Partizan Face travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Partizan Face travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Partizan Face har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-09-21 2019-09-21 Färjestad-7 Adrian Kolgjini 2140/3 B

Nyheter för travhäst Partizan Face


V75 avgörs på Färjestad som traditionsenligt kör Unionstravet. I den tredje avdelningen är Partizan Face favorit och Adrian Kolgjini b..


V75 avgörs på Färjestad som traditionsenligt kör Unionstravet. I den tredje avdelningen är Partizan Face favorit och Adrian Kolgjini berättade i programmet V65 Direkt under fredagen att han är nöjd med sin häst och kommer att köra för seger. Dock ska Partizan Face tävla med skor runt om den här gången för att spara hovarna till V75-finalerna nästa vecka.
En het utmanare är Martin de Bos, som tränas av Petri Puro. Halmstad-tränaren ligger år efter år på en segerprocent runt 30 procent på sina hästar. När han startar dem är de således alltid aktuella. Martin de Bos har tidigare vunnit två V75-lopp och varit placerad på prispallen flera gånger. Efter andraplatsen i finalen i slutet av juni, då han höll starkt som tvåa bakom Eelis, återkom han efter ett uppehåll den 5 september. Efter en långsam inledningen från ett dåligt läge avslutade hästen starkt ute i spåren på slutrundan.
– Martin de Bos (V75-3) fick gå runt en massa hästar i spåren och fick mjölksyra. Det har gjort nytta och jag vet att han är 25, 30 meter bättre nu än förra gången. Han var tungt tränad inför senast och jag hade en känsla av att han skulle behöva det loppet.säger Petri Puro.
– Det känns som att formen är bra och borde vara på den nivån som när han var med i V75 senast. Han har fått många tuffa lopp och kommit bakifrån och fram i dödens. Nu är han i alla fall i andraspår, menar Puro inför lördagens start.

Testade helstängt i fredagsjobbet – mer vaken nu”
Martin de Bos har spår två bakom bilen i försöket i Silverdivisionen, V75-3. Han körs av Kim Eriksson och tränare Puro berättar om en intressant balansändring som han testade i fredagsjobbet.
– Jag körde honom lite i dag och gjorde en liten ändring. Han har blivit lite lat och hade helstängt på sig i dag. Det är för att få lite mer fart på honom och jag tycker att det kändes bättre. Han är bra mycket mer vaken nu och det blir helstängt för första gången i lopp, säger Puro.
– Han skenade som treåring och jag har inte velat testa det innan. Han har gått med halvstängt någon gång men nu provar vi det här och hoppas att han kommer ur sin egen lilla värld. Jag tror att han kommer att bli snabbare och få en kvickare häst från start. Jag hoppas att han hamnar längre fram direkt och på Färjestad är det svårt att komma bakifrån.
– Jag vill inte öppna öronen på honom för det har hänt någon olycka som unghäst. Jag har en jänkarvagn men jag vet inte om jag använder den. Jag har aldrig sett skillnad på mina hästar i jänkarvagn, säger Petri Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Kulltopp som treåring.Fastlåst i derbyt som fyraåring.Skadad som femåring.Tillbaka som sexåring.Policy of Truth har sin unga..


 Kulltopp som treåring.
Fastlåst i derbyt som fyraåring.
Skadad som femåring.
Tillbaka som sexåring.
Policy of Truth har sin unga ålder till trots haft en brokig karriär.
Med 27 starter innanför västen var han överläget minst meriterad inför lördagens gulddivision, men spelades trots detta till klar favorit efter sin imponerande V75-seger på Hagmyren för en månad sedan.
Det visade sig befogat.
Erik Adielsson slank ner i andra par utvändigt och sköljde över konkurrenterna sista halvvarvet.
- Hade jag vetat att ha skulle få en så här fin löpning så hade jag trott mer på honom på förhand. Han har en otroligt effektiv löpstil och är fantastiskt trevlig att köra, berömde segerkusken medan tränaren tog till sällsynta lovord om det som för tre år sedan var stallets första riktiga unghäststjärna:
- Den här hästen ligger på rätt sida om hjärtat, inte på plånbokssidan. Det är en häst som betytt väldigt mycket för mig och ägarkretsen har varit otroligt fina att jobba med, då ger det resultat. Det har varit problem och gropar i asfalten, men nu är han tillbaka och har visat vilken bra häst han är, sade Reijo Liljendahl efter triumfen på 1.10,4/1 640 meter autostart.

Sömnlösa nätter
Ledningen sägs vara guld värd på Jägersro, men vi fick bara se två exempel på det.
Det började i V75-1 där Örjan Kihlström skickligt vinklade ut sin springspårkonkurrent bakom Björn Goop-tränade Royal Navy Neo och sedan kontrollerade loppet efter behag.
Zlatan Knick tvingades öppna 1.10,2 första varvet i lägsta klassen och såg totalt oslagbar ut halvvägs in på upploppet. Då tröt krafterna i ett nafs, men även om sista stegen snarast avverkades i piaff så räckte det precis till att hålla undan för jätteskrällen In the Air Tonight.
- Vi körde barfota idag och det gjorde susen. Han fick aldrig riktigt vila och det kände bättre att hålla farten uppe än att försöka ta upp. Men sista 100 kändes det som att det inte kommer att gå, förklarade Christoffer Eriksson som fick åka betydligt snabbare över mål bakom segerlösa Evoque vars slutstöt från ledarryggen räckte hela vägen till tränaren Niklas Robertssons oförställda glädje:
- Jag har bara två starthästar just nu, man har kämpat sig tillbaka, nu är vi på gång igen, flämtade en tagen Robertsson och fortsatte:
- Färre hästar betyder också mindre inkomster och jag har satsat stentufft. Det har varit lite sömnlösa nätter ett tag, men det är bara att jobba vidare med det man håller på med och tro på det man gör, för man har varit här förut. Fan vad roligt, det är roligt med trav, jublade dagens lyckligaste vinnare.

”Lägga det i egna händer”
Adrian Kolgjini bjöd på dagens knall – och det var ingen turseger då Partizan Face dånade runt konkurrenterna i en vid slutsväng.
- Det har strulat idag, men nu fick jag lägga det i egna händer och styra på i fjärdespår. Jag visste att jag hade en tillräckligt bra häst för det, sade Kolgjini efter sin övertygande spurtseger.
Ett liknande scenario men via tredjespår valde Örjan Kihlström bakom Timo Nurmos-tränade Global Winner varpå holländske kuskvärldsmästaren Rick Ebbinge kopierade bedriften bakom storfavoriten Ike Schermer och fastställde V75-utdelningen till 42 567 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Propulsion stod i en klass för sig och precis som i fjol tog han hem Åby Stora Pris och förstapriset på två miljoner kronor. Fö..


Propulsion stod i en klass för sig och precis som i fjol tog han hem Åby Stora Pris och förstapriset på två miljoner kronor. Förra året utkämpade han en stenhård upploppsduell och vann med knapp marginal mot Readly Express. Den här gången blev segern betydligt enklare. Han fick en fin resa i tredje par utvändigt samtidigt som det kördes tufft inledningsvis framme i täten. Det var Milligan’s School och Mindyourvalue W.F. som växelkörde i ledningen och den förstnämnde fick till slut täten med fransmannen Carat Williams på utsidan. Örjan Kihlström lyfte ut Propulsion i tredjespår för angrepp sexhundra meter kvar och i ryggen följde Makethemark. Propulsion såg stark ut genom slutkurvan och hade inga problem att koppla greppet in på upploppet. Han klev ifrån till en lätt seger med flera längder före en bra spurtande Makethemark som blev tvåa. Segertiden 1.12,8 över 3140 meter med bilstart är nytt världsrekord.
– Man upphör aldrig att imponeras av hur han kan vara så bra under en så lång tid. Det är imponerande av Daniel och Ellinor att kunna hålla honom i det här skicket. Jag tänkte när jag körde provstarten att det är fantastiskt att han kan vara så fin efter så många säsonger, sa Örjan Kihlström.
– Vi kom bra på det i tredje par utvändigt och det blev skaplig körning i början. Även om det gick sakta mitt i loppet så ska ju körningen i början betala sig till slut och jag var aldrig orolig. I sista sväng kändes han jättefin och hade mycket krafter kvar. Även om man aldrig kan vara säker så kändes det som att det ska mycket till för att någon skulle slå honom.
– Det är en otrolig individ och en enorm häst. Han är otrolig helt enkelt, fortsatte Kihlström som ryckte ner det norska huvudlag in på upploppet men Propulsion hade däremot öronkappan kvar.

”Tycker han är störst, bäst och vackrast”
Tränaren Daniel Redén var lyrisk över sin världsstjärna som nu har sprungit in drygt 29,2 miljoner kronor.
– Att man ens har kommit i närheten av en sån här häst i sin tränarkarriär. Jag fattar att han kanske inte är den bästa hästen genom tiderna, även om han är det för mig, men han är i alla fall den hårdaste hästen. Han bara tuggar på och gör sitt bästa hela tiden. Trots att han har fått så många hårda lopp i den här konkurrensen så känns han inte sämre nu än han gjorde för två år sedan. Det är en fantastisk häst att ha, sa Daniel Redén.
– Jag såg i sista sväng att han sprang och rultade lite som han brukar göra. Han hade huvan och norsken kvar och då vet man ju vad som händer. Man är tävlingsmänniska men varför ens hetsa upp sig när man vet att han alltid gör vad han kan. Oavsett om han vinner eller blir sexa. Man vet att ”Proppen” alltid gör sitt men jag blev faktiskt lite orolig när de kom upp till 1.14 i 2000 meter för det är lugnt i den här klassen.
– Jag har aldrig stött på en sån här häst tidigare. Man åker ut med ett leende på läpparna hemma i sanden med honom och han bara tuggar på. Han tycker att han är störst, bäst och vackrast. Så länge han har den här viljan tycker jag att han ska fortsätta att tävla och det tror jag att ägaren också vill, fortsatte Redén.

Makalös insats av Global Undecided – "Lite overkligt"
Det blev favoritbetonad på V75 och efter att Propulsion vunnit som omgångens största favorit gav sju rätt 1012 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt och därmed dubbeljackpot till V75 nästa lördag i Örebro.
Det började även med seger för storfavoriten Global Undecided. Han svarade för en makalös insats när han vann V75-inledningen. Hästen fick en blytung resa och inledde i tredjespår ett varv innan han kom fram utvändigt om ledaren. Tempot var samtidigt stenhårt i täten där ledande N.Y.Coeurdesoleil öppnade varvet efter 1.12,5. När man trodde att krafterna skulle tryta för Global Undecided så tog han istället över ledningen halvvarvet kvar. Sedan bara lämnade han konkurrenterna och försvann ifrån till en överlägsen seger. En otroligt imponerande prestation av den Timo Nurmos-tränade hästen.
– Det var lite overkligt faktiskt att gå i tredjespår så länge och ändå bara vara bäst till slut. En ruggigt stark häst, berömde Örjan Kihlström som bokförde sig för två V75-segrar..

Stenhårt i mål och dubbelt Goop
Storfavoriten Velten Versailles infriade förväntningarna i V75-2. Holländaren tog sin sjunde raka seger och är fortfarande obesegrad. Nu ledde han från start till mål för Rick Ebbinge och sträckte på sig när han blev utmanad av Chocoboy den sista biten. Det hårdnade till kort före mål men han lyckades hålla undan.
Det blev stenhårt i mål i V75-3 med tre hästar nästan jämnsides över mållinjen. Ragazzo da Sopra fick dra tåget först i tredjespår sista sjuhundra metrarna och kopplade greppet in på upploppet och såg ut att gå mot en klar seger. Men den tuffa avslutningen satt i benen till slut och han höll sånär på att bli upphunnen. Ute i banan stormade Master Crowe fram och på open stretch spurtade Partizan Face sylvasst. Den sistnämnde såg ut att hinna fram men målfotot visade att Ragazzo da Sopra hade nosen först för Björn Goop.
Goop vann även i loppet med sin egentränade Short In Cash som han verkligen har satt i en superfin författning. Ifrån bakspåret körde Goop offensivt och fick ta över ledningen från stallkamraten Royal Navy Neo efter ett halvvarv. Det fanns sedan ingen som kunde hota Short In Cash som retfullt enkelt gled undan till en lätt seger.
– Han var jättebra och hade en hel del krafter kvar, sa Björn Goop.

Rejäl kross av Baron Gift – ”Är i ett enormt slag”
Adrian Kolgjini höll sånär på att hinna fram med Partizan Face men i V75-5 fick han segerdefilera med Tae Kwon Deo efter en mäktig avslutning. Hästen satt långt bak utvändigt samtidigt som det var bra tempo i täten med ledande Patent Leather. Tar Kwon Deo fick fin draghjälp av Missle Hill runt slutsvängen och när Adrian Kolgjini vred ut in på upploppet formligen exploderade Tar Kwon Deo. Han spurtade storstilat hem segern i Ragnar Thorngrens Minne, värd 250 000 kronor.
Baron Gift har länge stått på tur för en seger efter flera tappra insatser utan att få vinna. Nu kom fullträffen med besked när han krossade konkurrenterna i V75-6. Han hamnade utvändigt om ledande favoriten Cocktail Fortuna och Rikard Svanstedt pressade på och höll tempot uppe. Trots den tuffa löpningen stack Baron Gift bara ifrån över upploppet och svarade för en strålande insats. Segertiden helt lysande 1.10,0/1640a.
– Han är i ett enormt slag för dagen. Jag kände i sista sväng att han hade krafter kvar. Det är skönt såklart, han vinner inte så ofta och att vinna från dödens är inte så lätt och på en 1.10-tid dessutom, sa Rikard Svanstedt som även tränar hästen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Publiken (4876 personer) på Kalmartravet trivdes i strålande sol när V75 traditionsenligt avslutade midsommarhelgen.Det blev skrällarnas d..


Publiken (4876 personer) på Kalmartravet trivdes i strålande sol när V75 traditionsenligt avslutade midsommarhelgen.
Det blev skrällarnas dag och när krutröken skingrats betalade sju rätt 868 777 kronor.
En bidragande orsak till den höga utdelningen var Slide So Easy, som skrällde i Kalmarsundspokalen för sin tränare Flemming Jensen. Efter en tät upploppsstrid med flera hästar inblandade, avgjorde Slide So Easy kort före mål, streckad på blott tre procent.

Favoriten gav upp totalt
Favoriten Pastore Bob blåste direkt till ledningen och drog i ett jämnt 1.10,5-tempo. Men han var trött och slagen redan vid upploppets början och gav upp totalt. Utvändige Disco Volante tog tillfälligt över men kunde inte freda sig när Coktail Fortuna angrep från andra par utvändigt. Med i dennes rygg följde Slide So Easy och Flemming Jensen vred på i fjärdespår i utgången av sista kurvan. Dessa två gjorde upp till slut och dessutom kom Baron Gift med en vass slutspurt efter att ha suttit sist i kön. Slide So Easy kopplade ett säkert grepp den sista biten och vann på tiden 1.10,3/1640a. Det var nytt banrekord för utländska hingstar och valacker.
- Tempot var ju fint och loppet blev riktigt bra för vår del. Det kändes bra i sista kurvan och när han fick chansen bet det ju riktigt bra. Han är en fin häst som var väldigt bra, sa Flemming Jensen.

”Det var fel taktik”
Jensen fick utstå skarp kritik för två veckor sedan när han valde att köra i ledningen i Oslo Grand Prix och svara ut elitloppsvinnaren Ringostarr Treb. Då var Slide So Easy trött och slagen redan sjuhundra meter kvar men den här gången valde Flemming en annan taktik och resultatet blev betydligt bättre.
- Jag förstår att många tyckte det var fel och resultatet blev också dåligt så det var fel taktik, erkände Flemming.

Sjätte raka för obesegrade Velten Versailles
En imponerande uppvisning fick vi se i V75-4 där favoriten Velten Versailles tog sin sjätte raka seger och fortfarande är obesegrad. Den Holländsk-tränade hästen var bara bäst och Rick Ebbinge (som nyligen blev världsmästare) lämnade inget åt slumpen och körde fram utvändigt om ledaren 1300 meter kvar. Han kopplade enkelt greppet på ledande Royal T.H. och gled undan till en suverän seger med till synes gott om krafter kvar.
- Han var bra i ordning och gjorde ett mycket bra lopp. När tempot bedarrade tyckte jag att jag måste köra framåt för att kontrollera loppet. Han vann lätt, sa Rick Ebbinge.

”Det stod verkligen och vägde”
I V75-inledningen överraskade hårt betrodda Sevilla att hålla upp ledningen från innerspåret bakom startbilen. Samtidigt galopperade favoriten Cobbys Olifant i första sväng i en trång situation. Utvändigt om ledaren satt Sir Henry P.Hill och det var tätduon som gjorde upp över upploppet. Sir Henry P.Hill gick i närkamp med Sevilla och såg ut att vara koppla greppet när Sevilla kontrade invändigt. Men precis metern före mållinjen galopperade Sir Henry P.Hill snöpligt för Jörgen Westholm. Därmed gick segern till Sevilla, tränad och körd av Joakim Lövgren.
- Det stod verkligen och vägde och både jag och Jörgen gav allt med våra hästar. Det är en Ready Cash det här som har en annan motor. Är man rädd om benen så hjälper dom dig med de andra, sa Joakim Lövgren.

”Bananen” var bara bäst
I V75-2 fick Copaca Banana ett tufft lopp utvändigt om ledande Alicia Bore. Men trots det kopplade han greppet på upploppet och höll undan före Red Rock Canyon Ås som tassat med i ryggen. En riktig toppinsats och en bejublad hemmaseger för hästen som tränas av Maria Rosenberg som även äger tillsammans med Stefan Carlsson. Segertiden blev finfina 1.11,3/1640a.
- Han var jätteduktig. Den här gången fick han det tuffaste loppet och var bara bäst. Det var välförtjänt, sa segerkusken Kim Eriksson.

”Kunde inte fantisera om att han skulle vinna”
En jätteskräll på V75 blev det i den femte avdelningen när Lutfi Kolgjini styrde in Parizan Face åt sonen Adrian som tränar. Och det var verkligen ingen bluffseger, snarare tvärtom. Partizan Face fick en tuff inledning via tredje- och fjärdespår genom första kurvan innan Ludde dundrade framåt i ett offensivt upplägg. Han bombade ända till ledningen när Henriette Larsen släppte bakom Secret Mission, då denne fått utstå press i inledningen av spetskörningen. Partizan Face ångade på i täten och vid upploppets början fick Secret Mission chansen när Wingait C.H. galopperade utvändigt. Men Partizan Face stegade bara undan till en imponerande seger.
- Han har bra inställning och vann hur lätt som helst. Jag visste att det skulle bli en tråkig inledning eftersom han inte kan öppna något. Sedan låg han på rätt så kraftigt och det blev ett tufft förstavarv. Jag är otroligt imponerad och kunde inte fantisera om innan att han skulle vinna, sa Lutfi Kolgjini.

Revansch för Westholm ”Sitt livs bästa värmning”
Jörgen Westholm hade en olycklig start på dagen när Sir Henry P.Hill galopperade över mål i slutstriden. Men Westholm repade nytt mod efter den snöpliga målgaloppen och vann Kalmarsundsstayern i V75-6 med Flash Hammering. Westholm körde resolut till ledningen mitt i loppet och höll undan säkert före Vischio Holz den sista biten. En riktigt bra insats på tiden 1.14,4/3160.
- Han brukar rulla och fara i värmningen men i dag var det nog hans livs bästa värmning, sa Jörgen Westholm.
- Jag var väldigt sugen på att vinna loppet och tänkte att vi måste kliva fram. När jag klev iväg tänkte jag att vi får nog svar men vi kom med så hög fart att vi fick spets och det var nog vinstgivande. Han har varit nere i en formsvacka men nu är han på väg uppåt och kommer att få en rolig sommar. Det är en häst jag gillar, han är skönt flegmatisk och lat.

Shadow Gar fällde favoriten
Det blev favoritfall även i V75-avslutningen när In Toto Sund fick en tuff resa utvändigt om ledande Shadow Gar och inte orkade utmana denne. Hon höll bra som trea men åt Shadow Gar fanns inget att göra då hon gled ifrån till en lätt seger. Långt ut i banan toppspurtade Dear Friend men var för sent ute. Shadow Gar kördes förtjänstfullt av Christoffer Eriksson som drog i ett jämnt tempo, och tränar gör Jerry Riordan.
21 system klarade av att hitta alla sju vinnarna på V75 och belönades med 868 777 kronor för sju rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var jättefina förutsättningar och rena vårdagen på Jägersro som körde V75 under lördagen. I den andra deltävl..


Det var jättefina förutsättningar och rena vårdagen på Jägersro som körde V75 under lördagen. I den andra deltävlingen till Olympiatravet blev det en uppgörelse mellan far och son Untersteiner. Pappa Peter placerade Day Or Night In i rygg på ledande Racing Mange, samtidigt som Johan tog en lugn start med favoriten Cyber Lane och inledde som sista häst och som sedermera blev tredje par utvändigt. Det blev en temposkärpning varvet kvar när Rajesh Face kom fram utvändigt om ledaren. Men i sista kurvan galopperade Rajesh Face och då uppenbarade sig luckan för Day Or Night In. Han hade inga problem att avväpna Racing Mange och höll sedan säkert undan före en bra spurtande Cyber Lane. Segertiden 1.11,4 över distansen 2140 meter med bilstart och en dubbel alltså för Johan Untersteiner som tränar både Day Or Night In och Cyber Lane.
- Det är härligt att ha en så duktig son som kan ställa hästarna i ordning. Och så får jag vara med och skörda i dag. Det var en fröjd att få köra honom, sa Peter Untersteiner.
- Plan A var att försöka snuva Racing Man på ledningen men det var ingen möjlighet alls. Sedan var det bara att försöka komma ner i rygg på honom. Jag hade tur att det blev sånt tempo på mellanvarvet när Rajesh Face kom fram utvändigt. Vi fick det serverat och hästen var i ordning. Jag såg att ledaren var trött i sista sväng men jag visste inte hur mycket Johan hade kvar i Cyber Lane.
Finalen i Olympiatravet körs den 27 april på Åby.

Makalös insats av superlöftet Campo Bahia
En häst som är på väg rakt upp i eliten fick vi beskåda i loppet innan försöket till Olympiatravet. Där fick publiken och tv-tittarna se en ren och skär utklassning av superlöftet Campo Bahia som utklassade sina konkurrenter. Oj, oj, oj, vilken imponerande uppvisning som Conrad Lugauers fyraåring bjöd på. Han överraskade många genom att helt plötsligt galoppera när han övertagit ledningen i första kurvan. Campo Bahia anslöt som sista häst i fältet men dryga varvet kvar sände Lugauer fram sin kanon utvändigt om ledande Mellby Glader. Det blev genast fart på tillställning och Campo Bahia tryckte på och tog över täten på den sista bortre långsidan. Sedan förnedrade han sina konkurrenter när han drog ifrån till en fullständigt överlägsen seger. Campo Bahia travade hiskeligt snabba 1.04,3 mellan 800 till 300 kvar och segertiden skrevs till 1.13,6 över distansen 2640 meter med bilstart. Ett superlöfte utöver det vanliga som nu matchas främst mot Kungapokalen och senare mot Svenskt Travderby i höst.
- Jag är mer än stolt över honom. Normalt sett ska det inte gå men jag har nog en undantagshäst, sa tränaren Conrad Lugauer.
- Han är fortfarande mycket valpig och leker. Han var ensam och inte fokuserad när han snubblade och galopperade. Det ska inte hända. Sedan tyckte jag inte att det gick så fort så jag gick fram och tryckte till ledaren.

Imponerande uppvisning även av Harran Boko
Conrad Lugauer är hetare än någonsin och några lopp senare var det dags igen. I V75-6 ledde han runt om med högkapable Harran Boko som svarade för en imponerande uppvisning även han. Hästen var totalt överlägsen när han dundrade runt på 1.12,2 över 2140 meter i voltstart.
- Han var oerhört stark och det är riktig klass i den här hästen. Det är lite extra, berömde Lugauer efter sin dubbelseger på V75.

En smällkaramell inledde
Innan de här tre sportsliga höjdarna så inleddes V75-tävlingarna på Jägersro med en riktig smällkaramell. Det var 57-oddsaren Dallas, tränad av Tommy Strandqvist, som skrällvann och var streckad på mindre än en procent av insatsfördelningen. Han kämpade ner ledande It’s Time i en tät upploppsduell och satte nosen först. Detta efter att storfavoriten Adde S.H. galopperat hejdlöst i starten. I sulkyn satt Markus Niklasson.

Baron Gift mycket bra för Svanstedt
En ny hemmaseger blev det i V75-4 när Lars I Nilsson-tränade Procalate vunnit för Christoffer Eriksson efter att ha kommit till ledningen från sitt bakspår. Jägersrotränaren Lars I Nilsson har öppnat det här året mycket starkt och Procalate vann överlägset för Christoffer Eriksson.
Segermaskinen Victory Island vann V75-5 från ledningen och Steen Juuls häst vann enkelt trots att han fick press av utvändige Mellby Club på slutrundan.
Ledning från start till mål handlade det om i V75-avslutningen där Baron Gift hade uppvisning för sin tränare Rickard Svanstedt. Trots ett hårt tempo loppet igenom och press av utvändigt Partizan Face så ryckte bara Baron Gift undan i slutsvängen och var smått överlägsen. En imponerande insats på segertiden 1.12,1 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Det är ju fantastiskt det här kul när man kan lyfta en redan etablerad häst. Han har varit så skör innan och man har fått träna försiktigt men nu har vi tryckt på med träningen och benen har tålt det och det har han svarat bra på. Han låg på stenhårt under vägen men avgjorde utan problem ändå. Han vann förvånansvärt lätt och det var tussarna kvar och han brukar svara bra på dem, sa Rickard Svanstedt.
Sju rätt på V75 gav 212 443 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


I fjol satt populäre Solvallatränaren Erik ”Busen” Svensson själv i sulkyn bakom sin megaskräll. I år var det Marcus Liliu..


I fjol satt populäre Solvallatränaren Erik ”Busen” Svensson själv i sulkyn bakom sin megaskräll. I år var det Marcus Lilius som satte spelakollektivet på pottan. Men lärlingen hade fått klara direktiv av hästens tränare inför loppet.
- Erik sa till mig att jag skulle köra som att jag hade fältets sämsta häst, berättade Lilius som var lika förvånad som V86-spelarna efter att Moolger spurtat till målfotoseger från tredje par invändigt på Solvalla.
- Jag vet faktiskt inte hur det var möjligt och jag är chockad själv. Vi hittade ner till innerspår och i sista sväng kändes det riktigt bra...
- Det här är jättestort för mig och det är jättekul att få vinna för Erik. Hatten av för Erik!

Över sundet i angeläget ärende
V86-omgången delades mellan Solvalla och Jägersro och till Malmöbanan hade danske travnestorn Steen Juul rest med en häst. Han hade inte korsat Öresund förgäves. Med segerstaplaren Victory Island flög han förbi motståndet över upploppet.
- Inställningen är hans bästa egenskap, han vill verkligen göra sitt jobb, och han är stark och rejäl och tål att gå till slut, berömde Juul den italienske sexåringen.

Kung i ledningen
Nicklas Dyrbergs Kung Edward är en svårknäckt nöt när han kommer till ledningen. Det demonstrerade han när han vägrade släppa storfavoriten Partizan Face förbi sig i en härlig upploppsstrid.
- Det var enda sättet vi kunde slå Kolgjinis häst på, att han fick gå till höger om oss. Men precis efter mål var han förbi oss så vi hade marginalerna med oss, sa skrällkusken Joakim Lövgren.
Adrian Kolgjini tog revansch för torsken med Partizan Face när han senare under kvällen vann tillsammans med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face.
- Det är en väldigt välbyggd häst, inte jättestor men fint musklad och fint psyke, så han har framtiden för sig. Det kan vara en derbyhäst, sa Adrian Kolgjini.
Även Ola Karlssons Panamera gjorde en berömvärd insats på Jägersro när han höll undan från ledningen med Jörgen Sjunnesson i sulkyn.

Superjackpot kommande onsdag
På Solvalla var inte Moolger den enda överraskningen.
- Vi fick ett perfekt lopp. Det gick väldigt fort första kilometer och vi fick bra draghjälp och han vann enkelt, sa körande Dennis Spangenberg sedan han skrällt med Thorsten Tietz-tränade Querys Alesio.
Också Daniel Redéns Fast Moving Cash levererade en berömvärd spurt från köposition och avväpnade enkelt sina motståndare över upploppet.
- Hon gick riktigt bra och vann säkert. Hon är lite ”tung” innan loppen men i loppen är det inga problem, sa kusken Örjan Kihlström.
Riina Rekilä-tränade Viking Grace tog hem V86-avslutningen och när V86-resultatet redovisades stod det klart att ingen inlämnad kupong hade prickat in samtliga vinnare. Därmed går hela den jackpotkryddade åttarättspotten, 14,4 miljoner kronor, vidare till nästa veckas omgång då en superjackpot väntar. De som lyckades pricka in sex rätt fick för det 16 033 kronor och sex rätt delade ut 920 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-10 2016-12-10 Färjestad-9 Kaj Widell 2140/6 C 0 g 218
2016-12-03 2016-12-03 Jägersro Trav-7 Erik Adielsson 2160/7 C 7 14.2 260
2016-11-05 2016-11-05 Eskilstuna-10 Lutfi Kolgjini 2140/8 C 0 14.9 317
2016-10-29 2016-10-29 Jägersro Trav-5 Adrian Kolgjini 2140/6 C 5 14.1g 69
2016-10-15 2016-10-15 Åby-5 Adrian Kolgjini 2640/12 D 0 14.6 250
2016-09-24 2016-09-24 Solvalla-12 Adrian Kolgjini 2140/4 C 1 13.1 107
2016-09-14 2016-09-14 Solvalla-7 Erik Adielsson 2640/6 B 0 16.1g 61
2016-09-04 2016-09-04 Jägersro Trav-12 Adrian Kolgjini 2140/6 B 2 13.9 20
2016-08-18 2016-08-18 Åby-6 Lutfi Kolgjini 2640/5 B 0 g 31
2016-05-30 2016-05-30 Halmstad-6 Adrian Kolgjini 2140/9 B 1 14.3 23
2016-05-19 2016-05-19 Åby-4 Lutfi Kolgjini 2160/5 C 1 14.4 137
2016-04-06 2016-04-06 Jägersro Trav-8 Lutfi Kolgjini 2160/12 B 0 g 162
2017-11-01 2017-11-01 Åby-7 Adrian Kolgjini 1640/7 B 0 g 56
2017-09-14 2017-09-14 Åby-8 Adrian Kolgjini 2640/3 C 5 14.5 86
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-1 Adrian Kolgjini 1640/10 B str
2017-08-24 2017-08-24 Åby-10 Adrian Kolgjini 2640/5 C 4 14.1 100
2017-07-25 2017-07-25 Jägersro Trav-11 Lutfi Kolgjini 3140/1 C 4 14.7 131
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-11 Adrian Kolgjini 3140/4 D 1 14.7 842
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-2 Adrian Kolgjini 1640/11 C 0 13.4 361
2017-05-02 2017-05-02 Axevalla-10 Carl Johan Jepson 2140/5 B 5 14.4 32
2017-02-04 2017-02-04 Åby-6 Adrian Kolgjini 2140/6 A 0 g 86
2017-01-24 2017-01-24 Jägersro Trav-6 Lutfi Kolgjini 3160/7 B 1 15.7 38
2017-01-14 2017-01-14 Jägersro Trav-5 Lutfi Kolgjini 2640/12 B 0 g 396
2017-01-02 2017-01-02 Kalmar-3 Christoffer Eriksson 2140/3 B 3 14.1 35
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-6 Adrian Kolgjini 2140/7 C 5 14.0 66
2018-12-01 2018-12-01 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 1640/5 C 1 12.5 62
2018-11-21 2018-11-21 Solvalla-7 Lutfi Kolgjini 1640/12 B 2 12.3 336
2018-10-10 2018-10-10 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 3160/11 D 0 15.6 299
2018-09-23 2018-09-23 Vaggeryd-4 Kim Eriksson 1640/8 C 2 12.1 152
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-10 Adrian Kolgjini 2140/5 D 5 12.4 180
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-11 Carl Johan Jepson 2660/13 C 0 15.3 254
2018-07-16 2018-07-16 Mantorp-8 Lutfi Kolgjini 1640/11 A 5 11.6 80
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-6 Adrian Kolgjini 2140/2 C 2 12.5 62
2018-06-25 2018-06-25 Halmstad-9 Adrian Kolgjini 2140/9 B 1 13.5 67
2018-06-05 2018-06-05 Jägersro Trav-8 Lutfi Kolgjini 2640/5 B 5 14.7 48
2018-05-14 2018-05-14 Halmstad-4 Erik Adielsson 2660/2 B 2 14.1 155
2019-08-31 2019-08-31 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 1640/11 C 1 11.0 331
2019-08-10 2019-08-10 Åby-7 Adrian Kolgjini 2140/5 C 2 12.6 194
2019-07-30 2019-07-30 Jägersro Trav-11 Adrian Kolgjini 3160/11 C 0 14.9 86
2019-06-23 2019-06-23 Kalmar-9 Lutfi Kolgjini 2140/5 C 1 11.5 194
2019-06-08 2019-06-08 Bjerke-9 Adrian Kolgjini 2100/10 B 0 259
2019-05-15 2019-05-15 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 3180/6 B 3 14.8 43
2019-05-07 2019-05-07 Solvalla-7 Rebecca Dahlén 2140/4 A 0 g 60
2019-04-19 2019-04-19 Färjestad-10 Adrian Kolgjini 3180/9 A 4 14.4 69
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-11 Lutfi Kolgjini 2140/8 A 0 13.5g 170
2019-03-26 2019-03-26 Jägersro Trav-8 Lutfi Kolgjini 1640/4 C 2 10.1 39
2019-02-20 2019-02-20 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 2640/2 C 2 14.2 57
2019-02-06 2019-02-06 Åby-4 Adrian Kolgjini 3140/4 C 3 18.3 21
2019-01-30 2019-01-30 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2140/9 C 2 13.9 18
2019-01-19 2019-01-19 Solvalla-10 Adrian Kolgjini 2640/9 B 0 15.5 243
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-10 Adrian Kolgjini 2140/12 D 0 14.5 366ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se