Partizan Face travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Partizan Face travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Partizan Face har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Partizan Face har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Partizan Face


Publiken (4876 personer) på Kalmartravet trivdes i strålande sol när V75 traditionsenligt avslutade midsommarhelgen.Det blev skrällarnas d..


Publiken (4876 personer) på Kalmartravet trivdes i strålande sol när V75 traditionsenligt avslutade midsommarhelgen.
Det blev skrällarnas dag och när krutröken skingrats betalade sju rätt 868 777 kronor.
En bidragande orsak till den höga utdelningen var Slide So Easy, som skrällde i Kalmarsundspokalen för sin tränare Flemming Jensen. Efter en tät upploppsstrid med flera hästar inblandade, avgjorde Slide So Easy kort före mål, streckad på blott tre procent.

Favoriten gav upp totalt
Favoriten Pastore Bob blåste direkt till ledningen och drog i ett jämnt 1.10,5-tempo. Men han var trött och slagen redan vid upploppets början och gav upp totalt. Utvändige Disco Volante tog tillfälligt över men kunde inte freda sig när Coktail Fortuna angrep från andra par utvändigt. Med i dennes rygg följde Slide So Easy och Flemming Jensen vred på i fjärdespår i utgången av sista kurvan. Dessa två gjorde upp till slut och dessutom kom Baron Gift med en vass slutspurt efter att ha suttit sist i kön. Slide So Easy kopplade ett säkert grepp den sista biten och vann på tiden 1.10,3/1640a. Det var nytt banrekord för utländska hingstar och valacker.
- Tempot var ju fint och loppet blev riktigt bra för vår del. Det kändes bra i sista kurvan och när han fick chansen bet det ju riktigt bra. Han är en fin häst som var väldigt bra, sa Flemming Jensen.

”Det var fel taktik”
Jensen fick utstå skarp kritik för två veckor sedan när han valde att köra i ledningen i Oslo Grand Prix och svara ut elitloppsvinnaren Ringostarr Treb. Då var Slide So Easy trött och slagen redan sjuhundra meter kvar men den här gången valde Flemming en annan taktik och resultatet blev betydligt bättre.
- Jag förstår att många tyckte det var fel och resultatet blev också dåligt så det var fel taktik, erkände Flemming.

Sjätte raka för obesegrade Velten Versailles
En imponerande uppvisning fick vi se i V75-4 där favoriten Velten Versailles tog sin sjätte raka seger och fortfarande är obesegrad. Den Holländsk-tränade hästen var bara bäst och Rick Ebbinge (som nyligen blev världsmästare) lämnade inget åt slumpen och körde fram utvändigt om ledaren 1300 meter kvar. Han kopplade enkelt greppet på ledande Royal T.H. och gled undan till en suverän seger med till synes gott om krafter kvar.
- Han var bra i ordning och gjorde ett mycket bra lopp. När tempot bedarrade tyckte jag att jag måste köra framåt för att kontrollera loppet. Han vann lätt, sa Rick Ebbinge.

”Det stod verkligen och vägde”
I V75-inledningen överraskade hårt betrodda Sevilla att hålla upp ledningen från innerspåret bakom startbilen. Samtidigt galopperade favoriten Cobbys Olifant i första sväng i en trång situation. Utvändigt om ledaren satt Sir Henry P.Hill och det var tätduon som gjorde upp över upploppet. Sir Henry P.Hill gick i närkamp med Sevilla och såg ut att vara koppla greppet när Sevilla kontrade invändigt. Men precis metern före mållinjen galopperade Sir Henry P.Hill snöpligt för Jörgen Westholm. Därmed gick segern till Sevilla, tränad och körd av Joakim Lövgren.
- Det stod verkligen och vägde och både jag och Jörgen gav allt med våra hästar. Det är en Ready Cash det här som har en annan motor. Är man rädd om benen så hjälper dom dig med de andra, sa Joakim Lövgren.

”Bananen” var bara bäst
I V75-2 fick Copaca Banana ett tufft lopp utvändigt om ledande Alicia Bore. Men trots det kopplade han greppet på upploppet och höll undan före Red Rock Canyon Ås som tassat med i ryggen. En riktig toppinsats och en bejublad hemmaseger för hästen som tränas av Maria Rosenberg som även äger tillsammans med Stefan Carlsson. Segertiden blev finfina 1.11,3/1640a.
- Han var jätteduktig. Den här gången fick han det tuffaste loppet och var bara bäst. Det var välförtjänt, sa segerkusken Kim Eriksson.

”Kunde inte fantisera om att han skulle vinna”
En jätteskräll på V75 blev det i den femte avdelningen när Lutfi Kolgjini styrde in Parizan Face åt sonen Adrian som tränar. Och det var verkligen ingen bluffseger, snarare tvärtom. Partizan Face fick en tuff inledning via tredje- och fjärdespår genom första kurvan innan Ludde dundrade framåt i ett offensivt upplägg. Han bombade ända till ledningen när Henriette Larsen släppte bakom Secret Mission, då denne fått utstå press i inledningen av spetskörningen. Partizan Face ångade på i täten och vid upploppets början fick Secret Mission chansen när Wingait C.H. galopperade utvändigt. Men Partizan Face stegade bara undan till en imponerande seger.
- Han har bra inställning och vann hur lätt som helst. Jag visste att det skulle bli en tråkig inledning eftersom han inte kan öppna något. Sedan låg han på rätt så kraftigt och det blev ett tufft förstavarv. Jag är otroligt imponerad och kunde inte fantisera om innan att han skulle vinna, sa Lutfi Kolgjini.

Revansch för Westholm ”Sitt livs bästa värmning”
Jörgen Westholm hade en olycklig start på dagen när Sir Henry P.Hill galopperade över mål i slutstriden. Men Westholm repade nytt mod efter den snöpliga målgaloppen och vann Kalmarsundsstayern i V75-6 med Flash Hammering. Westholm körde resolut till ledningen mitt i loppet och höll undan säkert före Vischio Holz den sista biten. En riktigt bra insats på tiden 1.14,4/3160.
- Han brukar rulla och fara i värmningen men i dag var det nog hans livs bästa värmning, sa Jörgen Westholm.
- Jag var väldigt sugen på att vinna loppet och tänkte att vi måste kliva fram. När jag klev iväg tänkte jag att vi får nog svar men vi kom med så hög fart att vi fick spets och det var nog vinstgivande. Han har varit nere i en formsvacka men nu är han på väg uppåt och kommer att få en rolig sommar. Det är en häst jag gillar, han är skönt flegmatisk och lat.

Shadow Gar fällde favoriten
Det blev favoritfall även i V75-avslutningen när In Toto Sund fick en tuff resa utvändigt om ledande Shadow Gar och inte orkade utmana denne. Hon höll bra som trea men åt Shadow Gar fanns inget att göra då hon gled ifrån till en lätt seger. Långt ut i banan toppspurtade Dear Friend men var för sent ute. Shadow Gar kördes förtjänstfullt av Christoffer Eriksson som drog i ett jämnt tempo, och tränar gör Jerry Riordan.
21 system klarade av att hitta alla sju vinnarna på V75 och belönades med 868 777 kronor för sju rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var jättefina förutsättningar och rena vårdagen på Jägersro som körde V75 under lördagen. I den andra deltävl..


Det var jättefina förutsättningar och rena vårdagen på Jägersro som körde V75 under lördagen. I den andra deltävlingen till Olympiatravet blev det en uppgörelse mellan far och son Untersteiner. Pappa Peter placerade Day Or Night In i rygg på ledande Racing Mange, samtidigt som Johan tog en lugn start med favoriten Cyber Lane och inledde som sista häst och som sedermera blev tredje par utvändigt. Det blev en temposkärpning varvet kvar när Rajesh Face kom fram utvändigt om ledaren. Men i sista kurvan galopperade Rajesh Face och då uppenbarade sig luckan för Day Or Night In. Han hade inga problem att avväpna Racing Mange och höll sedan säkert undan före en bra spurtande Cyber Lane. Segertiden 1.11,4 över distansen 2140 meter med bilstart och en dubbel alltså för Johan Untersteiner som tränar både Day Or Night In och Cyber Lane.
- Det är härligt att ha en så duktig son som kan ställa hästarna i ordning. Och så får jag vara med och skörda i dag. Det var en fröjd att få köra honom, sa Peter Untersteiner.
- Plan A var att försöka snuva Racing Man på ledningen men det var ingen möjlighet alls. Sedan var det bara att försöka komma ner i rygg på honom. Jag hade tur att det blev sånt tempo på mellanvarvet när Rajesh Face kom fram utvändigt. Vi fick det serverat och hästen var i ordning. Jag såg att ledaren var trött i sista sväng men jag visste inte hur mycket Johan hade kvar i Cyber Lane.
Finalen i Olympiatravet körs den 27 april på Åby.

Makalös insats av superlöftet Campo Bahia
En häst som är på väg rakt upp i eliten fick vi beskåda i loppet innan försöket till Olympiatravet. Där fick publiken och tv-tittarna se en ren och skär utklassning av superlöftet Campo Bahia som utklassade sina konkurrenter. Oj, oj, oj, vilken imponerande uppvisning som Conrad Lugauers fyraåring bjöd på. Han överraskade många genom att helt plötsligt galoppera när han övertagit ledningen i första kurvan. Campo Bahia anslöt som sista häst i fältet men dryga varvet kvar sände Lugauer fram sin kanon utvändigt om ledande Mellby Glader. Det blev genast fart på tillställning och Campo Bahia tryckte på och tog över täten på den sista bortre långsidan. Sedan förnedrade han sina konkurrenter när han drog ifrån till en fullständigt överlägsen seger. Campo Bahia travade hiskeligt snabba 1.04,3 mellan 800 till 300 kvar och segertiden skrevs till 1.13,6 över distansen 2640 meter med bilstart. Ett superlöfte utöver det vanliga som nu matchas främst mot Kungapokalen och senare mot Svenskt Travderby i höst.
- Jag är mer än stolt över honom. Normalt sett ska det inte gå men jag har nog en undantagshäst, sa tränaren Conrad Lugauer.
- Han är fortfarande mycket valpig och leker. Han var ensam och inte fokuserad när han snubblade och galopperade. Det ska inte hända. Sedan tyckte jag inte att det gick så fort så jag gick fram och tryckte till ledaren.

Imponerande uppvisning även av Harran Boko
Conrad Lugauer är hetare än någonsin och några lopp senare var det dags igen. I V75-6 ledde han runt om med högkapable Harran Boko som svarade för en imponerande uppvisning även han. Hästen var totalt överlägsen när han dundrade runt på 1.12,2 över 2140 meter i voltstart.
- Han var oerhört stark och det är riktig klass i den här hästen. Det är lite extra, berömde Lugauer efter sin dubbelseger på V75.

En smällkaramell inledde
Innan de här tre sportsliga höjdarna så inleddes V75-tävlingarna på Jägersro med en riktig smällkaramell. Det var 57-oddsaren Dallas, tränad av Tommy Strandqvist, som skrällvann och var streckad på mindre än en procent av insatsfördelningen. Han kämpade ner ledande It’s Time i en tät upploppsduell och satte nosen först. Detta efter att storfavoriten Adde S.H. galopperat hejdlöst i starten. I sulkyn satt Markus Niklasson.

Baron Gift mycket bra för Svanstedt
En ny hemmaseger blev det i V75-4 när Lars I Nilsson-tränade Procalate vunnit för Christoffer Eriksson efter att ha kommit till ledningen från sitt bakspår. Jägersrotränaren Lars I Nilsson har öppnat det här året mycket starkt och Procalate vann överlägset för Christoffer Eriksson.
Segermaskinen Victory Island vann V75-5 från ledningen och Steen Juuls häst vann enkelt trots att han fick press av utvändige Mellby Club på slutrundan.
Ledning från start till mål handlade det om i V75-avslutningen där Baron Gift hade uppvisning för sin tränare Rickard Svanstedt. Trots ett hårt tempo loppet igenom och press av utvändigt Partizan Face så ryckte bara Baron Gift undan i slutsvängen och var smått överlägsen. En imponerande insats på segertiden 1.12,1 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Det är ju fantastiskt det här kul när man kan lyfta en redan etablerad häst. Han har varit så skör innan och man har fått träna försiktigt men nu har vi tryckt på med träningen och benen har tålt det och det har han svarat bra på. Han låg på stenhårt under vägen men avgjorde utan problem ändå. Han vann förvånansvärt lätt och det var tussarna kvar och han brukar svara bra på dem, sa Rickard Svanstedt.
Sju rätt på V75 gav 212 443 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


I fjol satt populäre Solvallatränaren Erik ”Busen” Svensson själv i sulkyn bakom sin megaskräll. I år var det Marcus Liliu..


I fjol satt populäre Solvallatränaren Erik ”Busen” Svensson själv i sulkyn bakom sin megaskräll. I år var det Marcus Lilius som satte spelakollektivet på pottan. Men lärlingen hade fått klara direktiv av hästens tränare inför loppet.
- Erik sa till mig att jag skulle köra som att jag hade fältets sämsta häst, berättade Lilius som var lika förvånad som V86-spelarna efter att Moolger spurtat till målfotoseger från tredje par invändigt på Solvalla.
- Jag vet faktiskt inte hur det var möjligt och jag är chockad själv. Vi hittade ner till innerspår och i sista sväng kändes det riktigt bra...
- Det här är jättestort för mig och det är jättekul att få vinna för Erik. Hatten av för Erik!

Över sundet i angeläget ärende
V86-omgången delades mellan Solvalla och Jägersro och till Malmöbanan hade danske travnestorn Steen Juul rest med en häst. Han hade inte korsat Öresund förgäves. Med segerstaplaren Victory Island flög han förbi motståndet över upploppet.
- Inställningen är hans bästa egenskap, han vill verkligen göra sitt jobb, och han är stark och rejäl och tål att gå till slut, berömde Juul den italienske sexåringen.

Kung i ledningen
Nicklas Dyrbergs Kung Edward är en svårknäckt nöt när han kommer till ledningen. Det demonstrerade han när han vägrade släppa storfavoriten Partizan Face förbi sig i en härlig upploppsstrid.
- Det var enda sättet vi kunde slå Kolgjinis häst på, att han fick gå till höger om oss. Men precis efter mål var han förbi oss så vi hade marginalerna med oss, sa skrällkusken Joakim Lövgren.
Adrian Kolgjini tog revansch för torsken med Partizan Face när han senare under kvällen vann tillsammans med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face.
- Det är en väldigt välbyggd häst, inte jättestor men fint musklad och fint psyke, så han har framtiden för sig. Det kan vara en derbyhäst, sa Adrian Kolgjini.
Även Ola Karlssons Panamera gjorde en berömvärd insats på Jägersro när han höll undan från ledningen med Jörgen Sjunnesson i sulkyn.

Superjackpot kommande onsdag
På Solvalla var inte Moolger den enda överraskningen.
- Vi fick ett perfekt lopp. Det gick väldigt fort första kilometer och vi fick bra draghjälp och han vann enkelt, sa körande Dennis Spangenberg sedan han skrällt med Thorsten Tietz-tränade Querys Alesio.
Också Daniel Redéns Fast Moving Cash levererade en berömvärd spurt från köposition och avväpnade enkelt sina motståndare över upploppet.
- Hon gick riktigt bra och vann säkert. Hon är lite ”tung” innan loppen men i loppen är det inga problem, sa kusken Örjan Kihlström.
Riina Rekilä-tränade Viking Grace tog hem V86-avslutningen och när V86-resultatet redovisades stod det klart att ingen inlämnad kupong hade prickat in samtliga vinnare. Därmed går hela den jackpotkryddade åttarättspotten, 14,4 miljoner kronor, vidare till nästa veckas omgång då en superjackpot väntar. De som lyckades pricka in sex rätt fick för det 16 033 kronor och sex rätt delade ut 920 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


I fjol satt populäre Solvallatränaren Erik ”Busen” Svensson själv i sulkyn bakom sin megaskräll. I år var det Marcus Liliu..


I fjol satt populäre Solvallatränaren Erik ”Busen” Svensson själv i sulkyn bakom sin megaskräll. I år var det Marcus Lilius som satte spelakollektivet på pottan. Men lärlingen hade fått klara direktiv av hästens tränare inför loppet.
- Erik sa till mig att jag skulle köra som att jag hade fältets sämsta häst, berättade Lilius som var lika förvånad som V86-spelarna efter att Moolger spurtat till målfotoseger från tredje par invändigt på Solvalla.
- Jag vet faktiskt inte hur det var möjligt och jag är chockad själv. Vi hittade ner till innerspår och i sista sväng kändes det riktigt bra...
- Det här är jättestort för mig och det är jättekul att få vinna för Erik. Hatten av för Erik!

Över sundet i angeläget ärende
V86-omgången delades mellan Solvalla och Jägersro och till Malmöbanan hade danske travnestorn Steen Juul rest med en häst. Han hade inte korsat Öresund förgäves. Med segerstaplaren Victory Island flög han förbi motståndet över upploppet.
- Inställningen är hans bästa egenskap, han vill verkligen göra sitt jobb, och han är stark och rejäl och tål att gå till slut, berömde Juul den italienske sexåringen.

Kung i ledningen
Nicklas Dyrbergs Kung Edward är en svårknäckt nöt när han kommer till ledningen. Det demonstrerade han när han vägrade släppa storfavoriten Partizan Face förbi sig i en härlig upploppsstrid.
- Det var enda sättet vi kunde slå Kolgjinis häst på, att han fick gå till höger om oss. Men precis efter mål var han förbi oss så vi hade marginalerna med oss, sa skrällkusken Joakim Lövgren.
Adrian Kolgjini tog revansch för torsken med Partizan Face när han senare under kvällen vann tillsammans med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face.
- Det är en väldigt välbyggd häst, inte jättestor men fint musklad och fint psyke, så han har framtiden för sig. Det kan vara en derbyhäst, sa Adrian Kolgjini.
Även Ola Karlssons Panamera gjorde en berömvärd insats på Jägersro när han höll undan från ledningen med Jörgen Sjunnesson i sulkyn.

Superjackpot kommande onsdag
På Solvalla var inte Moolger den enda överraskningen.
- Vi fick ett perfekt lopp. Det gick väldigt fort första kilometer och vi fick bra draghjälp och han vann enkelt, sa körande Dennis Spangenberg sedan han skrällt med Thorsten Tietz-tränade Querys Alesio.
Också Daniel Redéns Fast Moving Cash levererade en berömvärd spurt från köposition och avväpnade enkelt sina motståndare över upploppet.
- Hon gick riktigt bra och vann säkert. Hon är lite ”tung” innan loppen men i loppen är det inga problem, sa kusken Örjan Kihlström.
Riina Rekilä-tränade Viking Grace tog hem V86-avslutningen och när V86-resultatet redovisades stod det klart att ingen inlämnad kupong hade prickat in samtliga vinnare. Därmed går hela den jackpotkryddade åttarättspotten, 14,4 miljoner kronor, vidare till nästa veckas omgång då en superjackpot väntar. De som lyckades pricka in sex rätt fick för det 16 033 kronor och sex rätt delade ut 920 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Winter Burst rullar vidare och på onsdag annandag jul är det traditionsenliga V75-finaler på Solvalla. Adrian Kolgjini är på plats m..


Winter Burst rullar vidare och på onsdag annandag jul är det traditionsenliga V75-finaler på Solvalla. Adrian Kolgjini är på plats med två heta kandidater i Partizan Face, som hade uppvisning när han krossade konkurrenterna vid V75-segern på Jägersro senast, samt Dante Boko som var strålande som knappt slagen tvåa samma dag i Gulddivisionen.
Stall Kolgjini har annars haft problem med infektioner under en längre tid i år, men nu ser det äntligen ut att ha vänt.
- Det börjar lossna lite nu efter en lång tids sjukdom. Det har varit segt och vi har inte helt luskat ut vad det har varit. Hästarna har haft halsinfektioner och hela baletten. Det är inte helt över ännu men överlag ser hästarna spänstiga och smidiga ut och det börjar lysa om dem igen, säger Adrian Kolgjini.

”Ser bra ut - kommer att ha flera i årgångsloppen nästa år”
Den 1 oktober flyttades många av pappa Lutfis hästar över på Adrians träningslista, som tidigare hade plockat ut sin proffstränarlicens. Men även om Lutfi har haft alla hästarna på sin lista tidigare är det Adrian som har styrt i stallet och lagt upp träningen de senaste åren. Nu har han 49 hästar på sin träningslista och Lutfi har 73 stycken.
- De hästarna som pappa inte äger själv och som är redo att starta på tävlingsbanan är på min lista. Sedan har pappa kvar sina hästar som han äger men de kommer han att sälja. Dessutom är alla unghästarna på pappas lista.
- Vi har ett bra samarbete, precis som vi har haft i alla år, och unghästarna kommer över till min lista när de väl börjar starta, säger Adrian som ser framtiden an med stor tillförsikt inför nästa år.
- Det är många hästar som på grund av sjukdomar inte har kunnat leva upp till förväntningarna i år. Därför har de inte tjänat så mycket pengar heller och står därmed billigt inne i klasserna i början av nästa säsong. Jag tror att jag har väldigt många hästar som är obrukade och många kommer att duga på V75.
- Sedan har vi många fina unghästar, de som är två- och tre år gamla nu och blir ett år äldre vid årsskiftet. Det ser mycket bra ut och jag tror att jag kommer att ha en flock som kommer att etablera sig i årgångsloppen nästa år. Så jag tror mycket på 2019, säger Adrian Kolgjini.

”Kändes som att han bara gick på halv maskin”
På onsdag reser han till Solvalla och V75-finalerna med två hästar som båda kommer från strålande prestationer. Det är Partizan Face och Dante Boko som båda mycket väl kan vinna under annandag jul. Så här kommenterar Adrian sina två V75-finalister.
- Partizan Face (V75-2) var ruggigt bra senast och det kändes som att han bara gick på halv maskin. Även om jag ryckte ”norsken” och tussarna så var det mest för att hålla hästen skärpt för om han slappnar av så är det risk att han slår ihop. Han hade låg puls efter loppet och det kändes som att han hade kunnat springa femhundra meter till i samma tempo. Hästen är i toppform men tyvärr fick han ett tråkigt spår. Finaler är alltid finaler och man måste ha flyt om det ska räcka hela vägen. Men han tål att göra jobbet själv och var tvåa från dödens näst senast på Solvalla. Det blir inte lika lätt som senast men han måste räknas tidigt trots läget.

”Har hittat nytt liv med ridträning”
- Dante Boko (V75-1)
fick börja om litegrann och vi ställde av honom efter finalerna på Solvalla i höstas. Han fick bara ridtränas lite lugnt och fint och mest ta det lugnt. Han hittade nytt liv och Linda Sundberg som sköter om honom gör ett väldigt bra arbete som får hästen att vilja och prestera på topp trots åldern. Han är till åren kommen nu och det är viktigt hur han mår. Hästen var jättebra senast och känns skitfin efteråt. Läget med innerspår är perfekt och han är snabb ut. Jag har inte bestämt taktiken ännu men det är inte många som tar sig förbi honom direkt. Läget finns ju för att köra i ledningen men vi får se.
- När hästarna är i så här fin form så duger de långt. Hade Partizan Face haft ett bättre spår hade jag trott mest på honom men nu skulle jag säga att det är likvärdiga chanser, säger Adrian Kolgjini.

Michael Carlsson, Kanal 75


Svensk Uppfödningslöpning är det äldsta av Sveriges tre klassiska unghästlopp, dit även kriteriet och derbyt räknas. Sedan 19..


Svensk Uppfödningslöpning är det äldsta av Sveriges tre klassiska unghästlopp, dit även kriteriet och derbyt räknas. Sedan 1926 har tvååringsloppet körts på Jägersro i Malmö. Men aldrig tidigare har två vinnare korats efter målgång.
- Det var väl rättvist med två så bra hästar, sa Sten O Jansson sedan hans Belker via en enastående slutstöt hunnit ikapp favoritspelade Bythebook precis på mållinjen.
Den senare hade då tågat i tredjespår i drygt 600 meterna och till synes kopplat segergrepp. Men Belker, som tvingats ut i fjärdespår i slutkurvan och vid upploppets början hade mycket långt fram till täten, hade torrt spurtkrut och de sista 150 meterna briserade han i en ursinnig spurt.
- Han gick lysande helt enkelt och så här i efterhand skulle jag nog ha tagit fjärdespår en längre bit, sa Belkers kusk Torbjörn Jansson.
Solvallakusken har vunnit Svensk Uppfödningslöpning en gång tidigare, 1996 med Gardens Mack som också var en Sten O Jansson-produkt. Visbytränaren har ett enastående unghästfacit med den lilla träningsrörelse han bedriver tillsammans med sin fru Ingela.
- Nu är jag jättenöjd, framför allt med Ingela. Det är hon som pysslar och sköter om, jag bara tar åt mig äran, sa Sten O Jansson skämtsamt.

Tredje raka för Båth
För Bythebooks tränare Svante Båth var det tredje raka fullträffen i Svensk Uppfödningslöpning. Endast Sören Nordin och Lutfi Kolgjini toppar det med fyra raka segrar. Örjan Kihlström som skötte tömmarna bakom Bythebook vann loppet för första gången.
- Hästen gick jättebra och det var roligt att få bocka av det här loppet också, sa toppkusken som vunnit i stort sett allt som går att vinna i Sverige.
Kilometertiden för Belker och Bythebook skrevs till 1.13,7 över 1 640 meter med bilstart och loppets förstapris uppgick till 700 000 kronor. Men då båda hästarna är med i Premiechansen får deras ägare hela 1 050 000 kronor vardera. Då Sten O Jansson och hans fru Ingela dessutom är uppfödare till sin häst belönas de också med en uppfödarpremie på 210 000 kronor. Den summan kan även Bythebooks uppfödare Thomas Johansson och Gösta Samuelsson glädja sig åt.

Tredje raka för Illuminati
På förhand spekulerades det i att opolerade toppämnet Illuminati kunde ställa till det för sig från start i klass I. Men med två färska svenska rekord bakom sig spelades han ändå till omgångens största favorit och sedan han gått iväg från start och hittat ut i andraspår var det spel mot ett mål. När två varv återstod av långloppet fick körande tränaren Joakim Lövgren överta ledningen och när mållinjen skars hade Illuminati lämnat sina förföljare med många längder.
- Han hade en bra dag i dag, skötte sig jättefint och grejade till och med en omstart, så han ska ha all heder. Han är duktig att springa men har inte varit helt rumsren förut, sa Jägersrotränaren, som även tog hem gulddivisionen med Jairo före en mycket tapper Dante Boko.

Virvlande spurt stal showen
I Johan Jacobssons Minne, där fyraåringarna startar 20 meter bakom treåringarna, såg ledande Stoletheshow ut att leva upp till sitt namn när han ryckte ifrån konkurrenterna i slutkurvan. Men favoritspelade Candy La Marc var helt enkelt för bra och trots att hon hade långt fram hann hon via en virvlande avslutning fånga in ledaren i god tid före mållinjen.
- Det kändes kymigt att sitta där bak för Christoffer (Eriksson) körde ett väldigt fint lopp där framme tempomässigt. Det passade inte oss direkt men hon var riktigt, riktigt bra och avgjorde enkelt, sa segerkusken Erik Adielsson om den Lars Marcussen-tränade kulltoppen.

Första V75-segern för Kolgjini Junior
Partizan Face pulveriserade motståndet i bronsdivisionen. Trots tredjespår till positionen utvändigt om ledaren stack han ifrån till överlägsen seger över upploppet. I sulkyn satt Adrian Kolgjini och för hans del var det första tränarsegern i V75.
- Det är speciellt, det ska det vara när stora saker händer för första gången. Det är detta jag brinner för och vill hålla på med så det är roligt att resultaten också visar sig, sa Jägersroprofilen.
Treårige Aquamarin, tränad av hemmaamatören Viktoria Selitska, lekte också med konkurrenterna. Från positionen som första häst i andraspår tågade treåringen ifrån sina äldre kamrater i klass II.
- Det är en jättebra treåring så det ska bli väldigt spännande nästa år. Han är väldigt storväxt så det borde finnas några växlar till nästa år, sa kusken Thomas Uhrberg.

48 miljoner till ensam V75-vinnare
I silverdivisionen visade Speedy Foxy Vicane att plumpen i protokollet senast var en engångsgrej. Från andra par utvändigt kastade körande Kim Eriksson loss på den sista bortre långsidan och trots att det nioårige stoet fick ge absolut max för att komma ner utvändigt om ledaren knappa halvvarvet från mål hade hon mod att ta senhöstens tredje seger i silver.
- Hon är hård den här donnan! konstaterade tränaren David Källgren.
På V75-spelet delade sju rätt ut 6 838 kronor och för sex rätt fick man 74 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa vecka då en ensam jackpotvinnare kan bli 48 miljoner kronor rikare.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-10 2016-12-10 Färjestad-9 Kaj Widell 2140/6 C 0 g 218
2016-12-03 2016-12-03 Jägersro Trav-7 Erik Adielsson 2160/7 C 7 14.2 260
2016-11-05 2016-11-05 Eskilstuna-10 Lutfi Kolgjini 2140/8 C 0 14.9 317
2016-10-29 2016-10-29 Jägersro Trav-5 Adrian Kolgjini 2140/6 C 5 14.1g 69
2016-10-15 2016-10-15 Åby-5 Adrian Kolgjini 2640/12 D 0 14.6 250
2016-09-24 2016-09-24 Solvalla-12 Adrian Kolgjini 2140/4 C 1 13.1 107
2016-09-14 2016-09-14 Solvalla-7 Erik Adielsson 2640/6 B 0 16.1g 61
2016-09-04 2016-09-04 Jägersro Trav-12 Adrian Kolgjini 2140/6 B 2 13.9 20
2016-08-18 2016-08-18 Åby-6 Lutfi Kolgjini 2640/5 B 0 g 31
2016-05-30 2016-05-30 Halmstad-6 Adrian Kolgjini 2140/9 B 1 14.3 23
2016-05-19 2016-05-19 Åby-4 Lutfi Kolgjini 2160/5 C 1 14.4 137
2016-04-06 2016-04-06 Jägersro Trav-8 Lutfi Kolgjini 2160/12 B 0 g 162
2017-11-01 2017-11-01 Åby-7 Adrian Kolgjini 1640/7 B 0 g 56
2017-09-14 2017-09-14 Åby-8 Adrian Kolgjini 2640/3 C 5 14.5 86
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-1 Adrian Kolgjini 1640/10 B str
2017-08-24 2017-08-24 Åby-10 Adrian Kolgjini 2640/5 C 4 14.1 100
2017-07-25 2017-07-25 Jägersro Trav-11 Lutfi Kolgjini 3140/1 C 4 14.7 131
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-11 Adrian Kolgjini 3140/4 D 1 14.7 842
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-2 Adrian Kolgjini 1640/11 C 0 13.4 361
2017-05-02 2017-05-02 Axevalla-10 Carl Johan Jepson 2140/5 B 5 14.4 32
2017-02-04 2017-02-04 Åby-6 Adrian Kolgjini 2140/6 A 0 g 86
2017-01-24 2017-01-24 Jägersro Trav-6 Lutfi Kolgjini 3160/7 B 1 15.7 38
2017-01-14 2017-01-14 Jägersro Trav-5 Lutfi Kolgjini 2640/12 B 0 g 396
2017-01-02 2017-01-02 Kalmar-3 Christoffer Eriksson 2140/3 B 3 14.1 35
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-6 Adrian Kolgjini 2140/7 C 5 14.0 66
2018-12-01 2018-12-01 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 1640/5 C 1 12.5 62
2018-11-21 2018-11-21 Solvalla-7 Lutfi Kolgjini 1640/12 B 2 12.3 336
2018-10-10 2018-10-10 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 3160/11 D 0 15.6 299
2018-09-23 2018-09-23 Vaggeryd-4 Kim Eriksson 1640/8 C 2 12.1 152
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-10 Adrian Kolgjini 2140/5 D 5 12.4 180
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-11 Carl Johan Jepson 2660/13 C 0 15.3 254
2018-07-16 2018-07-16 Mantorp-8 Lutfi Kolgjini 1640/11 A 5 11.6 80
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-6 Adrian Kolgjini 2140/2 C 2 12.5 62
2018-06-25 2018-06-25 Halmstad-9 Adrian Kolgjini 2140/9 B 1 13.5 67
2018-06-05 2018-06-05 Jägersro Trav-8 Lutfi Kolgjini 2640/5 B 5 14.7 48
2018-05-14 2018-05-14 Halmstad-4 Erik Adielsson 2660/2 B 2 14.1 155
2019-06-23 2019-06-23 Kalmar-9 Lutfi Kolgjini 2140/5 C 1 11.5 194
2019-06-08 2019-06-08 Bjerke-9 Adrian Kolgjini 2100/10 B 0 259
2019-05-15 2019-05-15 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 3180/6 B 3 14.8 43
2019-05-07 2019-05-07 Solvalla-7 Rebecca Dahlén 2140/4 A 0 g 60
2019-04-19 2019-04-19 Färjestad-10 Adrian Kolgjini 3180/9 A 4 14.4 69
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-11 Lutfi Kolgjini 2140/8 A 0 13.5g 170
2019-03-26 2019-03-26 Jägersro Trav-8 Lutfi Kolgjini 1640/4 C 2 10.1 39
2019-02-20 2019-02-20 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 2640/2 C 2 14.2 57
2019-02-06 2019-02-06 Åby-4 Adrian Kolgjini 3140/4 C 3 18.3 21
2019-01-30 2019-01-30 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2140/9 C 2 13.9 18
2019-01-19 2019-01-19 Solvalla-10 Adrian Kolgjini 2640/9 B 0 15.5 243
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-10 Adrian Kolgjini 2140/12 D 0 14.5 366ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se