Pampalo travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Pampalo travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Pampalo har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Pampalo har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Pampalo


Örebro-travet inledde helgens dubbeltrav på fredagskvällen inför lördagens E3-finaler med dubbeljackpot på V75. Det kördes ..


Örebro-travet inledde helgens dubbeltrav på fredagskvällen inför lördagens E3-finaler med dubbeljackpot på V75.
Det kördes consolation till E3 och i stonas avdelning skrällde Gloria Sisu för sin tränare Markus B Svedberg och tog en lätt seger.
Imponerade gjorde även Per Lennartssons Juncio Boko när han vann på tiden 1.12,7/1609a från dödens. En kanoninsats. Förstaprisen var 100 000 kronor i båda consolation.
– Han har en otrolig inställning och jag tyckte inte att det gjorde så mycket att vi hamnade utvändigt för ingen häst har orkat på innerspåret. Det verkar vara lite krävande. Hästen är under utveckling, sa Per Lennartsson.

”Var kanske död när han ramlade i backen”
Mellan de båda E3 Consolation-loppen så vann Pampalo ett V64-lopp för Linda Sedström. Men bara några hundra meter efter målgång föll hästen helt plötsligt ihop och dog.
– Jag såg efter målgång på tv:n att hästen började vingla och det såg inte bra ut. Jag skulle tippa att det är någon bristning i kroppen av något blodkärl eller så. Det är någonting som är trasigt helt enkelt. Jag tror att hästen kanske var död när han ramlade i backen av hjärtstillestånd. Tyvärr är det sånt som händer och det är väl tio år sedan det hände här på Örebrotravet senast. Det är tragiskt och obduktionen får visa vad som har hänt, sa Örebrotravets banveterinär Göran Karlsson.
Pampalo blev sju år och tränades av Johan Sedström i Örebro. Han tog 13 segrar och sprang in 958 350 kronor.

Kanal 75


Det var en rejäl jackpot i onsdagens V86-omgång som delades mellan Åby och Solvalla. Många betrodda hästar gjorde sin plikt och det ..


Det var en rejäl jackpot i onsdagens V86-omgång som delades mellan Åby och Solvalla. Många betrodda hästar gjorde sin plikt och det var bara en smällkaramell som gjorde att utdelningen sprang upp i 32 323 kronor för åtta rätt. Det blev ingen utdelning för sex rätt och därmed en ny jackpot kommande onsdag.
Den som imponerade mest i omgången var Making Love i den sjunde avdelningen. Den Robert Bergh-tränade hästen var ett stort stallskrik så sent som i lördags i V75, men då galopperade han direkt i starten. Revanschen kom snabbt när han vann V86 efter en mycket övertygande insats. Robert Bergh satte allt på ett kort 1100 meter kvar och kuppade sig till ledningen. I täten hade dessförinnan Pampalo haft en körning om täten med utvändige Rushmore Face.
- Det blev en hel del kubbning och Adrian ville backa ner och jag kom med bra fart. Björn vet att den här är stark och då är det bättre att släppa. Det här är en häst man ska se framåt med och han är snart miljonär och då är det dags att ta honom till Frankrike. Jag tycker att han passar bättre till lite längre distanser, sa Robert Bergh.

Galopp i omstarten för Hennesy Boko – vinst i den giltiga
V86:an inleddes med favoritseger men det var en hel del tur med i bilden för Hennesy Boko. Han galopperade hejdlöst bakom startbilen i en omstart men skötte sig perfekt i den giltiga. Conrad Lugauer körde tidigt till ledningen och drog i ett hårt tempo. Första varvet travades efter 1.12,7 och det var förståeligt stumma ben över upploppet. Men Hennsey Boko svarade för en jättefin prestation och imponerade när han höll undan till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.14,7 över medeldistans och tränaren Conrad Lugauer har riktigt bra form på stallet och har öppnat det nya året starkt.
- Han har utvecklats enormt sedan han blev valack och siffrorna talar för sig självt. Det är en kvick häst och det var bra gjort av honom, sa Conrad Lugauer.
- Han har mycket temperament i sig och är känslig. Jag var aningen sent upp bakom vingen och han blev vass och vi var helt borta. Vi fick en ny chans och då gick det betydligt bättre. Det var mycket flyt med, fortsatte Lugauer.

”Helt otroligt – en sådan häst man har längtat efter”
Tina Gel levererade en ruggigt vass avslutning i V86-2. Kajsa Frick satt sist utvändigt med sin häst och följde med i ryggar ute i spåren runt sista kurvan. Hon hade långt fram vid upploppets början men via en rykande spurt hann hon fram precis och förbi länge ledande Ensemble Am kort före mål. Tränar gör Kajsa Frick som har bra form på stallet.
Favoriten Queen of Sand vann V86-3 efter ledning från start till mål för Stefan Söderkvist. Hon höll säkert undan före en mycket vasst spurtande Global Rhapsody. Tränar gör Camilla Jonasson i Halmstad.
- Det finns inte ord. Hon är bara helt otrolig och en sådan häst som man har längtat efter i hela sitt liv. Hon är helt underbar och det bara bubblar, sa Camilla Jonasson.
- Det är en helt otrolig press på sig när man lovar allt och alla att hon ska vinna. Visst, hon hade ren uppvisning men innan loppen står hon och sover och bara myser. Hon är så annorlunda och det känns som att hon gör det lite på halvfart.

Prix d'Amerique-hästens namne skrällde
Bird Parker levererade en riktig smällkaramell i V86-4. Nej, det är inte Prix d’Amerique-hästen Bird Parker utan den som tränas av Stefan P Pettersson i Mantorp. Efter en resa i femte par utvändigt höll han farten bäst över upploppet och vann för Kenneth Haugstad, streckad på blott en(!) procent av insatsfördelningen.
- Tjejen som sköter hästen och har selat ut honom är med på trav för första gången i dag. Det var väldigt kul för han har känts jättefin i träningen men har gjort bort sig innan. Han har inte levererat men nu var det ju kanon, sa en glad Stefan P Pettersson.

Milles Fighter enkelt från spets
Favoriten Milles Fighter vann V86-5 lekande lätt efter att Carl Johan Jepson prickat starten perfekt från springspåret och hästen blixtrat till ledningen. Sedan var det lugna gatan och det blev en mycket lätt seger. Tränar gör Åvby-amatören Pethra Prytz.
- Det var fantastiskt och kusken var grym och körde jättebra. Hästen föddes i hagen hemma och sedan har han varit i träning hos proffs men sedan gick han sönder och kom till mig. Vi har kämpat och kämpat och jag har ridit honom en del. Han var jättebra, sa Pethra Prytz.
Favoritseger även i V86-6 där Johan Carlgjord styrde in sin egen Hugo R.C. till en säker triumf. Det blev ingen ledning som det var tänkt på förhand från springspåret men väl en perfekt resa i andra par utvändigt. Han kopplade greppet in på upploppet samtidigt som Prins Norrgård smet ut från rygg på ledaren och försökte utmana. Men Hugo R.C. bara svarade och stegade undan till en säker seger.
- Det här är fantastiskt roligt. Jag har jobbat som professionell i 19 år men nu har jag bytt bana och säljer hus istället. Han var fantastisk senast och var helt okej i dag men inte lika som senast. Men han gjorde det han ska göra, sa Johan Carlfjord.

Counterfeightr efter en perfekt resa
I V86-avslutningen ledde favoriten Leader Brodde i det längsta. Men det var en tuff öppning via 1.09 första femhundra metrarna i kampen om ledningen. Det satt nog i benen till slut samtidigt som Counterfeightr fick en fin resa i rygg på ledaren. Den Marcus Lindgren-tränade hästen tackade för det genom att spurta till en säker seger när luckan kom i sista kurvan.
- Han har verkligen gjort det bra och just de här förutsättningarna 1600 meter och det här ryggloppet då gör han det bra, sa segerkusken Per Lennartsson.

Michael Carlsson


Travet i Expressfart på onsdagkvällen involverade Solvalla och Bergsåker.I norr var det vintriga förhållanden. I Stockholm däre..


Travet i Expressfart på onsdagkvällen involverade Solvalla och Bergsåker.
I norr var det vintriga förhållanden. I Stockholm däremot kunde hästarna köras utan skor för första gången sedan skotvånget upphävdes i landet vid månadsskiftet.
Skrälltätt i Sundsvall men även huvudstadens lopp bjöd på överraskningar.
I det avslutande sprinterloppet styrde Kaj Widell fram utvändigt ledaren 1200 meter från mål med Final Dream som bara var bäst i loppet. En fyraprocentare på V86-spelet.
- Han höll farten mycket bra och hade stor hjälp av att gå barfota, berömde Kaj Widell som fick prova femårige valacken Final Dream för första gången senast i Karlstad.
Björn Goop vann dubbelt på V86 på Solvalla med egentränade hästar.
En rivigt och sevärd tillställning blev loppet för ston som tjänat upp till 280 000 kronor. Stefan ”Tarzan” Melander var stor favorit med USA-importen Beautiful Bacardi och rundande fältet till täten 800 meter från mål i tredjespår.
Torrast spurtkrut hade dock Mellby Estella för Björn Goop och favoriten kunde fångas in till knapp seger,
1.12,7 över 1640 meter med bilstart indikerar att våren snart är i antågande.
- Tarzans häst var enormt duktig efter en tuff inledning men Stella tog fram det där lilla extra och avgjorde, summerade Goop.
Han vann även med Pampalo i V86-2 där Stig H Johansson utfärdat en varning för ringrost för favoriten Dream Lane och resultatet blev inte lyckat i första starten sedan i november

Inget slösande av Westerholm
På Solvalla kördes också ett lopp över tre kilometer där Nicklas Westerholm inte slösade många meter i onödan med favoriten My Dream Art. Hästen går bäst i ryggar och Westerholm släppte ledningen till den första som kom vilket den här gången blev högoddsaren Red Miles.
400 meter från mål kom luckan där Westerholm snabbt flyttade ut i andrapar utvändigt.
- Han måste ha sådana här lopp på väntan och det fick han i dag och då svarade han med en bra insats, sa Rommetränaren och fjolårets komet i Sverige.

21 miljoner för åtta rätt
Av dryga 703 000 inlämnade system fanns alltså inget med alla vinnarna markerade. ATG kalkylerar med att en ensam vinnare kan dra hem 21 miljoner kronor nästa onsdag då Solvalla kör V86 tillsammans med Åby.
Ribban sattes på Bergsåker där skrällar streckade på en respektive noll (0,40) procent var först i mål.
Hemmatränaren Lars-Göran Söderberg gav Overtimeosåfin ett lopp i rygg på hårddragande ledaren tillika favoriten Vic de Luxe och kunde spurta till seger.
- I dag kändes det direkt att han skulle göra ett bra lopp. Jag hade kunnat hålla ledningen också men det kändes trots allt bäst att släppa. Han vann faktiskt enkelt, jag skrek till i den sista kurvan lite för galleriet men det hade nog gått utan också, sa Lars-Göran Söderberg om i princip ospelade Overtimeosåfin.

"Löste sig bra"
En dundersmäll inledde spelet på Bergsåker. Amatören Ricky Eklund från Örnsköldsvik hade lämnat stoet Pandora Diamant i Per Linderoths händer.
Jättefavoriten From The Mine blev av med ledningen och kunde ta över densamma igen efter 500 meter i en öppning i överkant 1.10.
I tredjepar invändigt satt Per Linderoth med Pandora Diamant som kunde slå av favoriten precis på linjen när luckan kom. En enprocentare på V86.
Segertiden strålande 1.13,2 /1640 meter med bilstart på den moddiga banan.
- Det var ett invändigt lopp som var vår chans och det löste sig bra. Det var bra gjort av henne att kunna spurta samtidigt som jag behövde ta ut henne fyra spår på upploppet, sa Per Linderoth.
USA-importen Coogan var inte alls bekväm med det frusna underlaget i Sverigedebuten och kunde inte hänga med i tredje utvändigt när tempot drogs upp.
Empire Garbo vann fyraåringsloppet för Jimmy H Andersson. Svante Båth tränar.
Kallblodloppet vanns av norske gästen Mjölner Brun med Ole-Christian Kjenner i sulkyn. Jan Roar Mjölneröd tränar.
Ingen med åtta rätt på V86. Sju rätt gav mastiga 85 056 kronor och för sex rätt fick man 1712 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


På onsdag körs uttagningarna till Svenskt Travderby. 72 hästar fördelade på sex uttagningslopp gör upp om derbyplatserna och de ..


På onsdag körs uttagningarna till Svenskt Travderby. 72 hästar fördelade på sex uttagningslopp gör upp om derbyplatserna och de två främst placerade i respektive lopp går vidare till finalen på Jägersro 4 september, där evig ära och två miljoner kronor väntar på vinnaren. Förhandsfavoriten Readly Express drog spår tre i sitt försök. Värt att notera är också att ett sto tar upp kampen med grabbarna, Lutfi Kolgjinis Pasithea Face.

Uttagningslopp 1, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Breidabliks Nubbe – Christoffer Eriksson
2. Olympic Torch – Torbjörn Jansson
3. Ready To Flex – Erik Adielsson
4. Isor Håleryd – Peter Untersteiner
5. Scarlets Mirakel – Robert Bergh
6. Scarlet Ribb – Ulf Ohlsson
7. New Muscle Ås – Björn Goop
8. Farzad Boko – Roger Malmqvist
9. Francesco Boko – Per Nordström
10. Frank W. – Hugo J:r Langeweg
11. Ottens Casher – Örjan Kihlström
12. Hawk Cliff – Jorma Kontio
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 2, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Mellby Duke – Peter Untersteiner
2. Pampalo – Björn Goop
3. Readly Express – Jorma Kontio
4. Pythagoras Face – Örjan Kihlström
5. Conrads Definitif – Thomas Uhrberg
6. Toddler – Christoffer Eriksson
7. Bacan Degato – Veijo Heiskanen
8. Flynn Boko – Hannu Torvinen
9. Cupido Sisu – Per Lennartsson
10. Pirate Broline – Erik Svensson
11. Totally Secret – Ulf Ohlsson
12. Gambino Degato – Johan Untersteiner
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 3, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. In Vain Sund – Örjan Kihlström
2. Falco di Quattro – André Eklundh
3. Bryssel – Björn Goop
4. Angle Of Attack – Robert Bergh
5. Palermo Broline – Erik Adielsson
6. Favorite Boko – Stefan Söderkvist
7. Target Kronos – Adrian Kolgjini
8. Bottnas Commandeur – Torbjörn Jansson
9. Pajas Face – Christoffer Eriksson
10. Flash Håleryd – Peter Untersteiner
11. Xceed G.T. – Per Lennartsson
12. Tjacko Zaz – Ulf Ohlsson
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 4, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Conny Sisu – Veijo Heiskanen
2. Calle Laday – Ulf Ohlsson
3. Sambuca Knight – Robert Bergh
4. Day Or Night In – Johan Untersteiner
5. Oscar Rhode – Björn Goop
6. Pasithea Face – Lutfi Kolgjini
7. Fat Tony – Hugo J:r Langeweg
8. Tromb Access – Peter Untersteiner
9. Mellby Demon – Jorma Kontio
10. Sevilla – Per Nordström
11. Tadpole – Håkan K Persson
12. Globalsatisfaction – Erik Adielsson
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 5, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Wingait C.H. – Stefan Persson
2. Trabant-Jorma Kontio
3. Zoko Lane – Thomas Uhrberg
4. Mellby Drake – Robert Bergh
5. Denver Brodde – Jimmy H Andersson
6. Fighting Joe – Tom Horpestad
7. Please Mr Please – Veijo Heiskanen
8. Ceasar Sisu – Örjan Kihlström
9. Nappa Scar – Per Lennartsson
10. Clemenza Am – Lutfi Kolgjini
11. Dragster – Roger Malmqvist
12. Nobel Southwind – Peter Untersteiner
Förstapris: 200 000 kronor

Uttagningslopp 6, Svenskt Travderby 2016
2 640 meter autostart
1. Copimade – Jörgen Westholm
2. Run Ceasar Run – Robert Bergh
3. Gijon – Johan Untersteiner
4. Tellmeastory – Veijo Heiskanen
5. Erik Sting – Erik Adielsson
6. M.T.Kingofthehill – Björn Goop
7. Heavy Sound – Kenneth Haugstad
8. Casanova Sisu – Örjan Kihlström
9. Tumble Dryer – Christoffer Eriksson
10. Herakleitos F. – Adrian Kolgjini
11. Poet Broline – Peter Untersteiner
12 Sir Corneliani – Thomas Uhrberg
Förstapris: 200 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Banunderlaget blev den stora snackisen på Åbytravet på lördagen. Efter att Propulsion tagit hem det första heatet i Åby Stora ..


Banunderlaget blev den stora snackisen på Åbytravet på lördagen. Efter att Propulsion tagit hem det första heatet i Åby Stora Pris i överlägsen stil öppnade sig himlen. Det klarade inte banan vars ytlager förvandlades till en hal lersoppa.
- Vädret kan man inte råda över men banan är inte så bra heller. Så mycket har det inte regnat, sa Propulsions uppgivne tränare Daniel Redén inför skiljeheatet.
Un Mec d’Heripre gjorde en fin insats som trea i det första heatet och han hade inga problem med banunderlaget som bjöds i det andra. Där tävlade han utan skor och via en brutal långspurt från tredje par utvändigt flög han förbi konkurrenterna och vann med god marginal före Propulsion.
- Nu har han vaknat, sa Fabrice Souloy.

Efterlängtad titel
Banarbetarna gjorde vad de kunde för att få ordning på banan inför skiljeheatet och Daniel Redén skodde om Propulsion för att få honom att fungera bättre på banan. Men åt en barfotadansande Un Mec d’Heripre fanns inget att göra. Han vann spårlottningen, tog hand om ledningen och sprintade undan till enkel seger.
- Han var startsnabb och jag fick köra i ett lagom tempo. Propulsion hade också fått två tuffa lopp utvändigt om ledaren så normalt skulle han vara lite mattare. Dessutom var min häst väldigt bra. Det är sådan gång i honom att det är svårt att veta hur fort det går. Han länger steget när han springer fortare, andra hästar tar fler steg, sa Björn Goop, som nu kan lägga Åby Stora Pris till sin digra lista över storloppstitlar.
- Jag är Mölndalsgrabb från början och uppväxt här bredvid så jag ville gärna ha den här titeln.
För Fabrice Souloy var det andra segern i Åby Stora Pris. För två år sedan vann hans megastjärna Commander Crowe.
- Fantastiskt! Un Mec d’Heripre är en riktig topphäst, konstaterade den segerrusige fransmannen.
Segern var värd två miljoner kronor och så här långt har åttaårige Un Mec d’Heripre sprungit in 15,5 miljoner kronor.

Dante Boko bäst i långa loppet
I kraftprovet Lyon Grand Prix över 3 140 meter spelades hårdingen Sauveur till storfavorit. Men Lutfi Kolgjini, som uttryckt stor optimism på förhand, körde planenligt till ledningen med Dante Boko. Saveur lotsades omgående fram utvändigt om ledaren men såg aldrig segerfarlig ut. På upploppet tröt hans krafter samtidigt som Dante Boko ryckte åt sig ett försprång som räckte för att bärga segerchecken på en halv miljon kronor.
- Saveur är en fantastiskt häst men det är den här också och att Saveur skulle slå honom utvändigt trodde jag inte på, sa Jägersrotränaren.

Upp i högsta klassen
Samtidigt som tennisesset Rafael Nadal laddade inför lördagskvällens semifinal i Rio-OS vann hästen som bär hans namn, Nadal Broline, silverdivisionens final i Mölndal. Från bakspår hittade Ulf Ohlsson andra par utvändigt bakom storfavoriten Takethem och i geggamojan på upploppet stegade Reijo Liljendahl-tränade Nadal Broline fram till seger.
- Vi hittade till mål men det var inte mer heller. Man ser ingenting och jag förstår inte att banan kan bli så dålig när det regnar i tio minuter, sa den lerinpackade kusken.
I och med segern tog högkapable Nadal Broline klivet upp i gulddivisionen.
- Jag tror att det finns mer utveckling i honom och jag tror att han kommer att vinna lite guldlopp. Sedan får vi se hur han räcker mot de allra bästa, sa Ohlsson.

Med sikte på derbyt
I klass II-finalen hade Peter Untersteiners fyraårige topphäst Isor Håleryd uppvisning från ledningen.
- Sitter man i ledningen och har bästa hästen har man triumf på hand, sa Peter Untersteiner, som härnäst siktar på derbykval med Isor Håleryd.
Ulf Stenströmers Pampalo tog hem klass I-finalen tillsammans med Björn Goop och i bronsdivisionen drog Cab Hornline längsta strået med sin tränare Per Lennartsson i sulkyn. På V75 betalade sju rätt 53 597 kronor. Sex rätt delade ut 500 kronor och för fem rätt fick man 49 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Sofia Aronsson fick tidigare i somras den femåriga franskyskan Anna Mix i träning. Den sjufaldiga miljonärskan har varit med i två stora l..


Sofia Aronsson fick tidigare i somras den femåriga franskyskan Anna Mix i träning. Den sjufaldiga miljonärskan har varit med i två stora lopp och blivit femma och sexa i Sofias regi. Nu kom fullträffen inför hemmapubliken på Axevalla. Körd av Erik Adielsson forcerades Anna Mix till ledningen mitt i loppet och gled undan till en smått överlägsen seger. En imponerande insats på tiden 1.12,0 över distansen 2640 meter med bilstart, vilket är nytt världsrekord för ston.
- Jag måste smälta det här först, jag är helt tagen. Men det är skithäftigt, sa en jublande glad Sofia Aronsson.
- Att få äran att ta hand om en sådan här häst och man ligger vaken om nätterna och funderar på vilka misstag man har gjort eller hur vi borde ha gjort. Men nu gjorde vi något rätt och det känns fantastiskt. Hon är grymt bra och det är inte många ston som klarar av att tjäna sex, sju miljoner.
- Nu ska hon ut i Sto-EM i augusti och sedan blir det Sundsvall Open Trot.

Tussarna och norska huvudlag kvar
Segerkusken Erik Adielsson strödde också lovord över Anna Mix insats. Han hade sparade växar i form av oryckta tussar i hästens öron och skygglapparna på det norska huvudlaget behövde han aldrig använda.
- Jag känner ju inte hästen men jag tror att det fanns en del kvar i henne. Jag behövde aldrig vara på henne och hon vann med tussarna och norsken kvar, sa Adielsson.

”Gjorde ett fantastiskt fint lopp”
Favoriten i Gulddivisionen Call Me Keeper var klart slagen som tvåa efter en resa i andra par utvändigt. De tre tyngsta favoriterna föll den här V75-omgången vilket såklart bidrog till att utdelningen för sju rätt sprang upp i 423 299 kronor. Det började med att Some Summit förlorade V75-inledningen trots att hon gick ett strålande lopp. Efter en tappstart från tillägg styrde Veijo Heiskanen på tidigt i tredjespår och rundade hela fältet fram till ledningen varvet kvar. Ledningen hade då Nancy America där Flemming Jensen valde att släppa täten. Hon kom sedan loss perfekt in på upploppet från rygg på ledaren och tog sig förbi jättefavoriten kort före mål. Tvåa blev Oh Goodness som avslutade mycket bra.
- Jag trodde inte att jag skulle få en så fin start som jag fick och då provade jag att köra för ledningen. Sedan när Veijo kom varvet kvar hade jag ingen tanke på att svara. När hon fick fritt så var det en extra växel än vad jag hade tänkt, sa Flemming Jensen.
- Hon gjorde ett fantastiskt fint lopp och hon har gjort många bra lopp tidigare också men att i dag slå Veijos häst som är speciell, det var pricken över i:et. Att som dansk tränare få in ett så bra sto som är svenskfödd i träning det händer bara en gång i livet. Det är ingen tvekan om att det är en fantastisk häst, fortsatte Jensen.

”Some Summit gick ett strålande lopp”
Även Veijo Heiskanen var nöjd med Some Summits insats som fick gå en tuff forcering ute i spåren. Klockorna visade på 1.10 första varvet och hon avslutade med 1.11 de sista tvåtusen metrarna.
- Jag är jättenöjd med hästen men placeringen kunde ha varit bättre. Hon tvekade i starten och höll på att galoppera och tappade 20 meter extra. Så jag var 40 meter efter och fick sedan köra i tredjespår så länge i full gas. Det kostade för mycket men jag är mer än nöjd med henne för hon gick ett strålande lopp, sa Veijo Heiskanen.

Nadal Broline missgynnad av lös bana
Omgångens tredje storfavorit som föll var Nadal Broline och även han föll med flaggan i topp som tvåa. Efter att ha avancerat fram utvändigt om ledande Bruno di Quattro så kunde han inte stå emot Seedorf O.M.F. som fått loppet bakom i andra par utvändigt. Nadal Broline tog sig dock förbi ledaren den sista biten och var tapper tvåa.
- Han gjorde ett jättebra lopp men var lite missgynnad av banan som var för lös för att passa honom. Jag sa det redan innan loppet till Reijo att det kan bli svårt, sa Ulf Ohlsson.

Minnestads Dubai imponerade
En suverän uppvisning svarade Mattias Djuses häst Minnestads Dubai för. Det här ser ut att vara en guldklimp och en klassklättrare för Djuse som har fin form på stallet nu. Efter att ha inlett med 1.08 första femhundra metrarna för att få överta ledningen från Mellby Drake så kunde han sedan dämpa tempot. Sedan drog han på igen och avslutade 1.11,5 sista varvet och Minnestads Dubai vann med tussarna kvar i öronen. En imponerande insats.
- Han var fin. Det var en tuff öppning och sedan fick jag dämpa. Det känns som en lite extra till häst. Han har varit bra varje gång hos mig. Ägarna vill att vi provar i derbykvalen, sa Mattias Djuse.

Dubbel till Goop
Björn Goop tog en dubbelseger på V75 efter att hans häst Mouron Rouge så tragiskt förolyckats i den andra avdelningen. Först vann han med Ulf Stenströmer-tränade Pampalo efter en fin resa i rygg på ledaren och perfekt lucka in på upploppet. Han avslutade sedan omgången genom att vinna med sin egentränade Furious Frances som höll undan till en knapp seger efter en fin resa.
Lärlingsloppet vanns av Kevin Oscarsson bakom Stefan Persson-tränade Global Respons som via en mycket vass spurt fångade in favoriten Tooltime kort före mål.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-27 2015-12-27 Axevalla-9 2140/1 0 g 25
2015-12-17 2015-12-17 Åby-10 2140/3 1 18.0 27
2015-11-24 2015-11-24 Axevalla-5 2140/3 str
2015-10-24 2015-10-24 Axevalla-2 2140/11 4 15.7 18
2015-10-13 2015-10-13 Axevalla-3 2140/8 5 17.5 34
2015-09-25 2015-09-25 Axevalla-2 2140/6 1 18.0 12
2016-12-19 2016-12-19 Färjestad-8 Ulf Ohlsson 2140/8 A 1 17.0g 52
2016-10-11 2016-10-11 Axevalla-9 Björn Goop 2140/3 D 0 g 383
2016-09-05 2016-09-05 Färjestad-8 Carl Johan Jepson 2640/4 C 0 15.2g 198
2016-08-24 2016-08-24 Jägersro Trav-5 Björn Goop 2640/2 B 0 g 154
2016-08-13 2016-08-13 Åby-8 Björn Goop 2140/5 C 1 14.2 173
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-8 Björn Goop 2140/1 D 1 13.6 34
2016-07-14 2016-07-14 Örebro-8 Örjan Kihlström 2100/8 C 0 g 145
2016-06-22 2016-06-22 Åmål-7 Björn Goop 2080/1 C 1 14.5 22
2016-06-04 2016-06-04 Mantorp-9 Björn Goop 1640/8 C 0 g 97
2016-05-14 2016-05-14 Åby-11 Ulf Ohlsson 2140/10 D 0 g 1030
2016-04-29 2016-04-29 Åby-9 Björn Goop 2140/3 D 2 14.8 490
2016-04-16 2016-04-16 Jägersro Trav-3 Björn Goop 2640/4 C 5 16.1 156
2016-04-05 2016-04-05 Eskilstuna-7 Magnus Jakobsson 2640/2 C 2 16.5 38
2016-03-20 2016-03-20 Örebro-6 Magnus Jakobsson 2140/2 C 0
2016-01-09 2016-01-09 Åby-12 2140/4 C 2 16.3 41
2017-12-10 2017-12-10 Solvalla-5 Kaj Widell 2640/4 D 1 15.3 63
2017-11-24 2017-11-24 Axevalla-9 Björn Goop 2140/5 C 2 14.8 40
2017-10-28 2017-10-28 Färjestad-3 Olle Goop 2640/13 A 0 16.6g 61
2017-09-04 2017-09-04 Färjestad-4 Magnus Jakobsson 2140/7 B 0 14.3g 41
2017-08-21 2017-08-21 Färjestad-8 Paula Pettersson 2140/12 C 0 13.6 142
2017-07-22 2017-07-22 Axevalla-11 Björn Goop 2140/6 D 0 g 84
2017-06-05 2017-06-05 Årjäng-9 Björn Goop 1640/10 D 2 12.0 43
2017-05-09 2017-05-09 Axevalla-4 Björn Goop 2140/4 D 3 14.3 27
2017-02-07 2017-02-07 Örebro-1 Ulf Ohlsson 2100/4 C str
2017-01-21 2017-01-21 Färjestad-10 Ulf Ohlsson 2140/8 C 0 g 82
2018-12-29 2018-12-29 Romme-11 Örjan Kihlström 2640/7 B 3 14.0 85
2018-12-03 2018-12-03 Färjestad-3 Kaj Widell 2140/7 A 2 14.5 14
2018-11-09 2018-11-09 Färjestad-3 Björn Goop 2140/2 B 1 13.6 13
2018-10-18 2018-10-18 Åby-3 Björn Goop 1640/4 C 1 11.2 19
2018-10-01 2018-10-01 Färjestad-1 Olle Goop 1640/2 C 1 12.2 42
2018-09-03 2018-09-03 Mantorp-6 Kaj Widell 2140/7 C 0 g 21
2018-08-13 2018-08-13 Färjestad-4 Björn Goop 2140/6 C 3 13.6 41
2018-07-27 2018-07-27 Färjestad-3 Björn Goop 2140/12 C 2 13.1 205
2018-07-07 2018-07-07 Halmstad-9 Björn Goop 2140/6 D 0 16.5g 112
2018-06-28 2018-06-28 Örebro-3 Björn Goop 1609/9 C 5 12.7 60
2018-05-12 2018-05-12 Åby-10 Björn Goop 2640/4 D 0 14.2g 257
2018-04-25 2018-04-25 Solvalla-7 Björn Goop 2640/7 D 4 14.9 85
2018-04-01 2018-04-01 Romme-11 Björn Goop 2640/1 D 0 g 65
2018-03-07 2018-03-07 Solvalla-7 Björn Goop 2140/8 D 1 14.5 40
2018-02-14 2018-02-14 Solvalla-10 Kaj Widell 2140/7 D 6 14.7 80
2018-01-03 2018-01-03 Solvalla-10 Kaj Widell 2640/6 C 2 15.6 96
2019-08-16 2019-08-16 Örebro-6 Linda Sedström 2100/11 A 1 14.5 496
2019-07-26 2019-07-26 Romme-6 Linda Sedström 3180/9 B 0 15.7 157
2019-05-22 2019-05-22 Åby-8 Carl Johan Jepson 3180/8 A 0 15.5g 108
2019-04-29 2019-04-29 Färjestad-8 Carl Johan Jepson 2140/3 B 0 g 35
2019-04-07 2019-04-07 Årjäng-6 Carl Johan Jepson 2660/4 B 1 14.3 51
2019-02-02 2019-02-02 Åby-7 Björn Goop 2140/11 B 0 g 162
2019-01-23 2019-01-23 Åby-9 Björn Goop 1640/1 A 0 g 41ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se