Oskar Run travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Oskar Run travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Oskar Run har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Oskar Run har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Oskar Run


Oscar Ginman hette tidigare Nilsson och var en lovande lärling. Bland annat vann han Lärlings-SM 2013. Men så valde han att hoppa av travkarri&a..


Oscar Ginman hette tidigare Nilsson och var en lovande lärling. Bland annat vann han Lärlings-SM 2013. Men så valde han att hoppa av travkarriären.
- Vi skulle ha barn och jag kände att det var för mycket timmar. Det blir ruskigt många timmar med alla resor och bor man i Kalmar är det långt till alla banor, så jag kände att det behövde bli en förändring. Men jag vet inte, nu är det nog ännu fler timmar än det var innan, säger Oscar Ginman i veckans avsnitt av podden V75® - lördag hela veckan.
Numera arbetar kuskprofilen som rivningsarbetare i byggbranschen och dessutom driver han och hustrun Marina Furudals Ponnycenter. Den här veckan är det sommarridläger på hemmaplan samtidigt som Oscar själv är på jobbet. Ett tufft jobb...
- De senaste veckorna har jag stått och sanerat PCB-fogar mellan betongblock längs en husgrund, i gummikläder, ihoptejpade gummihandskar och friskluftsmask, då är det väldigt varmt kan jag säga...
- Vi är ett gäng idioter som jobbar ihop så det underlättar livet rätt mycket. Vi gör skitjobben som ingen annan vill göra på byggena, så då underlättar det om man är ett bra gäng, säger Oscar Ginman skämtsamt.

”Måste ha tur”
Vid sidan av rivningsarbeten, ponnyhästar och övrigt familjeliv hinner Kalmariten fortfarande köra en hel del travlopp. I fjol vann han 18 av 146 lopp och körde in 1,3 miljoner kronor. Hittills i år har det blivit 12 fullträffar på 82 starter och nästan 800 000 kronor inkört. Så sent som i onsdags vann han på V86 med A Fair Day (V75-5). Den Elisabeth Almheden-tränade fyraåringen är en av fyra hästar som Oscar Ginman kör i söndagens V75, men formkusken är bedrövad över startspåren.
- Fyra hästar på V75 kändes fantastiskt bra ända till startlistorna kom. Jag tror inte att spelarkåren förstår hur ohyggligt mycket som avgörs på söndag kväll när spårlottningen sker. Det är oerhört betydelsefullt vilka lägen man får och jag har tre bakspår och ett spår fem med en häst som inte är snabb ut, så det var ingen jackpot om man säger så.
A Fair Day tog senast säsongens tredje seger i fjärde starten. Då kom han till ledningen efter 300 meter. Det lär han inte göra på söndag, då han startar med nummer elva bakom bilen.
- Han duger bra i klassen, det visade han på Tingsryd senast. Det spelar nog inte större roll om han springer i ledningen eller går bakifrån, han är rätt allround.
Oscar Ginman tror att A Fair Day är den i hans kvartett som har bäst chans, men några direkta segerförhoppningar har han ändå inte.
- Det är mycket som ska stämma. Det måste bli överpace där framme och vi måste ha tur och hitta ner. Det är väldigt, väldigt mycket som måste gå vägen för honom som man inte rår över själv.
De övriga hästarna kommenterar Oscar Ginman enligt följande:
- Lilo Love (V75-4) kan väl tjäna hyggliga pengar.
- Med Oskar Run (V75-1) får jag försöka hitta ner i banan och hoppas komma ner någonstans. Han har väldigt fin form för dagen men där måste vi ha väldigt mycket tur och det måste lösa sig väldigt bra. Men han går väldigt bra varje gång.
- Spring Waltz (V75-2) är en jättefin häst men från det läget blir det väldigt, väldigt tufft.

Kanal 75


Tomasz Wisniewski har hållit på med hästar i stort sett hela sitt liv. För knappt tio år sedan valde han att ta jobb i Sverige efter..


Tomasz Wisniewski har hållit på med hästar i stort sett hela sitt liv. För knappt tio år sedan valde han att ta jobb i Sverige efter några år i Italien. Han valde Kalmar och jobbade för bland annat Klaus Kern som då var Kalmartränare och sedan blev det en sejour hos Susanne Jansson på Mantorptravet. 2017 valde Wisniewski att bli sin egen och plockade ut proffslicensen och blev tränare på Mantorp.
Tomasz Wisniewski förknippas med Catch My Love som han tränade som fyraåring och stoet tillhörde den bättre halvan i kullen och tog sig till final i både Derbystoet och Breeders´ Crown.
Efter hennes glansdagar har det gått lite grus i maskineriet och det där riktiga lyftet har inte infunnit sig.
- Det har gått lite tungt, framför allt det senaste året har varit jobbigt. Jag flyttade till en gård en bit utanför Mantorp och det visade sig vara ett felval. Jag fick lägga ner mycket jobb på att få vettiga banor att träna på och det blev inte som jag hoppats.
För att få fart på rörelsen igen valde han att göra en förändring och valet att bli Kalmartränare var inte så svårt.
- Jag behövde en nytändning och Kalmartravet har allt man kan önska sig i träningsväg och sedan är Kalmar en mycket trevlig stad. Det känns bra så här långt och hästarna ser också ut att trivas och det hoppas jag ska visa sig inom kort.

Två segerbud
På söndag är det hemmabanan Kalmar som kör GS75® och Tomasz Wisniewski har två hästar till start och bägge ska ses med segerchans.
- 5 Oskar Run (GS75-4) har inte haft turen med sig på slutet. Jag tror att han vinner lopp inom kort. Näst senast satt han fast med krafter kvar i ett tufft V75-lopp. Senast blev det galopp med krafter kvar i sista sväng. Det gick fort i det läget och kusken fick korrigera honom och då blev det tyvärr galopp.
Hur ser du på den här uppgiften?
- Hästen känns fin i träningen och lång distans är inget negativt. Han möter bra motstånd och det finns väl inte så lätta lopp numera. Skulle det klaffa för Oskar Run så blir jag inte förvånad om han är långt framme.
- 4 Bases Loaded (GS75-5) är en jättefin häst som jag hoppas en hel del på. Han är bara fyra år och utvecklas hela tiden. Jag var nöjd med insatsen senast och han känns som han ska i träningen.
Hur ser du på hans segermöjligheter?
- Jag kan väl inte alla konkurrenter, men det ser bra ut för hans del. Han har ett bra spår och bra kusk och hästen är bra för klassen och jag tycker att jag kan vara optimist.

Joakim Brundin, Kanal 75


Det vimlar av ”rödmarkeringar” till veckans startlistor till V75.Det betyder att hästar ska tävla med annan balans jämfört ..


Det vimlar av ”rödmarkeringar” till veckans startlistor till V75.
Det betyder att hästar ska tävla med annan balans jämfört med sin senaste start.
Men vissa förändringar betyder mer än andra.
Det har vi tagit fasta på här och med hjälp av travfakta.se gått igenom hur lördagens barfotahästar presterat med aktuell balans tidigare.
Statistiken utgår den balans som var anmäld under torsdagen och kan ändras fram till start.

V75-1
1 Hirondelle Sibey
har bara gjort en start i Sverige, i Europaderbyt på Åby 2021. Hon hade spår 3 bakom bilen och blev passerad av fyra utvändiga hästar, men lyckades ta sig ner på innerspår och få rygg på ledande Calgary Games varifrån hon följde med till andrapriset. Den gången tävlade hästen barfota runt om. I Frankrike har hästen tävlat antingen barfota runt om eller med skor runt om, aldrig barfota fram som hon är anmäld nu. Hästen har inte vunnit med skor sedan treåringssäsongen där alla hästar måste tävla med skor i Frankrike.
3 Digital Class har vunnit 3 av 34 starter barfota runt om, att jämföra med 5 av 33 barfota fram och 1 av 33 med skor. Hon har också sina klart bästa resultat på våren där hon segrat 4 av 22 med ROI 367 att jämföra med 9 i segerprocent och ROI 120 för hela karriären.
6 Caramelle T.T. gick med skor i sin senaste start, men har annars tävlat barfota runt om i varje start sedan november 2020.
7 Eenymeenyminymoedk har bara tävlat barfota runt om vid två tillfällen i Sverige. Första gången blev det galopp. Andra gången var på Jägersro 9 april i fjol då hon spurtvann på V75 från sjätte par utvändigt.
8 Micro Vick har 11/50 (seger-/platsprocent) barfota bak, att jämföra med 7/33 med skor runt om.
9 Iceland Falls tävlade i Frankrike även förra vintern och slutade då trea i återkomsten på svensk mark efter att ha avslutat 1.10 sista 700 från sjunde par utvändigt. Hästen har inte tävlat med skor i Sverige sedan december 2020.
10 Aperfecttric var trea i V75 spelad till 133 gånger pengarna i första barfotastarten efter skotvånget i fjol. Totalt har hon vunnit 2 av 29 starter barfota runt om.

V75-2
1 Fönix Vang
har en seger på åtta starter barfota fram, men har vunnit hälften av sina tolv starter med skor.
2 Vanity Flair är obesegrad i två starter barfota fram och segerlös i åtta starter med skor.
4 Il Forte har varit först i mål i tre av åtta starter barfota runt om. Två av dessa var på V75 i mars i fjol då han drog undan i överlägsen stil från ledningen, men senare fråndömdes segrarna på grund av otillåten medicinering.
5 Drizzle har tävlat barfota runt om en gång och slutade då oplacerad på Solvalla i april i fjol. Han har vunnit två av åtta starter barfota fram.
7 Dats So Crazy har en seger på fem starter barfota runt om.
8 Brady D.E. har tävlat barfota bak en gång i Sverige och vann då enkelt på 1.12,5/2 140 meter autostart från spår 12 bakom bilen.
9 Noxx Vrijthout har gått barfota fram i en av sina tre starter i Sverige. Det var i V75 under elitloppshelgen i fjol då han slutade femma bakom Kentucky River och travade 1.11,9/2 140 meter autostart.
10 Special Topsecret har vunnit tre och varit trea som sämst på fem starter barfota fram.
12 Marabou Brodda har tävlat barfota fram vid två tillfällen och varit femma som bäst, båda starterna var på V75.

V75-3
1 Ferrari Sisu
har bara vunnit 1 av 17 starter barfota bak, men gick med den balansen som tvåa i Svenskt Travderby. Det kan jämföras med 12 segrar på 39 starter med skor.
4 Bandit Brick har tävlat barfota runt om i 13 av sina 15 starter i Sverige.
5 Very Kronos har vunnit 5 av 16 starter barfota runt om, att jämföra med 22 av 38 med skor runt om. I årsdebuten i fjol tävlade han med skor och slutade sexa. I årsdebuten 2021 tävlade han också med skor och slutade tvåa. I årsdebuten 2020 tävlade han barfota runt om och vann.
6 Önas Prince har segrat i 13 av 21 starter barfota runt om. En av starterna var årsdebuten i fjol då han travade 1.09,6/1 640 meter autostart från ledningen, men ändå var chanslös mot San Moteur och slutade trea.
7 Heart of Steel har tävlat barfota runt om i 25 av 34 starter på svensk mark och segrat I 8 dessa. Det här blir första gången som hästen går från skor runt om till barfota runt om.
8 Pacific Face har segrat i 6 av 39 starter barfota runt om, att jämföra med 12 av 47 med skor. Hästen var sjua i första barfotastarten förra säsongen då han också travade sitt rekord 1.10,4/1 640 meter autostart.
9 Aetos Kronos har vunnit 14 av 27 starter barfota runt om, att jämföra med 1 av 13 med skor. Han har vunnit 0 av 6 starter på vintern, att jämföra med 4 av 8 på våren.
10 Four Guys Dream tävlade barfota runt om för första gången i karriären då han segrade på 1.09,6/1 640 meter autostart hemma på Halmstadtravet i april i fjol. Han fortsatte att tävla med den balansen och ytterligare fyra starter och vann en av dessa. Det här blir alltså andra gången i karriären som han går från skor till barfota runt om.

V75-4
2 Jelly Bean Mearas
är anmäld barfota runt om för första gången i karriären.
3 Veams Mynta har vunnit en av tre starter barfota bak.
4 Listas Pippi är anmäld barfota runt om för första gången, hästen har tävlat barfota bak en gång och galopperade då från start.
5 Dixie Brodda är anmäld barfota runt om för första gången, hästen har tävlat barfota bak en gång och slutade då fyra. Noterbart är att hästen tagit båda karriärens segrar på ”något tung bana”.
6 O’Hara har tävlat barfota runt om en gång och slutade då fyra från tredje inner på Solvalla i våras.
7 Bubble Queen har tävlat barfota runt om vid sex tillfällen och varit tvåa i fem av dessa.
8 Timeless har vunnit 2 av 9 starter barfota runt om, att jämföra med 2 av 4 barfota fram och 5 av 18 med skor.
11 Magical Mile har resultaten 7 starter: 1-2-2 (en seger, två andrapris, två tredjepris) barfota runt om. Hästen har vunnit två av tre starter på ”något tung bana”.
12 Pam Trot har vunnit två av sju starter barfota runt om. Hästen verkar trivas allra bäst hemma på Halmstad där hon segrat i tre av fem starter och är segerlös på andra banor.
15 Princess Kloster har vunnit 5 av 41 starter barfota runt om, att jämföra med 3 av 18 med skor.

V75-5
2 Special Chance
har en seger och två andrapris på fyra starter barfota runt om och är segerlös med skor.
5 Gold Eagle är segerlös i sex starter barfota bak.
7 Last Joke har vunnit två av sex starter barfota fram. Hästen slutade fyra i årsdebuten i fjol med skor runt om.
8 Marea är anmäld med jänkarvagn för första gången.
9 Cash Heavy är anmäld med jänkarvagn för första gången i Sverige. Hästen har tävlat barfota runt om tre gånger på svensk mark och vunnit en av dessa.
10 Vanadium Face är anmäld med jänkarvagn och barfota bak för första gången i Sverige.
11 Böhmaren har tävlat barfota bak en gång och galopperade då i kön efter ett varv.

V75-6
2 Catullo Jet
gör första starten på svensk mark.
4 Oskar Run tävlade barfota runt om för första gången i V75 på Mantorp i somras och avslutade vasst som trea från sjätte ytter via 1.09,5 sista 800. Han gjorde ytterligare sju starter på den balansen och vann en av dessa. Det här är första gången hästen är anmäld med kombinationen barfota runt om och amerikansk sulky.
5 E.L.Jetpack har tävlat barfota runt om vid två tillfällen på svensk mark med ett femtepris som bäst.
8 Ture L.A. har en seger på åtta starter barfota runt om och tre segrar på fem starter barfota bak.
11 Braddock gick med skor senast, men har annars tävlat barfota runt om i varje start sedan augusti 2021.
12 Fighter Simoni har vunnit 5 av 14 barfota fram, att jämföra med 3 av 21 med skor.

V75-7
2 Bravo Sabotage
har vunnit fyra av tolv starter barfota bak, samtliga dessa segrar är tagna från ledningen där han sprungit sex gånger med aktuell balans.
3 Cool Kronos är segerlös i fem starter barfota runt om.
5 Eros Zola har vunnit sju av tolv starter barfota runt om och är segerlös på fem starter med skor.
6 Kilimanjaro gjorde fem starter i Sverige som treåring och var bland annat sexa bakom Önas Prince i Breeders Course-finalen på Jägersro. Han återkom i en start på Jägersro i somras och slutade femma bakom Bugatti Miles från tredje ytter, tävlandes barfota runt om och med jänkarvagn.
7 Laradja Vrijthout tog spets från spår 7 och drog undan i överlägsen stil i årsdebuten i fjol. Den gången tävlade han barfota runt om. Hästen har tagit samtliga elva segrar på svensk mark från ledningen, varav sex med skor och fem barfota runt om.
8 Full of Muscles har tävlat barfota runt om i 13 av sina 16 starter på svensk mark. Den enda segern tog från ledningen och vilket är enda gången hästen fått trava i den positionen.
9 Romero har 2 segrar på 14 starter barfota runt om, att jämföra med 10 segrar på 36 starter med skor.
10 I.D.Exceptional har bara gjort tre starter på svensk mark och tävlat med skor runt om i samtliga.
12 Zaffiro Jet har resultaten 8 starter: 2-3-1 när han tävlat barfota runt om på svensk mark.

Robin Johansson, Kanal 75


Vi börjar med att kolla spårstatistik och med två årliga finalmeetings i huvudstaden under vintermånaderna finns underlag att j&aum..


Vi börjar med att kolla spårstatistik och med två årliga finalmeetings i huvudstaden under vintermånaderna finns underlag att jämföra resultaten med V75 på Solvalla under övriga året.
Alla uppgifter är hämtade från travfakta.se.

V75 Solvalla 2 140 autostart
Solvalla vinter (Solvalla totalt)

Spår 1: 12 (11)
Spår 2: 13 (11)
Spår 3: 6 (8)
Spår 4: 15 (15)
Spår 5: 10 (13)
Spår 6: 9 (8)
Spår 7: 9 (7)
Spår 8: 6 (7)
Spår 9: 4 (6)
Spår 10: 5 (5)
Spår 11: 13 (10)
Spår 12: 5 (6)

Andel spetsvinnare 38 (41)

173 lopp för vintern och 581 totalt är ett ganska lågt urval för denna typ av statistik varför siffrorna bör betraktas med försiktighet. Vi kan konstatera att det bästa utgångsläget bakom bilen när det vankas V75 på nationalarenan är spår 4 och att 11 är spåret varifrån man ska jaga skrällarna då det också visar högst ROI (119). Omvänt återfinns de sämsta spelobjekten från spår 9 (ROI 49) och 10 (ROI 36) varför eventuella nerstrykningar från 11 till 10 svårligen kan betraktas som positiva.
Att andelen spetsvinnare sjunker en aning på vintern är inget nytt.

Lugauer och Uhrberg lyckosamma
Då kikar vi på hur de större stallen brukar lyckas i dessa omgångar.

Resultat på V75 Solvalla under vintermånaderna (minst 20 starter).
Tränare segerprocent (ROI)

Conrad Lugauer 30 (ROI 179)
Thomas Uhrberg 26 (ROI 142)
Timo Nurmos 22 (ROI 94)
Flemming Jensen 15 (ROI 35)
Svante Båth 14 (ROI 68)
Daniel Redén 14 (ROI 58)
Adrian Kolgjini 13 (ROI 106)
Björn Goop 13 (ROI 46)
Stefan Persson 13 (ROI 225)
Ulf Stenströmer 12 (ROI 136)
Per Lennartsson 11 (ROI 80)
Johan Untersteiner 10 (ROI 93)
Stefan Melander 8 (ROI 40)
Robert Bergh 6 (ROI 23)
Leif Witasp 5 (ROI 45)
Roger Walmann 4 (ROI 34)
Jörgen Westholm 4 (ROI 54)
Petri Salmela 0 (ROI 0)
Peter G Norman 0 (ROI 0)

Conrad Lugauer och Thomas Uhrberg brukar lyckas extra väl när det vankas V75 på Solvalla under vintern och har båda hästar i lördagens omgång.

Formindex på samtliga tränare
Så till veckans stora undersökning, nämligen en titt på stallformen kring lördagens deltagare.
Formindex räknas ut efter stallets seger- och platsprocent i alla starter under december-januari denna vinter, ju högre tal desto bättre stallform.

Vinterform (minst 10 starter under december-januari)
Tränare formindex (ROI)

Daniel Wäjersten 139 (ROI 91)
Oscar Berglund 134 (ROI 104)
Anders Eriksson 123 (ROI 137)
Lars Wikström 122 (ROI 176)
Ola Samuelsson 115 (ROI 201)
Claes Sjöström 114 (ROI 150)
Conrad Lugauer 114 (ROI 97)
Per Lennartsson 113 (ROI 109)
Håkan K Persson 109 (ROI 136)
Johan Untersteiner 93 (ROI 132)
Preben Sövik 91 (ROI 164)
Emilia Leo 91 (ROI 85)
Hanna Forslin 87 (ROI 106)
Björn Röcklinger 86 (ROI 140)
Jörgen Westholm 86 (ROI 114)
Adrian Kolgjini 84 (ROI 192)
Hans Crebas 84 (ROI 67)
Pär Ländin 81 (ROI 146)
Robert Bergh 81 (ROI 73)
Thomas Madsen 80 (ROI 172)
Lisa Skogh 80 (ROI 119)
Jerry Riordan 80 (ROI 88)
Johanna Bodevind 77 (ROI 186)
Markus B Svedberg 77 (ROI 110)
Per Henriksen 77 (ROI 128)
David Persson 74 (ROI 105)
Joakim Lövgren 74 (ROI 40)
Petri Salmela 72 (ROI 67)
Stefan P Pettersson 70 (ROI 40)
Thomas Uhrberg 68 (ROI 71)
Björn Goop 68 (ROI 48)
Ola Åsebö 66 (ROI 66)
Lars I Nilsson 56 (ROI 45)
Tomasz Wisniewski 55 (ROI 97)
Mikael Selin 53 (ROI 51)
Eric Martinsson 53 (ROI 35)
Ante Lisell 49 (ROI 20)
Stefan Granlund 43 (ROI 152)
Stefan Melander 43 (ROI 0)
Christoffer Eriksson 41 (ROI 12)
Fredrik Persson 36 (ROI 41)
Hans R Strömberg 28 (ROI 37)

Daniel Wäjersten har hög seger- och platsprocent året runt, men brukar vässa siffrorna lite extra under barfotaförbudet. Den här vintern har inte varit undantag, däremot har spelarkollektivet vaknat och stallets hästar ger inte samma överodds som tidigare år.
Stall som däremot varit guldgruvor för sina följare är Lars Wikström, Ola Samuelsson, Adrian Kolgjini, Thomas Madsen och Johanna Bodevind – tränare som torde vara intressanta kandidater att leverera skrällar även på lördag.

För fullständighetens skull publiceras även tränarna som gjort färre än tio starter med uppmaningen att ta resultaten med en stor nypa salt.

Ej kvalificerade på grund av för få starter:

Tränare formindex (ROI)
Per Lindqvist 183 (ROI 88)
Niclas Westberg 150 (ROI 221)
Peter Johansson 126 (ROI 135)
Jimmy Dahlman 120 (ROI 337)
Sara Brodin 120 (ROI 140)
Rolf Gilljam 116 (ROI 356)
Petter Lundberg 100 (ROI 88)
Timo Nurmos 84 (ROI 17)
Lisa Skogh 80 (ROI 119)
Roy Atle Ruud Nilsen 40 (ROI 0)
Lina M Björk 22 (ROI 0)
Sten O Jansson 0 (ROI 0)
Erwin Bot 0 (ROI 0)
Thomas Åhlund 0 (ROI 0)

Repriser från i fjol?
Nedan listar vi lite kuriosa kring hästarna omgången och börjar med de som var med den här tävlingsdagen i fjol.

3 Kimi di Quattro (V75-5) tävlade i bronsfinalen där han agerade svagt från andra par utvändigt och slutade näst sist av de felfria. Hästen fick vila två månader efter den starten.
9 Eddy West (V75-3) startade i silverfinalen där han backades till sjätte ytter från spår 6 bakom bilen. Han vreds ut till attack redan efter ett varv, fick svar, och fullföljde fint som fyra via tredje- och fjärdespår.
7 Vacqueyras (V75-5) var ute i samma lopp, blev rejält avhängd från fjärde par invändigt och slutade sist av de felfria.
6 Spickleback Face (V75-3) var med i guldfinalen där han från bakspår tidigt styrdes fram utvändigt om ledande Global Adventure och knäckte denne, men blev nerspurtad av Hazard Boko och Ble du Gers.

V75-1
3 What A Winner har tagit sex av karriärens sju segrar på vintern.
4 Global Believer har tagit fem av karriärens sex segrar från ledningen.
6 Zinfandel är obesegrad i ledningen efter fem försök.
9 Jello W. ska tävla med amerikansk sulky och har 6/10 med den i Sverige, att jämföra med 0/8 i vanlig vagn.

V75-2
2 Laban Lagö, 5 Matadore och 6 B.B.S Avicii är alla anmälda med amerikansk sulky för första gången.
4 El Vego Khalifa startar efter mer än en månads uppehåll för första gången i karriären. Tränaren Ola Samuelssons hästar har 19 i segerprocent efter mer än 30 dagars vila sedan 2020, att jämföra med 17 totalt.

V75-3
6 Spickleback Face
kommer från sitt längsta uppehåll i karriären och har inte startat på över ett halvår. Tittar man på tidigare prestationer efter minst tre månaders vila så segrade hästen i debuten för Daniel Wäjersten i fjol. Tidigare comebacker har resulterat i ett tredjepris som storfavorit i årsdebuten 2018 och galopp i segerstriden också som klar favorit i årsdebuten 2020. Noterbart är att hästen aldrig vunnit på vintern i Sverige, men varit på pallen i fyra av sju starter.
7 Weekend Fun är en vinterspecialist som har 43 i segerprocent i Sverige under skotvånget, att jämföra med 25 totalt.

V75-4
1 Milan Boko
gör sin första start på svensk mark. Erwin Bot har 12 i segerprocent och ROI 62 på 197 starter som tränare i Sverige. Som kusk har han haft innerspår bakom bilen vid fem tillfällen och spetsat en gång.
3 Bottoms Up Broline är anmäld med amerikansk sulky för första gången. Det är också första gången hästen startar efter mer än en månads uppehåll. Timo Nurmos hästar har 28 i segerprocent efter minst 30 dagars vila sedan 2020, att jämföra med 30 totalt.
Att ledningen är extra mycket värd i lopp med unga hästar understryks av fältets samlade statistik från spets i Sverige: 20-3-1 på 24 starter

V75-5
1 Call Me Brodda
är segerlös i 15 starter med intervallet 21-30 dagar mellan loppen.
3 Kimi di Quattro är obesegrad i spets på sex försök.
5 Shapes (50 i segerprocent på vintern mot 17 totalt) 10 Axel Ruda (46 mot 19) och 11 Huddlestone (47 mot 28) är alla utpräglade årstidsspecialister.

V75-6
5 Miss Mighty
är obesegrad i spets på tre försök och har aldrig vunnit från någon annan position.
15 Heroine Darling gör sin första vinter i Sverige och verkar gynnas av skotvånget då hon har två segrar på tre starter.

V75-7
2 Gaylord Am
är obesegrad i spets efter fem försök.
3 Oskar Run är anmäld med amerikansk sulky för första gången.
8 Lucky Guy Boko ska tävla med amerikansk sulky för femte gången och har aldrig varit sämre än tvåa med den på.

Robin Johansson, Kanal 75


 Det blev ett lyckat slut på året för makarna Tina och Göran Svanberg. Som hängivna travsupportrar följde de givetvis V75&r..


 Det blev ett lyckat slut på året för makarna Tina och Göran Svanberg. Som hängivna travsupportrar följde de givetvis V75®-tävlingarna från Axevalla under nyårskvällen. De hade precis sett det fjärde loppet när Göran gick ut i köket för att förbereda middagen. Tina bestämde sig då för att lämna in en Top 7 på 48 kronor. 
– Jag lyssnade på Per Skoglund som i sändningen sa att bakspårshästarna ofta vinner på Axevalla. Det är mycket tack vare honom som systemet satt, berättar hon.
Därmed kom både vinnande Gaylord Am samt skrällen Oskar Run med som de första hästarna på systemet.– Jag gjorde ett snabbt spel på fem minuter, och magkänslan sa mig att fast det bara var en procent på Carl Johan Jepson med Oskar Run så kan han nog komma bra till här. Han var ju en bakspårshäst, förklarar Tina.

Kunde inte äta nyårsmiddag
Efter loppet dröjde resultatet en stund, men det var väl värt att vänta på. När Tina förstod att storvinsten var ett faktum steg nyårsfirandet till en ny nivå.
– Vi skrek och jublade. Vi kunde inte ens äta vår nyårsmiddag sedan för vi var ju så uppe i detta, berättar Tina.
Göran fortsätter:
– Vi ringde runt till massa vänner och alla var helt lyriska!
Det här var inte parets första vinst och de har vunnit stort på både V86® och V75® tidigare.
– Vi älskar både V75® och V86® och att lyssna på alla kuskar och tränare. Vi tittar jättemycket på tider, banor och väder samt vilka typer av lopp som hästarna har tävlat i. Vi lägger ner mycket tid på att studera under lördagsförmiddagarna, berättar paret.

Stjärnhästen Alfas da Vinci inspirerade
Tina är gammal ridtjej och har haft egen häst tidigare. Men intresset för just travspel startade med den populäre SM-vinnaren och miljonären Alfas da Vinci, som sorgligt avled i en olycka i Frankrike 2017.
– En arbetskamrats bästa vän ägde Alfas da Vinci och jag såg att hästen bara vann och vann. Så en helg åkte vi till Jägersro och såg på när han tävlade, och sedan var det kört. Det var en fantastisk häst och han som verkligen fick upp mitt intresse, berättar Tina.
Göran är en idrottmänniska och gillar sport i alla former. Travintresset ökade när han träffade Tina och tillsammans har paret besökt flera travbanor under de senaste åren. Elitloppsbiljetterna till maj är redan införskaffade.
– Vi kommer att åka till elitloppet. Jag har en arbetskamrat som vi brukar åka på trav med. Det är med dem vi åker upp till Stockholm och gör en helg av det, berättar Göran.
– Vi ska bara njuta av livet för vinstpengarna, avslutar en glad Tina.

Julia Björklund


Det var jackpot på Grand Slam 75® som avgjordes på Axevalla. Hemmatränaren Sofia Aronsson har satt sin Unico Broline i strålande f&ou..


Det var jackpot på Grand Slam 75® som avgjordes på Axevalla. Hemmatränaren Sofia Aronsson har satt sin Unico Broline i strålande författning och hästen visade att toppformen sitter i alltjämnt. För tre starter sedan vann Unico Broline V75 på Åby och han var sedan tvåa i finalen på Solvalla efter en sylvass spurt från spår tolv. Nu har hästen kommit upp i Silverdivisionen och Sofia Aronsson ville ge honom ett lite lugnare lopp på hemmaplan. Men Unico Broline fick ingen gratisväg fram till segern då Kevin Oscarsson valde att köra i ledningen och bjuda upp till dans med Counterfeightr. Magnus Jakobsson fick snällt sätta sig på utsidan med Unico Broline men i sista sväng kunde han glida ner i rygg på Counterfeightr och njuta nytt mod i sin häst. När Unico Broline vreds ut till attack vid upploppets början avgjorde han i ett nafs och stack ifrån till en lekande lätt seger. Fortsättning följer för den sexårige valacken.
André Eklundh tog en dubbelseger på GS75 och han gjorde det med skrällen Minoo Teemer, som tränas av Isabella Zerne, och avslutade sedan omgången med andrahandsfavoriten Oskar Run som gjorde en rejäl avslutning. Den sistnämnde tränas av Tomasz Wisniewski.
Den största knallen på miljonspelet svarade dock Mikko Aho för när han vann med sin egentränade Gossip Simoni i den andra avdelningen. Luckan kom trehundra meter kvar och hästen som var spelad till blott två procent på GS75 avgjorde till en lätt skrällseger.
Johanna Lind inledde annars Grand Slam 75 genom att servera Ola Samuelsson-tränade Chiffchaff en fin resa som tackade för det genom att spurta till en lätt seger.

Såg oslagbar ut hela vägen
Jonathan Carré är en säker montéryttare och han satt också på en överlägsen häst i Granit de la Roque vilken tränas av Jim Oscarsson. Granit de la Roque såg oslagbar ut hela loppet där han sprang en bit före de andra i ledningen.
Omgångens tredje skräll signerade Anders K Brekke när han satte dit sin egentränade Linnea Fargo i den sjätte avdelningen. Hon var piggast över upploppet och avgjorde före Wiltons den sista biten.
Det var 36,9 system som hittade sju rätt på Grand Slam 75 och de belönades vardera med 277 430 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på https://print.atg.se.
Frågor kontakta startlistor@atg.se.

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-12-23 2020-12-23 Mantorp-3 Peter Ingves 2140/8 C 6 17.1g 134
2020-11-18 2020-11-18 Solvalla-3 Jorma Kontio 2140/12 C 0 18.2 479
2020-10-30 2020-10-30 Örebro-5 Torbjörn Jansson 1609/2 D 0 g 155
2020-10-17 2020-10-17 Mantorp-4 Kim Eriksson 2140/3 C 8 18.7g 61
2020-10-05 2020-10-05 Mantorp-3 Peter Ingves 2140/4 B 2 18.2 33
2020-08-07 2020-08-07 Kalmar-1 Peter Ingves 2140/2 B 1 17.3 50
2021-12-17 2021-12-17 Solvalla-6 Marcus Lilius 2140/9 A 1 15.8 22
2021-11-27 2021-11-27 Axevalla-8 Hans Crebas 3140/2 D 2 16.9 87
2021-11-06 2021-11-06 Eskilstuna-6 Rikard N Skoglund 2640/6 D 7 14.8 609
2021-10-25 2021-10-25 Mantorp-5 Rikard N Skoglund 2160/8 B 2 15.1 35
2021-10-11 2021-10-11 Mantorp-5 Rikard N Skoglund 1640/9 B 2 13.0 97
2021-09-27 2021-09-27 Mantorp-5 Rikard N Skoglund 2640/9 A 5 15.9 45
2021-09-13 2021-09-13 Mantorp-10 Rikard N Skoglund 1640/8 A 2 13.0 231
2021-08-22 2021-08-22 Vaggeryd-8 Rikard N Skoglund 2640/3 D 1 15.7 376
2021-08-14 2021-08-14 Åby-12 Kevin Oscarsson 2140/10 D 0 15.2 1371
2021-08-06 2021-08-06 Vaggeryd-4 Jesper Ljungeskog 2140/8 C 6 17.4 303
2021-07-27 2021-07-27 Lindesberg-10 Jessica Åhs 2140/2 C 3 18.5 102
2021-06-28 2021-06-28 Mantorp-7 André Eklundh 2140/9 D 6 15.7 394
2021-06-10 2021-06-10 Åby-10 Stephanie J Werder 2640/11 D 8 18.3 383
2021-05-25 2021-05-25 Axevalla-5 Jesper Ljungeskog 2140/2 D 2 18.1 391
2021-05-16 2021-05-16 Lindesberg-3 Rikard N Skoglund 2140/6 C 2 17.1 58
2021-04-26 2021-04-26 Mantorp-9 Tomasz Wisniewski 2140/9 C 4 16.9 73
2021-01-03 2021-01-03 Åby-6 Peter Ingves 2140/5 C str
2022-12-31 2022-12-31 Axevalla-10 Carl Johan Jepson 2140/11 C 2 16.1 356
2022-12-21 2022-12-21 Åby-2 Carl Johan Jepson 2640/5 B 1 16.5 131
2022-12-06 2022-12-06 Axevalla-7 Victor Rosleff 2160/2 B 0 16.0 43
2022-11-22 2022-11-22 Färjestad-4 Carl Johan Jepson 2140/11 A 3 15.6 51
2022-11-14 2022-11-14 Färjestad-9 André Eklundh 2660/13 A 5 16.2 35
2022-10-31 2022-10-31 Mantorp-8 Stefan Persson 3160/5 C 4 15.7 134
2022-10-17 2022-10-17 Mantorp-6 William Ekberg 2160/7 B 0 20.0g 53
2022-09-12 2022-09-12 Mantorp-9 Carl Johan Jepson 2200/11 A 3 13.8 30
2022-08-22 2022-08-22 Färjestad-7 William Ekberg 2160/12 A 1 14.0 16
2022-08-13 2022-08-13 Åby-7 Claes Sjöström 2140/6 D 0 g 450
2022-07-30 2022-07-30 Bollnäs-5 Claes Sjöström 2140/4 C 4 13.7 120
2022-07-09 2022-07-09 Halmstad-6 Andreas Lövdal 2140/15 B 3 13.9 78
2022-06-26 2022-06-26 Kalmar-5 André Eklundh 2640/2 B 5 14.3 45
2022-06-04 2022-06-04 Mantorp-6 Erik Adielsson 2140/8 D 3 13.5 93
2022-05-23 2022-05-23 Mantorp-1 Dwight Pieters 2140/5 B 3 14.7 34
2022-05-08 2022-05-08 Vaggeryd-9 André Eklundh 2650/12 B 5 15.1 133
2022-04-25 2022-04-25 Mantorp-9 André Eklundh 2640/1 C 2 15.6 58
2022-04-11 2022-04-11 Mantorp-4 Victor Rosleff 2160/11 B 2 15.8 30
2022-03-30 2022-03-30 Solvalla-9 William Ekberg 2140/6 B 4 13.8 34
2022-03-16 2022-03-16 Solvalla-7 Erik Adielsson 2640/2 C 0 g 54
2022-03-07 2022-03-07 Mantorp-9 Carl Johan Jepson 2140/7 B 2 15.0 31
2022-02-23 2022-02-23 Solvalla-8 Niclas Benzon 2640/7 B 3 16.3 29
2022-01-30 2022-01-30 Axevalla-10 André Eklundh 2140/11 B 1 16.0 27
2022-01-14 2022-01-14 Kalmar-9 Oscar Ginman 2140/4 B 2 14.1 22
2022-01-08 2022-01-08 Mantorp-6 Rikard N Skoglund 2140/12 C 0 17.2g 67
2023-12-08 2023-12-08 Kalmar-9 Catrin Fajersson 2140/11 B 4 15.0 321
2023-11-24 2023-11-24 Kalmar-7 Stefan Persson 2160/9 A str
2023-11-18 2023-11-18 Eskilstuna-7 Stefan Persson 3160/9 D 4 15.2 1038
2023-11-10 2023-11-10 Halmstad-7 Stefan Persson 2140/9 D 5 15.5 285
2023-10-30 2023-10-30 Halmstad-4 Christian Fiore 2140/9 D 0 15.1 182
2023-10-13 2023-10-13 Kalmar-6 Christian Fiore 1640/9 C 1 13.8 65
2023-09-24 2023-09-24 Vaggeryd-5 Tomasz Wisniewski 2148/2 A 2 14.1 38
2023-09-18 2023-09-18 Mantorp-4 Niclas Benzon 2140/4 A 7 15.9g 24
2023-09-08 2023-09-08 Kalmar-6 Oscar Ginman 1640/8 A 5 13.2 83
2023-09-02 2023-09-02 Jägersro Trav-9 Erik Adielsson 2140/3 C 0 14.2g 391
2023-08-18 2023-08-18 Kalmar-6 Kevin Oscarsson 3180/7 D 0 14.8 169
2023-08-12 2023-08-12 Åby-9 Erik Adielsson 2140/7 C 0 12.6 733
2023-07-19 2023-07-19 Karlshamn-4 Oscar Ginman 2480/5 B 0 16.5g 65
2023-07-08 2023-07-08 Halmstad-7 Erik Adielsson 2140/4 B 2 12.8 212
2023-06-30 2023-06-30 Kalmar-2 Oscar Ginman 2660/12 A 3 15.3 28
2023-06-25 2023-06-25 Kalmar-5 Oscar Ginman 1640/5 C 6 15.2g 313
2023-06-14 2023-06-14 Tingsryd-9 Oscar Ginman 3218/5 D 5 13.8 327
2023-06-06 2023-06-06 Kalmar-4 Oscar Ginman 2140/2 C 3 13.2 76
2023-05-26 2023-05-26 Kalmar-8 Oscar Ginman 2140/2 C 3 13.6 128
2023-05-12 2023-05-12 Kalmar-6 Oscar Ginman 2140/11 C 6 12.7 299
2023-05-05 2023-05-05 Kalmar-9 Oscar Ginman 2140/11 C 5 13.9 196
2023-04-02 2023-04-02 Kalmar-7 Gustav Johansson 2680/5 B 0 15.6 89
2023-03-24 2023-03-24 Kalmar-8 Gustav Johansson 2140/6 B 0 g 43
2023-03-11 2023-03-11 Halmstad-10 Erik Adielsson 2640/4 C 7 15.1 180
2023-02-27 2023-02-27 Halmstad-5 Peter Ingves 2660/4 C 3 15.6 45
2023-02-14 2023-02-14 Eskilstuna-3 Claes Sjöström 2140/12 A 2 19.0 28
2023-02-04 2023-02-04 Solvalla-11 Carl Johan Jepson 2140/3 B 6 13.2 606
2023-01-28 2023-01-28 Halmstad-4 Carl Johan Jepson 2140/8 B 4 15.7 75
2023-01-14 2023-01-14 Kalmar-5 Kevin Oscarsson 2640/7 D 0 15.0g 264
2024-01-31 2024-01-31 Bergsåker-5 Hanna Forslin 2660/7 B 3 15.4 44
2024-01-18 2024-01-18 Bergsåker-6 Rikard N Skoglund 2140/11 B 4 15.5g 55ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se