för jobb nu när vi fått chansen att arrangera ett V75 på juldagen

Sportchefen om bästa spiken i V75-omgången….
- En som var ”magnifik” på vår vinterbana i den senaste starten är 2 Magnifik Brodde (V75-1). Jag tror att han kan ta ledningen och i så fall blir han svårtuggad. Mitt spikförslag. Senast gick han i ledningen och fick Eder Bob (startspår fem i juldagens lopp) utanpå sig som tryckte upp farten. Ändå gled han enkelt undan till slut. Han var riktigt, riktigt bra. Hemma-amatören Ingemar Hultqvist tränar som även har 5 Höwings Star (V75-7) till start i avslutningen. En häst som kommer med färsk form från V75-finalerna på Solvalla i slutet av november. Höwings är ingen spik utan mera ett garderingsbud.
Sportchefen om omgångens luring…
- Det finns ju ingen uttalad vinterbanespecialist längre som hästen Västerbo World. Däremot var det en häst som vann på snabba 1.13,8 på isbana här på Umåker i mitten av december. En fantastisk tid av 11 Vic de Luxe (V75-3) med tanke på att den bara har drygt 100 000 kronor på sig. Nu är det ett varv längre att springa och han har dessutom bakspår. Så man kan sätta lite frågetecken för både distans och spår. Men som den gick senast – hästen den flöt ju fram på vinterbanan! Hemmatränaren Mika Haapakangas står bakom.
Sportchefen om omgångens stallvarning…
- Jag kanske ska varna lite för Mats Buchts stall som brukar komma igång vintertid och som det också lossnat rejält för honom på slutet. Hans hästar brukar alltid gå bra när isbanan lägger sig på våra breddgrader. 2 So Gå Imponera kan vara en häst att se upp med i stoloppet (V75-5).
Sportchefen om juldagens sportsliga höjare…
- Avslutningsloppet på V75 är Hästägarkannan för varmblod (V75-7) med hästar på tre fållor. Ett kanonlopp där 11 Raz Mackenzie och 14 Narold Vox ser ut att bli favoriter. Andra hästar på 40 meters tillägg som inte heller går av för hackor är 15 Premier Kronos, 12 Elit Håleryd och 13 Kung Töll. 20 meter framför hittar vi 5 Höwings Star som gått starkt i hård konkurrens hela året. Skellefteåhästen 8 Priamo Caf med fyra raka får sitt eldprov här mot hårda hästar över en distans som kanske inte är riktigt hans likör. 6 Coal Trader står stenhårt inne men har verkligen gått bra. 3 Importedfrmdetroit från Marcus Pihlströms stall står start och får inte glömmas. Ett riktigt kanonlopp.

Fotnot: Första V75-start under juldagen är 16.20.

Mikael Wikner, Kanal 75


Nuncio är mångas favorit i Elitloppet och i det sista genrepet bjöd den femårige hingsten på ännu en uppvisning.Stefan Melander..


Nuncio är mångas favorit i Elitloppet och i det sista genrepet bjöd den femårige hingsten på ännu en uppvisning.
Stefan Melander hade full kontroll på loppet från start till mål. I en mycket snabb inledning såg han enkelt till att hålla Food Money och Nimbus C.D. på utsidan av sig och när spetsrusningen var över så gled han fram och övertog kommanot från Daniel Redén bakom Västerbo Highflyer.
Väl i spets dominerade Nuncio och den 18-faldiga miljonären gav också kraftigt förbättrat intryck över upploppet då han sprang nästan rakt jämfört med tidigare lopp i år.
- I dag kändes han otroligt fin. Faktum det bästa han känts någonsin. Jag är jättenöjd med honom. Han glömde bort att bryta, han har fuskat lite sista biten, men i dag i var han i det närmaste klockren, sa Stefan Melander.
Segertiden på Nuncio blev fina 1.10,3 över 1 640 meter, autostart – i joggingstil!
- Jag ville inte köra nått världsrekord. Han hade extremt mycket kvar i dag, det tror jag.
Jag ville bara ge honom ett jobb i dag. Jag ville han skulle ha ett enklare jobb. Det här var perfekt, fortsatte Stefan Melander.
Bakom Nuncio blev Västerbo Highflyer tvåa på 1.10,6 och Nimbus C.D. trea på 1.11,0.

Lyckat skoryck av Redén
V86-2 bjöd på ett spännande startfält med fyraåringar och det blev mycket enkelt för In Vain Sund. Daniel Redén fick bestämma tempot i ledningen och när han sedan gasade sista 500 var övriga utan chans.
- Varför ryckte jag inte av skorna i kvalen till Kungapokalen? Han vann okörd och det fanns ton i linorna, klipp i steget och tryck i honom. Ruggigt läcker, sa segerkusken.
Stefan Melander debuterade en ännu en välstammad och välmeriterad USA-import men French Laundry fick nöja sig med ett sjättepris utan att imponera.
Bergsåker bjöd på ett kallblodlopp och Odin Tabac svarade för en mycket fin prestation i V86-3 liksom kusken och tränaren Jörgen Westholm.
Den 13-årige hingsten var snabb från början, blev ändå överflyglad av startkatapulten Voje Nido, men Jörgen Westholm var vaken, tog sig snabbt ut i andraspår och kom därmed före favoriten Tekno Odin. Väl i spets såg Odin Tabac oslagbar ut och han gav inte heller Tekno Odin en chans. Segertiden blev nya rekordet 1.20,0 över 1640 meter, autostart.
- Det är kallblodens Nuncio. Jag satt hela vägen med gåshud på armarna. Nu ska vi försöka hålla den här formen till Elitkampen, då ska vi ge norrmännen en match, sa Jörgen Westholm.

Nantucket historsk V86-segrare
V86-4 bjöd på montéhistoria då det var första gången trav under sadel fanns med inom V86-spelet. Historisk vinnare blev Nantucket som var helt överlägsen tillsammans med Sofia Adolfsson. Trots hård uppvakning i ledningen öppnade den tioårige hingsten upp en lucka i sista svängen och försvann från konkurrenterna över upploppet.
- Jag är så stolt över honom. Han har varit bra, men blir bara bättre och bättre, sa tränaren Mercedes Balogh som nu siktar mot Elitloppsmontén i nästa start.
I V86-1 svarade V75-härdade Reorder för en stark långspurt och vände ut och in på hela fältet då han gick från sista till första plats sista 800 metrarna.
Oskar J Andersson satt i sulkyn och tränar gör Linda S Hedström.
- Jag ryser, det är jättekul. Åh, vad duktig han var, sa Hagmyrentränaren.

Seger för båda bröderna Larsson
V86-5 var ett stayerlopp över dryga tre kilometer och publiken bjöd på ett mycket spännande upplopp där jätteskrällen Blue Line blev upphunnen precis före linjen av Usain Swing och Premier Kronos. Premier Kronos hade allra bäst fart tillsammans med John Östman. Vinnaren tränas av Gabriella Laestander.
John Östman var sedan mycket nära att bli dubbelsegrare men han fick nöja sig med andrapriset i V86-7 tillsammans med Digigirl I.H. sedan målfotot visat att ledaren Gaia Sund fått nosen först. Segraren kördes av Oskar Kylin-Blom och tränas av Solvallas Henrik Larsson.
V86-omgången avslutade med en spurtseger för Fredrik B Larsson-tränade Wake Up America sedan Jennifer Tillman hittat ut från tredje invändigt mitt i slutsvängen.
Utdelningen på åtta rätt på V86 blev 23 076 kronor. Sju rätt gav 251 kronor och sex rätt 28 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


En kylig onsdagkväll på Solvalla blev plötsligt betydligt varmare strax efter 21.20. Då kom Nuncio in på tävlingsbanan och &oum..


En kylig onsdagkväll på Solvalla blev plötsligt betydligt varmare strax efter 21.20. Då kom Nuncio in på tävlingsbanan och överöste alla med värme. Stefan Melanders stjärna återkom efter fyra och en halv månads uppehåll, men det spelade ingen roll. Han var bara bäst och lämnade sina konkurrenter med 20 meter, trots ett minst sagt tufft lopp.
– Han var otroligt laddad i dag, löpsugen. Han har väl precis som jag väntat på den här dagen rätt länge, sade Stefan Melander.
Nuncio hittade tidigt till ledningen, men fick en het Orecchietti på utsidan. Första varvet gick efter 1.10,7, men det bekom inte monstret från Enköping det minsta.
– Han är grym den här hästen. Det kändes dessutom som att han hade en del krafter kvar i mål, fortsatte Melander.
Någon framtida matchning har han inte utstakad.
– Ingenting är bestämt, utan jag tar ett lopp i taget. Hästen lär precis som alla mina hästar gå framåt med lopp i kroppen och det här blir roligt för framtiden, avslutade Melander.
Segertiden blev 1.10,7 och triumfen var värd 80 000 kronor. Det var Nuncios 27:e seger i 41:e starten.

Ytterligare två fina årsdebutanter vann
Det var inte bara Nuncio som luftades för första gången i år under onsdagen. Mängder av segervana hästar var ute på V86 och svarade för fina insatser. Moni To Spare och Heartbreaker V.S. tog båda hem sina lopp och förbättrade på sin redan goda segerstatistik.
– Jag har aldrig känt Moni To Spare bättre än i dag. Jag tror han kommer tjäna jättefina pengar i år. Prestationen var femstjärnig, sade Kenneth Haugstad som styrde till seger och tränare Niklas Johansson var i det närmaste chockad.
- Insatsen var overkligt bra. Träningen hästen har fått i backen under vintern har uppenbarligen gjort nytta, sade han med ett stort leende till följd och kunde konstatera att hästen tog sin sjätte seger på åtta starter.
Heartbreaker V.S. gjorde debut i Björn Goops regi och det hela kunde inte sluta på bättre sätt. Trots att han inte startat sedan oktober månad i fjol blev segern helt överlägsen. 31 starter har sexåringen gjort och tolv gånger har det slutat med besök i vinnarcirkeln.
- Han gjorde det fantastiskt bra, han gick i mål på bra sätt. Vi har jobbat en del med hästen hemmavid och nu känns det fint allting. Samtidigt måste jag säga att allting är så mycket enklare när man jobbar med fina hästar, var Goops kommentar.

Oscarsson med nytt löfte
Jim Oscarsson har god förmåga att få fram fina unghästar. Dream On Honey är inget undantag och det visade hon i den tredje V86-avdelningen. Efter att ha öppnat kvickt bakom bilen hittade ekipaget rygg på ledande Castle Hall. Luckan uppenbarade sig perfekt i början av upploppet och Andover Andover-dottern växlade tempo berömvärt och vann med knapp, men säker marginal.
- Det var gränsfall på att vi inte skulle få någon lucka då hästen i ledningen var trög, men när den väl kom så skulle min häst bara förbi. Jag behövde inte rycka några tussar utan lät henne bara springa. Det var jättebra, sade Oscarsson om sitt treåriga löfte.

I övrigt…
…lyckades både norske Inchgower Level och Jan Olov Persson-tränade Järvsö Blomster vinna trots resa utvändigt om ledaren. Inchgower Level tog livets 18:e seger i 65:e starten, medans Järvsö Blomster numera ståtar med fyra raka segrar. Fler lär dessutom komma…
…visade sig hårdheten avgörande i V86-1. Premier Kronos hade varit ute i tuffa sällskap inför onsdagens start utan att få till det fullt ut, men nu räckte det hela vägen. John Östman serverade Premier Kronos en fin resa och lät hästen spela ut speeden över upploppet. Det räckte till seger med liten marginal. Tränar gör Gabriella Laestander.
…går det att konstatera att en tävlingsdag på Solvalla utan Örjan Kihlström i vinnarcirkeln knappt existerar. Denna dag var det Roger Walmanns Top Notch Lady Ås som var segervapnet. Man hittade tidigt till ledningen och väl där var hon ohotad. Det var hästens blott andra start i Sverige, tidigare har hon tävlat i USA.
…konstateras att många hade åtta rätt denna onsdag. Alla rätt belönades med 14 895 kronor, sju rätt gav 151 kronor och sex rätt delade ut 18 kronor.

Dennis Engelbo, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-26 2015-12-26 Umeå-8 2660/8 1 17.6 24
2015-12-17 2015-12-17 Umeå-7 2660/8 7 18.4g 13
2015-12-03 2015-12-03 Boden-3 2140/10 1 15.8 16
2015-11-25 2015-11-25 Bergsåker-2 1640/5 3 12.6 142
2015-11-14 2015-11-14 Boden-8 1640/10 2 14.0 27
2015-10-22 2015-10-22 Umeå-11 2160/13 0 17.6g 19
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-8 3160/11 0 15.4 267
2015-09-26 2015-09-26 Solvalla-11 2140/11 0 12.5 612
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-11 John Östman 2680/15 A 0 17.4g 244
2016-12-16 2016-12-16 Boden-9 John Östman 2180/14 A 6 14.8 30
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-10 Sandra Eriksson 2140/1 A 7 14.1 44
2016-10-21 2016-10-21 Umeå-9 Sandra Eriksson 2180/13 A 1 13.3 52
2016-10-14 2016-10-14 Umeå-7 John Östman 2140/2 A 2 14.6 28
2016-10-08 2016-10-08 Skellefteå-8 John Östman 3180/14 A 0 15.0 184
2016-09-22 2016-09-22 Umeå-5 John Östman 2160/10 A 2 14.4 16
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-10 John Östman 2640/4 A 0 14.2g 162
2016-08-07 2016-08-07 Dannero-12 John Östman 3200/13 A 6 15.4 42
2016-06-25 2016-06-25 Skellefteå-12 John Östman 3180/8 A 1 14.8 22
2016-06-18 2016-06-18 Boden-12 John Östman 2140/7 B 4 14.0 375
2016-06-01 2016-06-01 Boden-10 John Östman 2140/8 A 6 12.1 241
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-7 John Östman 1640/3 B 4 10.9 133
2016-05-11 2016-05-11 Bergsåker-8 John Östman 3180/14 D 1 14.9 121
2016-04-23 2016-04-23 Umeå-9 John Östman 2640/8 D 0 16.7g 417
2016-03-30 2016-03-30 Bergsåker-6 John Östman 3140/4 C 1 16.4 25
2016-03-05 2016-03-05 Bergsåker-11 John Östman 1640/2 D 0 13.8 102
2016-02-13 2016-02-13 Solvalla-5 John Östman 2140/3 D 2 14.3 167
2016-01-30 2016-01-30 Bergsåker-11 John Östman 1640/7 C 2 13.1 156
2016-01-16 2016-01-16 Gävle-9 Ove A Lindqvist 2140/4 C 4 13.9 40
2017-10-30 2017-10-30 Boden-9 Ulf Ohlsson 2140/8 B 6 14.9 69
2017-10-21 2017-10-21 Bergsåker-8 John Östman 2140/1 B 3 13.5 89
2017-10-07 2017-10-07 Skellefteå-8 Claes Sjöström 3180/14 B 0 17.5 178
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-7 Ove A Lindqvist 2140/10 C 0 13.8 269
2017-08-25 2017-08-25 Bergsåker-6 Ove A Lindqvist 1640/8 B 3 11.0 295
2017-08-17 2017-08-17 Bergsåker-9 Ulf Ohlsson 1640/1 A 1 11.6 30
2017-08-01 2017-08-01 Solänget-3 John Östman 2640/5 C 4 16.9 53
2017-07-15 2017-07-15 Norge-9 John Östman 1600/1 A 1 30
2017-07-07 2017-07-07 Lycksele-5 Ove A Lindqvist 1640/3 B 5 12.5 58
2017-06-24 2017-06-24 Skellefteå-11 John Östman 3200/13 B 7 14.4 102
2017-05-31 2017-05-31 Boden-10 John Östman 2140/6 D 0 13.6 306
2017-05-19 2017-05-19 Umeå-9 John Östman 1640/9 C 4 12.0 95
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-9 John Östman 2140/7 D 6 12.8 267
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-11 John Östman 2640/12 B 6 14.7 152
2017-03-25 2017-03-25 Boden-7 John Östman 2640/9 A 1 17.8 15
2018-11-15 2018-11-15 Boden-7 Ove A Lindqvist 1640/6 A 5 14.0 92
2018-10-19 2018-10-19 Umeå-4 Micael Melander 1640/1 B 0 13.3 192
2018-09-20 2018-09-20 Boden-9 Sandra Eriksson 2140/8 B 0 15.5 302
2018-08-30 2018-08-30 Skellefteå-8 Micael Melander 2140/2 A 0 14.6 79
2018-08-04 2018-08-04 Ryssland-8 Hans Chr. Holm 1600/6 C 1 50
2018-07-30 2018-07-30 Solänget-4 Micael Melander 1640/4 D 3 12.6 49
2018-07-21 2018-07-21 Norge-5 Dag-Sveinung Dalen 1609/9 C 3 55
2018-07-06 2018-07-06 Lycksele-5 Ove A Lindqvist 1640/2 C 0 13.3g 65
2018-06-23 2018-06-23 Norge-5 Tina Lagesen 2140/9 B 0 19
2018-06-02 2018-06-02 Norge-4 Dag-Sveinung Dalen 2120/9 B 1 22
2018-05-20 2018-05-20 Dannero-6 Rikard N Skoglund 2140/4 D 7 14.4 73
2018-05-03 2018-05-03 Skellefteå-4 John Östman 2140/3 B 0 16.2 116
2018-04-05 2018-04-05 Boden-9 Kaj Widell 2140/4 C 3 15.1 38
2018-03-23 2018-03-23 Umeå-9 Kaj Widell 2180/10 A 1 15.6 23
2018-02-23 2018-02-23 Boden-9 John Östman 2640/7 B 0 18.1 146
2019-07-05 2019-07-05 Lycksele-1 Krister Söderholm 1640/4 D 0 13.9 302
2019-06-06 2019-06-06 Boden-7 Micael Melander 2140/4 D 4 13.7 375
2019-05-31 2019-05-31 Solänget-4 Ulf Eriksson 1640/5 D 0 14.0 417
2019-04-26 2019-04-26 Boden-1 Ove A Lindqvist 1640/6 C 0 13.3 193ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se