Ottilia Fri travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ottilia Fri travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ottilia Fri har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ottilia Fri har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ottilia Fri


Fem system klarade av att hitta alla vinnarna på V75® som avgjordes i Halmstad under lördagen. Sju rätt betalade 5,3 miljoner kronor och mes..


Fem system klarade av att hitta alla vinnarna på V75® som avgjordes i Halmstad under lördagen. Sju rätt betalade 5,3 miljoner kronor och mest vann en spelare i Finland som kammade hem över sex miljoner kronor. Två av de andra vinnarna hade spelat stora så kallade filspel, där en av dem byggde sina system runt spiken Ottilia Fri, spelad till blott två procent av insatsfördelningen. En annan spelare lämnade in en Harry Boy hos Hemköp i Hässleholm för 96 kronor. Mannen var inne i butiken under lördagen för att handla mat tillsammans med sin hustru och spelade en Harry Boy med Aetos Kronos spik. Han fyllde på med ytterligare några streck och lät sedan Harry göra resten av jobbet. Belöningen blev 5,5 miljoner kronor.

Dan och Kristers miljonsuccé – ”Gick på magkänslan”
Sedan har vi kompisarna Dan Eriksson, 54, och Krister Sandberg, 58, från Växjö som tillsammans delar på drygt 5,6 miljoner kronor. Dom har spelat tillsammans i många år och lämnade nu in ett system som kostade ettusen kronor. Det innehöll två spikar och de hade valt Vikens High Yield och Ultra Bright. När Kanal 75 når Dan under söndagseftermiddagen är han ute och firar storvinsten på krogen med sina två söner.
– Telefonen går varm och det är fantastiskt roligt, säger Dan.
– Vi är goda vänner jag och Krister och har spelat ihop i många år. Vi brukar ha en budget på 400 eller max 500 kronor vardera varje vecka. Nu blev det prick en femhundring var.
Hur kom ni fram till spikarna?
– Det var mycket på magkänslan. Men både jag och Krister hade tagit ut dom spikarna oberoende av varandra innan vi började prata ihop oss om systemet.
Och hur fick ni med omgångens megaskräll, Digital Process, som var spelad till blott en procent?
– Jag tar alltid med alla hästar som heter något med Digital. Det här är inte första gången jag vinner stort på V75. När jag vann 1,1 miljoner på Åby 2015 så skrällde Digital Product. Efter det så tar jag alltid med alla Digital-hästar, säger Dan och skrattar.

”Har minneslucka – men det var ingen dröm”
Dan och Krister såg loppen tillsammans och följde den dramatiska avslutningen. När det stod klart hur många miljoner det blev i vinst visste glädjen och jublet inga gränser.
– Efter tre lopp kom Krister ner till mig och sedan följde vi det ihop. Då hade vi ju fått in båda spikarna och dessutom en skräll. Så då förstod vi att det skulle kunna bli stora pengar. Sedan ropade vi och skrek in vinnarna en efter en. I sista loppet hade vi fem hästar, bland annat Vagabond Bi som hade gett oss hela potten på 26 miljoner.
– Efter sista loppet har jag faktiskt en minneslucka. Allt var så omtumlande. Men när jag vaknade klockan fyra i morse gick jag in och kollade kontot och såg att fasiken vi vann nog igår, haha. Det var ingen dröm.

Står stadigt med fötterna på jorden – efter tre storvinster
Dan Eriksson jobbar som IT-support i Växjö och kompisen Krister Sandberg är krögare och driver Araby värdshus som är en golfrestaurang. Dan har som sagt vunnit storvinster tidigare men står stadigt med båda fötterna på jorden enligt han själv.
– Jag är lycklig vinnare två gånger, eller föresten det här var tredje gången jag vunnit en storvinst. På 80-talet vann jag 200 000 kronor så jag är en liten turgubbe, säger Dan.
– Vi älskar det här spelet V75 och har hållit på i många år och varit travintresserade. Jag är även med på en andelshäst som heter Bell Flower Wine och tränades tidigare av Peter Untersteiner men nu är hos Fredrik Linder.
– Pengarna ger en trygghet och flera valmöjligheter. Men när jag vann 1,1 miljoner 2015 så förändrade det ingenting. Jag bytte inte jobb eller gjorde något speciellt. Det här som har hänt innebär en stor glädje som jag delar med dom som jag älskar i min omgivning.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sju rätt gav 5 315 188 kronor, sex rätt 14 624 kronor och fem rätt 673 kronor.Mest vann en spelare från Finland som kammade hem ö..


Sju rätt gav 5 315 188 kronor, sex rätt 14 624 kronor och fem rätt 673 kronor.
Mest vann en spelare från Finland som kammade hem över sex miljoner.
Två av de andra vinnarna hade spelat stora så kallade filspel. En av dom byggde sina system runt spiken Ottilia Fri, streckad på två procent, som överraskande vann den fjärde avdelningen. En spelare fixade sju rätt med hjälp av ett stort reducerat system
Två killar från Växjö spelar V75 Tillsammans varje vecka. Den här veckan lämnade dom in ett system för 1 000 kronor och belönades med nästan sex miljoner kronor.
En spelare lämnade in en Harry Boy hos Hemköp Tyringe i Hässleholm för 96 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Sevilla blev svaret i gulddivisionen (V75-3) efter en rejäl avslutning sista 700 meterna från andra par utvändigt. Favoriten Dragster blev het i..


Sevilla blev svaret i gulddivisionen (V75-3) efter en rejäl avslutning sista 700 meterna från andra par utvändigt. Favoriten Dragster blev het i ledningen och trots att han vägrade ge sig så stumnade han naturligt sista biten in mot mål men klarade andrapriset före Gareth Boko.
Joakim Lövgren tränar och körde vinnaren som trivs alldeles utmärkt i Kalmar. Triumfen var den femte på fem starter och den nioårige valacken är obesegrad på den småländska travovalen.
- Det är en riktig kompis, han hjälper till. Han hade kanske inte sin bästa dag i dag. Det är underbart att se vilken hög lägstanivå han har, trots att det inte riktigt sprudlade i honom i dag så gjorde han jobbet. Det är en fantastisk fin häst, sa Joakim Lövgren.
Det var dock nära att andrahandsfavoriten försvunnit direkt i starten då han var nära att galoppera men räddade upp situationen tillsammans med Joakim Lövgren.

Talangen utstrålade klass
Demon Ima
var dagens största favorit på V75® och femåringen utstrålade klass när han lekte hem klass II (V75-4) från ledningen tillsammans med sin tränare Johan Untersteiner.
Halvbrorsan till femfaldiga miljonären Day Or Night In har alltid haft ögonen på sig men det har strulat rejält på vägen - men sedan man upptäckte och åtgärdade en spricka i höger bakkota har det lossnat rejält. Segern var tredje raka sedan comebacken för en månad sedan, innan dess hade inte talangen startat på nästan ett år.
- Det är sådana här hästar man vill ha – och man vill visa upp dom i det skicket jag gjorde i dag. Han fick verkligen kämpa för havren och blev ju testad både en och två gånger. Härlig häst, verkligen, en underbar individ, sa Johan Untersteiner.
- Det känns att det finns lite mer kapacitet än i en vanlig häst, det är otroligt driv i honom och motorn bara tuffar och tågar, det känns nästan som han är oemotståndlig ibland, fortsatte Halmstadtränaren.
Johan Untersteiner var dagens man på V75 och ledde även silverdivisionen (V75-5) från start till mål med Fortune Mearas. Sexåringen, som precis som stallkamraten Demon Ima, nu ståtar med tre raka segrar efter ett längre uppehåll.

Året inleddes med skräll
2021 inleddes med en skräll på V75 då 13-oddsaren M.T.Oscar höll farten bäst till slut i klass I-loppet. Mika Forss satt fjärde par utvändigt och körde ett avvaktande lopp över den långa distansen men följde sedan med i attack i tredjespår dryga 500 meter från mål där han skuggande First In One som såg segerfarlig ut när han galopperade mitt på upploppet. Ledaren Arvid S.H. stumnade något sista biten och M.T.Oscar kunde ta sig förbi trots att endast den ena skygglappen drogs ner när kusken drog i snöret till det norska huvudlaget. Tränar årets första vinnare på V75 gör Tomas Malmqvist.
I V75-2 dominerade dagens stora stallskrik Lorelei Marie från start till mål i händerna på Thomas Uhrberg. Trots en lite trevande start lyckades den erkänt duktige startkusken försvara innerspåret och trots en rejäl temposkräpning mitt i loppet vann det sexåriga stoet bekvämt med extraväxeln, det norska huvudlaget, sparad. Tränar vinnaren gör danske Thomas Bonde.

Rosvalls prinsessa
Dagens största skräll kom i stoloppet V75-6 där 23-oddsaren Ottilia Fri dominerade från spets tillsammans med Petter Karlsson och höll undan före hemmafavoriten Ultra Bright.
Ann-Britt Hansson tränar vinnaren och delägaren Johan Rosvall sken som en sol över sitt livs första vinnare på V75.
- Hon är min lilla prinsessa, jublade gotlänningen.
Omgången avslutades med ett rivigt sprinterlopp i bronsdivisionen där Global Tailwind var starkast och kämpade ner ledaren Call Me Brodda över loppet.
Rikard N Skoglund satt i segersulkyn och tränar vinnaren gör Joakim Elfving.
Sju rätt på V75 gav 120 004 kronor, sex rätt gav 656 kronor och fem rätt 50 kronor.
Omsättningen på årets första V75 drygt 95,2 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Visbytravet arrangerade den årliga ”Damdagen” på tisdagskvällen med kvinnliga kuskar och ryttare i fokus.Damklubben på banan ..


Visbytravet arrangerade den årliga ”Damdagen” på tisdagskvällen med kvinnliga kuskar och ryttare i fokus.
Damklubben på banan hade bjudit in tolv kvinnliga kuskar från hela landet till Gotlandssmycket och segrande ur striden gick passande nog kvinnan som vinner mest för dagen.
Emilia Leo leder montéligan i landet men är framgångsrik även i sulkyn. På tisdagen hade Claes Sjöström lånade ut formtoppade Vine Vision som serverades ett offensivt lopp och avgjorde på styrka.
Emilia Leo kuppade sig till ledningen efter 800 körda och femårige valacken Vine Vision fortsatte i samma fart och rundade på snabba 1.11,7.
Vespertilio Jet svarade för en stark insats för Solvallas Rebecca Dahlén men hann inte fram utan fick stryk på målfoto.
Emilia Leo fick sitta och hjälpa sin häst en stor del av loppet. Kort efter mål kom galoppen då Leo släppte av.
- Det är klart att jag var lite orolig när man kör så där, det gör man normalt sett inte. Jag ska säga att jag kände inte att det gick så där fort på varvet! Jag var så otroligt fokuserad på att hålla honom på bettet och var livrädd att köra galopp. Det gick lite för fort helt enkelt, men han är stark och klarade det ändå, sade en glad Emilia Leo.
Vine Vision noterade tiden 1.13,3 över 2120 meter.

Leo i montéloppet
Claes Sjöström och Emilia Leo vann ytterligare ett lopp tillsammans under kvällen.
1.14,2 lyder det nya banrekordet i Visby för disciplinen monté. Claes Sjöströms sexårige valack Sebastian Hall fungerar jättebra under sadel och var helt överlägsen efter tidig ledning i loppet över 2120 meter.
Emilia Leo tog sin sjätte seger i elfte försöket med hästen som var kvällens största favorit på V64, spelad på 75 procent.
- Jag hade mycket kvar i mål och red inte för fullt - han har mycket inom sig den här hästen. Han har lite för lite pengar på sig och jag tror att han kommer att duga högt upp i klasserna. Som Claes och jag sagt så är det lite han emot sig själv hela tiden. Han kan hitta på hyss under vägen men blir bara mera stabil hela tiden och känns jättefin för dagen, sade Leo.

Banrekord av Dragster
Ên gotlänning stod för kvällens verkliga fartfest i Digger Crowns lopp för den högsta klassen. Hemvändande Jägersrotränaren Roger Malmqvist tog över ledningen efter 400 körda med Dragster som var småhetsig för kvällen och trött den sista biten men ändå kunde hålla undan med en halv längd.
Segertiden 1.10,1 över 1620 meter är ett nytt banrekord alla kategorier på Visbytravet.
- Jag lovade Simon Röcklinger (sportchef) att kommer jag mig till ledningen så ryker banrekordet. Dragster ville för mycket och var hetsig i dag och trampade dessutom av sig en sko i den första kurvan. Så här brukar han inte vara, men fart har han, sade Roger Malmqvist.
En seger hade femåriga stoet Ävja Palema fått ihop på 37 starter innan tisdagens besök på Gotland. Robert Skoglund, tränare på Bergsåker, hade med sig en häst till ön och svarade bestämt ledningen över de 1620 meterna.
1.09,1 klockades första 500 meterna till, men Ävja Palema höll undan.
- Jag ville inte sitta fast eller vara med där bak när vi åkt så långt. Hon är stark och rejäl så i dag tänkte jag att ”nu kör vi”, sade semestrande Robert Skoglund, som tog hem 30 000 kronor i Magic Tonights lopp och noterade nya rekordet 1.13,0 med Ävja Palema.
Hemmahästen Ottilia Fri vann ett fyraåringslopp för ston med 50 000 kronor i förstapris. I segersulkyn satt Örebrotravets Petter Karlsson.
Amatören Ann-Britt Hansson tränar Ottilia Fri som är obesegrad efter fyra starter.
Sex rätt på V64 delade ut 1 606 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-3 Ulf Eriksson 2140/1 D 0 361
2019-12-04 2019-12-04 Solvalla-5 Torbjörn Jansson 2140/11 D 6 18.6 371
2019-11-25 2019-11-25 Mantorp-4 Petter Karlsson 2140/9 D 7 16.6 156
2019-10-23 2019-10-23 Solvalla-5 Martin Malmqvist 2660/11 C 0 110
2019-08-15 2019-08-15 Visby-8 Martin Malmqvist 2140/12 B 0 g 36
2019-07-25 2019-07-25 Visby-6 Petter Karlsson 2120/5 C 0 g 31
2019-07-10 2019-07-10 Visby-4 Petter Karlsson 2140/3 C 0 g 128
2019-06-18 2019-06-18 Visby-8 Petter Karlsson 2120/1 C 1 16.5 27
2019-06-10 2019-06-10 Visby-4 Petter Karlsson 2120/2 C 1 16.7 26
2019-05-18 2019-05-18 Visby-1 Petter Karlsson 2140/7 B 1 17.4 24
2019-05-09 2019-05-09 Visby-5 Petter Karlsson 2120/5 D 1 19.1 65
2020-12-11 2020-12-11 Kalmar-7 Johan Rosvall 1640/7 D 6 14.1 118
2020-12-04 2020-12-04 Solvalla-2 Petter Karlsson 2140/10 A 6 15.7 70
2020-11-13 2020-11-13 Solvalla-2 Johan Rosvall 2140/4 A 4 15.0 220
2020-10-29 2020-10-29 Visby-1 Johan Rosvall 2140/4 A str
2020-10-12 2020-10-12 Visby-4 Johan Rosvall 2620/7 A 3 15.7 75
2020-09-01 2020-09-01 Visby-4 Johan Rosvall 2140/7 A 7 16.5 53
2020-08-23 2020-08-23 Solvalla-7 Jorma Kontio 2140/4 C 0 16.0 235
2020-08-08 2020-08-08 Åby-6 Petter Karlsson 2140/3 D 6 12.9 658
2020-07-16 2020-07-16 Visby-4 Johan Rosvall 2140/7 A 3 15.2 18
2020-07-08 2020-07-08 Visby-7 Petter Karlsson 2120/8 D 2 12.9 517
2020-06-21 2020-06-21 Kalmar-6 Petter Karlsson 2140/9 D 0 15.3 646
2020-06-09 2020-06-09 Visby-6 Johan Rosvall 1620/11 A 3 12.8 130
2020-05-29 2020-05-29 Solvalla-5 Torbjörn Jansson 2140/12 C 6 15.5 286
2020-05-15 2020-05-15 Visby-5 Johan Rosvall 2120/5 D 1 14.5 31
2020-05-05 2020-05-05 Visby-2 Johan Rosvall 2120/10 C 2 16.6 111
2020-04-25 2020-04-25 Visby-2 Johan Rosvall 2120/9 C 1 17.5g 59
2020-03-27 2020-03-27 Solvalla-10 Lina Björk 2160/14 C 5 17.4 771
2020-03-16 2020-03-16 Mantorp-5 Isac Lindberg 2140/8 C 6 17.7 265
2020-02-02 2020-02-02 Kalmar-3 Dwight Pieters 2660/15 D str
2020-01-15 2020-01-15 Solvalla-5 Ulf Eriksson 2640/3 D 0 17.1 371
2021-07-22 2021-07-22 Visby-7 Johan Rosvall 2120/15 A 6 15.1 60
2021-07-14 2021-07-14 Visby-9 Petter Karlsson 2120/6 C 7 12.0 625
2021-06-27 2021-06-27 Kalmar-4 Petter Karlsson 2160/11 B 3 13.2 50
2021-06-16 2021-06-16 Solvalla-6 Petter Karlsson 2160/13 A 5 12.9 189
2021-05-29 2021-05-29 Solvalla-5 Marc Elias 2160/12 C 6 12.9 389
2021-05-10 2021-05-10 Visby-7 Johan Rosvall 1620/11 B 3 12.8 87
2021-04-24 2021-04-24 Halmstad-8 Marc Elias 2140/9 C 1 13.4 208
2021-04-04 2021-04-04 Romme-6 Isac Lindberg 2140/7 A 7 14.9 217
2021-03-03 2021-03-03 Solvalla-9 Petter Karlsson 1640/1 C 2 12.9 45
2021-02-20 2021-02-20 Mantorp-10 Marc Elias 2160/5 D 8 18.2 114
2021-02-06 2021-02-06 Solvalla-8 Petter Karlsson 2160/8 D 6 14.9 627
2021-01-02 2021-01-02 Kalmar-10 Petter Karlsson 2140/2 D 1 14.7 239ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se