Porthos Race travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Porthos Race travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Porthos Race har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Porthos Race har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Porthos Race


Mats Holmstedt är vad man brukar kalla en riktig hästkarl. Sedan barnsben har han pysslat med både rid- och travhästar och under sin l&arin..


Mats Holmstedt är vad man brukar kalla en riktig hästkarl. Sedan barnsben har han pysslat med både rid- och travhästar och under sin långa karriär som hovslagare har han tagit hand om hovarna på ett oräkneligt antal hästar, bland annat som hovslagare på hemmabanan Solvalla och åt Beridna Högvaktens hästar i Stockholm. Dessutom kör han lopp och vid 57 års ålder tycks han ha hittat en riktig formtopp. Efter att bara ha vunnit ett lopp under årets första åtta månader är han obesegrad i september. I K.G. Bertmarks minne skrällde han med Åke Lindblom-tränade Porthos Race till 31 gånger pengarna och när Örebrotränaren på nytt gav honom chansen, den här gången bakom Chapuy, fällde han V86-omgångens största favorit Victory Topline.
- Förhoppningarna var kanske inte jättestora på Jägersro med tanke på spåret men alla körde och jag körde inte. Det var nyckeln. I dag var det väl på förhand en god chans och det är inte många som är snabbare än den här från start. Det var inte speciellt svårt att komma till ledningen och han var sansad i dag. Jag hade nog inte behövt dra tussarna heller, det gör man mest av reflex, sa Holmstedt sedan Chapuy pinnat undan på nya rekordet 1.11,3 över 1 640 meter med bilstart.

Bländande barfotadans
Divine betyder gudomlig och det var nog precis vad Eskilstunaamatören Anna Österberg kände för sin häst när denna dansade undan till enkel seger från ledningen med Kai P Jussila i sulkyn.
- Jag vet inte vad jag ska säga. Jag trodde aldrig att han skulle åka i mål på det viset med den hästen. Hon rör sig så jäkla mycket bättre med barfotabalansen. Jag har aldrig sett henne trava så här fint, sa en rörd Österberg.
Håkan K Perssons stall är på gång efter en lite sämre period och bland formkorten finns Enge Kevin. Kvällen till ära fick Örjan Kihlström chansen bakom femåringen och från rygg på ledaren avgjorde hästen i ett nafs när luckan uppenbarade sig i utgång av slutkurvan.
Den avslutande V86-avdelningen på Solvalla vanns av Malin Hurtig-tränade skrällen Au Gratin och Ulf Ohlsson.

Första segern på två år
Target Kronos
hade inte vunnit lopp på över två år när han nu fick prova på supersprint över 1 140 meter på Jägersro. Det tycktes han gilla. Från tredje par utvändigt spurtade han ikapp och förbi förhandsfavoriten M.T.Insider, som höll starkt från positionen utvändigt om ledaren. Segertiden blev 1.08,8.
- Det var bara att köra så fort det gick hela vägen. I sista sväng kändes det svårt men de blev lite trötta där framme trots att det bara var ett varv, sa Hanna Lähdekorpi som har haft den forne Breeders’ Crown-vinnaren i träning i en månad.
Annars var det Thomas Uhrbergs kväll på Jägersro. Han hade vunnit två lopp redan innan V86 drog igång och inom kupongen satte han i tur och ordning dit Ola Samuelssons Hurricane River och Patrick de Hann-tränade Twinkle Face.
- Jag minns inte när jag vann fyra lopp samma kväll här senast. Verkligen jättekul, sa Uhrberg.
Infinitus vann också inom V86-spelet på Jägersro sedan han i sin tränare Joakim Lövgrens händer kämpat ner storfavoriten Marcello Wibb.
På V86 delade åtta rätt ut 894 486 kronor. För sju rätt fick man 5 985 kronor och för sex rätt 490 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Förhandsspekulationer och kvalificeringar är en sak.Alla matcher ska spelas och alla lopp ska köras. Den gamla ”sportsanningen” passa..


Förhandsspekulationer och kvalificeringar är en sak.
Alla matcher ska spelas och alla lopp ska köras.
Den gamla ”sportsanningen” passar utomordentligt väl in på Svenskt Travderby 2019 på Jägersro. Finalen i det största unghästloppet hade allt av dramatik, kämpainsatser och både tur och otur.
Attraversiamo och Erik Adielsson mer eller mindre bjöds på ledningen efter 600 meter och kunde sedan spåra loppet till mål för de lyckliga ägarna i Caracolas AB.
En häst som var femma i kriteriet i fjol och vann en E3-final och höjts till skyarna av Erik Adielsson som rört om med sina uttalanden om att Attraversiamo kan vara den bäste han suttit bakom.
Efter Inti Bokos galopp på väg mot ledningen i den första kurvan och kort efter en galopp även för jättefavoriten Campo Bahia såg väldigt bra ut för duon Svante Båth och Erik Adielsson.
Attraversiamo behövde vara visa 1.14,0 första 1000 meterna och kunde hålla undan knappt efter en spännande duell med Ferrari Sisu och Marc Elias sista 500 meterna.
- Han tävlade inte på topp i dag. Då är man bra om man vinner derbyt utan att vara på topp! Joke Face och Conlight Ås är hästarna jag vunnit derbyt med tidigare men den här låg mig varmt om hjärtat redan innan derbyt och därför är jag så otroligt glad att han fick lyckas i dag, sa Erik Adielsson om sin tredje seger i travets blå band.

Hyllade skötaren
Svante Båth vann derbyt för tredje gången han också och var synbart darrig när han fick dra på sig den gula kavajen framme vid segerpodiet.
Något har stört Attraversiamo som inte hittat formen. Båth menar att Linda Weman som skött hästen sedan tvååringssäsongen har en stor del i segern.
- Det har krävts bollkänsla med hästen som inte varit på topp i de tre senaste starterna faktiskt och vi har fått köra på hur hästen känts och låtit honom bestämma, sade Svante Båth, som tidigare vunnit derbyt med Poochai 2014 och 2015 med Conlight Ås.

Urtapper derbytvåa
Storfavoriten Campo Bahia galopperade bort sig, forcerades till dödspositionen av Conrad Lugauer 950 meter från mål men var en slagen häst kort senare.
Det blev i stället Lugauers son Marc Elias som fick rädda stallet med en snygg andraplats i derbyt tillsammans med Ferrari Sisu.
En urstark prestation som kan ha slutat med seger om inte Marc Elias tvingats runda Campo Bahia på den sista bortre långsidan.
- Om det varit tio meter till hade vi slagit Adielssons häst. Han svarade för en otrolig prestation! sa Marc Elias.

Dramatik även i Derbystoet
Även i Derbystoet hände det saker.
Årets dominant bland stona Activated rullade över i galopp i den första kurvan och försvann.
Kenneth Haugstad fick en galopperande Aleppo Pine i händerna utgången av sista sväng och Örjan Kihlström kunde koppla greppet med Conrads Rödluva som hade fått slita utvändigt ledaren.
Men frågan är om någon kunnat stå emot vinnaren oavsett…
Rikard N Skoglund gav Racing Brodda ett lopp i fjärde utvändigt och fick draghjälp i tredjespår sista 600 meterna. Racing Brodda levererade en rykande spurt längt ut i banan och fångande in Conrads Rödluva i god tid före mål.
- Hon är grym hästen! Det har ju varit två hästar som varit för svåra i alla de här stora loppen där hon ofta fått göra grovjobbet och kanske inte fått det rätta erkännandet. Det är så kul att jag fick ta min första stora seger med Racing Brodda, för hon betyder mycket för mig. Mattias och ägarna har gett mig förtroendet att köra och det vill jag tacka för, sa 30-årige Rikard N Skoglund.
Ett ungt team bakom då även tränaren Mattias Djuse nyss fyllt jämna 30.

Känslosamt för Djuse
Efter andraplatsen i Stochampionatet och kämpainsatser i flertalet unghästfinaler fick Racing Brodda till det i Derbystoet där segern var värd två miljoner kronor för andelsägarna i Easy KB.
Racing Broddas tränare Mattias Djuse kör normalt sina hästar själv men just med den här hästen har han testat lånekusken Skoglund en längre tid.
- Jag är så jättestolt över hästen och alla runt omkring. Det är det största loppet jag har vunnit. Nej, det är jobbigt…sa en gråtande Mattias Djuse och menade sina känslor.

I övrigt noterade vi att…
…det gick ett sus genom publikplats i starten av V75-1 där jättefavoriten Heart of Steel slog ihop och galopperade av friskhet bakom bilen. Allt var förstört för V75-omgångens största favorit (75 procent) trodde de flesta inklusive kusken Johan Untersteiner. Men fyran från Jubileumspokalen kunde reparera den rätt stora galoppen i det låga tempot på mellanvarvet och kliva förbi ledande Mellby Drake över upploppet.
… det blev ”sjunde gången gillt” i K.G. Bertmarks Minne för 56-årige Mats Holmstedt. Holmstedt har varit i final sju gånger i amatörkuskarnas största lopp. Nu skrällde han till tillsammans med Örebrotränaren Åke Lindbloms Porthos Race.
Mats Holmstedt boende i Norrtälje, som jobbar inom den beridna högvakten och är hovslagare på Solvalla, körde inte en meter fel i loppet. Dryga varvet från mål kuppade han sig till ledningen från tredjeparet utvändigt och rycket i den sista kurvan med Porthos Race blev ännu ett utslagsgivande manöver.
- Kul att det äntlige gick vägen. Folk skäller på mig att jag aldrig vunnit en final men det har å andra sidan ingen gjort som inte tagit sig ända till en final heller, skämtade vinnaren.
…sju rätt på V75 delade ut 751 137 kronor, sex rätt 4 681 kronor och fem rätt 4681 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det bjöds på flera rafflande lopp när travåret på söndagen rundades av i Örebro. Dagens delikatess bjöd Carl Johan Je..


Det bjöds på flera rafflande lopp när travåret på söndagen rundades av i Örebro. Dagens delikatess bjöd Carl Johan Jepson på när han ändrade taktik och via en våldsam speed lät Mack Dragan blåsa förbi framförvarande storfavoriten Tudor Kronos och pressa sig till ledningen.
- Jag hade tänkt spara på krutet till slut för jag trodde att det skulle bli överpacat och att Roberts häst skulle få göra ordentligt med jobb, men sedan såg jag att han blev lite halvfast i andra par utvändigt så då provade jag framåt. Ibland får man ändra sin plan och det gäller att vara impulsiv, sa Carl Johan Jepson.
Väl i spets var segern aldrig i fara för Mack Dragan som utan bekymmer stegade undan och bokförde sig för årets nionde fulträff.
- Han slutar aldrig att förvåna. Han är makalös! sa segerrusige tränaren Morgan Wilhelmsson.

”Trodde att jag åkte dit”
Carl Johan Jepson nöjde sig inte heller med en segerdefilering. Fem uppsittningar inom V75 renderade i ytterligare en förstaplats, två andraplatser och en fjärdeplats.
- Upploppet blev långt och jag trodde att jag åkte dit, sa Jepson sedan hans styrning, Lutfi Kolgjini-tränade Friend Of Nature, med minsta möjliga marginal hållit undan före Rafiki Fri i V75-avslutningen.
Det gjorde att endast tre inlämnade system lyckades pricka in samtliga vinnare och fick dela på multijackpoten. Bara för sju rätt belönades var och ett av de vinnande systemen med 16 919 140 kronor.

Harry Boy fixade drömvinsten
En av de lyckosamma kupongerna var en Harry Boy inlämnad på Hemköp i Växjö. Insatsen på 96 kronor gav med utdelningen för sexor och femmor inräknad över 17 miljoner kronor och den lyckliga vinnaren kan framför allt tacka Luna Nera Doc för drömvinsten. Håkan B Svenssons femåriga sto levererade en virvlande spurt och strax före mållinjen var jätteskrällen ett faktum.
- En V75-seger var det som fattades i mitt uppsatta mål för året så det här var pricken över i, sa körande lärlingen Anders Eriksson som kan blicka tillbaka på ett mycket bra år med över 1,2 miljoner kronor inkört och Stig H-stipendium.

”En rätt så snabb gokart”
I stoloppet var favoritspelade Firewire bara bäst. Att hon på 13 försök aldrig tidigare hade vunnit med skor på hovarna gick inte att ana när hon trots ett tungt lopp utvändigt om ledaren lämnade konkurrenterna över upploppet.
- Hon är inte lika rapp med skor men det var första gången som hon har travat så här bra och rent med skor, sa kusken Niclas Stenquist om den Rigmor Jacobsson-tränade femåringen.
- Det är en fantastisk känsla att köra henne. Hon är en formel 1-bil i min värld, eller kanske en gokart jämfört med de stora bilarna. Men hon är en rätt så snabb gokart, sa Stenquist.

Tog första V75-segern
Hemmaidolen Åke Lindblom bjöd på segergest sedan hans Porthos Race spurtat hem långloppet från rygg på ledande Coktail Fortuna.
- Jättekul att han fungerar! Det är en väldigt fin häst som vi har haft lite problem med under året men nu verkar vi ha hittat rätt med skoningar och allt, sa Lindblom.
Även Micael Stjernström bjöd på en maffig segergest sedan han kört Minnestads Ecuador till seger från ledningen och grejat unge tränaren Jesper Hedqvists första V75-seger
- Det känns riktigt häftigt såklart! Sambon jobbar i kväll så det skulle bli lugnt nyårsfirande, men nu får vi se, sa den glade Mantorptränaren.
Även Robert Bergh, vinnare av den totala tränarligan i Sverige och segerrikaste V75-tränare under 2017, bokförde sig för en seger när hans kapable strulputte Transcendence tog hem treåringsloppet från positionen utvändigt om ledaren.
- Jag vet att det är en väldigt bra häst kapacitetmsässigt men han har valpat sig och varit rädd för andra hästar och stänk, så han har verkligen trimmat mitt sinne, kan man säga, sa Bergh.
På lördag drar V75 året 2018 igång med tävlingar Bergsåker.

Ola Johansson, Kanal 75


Winter Burst avslutas på söndag med multijackpot på Nyårsafton. På årets sista V75-omgång tänker Åke Lindblo..


Winter Burst avslutas på söndag med multijackpot på Nyårsafton. På årets sista V75-omgång tänker Åke Lindblom avsluta i sprakande stil inför hemmapubliken. Åtminstone önskar han själv mer än någon annan att det blir så.
- Jag är alltid positiv och tror att jag ska vinna. Det har jag gjort sedan jag blev egen tränare 1988, säger Åke Lindblom och bränner av ett av många skratt under den här intervjuen.
- Det gäller att se ljust på framtiden. Men det tycker jag att jag har fog för också. Året som har gått har varit ett mellanår för stallet. Fast det visste jag om att det skulle bli. Det har gått ganska bra men jag har inga direkta topphästar för dagen. Jag blev av med Sauveur och tidigare år blev jag av med Re Doc. Tappar du några stjärnhästar som springer in två miljoner på ett år märks det väldigt väl.
- Rent penningmässigt när det gäller inkört så är det där som glappet är. Men jag har väldigt fina unghästar och tolv snart nyblivna treåringar som jag har stora förhoppningar på inför nästa år. Det ska bli väldigt spännande med satsningen på höjda prispengar från centralt håll, det så kallade Pokalåret. Inget treåringslopp kommer att köras med under 50 000 kronor i förstapris, säger Lindblom som har 32 hästar i träning.

”Hoppas jag inte bryter benen
Örebro-tränaren har varit hemma och firat julen och kom nyligen hem från en semester med familjen från Dominikanska Republiken. När det gäller hur Nyårsafton ska firas har han en bestämd uppfattning om det.
- Ja, det blir genom att vinna tre V75-lopp såklart. Sedan blir det lugnt efter tävlingarna på kvällen eftersom vi ska upp ganska tidigt dagen efter. Jag och min son åker till Idre för att åka skidor några dagar och även min fru Ulrika kommer dit. Jag började åka slalomskidor först förra året och det är jäkligt kul. Inte dåligt av en 60-plussare va, ha, ha.
- Vi får hoppas att jag inte bryter benen och får fira med lite after ski vid skidbacken istället. Semestern på Dominikanska var kanonfin och man behöver ladda batterierna ibland, menar Åke.

Varnar för skräll - ”Spelarna ska se upp med henne”
Lindblom har tre hästar till start i söndagens V75-tävlingar och kommenterar dem på följande vis.
- Porthos Race (V75-1) har hög kapacitet och vann fem lopp på tio starter i fjol. Han har gjort några bra lopp även i år men det har varit lite krångel med honom, precis som det blir med hästar ibland. Han är behandlad i sina framknän efter senaste starten och har vilat ett tag. Jag är lite osäker på var han står formmässigt eftersom jag inte har kört några hårdare jobb med honom. Det har bara varit gammal hederlig långsamkörning. Han känns i alla fall fräsch och fin i lugna farter och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp. Förutsättningarna med lång distans passar bra och att det bara är sex hästar på start är ett plus och jag tror inte att det är någon galopprisk. Det är en väldigt fin häst och på hans höga grundkapacitet kan han mycket väl dyka upp i segerstriden. Vi har haft lite knöliga träningsförhållanden på slutet med vinter ena dagen och sommar den andra så det blir svårt med banorna. Men det är bara att gilla läget. Jag tycker att hästen ska med på kupongen, säger Åke Lindblom.
- Restlees (V75-2) har gått väldigt fina tider och sprungit 1.14 full väg och 1.12 ett varv utan att räcka till i tuffa gäng. Hon har fått dålig utdelning med tanke på hur bra hon är och jag tror att hästen kommer att bli väldigt bra som fyraåring. Hon har strulat bort mycket pengar och galopperat lite här och var och tappat från start men ändå visat stor kapacitet. Hon tränar klart bra efter ett uppehåll och jag tycker inte att man ska nonchalera henne här. Hon blir nog bortglömd på hennes resultatrad men jag tycker att spelarna ska se upp för henne.

”Är en ruggigt kapabel häst – slåss om segern”
- Athos Race (V75-6)
är en ruggigt kapabel häst som vann fyra lopp fem starter i fjol och som även har tagit fyra segrar i år. Tyvärr travade han inte bra senast och med tanke på det var det fantastiskt bra gjort att hålla till andraplatsen efter en tuff resa. Han är behandlad efteråt och får nu travet att stämma mycket bättre. Han känns jättefin i jobben och det är en klok och förnuftig häst som jag inte tror ska ha några problem med fjärdespåret. Hamnar han bara hyggligt till så tror jag att han är med och slåss om segern.

Michael Carlsson, Kanal 75


Nästan en miljon hoppfulla V75-system lämnades in dagen före julafton.Tomten kom till en bråkdel av dessa men med stora paket.Detta tack va..


Nästan en miljon hoppfulla V75-system lämnades in dagen före julafton.
Tomten kom till en bråkdel av dessa men med stora paket.
Detta tack vare Tom Fromell som avslutade kvällen med en riktig smällkaramell i form av Diora From My.
- Det är jätteroligt när han vinner lopp, han var inte det minsta intresserad och kunde inte leda en häst för tre år sedan. Nu kör han riktigt skapligt, jag hoppas att han får fler chanser, sade en stolt pappa Per Fromell, tillika tränare.
För hemmasonen Tom var det första V75-segern i andra försöket, inte illa för en 26-åring som körde sitt första lopp på våren 2014.
- Det här trodde jag inte när jag vaknade i morse. Hon är tuff att köra, hon bestämmer, både i träning och lopp, förklarade Fromell junior sedan han serverat sin häst en resa i fjärde- femte par utvändigt, satt vinnarstöten vid ingången av upploppet och bjudit på kvällens största överraskning.

”En väldigt bra jul”
Den andra riktigt hårdknäckta nöten för V75-spelarna blev Barthold K. som drog nytta av att storfavoriten Porthos Race galopperade i starten och satte nosen först i en tät slutstrid för Carl Johan Jepson.
- Det är så sjukt rolig. Jag trodde inte att han hade vunnit, jag har varit med om det förut, man tror att man är först så åker man dit. Men nu fick han vinna. Nu blir det en väldigt bra jul, jublade Josefin Ivehag, mest känd som en av landets främsta montéryttarinnor, som tidigare stod som tränare för hästen men nu officiellt lämnat över ansvaret till sin sambo Roger J Jansson.
Hur som helst lär julen bli god för paret som huserar på Åke Svanstedts tidigare träningsanläggning Bjertorp i Kvänum, Västergötland.

Miljonvinst på Top 7
Några stenkast därifrån driver Pär Hedberg sin verksamhet. En verksamhet som exploderat de två senaste åren och denna kväll kunde räkna in sjunde V75-segern för året sedan favoriten Diva Deo tuggat ner motståndet via tredjespår.
Där bakom störtdök Xanthis Amazing till andrapriset på 50 000 kronor, en prestation som torde garantera att de sista Rikstravet-andelarna i stall Färjestad bör vara slutsålda inom kort.
Men trots favoritsegern var det bara ett system som hittade alla rätt på Top 7.
Ett system som kostade 96 kronor, var inlämnat på Stora Coop Kalix och kunde hämta ut ett av dagens största paket på 1 159 223 julklappskronor.

Kihlström mot V75-championatet
Att V75-raden trots allt blev överkomlig såg Aron the Baron till. Kvällens megafavorit spårade programenligt varje meter av V75-6.
- Han kan allting den här, vi tror att han kommer att gå riktigt långt, flämtade tränaren Jeanette Hansen som rest upp från Danmark och såg fram emot att möta julaftonsmorgonen i hästtransporten på vägen hem.
I sulkyn satt Örjan Kihlström som därmed kunde bokföra sig för en dubbel sedan han tidigare lotsat fram Roger Walmanns Ioana Hanover främst och cementerat sin ledning i V75-ligan för kuskar.

V75 varje dag året ut
Resten av omgången gick i norska färger genom Per Ludvig Nilsen som spårade runt om med La Diva Rossi och Kenneth Haugstad som satte dit Stig H Johanssons Antonio Tabac från ledarryggen.
Något som ledde till att V75-utdelningen landade på 425 568 kronor för sju rätt.
Men vinsterna blev större än så.
Den största på 2,1 miljoner kronor gick till ett andelssystem inlämnat på Ica Supermarket Fontänen i Fagersta. Ytterligare miljonvinster delades ut till andelssystem spelade i Johanneshov, Kil respektive Göteborg.
Onekligen en upplyftande start för ATG:s nya satsning Winter Burst.
Winter Burst som innebär att det från juldagen fram till årsskiftet körs V75 varje dag med 20 miljoner i garanterad utdelning till en vinnare med sju rätt. Lägg därtill ett crescendo på nyårsafton då minst 50 miljoner kronor väntar i sjurättspotten tack vare tidigare ackumulerade jackpotpengar.

Robin Johansson, Kanal 75


V75 på fredag kväll avgörs på Örebrotravet.Hemmatränaren Åke Lindblom är i hetluften och tror sig kunna leverera fler..


V75 på fredag kväll avgörs på Örebrotravet.
Hemmatränaren Åke Lindblom är i hetluften och tror sig kunna leverera flera julklappar da'n före dopparedagen. Han selar ut fyra hästar på V75 varav en av dem är Porthos Race. Den fyraårige valacken har gjort två starter i Lindbloms regi och vunnit överlägset varje gång. Hästen har imponerat och Åke har tagit till så pass stora ord och sagt att det här kan vara hans ”nya Sauveur”.
- Det var lite kryptiskt sagt och det är lång väg dit men helt klart är det en fantastisk häst. Det är ett jävla djur helt enkelt med hög kapacitet. Han har varit ruskigt bra i två starter för mig och vunnit med gott om krafter kvar och bara lunkat ifrån de andra. Härstamningen är halvfransk och han är stor och rejäl. Sådana gillar jag. Jag tycker att han är bästa hästen jag har i stallet, säger Åke Lindblom.

”Är skadeskjuten”
Apropå Sauveur så blev Lindblom av med sin stora reklamhäst tidigare i år trots att duon firat stora framgångar tillsammans. Nu har Åke gått vidare i karriären och plockat fram nya vinnarhästar.
- Det är klart att jag är skadeskjuten litegrann men det kommer vi att räta upp. Jag tycker att det ser väldigt bra ut i stallet (37 hästar i träning) och man ska aldrig ge upp. Det är som det är i den här branschen, det är stentufft. Rätt som det är blir man av med några hästar och rätt vad det är så kommer det in nya. Det blev ju rätt så bra ändå när Sauveur och de andra gick iväg för då fick jag ju plats med ”Race-hästarna”, menar Lindblom och syftar även på Athos Race som har tagit tre raka segrar för Åke och som är obesegrad i hans regi.

”Siktar på att leda runt om”
Tillbaka till Porthos Race så startar han i V75-3 på fredag. Han har innerspår och distansen är 2640 meter.
- Det är en startsnabb och stark häst så läget är perfekt. Han står lite halvdant inne på pengarna men inte kapacitetsmässigt. Han är lugn och fin och klok. Jag siktar på att leda loppet från start till mål. Jag tycker att det ser ut som en toppchans. Eller förresten, han är stenklar.

”Gjorde ett kanonlopp senast”
Vad säger du om dina andra tre hästar på V75?
- Lady Jane (V75-2) är faktiskt en jäkla fin märr som är bättre än raden. Men hon möter tufft motstånd och till och med en optimist som jag tror att det är pengar som gäller i första hand.
- Best Beji (V75-4) gjorde ett kanonlopp senast i Eskilstuna och har verkligen toppform. Han är stor och svår i voltstart men han gick iväg från fjärdespåret och hamnade sist. Sedan gick vi på 1200 meter kvar och blev hindrad, det blev jäkla strul på vägen men han gick riktigt bra in i mål. Bilstart nu är ett klart plus och det hjälper honom litegrann att komma iväg bättre. Jag måste tro på en toppchans med honom från ett fint läge.
- Fideli Star (V75-7) har gjort det jättebra för mig varje gång. Jag körde henne först och var då tvåa och därefter var hon fyra från ett halvknöligt läge. Senast satt hon fast med vinstkrafter kvar. Hästen är i toppform och jag hoppas och tror att hon kan få utdelning nu.
Så hur sammanfattar du fredagens V75-chanser?
- En stenklar och två toppchanser.
- Men då får du lägga till att jag är väldigt optimistiskt lagd, ha, ha.

Nobbar snaps – men inte champagne
Så det blir du som kommer att vara jultomte till V75-spelarna?
- Jag hoppas ju det och jag tror det blir så också. Man måste ju tro på det man håller på med.
Hur firar du julen annars?
- Den firar jag hemma. Men däremot får jag ju inte vara med och klä granen på fredag eftersom vi har tävlingar.
Vad står högst på önskelistan och på julbordet?
- Julklappar vet jag inte, jag är så rik och har allting så jag önskar mig bara ett friskt liv.
- På julbordet är ju en god skinka det som smäller högst. Och champagne. Snaps tål jag inte numera men champagne vill jag ha, säger Åke Lindblom.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-23 2016-12-23 Örebro-8 Åke Lindblom 2640/1 C 0 g 16
2016-11-23 2016-11-23 Solvalla-2 Åke Lindblom 2140/1 B 1 14.5 16
2016-11-15 2016-11-15 Eskilstuna-10 Åke Lindblom 2660/6 B 1 17.1 31
2016-08-19 2016-08-19 Örebro-12 Magnus Jakobsson 2160/15 A str
2016-05-24 2016-05-24 Romme-4 Magnus Jakobsson 2160/15 A 0 g 20
2016-05-05 2016-05-05 Färjestad-8 Magnus Jakobsson 2140/6 A 6 15.2g 17
2016-04-08 2016-04-08 Solvalla-1 Magnus Jakobsson 2140/3 A 5 15.9g 16
2016-03-22 2016-03-22 Axevalla-4 Magnus Jakobsson 2140/1 D 1 15.3 14
2016-02-19 2016-02-19 Romme-8 Magnus Jakobsson 2140/9 B 0 g 12
2016-01-25 2016-01-25 Färjestad-5 Magnus Jakobsson 2140/1 C 1 17.3 19
2016-01-05 2016-01-05 Örebro-1 2140/2 C 1 18.3 15
2017-12-31 2017-12-31 Örebro-6 Åke Lindblom 2640/5 B 1 16.9 162
2017-10-21 2017-10-21 Örebro-4 Åke Lindblom 2660/7 B 7 15.8 151
2017-10-06 2017-10-06 Solvalla-1 Åke Lindblom 2640/7 B 2 15.2 27
2017-09-17 2017-09-17 Årjäng-7 Åke Lindblom 2140/4 B 1 14.3 29
2017-08-25 2017-08-25 Mantorp-6 Åke Lindblom 2640/9 B 4 16.0 32
2017-08-04 2017-08-04 Solvalla-6 Kaj Widell 2160/11 A 4 15.0g 24
2017-07-22 2017-07-22 Axevalla-8 Åke Lindblom 2660/12 C 4 15.0 189
2017-07-08 2017-07-08 Halmstad-3 Åke Lindblom 2660/13 C 0 g 270
2017-06-21 2017-06-21 Färjestad-3 Åke Lindblom 2160/13 B 6 15.4g 32
2017-05-30 2017-05-30 Eskilstuna-6 Åke Lindblom 2140/6 A 2 15.6 16
2017-04-20 2017-04-20 Örebro-1 Åke Lindblom 2640/2 C str
2018-06-26 2018-06-26 Solvalla-6 Åke Lindblom 2160/9 A 2 13.6 18
2018-06-09 2018-06-09 Östersund-11 Åke Lindblom 2640/9 B 0 13.3 160
2018-05-26 2018-05-26 Solvalla-11 Åke Lindblom 2140/4 B 6 11.6 288
2018-05-12 2018-05-12 Åby-6 Åke Lindblom 2140/2 B 2 12.2 54
2018-04-07 2018-04-07 Solvalla-8 Åke Lindblom 2140/9 D 0 13.3g 274
2018-03-10 2018-03-10 Eskilstuna-11 Åke Lindblom 2140/2 C 2 14.0 89
2018-02-17 2018-02-17 Axevalla-11 Åke Lindblom 1640/6 C 3 13.5 190
2018-01-31 2018-01-31 Solvalla-9 Åke Lindblom 2140/12 A 2 16.2 68
2018-01-20 2018-01-20 Romme-10 Åke Lindblom 2640/4 C 6 15.2 92
2019-09-01 2019-09-01 Jägersro Trav-10 Mats Holmstedt 2140/8 C 1 12.8 318
2019-08-20 2019-08-20 Solvalla-6 Mats Holmstedt 2140/7 B 2 13.5 122
2019-08-02 2019-08-02 Lindesberg-5 Åke Lindblom 1640/6 B 2 11.9 129
2019-07-26 2019-07-26 Lindesberg-1 Åke Lindblom 1660/9 B 6 12.8 126
2019-07-11 2019-07-11 Örebro-9 Åke Lindblom 2100/12 B 0 14.3 228
2019-06-06 2019-06-06 Lindesberg-5 Åke Lindblom 2140/1 B 3 15.0 31
2019-05-22 2019-05-22 Örebro-10 Åke Lindblom 2680/11 B 5 15.3 79ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se