Philippa travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Philippa travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Philippa har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Philippa har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Philippa


Världens bästa travsport med årets roligaste V75.Men från vilka positioner brukar loppen vinnas under elitloppslördagen på Solv..


Världens bästa travsport med årets roligaste V75.
Men från vilka positioner brukar loppen vinnas under elitloppslördagen på Solvalla?
Vi har kikat på de tio senaste åren och kan konstatera att det lönat sig betydligt mer att vara offensiv än defensiv.
Vi räknar Harper Hanovers för sig och tittar på övriga 60 lopp som körts på V75 den här lördagen. Det handlar om STL-finaler samt två lopp för ston, precis som i år.
Och ser man till var vinnarna suttit varvet från mål är det påtagligt hur sällan de återfunnits längre bak på innerspår än i rygg ledaren.
Endast en gång har det hänt, när Hans G Eriksson skrällde till nästan 80 gånger pengarna med Topgear i klass I-finalen 2016. Då gick segervägen via femte inner och ut i fjärde utvändigt 700 kvar.
I övriga 59 lopp har vinnaren återfunnits aningen i spets, dödens, rygg ledaren eller längre bak i andraspår.
Här är vinnarnas positioner från V75 elitloppslördagen sedan 2013 med Harper Hanovers lopp borträknat.

Spets 21
Dödens 13
Rygg ledaren 4
Andra ytter 7
Tredje inner 0
Tredje ytter 6
Fjärde inner 0
Fjärde ytter 1
Femte inner 1
Femte ytter 2
Sjätte inner 0
Sjätte ytter 5
Övriga 0

Vi räknar om till procent och jämför med vinnande positioner för alla lopp på V75 sedan 2020, en uppgift som finns tillgänglig i Travfakta.

Vinnande positioner i procent
V75 elitloppslördagen (V75 totalt)

Spets 35 (42)
Dödens 22 (14)
Rygg ledaren 7 (7)
Andra ytter 12 (9)
Tredje inner 0 (3)
Tredje ytter 10 (8)
Övriga 15 (17)

Invändig resa 43 (56)

Att trava på innerspår är betydligt mindre gynnsamt under elitloppslördagen än vad det brukar vara och det som sticker ut mest är andelen dödensvinnare. I många fall har det handlat om tidiga avancemang från hästar som inlett i kön, men hunnit fram utvändigt ledaren inför slutvarvet.
Varför det varit så otroligt sällsynt med vinnare efter invändiga smygresor går förstås att spekulera i. En teori som ligger nära till hands är att jämnare fält gör att luckorna kommer mer sällan. En annan skulle kunna vara att innerspåret generellt är lite tyngre än övriga spår den här dagen.

Vad gäller Harper Hanovers lopp har ingen häst vunnit från ledningen sedan Nougat Ås 2013, de två andra vinnarna från startvolten är Platon Face som kördes fram utvändigt om ledaren medan Eelis smög i fjärde inner. Vad gäller övriga sju vinnare har samtliga gått med i tåget i tredjespår varvet från mål så tendensen att få vinnare travat på innerspår håller i sig även där.

Genomgång av omgången
Då går vi över om omgången där vi med hjälp av Travfakta och olika öppna databaser försökt gräva fram matnyttig information kring lördagens hästar.

V75-1
1 Filippa B.J.
har aldrig haft innerspår bakom bilen i Sverige. Hon har haft spår 2 vid tre tillfällen och spetsat i två av dessa, senast via 1.12,2 första 500 på Örebrotravet för fyra starter sedan.
2 Racing Brodda har spetsat i 2 av 4 starter från spår 2 bakom bilen och har vunnit 5 av 10 gånger hon travat i ledningen.
3 Imhatra Am är obesegrad från spets i sju starter i Sverige. Hon har bara spetsat i en av fem starter från spår 3.
4 A Perfect Dutchess har bara startat på svensk mark en gång, i vintras då hon var trea från spets bakom Faeza Zet och Nymke Brigadoon.
5 Zeudi Amg segrade i bronsfinalen den här helgen i fjol då hon bombade till spets från spår 8 och drog undan på 1.11,5/2 140 meter autostart. Det är enda gången hon kommit till spets på svensk mark där hon är segerlös i övriga fyra starter från startspåren 8, 9, 6 och 10 bakom bilen. Hon har vunnit 2 av 11 starter över medeldistans genom karriären, att jämföra med 23 av 46 på sprinterdistans. Det här blir hästens första start över sprinterdistans i Sverige.
6 Call Me Brodda har vunnit 6 av 12 gånger hon travat i spets i Sverige och brukar sällan släppa, men har aldrig nått ledningen i 17 starter från spår 6 eller längre ut bakom bilen i hemlandet.
9 Riet Hazelaar gör första starten i Sverige och körs av Dexter Dunn som kör sitt första lopp på svensk mark tidigare under lördagen. Tränaren Dion Tesselaar har 31 i segerprocent och ROI 137 efter 29 starter på svenska banor.
10 Sister Sledge har tagit 7 av sina 9 segrar i Sverige från spets och aldrig suttit längre bak i fältet än i rygg ledaren varvet från mål. I sin enda start från bakspår forcerades hon fram utvändigt ledaren efter 700 meter i stenhårt tempo och kroknade. Hon segrade på 1.09,1 i Fyraåringseliten den här helgen för två år sedan och har resultaten 4 st: 3-1-0 över sprinterdistans i Sverige, då hon travat i ledningen varje gång.

V75-2
1 Ultra Violet
har bara stått på startvolten vid tre tillfällen och aldrig haft spår 1. Hon har tappat mark och hamnat i kön från spår 2 respektive 7, samt körts fram utvändigt ledaren via tredjespår från spår 5. Hon travat iväg felfritt i samtliga åtta voltstartslopp och är obesegrad på två försök från ledningen. Hon ska tävla barfota bak för tredje gången i karriären.
2 Kit Crown spetsade från spår 2 i sin senaste start, har haft läget i voltstart vid fyra tillfällen och gått felfritt i samtliga. Hästen har vunnit 6 av 8 starter sedan Öystein Tjomsland tog över träningen och galopperat vid båda förlusterna.
4 Ballerina Indika har resultaten 6 st: 3-0-0 med jänkarvagn, att jämföra med 16 st: 3-4-0 med vanlig vagn som hon måste ha i voltstart. Hon körs av Åke Svanstedt för första gången.
6 Pam Trot har haft springspår på startvolten vid två tillfällen och hamnat i rygg ledaren båda gångerna.
7 Toscana Southwind gjorde debut för Troels Andersen i sin senaste start. Hon har haft springspår sex gånger och galopperat i en. Två av dessa har varit från startvolten då hon inte varit med i spetskörningen från början.
8 Future Sox är anmäld barfota runt om för första gången.
9 Classy Knox ska tävla barfota runt om för fjärde gången i karriären.
10 Queen ska tävla barfota runt om för fjärde gången i karriären.
13 Vilja T.Y.C. ska tävla barfota runt om för tredje gången i karriären.
15 Devs Daffodil är rutinerad när det gäller att starta från 40 meters tillägg över medeldistans och har segrat i 3 av 12 starter från 2 180 meter. Hon tävlade den här helgen i fjol och slutade då fyra i stoeliten efter en pigg spurt från fjärde inner.

V75-3
1 Friend of Elves
har haft innerspår bakom bilen en gång och fick då inleda i tredje inner för att tidigt gå ut i andra ytter på Solvalla i höstas. Hästen har aldrig travat i ledningen.
2 Heartbeat Thunder har gjort fyra starter för Daniel Wäjersten. Hästen har bara körts i spets en gång och var då fyra i tidigare regi.
3 Hipster K. är obesegrad i två starter med Linda Sedström.
4 Lincoln Abe Boko är obesegrad i ledningen i fyra starter sedan han kom till Hans Crebas.
5 Match’em är obesegrad i tre försök från ledningen.
6 Keystone Cash körs av sin tränare Bo Westergaard för första gången i Sverige. Stallet har vunnit 6 av 10 starter i Sverige sedan 15 maj.
8 Dragons Bar gör första starten i Sverige. Hästen tävlade barfota runt om vid vinsten på Vermo senast och har resultaten 5 st: 3-2-0 med den balansen i Italien. Hästen kom till Alessandro Gocciadoro inför årets säsong.
9 Kingslayer Pellini tävlade barfota runt om för första gången i Daniel Wäjerstens regi senast, hästen är segerlös på sex starter med den balansen.
10 Majah B. gör sin första start i Sverige. Gaute Lura är segerlös i 18 starter på svensk mark som tränare.
11 Demon är anmäld barfota runt om för första gången i Sverige. Hästen är obesegrad i två starter på den balansen i Italien.
12 El Vego Khalifa är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången.

V75-4
1 Working Class Hero
är obesegrad i fyra starter barfota bak och i tre starter från ledningen. Han har aldrig haft innerspår bakom bilen. Kusken Gabriele Gelormini var segerlös i sina första 18 starter i Sverige, men har vunnit 4 av de senaste 10 inklusive en dubbel på V75 den här dagen i fjol bakom Heliade du Goutier och Diablo de Vauvert.
2 Smile Silvio är anmäld barfota runt om och med jänkarvagn, båda för första gången. Hästen har aldrig tävlat med så tätt intervall som han gör nu.
3 Jackpot gick barfota runt om samt med jänkarvagn för första gången senast. Hästen körs av Örjan Kihlström för första gången. Kihlström har 22 i segerprocent med jänkarvagn på V75, att jämföra med 14 i vanlig sulky.
4 Kaxig In har tävlat med skor runt om i samtliga starter.
5 Oligark Tooma tävlade barfota runt om och kördes av Mika Forss för första gången vid vinsten senast.
6 Sir Express ska göra sin första start i Sverige. Tränaren Wolfgang Nimczyk har 28 i segerprocent totalt på svensk mark och 17 i segerprocent på V75.
7 Peter Pan tävlade barfota runt om för första gången vid segern senast och är nu anmäld att tävla med jänkarvagn för första gången.
9 Mellby Imperial har aldrig tävlat med så tätt intervall som han gör nu.
11 Patrick Palema gör sin första start på svensk mark där tränaren Anette Midtlyng har vunnit 3 av 20 starter.
12 Email har resultaten 3 st: 2-0-0 i jänkarvagn, att jämföra med 10 st: 0-5-0 i vanlig sulky.

V75-5
1 Twigs Honor
har haft innerspår bakom bilen vid sex tillfällen och blivit överflyglad varje gång.
3 Es Trenc är obesegrad från ledningen i sju starter på svensk mark, men vek sig i tät hemma i Norge i sin senaste start.
4 Castor the Star har gått i ledningen med barfotabalans vid sex tillfällen och var obesegrad så innan han åkte dit mot Francesco Zet i senaste starten. Han har inte lyckats nå spets i någon av tre starter från spår 4 bakom bilen. Han spetsade från innerspår, släppte till Fabulous Pellini och tog sistapengen i klass I-finalen den här helgen i fjol.
5 Laredo Boko har bara lyckats komma till spets två gånger i karriären och vunnit båda.
6 Inspiration ska tävla med jänkarvagn för första gången. Hästen är segerlös i nio starter under våren.
7 Heroine Darling tävlade med jänkarvagn för första gången i sin senaste start.
8 So Far Away Ås har tagit 6 av karriärens 7 segrar från ledningen.
11 Comes With Age tävlade barfota bak samt med jänkarvagn för första gången vid spetsvinsten senast.

V75-6
1 Karat River
kunde inte svara ut Sourire Frö i sin enda start från innerspår i Breeders’ Crown-finalen i höstas. Hästen har travat i ledningen vid fem tillfällen och vunnit samtliga.
2 Readly Lavec har resultaten 12 st: 10-2-0 från spets i Sverige och har frontat i sina sex senaste starter bakom bilen på svensk mark. Han släppte spets till Zeudi Amg och slutade fyra i bronsfinalen den här helgen i fjol.
4 L.A.Boko ska tävla barfota runt om för första gången i karriären. Han är obesegrad i fem starter i ledningen. Hästen slutade tvåa bakom Kentucky River i klass II-finalen den här helgen i fjol.
5 Behind Bars har forcerats till spets i alla sina tre starter från spår 5, varav två gånger efter första halvvarvspasseringen. Han har segrat i 7 av 9 starter från ledningen.
8 King of Everything har tävlat med kombinationen barfota runt och jänkarvagn två gånger, vann den första i överlägsen stil från spets och satt fast i den andra.
9 Hipster Am var trea bronsfinalen efter en pigg spurt från fjärde inner den här helgen i fjol. Han har resultaten 10 st: 8-1-0 över sprinterdistans, att jämföra med 16 st: 2-1-6 över medeldistans.
11 King Schermer vann sitt försök från samma utgångsläge på Jägersro. Michel F Rothengatter har 21 i segerprocent och skyhöga ROI 371 som tränare på 28 starter på svensk mark.
12 Falcon Eye har aldrig tävlat barfota runt om i Sverige.

V75-7
1 Boli You S.M.
ska tävla barfota runt om för första gången. Hästen har gått i ledning en gång i Sverige, vid tredjeplatsen på Bergsåker i februari.
2 Imperatur Am ska tävla barfota bak för andra gången i karriären.
3 Versace Face var med från startvolten i det här loppet och fjol och slutade oplacerad efter en strulig resa då han drogs bakåt från andra par utvändigt. Hästen har resultaten 9 st: 3-3-1 över distansen.
5 Velten Swarowski har segrat i 5 av 8 lopp då han tävlat barfota bak i Sverige.
6 Global Beware är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären, förra gången var i derbykvalet 2021 då han slutade trea bakom San Moteur och Global Badman i regi Johan Untersteiner. Han har tävlat barfota bak i sina tre senaste starter och är obesegrad på den balansen i Finland.
7 Gasolin har aldrig tävlat barfota runt om i Sverige.
8 Kentucky River segrade i klass II-finalen på 1.11,1/2 140 meter autostart den här helgen i fjol. Han har tävlat i voltstart sju gånger och haft springspår i en av dessa – från tillägg på Halmstad i mars i fjol då han tillsammans med Per Nordström inte alls prickade starten och hamnade först i andraspår som femtehäst runt första sväng i ett lopp där det bara stod en häst på startvolten.
9 Calle Crown har tävlat i princip uteslutande barfota runt om i Frankrike. På svensk mark har han bara gått med den balansen i 2 av 25 starter, vid femteplatsen i Hugo Åbergs Memorial samt vid segern i gulddivisionen på Mantorp i fjol. Han har segrat på 2 925 meter i Cagnes-sur-Mer samt över 2 875 meter på Vincennes.
10 Aetos Kronos har aldrig tävlat över tre kilometer. Han har vunnit 2 av 5 starter över 2 640 meter och slutade trea i Svenskt Travderby efter en sylvass spurt från femte ytter bakom Hail Mary och Don Fanucci Zet 2020.
11 Eric the Eel har resultaten 11 st: 2-3-1 och har aldrig varit sämre än femma felfri över distanser 2 850 meter och längre på fransk mark. Hästen har inte startat i Sverige sedan 2020.
12 Power har startat över tre varv en gång i Sverige och segrade då i St Leger på Åby som fyraåring på tiden 1.13,8/3 180 meter.
13 Fakir de Mahey var först i mål i ett överpacat lopp senast och hade förmodligen landat på 1.10,1/2 100 meter autostart, men blev diskvalificerad för orent trav. Hästen tävlade barfota bak då och hade tävlat barfota runt om i sju starter i rad före det. Mathieu Mottier red Florida Sport till seger i montéeliten i fjol, men har aldrig kört lopp i Sverige. Han har 10,6 i segerprocent som kusk i hemlandet.
14 Hatchet Man tränades tidigare av Philippa Allaire och är segerlös i sju starter för Charles-Antoine Mary i Frankrike. Mary har startat två hästar Sverige som tränare - Florida Sport i montéeliten i fjol samt Rapide du Bois som galopperade i Fyraåringseliten 2009 och har aldrig kört lopp i Sverige. Han har 6,4 i segerprocent som kusk i hemlandet.
15 Moni Viking har segrat i 5 av 7 starter över tre kilometer i Sverige och sprungit in 5,95 miljoner kronor i dessa. Bland segrarna finns Harper Hanovers lopp 2020 på världsrekordtiden 1.11,9/3 180 meter. I fjol slutade han fyra i detta lopp på 1.12,5.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-04 2015-12-04 Bergsåker-4 2140/5 8 34.3 447
2015-11-28 2015-11-28 Umeå-9 2160/9 str 139
2015-11-21 2015-11-21 Bergsåker-2 2160/3 0 g 406
2015-10-29 2015-10-29 Östersund-6 2160/12 0 32.7g 222
2015-10-17 2015-10-17 Bergsåker-9 1660/6 8 33.9 118
2015-09-24 2015-09-24 Hagmyren-1 2660/5 7 31.8g 206
2016-04-24 2016-04-24 Bergsåker-7 Martin P Djuse 2180/12 B 0 g 684
2016-04-17 2016-04-17 Hagmyren-8 Frida Lejonclou 2180/9 B 0 33.8g 698
2016-04-12 2016-04-12 Bollnäs-3 Martin P Djuse 2140/6 D 0 28.5g 1036
2016-03-22 2016-03-22 Östersund-1 Martin P Djuse 2660/8 D 7 33.2g 562
2016-03-05 2016-03-05 Bergsåker-3 Mattias Djuse 2640/1 D 0 33.8 750
2016-02-11 2016-02-11 Gävle-3 Martin P Djuse 2660/5 D 7 33.1g 317
2016-01-30 2016-01-30 Bergsåker-4 Martin P Djuse 2640/4 D 4 31.9 262
2016-01-15 2016-01-15 Östersund-3 Martin P Djuse 2140/1 D 0 30.3g 593



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se