Oscar L.A. travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Oscar L.A. travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Oscar L.A. har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Oscar L.A. har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Oscar L.A.


Kalmartravet bjöd på finalerna i Treåringsserien och Fyraåringsserien på fredagen.Förstaprisen i finalerna uppgick till 150 00..


Kalmartravet bjöd på finalerna i Treåringsserien och Fyraåringsserien på fredagen.
Förstaprisen i finalerna uppgick till 150 000 kronor.
Robert Bergh var stor favorit i fyraåringarnas uppgörelse med Västerbo Lexington och tog också programenligt hand om ledningen.
Berghs häst fick visa en tid neråt 1.10 första 500 meterna för att behålla spetsen.
I tredjsparet utvändigt satt Joakim Lövgren med andrahandsfavoriten Oscar L.A. som kördes fram utvändigt under slutrundan.
I det uppskruvade tempot hade övriga fältet svårt att hänga med. Oscar L.A. ryckte undan tillsammans med Västerbo Lexington och vid upploppets början stod det fortfarande och vägde.
Joakim Lövgrens tyskfödde fyraåring höll farten bäst och kunde ta sig förbi kort före mål.
Knappt slagen tvåa Västerbo Lexington och trea Johan Untersteiners Kick The Dust Ås som spurtade bra och var nära andraplatsen.  
1.12,4 över 2140 meter med bilstart blev segertiden.
- Det här är travsport när det är som bäst, sa en glad Jägersrotränare.
Oscar L.A. var tvåa i klass I på V75 på Jägersro i den senaste starten. Fredagens seger var hästens sjätte i den tolfte starten i år. Tysken Günter Herz äger segerstaplaren. Samme Herz rådde om Joakim Lövgrens elitloppsvinnare Brioni.

Andrahandsfavoriten var redo
Peter Untersteiner hade ingen tur i spårlottningen i finalen av Treåringsserien men kunde ändå vinna med andrahandsfavoriten Ready Tonight.
Ready Tonight fick ett lopp i andra par utvändigt och avgjorde via tredjespår i den sista kurvan. Veijo Heiskanens favorit Kurri Jari Boko trea efter ett lopp utvändigt ledaren.
I stället blev det Johan Untersteiner som bjöd lite strid med Borups Umami men kom aldrig i någon hotande närhet.
Ready Tonight vann loppet på 1.13,7 över 2140 meter bilstart.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det har växt fram till ett av Europas största fyraåringslopp under 2000-talet.Men i skuggan av rådande omständigheter hade travbanan ..


Det har växt fram till ett av Europas största fyraåringslopp under 2000-talet.
Men i skuggan av rådande omständigheter hade travbanan i Hamburg i år tvingats sänka prispengarna radikalt i sitt paradlopp.
Det hindrade inte flera svenskar från att prova lyckan i uppgörelsen där den blågula dominansen varit i det närmaste total.
Och trenden fortsatte sedan favoritspelade dansken E Type Cash galopperat bort sina chanser direkt och Oscar L.A. flugit till spets för Joakim Lövgren.
Väl där var det ingen som kom i närheten av att utmana hästen som blandat segrar och galopper på svensk mark och närmast kom från ett tredjepris på V75.
- Hästen var riktigt bra, precis som vi hoppats. Jag har alltid sagt att det finns i honom och i dag fick han visa vilken topphäst han är, sade Joakim Lövgren som verkade allt annat än överraskad.
- Jag är alltid optimistisk med honom. I träningen matchar han mina allra bästa hästar och idag klaffade det äntligen. Det var verkligen en skön seger.
En seger som var värd knappt 200 000 kronor och innebar att Oscar L.A. nästan fördubblade sin prissumma.
Nederländska duon Jason Dragon och Jilt Flevo slutade närmast slagna medan Stefan P Petterssons Go West Young Man knep fjärdepriset för Peter Ingves.

Robin Johansson, Kanal 75


Racing Mange från Jägersro har ställts mot europaeliten i så gott som varje start under våren och sommaren. Årets enda seger k..


Racing Mange från Jägersro har ställts mot europaeliten i så gott som varje start under våren och sommaren.
Årets enda seger kom i Gävle i maj, på den vid tiden snabbaste tiden i Sverige under 2020.
Racing Mange travade då 1.09,7 över 1609 meter och blev klar för Elitloppet.
Joakim Lövgrens häst är allround och även om segern i finska miljonloppet Kymi Grand Prix förra sommaren kom över medeldistans är det en sprinter av rang vi pratar om.
På söndag är uppgiften 1609 meter med bilstart på milebanan i Tingsryd – ett varv på Sveriges enda milebana.
Racing Mange möter hästar som Heart Of Steel och Volnik du Kras. Klar favorit blir han ändå i den femte avdelningen av Grand Slam 75.
Joakim Lövgrens springare lottades till ett innerspår bakom bilen på söndag. I finalen av Elitloppet i maj tog sjuåringen ledningen från just ett innerspår.
- Sedan kunde vi inte svara när Redéns häst Missle Hill blåste till efter en bit. Jag hoppas att det inte är någon som är fullt lika snabb den första biten på söndag. För mig är det önskvärt att hålla innerspåret nu, säger Jägersrotränaren.
Det blev en sjundeplats i elitloppsfinalen. I den senaste starten slutade Mange femma i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
Sjätteplatsen däremellan i Årjängs Stora Sprinterlopp i juli blev misslyckad menar han.
- I Årjäng blev det ett lopp som Mange inte hade någon större nytta av. Det var ett svårt läge (åttondespår) och väderleken var emot oss. Eftersom det var väldigt långt mellan loppen till Årjäng så var det synd. Det där förde inte alls hästen framåt som jag hade velat till Åbergs. Mange hade inte fått de bästa förberedelserna och prestationen på Jägersro blev därefter. Inte dålig men det var heller inte någon av hans bästa, säger Joakim Lövgren.
Ska det vara goda chanser till spets och seger på söndag i stället tycker du?
- Spetsstriden har jag inte studerat i detalj, så det får var och en bedöma. Men vi vill till ledningen och han är normalt mycket snabb. Han har ju bara tävlat i grupp I-lopp mot bästa möjliga motstånd. Så på så sätt är det ändå en mildare uppgift han har framför sig den här gången. Men det är inga dåliga hästar han möter och han kommer nog att behöva tänja på sig. Det ska bli kul att se vad han kan prestera på en milebana - det är första gången han provar på det. Det blir normalt utrustning.
Vad säger du om formen du har på stallet?
- Under stora delar av året har det varit enstaka hästar som kommit upp i prestation, som Racing Mange och ett par till. Men stallformen generellt har inte varit lika bra som vi varit vana vid. Det är någonting som vi tittar på och jobbar med hela tiden.
Vad tror du om stallets övriga hästar i söndagens Grand Slam 75-omgång?
- Som det ser ut nu är 4 Oliveria (GS75-7) den som har bäst chans av mina övriga efter Racing Mange. 3 Chumani i samma lopp går bra hela tiden och är inte ute ur bilden heller. Oliveria är ny i vår träning och innan hon gjort första starten för oss är det svårt att säga hur mycket som skiljer. Men det är mycket som tyder på att Oliveria hittar till ledningen och därifrån är det ju fördel.
10 Oscar L.A. (GS75-4) och 11 Happy Few (GS75-2) fick båda bakspår över 1609 meter. För tufft?
- Oscar är ju bra. Men det kommer att gå fort i det där loppet och han ska runda många och det är helt och hållet de andras taktik som avgör om han hinner fram eller inte. Det är lätt hänt att det blir för långt fram när man sitter en bit ner i fältet i Tingsryd, det är min uppfattning efter att jag kört på Tingsryd. Upploppet är inte så jäkla långt heller som man kan tro. Det är ju samma för Happy Few, lätt att komma på vingel.  Happy Few är lite grön och det går inte att köra med honom i alla lägen. Det är en fin häst annars men "under utbildning", slutar Joakim Lövgren.

Mikael Wikner, Kanal 75


Ska man ha tolv hästar i gulddivisionen, i synnerhet över sprinterdistans?Den frågan reste Lutfi Kolgjini inför söndagens huvudlopp se..


Ska man ha tolv hästar i gulddivisionen, i synnerhet över sprinterdistans?
Den frågan reste Lutfi Kolgjini inför söndagens huvudlopp sedan stallets stjärna dragit det förhatliga högsta numret.
Men spår 12 innebär inte automatiskt att man måste placera sin häst i sjätte par utvändigt samtidigt som ledaren sänker farten och således ha en fysiskt omöjlig uppgift i spåren sista 700.
Men kan också lita på sin häst och ta tidigt eget initiativ.
Det var precis det som Kolgjini junior gjorde då han parkerade i tredjespår runt första sväng.
När positionerna hade intagit sig körde Adrian Kolgjini helt sonika fram till ledande Flemming Jensen bakom ledande Tycoon Conway Hall, som direkt insåg att hans favoritskap i loppet hade vilat mer på startspåren än hästarnas inbördes kapacitet.
Nu följde den danske veteranen med till andrapriset, långt bakom Tae Kwon Deo som i härligt spänstig stil eldade undan på 1.09,6/1 640 meter autostart. Nytt absolut banrekord på Kalmartravet där Adrian Kolgjini putsade sitt egen notering bakom Quick Fix från 2007 och fortfarande är ensam om att ha kört under 1.10.
- Vi tyckte att vi hade en bättre häst än de andra, men spår 12 är jobbigt. Men det löste ju Adrian. När han väl kommer upp till dödens då tänkte så tänkte jag att det var lugnt. Sedan kom han till ledningen…, förklarade Kolgjini senior som inte är blyg för att jämföra Tae Kwon Deo med stallets otaliga stjärnor genom åren:
- Han är stark som Raja (Mirchi) var, men han är mer amerikansk i tekniken. Det blir som en kombination mellan Raja och Vikingen (Viking Kronos), stark men ändå tekniskt begåvad, beskrev Lutfi som satte sig in i sonens situation direkt efter målgång.
- Jag tror att han känner en oerhörd glädje just nu. Det har varit en jobbig månad efter Elitloppet, det har tagit hårt på honom att han inte fick visa upp hästen den dagen. Nu fick vi göra det, konstaterade Lutfi Kolgini efter utklassningen.

Springer 1.08
Det fanns en häst på plats på Kalmartravet den här dagen som sannolikt hade kunnat bjuda Tae Kwon Deo en match.
Men hon var anmäld till ett annat lopp.
Och om Tae Kwon Deo imponerade i 1 640 meter så behövde Double Exposure bara göra det första rakan och sista halvvarvet. Detta sedan hon följt bilen till ledningen i Viola Silas lopp.
Väl i spets tilläts Örjan Kihlström dra ner till 1.20-fart en bra bit med konkurrenterna uppradade på ett pärlband och därmed var omgångens största favorit i hamn - även om Un Etoile Gar försökte bjuda strid på slutrundan.
- Hon kommer mer och mer, det känns väldigt bra, sade Daniel Redén som också ville dra liknelser med tidigare topphästar – i detta fall sitt supersto tillika favorithäst, världsrekordhållaren Delicious U.S.
- Det är samma kaliber av häst som Delicious. Får hon bara vara fräsch och hålla ihop så tror jag att hon springer en låg, ja, 1.08-tid. Det är nog inte omöjligt om vi vässar upp henne, mös Redén som tog ut sin häst i Elitloppet i fjol, men annars mestadels matchat försiktigt precis som denna söndag.
- När hon möter ston så brukar hon visa vem som är bäst. Det är hårdare att möta de allra bästa, därför drar jag ut på det och väljer mina slag där.
Tae Kwon Deo är liksom flera andra superstjärnor klar för Hugo Åbergs Memorial.
Double Exposure kan säkert förvänta sig en inbjudan till vad som i coronatider ser ut att bli årets häftigaste sprinterlopp på Jägersro 28 juli.
- All heder till Jägersro som bibehållit förstapriset på 1,6 miljoner. Det gör att det blir spänning ändå, även om publiken inte kan vara där, konstaterade Lutfi Kolgjini inför travsommarens nästa stora höjdpunkt.

Lärde sig av förlusten
Söndagens lyckligaste kusk var nog ändå forne hemmatränaren Hans Crebas.
Nederländaren vevade igång en frenetisk segergest sedan han spårat hem Kalmarsundspokalen bakom sin belgare Lucky Base.
- Jag har så många fina minnen här på Kalmar och att få komma tillbaka hit på största dagen och vinna, det är jättehärligt. Senast körde jag bort honom när jag körde för fort i ledningen och det hade jag lärt mig mycket av, det här är jättestort, jublade Crebas.
En ännu mindre van V75-vinnare är amatörtränaren Per-Ola Håkansson som ihop med nylicensierade Matilda Holmqvist hittade O.M.Faststeep på annons för två år sedan.
Inledningen på karriären var inte märkvärdig, men nu har stoet funnit oanade växlar och vägrade ihop med Erik Adielsson att släppa förbi storfavoriten Oscar L.A., som vars utmaningsförsök över upploppet slutade med galopp.

Ny V75-jackpot
Christoffer Eriksson spårade runt om med Ingo och Carl-Johan Jepson fann rätta ryggarna från bakspår bakom Björn Goops italienare Zap di Girifalco.
Det innebar att V75-värdet inför avslutningen trots jackpot låg på dryga tusenlappen.
Då kom omgångens enda överraskning sedan Johan Untersteiner och Quick Lane sluggat sig förbi favoriten Velten Limelight och dragit upp utdelningen för sju rätt till 11 929 kronor.
Femrättsutdelningen understeg ändå jackpotgränsen vilket innebär att drygt 28 miljoner kronor vandrar vidare till kommande lördag på Bergsåker då ATG spår 58 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


 På midsommar flyttas V75 till en söndag och avgörs i Kalmar. Så bjuder travsportens tradition och det hålls fast även den..


 På midsommar flyttas V75 till en söndag och avgörs i Kalmar.
Så bjuder travsportens tradition och det hålls fast även denna sommar då väldigt lite är som vanligt.
Men för Claes Svensson innebär inte pandemin att han behöver rucka på några midsommarrutiner.
- Nej, för oss blir själva midsommarfirandet precis som vanligt. Vi firar med våra grannar här på gården som också tillhör familjen. Det blir sill och potatis, upplyser Svensson som har ett speciellt minne knutet till denna V75-helg.
- När jag tänker på midsommar och Kalmar så kommer jag ihåg en seger med Cenita Girl för många år sedan. Hon var lite av en genombrottshäst för mig, en riktigt tuff märr som jag minns med glädje.
Segern kom 1996 då Cenita Girl från bakspår besegrade storfavoriten Krama Käll i stoeliten.

”Som en studsboll”
Från andra ledet bakom bilen startar även Claes Svenssons största hopp på söndag.
9 King of Everything (V75-7) blev en riktig snackhäst i vintras då han dansade hem V75-debuten på Färjestad och sedan spelades till 1,39 i finalen tre veckor senare.
Där gav sig hästen från ledningen och snacket kom av sig då hästen åkte på ytterligare två raka förluster, också det från ledningen.
I V75-finalen under elitloppshelgen var han därför föga betrodd, men var så när att tysta sina belackare då han efter en urstark långspurt blev målfotoslagen tvåa, spelad till 28 gånger pengarna.
- Det är aldrig kul att förlora så knappt, men det var ändå ett skönt besked att hästen visade vad han kan, säger Claes Svensson som fortfarande har höga tankar om sin fyraåring.
- Jag ser ingen anledning till det eftersom jag känner att hästen går framåt för varje start och fortfarande har framtiden för sig. Däremot ska jag erkänna att barfotakörningen inte gett hela den effekt jag hoppats på, men det som är väldigt positivt med hästen är att han är fräsch efter varje start. Även då han får tuffa lopp så kan man åka ut med honom två dagar senare och han är som en studsboll. Det gör att han kan fortsätta att utvecklas.

Vinner vid 1.10-fart först varvet
Läget innebär precis som senast att King of Everything inte kan utnyttja sin startsnabbhet.
- Det är förstås tråkigt, speciellt över sprinterdistans. Men som jag läser loppet har vi en väldigt snabb rygg i Sobel Jasmine. Om den tar spets och svarar ut Zlatan Knick samtidigt som vi får rygg på Velten Limelight och kan följa den runt sista sväng kan det bli riktigt bra. Om Zlatan Knick får spets och kan dämpa farten så vinner den förstås och då får vi rikta in oss på en plats. Jag tycker inte att min häst ska vara favorit, och det är han inte heller, men han kan vinna om det blir hårt tempo, säger Svensson som är känd för sina raka och träffsäkra analyser.
Hur bedömer du formen inför söndag?
- Den ska vara lika bra som senast, minst. Han har som sagt känts fin efteråt och kommer att få sina vanliga förberedelser med ett jobb två dagar före start. Utrustning och balans blir också densamma.
Hur snabbt måste första varvet gå för att ni ska vinna?
- 1.10,5.

”Hade vinstkrafter sparade”
Ytterligare två hästar selas ut i V75-2 där Svensson väljer att köra 7 Jetstream Rapida före 11 Eye In the Skye.
- Det är för att Jetstream har bättre form. Kör jag bara felfritt så kommer han att vara först i mål av mina, säger Claes Svensson och utvecklar:
- Eye In the Skye har pausat och behöver loppet i kroppen. Det kan tyckas dumt att ta ut honom på V75 då, men det fanns dåligt med andra lopp och det är fina pengar att köra om även om det inte räcker för att segerstrida. Han ska gå med jänkarvagn nu, det har han bara haft en gång i näst senaste starten. Då slog han i vagnen, men nu selar vi lite längre bak och jag hoppas förstås att det ska ha positiv effekt. Men min styrning är som sagt bättre för dagen.
Faktum är att tränaren inte låter helt främmande för att han kan bjuda på en riktig knall.
- Det kanske låter konstigt när man ser loppet från sidan, men jag tyckte att jag hade vinstkrafter sparade när Jetstream galopperade senast. Hästen har svårt att trava i svängarna och kunde inte följa sin rygg då, men var absolut inte trött. Galoppen kom när jag forcerade honom för att inte släppa ut hästen i rygg ledaren och berodde på att han gick med jänkarvagn, det gjorde att jag inte kunde stötta honom med vänsterstången. Nu går vi tillbaka till hans ordinarie sulky och hästen är i toppform, han har aldrig varit bättre än nu.
Hur läser du det här loppet?
- Som att Jockes häst (6 Oscar L.A.) kommer till ledningen och vinner. Då får vi slåss om platserna bakom, men skulle det bli ett annat scenario kan det gå. Den som garderar Jockes häst bör i alla fall ta med oss, tipsar Claes Svensson.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-20 2019-12-20 Jägersro Trav-9 Joakim Lövgren 2140/6 A 1 15.3 15
2019-12-03 2019-12-03 Jägersro Trav-2 Joakim Lövgren 2140/10 B 3 18.3g 36
2019-11-13 2019-11-13 Jägersro Trav-3 Joakim Lövgren 1640/4 B 1 13.9 21
2019-10-17 2019-10-17 Jägersro Trav-9 Joakim Lövgren 1640/1 C 2 14.5 25
2019-10-08 2019-10-08 Jägersro Trav-8 Joakim Lövgren 2160/8 B 0 19.2g 16
2019-08-02 2019-08-02 Berlin-2 Josef Franzl 1900/6 A 0 12
2019-07-20 2019-07-20 Berlin-7 Josef Franzl 1900/7 A 0 11
2019-06-15 2019-06-15 Gelsenkirchen-10 Josef Franzl 1680/3 C 0 12
2019-05-30 2019-05-30 Gelsenkirchen-4 Josef Franzl 2200/2 D 1 32
2020-11-20 2020-11-20 Kalmar-8 Joakim Lövgren 2140/9 B 1 12.4 42
2020-10-31 2020-10-31 Jägersro Trav-5 Joakim Lövgren 1640/12 C 2 11.2 100
2020-10-04 2020-10-04 Gelsenkirchen-8 Joakim Lövgren 2200/4 B 0 61
2020-09-05 2020-09-05 Jägersro Trav-6 Joakim Lövgren 1640/11 B 3 12.6 73
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-6 Joakim Lövgren 2640/8 D 5 13.6 318
2020-08-16 2020-08-16 Tingsryd-7 Joakim Lövgren 1609/10 A 0 14.5g 33
2020-07-23 2020-07-23 Kalmar-9 Joakim Lövgren 2140/8 A 1 13.9 13
2020-06-21 2020-06-21 Kalmar-6 Joakim Lövgren 2140/6 A 0 g 17
2020-06-09 2020-06-09 Jägersro Trav-7 Joakim Lövgren 2140/3 A 1 13.0 18
2020-05-22 2020-05-22 Kalmar-5 Joakim Lövgren 2640/4 A 0 17.5g 17
2020-04-17 2020-04-17 Kalmar-3 Joakim Lövgren 2140/4 C 1 13.5 13
2020-01-14 2020-01-14 Jägersro Trav-10 Joakim Lövgren 2140/1 C 1 14.8 25ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se