Pinto Bob travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Pinto Bob travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Pinto Bob har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Pinto Bob har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Pinto Bob


Söndagens V75-tävlingar går i unghästarnas tecken. Det är dags för semifinaler i Breeders Crown och de bästa tre- och fyra&a..


Söndagens V75-tävlingar går i unghästarnas tecken. Det är dags för semifinaler i Breeders Crown och de bästa tre- och fyraåringarna finns med i startfälten. Saknas gör väl bara derbyvinnaren Attraversiamo som har gått till vintervila och uppträning inför nästa säsong.
Däremot är kriterievinnaren Power med. Efter den imponerande segern i landets största treåringslopp har Robert Berghs stjärna laddat för ännu en stor drabbning i Breeders Crown.
– Power tog sig ur loppet bra och fick ta det lite lugnt till en början med lite lättare jogging i skogen och i backen de första veckorna. Sedan har vi kört på i normal stil och han har fått några tempojobb. Hästen har sett bra ut i träningen och känns smidig och fin. Jag är nöjd med honom och tycker att han känns precis som inför Kriteriet, säger Robert Bergh.

”En helt enorm prestation”
Åbytränaren har nu vunnit Svenskt Travkriterium fyra gånger. De tidigare vinnarna har varit Remington Crown 1996, Simb Zipper 1999 och Hilda Zonett år 2000.
Med lite distans till årets upplaga av Kriteriet för en månad sedan, hur ser du på insatsen som Power gjorde?
– Det blir lite annorlunda när man tittar om på loppet. Det är en helt enorm prestation som hästen gör och man får verkligen uppleva hur bra han är på filmen. Det var en behaglig känsla när man körde honom i loppet och man tog lite för givet att det liksom skulle gå ändå trots den tuffa inledningen. Men när man ser loppet från sidan så tror man ju inte att det ska gå vägen. Han sticker verkligen ut i fart och styrka, menar Bergh.
Den treårige hingsten har tagit åtta segrar på 13 starter och sprungit in drygt 5,3 miljoner kronor. Han startar i lopp två, V4-1, och loppet är placerat innan V75 tar sin början. Han blir storfavorit från spår två bakom startbilen.
– När det inte blev några reaktioner efter Kriteriet och han har känts så pass fin, så bestämde vi oss för att köra Breeders Crown också. Det ser bra ut och självklart tror jag på bra chans, säger Bergh.

”Fast med alla krafter kvar senast – känns fin”
Han är på väg mot ett nytt toppenår och stallets hästar har sprungit in drygt 28,2 miljoner kronor och vunnit 172 lopp. Inom V75 på söndag selar Bergh ut tre hästar som ska vara med och slåss om finalplatserna i Breeders Crown, där finalerna avgörs i Eskilstuna den 10 november.
– Pinto Bob (V75-1) blev fast med alla krafter kvar senast. Han hade innerspår då precis som nu och är rätt så bra iväg, men kan inte vara med och köra om någon ledning. Bilstart fungerar annars klart bättre än voltstart men han kan ändå vara lite svår från just innerspåret. Det hade varit bättre med spår längre ut, som sex, sju eller åtta för att komma iväg bättre.
– Så det var lite surt med läget nu när hästen är i så fin form igen. Han hade någon start där han inte var lika bra som i samband med Sprintermästaren och Derbyt men nu tycker jag att det ser bra ut igen. Han kan absolut vinna loppet om det löser sig på något vettigt sätt. Det blir samma balans, barfota runt om igen och inga ändringar, säger Robert Bergh.
– Au Pair Girl (V75-5) spurtade bra som tvåa efter en sen lucka bakom Conrads Rödluva senast. Hon hade haft en liten paus inför det loppet och vi har siktat på Breeders Crown. Så det var ett bra genrep och hästen ska vara i riktigt fin form nu med det loppet i kroppen. Det är lite svårbedömt att säga hur bra chans det är men stämmer det på vägen är hon långt framme. Barfota bak och inga ändringar.
– Mellby Glader (V75-7) har gått bra och var duktig som kunde vinna mot bra motstånd senast. Jag var inte så segerviss inför det loppet för det var tufft emot men det blev gynnsamt för min häst när det blev tungsprunget underlag och ett litet fält. Nu är det lite andra förutsättningar och jag är väl inte så segerviss den här gången heller. Hästen är i alla fall fint i ordning för dagen och känns bra efter förra starten.

Michael Carlsson, Kanal 75


Ad Hoc (V86-1) visade prov på sin kapacitet när han senast blev tvåa i anrika S:t Leger. Från dubbla tillägg gick han en stark slutr..


Ad Hoc (V86-1) visade prov på sin kapacitet när han senast blev tvåa i anrika S:t Leger. Från dubbla tillägg gick han en stark slutrunda och tvingades bara släppa sprintermästartvåan och derbyfinalisten Pinto Bob förbi sig den sista biten. I starten dessförinnan fick inte Ad Hoc med sig något av priskakan men han höll starkt efter ett blytungt lopp mot stenhårt motstånd.
- Insatsen senast tycker jag var bra, fullt godkänd. Gången innan blev det lite för tufft kört för honom. Petter (Engblom) körde rätt rent taktiskt men kunde ha lugnat sig lite fartmässigt i vissa lägen. Den gången var hästen lite ”kort” också eftersom han galopperade i derbyförsöket gången innan och därför inte hade fått något riktigt lopp på närmare två månader, säger Raoul Engblom.
Med två lopp i kroppen börjar formen nu närma sig zenit för den fyraårige hingsten.
- Jag hoppas att han kan bli ännu bättre men formen är bra. Allt är som det ska efter senast. Han känns pigg och glad och fräsch och fin, så jag är fullt nöjd med honom.

”Tillhör toppskiktet i kullen”
Den här gången ställs Ad Hoc, som mestadels har mött kullkamrater, mot äldre hästar. Men det är inget som bekymrar hans tränare.
- Det lägger jag inte alls någon stor vikt vid. Han har mött riktigt bra hästar hela tiden även om de bara är fyra år. I Örebro näst senast var det riktiga topp-topphästar med och senast var det också ett par riktigt bra med.
Hur bra är han själv?
- Jag tycker att han tillhör toppen i kullen när han har en bra dag. Han har i hela sitt liv mött de som är i det absoluta toppskiktet och sprungit jämnt med dem. Det är i alla fall inte många som springer ifrån honom.
Borde han inte ha tjänat mer än de 861 000 kronor han har på vinstkontot?
- Om man ska jämföra med topphästarna i kullen som har tjänat mycket pengar så har han misslyckats i varje stort kval. Han har hoppat i två E3-kval, var dålig i kriteriekvalet, satt fast i kungapokalkvalet och hoppade i derbykvalet. Där har han tappat väldigt mycket pengar.

Vill ha ledningen eller rygg på ledaren
Att Ad Hoc inte har tjänat mer pengar betyder å andra sidan att han fortfarande befinner sig i en relativt låg klass. Spår två är dessutom ett ypperligt läge för den startsnabbe hingsten.
- Han har bra läge och det är en distans (2 640 meter) som jag tror passar honom. Sedan har jag lite svårt att sätta in honom i motståndet. Det är givetvis ett par bra med men han är bra själv också och ska förhoppningsvis vara med bland de tre främsta.
Ad Hoc blev tvåa från ledningen i sin tävlingsdebut 2017. Därefter har han tre segrar av tre möjliga från spets.
- Han visade i Örebro näst senast att han är startsnabb och kan han få gå i ledningen eller ta ledningen och släppa till någon av de bättre hästarna är det bra. När han är med där framme är han med och hugger.
Någon utrustningsändring?
- Han går som senast. Då hade vi bytt till en lite annorlunda baksko. Han har tidigare gått med greppskor men sprungit och slagit ihop lite så vi har tagit bort grepp och gjort en sko som ska bromsa baksteget lite. Det funkade och han går med samma skor nu.
Det är superjackpot på V86 med 25 miljoner kronor i åttarättspotten – hur tycker du att spelarna ska behandla honom?
- Spelarna ska behandla honom med respekt. Det är ofta dagsform och små marginaler som avgör men han har bra form och jag tycker att han har visat att han är så pass bra att han kan vara med och slåss om segern.

Ola Johansson, Kanal 75


S:t Leger bjöd på onsdagskvällens största prischeck och det bakom andrahandsfavoriten Pinto Bob som kunde kvittera ut 125 000 kronor i V86-..


S:t Leger bjöd på onsdagskvällens största prischeck och det bakom andrahandsfavoriten Pinto Bob som kunde kvittera ut 125 000 kronor i V86-5 tillsammans med sin tränare Robert Bergh.
Pinto Bob, som var tvåa i Sprintermästaren tidigare i år, visade att han även hanterar tre kilometer.
Segertiden blev 1.14,3 över distansen 3 180 meter voltstart. Tvåa blev Ad Hoc och trea Zarenne Fas som båda också startade från 40 meters tillägg.
Robert Bergh kunde räkna in en V86-seger även på Solvalla där Mats E Djuse körde sig till ledningen med favoriten Kövras So Far, som höll undan ganska bekvämt från spets.
V86-4 på Solvalla var ett uttagningslopp till Amatör-SM och loppet blev ganska odramatiskt sedan Mats Holmstedt bombande till ledningen med U.B.Cool och ledde sedan från start till mål. Åke Lindblom tränar vinnaren.
Amatör-SM avgörs på Åby under SM-dagen 12 oktober med 125 000 kronor till vinnaren.
Charrua Forlan var kvällens största favorit inom V86-spelet men trots att det såg mörkt ut mest hela vägen så var det ändå han som stod i vinnarcirkeln efter V86-2 tillsammans med kusken Torbjörn Jansson. Över upploppet visade Hans-Owe Sundbergs fyrfaldige miljonär att han var hårdast i fältet på hemmabanan Solvalla och sluggade sig förbi Yieldson och Puketorps Julius. Segertiden blev fina 1.11,5 över 1660 meter voltstart.
I V86-6 dominerade Erik Adielsson från start till mål med storfavoriten Master Blaster som kom lekande lätt till spets från spår 4 i voltstart.
- Jag är jättenöjd, han såg så smidig och harmonisk ut. Han har tagit steg de senaste månaderna. Det såg enkelt ut, kommenterade tränaren Fredrik B Larsson.

Open Stretch till vinnarcirkeln
I V86-1 visade Julia Af Solnäs att det går att vinna via Åbys dubbla open stretch. Peter Untersteiner satt i tredje invändigt och över upploppet spurtade hon sylvasst invändigt och ställde övriga schack matt.
Samma väg till vinnarcirkeln tog Callmeawinner som avgjorde V86-3 på Åby via open stretch från tredje invändigt. Carl Johan Jepson satt i segersulkyn och tränar gör Åbyamatören Lars Järpedal.
Carl Johan Jepson tog sedan en andra V86-seger för kvällen och även i V86-7 använde han de extra innerspåren över upploppet tillsammans med Thriller N.P. Tränar vinnaren gör Halmstads Magnus Dahlén.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


S:t Leger bjöd på onsdagskvällens största prischeck och det bakom andrahandsfavoriten Pinto Bob som kunde kvittera ut 125 000 kronor i V86-..


S:t Leger bjöd på onsdagskvällens största prischeck och det bakom andrahandsfavoriten Pinto Bob som kunde kvittera ut 125 000 kronor i V86-5 tillsammans med sin tränare Robert Bergh.
Pinto Bob, som var tvåa i Sprintermästaren tidigare i år, visade att han även hanterar tre kilometer.
Segertiden blev 1.14,3 över distansen 3 180 meter voltstart. Tvåa blev Ad Hoc och trea Zarenne Fas som båda också startade från 40 meters tillägg.
Robert Bergh kunde räkna in en V86-seger även på Solvalla där Mats E Djuse körde sig till ledningen med favoriten Kövras So Far, som höll undan ganska bekvämt från spets.
V86-4 på Solvalla var ett uttagningslopp till Amatör-SM och loppet blev ganska odramatiskt sedan Mats Holmstedt bombande till ledningen med U.B.Cool och ledde sedan från start till mål. Åke Lindblom tränar vinnaren.
Amatör-SM avgörs på Åby under SM-dagen 12 oktober med 125 000 kronor till vinnaren.
Charrua Forlan var kvällens största favorit inom V86-spelet men trots att det såg mörkt ut mest hela vägen så var det ändå han som stod i vinnarcirkeln efter V86-2 tillsammans med kusken Torbjörn Jansson. Över upploppet visade Hans-Owe Sundbergs fyrfaldige miljonär att han var hårdast i fältet på hemmabanan Solvalla och sluggade sig förbi Yieldson och Puketorps Julius. Segertiden blev fina 1.11,5 över 1660 meter voltstart.
I V86-6 dominerade Erik Adielsson från start till mål med storfavoriten Master Blaster som kom lekande lätt till spets från spår 4 i voltstart.
- Jag är jättenöjd, han såg så smidig och harmonisk ut. Han har tagit steg de senaste månaderna. Det såg enkelt ut, kommenterade tränaren Fredrik B Larsson.

Open Stretch till vinnarcirkeln
I V86-1 visade Julia Af Solnäs att det går att vinna via Åbys dubbla open stretch. Peter Untersteiner satt i tredje invändigt och över upploppet spurtade hon sylvasst invändigt och ställde övriga schack matt.
Samma väg till vinnarcirkeln tog Callmeawinner som avgjorde V86-3 på Åby via open stretch från tredje invändigt. Carl Johan Jepson satt i segersulkyn och tränar gör Åbyamatören Lars Järpedal.
Carl Johan Jepson tog sedan en andra V86-seger för kvällen och även i V86-7 använde han de extra innerspåren över upploppet tillsammans med Thriller N.P. Tränar vinnaren gör Halmstads Magnus Dahlén.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


StartlistaSvenskt Travderby2 640 meter autostart(häst – tränare)1. Global Wise Guy (Timo Nurmos)2. Roofie (Johan Untersteiner)3. Campo Bahia (Co..


Startlista
Svenskt Travderby
2 640 meter autostart

(häst – tränare)
1. Global Wise Guy (Timo Nurmos)
2. Roofie (Johan Untersteiner)
3. Campo Bahia (Conrad Lugauer)
4. Inti Boko (Timo Nurmos)
5. Global Welcome (Svante Båth)
6. Attraversiamo (Svante Båth)
7. Flight Dynamics (Stefan Melander)
8. Smokin Joe (Adrian Kolgjini)
9. Ferrari Sisu (Conrad Lugauer)
10. Kennedy (Adrian Kolgjini)
11. Alone (Pasi Aikio)
12. Pinto Bob (Robert Bergh)
Förstapris: 2.000.000 kronor (dubbla om hästen är med i Premiechansen)

Startlista
Derbystoet final
2 140 meter autostart

(häst – tränare)
1. Aleppo Pine (Roger Walmann)
2. Hankypanky Rubyred (Timo Nurmos)
3. Staro Miami (Aripekka Pakkanen)
4. Conrads Rödluva (Daniel Redén)
5. Activated (Fredrik Wallin)
6. Adi Gallia (Nicklas Westerholm)
7. Fanny Chenal (Björn Goop)
8. Call Me Brodda (Thomas Madsen)
9. Racing Brodda (Mattias Djuse)
10. Valetta (Björn Goop)
11. Miss Sober (Robert Bergh)
12. Zeta Kronos (Björn Goop)
Förstapris: 1.000.000 kronor (dubbla om hästen är med i Premiechansen)

Kanal 75


Vilka är landets bästa fyraåriga travare? På onsdagskvällen gavs en hel del svar på den frågan på Jägersro i u..


Vilka är landets bästa fyraåriga travare?
På onsdagskvällen gavs en hel del svar på den frågan på Jägersro i uttagningarna till Svenskt Travderby och Derbystoet.
Efter en imponerande seger i Kungapokalen på Åby i maj höjdes Conrad Lugauers Campo Bahia till skyarna och det talades om en given favorit i derbyt.
Inför onsdagens kvalrundan i Malmö hade hästen inte startat sedan storsegern i maj och det var trots allt lite osäkert var hästen stod formmässigt.
Ingen fara med flåset skulle det visa sig,
Conrad Lugauer körde till från åttondespåret direkt när bilen lämnade och gled till ledningen. Campo Bahia fick dra i ett småtufft tempo hela vägen och visade inga trötthetstecken utan stack bara ifrån konkurrenterna över upploppet.
- Jag är lättad naturligtvis eftersom så mycket stod på spel. Nu är vi i final och hästen kändes otroligt fin. Det blev en bra genomkörare men inget riktigt lopp ändå eftersom han mer eller mindre fick löpa på som han ville. Men när han sedan stack undan var han oerhört starkt sista de sista 150 meterna och då märkte jag att det fanns mycket krafter i honom, sa Conrad Lugauer.

Sonen ordnade Lugauers andra
”Första hindret är avklarat för att vinna Svenskt Travderby!” refererade löpningsreferenten Johan Elmskog i tornet på Jägersro och på platserna jublades det.
Favoriten i fyraåringarnas största lopp kommer från Jägersro.
Campo Bahia vann med sex längders marginal ner till tvåan och segertiden skrevs till 1.13,1 över 2640 meter.
Team Conrad Lugauer har dubbla chanser i finalen söndagen 1 september.
I det fjärde kvalet till Svenskt Travderby, samtliga inom V75-spelet, triumferade nämligen Marc Elias, en son till Conrad Lugauer.
Marc Elias körde offensivt med Ferrari Sisu och satsningen lyckades.
Marc inledde från ett åttondespår och körde direkt fram utvändigt ledaren och löste av storfavoriten Attraversiamo och Erik Adielsson.
Några hundra meter senare gjorde Erik Adielsson sitt drag och styrde fram och satte press på ledande Cab Lane.
Marc Elias kunde sedan överraskande spurta till seger med Ferrari Sisu och en lite ringrostig men trots allt tapper Attraversiamo avväpnades i god tid.
- Det är många som underskattar honom men med ett inte allt för tufft lopp tror jag på en plats bland de tre första i finalen, sa Marc Elias.

Snabbaste kvaltiden
Fjolårets kriterievinnare Inti Boko bet ifrån sig som en tiger i ledningen för Björn Goop och knallade undan på den snabbaste kvaltiden, 1.12,6.
Timo Nurmos tränar och har nu dubbla hästar i finalen.
Två hästar i finalen har också Adrian Kolgjini som var tvåa med Smokin Joe i loppet och sedan tidigare hade kvalat in Kennedy.
Timo Nurmos andra finalist var Global Wise Guy som fick bestämma i ledningen och inte hade några problem med att segla undan för Jorma Kontio.
Global Welcome har startat sparsamt sedan Breeders Crown-segern i november. I årets blott tredje start ordnade han en derbyplats från ledningen tillsammans med Erik Adielsson.
Svante Båths häst behövde inte visa hela sitt register och Alone spurtade som en furie över upploppet till andraplatsen. Pasi Aikios springare var loppets stora utropstecken.
Erik Adielsson var nöjd med att ha skakat av den värsta ringrosten.
- Jag hade tussarna kvar och det här loppet gjorde nog hästen riktigt gott, sa Erik Adielsson om hästen som blev en av två finalister i derbyt för tränare Båth.

Skräll av Roofie
Johan Untersteiner vann det sjätte och sista uttagningsloppet med jätteöverraskningen Roofie. Tvåa och med till final Robert Bergh och Pinto Bobo.
Första söndagen i september är ett klassiskt datum i derbysammanhang och i år är det söndagen 1 september som gäller för finalerna i Svenskt Travderby och Derbystoet.
V75 då? Sju rätt delade ut 115 016 kronor, sex rätt 566 kronor och fem rätt 25 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-10-25 2017-10-25 Åby-1 Robert Bergh 2140/2 C 0 g 19
2017-10-18 2017-10-18 Jägersro Trav-1 Robert Bergh 1640/1 D 2 15.5 28
2018-09-18 2018-09-18 Solvalla-10 Robert Bergh 2640/8 D 0 g 510
2018-09-03 2018-09-03 Mantorp-8 Robert Bergh 2640/8 C 4 14.4 91
2018-08-10 2018-08-10 Åby-2 Robert Bergh 2140/5 B 1 14.9 166
2018-08-02 2018-08-02 Åby-11 Christoffer Eriksson 2140/8 B 0 g 56
2018-07-29 2018-07-29 Åmål-2 Robert Bergh 2080/10 B 1 17.7 17
2018-07-10 2018-07-10 Solvalla-1 Robert Bergh 2140/12 D 0 189
2018-06-12 2018-06-12 Solvalla-7 Robert Bergh 2640/12 C 0 g 78
2018-04-19 2018-04-19 Axevalla-2 Robert Bergh 2140/5 B 0 g 48
2018-04-08 2018-04-08 Årjäng-7 Robert Bergh 2140/8 A 0 g 17
2019-10-27 2019-10-27 Solvalla-6 Robert Bergh 2140/1 A 0 g 74
2019-10-15 2019-10-15 Axevalla-9 Torbjörn Jansson 2140/1 B 0 13.9 91
2019-09-25 2019-09-25 Åby-8 Robert Bergh 3180/8 B 1 14.3 33
2019-09-01 2019-09-01 Jägersro Trav-11 Robert Bergh 2640/12 C 0 15.4g 347
2019-08-21 2019-08-21 Jägersro Trav-11 Robert Bergh 2640/8 B 2 12.6 67
2019-07-17 2019-07-17 Eskilstuna-11 Torbjörn Jansson 2640/9 C 1 13.4 170
2019-07-04 2019-07-04 Halmstad-8 Robert Bergh 1609/5 D 1 11.3 207
2019-06-27 2019-06-27 Åby-4 Christoffer Eriksson 2660/3 B 0 g 28
2019-06-13 2019-06-13 Åby-4 Robert Bergh 2140/3 D 1 13.9 29
2019-06-05 2019-06-05 Åby-8 Christoffer Eriksson 2140/4 B 6 14.3g 250
2019-05-17 2019-05-17 Dannero-5 Ove A Lindqvist 2140/14 A 0 g 29
2019-05-01 2019-05-01 Bergsåker-6 Ove A Lindqvist 2140/4 C 0 g 680
2019-04-22 2019-04-22 Halmstad-10 Robert Bergh 2640/9 B 3 14.8 120ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se