Paul travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Paul travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Paul har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Paul har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Paul


Det franska vintermeetinget har smugit igång så sakteliga för att ta ordentlig fart söndag eftermiddag med det första ”B-loppet..


Det franska vintermeetinget har smugit igång så sakteliga för att ta ordentlig fart söndag eftermiddag med det första ”B-loppet” inför Prix d’Amerique.
Tre Prix d'Amérique-biljetter står på spel i Prix de Bretagne på Vincennes i Paris och delas ut till de tre främst placerade i söndagens drabbning.
Örjan Kihlström finns på plats för att köra stall Travkompaniets häst. Who's Who laddas för Prix d’Amerique och tränare Pasi Aikio menar att femåringen kommer att vara långt ifrån toppform i detta första lopp för hästen sedan segern i Jubileumspokalen på Solvalla i augusti.
18 hästar finns med i loppet över 2 700 meter.  
Belina Josselyn, som vann Prix d’Amerique förra vintern, körs av Nicolas Bazire, en son till Jean-Michel Bazire som dragit på sig en kortare avstängning och inte får köra på söndag.

”B-loppen” inför Prix d'Amerique
Prix de Bretagne – söndag 17 november
Prix du Bourbonnais – söndag 8 december
Prix de Bourgogne – söndag 29 december
Prix de Belgique – söndag 12 januari
(Ettan-tvåan och trean i dessa lopp får en inbjudan till Prix d'Amerique).

Fribiljett till PdA ges också till segrarna i femåringsloppet Prix Tenor de Baune (22 december) och fyraåringsloppet Criterium Continental (22 december).

Startlista
Prix de Bretagne
2 700 meter volt

1. Epic Julry – Jean-Paul Gauvin
2. Eugenito du Noyer – Eric Raffin
3. Feliciano – David Thomain
4. Detroit Castelets – Gabriele Gelormini
5. Tessy d’Ete – Alexis Cheradame
6. Chica de Joudes – Alain Laurent
7. Looking Superb – Alexandre Abrivard
8. Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
9. Who's Who – Örjan Kihlström
10. Delia du Pommereux – Franck Nivard
11. Davidson du Pont – Franck Ouvrie
12. Tony Gio – Jean-Philippe Moncli  
13. Bahia Quesnot – Junior Guelpa
14. Draft Life – Louis Baudron
15. Django Riff – Anthony Barrier
16. Traders – Yoann Lebourgeois
17. Bilibili – Laurent Claude Abrivard
18. Belina Josselyn – Nicolas Bazire
Förstapris: cirka 500 000 kronor

Kanal 75


Peter Untersteiner fick både jubla och sura när startspåren till fredagens Prijs der Giganten på Victoria Park i Wolvega lottades på..


Peter Untersteiner fick både jubla och sura när startspåren till fredagens Prijs der Giganten på Victoria Park i Wolvega lottades på måndagen. Halmstadtränarens Generaal Bianco och Heart of Steel drock bricka två respektive elva bakom bilen. Timo Nurmos-tränade Zenit Brick brukar hitta formen på vintern och med två lopp i kroppen lär han bli hårt spelad från sitt fjärdespår. David källgrens toppsto Speedy Foxy Vicane drog sjundespåret och Conrad Lugauers Nordton Commander startar med nummer nio.  

Startlista
Grote Prijs der Giganten
2 400 meter autostart

1. Tsunami Diamant (Paul Hagoort)
2. Generaal Bianco (Peter Untersteiner)
3. Ble du Gers (Jean-Michel Bazire)
4. Zenit Brick (Timo Nurmos)
5. Lionel (Göran Antonsen)
6. Eridan( Sébastien Guarato)
7. Speedy Foxy Vicane (David Källgren)
8. Hambo Transs R ( Paul Hagoort)
9. Norton Commander (Conrad Lugauer)
10. Violetto Jet (Philippe Billard)
11. Heart of Steel (Peter Untersteiner)
12. Thai Investment (Henk Grift)
Förstapris: 328 352kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Efter att ha tillhört eliten bland landets lärlingar i många år så tog Oskar J Andersson i våras steget upp till att bli proff..


Efter att ha tillhört eliten bland landets lärlingar i många år så tog Oskar J Andersson i våras steget upp till att bli proffstränare.
Något han hade planerat för en längre tid.
Familjen köpte redan för tre år sedan den gård utanför Sala där man nu håller till och sin första häst ropade Andersson in på kriterieauktionen 2014.
En viss Urgent Call (V86-6) som nu är stallets galjonsfigur och kommer till onsdagens V86-start med två raka segrar i ryggen.
- Jag har gått med Jörgen (Westholm) på auktionerna i väldigt många år och sedan varit med och tränat upp kullarna hos honom. Då har jag fått lära mig att se och förstå vad man ska kika efter i unghästar. Urgent Call var den första jag ropade in själv i Sverige och jag är väldigt nöjd med vad han har presterat. Nu är han på väg att ta sig över sin första miljon.
Sin första, tror du att han kan tjäna flera miljoner?
- Man får se vad som händer, men hästen har visat bra kapacitet, sprungit 1.11-tider från dödens och hävdat sig på V75. Förhoppningen är att han kan utvecklas lite till och hålla den nivån länge, säger Andersson vars 9,6 miljoner kronor inkört ifjol placerade honom på plats 17 bland landets samtliga kuskar.

"Viktigt att ligga i framkant"
Nu är målet att samma höjder som tränare.
Efter att ha börjat med ett stall på 14 hästar tillsammans med sambon Paula Pettersson har det på ett halvår växt till 50.
- Topp 17 som tränare, vad krävs för det, tio miljoner ungefär? Det är klart att förhoppningen och målsättningen är att komma dit och sedan ännu högre än så. Vi har höga ambitioner. Men, även om det låter tråkigt att säga, så jobbar man mer från sitt eget stall än med att sätta upp mål i siffror. Målet är att jobba så att hästarna blir starkare och fräschare, ha en bra atmosfär i stallet och se till att allting fungerar. Då kommer resultaten av sig själva.
Är du nöjd med resultaten (12 segrar på 67 starter och 668 100 kronor) det här första halvåret?
- Jag är nöjd, det måste jag säga. Fokus i början har varit att få igång en fungerande verksamhet. Vi hade inte så många hästar från början, bara fem-sex starthästar, men planen var att visa direkt att vi var på hugget med hästar som är bra i ordning och även en välfungerande hemsida. Jag tycker att det är mycket viktigt att ligga i framkant när det gäller information samt service till hästägarna. Det tycker jag att vi har gjort. Jag och Paula var förberedda på att det kunde komma in hästar under sommaren, men det är klart att det gått snabbare än vad vi vågat hoppas och tro.

Barfota runt om nu
Vad vill du uppnå under 2020?
- Det handlar om att fortsätta utvecklas tillsammans med de hästägare vi har, känna att hästarna tar åt sig träning och fungerar bra, det är huvudmålet. Vad det betyder i siffror får vi se, det är lite tidigt att säga och beror på hur ser ut i stallet då. Det jag vill helst är att få välja mina egna unghästar, titta ut dem på auktioner, men där kommer inte resultaten förrän om ett par tre år, säger Oskar J Andersson som förutom Urgent Call även sitter upp bakom Jörgen Westholm-tränade Dream Cash i V86-4.
- Han vann senast trots att det var väldigt kladdigt och regnigt, något som egentligen inte passar honom. Det var inget jättehårt lopp, men hästen gjorde det bra med tanke på förutsättningarna. När Jörgen körde honom i starten innan tävlade han med helstängt huvudlag för första gången och blev väldigt pigg i ledningen. Därför fick han prova norskt huvudlag för första gången senast och det fungerade bra. Han reagerade inte så mycket då jag drog ner det, men när jag sedan drog tussarna och han bara hörde konkurrenterna men inte såg dem så tog han fatt. Jag utgår från att det blir norskt igen och tycker att hästen snarare är bättre bakifrån. Att han sprungit så mycket i ledningen beror på att han är så startsnabb. Jag har inte hunnit studera motståndet, men det är en häst som hävdar sig bra i sin klass.
Kan Urgent Call ta tredje raka?
- Det hoppas jag. Han fick pusta lite efter Åbystarten och är på väg uppåt igen. Senast tycker jag att han var riktigt rejäl och det är en allround häst som klarar att göra grovjobbet själv om så krävs. Tillåter banan kör vi barfota runt om nu, i övrigt ändrar vi inget och jag tycker att han ska duga långt även här.

Robin Johansson, Kanal 75


Två riktigt fina tvååringar gjorde upp i finalen av insatsloppet Breeders Course på Jägersro på lördagen.Paul Hagoort fr..


Två riktigt fina tvååringar gjorde upp i finalen av insatsloppet Breeders Course på Jägersro på lördagen.
Paul Hagoort från Holland tränar vinnaren Kuyt F.Boko som efter lördagen är obesegrad efter tre starter.
- Kanske blir det Breeders’ Crown nästa men jag vill ta hem honom först och se hur han tagit det här loppet. Det är en lång tripp nio timmar enkel väg. I vilket fall som helst har han ju lyckats den här säsongen, sa tränaren Paul Hagoort.
Kuyt F.Boko var knapp favorit på vinnarspelet tillsammans med Robin Bakker. Kevin Oscarsson tog enkelt ledningen med Sören Norberg-tränade A Good Point men orkade inte riktigt hela vägen och slutade trea.
I stället blev det hästen i ledarryggen som avgick med segern. Philosopher hade problem att hänga med i andraparet utvändigt på den sista bortre långsidan vilket gjorde så att Kuyt F.Boko fick lucka i den sista kurvan och kunde spurta till seger på målfoto.
Segertiden skrevs till 1.13,6 över 1640 meter bilstart.
Erik Adielsson hamnade utvändigt ledaren med Pucks Bounce som aldrig gav upp och snöpligt åkte dit i de sista stegen.
Robin Bakker:
- Vi sa till varandra efter mål att det handlade om två riktigt bra hästar. Kuyt F.Boko kan vara lite som ett barn men det har alltid varit bara trav i honom under inkörningen och jag tror att det kan bli ”a good one”, summerade segerkusken.

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvalla och Bergsåker körde V86 tillsammans på onsdagen och i både Stockholm och Sundsvall tävlades det i regn och blåst. I e..


Solvalla och Bergsåker körde V86 tillsammans på onsdagen och i både Stockholm och Sundsvall tävlades det i regn och blåst.
I ett lopp för ston ingående i Solvallaserien hade Daniel Redéns Conrads Rödluva en mycket passande uppgift på förhand och spelades till kvällens tyngsta favorit. 84 procent på V86-spelet.
Utan att ha den riktiga toppformen i kroppen och med skor på alla fyra hovar kunde fuxan ta karriärens tolfte seger i artonde starten.
Örjan Kihlström körde fram utvändigt ledande Felicity Shagwell dryga varvet från mål för att bevaka sina intressen i loppet. Conrads Rödluva brukar inte vinna med några större marginaler och klev nu undan till en knapp seger före Au Pair Girl och Fanny Chenal som närmade sig den sista biten.
Ett gott hantverke utan att det slog gnistor om Rödluvan – men fuxan lär komma ytterligare förbättrad till Breeders Crown-semifinalerna på Solvalla om två veckor.
- Hon gör alltid sitt jobb så att säga och har nästan aldrig gjort ett riktigt dåligt lopp vad jag kan komma ihåg. Hon har förlorat några gånger men har även då svarat för ett bra jobb, sade Örjan Kihlström efter loppet.

Fem strutar för Nurmos
”Tveksam stallform” löd omdömet inför kvällen angående Timo Nurmos hästar.
Jorma Kontio gav svar på tal och tog tre segrar med Nurmos-tränat innan V86:an inleddes på Solvalla.
Sedan bara fortsatte det. I treåringsloppet på kupongen reglerade valacken Mellby Hoffa motståndet från positionen utvändigt ledaren med Jorma i sulkyn. Fjärde segern i femte starten för hästen som uppfödarna Mellby Gård äger själva.
Örjan Kihlström fick förtroendet bakom Timo Nurmos Global Winner i V86-6 och gjorde sig ingen brådska i tredjeparet utvändigt i trekilometersloppet.
I hällregnet fick spelfavoriten upp farten ordentligt sista 600 meterna och ledande Tsar Brodde fångandes in i god tid innan linjen i loppet som var ett klass I-försök.
Summa fem ”strutar” för stall Timo Nurmos!
Robert Bergh satte punkt för omgången på Solvalla med storskrällen Mellby Glader (fyra procent) i det avslutande fyraåringsloppet. Från fjärdeparet utvändigt följde Bergh med i rygg på favoriten Missle Hill sista 800 och en tapper Mellby Glader kunde ta sig förbi i de sista stegen.

Majet klar för V75-final
38 mil norröver avgjordes Bergsåkers fyra avdelningar på V86-spelet.
Majet af Djupmyra har utvecklats mycket sedan hon kom i Daniel Wäjerstens träning i maj. Det sjuåriga stoet är nu klar för V75-finalerna på Solvalla i början av november.
V86-1 på Bergsåker var ett försök i klass II där Majet af Djupmyra slog hingstar och valacker sedan Daniel Wäjersten kuppat sig till ledningen 1400 meter från mål.
Majet var favorit i ett stolopp på V75 i Skellefteå senast men visade galopp. Nu kom revanschen.
- Ska jag vara ärlig tyckte jag att hon var för gammal och ville att ägarna skulle satsa på en yngre häst. Men de tyckte så mycket om henne att de ville ge henne en chans till och det är vi glada för, sa Bergsåkertränaren.
Solängets kallblodskung Tangen Haap har inte varit helt lätt att räkna på sedan segern i Elitkampen på Solvalla.
Efter galoppen i segerstriden i V75 i Skellefteå i den förra starten kom nu första triumfen i sjunde försöket sedan i maj. Björn Karlsson prickade springspåret och körde sig till täten i den första kurvan i kallblodslopp för högsta klassen och nu var Tangen Haap bra igen.
Segertiden i Paul Oscarsons minneslopp skrevs till 1.23,7 över 1640 meter volt.
- Tussarna var oryckta och jag körde inte en meter. Ett välbetalt snabbjobb! sa Björn Karlsson.

”En otrolig moral”
Walkie Talkie var hård som flinta vid segern i V75 senast. Per Linderoths tuffa sto fyllde nu på med ännu en seger i ett försök i serien Diamantstoet.
Loppet var en spårtrappa och Walkie Talkie med sina 880 000 kronor intjänat fick dra upp spurten som sista häst i 15-hästarsfältet. Per Lindroth körde till på allvar 300 meter från mål och spurten resulterade än en gång.
- Hon visar en otrolig moral, berömde tränaren.
Omgångens storskräll på Bergsåker kom i V86-5. Susanne H Osterling satt i rygg ledaren med tvåprocentaren Jeppas Picasso och kunde smita ut i den sista kurvan och avgöra knappt. Ulrica Håkansson, amatör från Solänget, tränar.
Åtta rätt på V86-spelet delade ut 180 238 kronor sju rätt gav 942 kronor och sex rätt 57 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Blott en svensktränad häst finns med i finalen av Europaderbyt på Vermo, nämligen Roger Walmanns Forfantone Am.Detta sedan Marcus Lindgren ..


Blott en svensktränad häst finns med i finalen av Europaderbyt på Vermo, nämligen Roger Walmanns Forfantone Am.
Detta sedan Marcus Lindgren valt att avstå sin plats med Stoletheshow för att istället sikta mot det tyska storloppet Grosser Preis von Deutschland.
Kvalets fyra Smokin Joe gjorde detsamma varpå norske Noble Superb fick chansen att följa med stallkamraten och derbyvinnaren Max Brady till Finland.
Tyske derbyvinnaren Mister F.Daag och franske kullettan Face Time Bourbon vann de båda försöksheaten på Vincennes medan lördagens kval på Solvalla gick i finska färger genom kriterievinnaren Lewis Ale och derbyvinnaren Graceful Swamp.
Den urstarka hemmaduon lovar att det blir publikfest på den finska nationalarenan i Helsingfors 12 oktober då förstapriset på cirka två miljoner kronor ska delas ut.

Europaderbyt 2019
2 120 meter autostart
Häst - tränare

1. Lewis Ale – Tuomas Korvenoja
2. Mister F Daag – Paul Hagoort
3. Graceful Swamp – Erkki-Pekka Mäkinen
4. Face Time Bourbon) – Sebastién Guarato
5. Florida Sport – Miguel X Mestre Suner
6. Frisbee d’Am– Richard Westerink
7. Follow You – Sebastién Guarato
8. Lover Boy – Yannick Desmet
9. Donatello Garbo – Lindhardt Jensen
10. Forfantone Am – Roger Walmann
11. Max Grady – Geir Vegard Gundersen
12. Noble Superb – Geir Vegard Gundersen

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-16 2015-12-16 Solvalla-4 2140/5 0 881
2015-11-29 2015-11-29 Örebro-3 2100/3 7 17.6 79
2015-11-04 2015-11-04 Solvalla-1 2140/3 3 16.8 319
2015-10-21 2015-10-21 Solvalla-1 2140/6 6 16.4 417
2015-10-05 2015-10-05 Färjestad-7 2140/4 8 17.7g 510
2016-12-07 2016-12-07 Solvalla-2 Kenneth Haugstad 2140/4 D 5 17.5g 218
2016-11-25 2016-11-25 Axevalla-9 Kenneth Haugstad 2160/12 C 8 18.5 49
2016-11-11 2016-11-11 Solvalla-2 Jeanett Walmann 2140/1 D 3 16.8 147
2016-10-28 2016-10-28 Solvalla-6 Kenneth Haugstad 2160/14 B 6 17.0 140
2016-10-18 2016-10-18 Örebro-7 Kenneth Haugstad 2160/6 A 5 17.0 48
2016-09-30 2016-09-30 Solvalla-1 Kenneth Haugstad 2140/3 C 2 15.8 174
2016-09-23 2016-09-23 Solvalla-9 Kenneth Haugstad 2160/14 B 6 15.8 133
2016-09-14 2016-09-14 Solvalla-5 Kenneth Haugstad 2160/14 B 4 15.7 400
2016-08-05 2016-08-05 Solvalla-8 Kenneth Haugstad 1640/1 C str
2016-07-06 2016-07-06 Lindesberg-11 Kenneth Haugstad 2160/8 C 5 16.3 1234
2016-05-11 2016-05-11 Solvalla-5 Kenneth Haugstad 2140/9 C 0 g 1180
2017-12-22 2017-12-22 Solvalla-6 Lars-Åke Söderholm 1640/11 D 0 14.9 799
2017-12-12 2017-12-12 Eskilstuna-10 Lars-Åke Söderholm 1640/9 C 0 15.5 183
2017-10-09 2017-10-09 Mantorp-7 Lars-Åke Söderholm 2640/6 D 0 20.0 418
2017-09-19 2017-09-19 Eskilstuna-3 Lars-Åke Söderholm 2180/7 C 3 16.6 37
2017-09-09 2017-09-09 Mantorp-4 Lars-Åke Söderholm 2140/15 B 2 15.7 60
2017-08-24 2017-08-24 Örebro-5 Lars-Åke Söderholm 2100/3 C 2 15.5 102
2017-07-31 2017-07-31 Mantorp-12 Lars-Åke Söderholm 2160/8 D 0 17.6g 797
2017-05-25 2017-05-25 Lindesberg-8 Lars-Åke Söderholm 2640/2 A 0 20.2g 57
2017-05-11 2017-05-11 Eskilstuna-6 Emma Smedeby 2140/7 C 8 17.0 407
2017-04-19 2017-04-19 Solvalla-8 Lars-Åke Söderholm 1640/11 D 0 14.9 2394
2017-03-24 2017-03-24 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/14 B 6 15.6 276
2017-03-17 2017-03-17 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/1 D 0 16.3 239
2017-03-03 2017-03-03 Solvalla-6 Kenneth Haugstad 2160/11 C 3 16.4 155
2017-02-10 2017-02-10 Solvalla-6 Kenneth Haugstad 2140/10 D 7 16.0g 188
2017-01-13 2017-01-13 Solvalla-4 Kenneth Haugstad 2140/2 D 0 18.2g 309
2018-12-08 2018-12-08 Eskilstuna-6 Kevin Gondet 2180/14 D 0 19.6 581
2018-11-27 2018-11-27 Eskilstuna-5 Sofia Adolfsson 2160/10 D 0 58
2018-11-11 2018-11-11 Eskilstuna-2 Viktor Flink Ideborn 2140/5 D 0 g 422
2018-10-16 2018-10-16 Axevalla-2 Susanna Smedeby 2140/1 D 5 17.2 95
2018-10-01 2018-10-01 Gävle-4 Susanna Smedeby 2140/7 D 5 17.2 70
2018-09-10 2018-09-10 Färjestad-2 Susanna Smedeby 2140/2 D 0
2018-08-25 2018-08-25 Eskilstuna-3 Anna Erixon 2140/2 C 1 16.7 46
2018-07-29 2018-07-29 Solvalla-8 Mats Holmstedt 1640/2 B 0 g 272
2018-07-19 2018-07-19 Arvika-6 Lars-Åke Söderholm 2100/6 C 0 16.1 370
2018-06-25 2018-06-25 Eskilstuna-3 Lars-Åke Söderholm 2640/3 C 0 17.6g 593
2018-05-29 2018-05-29 Eskilstuna-5 Lars-Åke Söderholm 3140/1 D str
2018-05-20 2018-05-20 Årjäng-5 Lars-Åke Söderholm 1640/11 B 5 13.7 758
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-4 Emma Smedeby 2100/8 B 0 16.2 932
2018-04-16 2018-04-16 Eskilstuna-4 Lars-Åke Söderholm 1640/4 D 4 13.7 345
2018-04-07 2018-04-07 Solvalla-4 Emma Smedeby 2640/5 C 6 16.0 308
2018-03-26 2018-03-26 Örebro-11 Lars-Åke Söderholm 1609/4 B 3 14.3 66
2018-03-08 2018-03-08 Örebro-6 Emma Smedeby 2140/3 C 5 17.2 67
2018-02-19 2018-02-19 Mantorp-9 Lars-Åke Söderholm 2140/5 C 6 15.7 346
2018-02-12 2018-02-12 Eskilstuna-6 Lars-Åke Söderholm 2660/8 C 5 17.9g 961
2018-01-31 2018-01-31 Solvalla-3 Emma Smedeby 2140/4 C 4 17.7 319
2018-01-05 2018-01-05 Eskilstuna-4 Lars-Åke Söderholm 1640/12 D 5 16.2 438
2019-01-20 2019-01-20 Örebro-9 Lars-Åke Söderholm 2140/4 D 0 20.6 663
2019-01-10 2019-01-10 Örebro-4 Emma Smedeby 2100/11 D 0 17.0 2078ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se