Ponce de Leon travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ponce de Leon travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ponce de Leon har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ponce de Leon har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ponce de Leon


Petri Puro är en mästare på att plocka fram travstjärnor. Commander Crowe är förstås den största hittills. Nu har Halm..


Petri Puro är en mästare på att plocka fram travstjärnor. Commander Crowe är förstås den största hittills. Nu har Halmstadtränaren, som har knappt 30 hästar på sin träningslista, fått fram ännu en stjärna.
För en månads sedan tävlade D.D.’s Hitman i silverdivisionen på V75 och den sexårige hingsten kom till start i Finlandia-Ajo med minst pengar på kontot av samtliga tio hästar.
D.D.’s Hitman såg lysande ut och vann Finlandia-Ajo tillsammans med kusken Ulf Ohlsson som ersatte Johnny Takter (ryggproblem).
Årets upplaga av ”Finlands elitlopp” blev en rivig upplaga där finska derbyvinnaren Elian Web verkligen satte färg på tillställningen tillsammans med Jorma Kontio. Från spår 8 bakom bilen vann femåringen spetsstriden men det kostade 1.07,5 första halvvarvet.
Det höga tempot passade förstår hästarna en bit ner i fältet och bäst passade det D.D.’s Hitman som satt i tredjepar utvändigt, i rygg på Twister Bi men med storfavoriten Propulsion närmast bakom.

Vann med krafter kvar
300 kvar fick D.D.’s Hitman full anfallsorder av Ulf Ohlsson och han avgjorde miljonloppet lekande lätt. Ulf Ohlsson satt still i sulkyn över upploppet och ryckte inte ens bomullen (extraväxeln) ur hästens öron.
- Han kändes jättestark genom sista kurvan. Han vann med tussarna kvar och det kändes som att han hade ganska mycket krafter kvar faktiskt, sa Ulf Ohlsson.
Seger i Finlandia-Ajo innebär en inbjudan till Elitloppet.
- Han slog många bra hästar och är en häst på vägg uppåt. Det var värt en biljett det här, fortsatte segerkusken.
Titelförsvararen Propulsion hamnade ett snäpp för långt bak från sitt bakspår och trots ett starkt slutvarv fick favoriten nöja sig med andrapriset.
- Vi fick stryk av en väldigt häst. Han kändes bra, men det är inte så lätt att runda fält över 1600 meter, den som vann var väldigt bra, sa Propulsions kusk Örjan Kihlström.
Svensktränat även på tredjeplats genom Twister Bi och Christoffer Eriksson.
Segertiden på D.D.’s Hitman blev 1.09,8 över distansen 1609 meter autostart.

V75-dubbel för Redén
Daniel Redén fick nöja sig med en andraplats i Finlandia-Ajo men kunde trösta sig med en V75-dubbel på Vermo. Fyraårige USA-importen Love Matters vann bekvämt från spets i V75-inledningen sedan kusken Örjan Kihlström kört till ledningen efter ett halvvarv.
- Det såg bra ut, det känns som att det är en riktig löphäst. När man sitter bakom känns det som att han har enorm power. Det var riktigt bra det här, sa Daniel Redén.
- Jag var väldigt lugn faktisk. Han hade mycket krafter kvar. En jättefin häst som ska bli spännande att följa framöver, sa Örjan Kihlström.
Även V75-2 gick till firma Redén-Kihlström sedan Örjan Kihlström hittade tredje utvändigt med Stand Bayou. Sexåringen fick sedan draghjälp ända tills upploppet och där avgjorde han till slut ganska säkert.
- Han gick väldigt bra till slut. Han fick visserligen att bra lopp men var stark och rejäl till slut. Han var lite lat hela vägen, men jag kände i sista sväng att jag hade lite att köra med, sa Örjan Kihlström.

Westholm gillar långlopp
V75-3 var ett långlopp över dryga tre kilometer och in mot upploppet såg det ut som att Rod Stewart hade avgjort på styrka tillsammans med Christoffer Eriksson, men favoriten hade inget svar när Ponce de Leon fick fritt från rygg ledaren tillsammans med sin tränare Jörgen Westholm.
- Jag gillar långa lopp, det är kul för publiken och i dag var det kul för mig också. Hästarna går som tåget, stallet passerade fem miljoner i dag, konstaterade Rommetränaren stolt.
Jorma Kontio är populär i Finland och han fick besöka vinnarcirkeln tillsammans med Lincoln Lawyer, som var vassast över upploppet efter en resa i tredje utvändigt i andraspår.
- Han fick ett bra lopp och en bra rygg sista 600. Han avgjorde säkert över upploppet, sa Jorma Kontio om hästen som tränas av Stefan Melander.

Treåringar i häftig duell
Söndagens häftigaste duell bjöd treåringarna Hotshot Luca och Twist Of Fate som stred sida vid sista 700 med den sistnämnde utvändigt. Ingen av hästarna ville ge sig, men det var favoriten Hotshot Luca som höll undan knappt från ledningen tillsammans med kusken Mika Forss.
- Det var tajt, men det kändes som han skulle fixa det. Det gick lite för sakta första varvet, han trivs bättre när det är hård fart hela vägen, sa Mika Forss.
Finsk seger blev det även i V75-6 där Midnight Hour och kusken Iikka Nurmonen tog emot favoriten T.Rex och höll sedan undan från spets i ett rivigt lopp.
Utdelningen på sju rätt på V75 blev 6 907 kronor. Sex rätt gav 111 kronor och fem rätt 17 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Vårvärmen har så smått börjat göra sitt intåg över landet.På lördagens V75-skådeplats Mantorp kom d..


Vårvärmen har så smått börjat göra sitt intåg över landet.
På lördagens V75-skådeplats Mantorp kom den metereologiska för ett par veckor sedan och väderleksrapporterna inför helgen talar om soligt och 8-9 plusgrader.
Att vårkänslor är något som även drabbar hästar är inget okänt fenomen. Inte heller att deras formkurvor ofta följer liknande mönster från år till år.
Vissa springer betydligt snabbare på våren, andra får plötsligt svårt att hänga med.
Med hjälp av databasen travfakta.se har vi tagit reda på vilka av lördagens V75-hästar som presterat bäst just under denna årstid.
Resultaten har jämförts med hästarnas totala resultat och skapat ett index, där allting över 1,00 betyder att hästen tävlat mer framgångsrikt på våren än övriga året.
Kanske blir det en återuppväckt vårspecialist som skräller till och fixar miljonutdelning?

Hästar med positiva vårindex inför lördagens V75-omgång på Mantorp:

V75-1
6 Sambuca Knight 1,99
2 Grefstads Royalty 1,92
7 Charming Soldier 1,77
8 Thaitec 1,50
9 Top Yllit 1,44
1 Diffarn Am 1,23
10 Han Herred 1,22
11 Rafiki Fri 1,10

V75-2
2 Ponce de Leon 1,45
9 Star Cross 1,32
15 Felix V.M. 1,27
11 Teetime 1,24
14 Kirin de Zeun 1,24
3 Umberto Axe 1,14

V75-3
5 El Mago Pellini 1,64
1 Goldomaster 1,34
9 Charrua Forlan 1,29
4 Shadow Woodland 1,24
10 Spring Erom 1,24
7 Harry Haythrow 1,16
6 Going For Gold Zaz 1,02

V75-4
6 Pythagoras Face 1,18
7 In Toto Sund 1,07
3 Target Kronos 1,02

V75-5
2 Bartender In 1,41
8 Quirire 1,29
10 Paparazzi M. 1,23
7 Order to Fly 1,10
5 Djali Boko 1,03

V75-6
8 Forecast 2,16
4 Dragster 1,16
12 The True F. 1,15
1 And Here I Am 1,03
5 Hank von Håleryd 1,01

V75-7
2 National Prince 1,98
6 Don Corleone Trot 1,80
10 Rushmore Face 1,38
9 Vincent Zaz 1,33
1 Dust Collector 1,25
5 Flashing Victory 1,04

Robin Johansson, Kanal 75


27 år efter karriärens första seger med Hetty Roy blev Jörgen Westholm tusenklubbens 92:e medlem när han i fredagkvällens sjä..


27 år efter karriärens första seger med Hetty Roy blev Jörgen Westholm tusenklubbens 92:e medlem när han i fredagkvällens sjätte lopp skar mållinjen som etta med den sexårige valacken Ponce de Leon.
- Det kändes tidigt att det skulle bli seger. Jag tycker att jag la mig på ett sådant jämnt tempo att Ulf (Ohlsson med favoriten Mellby Diamant) skulle få svårt att komma upp och lägga sig på utsidan, sa Rommetränaren.
Redan 2013 tog Jörgen Westholm sin 1 000:e tränarseger tillsammans med Ukino du Vivier och han är nummer 39 i den svenska travhistorien att ta plats i både kuskarnas och tränarnas tusenklubb.

Super Light favoriten
Första fullträffen i V75 kom med Action Man 1996 och där blev även många segrar för elvafaldige miljonären Super Light, den häst som Westholm rankar etta bland alla sina vinnare. Den hittills största segern kom emellertid med en annan häst.
- Känslomässigt är Annickas seger i Svenskt Travoaks 2008 störst. Jag köpte henne som ettåring och stack ut huvudet och sa att jag skulle vinna loppet redan då. Min långsiktiga plan höll och det är det enda storloppet som jag vunnit som favorit.

”Långsiktig satsning”
Förra året slog Jörgen Westholm rekord i både inkörda pengar (12 miljoner kronor) och antal segrar (112) till stallet. I år har framgångarna fortsatt och håller stallet tempot uppe kommer 2017 bli ett nytt rekordår.
- Jag ser framgångarna som ett resultat av en långsiktig satsning och utvecklingen av min egen träningsanläggning de senaste åtta åren, sa Westholm efter loppet.

”Gett bort 500 segrar”
Jubilaren har aldrig ångrat sitt yrkesval. Att han skulle bli travtränare bestämde han sig för redan som liten grabb.
- Jag var tio år gammal och hade sommarjobb i ett stall och kom tillbaka när terminen startade och sa att jag ska bli travtränare. Inte en enda dag har jag ångrat mitt yrkesval och det är jag glad över. Jag har vunnit tusen lopp, kört bort 500 och gett bort 500. Det är väl bra att ha tagit sig hit då! sa Jörgen Westholm skrattande i Gävletravets vinnarcirkel.

Ola Johansson, Kanal 75


Rommetränaren Jörgen Westholm har en av sina arbetsperioder i stallets filial i Frankrike och hemmavid rullar det på med tävling och tr&aum..


Rommetränaren Jörgen Westholm har en av sina arbetsperioder i stallets filial i Frankrike och hemmavid rullar det på med tävling och träning.
24-årige Oskar J Andersson är stand in-chef i dalastallet och till helgen ska tre hästar prova lyckan i V75.
Eskilstuna arrangerar dubbeltrav med finaler i Breeders’Crown på söndagen (V75) där teamet i Sala inte finns representerade med någon häst efter ett för övrigt bra år med nära tio miljoner inkört.
- Nej, vi hoppades mycket på Magnesia som normalt skulle ha haft en bra chans att kvala in, men hon var inte helt kry i semifinalerna. Vi har varit med i några unghästfinaler i år men det blev lite tråkigare med Breeders, säger Oskar J Andersson för egen del passerat fjolårets rekord som kusk.

Passar 400 körda
Ett rekord som dessutom slagits med råge. 2015 års 35 segrar och 3,2 miljoner kronor inkört har blivit 4,2 miljoner och 60 segrar i år.
24-åringen är stallets hovslagare och jobbar mycket med unghästarna. Han vill fortsätta att vara bred nästa år och att inte kliva över 400 körda lopp i år är ett medvetet drag.
- Jag vinner fler proffslopp än lärlingslopp nu men visst är det till fördel för mig och mina uppdragsgivare att jag får vara med i lärlingsloppen. Kommer därför att köra prick 400 lopp i år för att även nästa år få köra loppen för lärlingar.
I V75-3 på lördagen har fyraårig stoet Feeka S.E. fina förutsättningar över kort distans. Tvåa senast från ledningen på Solvalla. Vad säger du om den starten?
- Hon fullföljde loppet på ett bra sätt. Hästen som vann det loppet (Unreturned Love) är väldigt kapabel och fick dessutom en smörresa och luckan kom perfekt .Så jag tycker inte att det var en prestation hon behöver skämmas över.
Hon är rask från start och visade vid segern i Eskilstuna i början av september att hon är en bra sprinter.
- Ja, distansen på lördag är passande och hon gick i mål med krafter kvar vid segern på en tolvtid. Visst är det bra hästar med på lördag men hon är helt klart en av dem. Hon är riktigt startsnabb och jag hoppas initialt på att komma till ledningen och så få jag lägga upp taktiken efter det. Bestämmer efter hur hon känns i värmningar och provstarter.
Alorac Mathbell kom i er träning i september och debuterade en månad senare med seger på hemmabanan. Jorma Kontio kör i V75-4.
- Jag tror att Kontio sitter upp bakom vår bästa chans på V75. Den här hästen har gjort det bra tidigare i karriären. Vi har filat lite på honom och det känns som att det går framåt hela tiden med honom. Han är stark och rejäl. Det blev ett ganska intetsägande lopp senast med tanke på att det inte var så hårt motstånd. Banan var väldigt krävande. Vi vet inte så mycket mer än att han vann på ett bekvämt sätt senast med krafter kvar.
Alorac Mathbell visade att höstens tunga banor inte bekommer honom i alla fall…
- Precis. Han är stark och ska så klart räknas i det här loppet. Det kan jag säga utan att sticka ut hakan allt för mycket. Han har visat att han gillar att vara först i mål och tagit flera segrar på få starter.
I lärlingsloppet (V75-2) kör du Triton Sisa, som tränas av Axevalla-amatören Anton Johansson. En häst som inte kommer att höra till de betrodda. Chans?
- Jag har kört honom en gång tidigare och gillade honom. Men det var för något år sedan och jag vet för lite om dagsstatusen för att uttala mig om våra chanser.
Stallet och du rundar av V75 med Ponce de Leon i klass I (V75-6). Ett spår sju bakom bilen drar väl ner förväntningarna?
- Det är bra hästar med och det är klar vingelrisk. Vi är nöjda om han är fyra-femma, slutar Oskar J Andersson.

Fotnot: V75 är på lördag kryddad med dubbeljackpot. En ensam vinnare med sju rätt kan vinna 65 miljoner kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-26 2015-10-26 Färjestad-9 2140/8 0 g 44
2016-11-27 2016-11-27 Gävle-11 Jörgen Westholm 1640/7 A 0 g 200
2016-11-05 2016-11-05 Eskilstuna-10 Oskar J Andersson 2140/7 C 0 524
2016-10-22 2016-10-22 Romme-10 Jörgen Westholm 1640/12 B 0 g 326
2016-10-05 2016-10-05 Solvalla-5 Oskar J Andersson 1640/5 A 2 12.0 24
2016-09-13 2016-09-13 Eskilstuna-5 Jörgen Westholm 2640/5 D 1 14.7 43
2016-08-26 2016-08-26 Färjestad-5 Oskar J Andersson 2640/15 A 2 15.5 24
2016-08-15 2016-08-15 Färjestad-4 Jörgen Westholm 2640/11 C 3 15.1 51
2016-07-29 2016-07-29 Romme-6 Jörgen Westholm 2140/3 C 5 15.3 27
2016-07-05 2016-07-05 Mantorp-7 Oskar J Andersson 2140/4 A 1 13.9 12
2016-03-09 2016-03-09 Solvalla-3 Oskar J Andersson 2640/5 A 0 g 19
2016-01-30 2016-01-30 Bergsåker-9 Oskar J Andersson 1640/5 A 0 g 40
2016-01-20 2016-01-20 Romme-2 Jörgen Westholm 2140/9 A 7 16.6 50
2017-11-30 2017-11-30 Gävle-7 Kaj Widell 1640/6 B 5 14.5 282
2017-10-26 2017-10-26 Gävle-7 Jörgen Westholm 2140/1 C 0 14.6 93
2017-09-23 2017-09-23 Färjestad-2 Oskar J Andersson 1640/2 B 0 g 26
2017-08-16 2017-08-16 Solvalla-11 Oskar J Andersson 2140/5 B 6 12.8 470
2017-07-21 2017-07-21 Axevalla-9 Jörgen Westholm 2140/6 C 0 g 146
2017-07-21 2017-07-21 Axevalla-4 Jörgen Westholm 2140/3 C 0 13.5 45
2017-06-17 2017-06-17 Boden-12 Oskar J Andersson 1640/10 A 3 13.8 145
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-8 Jörgen Westholm 2640/7 B 0 15.5 82
2017-05-07 2017-05-07 Vermo-7 Jörgen Westholm 3100/2 D 1 15.3 103
2017-03-25 2017-03-25 Mantorp-6 Oskar J Andersson 2640/2 C 0 15.2 74
2017-03-17 2017-03-17 Gävle-6 Jörgen Westholm 2640/3 D 1 15.0 39
2017-02-24 2017-02-24 Solvalla-1 Jörgen Westholm 2640/2 B 0 g 124
2018-07-23 2018-07-23 Åby-1 Veijo Heiskanen 2640/5 B 0 g 17
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-4 Kaj Widell 1640/10 C str
2018-07-01 2018-07-01 Åby-3 Jennifer L Oscarsson 2140/9 B 1 13.5 31
2018-06-15 2018-06-15 Axevalla-9 Veijo Heiskanen 2180/10 A 0 g 20
2018-05-06 2018-05-06 Årjäng-6 Jennifer L Oscarsson 2140/5 B 4 14.6g 22
2018-02-02 2018-02-02 Mantorp-8 Oskar J Andersson 2640/7 B 0 17.1 208
2019-05-02 2019-05-02 Boden-7 Veikko Haapakangas 2140/2 D 0 g 415
2019-04-18 2019-04-18 Boden-10 Ove A Lindqvist 2640/15 C 0 20.4g 76
2019-03-23 2019-03-23 Ryssland-4 Sami Saarela 2040/1 C 0 90
2019-03-03 2019-03-03 Ryssland-4 Geir Vegard Gundersen 2040/2 C 0 39
2019-02-25 2019-02-25 Skellefteå-5 John Östman 2180/6 C 2 16.7 44
2019-02-17 2019-02-17 Ryssland-6 Sami Saarela 2040/6 C 0 154ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se