Origo Tilly travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Origo Tilly travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Origo Tilly har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Origo Tilly har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Origo Tilly


Travprofilen Börje Andersson var på söndagen konferencier när V75 avgjordes på Gävletravet. När han vände hem till Sun..


Travprofilen Börje Andersson var på söndagen konferencier när V75 avgjordes på Gävletravet. När han vände hem till Sundsvall gjorde han det som dagens stora tipshjälte – Börje Andersson komponerade ett andelssystem och fixade sju rätt på V75.
Vinsten blev nästan 3,9 miljoner kronor att dela på för 69 glada andelsspelare som satsat 110 kronor vardera och spelat via ATG Tillsammans. Totalt innehöll systemet två rader med sju rätt, 48 sexor och 436 femmor. Utdelningen per andel blev 56 370 kronor.
Börje Andersson byggde sitt system med två singelstreck och spikarna var Origo Tilly i V75-1 och Sambuca Knight i V75-5.
Vi fick tag på Börje på söndagskvällen efter bilfärd hem till Sundsvall.
Grattis!
- Tack, det känns bra. Roligt.
Hur har reaktionerna varit efter miljonvinsten?
- Ja, men det har ringt hela tiden på väg hem. Men jag har undvikit att prata eftersom jag vill koncentrera mig på bilkörningen. Men det är många som hört av sig.
Det var 69 andelsspelare som vann drygt 56 000 vardera. Hade du någon andel själv?
- Nej, det hade jag inte, men jag är jätteglad ändå. Jag tycker det är fantastiskt med ATG Tillsammans.
Du hade ingen andel själv, hur känns det?
- Självklart är man glad ändå, som spelare är det mycket som ska stämma. Jag är ödmjuk och lite stolt.
Är 3,9 miljoner det mesta du spelat in?
- Ja, det är det. I fjol var vi ett gubbgäng på sex stycken som vann 600 000 kronor hemma på Bergsåker på V4.
Du låter så nöjd!
- Ja, men det är jag, man lever för det här. Jag är 66 men jag känner mig som 36. Det här var roligt, riktigt kul.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Forne unghäststjärnan Origo Tilly har inte rosat marknaden de senaste säsongerna. När 2016 blev 2017 hade han bara vunnit ett lopp på ..


Forne unghäststjärnan Origo Tilly har inte rosat marknaden de senaste säsongerna. När 2016 blev 2017 hade han bara vunnit ett lopp på två år. I år har det lossnat. Sexåringen går från klarhet till klarhet och i Gävle tog han årets andra V75-seger efter en formidabel styrning av Torbjörn Jansson.
- Nu när det gick bra var det bra men hade jag blivit fast hade jag blivit utdömd, sa Jansson, och visst var det små marginaler som avgjorde loppet.
Den vinstgivande manövern kom när hästarna dundrade in mot slutkurvan. Då kom Höwings Star farande i tredjespår och istället för att gå till attack valde Torbjörn Jansson att sitta kvar i andra par utvändigt. Det löste sig sedan perfekt när luckan uppenbarade sig och Origo Tilly kunde glida ut bakom Höwings Star med 300 meter till mål. Den senare höll mycket starkt men kunde inte freda sig när Origo Tilly satte in stöten den sista biten.
- Jag ville inte gå ut i tredjespår i det tempot, då hade han inte vunnit. Dessutom har han hoppat några gånger i sista sväng. Men det går lite på ryggmärgen det där. Det var en jättebra häst som kom ute i tredje och det var väl knappast troligt att någon skulle kunna följa honom, så det löste sig verkligen bra, summerade Jansson.

”Hon var bäst”
Tredje raka segern tog även Jevgeni Ivanov-tränade Gateway Fortuna. Att favoriten Lukas Zaz galopperade bort sig bakom startbilen underlättade vägen till vinnarcirkeln men Gateway Fortuna levererade också en mycket stark långspurt och ska inte be om ursäkt för vinsten.
- Loppet blev öppet när Jormas häst galopperade men så här i efterhand tycker jag att den här visade att hon var bäst. Hon tog sig hem väldigt bra med fin spänst hela vägen, sa kusken Erik Adielsson.

Smällkaramell i långloppet
Aileron spelades till favorit i långloppet efter finalsegern i V75 senast. Men han hade ingen bra dag och galopperade bort sina möjligheter kort efter start.
- Vi fick en pangstart men han rullade över i passgång och så var den dagen förstörd, konstaterade körande Jan Norberg, som senare tog revansch när han vann överlägset med Robert Berghs Sambuca Knight.
Med Aileron borta ur loppet låg vägen öppen för andrahandaren Fitzcarraldo. Han kom planenligt till ledningen men han hade inget att sätta emot när Västerbo Hard Cash kom upp utvändigt halvvarvet från mål. I samma veva smet jättesusaren Quatre Star ut i rygg på Västerbo Hard Cash och när han veks ut i tredjespår på upploppet var jätteskrällen ett faktum. På V75 var hästen tvåprocentare och på vinnarspelet betalade han 40 gånger insatsen.
- Jag trodde väl kanske inte att vi skulle kunna utmana Ulfs starka, fina häst men han bet i bra när jag begärde lite av honom sista biten, sa körande tränaren Henrik Svensson.

”Han är grym!”
Quatre Star lade grunden för riktigt hög V75-utdelning och när omgångens tyngsta favorit Malkin N.O. sedan föll stod det klart att sju rätt skulle betala bra. Malkin N.O. fick ett perfekt lopp i andra par utvändigt men var chanslös att utmana Jim Oscarssons Pointillist som imponerade stort när han vann trots ett tungt lopp utvändigt om ledaren.
- Han är grym alltså! Det har han varit i flera lopp på raken och han känns bara bättre och bättre. I dag var han fantastisk, sa Oscarsson.
Björn Karlsson-tränade Mix Mollyn tog hem kallblodsloppet efter att Ulf Ohlsson hittat ut från tredje par invändigt halvvarvet från mål och i det avslutande försöket i diamantstoets blev det favoritseger från ledningen för Genuine Boko och Mattias Djuse. Det innebar att endast 6,76 system lyckades pricka in samtliga vinnare och för sju rätt fick de 1 160 596 kronor. Sex rätt gav 6 964 kronor och för fem rätt betalade 374 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


15 segrar på 18 starter.Hade inte Master Crowe haft en så prominent storebror kanske hans karriär hade fått ännu mer uppmärksam..


15 segrar på 18 starter.
Hade inte Master Crowe haft en så prominent storebror kanske hans karriär hade fått ännu mer uppmärksamhet.
För hur många sjuåriga travhästar som tävlat någorlunda regelbundet har bara förlorat tre lopp?
Att Commander Crowe inledde karriären med 23 raka segrar och avslutade den som 34-faldig miljonär hindrar inte uppfödaren Petri Puro från att framhålla lillebror åtminstone när det gäller en egenskap: vinnarskallen.
- Han är inte så stor, men han är så jäkla stor i hjärtat. När man jobbat med hästar i så många år, då uppskattar man riktigt hästarna som har viljan, sade Puro efter segern medan han tidigare beskrivit sin sju år äldre elitloppsvinnare som ”lat” och en häst som levde på sin (oerhörda) talang.
Körande Peter Ingves som en tid även var ordinarie kusk bakom Commander Crowe var inte sen att falla in i lovsången sedan Master lekande lätt avväpnat sina konkurrenter från andra par utvändigt.
- Det är härligt att få köra en så fin häst. Petri har ju sagt i veckan att det är den bästa häst att kämpa som han har tränat och han har tränat många bra hästar. Det är en grymt fin individ, och just att kämpa så är han nog nummer ett av alla hästar jag har kört.
Och den som vill njuta mer av en segervilja långt utöver det vanliga behöver bara vänta till kommande lördag då Master Crowe är inkvalad till V75-finalerna på Solvalla.

”Sällan man har fel”
Det är även danske krutgubben Obi Wan som närmast chockade V75-publiken då han spurtade hem gulddivisionen på Jägersro för tre veckor sedan.
Den här gången var spelarna mer med på noterna när elvaåringen åter blåste konkurrenterna över upploppet.
- Det är en fantastisk häst. Han ligger mig varmt om hjärtat, berömde kusken och tränaren Flemming Jensen.
Dagens mest rafflande upploppsduell kom redan i V75-inledningen då Emmet Brown och Origo Tilly skar mållinjen till synes samtidigt.
- Jag tyckte det var fifty-fifty, men Jansson bara vände upp och han hade ju klart för sig, förklarade landets färskaste tusenklubbare Johan Untersteiner som tydligen har några lopp kvar innan han mejslat fram Torbjörn Janssons målfotoöga.
- Jag hade nog känslan att det räckte. Det är faktiskt rätt sällan man har fel, konstaterade Jansson som själv kom med i samma exklusiva klubb för 27 år sedan.

Stolt uppfödare
Men som vanligt när det tävlas på västkusten blev det en rejäl dos Untersteiner ändå.
Det började med att Johan omgående revanscherade sig bakom björnstarke M.T.King of Cash.
Tredjespår ett halvvarv fram utvändigt ledaren stod i princip i programmet, men det bekom inte femåringen det minsta.
- Jag ville bara komma fram utvändigt, sitta lugn och köra sista 700. 400 kvar kände jag att det var klart, mös Untersteiner junior.
Pappa Peter följde upp med att sätta dit Makera, som likt storasyster och regerande svenska mästarinnan Jetset onekligen funnit sig själv hos fjolårets svenske tränarchampion.
Hästen anlände i höstas med blott en seger på meritlistan efter nästan fyra säsonger.
Nu kom karriärens särklassigt största fullträff när hon kämpade hem ett galoppfyllt stolopp utanpå ledaren.
- Lillasyster i dubbel bemärkelse, det är ponnystorlek på henne. Nu gick hon utan rygg hela vägen och det är precis det lopp hon inte ska ha. Men hon hade öronen på nacken upploppet ner och ville inte släppa någon förbi sig, mös Untersteiner som senare lotsade egenuppfödde löftet Magic Happens främst från rygg ledaren.
- Jag födde upp en häst för 25 år sedan och det här är min andra så just nu är jag väldigt stolt.
Att V75-utdelningen trots allt orkade över jackpotgränsen och landade på 13 785 kronor för sju rätt kan vinnarna tacka Frode Hamre för. Norges tränarchampion fällde nämligen omgångens tyngsta favorit Basic genom att släppa ledningen till denna dryga varvet från mål och enkelt spurta förbi bakom Alwaysinblackpedia.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-13 2016-12-13 Bollnäs-8 Torbjörn Jansson 2140/6 A str
2016-11-30 2016-11-30 Solvalla-10 Torbjörn Jansson 2140/6 B 0 g 101
2016-11-16 2016-11-16 Solvalla-7 Torbjörn Jansson 1640/5 B 5 13.0g 111
2016-10-22 2016-10-22 Romme-5 Torbjörn Jansson 2140/4 B 0 14.1g 119
2016-10-12 2016-10-12 Solvalla-4 Torbjörn Jansson 1640/7 C 2 10.7 461
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-10 Torbjörn Jansson 2640/5 D 0 14.4g 321
2016-08-20 2016-08-20 Örebro-5 Torbjörn Jansson 2100/11 D 0 g 156
2016-08-06 2016-08-06 Rättvik-5 Torbjörn Jansson 2140/7 D 5 13.0 103
2016-07-22 2016-07-22 Axevalla-7 Torbjörn Jansson 2140/1 D 3 12.9 289
2016-07-12 2016-07-12 Solvalla-6 Torbjörn Jansson 2640/5 C 2 14.8 101
2017-12-23 2017-12-23 Axevalla-8 Torbjörn Jansson 2140/3 C 3 16.0 62
2017-12-06 2017-12-06 Solvalla-10 Torbjörn Jansson 2140/10 C 0 13.6 193
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-8 Torbjörn Jansson 2640/2 C 0 14.9g 111
2017-05-15 2017-05-15 Färjestad-8 Torbjörn Jansson 2140/3 B 2 14.0 88
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-9 Torbjörn Jansson 2140/11 B 0 14.1g 59
2017-04-19 2017-04-19 Solvalla-10 Torbjörn Jansson 2140/11 B 3 13.6 252
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-11 Torbjörn Jansson 2140/3 A 4 13.5 63
2017-03-15 2017-03-15 Solvalla-9 Torbjörn Jansson 2160/10 C 4 13.1 97
2017-02-26 2017-02-26 Gävle-5 Torbjörn Jansson 1640/3 C 1 12.6 23
2017-02-04 2017-02-04 Åby-5 Torbjörn Jansson 2140/9 B 1 14.0 41
2017-01-22 2017-01-22 Bollnäs-7 Torbjörn Jansson 1640/5 B 1 13.5 15
2018-05-16 2018-05-16 Solvalla-7 Torbjörn Jansson 2140/2 D 5 12.6 668
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-9 Torbjörn Jansson 2140/9 D 4 14.1 387
2018-03-29 2018-03-29 Gävle-11 Torbjörn Jansson 1640/3 C 0 12.3g 127
2018-03-13 2018-03-13 Solvalla-5 Torbjörn Jansson 1640/7 C 2 14.5 23
2018-03-01 2018-03-01 Örebro-8 Torbjörn Jansson 2100/9 C 2 14.0 99
2018-02-14 2018-02-14 Solvalla-6 Torbjörn Jansson 1640/4 B 3 11.6 59
2018-01-28 2018-01-28 Bollnäs-7 Torbjörn Jansson 2140/11 B 4 14.3g 148
2018-01-16 2018-01-16 Solvalla-4 Torbjörn Jansson 1660/9 B 2 13.7g 32ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se