Owen Face travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Owen Face travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Owen Face har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-08-15 2020-08-15 Umeå-5 Marcus Wallin 2140/8 B

Nyheter för travhäst Owen Face


Det är ägarna AM Bloodstock som på twitter meddelar nyheten att Gift Kronos har lämnat jordelivet. På fredag morgon drabbades hä..


Det är ägarna AM Bloodstock som på twitter meddelar nyheten att Gift Kronos har lämnat jordelivet. På fredag morgon drabbades hästen av en blodpropp och hans liv gick inte att rädda.
– Gift Kronos bara ramlade ihop i morse. Veterinären var snabbt på plats, men hästen drabbades av en akut blodprov och det fanns inget att göra, säger Magnus Rundgren, verkställande direktör på Am Bloodstock till Sulkysport.
Den 16-årige hingsten sprang in drygt 2,8 miljoner kronor på tävlingsbanan och har lämnat flera bra avkommor. Så sent som i lördags vann hans vinstrikaste son Baron Gift V75 i imponerande stil. Norton Commander, Pajas Face och Owen Face är andra duktiga söner till Gift Kronos.
Gift Kronos inledde sin tävlingskarriär hos Jerry Riordan och tävlade sedan för Luft Kolgjini som fyra- och femåring. Han avslutade sedan karriären i USA hos Jimmy Takter. Där tog han fyra segrar och satte sitt rekord, 1.09,2ak som trea i Nat Ray Trot.

Kanal 75


Under den här veckan är det V75 varje dag, onsdag till lördag. ATG bjuder in till ”V75 Summer Heat” med stor final på Bergs&ari..


Under den här veckan är det V75 varje dag, onsdag till lördag. ATG bjuder in till ”V75 Summer Heat” med stor final på Bergsåker på lördagen då en samlad multijackpot på minst 58 miljoner kronor i sjurättspotten ska betalas ut.
Åby är andra bana ut att arrangera V75 då man på torsdagen kör igång de sju loppen vid halv åtta på kvällen. Jägersrotränaren Roger Malmqvist har en häst till start och sexårige valacken Owen Face blir påpassad i det inledande loppet över grunddistansen 3140 meter.
Malmqvist hyr in sig på Lutfi Kolgjinis franska gård i Normandie där Owen Face tillbringade nästan ett år. Ägargänget fick se hästen vinna lopp - via nätet - i april i Cherbourg över 2 550 meter och firade med en flaska bubbel.
- Vi tog en bild på det där och la ut på twitter. Det är jag och delägaren Rikard Andersson på bilden, tillsammans med min sambo Erika. Joel, sonen, sitter i mitt knä, säger Malmqvist.
Owen Face gör nu sin andra start på svensk mark sedan hemkomsten.
- Han är hemma igen och meningen är att han ska göra några starter i Sverige innan han går tillbaka till Kolgjinis filial igen över vinter. Dragster är nere där sedan någon vecka på min och Lars I Nilssons filial, säger Jägersrotränaren.

Snällt upplägg senast
Owen Face slutade femma i silverdivisionen i Årjäng i juli i första loppet sedan hemkomsten. Hästen ströks för en sårskada inför den tilltänkta starten efter det.
- Han hade slagit sig lite på ett framben och ströks därför. Allt är bra igen och han känns riktigt fin inför starten på Åby på torsdag. Owen gick bra i Årjäng tycker jag. Det blev lite krafter kvar efter ett ganska snällt upplägg han fick då och jag var helt nöjd med hästen, säger Roger Malmqvist.
Ni står lika start med Robert Berghs formkort Balfour och Björn Goops segerrike Västerbo Hard Cash i loppet på torsdag. Motstånd och taktik?
- Jag har inte hunnit titta igenom motståndet så jag passar lite på den frågan. Vad gäller taktiken så kommer jag inte att bomba fram till dödens och försöka mosa dem på något sätt. Det blir ett normalt upplägg, gärna med lite ryggar på vägen och så köra till slut. Han avslutar ju alltid starkt. Ja, det är väl så jag har tänkt mig.
Låter som att du tror på hyfsad vinstchans?
- Ja, min häst är en av dem som ska räknas i alla fall. Han går barfota runt om som senast.
Hästen har ju visat sig stark och rejäl. Segern i Frankrike i april togs efter en resa utvändigt ledaren och sedan spets över 2550 meter. Är tre kilometer ännu mera passande?
- Nja, det är väl lite hugget som stucket för honom. Det fungerar i alla fall bra med båda. Av någon anledning går det att köra mera offensivt med honom i Frankrike. Han har tidigare inte tålt allt för offensiva upplägg här i Sverige så jag satsar på ett lopp på väntan nu.

Fotnot: ”V75 Summer Heat” pågår från onsdag 23 augusti till och med lördag 26 augusti. En ensam vinnare med sju rätt onsdag, torsdag och fredag är garanterad 20 miljoner kronor. På lördag kan en ensam vinnare ta hem minst 58 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Owen Face är hästen som chockade många när han hösten 2015 spöade megafavoriten Nuncio i Breeders Crown-semifinalen på Solv..


Owen Face är hästen som chockade många när han hösten 2015 spöade megafavoriten Nuncio i Breeders Crown-semifinalen på Solvalla. Jätteskrällen var ett faktum och Owen Face delade ut 92 gånger pengarna i vinnarodds.
- Även jag var chockad. Jag trodde femhundra meter kvar att han hade chans att bli trea. Sen in på upploppet såg man att chansen kanske fanns att han skulle kunna bli tvåa. Men att slå Nuncio trodde man aldrig, minns Roger Malmqvist.

Har tränat 1.14 i 1600 meter – ”oberörd”
Det senaste året har Owen Face tävlat i Frankrike i regi Lutfi Kolgjini. Han sprang in 371 000 kronor i fjol och i årets tre starter har det blivit en seger, en tredjeplats och 194 000 kronor intjänat. Sexåringen har totalt sprungit in över en miljon kronor och är nu tillbaka i Sverige. Han gör sin första start i lördagens V75-omgång sedan han vann i Frankrike den 17 april. Meningen är att hästen ska göra några starter i Sverige innan han återigen går ner till Frankrike.
- När vi tog hem honom gjorde han sig illa och var även lite tjock i ett ben. Vi fick kontroll på det och efter klartecken av min veterinär har vi tränat på sedan dess. Jag har kört 1.14 i 1600 meter på landet i långvagn och med järnskor och det är ett rätt så bra jobb. Enligt pulsen efteråt var han ganska oberörd, säger Roger Malmqvist.

”Kommer att göra ett riktigt bra lopp”
Owen Face startar i V75-5 i lördagens jackpotomgång i Årjäng, där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner kronor enbart på sju rätt. Han har spår fyra bakom startbilen och är femtehandsfavorit.
- Egentligen så valde jag det här loppet på grund av att jag ville ha ett lopp i kroppen inför Hugo Åbergs-dagen, där jag ska ta ut honom i långloppet Malmö Stads Pris.
- Det känns som att han har ryckt upp sig från start och Kolgjini har utvecklat hästen väldigt bra i Frankrike. Det känns som att han ska kunna öppna bra och sedan får vi se om han är tillräckligt snabb för att kunna ta sig till ledningen. Annars får vi ta en annan plan men jag tänker inte köra extra passivt om vi inte får ledningen.
- Jag hoppas och tror att han kommer att göra ett riktigt bra lopp och jag blir inte förvånad om han vinner.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det vimlade av svenskbekanta hästar i tisdagens Prix de Chateau-Gontier på den franska nationalarenan.Men det var framförallt de tvåbenta ..


Det vimlade av svenskbekanta hästar i tisdagens Prix de Chateau-Gontier på den franska nationalarenan.
Men det var framförallt de tvåbenta vikingarna som utmärkte sig.
Först Jörgen Westholm som tog initiativet genom att skicka Time Machine till ledningen.
En tryckare efter startrusningen innebar emellertid att första 1 100 meterna nåddes på 1.10,3 vilket visade sig för tufft.
Den som drog mest nytta av körningen var Björn Goop som smög fram Twitter i slagläge från bakspår och enkelt spurtade förbi sista biten.
Segertiden skrevs till 1.12,2/2 100 meter autostart och belöningen blev nästan en kvarts miljon kronor.
Sofia Aronssons Twin’s Fairytale slutade fyra medan Time Machine blev utan prispengar.
I ett annat lopp knep Lutfi Kolgjini-tränade Owen Face ett tredjepris värt cirka 60 000 kronor efter att mestadels travat i ledningen över 2 850 meter.

Robin Johansson, Kanal 75


Nog kan det vara läge att bänka sig framför datorn på fredagskvällen.20.00 är första start på Vincennes som lockar med..


Nog kan det vara läge att bänka sig framför datorn på fredagskvällen.
20.00 är första start på Vincennes som lockar med ett tävlingsprogram späckat av stjärnor.
Den största av dem alla är naturligtvis Bold Eagle, fenomenet som tar sig an sina kullkamrater i Europeiskt Femåringschampionat.
- Det är ingen här nere som spekulerar i att han ska förlora, men förhoppningsvis blir det lite kamp mot Bolero Love som var makalös i sin senaste start, säger Anders Lindqvist och berättar:
- Han hade egentligen en omöjlig uppgift från 50 meters tillägg på Django Riff, men klarade det och travade en otrolig tid, 1.10,4/2 200 meter voltstart.
Motsvarande lopp för treåringarna ser just kullens kung Django Riff mot drottningen Dawana, båda tränade av Philippe Allaire.
- Allaires unghästar har varit fantastiska de senaste åren och Django har haft ett enormt rykte. Det blev väl lite naggat i kanten av förlusten senast så vi får se om han kan revanschera sig direkt. I normala fall tycker jag att han är klassen bättre än Dawana som varit ute i stolopp på slutet. Det ska även bli roligt att se en annan stallkamrat, Jerry Mom som är obesegrad i sju starter, säger Lindqvist och vurmar även för en jätterysare.
- Ja, jag måste varna för Phantasm Soa som står i min borg. Visst är han orutinerad, men det är en fantastiskt fin häst och jag tror att han kan bli en obehaglig överraskning för många.

Har respekt
Kvällens huvudnummer är ändå Europaderbyt med nästan fyra miljoner kronor i total prissumma där det sju hästar starka svenska laget leds av kullens obestridlige konung Readly Express.
Men vad säger egentligen fransmännen om det blågula styrkefenomenet?
- De vet inte så mycket om honom, men det är klart att de har respekt, i synnerhet eftersom han är efter Ready Cash. Jag ser att han är tippad etta i Paris Turf, före franske Caly Loulou med Tobin Kronos som trea.
Hur bra är de franska hästarna?
- Inte lika bra som vanligt. Favoriten Charly du Noyer galopperade ju bort sig i kvalet och kullens allra bästa häst Traders var inte med. Caly Loulou var väldigt positiv utan skor när han vann försöket, tidigare har det inte varit någon häst som utmärkt sig speciellt. Cahal del Rioults har hög kapacitet, men tveksam form. Jag tror inte att någon av dem rår på Readly Express, i mina ögon är Tobin Kronos värst emot.

”Nästan ingen dosering alls”
Som alltid när det vankas kvällstrav på Vincennes avgörs loppen på den lilla banan.
Det innebär annorlunda förutsättningar jämfört med ”grande piste” där man kör de vanliga storloppen som Prix d’Amerique.
- Det är stor skillnad. Det är en väldigt lurig bana som är 1 325 meter med korta rakor och stora svängar. Men det finns nästan ingen dosering alls vilket gör det mycket svårare att springa fort i kurvorna. Därmed blir positionerna avgörande på ett helt annat sätt, ungefär som på svenska banor. Starten går i tarmen där det är lite uppförsbacke och långt till svängen. Det innebär att startspåren långt ut har gott om tid att skaffa sig position. Däremot brukar det vara lurigt att svara spets från innerspår, säger Anders Lindqvist och rundar av med att tipsa om ytterligare några godbitar under kvällen.
- Ulka des Champs kan vara Frankrikes nya stora montéstjärna och ska bli rolig att se i lopp 4. Här har jag ett roligt speldrag i Valse de Reve som inte lär bli mycket betrodd och säkert kan slåss om andrapriset. I Quinté-loppet (lopp 2) dyker flera svenskbekantingar upp, Cash Gamble, From Dust to Dawn och Owen Face.
Hela tävlingskvällen från Vincennes kommer att visas på atg.se. Starttid för Europaderbyt är 21.56 medan Bold Eagle visar upp sig klockan 22.50.

Robin Johansson, Kanal 75


När Sveriges kuskchampion åker utomlands för att köra en enda häst brukar det handla om miljonbelopp i prispengar.Men det kan ocks&ari..


När Sveriges kuskchampion åker utomlands för att köra en enda häst brukar det handla om miljonbelopp i prispengar.
Men det kan också handla om en häst han tycker extra mycket om.
Så är uppenbart fallet med Deepstack som var Goops enda styrning under tisdagskvällens tävlingar på Vincennes.
Treårigen som inlett karriären med två segrar på fyra starter fick också spelarnas respekt i debuten på den franska nationalarenan och gick iväg som favorit på toton.
Det visade sig nästan vara rätt.
Efter en offensiv styrning fram utanpå ledaren stred Deepstack tappert upploppet ner på Vincennes lilla bana, men kunde inte stå emot i rygg tassande Diademe Atout och Christophe Martens.
Andraplatsen var värd cirka 90 000 kronor vilket är den största prischecken hittills för Deepstack som travade samma tid som vinnaren, 1.16,7/2 850 meter.

Svårare än att slå Nuncio
I ett annat lopp gjorde Lutfi Kolgjinis femåring Owen Face – den senaste häst att besegra fenomenale Nuncio – debut under sadel. Men det blev ingen succé. Efter en resa mestadels som tvåa i andraspår tröt krafterna över sista biten och hästen fick nöja sig med sista prispengen som sjua.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-29 2015-12-29 Halmstad-10 2140/9 0 14.7 63
2015-12-12 2015-12-12 Åby-10 1640/9 0 13.6g 78
2015-11-21 2015-11-21 Bjerke-11 2100/9 6 13.3 31
2015-11-08 2015-11-08 Eskilstuna-11 2140/2 6 12.6 321
2015-10-25 2015-10-25 Solvalla-7 2140/11 1 12.6 920
2015-10-13 2015-10-13 Axevalla-5 2140/11 5 13.8 704
2015-09-30 2015-09-30 Åby-6 3140/8 5 14.9 283
2016-12-23 2016-12-23 Vincennes-2 Cedric Terry 2850/1 C 0 658
2016-10-14 2016-10-14 Vincennes-2 P Vercruysse 2100/14 C 0 330
2016-10-04 2016-10-04 Vincennes-5 F Nivard 2850/2 B 0 106
2016-09-09 2016-09-09 Vincennes-1 P Vercruysse 2850/3 C 2 217
2016-08-24 2016-08-24 Vincennes-8 P Vercruysse 2700/3 D 0 696
2016-07-01 2016-07-01 Vincennes-1 P Vercruysse 2100/18 B 0 83
2016-06-15 2016-06-15 Vaggeryd-9 Adrian Kolgjini 2140/2 D 5 14.2 70
2016-05-31 2016-05-31 Jägersro Trav-5 Adrian Kolgjini 2640/9 C 4 14.2 53
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-5 Lutfi Kolgjini 2640/12 D 0 g 142
2016-05-04 2016-05-04 Åby-6 Adrian Kolgjini 1640/6 B 5 11.8 23
2016-04-20 2016-04-20 Åby-6 Lutfi Kolgjini 3140/12 D 2 14.8 109
2016-04-06 2016-04-06 Jägersro Trav-9 Lutfi Kolgjini 2140/1 C 5 14.3 64
2016-03-23 2016-03-23 Åby-9 Adrian Kolgjini 2140/6 B 6 14.2 59
2016-03-02 2016-03-02 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 2140/9 C 2 14.2 74
2017-08-24 2017-08-24 Åby-5 Roger Malmqvist 3160/11 C str
2017-07-25 2017-07-25 Jägersro Trav-11 Roger Malmqvist 3160/10 D str
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-9 Roger Malmqvist 2140/4 C 5 12.4 55
2017-02-14 2017-02-14 Vincennes-4 P Vercruysse 2850/12 A 3 323
2018-06-09 2018-06-09 Bjerke-9 Per Oleg Midtfjeld 2100/3 C str
2019-12-04 2019-12-04 Bergsåker-9 Micael Melander 2140/11 B 0 14.4 78
2019-11-17 2019-11-17 Östersund-10 Micael Melander 2140/10 C 5 14.6 141
2019-09-26 2019-09-26 Solänget-4 Micael Melander 2140/2 D 5 13.4 18
2019-09-10 2019-09-10 Romme-4 Micael Melander 2140/4 C 1 13.8 33
2020-08-07 2020-08-07 Umeå-9 Krister Söderholm 2140/8 B 5 15.0 190
2020-07-27 2020-07-27 Skellefteå-6 Micael Melander 2640/3 D 2 14.5 132
2020-07-10 2020-07-10 Dannero-4 Stefan Edin 2140/3 D 0 16.6 164ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se