Pastore Bob travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Pastore Bob travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Pastore Bob har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Pastore Bob har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Pastore Bob


I somras tog Solvallas Timo Nurmos över träningen av elvafaldige miljonären Twister Bi, som då hade gjort fyra starter sedan sin comeback i..


I somras tog Solvallas Timo Nurmos över träningen av elvafaldige miljonären Twister Bi, som då hade gjort fyra starter sedan sin comeback i maj utan seger.
Siktet har varit inställt på att försvara titeln i VM-loppet i New York. Men så blir det inte. Twister Bi har inte startat sedan i juli och Timo Nurmos säger till Aftonbladet att det inte känns rätt att gå rakt ut i det stora loppet.
–  Man kan inte åka till USA om man inte startat. Det är inte rättvist mot hästen, säger Nurmos till Aftonbladet.
Solvallatränaren är emellertid nöjd med hästen i träningen. Comebacken är nära förestående.
- Det kan bli om någon vecka, säger Nurmos till Aftonbladet.
Den sista platsen i loppet fylls nu av Sweden Cup-vinnaren Arazi Boko. Klar för loppet på onsdagen blev också franske Dreammoko.
Lördagen 13 oktober körs International Trot (VM-loppet) på Yonkers Raceway i New York. VM-loppet ska fyllas med tio hästar varav åtta från Europa.
De åtta europeiska hästarna är Ringostarr Treb, Up and Quick, Lionel, Cruzado dela Noche, Pastore Bob, Slide So Easy, Dreammoko och Arazi Boko.

Kanal 75


Lördagen 13 oktober körs International Trot på Yonkers Raceway i New York.Drygt fyra miljoner kronor väntar vinnaren av loppet som popul&au..


Lördagen 13 oktober körs International Trot på Yonkers Raceway i New York.
Drygt fyra miljoner kronor väntar vinnaren av loppet som populärt kallas VM-loppet och i fjol vanns av Twister Bi som då tränades av Jerry Riordan.
Johan Untersteiners Cyber Lane har varit aktuell för en plats.
”Cyber Lane tar sikte mot Svenskt Mästerskap på Åby, medan Pastore Bob går mot VM”, skrev Untersteiner på Twitter på tisdagen.
VM-loppet ska fyllas med tio hästar, åtta från Europa.
Storloppspromotorn Klaus Koch bekräftar för Travronden att Pastore Bob är klar för loppet.
- Pastore Bob och Slide So Easy är de två senaste in, säger Koch till Travronden.
Sju hästar från Europa är klara för dagen. Enligt Klaus Koch handlar det om Ringostarr Treb, Up and Quick, Lionel, Cruzado dela Noche, Pastore Bob, Slide So Easy samt titelförsvararen Twister Bi som sedan en tid tränas av Timo Nurmos.
- Jerry Riordan har lämnat tydligt besked att Ringostarr ska vara med. Det är lite tveksamheter i leden beträffande Twister Bi, jag väntar på besked från Timo Nurmos där, säger Klaus Koch till Travronden.

Kanal 75


Årets final av Masters du Trot, vilket kan likställas med ett europamästerskap, hade förärats Östersundstravet.Blott två ut..


Årets final av Masters du Trot, vilket kan likställas med ett europamästerskap, hade förärats Östersundstravet.
Blott två utomnordiska hästar fanns på startlinjen och dessa kom att spela en undanskymd roll.
Istället blev loppet en sluggerfest mellan Sveriges två superstjärnor – Propulsion och Readly Express.
Först att ta kommando var emellertid fjolårets derbyvinnare Cyber Lane som dök förbi de båda förhandsfavoriterna och övertog ledningen från stallkamraten Pastore Bob.
Propulsion blev först i andraspår en bit, innan Örjan Kihlström valde att släppa ner Sundsvall Open Trot-vinnaren Milligan's School.
Men det blev kortvarig draghjälp.
Readly Express hade gått ner bakom sin värste konkurrent kort efter start och när Björn Goop aviserade avancemang efter ett halvvarv fick han resolut svar.
- Jag ville inte att Readly Express skulle få komma först fram och kontrollera loppet utanpå ledaren, förklarade Kihlström som istället intog den positionen själv.
Som i de flesta travlopp kunde det därefter ha följt en kraftig tempominskning.
Istället skedde det omvända.
1 300 meter från mål valde nämligen Björn Goop att ändå skicka fram Readly Express i ett hastigt avancemang från tredje par utvändigt.
Hastighetsmätaren visade för ett ögonblick 57 kilometer i timmen, vilket motsvarar 1.03-fart, när Cyber Lane och Propulsion svarade ut årets Prix d’Amerique-vinnare i en hisnande speedkörning över upploppsrakan, samtidigt som noteringen för varvet ropades ut till 1.10,2.

”Ett ganska givet val”
Dessa positioner hölls till Cyber Lane kastade in handduken 200 kvar.
Readly Express försökte envetet utmana Propulsion långt in på upploppet, men fick till slut ge vika för den spårfyllda resan.
- Hästen är helt otrolig, och det är Readly också. De visar återigen vilka hästar de är, sade Kihlström innan han kommenterade sin taktik:
- Jag ville inte gärna släppa ner honom, då hade han kunnat reglera loppet och vi hade blivit kvar där bakom, eller tvingats ut i tredjespår. Även om jag insåg att det kunde bädda för någon annan så tyckte jag att det var ett ganska givet val.
För Björn Goop verkade emellertid Kihlströms reaktion komma något överraskande.
- Tyvärr trodde väl Örjan att han skulle bli släppt till ledningen i sin tur, men det blev han inte och så blev jag hängande istället, suckade Goop som däremot hyllade sin häst:
- Det ska inte gå att vara så nära med tanke på att han fick gå tre svängar i tredjespår, hästen var otroligt tapper.
Readly Express tränare Timo Nurmos gjorde en liknande analys:
- Det var en mycket bra vinnare, men vår häst var också mycket bra. Han gick mer än halva loppet i tredjespår utan rygg. Vi fick inget resultat idag, men jag är i alla fall mycket nöjd med hästen.

”Bara bättre helt enkelt”
”Inget resultat” innebar i detta fall ett tredjepris värt en halv miljon kronor då Milligan’s School slog sig förbi efter att ha funnit invändigt spelrum över upploppet.
- Han var otroligt taggad, det var nästan så att han ville slåss före loppet idag. Jag fick känslan att han skulle öppna bra och det gjorde han verkligen. Sedan hade jag en fin känsla hela vägen i rygg på Propulsion, även om det aldrig var några segervibbar. Hästen har visat otrolig styrka och känns väldigt fräsch så det finns alla chanser att han kan bli ännu bättre, berömde körande Ulf Eriksson.
Inte ens Johan Untersteiner visade något missnöje efteråt, trots Cyber Lane kroknade helt och blev utan prispengar.
- Min tanke från början var att vi skulle kunna ta en längd på de invändiga och när vi gjorde det kändes det väldigt bra. Jag var nöjd med att få Örjan utvändigt och tänkte att vi hade låst loppet, men det hade vi tydligen inte…
- När Björn kastade loss blev det bekymmer. Han fick gå en väldig speed på andra långsidan och det blev bara för tufft. Jag är jättenöjd med min häst, Propulsion och Readly Express är bara bättre helt enkelt. Med ett normalt lopp i ledningen hade vi kunnat göra upp om tredjepriset, men så blev det inte idag. Nu är det bara att åka hem och ta nya tag.

Avel nästa – oviss framtid
Nya tag kommer även årets vinnare av UET Trotting Masters att ta.
Men inte på tävlingsbanan utan i avelsboxen.
Med drygt tio miljoner på kontot för 2018 avrundar Propulsion sin säsong.
Och kanske hela sin karriär.
Daniel Redén flaggade redan innan loppet att detta kan ha varit sista gången som den sjuårige hingsten fick tävlingsutrustning på sig och det stod han fast vid efteråt.
- Nu ska han hem och betäcka lite, sedan får vi se. Han har ett enormt tryck på sig från stoägare över hela världen och framtiden är inte alls bestämd. Det kanske var hans sista start, alla som var här kanske såg honom för sista gången på en travbana, det vet vi inte, sade Daniel Redén.
Om Propulsion visar sig ha gjort sin sista start så avslutar han karriären med 31 segrar på 62 starter och drygt 22 miljoner kronor på priskontot.
Inte illa för en häst som tillhörde bronsdivisionen då han debuterade på svensk mark en mörk oktoberkväll på Solvalla för tre år sedan.

Trippel- och två dubbelvinnare
Segern innebar att Kihlström tog ett V75-hattrick då han inledde omgången med att sätta dit In Toto Sund (Daniel Redén tränar) och Heading Reference (Håkan Skoglund) från ledningen.
Rikard N Skoglund och Johan Untersteiner var inte mycket sämre och tog varsin dubbel.
Den senare tränar Can Lane, som kördes i spets hela vägen av Peter Ingves, och satte sedan dit Harvey efter en offensiv styrning.
Den förre satt upp bakom Fender (Peter Grundmann) som dominerade kallblodsloppet från spets och avrundade omgången med att blåsa förbi långt ut i banan bakom Joakim Elfvings Under the Counter.
Det fastställde en V75-rad där utdelningen för sju rätt landade på 65 027 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Startkatapulten Pastore Bob drog innerspår och frågan är om körande Peter Ingves är sugen på att släppa ifrån sig le..


Startkatapulten Pastore Bob drog innerspår och frågan är om körande Peter Ingves är sugen på att släppa ifrån sig ledningen eller köra i spets som senast i Sundsvall Open Trot. Propulsion lär göra vad han kan från spår två för att svara ut utvändige Readly Express den första biten. Cyber Lane som avslutade ursinnigt senast drog det statistiskt bästa femtespåret och i det bakre ledet lurar bland andra franske hårdingen Up And Quick. Hela två miljoner kronor väntar på vinnaren och med startlistan full av världsstjärnor har loppet potential att bli en ny klassiker.

Startlista
UET Trotting Masters Final
2 140 meter autostart

1. Pastore Bob – Peter Ingves
2. Propulsion – Örjan Kihlström
3. Readly Express – Björn Goop
4. Dreammoko – Gabriele Gelormini
5. Cyber Lane – Johan Untersteiner
6. Nadal Broline – Ulf Ohlsson
7. Milligan’s School – Ulf Eriksson
8. Muscle Hustle – Robert Bergh
9. Up And Quick – Wilhelm Paal
10. Diamanten – Erik Adielsson
11. Sorbet – Per Linderoth
12. Lionel N.O. – Jorma Kontio
Förstapris: 2 000 000 kronor

Kanal 75


Söndagen 16 september smäller det på Östersundstravet som då väntar topptravare från hela Europa till finalen av Trotting ..


Söndagen 16 september smäller det på Östersundstravet som då väntar topptravare från hela Europa till finalen av Trotting Masters.
Tolv av hästarna som samlat flest poäng i storloppen för den äldre eliten i Europa i år är direktkvalificerade till finalen på den jämtländska banan. Frågan är bara hur många av de bästa som kommer?
Förstapriset på två miljoner kronor var i vart fall inte tillräckligt för att locka franske Bold Eagle som toppar den europeiska travunionen UET:s liga.
Travbanechefen Jan Quicklund på Östersundstravet har dock många andra hästar att hoppas på.
- Det är mörk anmälan till slut men självklart har vi fått indikationer på vilka som är intresserade av att vara med. Kretsen kring Bold Eagle aviserade tidigt att det med största sannolikhet inte blir en start i Sverige. Men det finns ju andra. Fransmännen hänger ständigt i luften och vi får inte riktigt besked av de aktiva där. Men bedömningen jag gör efter att ha pratat med Klaus Koch är att vi kanske kan nå tre, möjligen fyra fransmän och två italienare, säger Jan Quicklund.

Hoppas på trion
Vilka hästar som till slut anmäls till finalen återstår alltså att se. Hästar i världstoppen vars tränare sagt sig vara intresserade av att vara med är svensktränade trion Readly Express, Propulsion och Ringo Starr Treb.
Jerry Riordan har inte startat Ringo Starr Treb sedan segern i Elitloppet men vill till Jämtland. Timo Nurmos är en annan som siktar på loppet om bara Readly Express hinner bli kvitt halsinfektionen som spökade senast på Bergsåker.
- Får vi Readly Express, Propulsion och Ringo Starr Treb, samt norske Evil Enok M.E. som vann Oslo Grand Prix – ja, då har vi ett av de bästa lopp som någonsin körts i Sverige, säger den jämtländske travchefen.

Stor-tv-premiär
Östersundstravet har investerat en miljon kronor i ny teknik som ska köras för första gången den här tävlingssöndagen med V75.
Det handlar om en teknisk uppgradering med två nya tävlingsdisplayer på innerplanen framför publikplats med oddsvisning och möjlighet att visa både loppen och annat visuellt innehåll i magasinsform.

Tolv topp i Trotting Masters
(Ställningen per 180831)

1.Bold Eagle 3 250 poäng
2. Propulsion 2 950 poäng
3. Aubrion du Gers 2 750 poäng
4. Uza Josselyn 1 700
5. Readly Express 1 600
6. Ringostarr Treb 1 550
7. Belina Josselyn 1 500
8. Timone Ek 1 300
9. Billie de Monfort 1 225
10. Pastore Bob 1 200
11. Bird Parker 1 050
12. Urlo dei Venti 1 000
12. Evil Enok M.E. 1 000

Mikael Wikner, Kanal 75


På förhand var i stort sett hela trav-Sverige överens. Readly Express skulle bara vinna miljonloppet Sundsvall Open Trot. Men när häst..


På förhand var i stort sett hela trav-Sverige överens. Readly Express skulle bara vinna miljonloppet Sundsvall Open Trot. Men när hästarna dundrade in på Bergsåkers upplopp var årets Prix d’Amerique-vinnare chanslös att blanda sig i segerstriden.
- Readly fick lite jobbig väg med tredjespår runt sista sväng och det gick rätt så fort då, så han ska ha all heder i nederlaget, sa vinnaren Ulf Eriksson, som gav 20-oddsaren Milligan’s School ett perfekt lopp.
Efter en snabb start fick han positionen i rygg på ledande Pastore Bob och när dennes kusk Peter Ingves valde att rycka undan in på upploppet, samtidigt som utvändige Heavy Sound tröttnade, kom luckan, varpå Milligan’s School sprintade till solklar seger på mycket snabba 1.10,1 över 2 140 meter med bilstart.
- När Kenneth provade för ledning med Heavy Sound tänkte jag att bara inte Ingves släpper, för då hamnar vi riktigt i maskin, men Ingves svarade och bättre kan det inte lösa sig.
Milligan’s School köptes till Sverige av Solvallatränaren Stefan Melander inför fjolårssäsongen och i år har hästen tagit steget upp i den äldre eliten med Ulf Eriksson i sulkyn.
- Redan första gången jag körde honom, när han mötte de bättre femåringarna i Umeå, kände jag att han inte var långt efter dem. Sedan har han tackat och tagit emot i de här loppen han har fått och utvecklats hela tiden. Stefan Melander gör det fantastiskt som håller honom så fräsch och fin. Han har ju trots allt tjänat några miljoner som unghäst också men det känns som att han har fler växlar, sa Ulf Eriksson.
Segern i Sundsvall Open Trot belönades med en miljon kronor. Andrapriset på 400 000 kronor gick till vasst spurtande Sorbet och Pastore Bob höll till tredjeplatsen värd 200 000 kronor. Nadal Broline blev fyra och Readly Express fick nöja sig med femteplatsen.

Femte SM-titeln på svenskt rekord
Han heter Månprinsen A.M. men bland Sveriges kallblod är han kung. Gunnar Melanders elvaårige hedershingst levde upp till favoritskapet när han för femte gången i ordningen vann Svenskt Mästerskap för kallblod. Efter en ursinnig öppning där Odin Tabac tvingade Månprinsen A.M. till 1.17,4 första 500 meterna för att nå ledningen kunde Gunnar Melander dämpa tempot och även om en tapper Odin Tabac försökte utmana till slut var segern aldrig i fara. Månprinsen A.M. tävlade i en klass för sig och över upploppet seglade han ifrån sina förföljare och vann på 1.22,2 över 2 640 meter med autostart – en sänkning av sitt egna svenska rekord med nio tiondelar.
- Han var så pass på tårna i dag att han måste få gå från start. Jag kände att dra ihop honom går inte för han var så laddad. De hade sagt hela tiden att de inte skulle släppa med Odin Tabac men när jag petade på min häst efter 300 meter så tog vi ledningen. Sedan tänkte jag att det kanske skulle bli drygt till mål men 200 kvar smackade jag på honom och då tog han tag i grejerna och vann med propparna kvar i öronen, summerade Gunnar Melander loppet.
Månprinsen A.M. har nu fem SM-tecken, och än är karriären långt ifrån över.
- Det är en så fantastiskt fin häst och vi ska försöka visa upp honom i några år till, sa Melander.

Överlägsen i klassen
Timo Nurmos och Jorma Kontio gick inte segerlösa trots det tunga nederlaget i Sundsvall Open Trot. I klass I gjorde Nurmos-tränade Laskari en för klassen häpnadsväckande prestation. Loppets första 500 meter avverkades på 1.08,1 och då hängde femåringen i tredjespår. Knappa varvet från mål övertog han ledningen och trots den tuffa inledningen och att han nådde 1 000 meter på 1.09,3 sprintade han på lätta hovar ifrån motståndet till slut. I mål stannade klockorna på 1.10,0 över 1 640 meter med bilstart.
- Jag såg bara till att hålla honom i trav när bilen släppte och sedan var det bara att köra framåt. Han var inte trött i mål, sa kusken Jorma Kontio.

Känslosvall efter målfoto
Handsome Brad såg ut att gå mot en enkel seger sedan han körts till ledningen i silverdivisionen men de sista metrarna närmade sig utvändige norrmannen Moni Viking med stora steg och det krävdes granskning av målfotot innan Handsome Brad och Carl Johan Jepson kunde utropas som segrare.
- Fy fan vad gött! Det svallar inombords, sa hästens tränare Ulf Stenströmer.
I Lars Lindbergs Minne, ett av landets mest prestigefulla lärlingslopp, körde Peter H Sjöberg till ledningen med favoritspelade Dear Friend och därifrån pinnade Johan Untersteiner-träningen undan till enkel vinst.
- Hon är bra den här, konstaterade Peter H Sjöberg som ståtar med 25 i segerprocent.

Satsade 48 kronor och vann 1,5 miljoner
Robert Bergh blåste till ledningen från spår åtta bakom startbilen med Logo Light i klass II och därifrån höll hästen undan efter en härlig upploppsfight med favoriten O’Man Flax. I bronsdivisionen drog Knifetown Winner och Nicklas Westerholm det längsta strået.
På V75 betalade sju rätt 80 996 kronor, sex rätt 269 kronor och fem rätt 26 kronor. Det delades även ut en miljonvinst under dagen. På Top 7 blev en spelare som satsat 48 kronor ensam om den rätta raden och det belönades med närmare 1,5 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-12 2015-11-12 Åby-1 2160/12 0 g 96
2015-10-28 2015-10-28 Åby-3 1640/9 4 15.0 63
2015-09-30 2015-09-30 Åby-4 1640/4 5 14.6 95
2016-11-11 2016-11-11 Kalmar-9 Kim Eriksson 2160/12 B 0 39
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-11 Torbjörn Jansson 2140/12 D 5 14.9 471
2016-09-26 2016-09-26 Mantorp-8 Claes Svensson 2160/8 B str
2016-09-12 2016-09-12 Solvalla-12 Torbjörn Jansson 2640/2 C 4 13.8 775
2016-08-20 2016-08-20 Örebro-10 Torbjörn Jansson 1609/6 D 4 12.2 509
2016-08-08 2016-08-08 Gävle-9 Torbjörn Jansson 1640/1 D 2 12.5 84
2016-07-06 2016-07-06 Lindesberg-5 Torbjörn Jansson 1640/10 C 2 13.2 343
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-6 Torbjörn Jansson 2140/6 C 0 14.1 895
2016-06-04 2016-06-04 Mantorp-3 Torbjörn Jansson 2140/3 D 4 14.7 63
2016-05-18 2016-05-18 Solvalla-2 Torbjörn Jansson 2140/10 D 5 15.0 149
2016-04-27 2016-04-27 Solvalla-8 Torbjörn Jansson 2140/1 D 4 15.7 102
2016-04-14 2016-04-14 Örebro-4 Torbjörn Jansson 2100/9 D 4 15.6 393
2016-03-25 2016-03-25 Färjestad-2 Kenneth Haugstad 2160/7 C 2 17.0 119
2017-11-12 2017-11-12 Eskilstuna-9 Torbjörn Jansson 2140/11 D 0 16.0 454
2017-10-27 2017-10-27 Örebro-6 Torbjörn Jansson 2100/1 D 3 13.2 279
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-8 Kim Eriksson 2140/6 D 0 13.7 431
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-9 Torbjörn Jansson 2140/3 C 4 12.8 103
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-11 Torbjörn Jansson 2640/10 B 2 14.3 79
2017-09-04 2017-09-04 Mantorp-9 Claes Svensson 2160/10 A 1 14.1 32
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-7 Björn Goop 2640/5 C 0 13.9 429
2017-08-15 2017-08-15 Vaggeryd-3 Claes Svensson 1640/4 B 2 11.6 162
2017-07-10 2017-07-10 Mantorp-1 Torbjörn Jansson 2140/9 A 1 14.9 54
2017-06-25 2017-06-25 Kalmar-9 Ulf Ohlsson 2140/2 C 7 13.5 244
2017-06-17 2017-06-17 Tingsryd-5 Peter Ingves 1609/6 C 3 11.2 176
2018-09-16 2018-09-16 Östersund-10 Peter Ingves 2140/1 C 0 10.9 539
2018-08-25 2018-08-25 Bergsåker-11 Peter Ingves 2140/6 C 3 10.3 485
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-12 Peter Ingves 2140/3 B 0 11.8 269
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-10 Johan Untersteiner 1609/6 C 3 9.9 466
2018-07-15 2018-07-15 St Mikkeli-10 Johan Untersteiner 1609/3 C 2 56
2018-07-04 2018-07-04 Lindesberg-9 Johan Untersteiner 1640/1 C 4 12.0 45
2018-06-24 2018-06-24 Kalmar-10 Peter Untersteiner 1640/1 C 0 14.7 39
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-10 Johan Untersteiner 1609/6 D 4 11.0 224
2018-05-05 2018-05-05 Vermo-11 Johan Untersteiner 1609/1 B 1 98
2018-04-21 2018-04-21 Finland-11 Johan Untersteiner 2100/10 B 3 69
2018-04-07 2018-04-07 Solvalla-11 Johan Untersteiner 2140/10 A 3 12.0 27
2018-03-30 2018-03-30 Färjestad-11 Christoffer Eriksson 1640/6 B 1 10.7 66
2018-03-17 2018-03-17 Momarken-11 Johan Untersteiner 2640/4 B 1 15.0 34
2018-03-03 2018-03-03 Halmstad-10 Johan Untersteiner 1640/5 B 1 11.0 27
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-9 Johan Untersteiner 3160/14 B 4 15.3 211ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se