Per Jo travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Per Jo travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Per Jo har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Per Jo har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Per Jo


Dagen före nyårsafton hade spelbolaget ATG:s satsning Winter Burst kommit fram till den näst sista omgången i V75 Winter Burst. Tävli..


Dagen före nyårsafton hade spelbolaget ATG:s satsning Winter Burst kommit fram till den näst sista omgången i V75 Winter Burst.
Tävlingarna avgjordes på Bjerke travbana i Oslo på en något tungsprungen bana.
Christina Tilp har jobbat som hästskötare i Thomas Uhrbergs stall men bor nu i Värmland igen och tränar hästar på amatörbasis.
Fyra hästar finns på träningslistan, varav sexåriga stoet Lady L.S. kom till stallet så sent som i början av december.
I tipsintervjuerna före loppet började norske kuskettan Tom Erik Solberg flagga för att Lady L.S kunde vara en farlig konkurrent. Christina Tilp själv andades optimism och deklarerade att hon ville köra i ledningen i loppet över 2100 meter.
Efter en saftig öppning i trakterna av 1.11,0 första 500 släppte Christina ifrån sig spetsen med Lady L.S. Norske Lars Anvar Kolle körde offensivt med betrodda Dancing Queen men föll på eget grepp.
Lady L.S. såg slagen ut 500 meter från mål i ledarens rygg men tände om och kunde vinna ganska enkelt när Christina Tilp drog ner det norska huvudlaget.
- Jag sa ju till Kolle att jag tänker inte släppa! Men när han fortsatte att köra tänkte jag att jag inte ville köra bort loppet bara för att jag ska ha ledningen. Jag tycker att hon är en härlig häst och det är jätteroligt att hon lyckas och går så här bra i dag, sa segerkusken.
Lady L.S. kom till stallet för bara några veckor sedan och det här var andra starten.
- Vi har gett henne massage och jobbat mycket med hennes psyke. Hon var bra i ordning när jag fick henne men det kändes som att det gett bra utslag ändå, sa Christina Tilp.

Skräll av storkusken
V75-omgången i Oslo blev svår för spelarna. Endast ett system - inlämnat i Finland - överlevde de sju loppen och blev värt drygt 6,1 miljoner kronor.
Tom Erik Solberg vinner flest lopp i Norge men var inte alls påpassad av spelarna i V75-1.
Oddmund Wallevik tränar sjuåriga stoet In Håleryd som endast var spelad på fyra procent på V75 men var hur överlägsen som helst.
Skrällen In Håleryd satt sist och rundade konkurrenterna i spåren i den sista kurvan.
- Ja, det ska ju vara svårt att vinna från ett tiondespår på kort distans men jag trodde ändå lite grand på henne. 600-700 kvar tänkte jag att de kanske hade fått köra lite för sakta där framme men banan suger lite krafter och den här är stark och går hela vägen till mål, sa Tom Erik Solberg.

Två kalla skrällar
V75-2 var ett kallblodslopp för hästar med 100 000 upp till 250 000 kronor intjänat.
Femårige segermaskinen Stjerne Kos – kvällens största favorit spelad på 75 procent - hetsade upp sig i ledningen och började trampa luft vid upploppets början och dalade genom fältet.
Segern gick i stället till sexprocentaren Valle Grom, körd av Dag-Sveinung Dalen och tränad av Per Johansen.
En överraskande vinnare sågs även i det andra kallblodsloppet på kupongen. Ole Johan Östre satte sig utvändigt med Stumne Fyr och reglerade konkurrenterna ganska enkelt.
Merete Viksås tränar den femårige valacken som så sent som i juni vann revanschloppet av Sleipner Cup i Rättvik med 100 000 kronor i förstapris.
Norske Cry Wolf vann ett lopp i Karlstad i mitten av december från positionen utvändigt ledaren. I V75-5 visade sig fyraåringen starkast igen genom att spurta till sig segern via en sista sväng i tredjespår.
21-årige Vemund Madsen Drolsum tränar och deläger hästen. Amatörkusken syns ofta i tipsprogrammen i Norge.
- Det är en kanonhäst som vi kommer att jobba med ytterligare. Han springer och drar högertöm och sliter med det och det är väldigt bra gjort av honom att vinna då, sade Vemund Madsen Drolsum.

30 och 31 för Hamre
Frode Hamre inkasserade stallets 30:e seger i V75 under 2019 på årets näst sista dag. Hamre är den dominerande tränaren i Norge och segervapnet Patent Leather var kvällens näst största favorit på strecken som alla ville slå.
Patent Leather kördes inte för fullt i början i loppet för den högsta klassens hästar. Frode Hamre passade i stället på när ett par av konkurrenterna hade duellerat klart och fick överta ledningen med 63-procentaren (!) som klev undan med tre-fyra längder på upploppet.
Hamre avslutade omgången med att ta årets seger nummer 31 på V75 med treårige Pantani efter ledning hela vägen.
Sju rätt på V75 i Oslo gav 5 818 295 kronor. Sex rätt gav 13 455 kronor och fem rätt 537 kronor.
På nyårsafton avslutas V75 Winter Burst med en multijackpot. En jättepott ska delas ut på Axevalla som lockar med 60 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var en helt sanslös show som Tekno Odin bjöd på i Unionskampen på Färjestad. Omgångens största favorit i V75-jackpoten..


Det var en helt sanslös show som Tekno Odin bjöd på i Unionskampen på Färjestad.
Omgångens största favorit i V75-jackpoten fick sannerligen ingen lätt väg fram till segern. Torbjörn Jansson bakom Solör Stegg bjöd upp till dans och svarade ut storfavoriten från början. Det blev en utdragen duell om ledningen där Tekno Odin pressade våldsamt utvändigt om Solör Stegg och de två lämnade resten av fältet ut på den första långsidan. Första femhundra metrarna travades efter 1.13(!) och detta i ett kallblodslopp. Till sist fick Torbjörn Jansson ge sig och Tekno Odin tog över täten efter sexhundra meter. Han varvade på tiden 1.17 och då trodde nog de flesta att det var god natt för megafavoriten.

Helt överlägsen
Men Tekno Odin ville annat och visade varför han är ett kallblodsfenomen. Han fortsatte i splendid isolation framme i täten och drog bara ifrån till en helt överlägsen seger. Uppvisningen var något av de värsta man har skådat på en travbana. Segertiden blev alltså 1.19,1 över distansen 2140 meter med bilstart vilket är nytt världsrekord. Efteråt hade tränaren och kusken Öystein Tjomsland svårt att få fram orden.
- Han har varit enormt bra på slutet och jag hade gott hopp om att få täten. Jag körde som att jag hade bästa hästen och ville till ledningen. Jag trodde att han kunde gå 1.19 men inte efter en 1.13-öppning, sa Öystein Tromsland.
- Det här var det jävligaste jag har kört med en kallblodshäst någonsin. Det är inte ofta vi får se en 1.19-tid av en kallblodshäst. Banan på Färjestad är väldigt snabb och banfolket har gjort ett kanonjobb. Jag känner en enorm lycka.
Tvåa blev bra spurtande Tekno Jerken och trea blev Solör Stegg efter den tuffa inledningen.

Adielsson chansade rätt
Det blev återigen favoritbetonat på V75 denna lördag och det väntar en ny jackpot nästa vecka i Skellefteå. Men det började med en skräll i V75-inledningen där Hades Håleryd spurtade till en knapp seger efter en briljant styrning av Erik Adielsson. Han valde att gå invändigt in i sista sväng och när han tog sig ut in mot upploppet bet spurten bra och precis på mållinjen fick han tag i en mycket tapper Broadway Appolo som gjort jobbet utvändigt om ledaren.
- Jag chansade invändigt och hade all tur i världen runt sista sväng. Men samtidigt var hästen bra för det gick fort sista sjuhundra metrarna. Jag tror inte att vi hade vunnit loppet om vi gått i andraspår i sista sväng, sa Erik Adielsson om hästen som tränas av Peter Untersteiner.

Ny norsk stark insats av Millsai
I V75-2 fick vi se en mycket stark insats av Millsai som tränas av Per Johansen och kördes förtjänstfullt av den norske talangen Magnus Teien Gundersen. Han provade för täten men fick svar och blev efter en bit i dödens avlöst och fick sedermera tredje par utvändigt. Han attackerade dryga halvvarvet kvar och via tredjespår runt den sista kurvan så tog hästen bara över in på upploppet och stegade undan till en imponerade seger.

Highflyer runt om i guld
I Gulddivisionen blev det favoritseger genom Daniel Redén-tränade Västerbo Highflyer och Johan Untersteiner. Han lyckades med nöd och näppe hålla upp ledningen från innerspåret in mot den första kurvan före Västerbo Loveboat. Han fick sedan bestämma tempot som han ville i täten och hade inga problem att kliva undan enkelt i en snabb avslutning under 1.09 sista femhundra metrarna.
- Det var ett viktigt ögonblick att hålla ledningen och mycket var vunnet när svängen kom och vi hade fötterna där. Hästen är väldigt lat och flegmatisk men man förstod att är han bara frisk så ska han bara gå undan. Det hände inte så mycket när jag petade på honom sexhundra meter kvar men när de andra började tjoa på sina hästar trehundra kvar fick jag fulla linor. Då förstod jag att det skulle gå vägen, sa Johan Untersteiner.
I loppet gjorde segermaskinen Digital Ink comeback efter ett långt skadeuppehåll. Det slutade dock med galopp.
- Han hoppade utan anledningen så att säga. Vi får väl se. Det kan vara risk att han känner av något igen, sa Örjan Kihlström.

Favoriter radade upp sig på slutet
Favoritseger blev det även i V75-4 genom Heartbreaker V.S. och Björn Goop som var helt överlägsen efter en mycket vass slutrunda i stayerloppet.
I V75-5 vann Flemming Jensen tillsammans memd Slide So Easy som rundade konkurrenterna via ett starkt slutvarv och profiterade på det hårda utgångstempot där Fossens Bonus först tog ledningen men blev överrumplad av Veijo Heiskanen som satte allt på ett kort ut på den första långsidan med Roses Glory och tog över efter ett halvvarv och fortsatte att dra i ett tufft tempo men mattades till slut.
Och så avslutades det med ännu en favoritseger där Global Republic ledde från start till mål och vann säkert för Thor Borg. Tvåa blev andrahandsfavoriten Mellby Collector efter en resa i andra par utvändigt.
Sju rätt på V75 gav 3660 kronor och sex rätt 30 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot nästa lördag då V75 avgörs i Skellefteå. Enligt ATG:s prognos väntar 48 miljoner kronor då på en ensam vinnare med sju rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75


V75-1:- 1 DA VINCHI B.R. står fint till och är garanterad ett prima löpningsförlopp. Han kan öppna hyggligt utan att vara någon ..


V75-1:
- 1 DA VINCHI B.R. står fint till och är garanterad ett prima löpningsförlopp. Han kan öppna hyggligt utan att vara någon raket och gynnas om tempot blir hårt. Jag tror absolut att han är redo att sänka sitt rekord. Han kommer att tävla utan skor och vi hoppas att han kan vara bland de tre-fyra främsta, säger tränaren Geir Kihle.
- 2 SUNDSVIK MAYDAY ser det bra ut på papperet det här. Hästen håller fin form, har ett perfekt utgångsläge – och är snabb ut. Så jag kommer att prova rejält för ledningen och kör i den positionen om vi skulle komma dit. Inte för att hon är beroende av spets, hon går lika bra bakifrån, men som loppet ser ut så skulle det nog vara en klar fördel. Det blir inga ändringar i utrustningsväg, säger Veijo Heiskanen.
- 3 WIZARD OF OUSSE är en mycket bra häst. Han är snabb från start och jag kommer att ladda iväg. Visst är motståndet tufft, men det här är en häst jag gillar skarpt och han är värd ett streck på fyra-fem hästar, säger Per Oleg Midtfjeld.
- 4 Nobel Amok kommer med bra form och fick ett bra läge bakom bilen. Hästen är rätt startsnabb, men det taktiska får såklart kusken sköta. Det är inte så ofta han tävlat över kort distans, men han tål att springa fort länge så att säga. På slutet har han tävlat med ett vanligt halvstängt huvudlag och det verkar han känna sig trygg med. Det blir likadant igen samt skor runt om som vanligt. Jag hoppas han ska kunna vara i segerstriden, säger Thomas Lönn.
- 5 COUNT RESPONSE är en fin häst, som gjort det bra i varje start hittills och det känns som om han går framåt hela tiden. Jag var nöjd med honom i ett banjobb i måndags. Jag inbillar mig att han ska kunna vara rätt kvick ut och kommer att trycka av honom så får vi se var vi hamnar. Det blir barfota runt om och murphybländare igen och så möjligen jänkarvagn för första gången, säger Peter Untersteiner.
- 6 ALAN WADD har bara gått lätta träningsjobb efter segern senast och känns fortsatt fin. Det verkar som om formen håller i sig, helt klart. Jag tycker att Alan Wadd är bra för sin klass och att det är kort distans nu ser jag inte som något minus, inte alls. Kanske kan det bli tal om helstängt huvudlag nu när det är 1640 meter. I övrigt tävlar han barfota runt om igen, säger Clas-Göran Björkroth.
- 7 HADES HÅLERYD gjorde comeback efter en träningsperiod nyligen och svarade för ett klart bra lopp. Så hästen är i ordning och inte alls tokig i grund och botten. Men med tanke på det luriga utgångsläget – Hades är bara medium från start – så är det nog lite fördel för Count Response av mina hästar här. Det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
- 8 ELITE B.R. blev femma i norska derbyt och är i flott form. Däremot sätter startspåret kraftigt ner våra möjligheter och i tuff konkurrens jagar vi en premie. Det blir inga ändringar i utrustning och balans, säger Geir Vegard Gundersen.
- 9 ÖNAS IGOR hade inte riktigt turen på sin sida senast på Solvalla. Blev då fast i ledarens rygg och skar linjen med gott om sparat. Han såg riktigt fin ut och med fritt hade han varit med i striden. Har nu ett intressant bakspår och kommer han bara till i loppet är han, trots tuff konkurrens, med bland de tre. Inga ändringar är inplanerade, säger Stefan Björkvall.
- 10 TOTO är i toppform. Bakspår var inte det vi hade beställt, men samtidigt osar det högt tempo hela vägen om det här loppet och det skulle gynna oss. Han kommer att springa barfota fram samt högst sannolikt öppet huvudlag. Jag tror att hästen kan en 1.11-tid och känner mig inte chanslös, säger Tom Erik Solberg.
- 11 BROADWAY APPOLO är jämn och stabil och gör bra lopp hela tiden. Nu fick vi ett dåligt spår och det blir chansartat härifrån. Vi hade tänkt prova honom med någon form av stängt huvudlag men från det här läget får vi se hur det blir. Nu blir det i alla fall barfota runt om och jänkarvagn. Han är bra för klassen och jag tror att vi åker samma dag, säger Paula Pettersson.
- 12 TRIUMF KÅSGÅRD har gjort det bra mest hela sommaren och sedan han kom till oss och även om han kanske inte hade några krafter sparade senast så var jag nöjd med hästens insats. Nu är det dock klart tuffare bud och från spår tolv över 1640 meter är det att få pengar med sig hem som är förhoppningen. Mer går knappast att tro på. Det blir inga ändringar när det gäller utrustningen, säger Flemming Jensen.

V75-2
- 1 A PERFECT TORKDAHL är bra men kom i lite tidsnöd till danska Derbyt på grund av skada. Istället fick vi inrikta oss på Consolation som han vann på ett övertygande sätt från rygg ledaren. Senast fick vi göra en del grovjobb på vägen men kunde ändå vinna enkelt. Från ett bra läge får han nu loppet och jag blir besviken om han inte är med bland de tre. Han gick utan bakskor näst senast och så blir det igen. Eventuellt åker vi fredag, säger Steen Juul.
- 2 THUNDER LINS har gått väldigt bra och har ett passande spår. Motståndet är tufft, men han ska inte glömmas bort. Körspö borde vara en stor fördel och han är ganska rask ut, men knappast tillräckligt för att vara en spetskandidat. Han kommer att tävla i jänkarvagn som han gjort i sina tidigare Sverige-starter, säger kusken Olav Mikkelborg.
- 3 MITHRIL är inte jättesnabb från start, men är en fin individ på alla sätt som är lugnt tagen och han har mycket att lära ännu. Känslan är att han ska göra det bra som ”lördagshäst”, men sådant vet man ju aldrig. Senast fick han aldrig tag på konkurrenterna, men rekordsänkte och känns fortsatt fin i jobben efteråt. Barfota runt om och öppet huvudlag som tidigare, säger Ulla Berg.
- 4 MOOD INDIGO hade varit borta länge på grund av skada inför comebacken men gjorde det helt okej. Han fick ett perfekt lopp och hade sparat i mål. Han var mycket tränad inför senast men hade bara gått ett 20-jobb som snabbast. Han bör ha gått framåt med det loppet även om han inte är på topp redan. Han visade i E3-revanschen ifjol att han kan öppna snabbt då han spetsade från spår sju och vi får se om han kan komma till ledningen här. Om banan blir bra kan det bli tal om barfota fram för första gången vilket nog skulle gynna honom då han är lite trång i gången. I övrigt går han som tidigare. Han håller hög nivå och kan nog vara bland de tre, säger Bengt Oltorp.
- 5 MILLMASAI var fyra i sitt derbykval senast och inte långt bakom den som senare vann finalen. Hästen har stor potential och är väldigt speedig. Från start har han varit lite ojämn och det handlar snarare om vilket humör han är på för dagen om han öppnar snabbt eller inte. Som tidigare tävlar han med skor runt om, öppet huvudlag och en ”can´t see back” på vänster sida. Jag vill kalla honom för en outsider i det här loppet, säger Per Johansen.
- 6 NATIONAL THUNDER möter tuffa hästar och får svårt att vinna här. Vi siktar i utgångsläget på en fin slant. Han är ojämn bakom bilen, vissa dagar kan han öppna snabb. Körspö ska vara en fördel och han tävlar barfota samt i jänkarvagn, säger Marius Höitomt.
- 7 MISTER CANE körde jag en gång i våras och då var han bra från dödens. Sist vann han dock på ett väldigt övertygande sätt och det känns verkligen som att han höjt sig de senaste månaderna. Nu drog vi ett halvtaskigt läge mot tuffa hästar men han känns inte helt borta om det skulle klaffa. Vi testade jänkarvagn för första gången senast vilket fungerade fint, säger Marcus Hultman.
- 8 AZZARO la MARC är en fin häst som det finns resurser i och har gjort det bra i de två starterna han gjort för oss. Han var struken för halsinfektion efteråt vilket aldrig är bra men han är kollad nu och han såg pigg och fin ut i måndagens jobb. Trots ett tråkigt spår så är han inte golvad. Jag vet att det har pratats om att rycka skorna på honom men om det blir redan på lördag är jag inte helt säker på, så vi får avvakta och se, säger Ola Frisell.
- 9 TREVI DELLI vann enkelt trots resa i dödens senast och han har svarat för två riktigt fina lopp på sistone. Nu spänner vi bågen lite grann, men det är min uppfattning att han ska kunna duga vettigt, och i alla fall kunna tjäna fina pengar, även om startspåret inte blev det allra bästa. Han kommer att tävla med samma balans som tidigare, säger Flemming Jensen.
- 11 MELLBY ESS gick väldigt fort in i första sväng i Kriteriekvalet senast och det klarade han nog helt enkelt inte av, därav galoppen den dagen. Nu får det kanske bli ett lite defensivare upplägg och lugnare avgång helt enkelt, och i grunden är det absolut ingen tokig häst. Han har visat bra fart och det blir samma balans som han har gått med på sistone. Han känns fin i träningen, säger Reijo Liljendahl.

V75-3
- 1 VÄSTERBO HIGHFLYER sprang lika fort som de andra till slut i Masters senast och gjorde det fortsatt bra. Han går i sin utehage och ser fin ut och sköter jobben som han ska, så det finns inget negativt att anmärka på gällande honom. Spåret är bra, han begåvas ofta med bra lägen, och det ser intressant ut för hans del då han är snabb från start. Vi ändrar inget gentemot senast, can’t see back och rycktussar igen, säger Thomas Hedlund.
- 2 THAI BROADWAY hade pausat länge inför senast och det blev inget direkt lopp för honom heller, det blev låst och sedan var det svårt att ta något i en snabb avslutning. Han var lite trög att få igång ifjol och behövde några lopp så han kan behöva ytterligare något lopp innan formen verkligen sitter där. Han ska gå som senast gällande balans och utrustning men vi ligger lite lågt tills formen infinner sig, säger Ola Frisell.
- 3 GLEN ORD SUPERB är ute i sitt tuffaste lopp i karriären, men har fin form och ett passade startspår. Meningen med att gå ut här är att hästen ska härdas. Jag är nöjd med en slant. Hästen kommer att tävla barfota runt om, i övrigt ändrar vi inget, säger Geir Vegard Gundersen
- 4 NAGLO DEL NORD kommer från många gedigna och bra insatser tycker jag och håller jämn och säker form. Han känns dessutom fortsatt bra i jobben efter senaste starten. Nu möter han några som är för bra för honom, som det känns, och på förhand så känner jag mig nöjd om han kan tjäna vettiga pengar. Det blir forsatt barfota runt om och inga ändringar i övrigt heller, säger Veijo Heiskanen.
- 5 VÄSTERBO LOVEBOAT fick en fin invändig resa senast och tackade för det genom att avsluta riktigt bra. Det var andra gången som han gick barfota runt om. Första gången var i Bollnäs men det var den dagen det blev skyfall så det ska man kanske inte ta så hårt på. Han känns fortsatt bra i träningen efter senast och det blir barfota runt om igen. Han möter förstås några hyggliga hästar men får han en fin resa är han kanske inte helt borta. En outsider, säger Svante Båth.
- 6 KNOWS NOTHING tycker jag var jäkligt bra i lördags! Han har förresten gjort fina lopp länge, fått tunga resor flera gånger och stånkat på bra och på Valla i helgen spurtade han som sagt riktigt vasst. Hoppas att han kan komma ner i banan på vettigt sätt här och få en fin resa, då tror jag säkert att han kan sluta långt fram. Troligen blir det inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.
- 7 CRUZADO DELA NOCHE gick väldigt fort till slut i det tuffa loppet i Gävle senast och jag tycker att Cruzado gjorde det bra. Han är svårmatchad just nu och vi får prova här helt enkelt. Kommer han bara ner i ett vettigt slagläge tror jag nog att han är före Digital Ink den här gången, men jag väljer att ligga ganska lågt vad gäller segermöjligheterna. Det blir antingen barfota fram eller skor runt om, säger Stefan Melander.
- 8 EXODUS HANOVER går bra i skymundan mest varje gång och har visat att han duger gott i den här klassen. Däremot är han inte hästen som vinner i gulddivisionen från ett åttondespår. Härifrån får han leta sig ned i slagläge och sedan försöka spurta till en hygglig placering. Han går utan framskor som tidigare, säger Roger Walmann.
- 9. FOOD MONEY Han har inte startat sedan vinsten på Sundbyholm, men det har inte varit några fel på honom. Hästen tränar normalt inför denna uppgift och kändes fin i ett intervalljobb i söndags. Han har agerat lugnare från start på slutet och ryggar häst på ett bra vis. Det blir helstängt huvudlag med hål i, bike och barfota bak som senast, säger Thomas Jezek.
- 10 GIGANT SLUGGER har hållit stabil form en längre tid och fick stryk av en häst som han inte riktigt såg senast. Utgångsläget nu är trist men han är som bäst när han får ligga på rulle och man får hoppas på klaff. Skulle det lösa sig kan det säkert bli fina pengar hem. Barfota fram, bike, och sen får vi se hur det blir med huvudlaget. Kanske blir det något annat än öppet. Vi reser fredag, säger Peter Jensen.
- 11 DIGITAL INK har strulat i omgångar med skador för honom, men nu är han jobbad ordentligt under en längre tid. Kvalet är dock det snabbaste han sprungit och på det var och kändes han väldigt fin. Det är svårmatchat när det gäller att komma igång med en sådan här häst och det var krångligt att hitta lopp för honom, så då fick det bli det här. Jag ligger väldigt lågt med honom, i synnerhet från det här läget och vi får se vad det blir för balans. Kanske barfota fram, annars skor runt om, säger Stefan Melander.
- 12 COLDTOWN gick i mål med sparade krafter i lördags, då han inte riktigt fick chansen till slut och hästen känns så pass fortsatt fint i ordning att vi tyckte att det var läge att gå ut igen, så här vecka-vecka. Han har visat att han växt in i klassen. Tyvärr drar utgångsläget ner de flesta förhoppningar och det måste verkligen till klaff under vägen för att han ska kunna räcka. Det ska inte vara aktuellt med några ändringar, säger Clas Göran Björkroth.

V75-4
- AALTO är nyttig, men samtidigt inte typen som vinner stup i kvarten. Distansen passar fint och läget blev bra. Jag har förhoppningar om att han ska kunna vara bland de tre om det klaffar. Barfota runt om igen och helstängt huvudlag med hål i som tidigare, säger Thomas Lönn.
- 2 VENIVIDIVICI KARSK har gjort tre lopp efter lite paus och blivit allt bättre. Spåret klarar han och distansen passar om han har en bra dag. Det är en humörhäst som ibland kan bli lite vass, så nu blir det ett halvstängt norskt huvudlag för första gången istället för vanligt halvstängt. Barfota bak passar bäst och är han på humör kan han vinna, säger Carlos Söderström.
- 3 TWIGS BRIARD var ju riktigt bra senast efter sjukdom, vi hade inte tränat så hårt innan så han ska absolut gå fram med loppet. Står bra inne i loppet och Per var nöjd med spåret. Vi ska testa ett annat huvudlag första gången, någon variant av norskt huvudlag, det ska testas under veckan och kan ge en bra kick. Annars blir det barfota runt om igen, säger Linda Nyman.
- 4 MIGHTY HANOVER är en fruktansvärt fin häst som var med i ett allför tufft lopp i debuten i Norge. Nu är motståndet mer passande och dessutom är 3140 meter en stor fördel. Det blir barfota fram och öppet huvudlag. Jag tror på segerchans, säger Erlend Rennesvik.
- 5 SCARLET MAGIC håller fin form och avslutade bra från ett tolftespår senast. Men här är det många osäkerhetsmoment. Känner inte till motståndet så bra och vet heller inte säkert hur han klarar den långa distansen. Men jag tror att det ska gå bra. Vi provar att ta oss ner på innerspår och tar allt därifrån sedan, säger Arne Moe.
- 6 HEARTBREAKER V.S. Tyvärr så hoppade han bort sig i lördags för förberedelserna var bra inför finalerna. Han har aldrig gått över längre distanser för oss men tidigare var han känd för att vara bättre ju längre det var. Det är ett perfekt läge för honom och det ska bli skoj att se honom över tre varv. Ingen jänkarvagn nu men annars blir det optimalt, säger Ola Frisell.
- 7 NE ME QUITTE PAS travade perfekt senast efter att ha åtgärdats i sina framknän. Känns rapp och fin i jobben efteråt och distansen ska bli spännande då han känns stark. Jag ser honom gärna i jänkarvagn, men spåret är snävt och kusken får bestämma det på lördag. Barfota runt om samt norskt huvudlag och ryckhuva som senast, säger Ulf Stenströmer.
- 8 REPUBLIQUE är en stark och bra häst som visat prima form på slutet. Trots att han möter bra hästar tror jag på en fin placering igen, men det blir tufft att vinna, säger Tom Erik Solberg.
- 9 VÄSTERBO ARTHUR Han var riktigt bra senast och har blivit stabilare i sina prestationer. Nu har fått några sprinterlopp vilket bör betyda att han blivit kvickare. Ändå håller jag honom som bäst på lägre distanser så tre varv passar. Det är några bra emot men han ska räknas tidigt. Det blir barfota runt om igen, säger Preben Sövik.
- 10 SPARKLED FACE har löpt förbättrat på slutet, som alla våra hästar sedan vi flyttade till ny gård för någon månad sedan. Det blir barfota runt om nu, vilket tidigare har varit en extra växel. Läget är fint då hon ska smygas och distansen fixar hon. Ingen jänkarvagn dock i voltstart, men som tidigare ett par goggles, säger Jan Henriksson.
- 11 FELICIA V.E. tror att hon gör debut över tre kilometer, och om hon bara håller sig lugn, vilket hon har gjort, så klarar hon det. Hon har svarat för två fina lopp på sistone, men nu möter hon hingstar så jag anar att det kan bli tufft att räcka mot det bästa. Men hon kommer att gå bra. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
- 12 DANNE EDEL stånkade på fint uppe på Solänget senast och vann säkert. Nu är distansen den rätta och Danne känns fortsatt som han ska i träningen. Jag har inte tittat på fötterna ännu, men åtminstone blir det barfota fram igen, kanske runt om. Jag tycker nog att han borde räknas, säger Reijo Liljendahl,
- 13 MYMANYYOUARE är på väg tillbaka till formen igen efter småproblem. Insatsen senast var bra utan att för den skull gnistrade om hästen. Han har sett fin ut i träningen efteråt men det är tufft motstånd och jag är glad för pengar. Vi planerar inga ändringar, säger Cato Antonsen.
- 14 SPITCAM JUBB var riktigt bra i lördags. Avslutade då med en 11-runda i dödens och att det var någon smygkörd som slank förbi var inget att säga om. Nu är distansen den rätta och på Färjestad gör han alltid bra lopp. Barfota som vanligt och jag räknar med att han är med i striden, säger Micael Broberg.
- 15 QUANTANAMERA gör jättebra insatser varje gång men fick slita lite väl mycket i spåren senast. Annars tål hon att göra hyfsat mycket själv men får hon draghjälp blir det ju ännu bättre. Hon räds inte distansen och med rätt resa är hon långt framme. Det blir ny kusk denna gång men i övrigt ändrar vi inget, säger Erik Berglöf.

V75-5
1 HULTE MAGNUS gjorde ett sämre lopp näst senast, men det har vi nog en förklaring till för vi var tvungna att åtgärda honom innan och så blev det lite långt mellan starterna. Nu borde han vara lika bra som senast i alla fall och sköter han sig så kanske han kan hänga med till en bra placering. Läget är bra men jag tror inte att Ulf vågar ladda. Nu har jag funderingar på att prova barfota fram, men måste kolla hovarna lite och jag tror att det kan vara en liten växel för honom. När det är bilstart, så då blir det jänkavagn, det var vanlig vagn senast, säger Leif Jonsson.
- 2 TEDDY GUTTEN STÖEN är min favorithäst – det är alltid roligt att köra honom. En guldhäst på alla sätt. Nu möter vi 6 Tekno Odin som har kanonform för dagen men om det är någon som ska kunna slå favoriten så är det Teddy Gutten Stöen. Han tävlar utan skor bak och med lätta skor fram. Det blir norskt huvudlag. Jag hoppas kunna vara med och kämpa om segern nen har som sagt stor respekt för Tekno Odin, säger Tom Erik Solberg.
- 3 TEKNO JERKEN hade fått tung träning inför senast och har mått bra av det loppet. Han har garanterat gått mycket framåt med det loppet och nu blir det barfota runt om och jänkarvagn. Det lär bli svårt att slå 6 Tekno Odin, men vi är med och kämpar om en plats bakom honom, säger Erlend Rennesvik.
- 4 TIN TVEITEN är i strålande form och har fått ett bra spår. Han är snabb från start och ser ut att få en bra resa men det går nog inte att vinna med Tekno Odin med i fältet. Jag är nöjd med en bra slant, säger Åsbjörn Tengsareid.
- 5 SOLÖR STEGG är i fortsatt fin form och vann lätt senast. Torbjörn hade 21/1500 meter på sin klocka och var nöjd. På Mariehamn, för tre starter sedan, gick han bra på en dålig bana utan att ha fritt till slut. Jag tycker det är jämnt bakom Tekno Odin men trea-fyra ska han kunna vara och stämmer det kan han även vinna. Han kan öppna bra men det taktiska överlåter jag åt Torbjörn, det fixar han. Det blir inga ändringar, säger Kenneth Larsson.
- 6 TEKNO ODIN fortsätter att imponera och sprang ett norsk rekord i sin senaste start. Formen är helt på topp och spåret är helt okej. Jag har alltid segerambitioner när jag kör Tekno Odin och tror mycket på honom igen. Inga ändringar, säger ÖysteinTjomsland.
- 7 ÅSRUD VILJA står dåligt till mot tufft motstånd. Men hästen är bra. Med klaff ska han kunna vara bland de tre men det är för tufft motstånd för att det ska räcka ända till seger, säger Kristian Malmin.
- 8 KLEPPE SLAUREN fick spår åtta och har en tuff uppgift framför sig. Formmässigt är hästen på topp och blev ju tvåa bakom Tekno Odin senast. Jag hoppas på en slant. Inga ändingar planeras, säger Geir Vegard Gundersen.
- 9 ODIN TABAC var helt fantastisk då han senast vann SM på Bergsåker. Allt har varit fint efter det och han har fortsatt att träna riktigt bra. Det är synd att vi fick ett bakspår och det innebär nog att vi är bortlottade från segerdiskussionen. Med ombytta roller med bakspår för Tekno Odin och vi där framme hade det varit riktigt intressant. Det kommer i varje fall att bli ett spännande lopp. Han går barfota runt om och med jänkarvagn, säger Jörgen Westholm.
- 10 ODD HERAKLES har svarat för fina lopp en längre tid nu. Här kommer det att gå undan hela vägen och jag är osäker på om det går att hämta något bakifrån. Så vi känner oss lite bortlottade. Kanske får han norskt huvudlag nu men mest troligt inte eftersom spåret är så dåligt. Han går barfota runt om som han brukar, säger Adrian Solberg Akselsen.

V75-6
- ORDER TO FLY kom i mål på samma position som han satt i hela loppet senast. Men det var full fart in i mål och det blev ju ett antiklimax för honom när det inte blev något tempo. Vi var nöjda och han verkar pigg och laddad här hemma så det ser bra ut på alla sätt och vis. Spåret är inte det bästa för honom, eftersom han inte är så snabb iväg men han får ett fint lopp och vi hoppas på lite tempo under vägen. Vi har pratat lite om att ändra huvudlag men nu när han har spår ett så kör vi med samma som tidigare. Men däremot så blir det nog barfota runt om och det brukar vara en kick. Han har dåliga bakhovar så det är inte ofta som han kan gå med den balansen, säger Linda Nyman.
- 2 FOSSENS BONUS vann i comebacken från ledningen och jag var mycket nöjd. Det loppet var mycket nyttigt för honom och jag tror att han kan ska toppform på lördag. Han är valack numera och jag kunde köra på honom från start och från detta utgångsläge kan det mycket väl bli tidig ledning. Han uppträdde perfekt senast bakom bilen och kändes mycket spänstig i loppet. Det blir öppet huvudlag och barfota runt om, det ser ut som en bra segerchans, säger Magnus Jakobsson.
- 3 MELLBY APOLLO gick i mål med sparade krafter och tussarna kvar i öronen i lördags och därför valde jag att anmäla honom hit så här vecka-vecka. Jag tyckte att han såg riktigt fin ut. Han är snabb ut och bör få en fin resa här. Om han ska gå i ledningen över full distans vet jag inte riktigt, det får kusken bestämma. Hästen är hur som helst i bättre standard nu än på Solänget för lite sedan och jämfört med i lördags blir det inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.
- 4 PEPE DI JESOLO var riktigt bra vid seger i senaste starten då han noterade 10,2/1640a. Han har nu ett perfekt utgångsläge och siktet är naturligtvis inställt på ledningen. Han går dock bra även från dödens. Färjestad är något av hans drömbana och jag tror att han bara har torskat en gång där. Förhoppningen är att han håller statistiken och i varje fall är med bland de tre främsta. Inga ändringar är aktuella, säger Edvin Ceka.
- 5 JA EL TOMCAT har startat en del montélopp på sistone och det har fungerat bra. Han verkar hålla sin fina form. Har ett passande startspår och bör därifrån kunna få ett fint lopp. Kan han vara fyra-femma är jag nöjd med hans insats. Han kommer troligtvis att gå utan framskor. Vi åker samma dag, säger Karoline Krogh Hansen.
- 6 BALDINI är i fin form och har hävdat sig bra i eliten i Norge. Han är snabb från start och jag kör för en bra position. Med klaff på loppet kämpar han om en plats på pallen. Så vitt jag vet blir det ordinarie balans, säger Geir Vegard Gundersen.
- 7 ROSES GLORY svarar för kanonlopp efter kanonlopp och jag var helnöjd med hennes insats senast, då hon ju vann från dödens. Roses känns dessutom jättebra efteråt och även om det är tuffare motstånd nu så måste jag vara optimist när jag kör ut med den här hästen. Trots spåret så kommer jag att prova en bit från början, så får vi se hur det utvecklar sig. Hon går från alla positioner och tävlar barfota runt om på nytt, säger Veijo Heiskanen.
- 8 CAPRINO B.R. är på väg upp i form och var positiv i sin senaste start men från det här läget mot knallhårt motstånd blir det tufft att vinna. Tar vi en fin placering är jag nöjd, säger Åsbjörn Tengsareid
- 9 KING CITY har ju visat förr att han duger bra i Silverdivisionen. Han är beroende av att få sitt rygglopp men när det stämmer på vägen är han desto vassare över ett upplopp. Med klaff är han med i striden. Han är kanske bäst över sprinterdistans men klarar även medel. I nuläget är inga ändringar i balans eller utrustning aktuella, säger Roger Walmann.
- 10 SLIDE SO EASY blev det en tuff öppning för senast, men hästen visade toppform och kunde trots detta vinna med krafter sparade till slut. Jag tycker att han utvecklas hela tiden och som jag ser det inbillar jag mig att han ska klara sig väl i silver också. Spåret är såklart inte det bästa, så det är väl en placering bland de tre-fyra främsta som i första hand gäller. Det blir barfota runt om på nytt, säger Flemming Jensen.
- 11 D.D.’s HITMAN gick väl helt okej på Solvalla i lördags men ändå var vi lite besvikna på honom. Vi hade hoppats på lite mer men kanske var orsaken att han fick gå utan rygg en bit. Sedan strulade det lite på resan upp så han kom till Solvalla bara en timme innan värmningen. Han hade inte startat på nästan en månad innan och jag tror att han kommer att vara bättre med loppet i kroppen. Visst, han går ner i klass men jag tycker ändå inte att det skiljer så jättemycket mellan Guld och Silver och läget är ju dessutom riktigt dåligt. Han är bra men härifrån måste det klaffa. Han går barfota fram igen, säger Laura Myllymaa.
- 12 COKTAIL FORTUNA är i fortsatt strålande form och var fin vid segern senast. Han står mycket tufft till den här gången men jag hoppas likväl att han ska göra ett bra lopp och runda många till slut. Vi ändrar inget. Från det här spåret blir det tufft att vinna, säger Öystein Tjomsland.

V75-7:
- 1 ZIGGE SILVIO går bra varje gång nu och tar sig väl lite framåt i form undan för undan också tycker jag. Loppet senast var billigt, men det gick samtidigt undan rejält sista 300 meterna. Det är inte sannolikt att han ska kunna hålla ledningen här, men jag laddar vad som går och skulle det ändå lyckas kör jag gärna i täten. Han kommer att tävla som han gjort på sistone; med murphybländare och barfota runt om, säger Peter Untersteiner.
- 2 CHOSEN ONE var fin vid segern senast och Johan var nöjd. Han har bara gått rutinjobb efter det men allt verkar bra. Vad gäller balans och utrustning kommer han att gå som senast och resan ska inte vara något bekymmer. Vi kommer med två fina hästar på lördag men jag har svårt att bedöma deras möjligheter, säger Paula Pettersson.
- 3 SNYTING gick bra på Solänget senast; är fint i ordning för dagen, så känns det – och även om han är ny i klassen inbillar jag mig att han ska kunna duga gott även i denna omgivning. Speciellt när han nu fått bättre startspår än på länge och Snyting är rätt kvick ut bakom bilen. Till skillnad mot senast blir det jänkarvagn den här gången, i övrigt räknar jag inte med att ska vara några ändringar i utrustningen, säger Reijo Liljendahl.
- 4 GLOBAL REPUBLIC har tagit det senaste loppet på bästa sätt och här är det perfekta förutsättningar för honom med spår fyra bakom bilen. Det blir full körning mot spets och jag tror på en bra insats därifrån. Nu fick ju värsta motståndaren 7 Mellby Collector ett dåligt spår också. Det blir barfota runt om, amerikavagn och norskt huvudlag. Jag tror på bra chans, säger Trond Thorseth.
- 5 EDER BOB kanske var han en aning seg i lördags. Jag tror helt enkelt att det fattades lopp i kroppen på honom och att han ska kunna vara klart förbättrad på lördag. Läget blev tilltalande här, Eder Bob är kvick ut och jag får nog säga att jag blir en smula besviken om han inte slutar bland de tre främsta. Han kommer att tävla precis som på sistone när det gäller utrustning, säger Veijo Heiskanen.
- 6 EVIL ENOK M.E. kunde ha vunnit kriteriet om jag inte hade kikat på tavlan under loppet och sett att första 1000 gick på 12,8, och därför valde att sitta kvar där jag satt. Om jag hade valt att ta rygg på en bra konkurrent på den sista bortre långsidan kunde resultatet varit helt annorlunda. Ska en häst bli bra måste den möta de bästa också. Ändrar från norskt huvudlag till murphybländare och planerar att låta honom gå barfota om han har hovar som räcker till det, säger Noralf Brækken.
- 7 MELLBY COLLECTOR har gått bra hela tiden och känns fortsatt lika fin. Har spår en bit ut på vingen vilket naturligtvis kan ställa till det. Det är bara att hoppas att Örjan kan hitta ned någonstans och med klaff är han en av tre, fyra i loppet som ska vara med och göra upp om segern. Tanken är att han ska gå barfota som senast, säger Roger Walmann.
- 8 STAN LIBUDA levererade en otroligt bra avslutning till seger senast - det ska knappast vara möjligt att gå så fort. Nu är motståndet tuffare och spåret helt iskallt. Han kan vinna med maxklaff på vägen men mest troligt är en plats bland de tre maximal utdelning. Han gick med skor senast men vi fundrar eventuellt på att riva bort dem nu. Öppet huvudlag och jänkarvagn som vanligt, säger Erlend Rennesvik.
- 9 SYLVESTER D.K. vann väldigt enkelt senast och pulsmässigt var han inte särskilt berörd efteråt. Enda negativa är att det blir lite längre mellan starterna men han har tränat på som vanligt. Han går troligtvis precis som senast men då behövde vi aldrig rycka det norska huvudlaget som vi hade satt på. Han har visat att han tar i fint bakifrån också och vi får rygga de framför oss och hoppas på ett bra lopp. Får han det kan han vara långt framme, men för att vinna krävs det tur. Vi åker på lördag, säger Peter H Sjöberg.
- 10. CAB HORNLINE fick en otacksam löpning senast och var inte som bäst. Han kan vara lite upp och ner i humöret. Vi har gått igenom honom men hittade inga fel. Han var fin i tisdagsjobbet och Per var nöjd. Spåret är ingen fördel, han är bäst i främre träffen så vi får hoppas på tempo. Däremot kan det bli barfota runt om, och även helstängt huvudlag, det är passande läge för det, nu när han har rygg i starten, säger Linda Nyman.
- 11 SPRINGOVER hamnade långt bak senast och det blev sedan ett tufft slutvarv. Tiden var ju bra och han känns fortsatt fin i träningen. Tyvärr har han ett dåligt läge igen och det kan bli svårt att komma till. Han gick med bakskor senast och jag vet inte hur Joakim tänkt sig nu. Hästen är nog lite bättre barfota runt om men det bestäms nog efter värmningen, säger Marika Eriksson.
- 12 VALOKAJA HINDÖ får ett stort plus för formen - däremot är spåret ett minus. Han gör alltid sitt bästa och satt fast senast. Det blir tufft att räcka till seger. Han går utan skor fram och med jänkarvagn, säger Magnus Teien Gundersen.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-27 2019-12-27 Bergsåker-7 Robert Skoglund 2160/11 A str
2019-12-13 2019-12-13 Bollnäs-2 Robert Skoglund 2140/2 D 3 36.2 140
2019-12-10 2019-12-10 Östersund-1 Magnus A Djuse 2140/3 D 3 40.8g 26
2021-12-22 2021-12-22 Bergsåker-7 Robert Skoglund 2140/1 C 4 31.9 262
2021-12-16 2021-12-16 Östersund-11 Robert Skoglund 2160/15 A 0 34.3g 216
2021-07-31 2021-07-31 Hagmyren-12 Björn Goop 2140/1 D 4 32.1 101
2021-07-27 2021-07-27 Solänget-5 Christina A Hande 1660/13 C 0 31.0 273
2021-07-16 2021-07-16 Hoting-5 Robert Skoglund 2060/10 C 0 g 95
2021-07-13 2021-07-13 Hoting-3 Robert Skoglund 1660/3 A 3 30.5 33
2021-07-10 2021-07-10 Hoting-8 Robert Skoglund 2060/2 B 3 32.6 22
2021-06-26 2021-06-26 Oviken-8 Robert Skoglund 2120/5 A 1 32.5 36
2021-06-08 2021-06-08 Hagmyren-7 Rikard N Skoglund 2140/1 B 5 31.8 39
2021-06-05 2021-06-05 Bollnäs-2 Robert Skoglund 2160/13 A 3 31.5 75
2021-05-25 2021-05-25 Dannero-5 Robert Skoglund 1640/6 B 3 29.0 64
2021-05-04 2021-05-04 Hagmyren-5 Magnus A Djuse 1660/15 B 6 32.3 188
2021-04-20 2021-04-20 Dannero-5 Robert Skoglund 1660/8 D 4 34.9g 302
2022-09-23 2022-09-23 Bergsåker-3 Robert Skoglund 1640/1 D 5 28.6 358
2022-09-18 2022-09-18 Hagmyren-6 Robert Skoglund 1660/15 D 0 30.4 467
2022-09-14 2022-09-14 Bergsåker-4 Robert Skoglund 2160/6 D 4 32.2 65
2022-09-03 2022-09-03 Dannero-2 Ida Olsson 1640/5 D 8 33.7g 132
2022-08-10 2022-08-10 Bollnäs-8 Jenni H Åsberg 2140/1 D 3 32.8 108
2022-08-01 2022-08-01 Solänget-10 Henrik Svensson 1640/5 D 0 35.5g 391
2022-06-28 2022-06-28 Bergsåker-6 Robert Skoglund 2180/14 D 0 34.6 1155
2022-06-02 2022-06-02 Östersund-6 Robert Skoglund 2160/5 D 0 g 148
2022-01-06 2022-01-06 Gävle-8 Robert Skoglund 2140/2 C str
2022-01-01 2022-01-01 Bollnäs-12 Robert Skoglund 1640/1 D 0 31.6 168
2023-05-20 2023-05-20 Gävle-8 Magnus A Djuse 2140/7 D 0 g 268
2023-05-09 2023-05-09 Dannero-3 Robert Skoglund 1660/7 B 1 25.8 55
2023-04-28 2023-04-28 Umeå-3 Robert Skoglund 2160/7 B 2 28.7 281
2023-04-10 2023-04-10 Hagmyren-7 Robert Skoglund 1660/14 B 0 30.8g 461
2023-03-15 2023-03-15 Bergsåker-4 Henrik Svensson 1640/3 D 3 27.1 127
2023-02-21 2023-02-21 Umeå-2 Robert Skoglund 2140/3 B 5 29.7 35
2023-02-12 2023-02-12 Skellefteå-5 Robert Skoglund 2140/2 B 1 30.8 35
2023-02-02 2023-02-02 Bergsåker-4 Robert Skoglund 1660/14 B 6 28.7 289
2023-01-21 2023-01-21 Östersund-12 Robert Skoglund 1640/6 B 1 31.3 28ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se